Uudet onnen alusvaatteet & alusvaateinventaario

03.05.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Pierre Robertin & Indieplacen kanssa. 

Muuton yhteydessä tein jotain, mitä en ollut tehnyt pitkään aikaan: alusvaatelaatikon inventaarion. Ja voi hitsi, että sille olikin tarvetta. Alusvaatelaatikko on se osa, jota mulla on tullut vaatekaapista laiminlyötyä, vaikka ei tosiaankaan pitäisi. Siivosin sieltä siis muuton yhteydessä sellaisia pikkareita, jotka olen ottanut käyttöön yläkoulussa – siis 15 vuotta sitten. Kehtaako tällaista edes myöntää ääneen. Eli pikkareita, jotka olen ostanut teini-ikäiselle itselleni ja joista sen jälkeen on venynyt kangas läpikuultavaksi kolmen lapsen myötä levinneen lantion vuoksi ja kuminauhat hapertuneet. 

Toki olen aina välillä ostanut uusia alusvaatteita sinne vanhojen sekaan, mutta en oikeasti ollut käynyt niitä kaikkia läpi vuosikausiin. Laatikosta oli hankala löytää enää yhtään mitään järkevää, kun joukossa oli niin paljon niitä jämäalusvaatteita, joita ei halunnut käyttää ellei kaikki muut ollut pyykissä. Nyt muuton yhteydessä otin sieltä kaikki huonokuntoiset alusvaatteet pois ja nyt on paljon selkeämpää, kun sieltä voi aamuisin helposti heti valita nätit, mukavat ja toimivat alusvaatteet. Huonokuntoisista jätin sinne vain mun yhdet onnen pikkarit. En enää käytä niitä, koska niissä on reikiäkin, mutta en raaskinut heittää poiskaan. Niillä on tarina, niihin liittyy muistoja. Ne saavat olla siellä muiden seassa tuomassa onnea edelleen. 

Alusvaatteilla on oikeasti iso merkitys mun fiilikseen. Nykyisin mulle tärkein kriteeri on mukavuus. Liian kireät alusvaatteet tuntuvat pahalta. Esimerkiksi pikkareiden liian kireä vyötärö saattaa aiheuttaa mulle kuukautiskipujen kaltaista jomotusta alavatsaan ja alaselkään. Tällaista ongelmaa ei ollut teini-ikäisenä, tämä on tullut mulle vasta raskauksien jälkeen. 

Sama juttu rintaliiveissä. Liian löysät liivit saattavat aiheuttaa kipua esimerkiksi juostessa, jos rinnat eivät pysy kunnolla paikallaan. Liian kireät liivit taas saattavat myös aiheuttaa kipua ja puristavaa tunnetta. Musta on tullut alusvaatteiden suhteen paljon herkempi. 

Nuorempana tärkeintä mulle oli, että rintsikoissa oli hyvät push up -kupit ja pikkarit olivat mahdollisimman pienet. Sanomattakin varmaan selvää, että mukauus ei ollut prioriteettilistalla kovin korkealla. Nykyisin on ihan päinvastoin: toivon alusvaatteilta, että ne ovat mahdollisimman huomaamattoman tuntuiset, eivät näy vaatteiden alta ja ovat kauniit. 

Toivon myös, että alusvaatteet ovat sekä kestävästi tuotettuja että kestäviä käytössä, sillä kuten tuli selväksi, en tee kovin usein alusvaateinventaarioita. Mulle on myös tärkeää, että alusvaatteiden ostaminen on helppoa. Mä en ole niitä ihmisiä, jotka menevät varta vasten alusvaateliikkeeseen ja tekevät siellä isoja ostoksia kerralla ja sovittelevat. Mä olen niitä, jotka haluavat ostaa kauppareissulla nätit ja laadukkaat alusvaatteet muiden ostosten yhteydessä. 

Mä pidän Pierre Robertin alusvaatteissa oikeastaan kaikesta. Valikoimaa on riittävästi ja sieltä löytyy aina mun tarpeisiin sopivat alusvaatteet. Hinta-laatusuhde on loistava. Pierre Robertin luomupuuvillaisia alusvaatteita mukavampia tuskin on olemassakaan. Ne ovat iholla höyhenen kevyet ja silti vaatteiden alla huomaamattomat. Pierre Robertin mikrokuituiset korkeavyötäröiset alushousut ovat ihan mun lempparipikkarit, koska korkea vyötärö on vaan niin mukava ja kahteen suuntaan joustava mikrokuitu on niin huomaamaton materiaali. Korkeavyötäröiset alushousut menevät täydellisesti korkeavyötäröisten housujen ja hameiden kanssa, joita pääosin käytän. Huomaamattomat pikkarit myös pysyvät hyvin paikallaan, sillä niissä on ainutlaatuinen liukumista estävä reuna. 

