Ruutukuosia ja tunnelmavaloja makuuhuoneeseen

15.10.2018

En ole vielä ottanut mitään joulukoristeita esiin, mutta pikkuhiljaa olen huomannut alkavani katselemaan joulujuttuja taas Pinterestistä. Ilokseni olen bongannut myös jo useammat tunnelmavalot, ja muutaman blogipostauksenkin niistä, joten päätin, että nyt on erittäin hyvä hetki kaivaa ekat omatkin ledivalot esille! Mitään muuta jouluisaa meillä ei vielä ole, ja todellakin juhlitaan tässä nyt halloweenitkin ensin ja nautitaan kurpitsoista. Mutta voin kertoa, että tuli ihan hykerryttävän hyvä fiilis makuuhuoneen kutsuvan lämpimästä tunnelmasta, tällainen jouluhullu kun olen. Ulos en vielä ole laittanut tunnelmavaloja, mutta varmaan sitten marraskuun puolella ripustetaan nekin. Tosin meillä on siellä kyllä aina paviljongissa sellaiset kesäisemmät valot, joita ei olla vielä otettu pois. Ne näyttävät ihanan tunnelmalliselta iltaisin.

Ostettiin keväällä meille isompi ”parisuhdepeitto” parisänkyyn, ja meillä on ollut tähän asti siihen vain kaksi pussilakanaa, pellavaisia molemmat. Ollaan vaihdeltu niitä kahta tässä nyt reilut puoli vuotta, ja päätettiin ostaa vihdoinkin kolmas, kun löydettiin Ikeasta ihana 100% kestävämmin valmistetusta puuvillasta tehty flanellinen pussilakanasetti. Me ollaan tosi tarkkoja lakanoiden materiaaleista, koska niiden on vaan pakko tuntua hyvältä nukkuessa. Flanelli on ihanan pehmeää ja lämmintä, ihan täydellinen tähän talveen. Musta on tärkeää, että sänky on sellainen kutsuva ja pehmeä, ja sinne on ihanaa vaan käpertyä illalla.

Me ollaan nukuttu kesän ajan meidän vanhoilla kevyillä yhden hengen peitoilla, mutta tuossa pari viikkoa sitten kun viileni, vaihdettiin takaisin tähän jättipeittoon. Meillä ei ole vielä lämmitykset päällä, joten ulkona viilentyessä myös makkarissa oli melko viileää. Nyt on tietty ollut taas lämpimämpää kun ulkonakin on päivisin se 15 astetta, joten nyt me ollaan välillä vähän hikoiltu tuolla flanellin alla. Mutta voin vaan kuvitella miten ihanaa sinne on käpertyä jonkun kirpeän pakkaspäivän jälkeen, jos sellaisia meille suodaan tänä talvena.

En ole ihan varma, mutta luulen että tämä on ensimmäinen ruudullinen sisustus-asia ikinä, jonka olen kotiini ostanut. En tiedä miksi? En ole koskaan erityisemmin mielestäni vältellyt ruutuja, eikä mulla ole ainakaan koskaan ollut mitään negatiivista mielipidettä niistä, mutta en vaan ole koskaan tullut ostaneeksi ks. kuosia ennen. Nyt kun katson noita lakanoita, mietin vaan, että miksi en ennen ole ihastunut näihin, nämähän ovat aivan ihanat! Mulla on vaatteissakin paljon ruutukuosia, niin miksi ei koskaan ennen sisustuksessa? En kyllä tiedä. Mutta olen iloinen, että ostin näin ”rohkeat” lakanat, kun meillä on muuten aika rauhallisia ja yksivärisiä lakanoita aikuisille. Lasten lakanoissa sitten taas paljon kuosia ja väriä.

On meillä jouluvalojen lisäksi tietty toinenkin aavistuksen jouluisa juttu jo kotona: huonekuusi. Mun edellinen huonekuusi kuukahti heinä-elokuun helteillä jostain syystä, vaikka hoidin sitä ihan samalla tavalla kuin siihenkin asti. Olen ikävöinyt sitä, kun se oli mun pitkäikäisin huonekasvi ikinä, se oli meillä melkein vuoden ajan, viime syksystä asti. Nyt ostin sitten uuden huonekuusen, kun huomasin niitä tulleen myös Ikeaan. Me oltiin siellä pitkästä aikaa ostamassa parempia astioita jätteiden lajitteluun täällä kotona, ja samalla sitten löytyi tuo pussilakana ja huonekuusi.

Iskeekö teihin ruutukuosi sisustuksessa? Joko teillä on tunnelmavalot laitettuna?


