Katsotaan vielä yksi – parhaat leffat x15 koko perheen leffamaratoniin

15.12.2019

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.

Kun ulkona on harmaata ja kylmää, on ihanaa olla sisällä katsomassa leffaa lasten kanssa. Pidettiin tuossa viime pari viikkoa sitten lasten kanssa illalla jouluisat pyjamabileet ja katsottiin koko ilta jouluelokuvia. Lapset saivat nukkua alhaalla alas levitetyillä patjoilla Aamulla kun patjat olivat jo niin ihanasti siinä valmiina, pidettiin vielä rento leffa-aamu yökkäreissä ja katsottiin Frozen Viaplaysta. Meillä lapsille ei tule arkisin ruutuaikaa juuri ollenkaan, koska on harrastukset, leikit kavereiden kanssa ulkona ja tietty koulu, eskari ja dagis. Siksi viikonloppuna tai lomalla on enemmän kuin ok viettää joskus koko perheen leffamaratoneja. Otetaan ihan varmasti uusiksi viimeistään joulun välipäivinä!

Meillä kaksi vanhinta lapsista jaksaa jo katsella englanninkielisiä näyteltyjä elokuvia, mutta taaperoa ne eivät tietysti kiinnosta vielä. Koitetaan valita aina sopivasti sellaisia leffoja, jotka kiinnostavat kaikkia, tai sitten taapero saa leikkiä omiaan samalla kun me katsotaan vähän isompien leffaa. Onneksi isommat tykkäävät myös edelleen piirretyistä, joten paljon on sellaisiakin leffoja, joista kaikki innostuvat yhdessä. Viaplayssa on tosi iso valikoima meidän lasten suosikkileffoja ja nyt vinkataankin teille parhaat leffat koko perheen leffamaratoniin. Puolet näistä leffoista on muuten joululeffoja, sillä Viaplayssa on paljon ihania lasten jouluisia elokuvia. Lisäksi mukana on ihania klassikoita omasta lapsuudesta!

Parhaat elokuvat koko perheen leffamaratoniin

1. Ferdinand

Ferdinand on maailman suloisin ja sydämellisin härkä, joka ei halua taistella vaan haistelee mieluummin kukkasia. Tämä leffa saa hymyilemään niin, että poskiin sattuu. Meidän lapset ihastuivat mahtavaan Ferdinand-härkään.

2. Frozen

Paras! Jos et ole vielä näyttänyt lapsille niin suosittelen. Olen itse nähnyt Frozenin noin 846468292020 kertaa, koska jokaisella meidän lapsella on ollut oma vuoden mittainen Frozen-vaiheensa jo. Frozen on vaan niin hyvä. Ja jos olette menossa katsomaan Frozen II joulupäivänä kun se ilmestyy, niin kannattaa ehdottomasti verestää muistoja katsomalla ykkönen ensin.

3. Dumbo

Dumbo-norsusta kertova elokuva on suloinen ja vähän surullinenkin. Sen saa suomeksi puhuttuna. Me tykättiin kovasti lasten kanssa siitä ja onneksi onnellinen loppu ilahduttaa, eikä leffa ole liian hurja tai liian surullinen.

4. Pentujengi ja joulupentu

Niin ihana leffa! Suosittelen tätä kaikille koirafaneille (meillä asuu heitä viisi). Pentujengi suuntaa tässä koko perheen elokuvassa pohjoiseen, sillä Joulupennusta pitäisi tulla joulupukin apuri. Joulun sanoma on hukassa vähän kaikilta – eikä vähiten Joulupennulta! Leffa on suomeksi puhuttu ja koiranpennut sulattavat kaikkien sydämet. Ollaan katsottu tämä monta kertaa.

5. Joulupukkia pelastamassa

Bernard-tonttu haaveilee keksijän ammatista. Hän keksii uuden joulumuistot mieleen palauttavan koneen, joka osoittautuukin surkeaksi pettymykseksi. Sen jälkeen kukaan ei enää usko Bernardin haaveisiin. Onneksi Bernard saa uuden mahdollisuuden todistaa kykynsä, kun joulupukki kidnapataan! Ihana jouluinen seikkailuelokuva, josta lapset tykkäävät.

