Alkuvuoden kuulumisia

16.01.2020

Uutta vuosikymmentä on nyt pari viikkoa takana ja ajattelin, että olisi hyvä hetki kertoa hieman alkuvuoden kuulumisia. Mitä meille kuuluu juuri nyt, mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua ja mitä on suunnitelmissa lähipäivinä.

Aloitettiin tänään meidän Yhdessä -podcastin 2. kauden nauhoitukset! Niin jännittävää ja ihanaa samaan aikaan. Heti, kun tarkka julkaisupäivä varmistuu, kerron sen teille! Mutta oli niin kivaa istahtaa taas studioon parin kuukauden tauon jälkeen. Jos ei tarvitsisi herätä överiaikaisin joka aamu, niin musta ois hauska tehdä vaikka aamuohjelmaa radioon Oton kanssa. Olis niin kiva höpöttää joka päivä! Tänään nauhoitettiin jo kaksi ekaa jaksoa tulevalta kaudelta.

Leikkasin tällä viikolla kokkiveitsellä kurkkua pilkkoessani etusormeen ihan jäätävän haavan, josta oikein pulppusi verta. Haava onneksi tyrehtyi itsekseen (parissa tunnissa), mutta olen onnistunut vahingossa saamaan sen kahdesti jo vuotamaan uudelleen, kun en ikinä muista, että pitäisi välttää sormen käyttöä edes muutama päivä. Ehkä nyt seuraavat pari päivää saan otettua iisisti ja se vihdoin paranee kunnolla?

Kävin tänään kahvilla ihanan Mona Visurin kanssa ja sain kyllä taas niin paljon inspiraatiota ja hyvää fiilistä siitä tapaamisesta. Niin huikea ja ihana tyyppi!

Olen ilmoittautunut mukaan lukupiiriin, mistä olen salaisesti haaveillut jostain teini-iästä asti! Niin siistiä olla mukana lukupiirissä ja päästä sekä tutustumaan kirjoihin, että tutustumaan uusiin tyyppeihin.

Siivottiin Oton kanssa koko perheen vaatekaapit yksi päivä, sillä kaikki kolme miniä ovat taas kasvaneet hulluna ja Oton ja mun kaapit olivat muuten vain aivan kaaoksen vallassa. Oli kivaa Oton kanssa shoppailla omissa vaatekaapeissa, sieltä löytyi vaikka mitä hauskaa, mitä oltiin jo aivan unohdettu. Ihanaa kun nyt kaapit on siistit ja selkeät ja kaikki löytyy nopeasti, kun esim. jouluneuleet on nostettu vuodeksi pois tieltä.

Olen aloittanut tällä viikolla jokaisen päivän listaamalla päivän kolme tärkeintä tavoitetta, sekä tekemällä yksinkertaisen tehtävälistan päivälle. Samalla olen juonut rauhassa kahvia ja syönyt aamupalaa. Se on ollut todella ihana tapa aloittaa päivä ja yllättäen olen joka päivä saanut tehtyä kaikki ne tehtävät ja vieläpä hyvissä ajoin. Tämä on niin paljon parempi tapa aloittaa aamu kuin mun perus Instagramin selailu ja sähköpostien lukeminen kahvin kanssa. Tästä aion pitää kiinni! Lisäksi saan suurta tyydytystä, kun saan yliviivata saavutettuja tavoitteita ja tehtyjä tehtäviä. Siksi listaan jokaisen pienenkin tehtävän.

Kokeiltiin tällä viikolla ruotsalaisten makaronilaatikkoa, eli flygande jacobia. Se oli musta tosi hyvää, vaikka ensin kummeksuin banaania suolaisessa ruuassa. Seuraavaksi testiin lähtee ruotsalaisten vastine ananakselle pizzassa, eli banaanipizza! Pakko senkin on olla jostain kotoisin. Ootteko testanneet?