26 Responses to “Ruutukuosia ja tunnelmavaloja makuuhuoneeseen”

 1. Avatar Ae sanoo:

  Tuli mieleen näistä kuvista, että oletko koskaan tehnyt postausta blogikuvien ottamisesta? Kiinnostaisi tietää mitä kaikkea pitää muistaa ajatella ennen kuin ottaa esimerkiksi ruoka- tai sisustuspostaukseen kuvia ja kuinka paljon vie aikaa esimerkiksi valojen ja tavaroiden asettelu ja mitä kaikkea olet vuosien varrella tämäntyyppisten kuvien ottamisesta oppinut? Tykkään tosi paljon varsinkin sun ruokapostausten kuvien estetiikasta ja tämänkin postauksen kuviin on selkeästi panostettu.

  Ruurukuosi ei sisustuksessa itsellä ole ikinä iskenyt, mutta näissä se kyllä näyttää kotoisalta. Tunnelmavaloja itsellä tulee käytettyä ympäri vuoden parvekkeella :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oi vitsi miten kiva kommentti, kiitos ihan hurjan paljon <3 Ihana kuulla! Valokuvaus on aina ollut mulle vaikeampaa kuin kirjoittaminen, ja oon käynyt kyllä pitkän tien ja monta koulutusta, että olen päässyt alkuajoilta nykyiselle tasolle. Voin siis kertoa, että sanasi ihan todella lämmittävät mieltä! :D Oon tehnyt muutaman kerran postauksen aiheesta, mutta voisin tietty tehdä sellaisen ns. päivitetyn version, koska tässä etenkin viimeisen vuoden aikana olen vihdoin päässyt niistä perus jutuista jo vähän eteenpäin :D Kiitos toiveesta!! Ja ihanaa, tunnelmavaloja ei voi mun mielestä olla liikaa ;D

 2. Siis mä rakastuin nyt kyllä ihan täysillä noihin lakanoihin! Mä kyllä jäin vaan miettimään, että onko flanelliset lakanat ihan liian kuumat? Vaikka peitto nyt saa lämmittää, on musta kiva että lakanoissa on raikas olla eivätkä ne orse suoranaisesti kauhean kuumiksi tule. Tuo kuosi on kyllä täydellinen.

  Mä oon alkanut heräillä tänään ihan täysillä joulufiilikseen, kuuntelin tunnin mun joululaulusoittolistaa ja kirjoitin valmiiksi ensimmäisen joulukalenteripostauksenkin! :D valot on mulla ollut paikallaan viime vuodesta asti, mutta nyt ne ovat taas saaneet loistaa aina vähän väliä. Mulla noi on patterikäyttöiset, niin ei viitsi koko aikaa pitää loistamassa, mutta ihan täydellisesti luo kyllä tunnelmaa <3

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä oon kyllä kans näihin aivan ihastunut! Kiitos <3 Ei nää musta oo liian kuumat, mut tietty riippuu tosi paljon siitä mistä tykkää! :D Mäkin tykkään kesällä raikkaista lakanoista, mut talvella oon sellainen vilukissa, että pitää olla tosi lämmintä! :D Oi ihana, kuulostaa niin hyvältä sun joulujutut! Siis hitsi mullakin tulee joulukalenteri tänä vuonna, ja taas päätin viime joulun jälkeen että tänä vuonna aloitan ajoissa sen tekemisen, mut en oo vielä ehtinyt edes suunnitella kokonaisuutta valmiiksi. :D Mutta pikkuhiljaa! :D tunnelmavalot on kyllä best <3

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Ruutu on ihan jees jos se sopii sisustukseen. Meillä on verhot Vallilan Manskut makkarissa, joten siihen ei voi yhdistää mitään värikästä enää :D ja olkaa ilosia että teillä on viileetä! Meidän kämppä valmistui vuosi sitten ja täällä on ilmastoinnissa jotain häikkää ja muutenkin lämmönsäätelyssä… Sillä sisällä lämpötila sen +24 – +25 astetta öisinkin… Ihan tuskaa! Eikä asiaa auta se, et noi helteet on kestäny ikuisuuden ja ne lämmittää tiiliskiviä. Prkl!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Joo, ruutu on kyllä sellainen, että ei sovi jos on muuten tosi värikästä tai kuosillista, tai no eihän sitä tiedä, joitakin kuoseja voi hyvin yhdistelläkin. Mä ihastun välillä myös sellaiseen överirunsaaseen kuosisisustukseen! :D Mutta voi ei, kuulostaa tuskalliselta! Toivottavasti teillä viilenee pian siellä!