6. The Grinch

Dr. Seussin klassikkoon perustuva piirretty kertoo äkäisestä Grinchistä, joka haluaa pilata kaikkien joulun. Onneksi pieni ja suloinen tyttö tekee kaikkensa saadakseen Grinchin muuttamaan mielensä. Näytelty versiokin on aivan loistava, mutta tämä piirretty on siitä kiva, että meidän taaperokin jaksoi katsoa sen.

7. Mikki Hiiri: Olipa kerran joulu

Jouluklassikko vuodelta 1999, jossa kaikki Disneyn suurimmat tähdet ovat mukana. Tämä on aivan ihana ja pitää katsoa aina joululomalla.

8. Elliot pikkuisin poro

Juuri ennen jouluaattoa yksi joulupukin poroista jää eläkkeelle, ja joulupukin pitää pikaisesti löytää sille seuraaja. Mä en tiedä mikä siinä on, mutta rakastan kaikkia piirrettykä poroleffoja (ja niitä on yllättävän monta). Piirretty Elliot pikkuisin poro on yksi ihanimmista! 

9. Risto Reipas ja Nalle Puh

Aikuiseksi kasvanut Risto Reipas tapaa yllättäen rakkaan lapsuuden pehmolelunsa Nalle Puhin. Risto Reipas palaa lapsuuden muistoihinsa ja auttaa Nalle Puhia pelastamaan Puolen hehtaarin metsän ja ystävänsä. Ihanan lämminhenkinen leffa kaikille Nalle Puh -faneille.

10. Neropatin päiväkirja: Reissussa rähjääntyy

Meidän esikoinen on lukenut Neropatin päiväkirjoja ihan innoissaan ja tämä leffa menikin todella kuumille kiville. Neropatin päiväkirjasta tehty elokuva naurattaa aikuisiakin. Tämä sopii tosi hyvin vähän isompien lasten kanssa katseltavaksi.

11. Leijonakuningas

Tarvitseeko edes sanoa enempää! Vuoden 1994 klassikko on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani ja yksi niistä, joita olen säästellyt. Me katsottiin se yhdessä lasten kanssa ihan vasta ja he rakastuivat siihen vähintään yhtä paljon kuin minä. Viaplayssa on muutenkin ilahduttava valikoima oman lapsuuteni klassikkoelokuvia, kuten myös numero 12.

12. Toy Story

Alkuperäinen ensimmäinen Toy Story, jonka kävin pikkutyttönä katsomassa leffateatterissa. Sekin löytyy Viaplaysta ja se on edelleen vähintään yhtä hyvä kuin silloin 90-luvulla.

13. Mikki Hiiri: Joulu Ankkalinnassa

Ihana jouluelokuva, jossa Aku ja Mikki kaikkine ystävineen seikkailevat lumisessa Ankkalinnassa. Jos tykkäät Aku Ankasta ja Mikki Hiirestä, niin tämä on todella jees!

14. Viiru ja Pesonen: Paras joulu ikinä (Viaplay vuokravalikoima)

Meillä on ollut tämä kirja mun mummolassa siitä asti kun olin lapsi ja ruotsiksi omassa kodissa siitä asti kun meidän esikoinen oli vauva. Myös elokuvaversio on katsottu useampana jouluna. Viiru ja Pesonen ovat vaan niin suloisia ja hellyyttäviä, toimivat sekä leffassa että kirjassa ja saavat hyvän mielen aikaan. Leffa löytyy Viaplayn vuokravalikoimasta.

15. Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa

Näytelty seikkailuelokuva kertoo Clarasta, joka toivoo saavansa avaimen, joka vie hänet kuolleen äitinsä lahjan luo. Saadakseen avaimen Claran on päästävä neljänteen maailmaan, jota hallitsee tyranni Mother Ginger. Tämäkin sopii hyvin vähän vanhempien lasten kanssa katsottavaksi, sillä elokuva on englanniksi puhuttu. 

Juuri sopivasti joululomalle (21.12) Viaplayssa ilmestyvät vielä kaikki kolme Itse Ilkimys -leffaa, sekä aikuisempaan makuun jouluklassikko Love Actually. Joululomalla 27.12. ilmestyy vielä upouusi näytelty Aladdin, joka meillä on ainakin katselulistalla lasten kanssa.

