Rannalla rakkaiden kanssa

17.05.2018

En vaan kertakaikkiaan käsitä miten upeat säät meillä on ollut jo toista viikkoa. Niin mielettömän kaunista, lämmintä ja ihanaa. Näiden parin viikon aikana on saatu jo nauttia enemmän hellepäivistä, kuin viime vuonna koko kesänä. Me ollaan suunnilleen vietetty kaikki aika vaan ulkona, paitsi yhtenä päivänä kun oli ihan hirveästi töitä ja deadlinet puskivat päälle. Parasta on se, että vielä illalla eskari- ja työpäivän jälkeen on lämmintä, ja voi lähteä esimerkiksi rannalle chillailemaan ja upottamaan varpaita veteen.

Uimaan ei vielä uskaltauduttu luonnonvesiin, mutta eilen käytiin Aurinkolahden rannalla hengailemassa hiekalla, heittelemässä frisbeetä ja myöskin vähän kahlaamassa, ilman uikkareita tosin (ei kuitenkaan alasti oltu kuten kuvista huomaa). Merivesi ei ole se kaikkein nopeimmin lämpenevä uintivesi, ja mietinkin että jos lämpöä vielä riittää, niin lähdetään käymään Vantaan puolella Kuusijärvellä tai Silvolassa, siellä taitaa olla vähän lämpimämpi meininki (kertokaa jos ootte käyneet, että oliko jo lämmin vesi?).

Aurinkolahden ranta on kyllä ehdottomasti yksi Helsingin kauneimpia paikkoja, ja sellainen joka kesän lemppari. Viime kesänä tosin me ei käyty siellä kertaakaan – koska säät & pieni vauva & mukavuudenhalu. Viime kesänä uitiin joka kerta järvessä, koska järvivesi nyt vaan oli lämpimämpää, helpommin tavoitettavissa kun oltiin esim. mökillä, ja järven rannalla tuulee yleensä vähemmän. Eli Aurinkolahden ranta on kaikkien paitsi yhden kesän lemppari, heh. Ehkä tänä kesänä vietetään siellä taas enemmän aikaa, kun vauvasta on tullut taapero, ja ainakin näiden parin viikon perusteella pidän toivon kipinää yllä, että tämä kesä olisi se THE kesä kun Suomessakin oikeasti tuntuu kesältä, eikä tarvitse joka päivä tuijotella surkuhupaisia Suomen kesä -meemejä FB-feedissä. Koska osaa se Suomen kesä joskus olla ihana ja upeakin, esim. just nyt.

Jonkun jäljen se viime kesä kuitenkin jätti, koska musta on jokaisena kauniina hellepäivänä tuntunut, että teen suorastaan rikoksen jos en vietä jokaista valoisaa minuuttia ulkona! Tuntuuko teistäkin samalta, että on ihan pakko ottaa kaikki irti näistä upeista hetkistä, kun ei tiedä kauanko ne kestää? Onneksi töitä on helppo tehdä omalla pihallakin, kun voi hengailla aurinkotuolissa näpyttelemässä samalla kun taapero nukkuu vaunuissa, ja tän viikon palaverit ja tapaamisetkin on osittain onnistuneet ulkona. Parasta!

Tää viikko on ollut tosi hyvää jatkumoa viime viikolle, ja oon ihan täynnä intoa ja suunnitelmia. Vaikka kesällä tahti hetkeksi hidastuu, niin loppuvuodeksi on tiedossa jo vaikka mitä siistiä. Tosi ihanaa että ennen kesää on jo tiedossa paljon kaikkea loppuvuodeksi, eikä kesällä tarvitse yhtään miettiä näin yrittäjänä, että uskaltaako siitä kesästä nauttia, vai pitääkö stressata loppuvuoden hommien riittämistä. Ei tarvitse, kalenteri näyttää oikein lupaavalta. Saan kyllä olla kiitollinen siitä, että työtä ja upeita ihmisiä ympärillä riittää.