Vaikka olen imetysaikoja lukuunottamatta yleensä käyttänyt kaarituellisia rintaliivejä, kokeiltuani olen ihastunut nyt Pierre Robertin kaarituettomiin rintaliiveihin. Ne on muotoiltu niin, että ne antavat hyvän tuen ja lisäksi olkaimet voi kiinnittää joko perinteisesti tai ristiin takaa, minkä vuoksi ne ovat monikäyttöiset ja sopivat yhteen erilaisten yläosien kanssa. Ja ne ovat päällä aivan älyttömän mukavat, koska mukana ei ole mitään kovia metalliosia, vaan ne ovat täysin pehmeät. 

Fanitan myös ihan täysillä Pierre Robertin urheiluliivejä. Mulla on jo aiemmin ollut yhtet merinovillaiset Pierre Robertin liivit ja nyt sain testiin mikrokuituiset. Merinovillaliivit ovat mun talvilenkkeilyn pelastus, ne ovat niin lämpimät ja mukavat. Nämä mikrokuituiset taas ovat täydelliset kesään. Antavat hyvän tuen, eivät hiosta yhtään ja näyttävät hyvältä niin vaatteiden alla kuin yksinäänkin.

Olen aivan satavarma, että jotkut näistä alusvaatteista muodostuvat mun uusiksi onnen alusvaatteiksi. Mahdollisuudet ovat ainakin hyvät, sillä nämä ovat usein käytössä. Ei tarvitse kuin tapahtua jotain älyttömän ihanaa ja mieleenpainuvaa, niin ne muuttuvat onnen alusvaatteiksi, koska sellainen hömppä mä olen. Olen iloinen mun uusista, kestävistä ja laadukkaista alusvaatteista, jotka päällä on hyvä ja itsevarma fiilis. 

Jos teillä on edessä alusvaatehankintoja, niin nyt kannattaa hyödyntää Pierre Robertin 20% alekoodi! Pierre Robertin alusvaatteita löytyy useista ruokakaupoista, isommista päivittäistavarakaupoista sekä tavarataloista ja myös heidän omasta verkkokaupasta. Verkkokaupassa on alusvaatteiden lisäksi laajempi valikoima myös muita Pierre Robertin laadukkaita vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin. 

PIERRE ROBERT ALEKOODI: 

Koodilla BETTERCHOICES saatte 20% alennuksen kaikista normaalihintaisista Pierre Robert -tuotteista Pierre Robert -verkkokaupassa kesäkuun loppuun asti.


8 Responses to “Uudet onnen alusvaatteet & alusvaateinventaario”

 1. SiruH sanoo:

  Olipa kiva postaus, kiitos! Näytät kyllä ihan tyrmäävän hyvältä näissäkin kuvissa! Ootko huomannut, että jotenkin vuosien mittaan myös maku alusvaatteiden ulkonäön suhteen muuttuisi? Ainakin itse hyvin nuorena naisena halusin pitää hyvinkin eroottissävyisiä alusvaatteita, mut ajan mittaan mukavuusvaatimuksen lisäksi on tullut jonkinlainen yksinkertaisuuden toive, en halua arkialkkareihin mitään ylimääräistä härpäkettä, ja juhlatilanteisiinkin enemmän satsaan silkkiin tai johonkinnmuuhun ihanaan materiaaliin ja leikkauksiin.

 2. Nimetön sanoo:

  Hei, kiva postaus!! :)
  Mistä toi sun paita on, se on ihana?!

 3. J sanoo:

  Nyt olin aivan mainoksen uhri ja tilasin heti parit uudet alushousut tuota alennuskoodia käyttäen, kiitos siitä! Uudet alushousut tulevat kyllä tarpeeseen, sillä voin täysin samaistua sinuun tässä alusvaatteiden laiminlyönnissä. Minunkin kaapista löytyy yli kymmenen vuotta vanhoja pikkareita, jotka ovat joko ihan kulahtaneita tai joiden saumat hiertävät ikävästi nivusiin tai (ehkä hieman leventyneisiin) lanteisiin. Nämä näyttävät niin mukavilta ja pehmoisilta päältä!