Meillä on tapana Oton kanssa pitää paketointitalkoot niin, että katsotaan samalla jouluelokuvaa ja juodaan glögiä. Se tekee paketoinnista aina mukavampaa puuhaa. Viaplayssa on aikuisten joululeffoja joka lähtöön (etenkin osto- ja vuokraleffa-valikoimassa). Sieltä suosittelen paketointitalkoisiin esimerkiksi nauruhermoja kutkuttavaa The Night Before -leffaa, tai ei-niin-joululeffafaneille Viaplayn sarjat ja leffat -katselupaketilla katsottavissa olevaa The Avengers: Endgamea, joka on yksi tämän vuoden parhaista leffoista Oton mielestä.

VOITA 2KK ILMAISTA VIAPLAY SARJAT & LEFFAT -KATSELUAIKAA!

Mikä Viaplayn jouluelokuvista on sun suurin suosikki? Kommentoi vastauksesi ja olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa kaksi kuukautta ilmaista sarjat & leffat -katseluaikaa Viaplayhin. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, sillä voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Osallistumisaikaa on 22.12. klo 23.59 asti ja arvonnan tarkemmat säännöt löydät TÄÄLTÄ. Onnea arvontaan kaikille!

Psst! Viaplayn lahjakortti toimii loistavasti myös aineettomana lahjana kenelle tahansa, joka tykkää leffoista tai sarjoista. Viaplay-lahjakortit on saatavilla K- ja Citymarketeista. 


47 Responses to “Katsotaan vielä yksi – parhaat leffat x15 koko perheen leffamaratoniin”

 1. Ilona sanoo:

  Mikki Hiiren joulu on parhaita muistoja lapsuudesta. Joulutarina on pakko nähdä joka joulu myös 🙂

 2. Hanne sanoo:

  Frozen on ehdottomasti meidän lasten suosikki ja frozen kakkosta täällä kovasti jo odotellaan😍

 3. Jaana K sanoo:

  Viiru ja Pesonen on ihana. Samoin tykkäsin tuosta Pähkinänsärkijä leffasta.

 4. Sanna sanoo:

  The Grinch ehdottomasti.

 5. Hertta sanoo:

  Mikki Hiiri: Olipa kerran joulu 🙂

 6. Annam sanoo:

  The Grinch! 😍

 7. Jonna Määttä sanoo:

  Joulu ankkalinnassa

 8. Veera sanoo:

  Viiru ja Pesonen on myös yksi mun omista suosikeista. Frozen pääsee myös suosikkien listalle ja kakkos osaa aiotaan suunnattu lomalla katselemaan.

 9. Mari sanoo:

  Frozen on ihana 😍 Omat pojat ei siitä niin välitä, mutta se ei äitiä haittaa 😁

 10. Bambi sanoo:

  Disneyn joululeffat ainakin! Myös pentujengi ja joulupentu. Kaikki pentujengi leffat on niin ihania

 11. Saara sanoo:

  Mikki Hiiri – olipa kerra joulu. Lähes kaikki tuolla listalla kuulostaa hyvältä. Oma jouluaatto ei ole täydellinen jos en näe Samu Sirkan joulutervehdystä tai joulupukin kuumaa linjaa tai lumiukkoa tai tai tai… noh niitä mitä aiemminkin. Viaplaystä voisi löytyä siis joulun odotukseen uutta katsottavaa!

 12. Emma sanoo:

  The Grinch on kyllä yks parhaista joululeffoista!

 13. Sonja sanoo:

  Kyllä se on ehdottomasti The Grinch!

 14. Franseska sanoo:

  Leijonakuningas!❤️

 15. Nimetön sanoo:

  Tähän postaukseen olisin toivonut lisäksi maininnan aina siitä, minkä ikäisille elokuva on sallittu. Esimerkiksi Frozen on, useimpien Disney-klassikoiden tapaa, K7, eli sen katselemista ei suositella alle kouluikäisille. (Tämän tiedon valossa onkin mielenkiintoista, että suurin osa elokuvan oheistuotteista oli ja on suunnattu selvästi pienemmille, esim. vaatteet alle 122/128 senttisille).

  Ikärajamerkinnöille on kuitenkin aina syynsä, joten niiden noudattaminen on mielestäni tärkeää niin videopeleissä kuin elokuvissakin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Suomessa leffateattereissa joustetaan ikärajasta kolme vuotta alaspäin vanhemman seurassa (paitsi k18, joka ehdoton). Ainakin me noudatetaan tätä samaa kotona, sekä tietty omaa harkintaa. Suurin osa vanhemmista varmasti osaa punnita oman lapsensa kohdalla, että pystyykö katsomaan jotain tiettyä leffaa. Ikärajat on varmasti ihan syystä kaikkein herkimmille lapsille ja munkaan mielestä esim. 4-vuotiaan ei todellakaan kannata katsoa Frozenia yksin, mutta vanhemman seurassa, niin että mietityttävistä asioita voi tarvittaessa keskustella, se on mun mielestä ihan ok. 🙂

   • Nimetön sanoo:

    ”Kuinka huoltajan tulisi suhtautua ikärajoihin?