Huomenna esikosella on viimeinen uimakoulupäivä eskarin aikana, ja sen jälkeen hän saa kivan yllärin mitä on toivonut jo tosi pitkään. Edessä on kiva viikonloppu, kivoja suunnitelmia kaveriperheiden kanssa ja toivottavasti myös lisää aurinkoa ja lämpöä. Pidän ainakin peukkuja pystyssä! Uskomatonta, että eskaria on enää kaksi viikkoa jäljellä, ja sitten meidän esikoisesta tulee ekaluokkalainen. Ihan hullua. Mutta totta se on, kahden viikon päästä lapset jäävät pitkälle kesälomalle, ja me aletaan virittäytyä kesämoodiin pikkuhiljaa koko perhe.

Pakko oli laittaa tähän loppuun vielä kuva kolmen vuoden takaa kesältä 2015: katsokaa miten pieniä meidän isot tytöt on silloin olleet! Mä en kestä, miten paljon he ovat kasvaneet, ja miten tuohon väliin on tullut tuollainen yksi taaperotyyppi lisää. Siisteimmät tyypit ikinä. Otto otti ihan vahingossa samanlaisen kuvan, ja kun selasin näitä uusia kuvia ja näin tuon ylläolevan, niin muistin heti tuon vanhan kuvan ja piti etsiä se.

Ihanaa iltaa kaikille <3


14 Responses to “Rannalla rakkaiden kanssa”

 1. M sanoo:

  Ihania kuvia ja ihania tyttöjä 🙂 pisti vain silmäään ja jäi mietityttään etteikö tytöt tarvi hattuja noin aurinkopäivänä? Itellä ihan ehdoton et hattu oltava ni aina huomaa kaikkien paljaat päät 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Nää kuvat on otettu siis illalla seitsemän jälkeen kun oli jo huomattavasti viileämpää, keskellä päivää on ehdottomasti hattua ja muutakin suojaa! 😀 Kiitos <3

  • Nimetön sanoo:

   Meillä kaikille lapsille on hankittu hatut, mutta koskaan en ole pakottanut pitämään
   – enhän pidä hattua päässä läheskään aina itsekään!
   Talvella sitten taas…

   Samoin meillä löysäillään aurinkorasvojen kanssa (sitä ei tietysti ole soveliasta sanoa ääneen). Lapset eivät ole ihoaan polttaneet vielä koskaan, joten hyvin ovat tainneet olla suojassa ilmankin.

 2. 101Dalmatialaista sanoo:

  Ihanat matching outfits teillä tytöillä! *sydänsilmät*

 3. Sanna sanoo:

  Me oltiin äitienpäivänä iltapäivällä Silvolassa ja kyllä muksut ihan ui:D vaikka tosi kylmää oli vesi!

 4. Jenni sanoo:

  Ihania kuvia! Munki lemppari ranta:) Mistäköhän Iina sun sortsit on, oon ettiny just tollasii <3 Ihanaa kesän alkua!

 5. Amanda sanoo:

  Kuusijärvellä on jo tosi lämmin vesi. Juuri eilen illalla taas käytiin iltauinnilla miekkosen kanssa ja hyvin tarkeni vähän uiskennella. Siellä on muuten kiva matalampi u:n mallisella laiturilla rajattu alue lapsia varten ja siellä oli tosi lämmin vesi 🙂 kivaa kesää teille!

 6. Erika sanoo:

  Aivan ihana tunnelma noissa molemmissa kahdessa viimeisessä kuvassa <3 hyvää kesää!

 7. Ella sanoo:

  Kuusijärvellä on tosi lämmintä vettä jo! Johtuu siitä, että on hyvin suojaisassa paikkaa siellä metsän keskellä. Suosittelen ehdottomasti, koska on tosi hyvä paikka lapsille! Meidän lapset haluaa aina käydä kiertämässä kuusijärven ympäri (menee siis lyhyt ulkoilureitti) ja sen jälkeen uimaan. Ja on tosiaan lapsille oma alue, ja sen lisäksi matalaa rantaa melko pitkälle ”aikuistenkin” alueella.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.