 4. Anna sanoo:

  Hei, olipa hyödyllinen postaus! Juuri olen tuskaillut, että olisi tarve uusille urheilu- ja arkiliiveille, mutta ei tee mieli mennä kauppoihin kokeilemaan. Täytyykin vaikka tilata tuolta, näyttävät fiksun mallisilta. Ja kiinnitin huomiota siihen kun sanoit, että vatsa kipeytyy liian kireistä pikkarin kuminauhoista. Olen ajatellut olevani outo, sillä mulla myös on tosi tarkkaa, minkälaiset pikkarit pitää olla. Liian kireistä kuminauhoista aina kipeytyy maha jo ihan hetkessä, ja koko päivä voi mennä pilalle sen vuoksi. Ensisijaista on nykyään siis sopiva koko ja kiristämättömyys, mutta tottakai lisäksi kaunis ulkonäkö on plussaa. Kiitos siis vinkeistä :)

 5. Nimetön sanoo:

  Mulla on ollut nuoresta lähtien tosi suuret rinnat. En saanut teininäkään ostettua söpöjä puuvillaliivejä mistään henkkamaukalta, vaan, toisin kuin kaikki kaverit, jouduin jo nuorena tyytymän siihen, mitä alusvaateliikkeissä oli minun koossani tarjolla.
  Yhdet liivit maksoivat vähintään sen kymmenen kertaa enemmän kuin marketeissa tai pikamuotiketjuissa.
  Nuorena olisi ollut tärkeää saada liivit ja housut samaa sarjaa, mutta suurien kuppien liiveihin oli tarjolla pariksi vain korkeita ”mummopöksyjä”. Alusvaatteita sai isolla kupilla lähinnä valkoisina, joskus tosi harvoin beigenä tai mustana.

  Alusvaatteista oppi pitämään hyvää huolta jo nuorena, kun ne maksoivat niin paljon. Tiedän tasan tarkkaan, mitä alusvaatelaatikostani löytyy tai mitä sinne milloinkin tarvitaan. Vähän sama varmaan kuin jollain toisella, joka ostaa aurinkolasit vahvuuksilla: niitä ei noin vaan heitetä kesäkassin pohjalle naarmuuntumaan, kuten muutaman euron halppislaseja. Halpoja muovilaseja ei aina edes huomaa hukanneensa, mutta ne kalliit pitää paremmin tallessa.

  Halpojen liivien lisäksi olen jäänyt vaille edullisista ja trendikkäistä bikineistä ja uima-asuista muutenkin. Enää sillä ei tietysti ole niin väliäkään. Aikuisen mieli sopeutuu paremmin leveisiin olkaimiin, korkeisiin vyötäröihin ja mataliin jalka-aukkoihin.
  Nykyään tilaan liivini netistä luottokaupastani. Sieltä löytyy nykyään jo onneksi kuoseja ja värejä jopa niin, että niitä valkoisia liivejä on mahdottoman vaikeaa löytää :)

 6. Milla sanoo:

  Olen käyttänyt pierre Robert alushousuja, on hyvät. Muita tuotteita heiltä en ole kokeillut. Voisin kokeilla kyllä rintaliivejä, olen kuullut että on hyviä. Kuten alushousut olivat hyviä heiltä.
  Jokunen aika sitten vaihdoin pierre Robert alushousut bambu alushousuihin ja rintaliiveihin. Enää en vaihtaisi bambusta pois.
  Ihanan laadukkaat, kestävät ja itselläni ollut alapää vaivoja välillä niin bambu myös hengittää ja sainkin gynelta neuvon siirtyä bambu alusvaatteisiin kokonaan :)
  Työssää myös sukat on bambua, kesällä imevät hyvin kosteutta kun jalat hikoilee työkengissä kuumalla ilmalla.

 7. Lispe sanoo:

  Eikä! Pakko kommentoida että parasta että kirjotat onnenpikkareista :’D best! Mulla myös niin monet kulahtaneet onnenpikkarit mitä ei vaan raaski heittää pois. Oot ihanan aito ja sun blogi on ihanan elämänmakuinen<3

 8. Emma sanoo:

  Voisin itsekin tulevan muuton yhteydessä käydä läpi alusvaatteet. :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.