Pinnasängystä lastensänkyyn siirtyminen – miten on mennyt?

31.01.2019

Takana on nyt n. 1,5 viikkoa taaperon nukkumista lastensängyssä pinnasängyn sijaan, miten on mennyt? No, tosi hyvin, ja välillä ei niin hyvin. Ensimmäinen ilta meni aivan loistavasti silloin, kun taapero halusi itse mennä nukkumaan kerrossängyn alasänkyyn. Hän nukahti sinne kymmenessä minuutissa ja nukkui aamuun asti. Muutama seuraavakin yö meni toosi hyvin, vaikka joinakin iltoina nukahtamisessa kesti hieman kauemmin. Viime viikolla meidän isommilla jyllännyt flunssa tuli sitten alkuviikosta taaperollekin, ja hänelle se iski keskellä yötä. Sitä edeltävänä iltana ei vielä ollut mitään flunssan merkkejä havaittavissa, mutta nukahtamisessa kesti varmaan kaksi tuntia.

Oli ne kaikki klassiset sängystä poistumiset, janot ja muut joista aina puhutaan. Keskellä yötä sitten nousi kuume, ja hän tulikin loppuyöksi meidän väliin nukkumaan. Myös seuraava yö oli aikamoista hulinaa, ja silloinkin unet jatkuivat meidän sängyssä aamuyöstä eteenpäin. Onneksi hän toipui flunssasta pikavauhtia, ja sen tokan hulinayön jälkeen ei ollut enää kuumetta tai mitään muutakaan. Nyt on mennyt taas pari yötä hyvin, niinkuin alussakin.

Iltaisin on kestänyt hieman kauemmin kuin sen perus 10 minuuttia, mutta hän on nukkunut koko yön putkeen onneksi. Yhtenä yönä hän myös putosi sängystä keskellä yötä, mutta onneksi ollaan pidetty sängyn edessä patjaa, niin ei käynyt kuinkaan. Hän vaan heräsi ihmetellen, että mitä juuri tapahtui.

Kaiken kaikkiaan siirtyminen meni siis aivan loistavasti, kukapa nyt saisi flunssassa nukuttua hyvin? Itse en ainakaan. Ollaan tosi iloisia, että tämä uusi asia meni näin kivasti, ja toivotaan, että jatkuu mukavasti myös jatkossa. Varmasti erilaisia vaiheita tulee (ainakin näin 7,5 kokemuksella etukäteen ajateltuna) ja jotkut yöt ovat tulevaisuudessakin varmasti satunnaisesti hankalia aina välillä, mutta se ei maailmaa kaada. Nyt on tämä suuri askel otettu, ja ollaan siitä kaikki tosi iloisia.

Lastenhuoneeseen tuli todella paljon lisää leikkitilaa, kun isokokoinen pinnasänky muutti uuteen kotiin viime viikonloppuna. Tässä asunnossa lasten makuuhuoneet ovat sen verran pieniä, että kaksi sänkyä oli aivan liikaa. Nyt tyypit mahtuvat aivan mahtavasti leikkimään, ja on taas sellainen olo, että me mahdutaan tähän ihan hyvin. Parina aamuna lapset ovat jo heränneet itsekseen leikkimään kaikessa rauhassa huoneessa ja se on ollut aivan ihanaa!

Ostettiin lastenhuoneen oveen portti, jotta taapero ei lähde yksinään portaisiin aamulla herätessään. Hän nimittäin osaa avata oven. Sitä ei varmasti tarvita ikuisesti, mutta ainakin toistaiseksi se tuo meille vanhemmille mielenrauhaa ja paremmat yöunet.

Meidän keskimmäinen oli silloin 3v kun tähän kotiin muutettiin, ja hän osasi silloin ihan hyvin kiivetä portaat ylös ja alas, eikä tarvittu porttia mihinkään. Varmasti siis pian voidaan jo luopua siitä taaperonkin kanssa, kunhan hän saa rauhassa harjoitella sitä varmuutta portaiden kulkemiseen ja pienet jalat kasvavat vielä vähän pidemmiksi, niin jyrkät portaat eivät ole niin hankalat.

Sellaisia nukkumisjuttuja täällä meillä! Mä sain itse saman flunssan kun taapero oli parantunut, ja olen itse nyt koittanut parantua siitä inkiväärin, hunajan ja kurkuman voimalla. Toivottavasti tämä jää mulla yhtä lyhyeksi kuin kaikilla muillakin. Kuumetta ei ainakaan ole ollut tänään enää, ja alunperinkin oli vain pientä lämpöä. Odotan kovasti, että päästään ulos riehumaan lumessa ja luistelemaan, kun vajaan parin viikon vuorottelevan flunssaputken takia on tullut oltua niin paljon sisällä, viime viikonlopun luistelureissua lukuunottamatta. Toivottavasti sairastelut olisivat taas meidän osalta pitkäksi aikaa tässä!

Tsemppiä ja paranemisia kaikille, joilla tällä hetkellä on flunssaa tai noroa tai mitä nyt ikinä näin keväällä onkaan itsellä tai lapsilla <3


5 Responses to “Pinnasängystä lastensänkyyn siirtyminen – miten on mennyt?”

 1. Nimetön sanoo:

  Flunssa tuntuu tulevan aina ihan väärään aikaan!
  Vaikka oikeasti, ei kai sellaista hyvää ja oikeaa aikaa sairastamiselle edesä ole!
  Mulla on kurkku kipeä ja huomiseksi tiedossa kiva aikuisten retki, jota en millään haluaisi perua. Ei siis olisi millään varaa sairastua juuri nyt.
  Toisaalta maanantainakin on sellaista ohjelmaa, ettei voisi olla pois. Ja tiistaina…
  Ja joka päivä.
  No, onneksi onsennustaudilta on vielä vältytty.

 2. Sofia sanoo:

  Nova on kyllä tuossa tokassa kuvassa tosi paljon oton näkönen!<3

  Mulla ois yks postaustoive.
  Ois kivaa että kirjoittaisit suomalaisista ruuista ja muistakin suomalaisista tuotteista postauksen. En muista minkä verran oot kirjotellu, mun mielestä niiden käytön tärkeyttä ois hyvä muistutella toisinaan ihmisille ja uskon että sulla somevaikuttajana ois hyvät mahkut siihen. Yleensä bloggaajat kirjottaa paljon vegaani- ja kasvisruokien tärkeydestä maailman pelastamiseks, mutta mielestäni yhtä iso osa on myös sillä minkä maalaisia tuotteita käyttää, vaikka iha käsirasvoista, shampoista tai terveyssiteistä lähtien. #kannatetaankotimaista
  Olisi kiva kuulla sun mielipidettä ja pohdintaa asiasta.

 3. mymmeli sanoo:

  Meillä on pojan 3v ovella vieläkin portti, vaikka osaakin kulkea jo portaissa hienosti.
  Pelkään, että yöllä lähtisi huoneestaan pois ja kaatuisi rappusiin, portin avulla kuulen mikäli tulee huoneestaan pois ja saan mielenrauhan 🙂

 4. Laura sanoo:

  Hei mikähän toi ihana lakana mahtaa olla tuolla alasängyssä? 😍 Ja kiva kuulla että Novan nukkumiset sujuu noin hyvin!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.