Tehtiin tällä viikolla meidän ruokaostosten aikaennätys! Tehtiin koko viikon (kolmen ison kestokassin) ruokaostokset vain 25 minuutissa. Meillä oli lista ja meillä oli deadline (aikaa 40min), ostokset piti saada tehtyä tiettyyn kellonaikaan mennessä. Alitettiin tuo aikatavoite todella tehokkaasti, kun vaan seurattiin listaa eikä pööpöilty ollenkaan. Aion siis jatkossakin tunkea tällaisia ruokaostosreissuja johonkin mahdottomalta tuntuvaan väliin, kerran niiden tekeminen listan kanssa onnistuu näinkin nopeasti. Yleensä meillä menee siis isossa hypermarketissa viikon ostoksiin 45min-1h. Mitä me oikein tehdään siellä kaupassa?

Mun katsotuimmat sivut niin puhelimessa kuin koneellakin on etuovi ja oikotie. En tiedä onko mahdollista tsekata niiden tarjontaa enää useammin kuin jo nyt teen. Lisäksi meillä on asuntovahdit useamman kiinteistövälitysfirman sivuilla, jotta nähdään uudet asunnot ennen kuin ne ilmestyvät noille em. sivuille. Ollaan rampattu muutamassa näytössä taas, viimeksi eilen ja muutama asunto on kiinnostanut, mutta markkinat ei kyllä ole vilkastuneet lähellekään sille tasolle kuin toivoin joululoman hiljaisuuden aikana. Siinä missä syksyllä uusia kiinnostavia ilmoituksia saattoi tulla 7-10 joka viikko, nyt niitä ei välttämättä tule edelleenkään edes yhtä oikeasti kiinnostavaa. Turhauttaa. Ollaan mietitty siis myös niitä mahdottomia kämppiä ja laitettu meidän tarpeet jälleen tiukkaan syyniin.

Viikonlopuksi meillä ei ole mitään spessuja suunnitelmia, aiotaan ottaa iisisti ja ulkoilla ja siinä se. Ihana fiilis, kun viikonlopun ruuatkin on jo valmiiksi ostettu perjantaiherkkuja myöten, eikä to do -listalla ole mitään!

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3


19 Responses to “Alkuvuoden kuulumisia”

 1. Avatar Mami sanoo:

  Hei

  Olen seuraillut blogiasi jonkun aikaa. Tämän postauksen kuvista havahduin miettimään, että teidän lapset ovat aika paljon esillä eri kanavissasi (blogi, insta ja storyt).

  Itselläni on myös pieniä lapsia ja olemme sopineet puolisoni kanssa, ettemme julkaise heistä somessa tunnistettavia kuvia (muutenkin julkaisemme vähän). Ajattelen ja koen itse, että nettiin laitettua sisältöä ei voi täydellisesti hallita itse, varsinkaan jos sisältö on julkista. Omissa käsissämme ei siis ole esimerkiksi se, kenen / mihin käyttöön nettiin laitettu kuva lopulta päätyy. On myös hankala arvioida etukäteen, miten lapset myöhemmin kokevat sen, että heistä löytyy kuvamateriaalia ja/tai tietoa netistä. Mietityttävätkö nämä asiat sinua? Olisi mielenkiintoista kuulla mietteitäsi aiheesta vaikka kokonaisen postauksen muodossa. Muistan sinun maininneen, että kysyt lapsilta luvan heidän kuvien / videoidensa julkaisemiseen. He ovat kuitenkin varsin pieniä (etenkin kuopus), eivätkä varmasti pysty vielä ymmärtämään asian merkitystä kaikilta kanteiltaan (jos lainkaan). Ja kuten meistä jokaisen kohdalla, myös lasten mielipiteet ja ajatukset voivat muuttua / kehittyä heidän kasvaessa. Teidän lapsista löytyy verrattain paljon kuvia sekä myös konkreettista tietoa nimistä, taidoista ja luonteenpiirteistä lähtien. Toki kirjoitat aina lapsistasi todella kauniiseen, positiiviseen ja kunnioittavaan sävyyn. Tämä ei kuitenkaan poista sitä, että tietoa löytyy paljon.