 4. Avatar Vähemmän omistava sanoo:

  Katsoin samoja pussilakanoita itsekin!
  Olen jo useamman vuoden ajan haaveillut ”joulupussilakanoista”. Ehkä mielikuva on lähtöisin jo vanhoista Elloksen kuvastoista (painetaankonsellaisia muuten vielä?). Niissä ruutukuosi oli aina jouluisesti esillä makuuhuoneissa.
  Sain tällä(kin) kertaa itseni hillittyä, sillä oikeasti emme tarvitse yhtään uutta lakanaa. Enhän vaihda edes jouluverhoja, joten epäilen tuon ruutulakanan vaihtamista myös tulevaisuudessa.

  Meillä muuten käytetään pääasiassa vain yhtiä lakanoita / sänky. Toki ”vahingon varalle” on liinavaatekaapissa jokunen ylimääräinen, mutta olen pyrkinyt kohti sitä suuntaa, että käytetään yksi kerrallaan loppuun asti. Tylsää ehkä, mutta oikeasti vaatii vain malttia kuosisuunnitteluun.
  Homma toimii siis niin, että lakanan aihtopäivänä riisun sängyn aamulla, pesen ja kuivaan päivän aikana ja petaan illalla takaisin sänkyyn.
  Valkoinen pellava on parivuoteessa tällä hetkellä käytössä. Ehkä vähän tylsä tai peräti kesäinen, mutta oikeasti ihan ajaton.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ne on kyllä ihanat <3 Mäkin muistan Elloksen kuvastoista joulupussilakanat :D!

   Ja wau, meillä ei onnistuisi tuo, kun me ei omisteta kuivausrumpua ollenkaan, vaan kuivataan kaikki pyykkinarulla, ja yleensä näillä isoilla lakanoilla kestää se n. 24h kuivua kokonaan. Siksi meillä on hyvä olla kolmet lakanat: yhdet varalta, yhdet käytössä ja yhdet pyykissä tai kuivumassa. :D Mut joo, pellava on ihanan ajaton, mäkin suosin sitä trikoota yleensä lakanoissa, mut näissä tää flanelli on ihana.

 5. Avatar Elisa sanoo:

  Meillä on tunnelmavalot koko vuoden ja jouluvalot sitten erikseen ❤️ Ensimmäiset joulukoristeet on myös jo laitettu, vaikka halloweeniä toki juhlitaan myös. Mielestäni kodissa voisi olla vielä vaikka pääsiäiskoristeetkin ja se olisi silti just meidän koti!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä kans on pihalla tunnelmavalot koko vuoden, ja sit jouluvalot erikseen. :D Mut nää on nyt tällaiset hybridit, jotka laitetaan heti kun se joulukuume iskee :D Ihana ajatusmaailma, mä niin samaistun! Rakastan juhlia ja koristeita <3

 6. Avatar Hanna sanoo:

  Moi!
  Olisin kysyny tosta teidän peitosta, että mistä ootte sen hankkinu? Ja onko se ”oikean kokoinen”? Meillä on jo pitkään ollu jättipeitto, mutta se on auttamatta liian pieni kaikkiin lakanoihin. Meillä on muutamat lakanat ja kaikissa jää aina vähintään 30cm tyhjää, niin että toinen nukkuu aina välillä pelkällä lakanalla. Oon kironnu tän peiton maanrakoon ja haluaisin hankkia kaks normaalia, kun niissä ei ikinä tätäkuivia ongelmaa oo ollu. Ajattelin, että jos teillä ei oo tätä ongelmaa, niin ehkä mun pitää vaihtaa kauppaa.

  Ps. Ruutukuosi toimii noissa lakanoissa

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Se on ihan Ikeasta, ja on oikean kokoinen eli juuri sopiva noihin Ikean isoihin pussilakanoihin (ja muunkin merkkisiin kahden hengen pussilakanoihin). :D Mut voi ei, mullekin on käynyt lasten pussilakanoissa joskus noin, että on joko just vähän liian iso tai vähän liian pieni peitto. Hitsi se on hankalaa! :D Mut Ikeasta voi ostaa turvallisin mielin, se on se ”standardikoko”. Kiitos paljon <3

 7. Avatar Venla sanoo:

  Kaksi viikkoa sitten laitettu sisälle tunnelmavalot, aloitettu kynttilöiden polttaminen, eka glögimukillinen juotu sekä aloitettu (salaa) joululaulujen kuunteleminen. Tuovat piristystä tähän harmaaseen syksyyn. Eikä siihen jouluun nyt enää niin kauan edes ole…Intoilin poikaystävälle, että marraskuun alussa voidaankin sit aloittaa yhdessä joulun tunnelmointi

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oijoi, kuulostaa ihanalta <3 Ei siihen nyt niin kauan olekaan! Mekin aloitetaan kunnolla marraskuussa sitten. En malta odottaa että saa taas fiilistellä kunnolla joulua täällä blogin puolellakin!