    Kuvaohjelmalaki, johon ikärajat perustuvat on luonteeltaan lastensuojelulaki. Sen tarkoitus on suojella lapsia ohjelmien ja pelien mahdollisilta haitallisilta vaikutuksilta. Lapsen kyky ymmärtää ja tulkita mediaa on riippuvainen sekä emotionaalisista että kognitiivisista taidoista, jotka kehittyvät iän myötä. Niissä voi olla suuriakin yksilöllisiä eroja, joten haitallisuusarviointien perusteena käytetään ns. ”normikehitystä”.

    Faktan ja fiktion erottelukyky on perusedellytys sille, että voi ottaa etäisyyttä liian pelottaviin mediasisältöihin. Se kehittyy alle kouluikäisillä lapsilla vähitellen. Ala-asteikäisillä on jo enemmän kykyä arvioida ja kyseenalaistaa erilaisia mediasisältöjä, eritellä esimerkiksi syy- ja seuraussuhteita ja arvioida sitä, mikä on oikein ja väärin. Nuoruusikää lähestyttäessä korostuu tarve saada voimakkaita tunnekokemuksia ja jännitystä, mutta oman sietokyvyn rajat yliarvioidaan helposti. Erilaisia mediasankareita ihaillaan ja käytetään myös oman identiteetin rakennuspalikoina.”
    Tämä teksti on lainattu täältä https://www.kinokulma.fi/fi_FI/pages/4-ikarajat

 16. hh sanoo:

  The Grinch ♥️

 17. Aada sanoo:

  Olisi ihanaa katsoa pikkuveljen kanssa tuo Ferdinand! <3

 18. Laramaaria sanoo:

  Frozen on meillä ehdoton suosikki edelleen. En tiedä löytyykö viaplaysta, mutta Joulupukki ja Noitarumpu on joka jouluinen lemppari myös!

 19. Mia sanoo:

  Frozen ja The Grinch😍😍

 20. Tiima sanoo:

  Klassikko vuodelta 1999: Mikki Hiiri & Olipa kerran joulu 🤩

 21. Rosie sanoo:

  The Grinch on kaikkien aikojen suosikki, mutta nykyisin täytyy joka joulu nähdä myös Love Actually ja The Holiday. 🙂

 22. Emilia sanoo:

  Kaikki Disney piirretyt. <3

 23. Ilona sanoo:

  Mikki Hiiri: Olipa kerran joulu vie kyllä voiton!

 24. Emminkemmi sanoo:

  Joulutarina elokuva.Paras elokuva katseltavaksi jouluna.

 25. Emma sanoo:

  Frozen ehdottomasti. Innolla odotetaan jo frozen 2 😊

 26. Jenni sanoo:

  The Grinch 💚

 27. Aleksi Kuosmanen sanoo:

  Inception ihan sen monikerroksisuuden ja toimivuuden takia! Toinen lemppari on Die Hard!

 28. Essi sanoo:

  The Grinch on kova!

 29. pikkukalanen sanoo:

  Mä tahtoisin katsoa uudestaan tuon näytellyn Aladdinin, se oli tosi hieno 🙂

 30. Emmi Rantanen sanoo:

  Kyllä se varmaan the crinch on 😍😍❤️

  Ihanaa joulunodotusta sinne ja ihania leffahetkiä 😘

  Ystävällisin terveisin, Emmi Rantanen

 31. Mia sanoo:

  The Grinch ja Viiru ja Pesonen 😊

 32. Veera sanoo:

  Mikki Hiiri: olipa kerran Joulu!

 33. Riikka sanoo:

  The Crinch 🤩

 34. OutiJM sanoo:

  Notting hill jouluisin ja myös muulloin.

 35. Airi sanoo:

  Leijonakuningas

 36. Päivi sanoo:

  Leijonakuningas toimii aina.

 37. Niina sanoo:

  The Grinch 👍

 38. Mk sanoo:

  The Grinch ehdottomasti 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.