  Tähän liittyen ajauduin myös pohtimaan, mietityttääkö sinua, voivatko lapsia koskevat tiedot ja/tai kuvat (joissa aikuisen silmään ei toki ole mitään huonoa tai noloa tai negatiivista) altistaa lapsianne esimerkiksi kiusaamiselle? Itse olen havainnut, että lapset osaavat olla julmia toisilleen, eikä kiusatuksi tulemiseen useinkaan vaadita mitään isoa asiaa. Toki kiusatuksi voi joutua sattumanvaraisesti ja lähes mistä tahansa syystä, enkä sano, että lapsesta netissä olevat kuvat / tiedot olisivat mikään peruste kiusaamiselle. Mutta ei kiusaamiselle muutoinkaan ole mitään hyväksyttävää perustetta tai syytä. Siitä huolimatta vuosittain moni lapsi valikoituu luokan silmätikuksi / tulee kiusatuksi, koska on kiusaajien mielestä ”vääränlainen” tai erilainen tms.

  Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi näistä!

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Moi! Milloin julkaiset sen videon teidän Lapset päättää -päivästä, kun etkö joululomalla sanonut tekeväsi sen pian? (Vai muistanko ihan väärin…)

 3. Avatar Emma sanoo:

  Ihana tapa aloittaa aamu ja mä teen saman, melkein ainakin. To do lista on mulle ihan must tai en oikeasti saa mitään fiksua tehtyä. Ja ihan paras tunne on kun on tehnyt ne kaikki ! :D

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Moi! Milloin julkaiset teidän Lapset päättää -päivä videon? Kun etkö sanonut joskus joululomalla, että julkaiset sen pian, vai muistanko ihan väärin?

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Unohdin painaa lähetysnappia tuon ensimmäisen kysymysviestin kohdalla, mutta näköjään sekin tuli :). Ei siis ollut tarkoituksellista kysyä kahta kertaa…

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos muistutuksesta, pitää editoida se mahdollisimman pian valmiiksi! Toivottavasti jo tällä viikolla!

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Mulla on toi etuovi-juttu myös! Ihan ärsyttää, kun ei mitään uutta ja hyvää tunnu koskaan ilmestyvän!

  Banaania saatiin putsaamme Ruotsissa joskus 90-luvulla. Oli niin kauhea kokemus, että syömättä jäi ja muistamme edelleen 😅. Jos banaania tahtoo lämpimässä ruuassa makeana kokeilla, niin ehkä sitten siinä suomalaisten suosimassa broileri- aura juusto – yhdistelmänä. Mutta ehkä kuitenkin banaanit banaaneita tai banaanikakkuna korkeintaan.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Siis joo, etuovi ärsyttää niin paljon tällä hetkellä! :D Ja eikä, haha uskaltaiskohan sitä maistaa silti sitä banskupizzaa :D mulle ei mee aurajuusto yhtään, ni se saattais vaan pahentaa jos siihen yhdistäis. :D Mut joo, banaani on kyllä parasta ihan vaan sellaisenaan (vaik oonkin allerginen) tai sit kakussa tai leivässä tai pannareissa!

 6. Avatar Sanna sanoo:

  Kandee laittaa alueen mistä haette niin omaan fb ryhmään et olisko kellään tulossa myyntiin asuntoa, meidän alueen fb ryhmässä tosi monet tekee tätä.

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Asiasta ihan ohi, mutta kun olet maininnut teidän käyttävän k-ryhmän ruokakauppoja: oletko jo ladannut hiilijalanjälkilaskurin ja jos, niin olisi kyllä mielenkiintoista kuulla, millainen jälki muiden ruokaostoksilla on.
  Itse latasin ja nyt olen ajatellut tsempata meidän perheen jäljen pienemmäksi.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla on se K-ruoka-sovellus, mutta en muista mun salasanaa! Mä just näin siis sen mainoksen ja ajattelin, et pakko ladata se! hyvä kun muistutit ja hienoa, jos aiotte tsempata! :)

 8. Avatar ida ihana sanoo:

  Ihana oli lukea teidän kuulumisista!<3 Mä olen ottanut myös tavaksi listata päivän kolme tärkeintä asiaa aamulla, se vähentää stressiä kummasti, kun tärkeimmät tehtävät hahmotuu :) Opin tavan Uuvuksissa -kirjaasta, josta kerroinkin juuri blogissani!
  Odotan jo kovasti, että pääsen kuulemaan lisää teidän podcast-jaksoja!:) Ja hei, toi lukupiiri kuulostaa aivan ihanalta harrastukselta!!<3
  Mukavaa viikonloppua koko perheelle,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa Ida, kuulostaa ihanalta <3 Ja hei kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! Kiitos hurjasti ja ihanaa kuulla, että odotat meidän podia! Kerron heti kun se jatkuu <3 IHanaa uutta viikkoa ja kiitos sun ihanista ja kannustavista kommenteista jälleen, aina piristät! <3

 9. Avatar Nimetön sanoo:

  Moikka! Yhteistyöpostauksia lukiessa on tullut mieleen muutamia kysymyksiä, joihin olisi kiva kuulla vastauksia vaikka erillisessä postauksessa.