 8. Avatar Kati sanoo:

  Hieno pussilakana ja kaunis koko huone ❤

 9. Meillä on ollut yhdet tunnelmavalot vuoden ympäri ikkunassa. Ja ei, ne eivät ole unohtuneet, vaan ovat ihan tarkoituksella olleet esillä. Flanellilakanat kaivoin esiin jo muutama viikko sitten. Ne ovat ihan parhaat ja pehmeät näin syksyisin. ❤

 10. Avatar Tia sanoo:

  Ihanan kodikkaan näköinen makuuhuone <3 Meillä ei vielä ole tunnelmavaloja laitettu, mutta mielessä on käynyt. :)

 11. Avatar sanni sanoo:

  Hei! Ei liity aiheeseen mutta oon miettinyt miten teidän lettivaatteiden kävi? Sillä vain mietin kun itse olen ihan ihastunut lettileggareihin mutten ole uskaltanut tilata kun moni on valittanut että on tosi nopeasti haalistuneet ja kuluneet pesussa. Mietin kun teidänkään lapsilla ei ole enää kuvissa näkynyt eikä vaatekaappipostaukissakaan tainnut kenenkään kaapista enää lettivaatteita löytyä että onko teilläkin mennyt huonoksi vai onko vaan jäänyt kuvista pois? Haluaisin keltaiset tai korallinväriset lettipöksyt itselleni mutta niitä värejä ei taideta aikuisten koossa valmistaa : (

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Sannille kommentoisin noista lettipronteistä:
   Lapsille kun en koskaan raaskinut ostaa, ostin itselleni. Ensin valkoiset ja sitten myös mustat. Paljon olen käyttänyt ja ovathan nyo käytössä kuluneet, mutta eivät mielestäni yhtään sen enempää, kuin noin normaalistikaan trikoovaatteet pesussa kuluvat. Koneessa pesen ja rummussa kuivaan.
   Jos rahansa haluaa sijoittaa ja jälleenmyyntiarvoa tekee mieli havitella, kannattaa varmaan vaatteiden sijaan valita muutenkin joku toinen kohde kuin trikoovqqtteet. Jos taas tykkää itse jostain kuosista ja talous kestää sen hankinnan, niin miksi ei. Kyllä tuo ainakin oman käytön kestää.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! Meillä osa väreistä haalistui aika paljon, ja toiset taas ei. Myöskin valkoiseen ja korallilettiin tuli pieni(ä) reiki(ä) melko nopeasti, ja vielä sellaiseen paikkaan johon en olisi olettanut tulevan. Mutta se, että eivät ole näkyneet on pääosin seurausta siitä, että ne jäivät isommille pieniksi, ja pienimmällä myös jäi pieniksi hänelle ostetut lettivaatteet, eikä hän vielä ole kasvanut tarpeeksi isompien vanhoihin :D Enkä itse ole ostanut kuosia lisää, koska reilun kahden vuoden jälkeen iski sellainen pieni ”lettiähky”. Vimmaa meillä on kyllä muuten, ja suurin osa on kestänyt tosi hyvin käyttöä, esim. mun uusin ostos Alma-college 5-vuotiaalle on edelleen aivan ihanan pehmeä ja joustava, vaikka on ollut paljon käytössä.

 12. Avatar Jensku sanoo:

  Moikka, oon kiinnittänyt nyt todella paljon huomiota sun silmiin ja pakko kysyä, ootko huomannut että sulla on pientä karsastusta? Tämä asia ei itseäni häiritse mutta kokemuksesta tiedän että se pitäisi hoitaa ja sem takia tästä mainitsen, supsittelen käymään silmälääkärissä katsoa johtuuko siitä että silmän luhas on jäänyt löysäksi vai mistä johtuu :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Moi, kiitos paljon huolenpidosta, mtta kuvien perusteella en lähtisi diagnooseja tekemään, ja esimerkiksi tänä syksynä mun silmiin on vaikuttanut se, kun taapero huitaisi vahingossa ja sain sarveiskalvoon pahan haavan. Toisen silmän silmäluomi on edelleen hieman turvonnut sen jäljiltä.

 13. Avatar Vilma sanoo:

  Tää on nyt vähän erikoinen kysymys, mutta ostettiin just toi sama sänky kun teillä, mutta meillä menee patja siinä keskellä kuopalle. Onko teillä samaa ongelmaa? Meillä on se isoin koko… ärsyttävää kun luisuu kokoajan keskelle sänkyä ja pitää välillä kääntyä ”ylämäkeen” :-D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.