  1. Miten yhteistyöpostauksista / kampanjoista sovitaan eli otatko itse yhteyttä yrityksiin, vai ottavatko yritykset yhteyttä sinuun?
  2. Pitääkö sinun kirjoittaa tietyt asiat jostakin tuotteesta, vai saatko itse päättää, mitä kirjoitat?
  3. Mistä sinulle maksetaan yhteistyöpostausten tekemisessä?
  4. Saatko esittelemäsi tuotteen ilmaiseksi, vai ostatko tuotteen itse?
  5. Mikä on ollut kiinnostavin yhteistyö, jonka olet tehnyt?
  6. Paljonko saat rahaa yhdestä yhteistyöpostauksesta?
  7. Oletko esitellyt jossain yhteistyöpostauksessa tuotteen, josta et itse pidä yhtään?
  8. Kun teet esim. Polarn O. Pyretin kanssa usein yhteistyötä, niin ostatko itse valitsemasi tuotteen, jonka jälkeen kirjoitat siitä? Vai saatko tietyt tuotteet, joista sinun pitää kertoa?
  9. Millainen ”rakenne” yhteistyöpostauksilla on? Eli teetkö ensin postauksen, jonka jälkeen saat rahat, vai maksetaanko sinulle ennen kuin teet postauksen?
  10. Saatko / voitko itse vaikuttaa siihen, minkä yritysten kanssa teet yhteistyötä?
  11. Kun saat koekäyttöön tuotteen, niin pitääkö sinun maksaa siitä, jos haluat jatkaa tuotteen käyttöä, vai saatko pitää tuotteen ilmaiseksi?
  12. Maksetaanko sinulle muista, kuin yhteistyöpostauksista?

  Olen lukenut blogiasi monta vuotta. Teidän tytöt ovat todella kauniita ja ihania postausten perusteella. Siskollani on myös 8-vuotias tytär nimeltään Tiara, hän näyttää hieman teidän Tiaralta. Jos joskus saisin kaksi tytärtä, heistä tulisi Alva Livia ja Miana Alessia. Se tosin jää nähtäväksi, sillä minulla on jo yksi rakas poika, 5v Kaspian. Tulipas tästä pitkä kommentti, mutta tuskin se haittaa :D

  • Avatar Saara sanoo:

   Mua kiinnostaisi myös tietää vastauksia tälläisiin kysymyksiin kun oon samoja välillä miettinyt :-)

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Olen itsekin miettinyt kysyväni jotain yhteistyöpostauksista, mutta eipä tähän enää jäänyt mitään kysyttävää, kun joku toinen ehti ensin. Ajattelitko Iina vastata noihin kysymyksiin jossain postauksessa? Mielellään täällä eikä instassa, sillä itsellä ei instaa ole. Olen lukenut blogiasi monta vuotta, enkä ainakaan mielestäni ole nähnyt sellaista postausta, voin toki olla väärässäkin.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos Nimetön sinulle ihan valtavan hyvistä kysymyksistä ja postaustoiveesta, toiveesi toteutuu tällä viikolla <3 :) Ja siihen tulee lisäksi asiantuntijavastauksia ja vielä lisää kysymyksiä instaseuraajilta. Mahtavaa, kun otit aiheen esiin! Ja kiitos hei myös ihanasta kommentista, niin kauniita sanoja. Ihanat nimi-ideat sinulla, Kaspiankin on kaunis nimi <3

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Ole hyvä vaan, kiva jos postaus tulee niin pian. Yritin selata blogiasi, että oletko jo kirjoittanut aiheesta, mutta en ainakaan löytänyt, joten päätin kysyä. Asiantuntijavastauksetkin aiheesta kiinnostavat myös.

Kommentoi