Rytmitajuttomuutta?

25.01.2012

Viikko on lähtenyt sujumaan ainakin hitusen paremmin kun edellinen viikko, maanantai ei nimittäin ollut mitenkään kamala vaan ihan kiva päivä muiden joukossa. Aika jees sanon minä! Normaalia arkea ollaan elelty, käyty kaupassa, laitettu ruokaa ja leikitty tuon ihanan pikku tirriäisen kanssa. Meille on muodostunut kyllä tosi selkeät rutiinit Tiaran kanssa arkipäiviin ja aattelinkin nyt kirjottaa teille meidän normaaleista arkipäivärutiineista näin 4kk iässä siinä toivossa että te kokeneemmat osaisitte neuvoa mulle että mihin väliin mulla ois hyvä aina laittaa se hetki että syötän Tiaralle sosetta.
                        Toivon että mä en nyt vaan kaiva verta nenästä tällä soseasialla, kaipaan asiallisia vinkkejä ja sen lopun sosetietouden voin käydä lukemassa sitten sieltä edellisestä sosekeskustelusta jos tulee semmonen olo että pakko saada vähän paskamutsi -fiiliksiä. Tähän mennessä ollaan siis tosiaan vaan maisteltu kuten jo silloin aiemmin kirjoittelinkin, mikä tarkottaa sitä että jossain vaiheessa päivää oon aina kaivanu sosetta esiin ja lastannu yhden teelusikallisen sitä lautaselle korviketilkan kanssa ja sitten ollaan naurettu Tiaran ilmeille ja arvuuteltu että paljonko sitä on loppujenlopuksi päätynyt sinne masuun.
                          Viimeaikoina neiti on alkanut kyllä paremmin jo jopa nielemään sitä sosetta ja sitä on vähän päätynyt masuunkin. Ollaan testailtu aina maku per viikko ja tähän mennessä suurin suosikki on ollut perunakukkakaali-sose. Oon koittanut enemmän syöttää noita kasvissoseita ettei Tiara tottuisi vaan makeisiin hedelmäsoseisiin. Mutta siis pointti oli se että meillä ei oo mitään tiettyä aikaa/aikoja millon syöttäisin sosetta ja maitoa meillä menee päivässä  1000-1100ml ja velliä 180ml. Miten te muut äidit ootte saaneet ujutettua sosehetket arkirutiineihin? Kuinka usein syötitte alussa sosetta ja kuinka paljon? Miten se vaikutti maitomääriin?

Ihana kuolavana valuu neidin poskesta XD<3

”naminami käsi on hyvää!”

Tässä siis  Tiaran perus arkipäivä 4kk iässä:

08.30  Herätään, Tiara syö 210ml maitoa ja sitten vaihdetaan vaatteet ja vaippa.
09.00 Leikitään lattialla, lueskellaan kirjoja ja katsellaan peilistä
11.00 Tiara syö 210ml maitoa ja menee päikkäreille partsille ja nukkuu yleensä noin   kolmesta neljään tuntia
14.00 Tiara herää, vaihdetaan vaippa ja neiti kiskaisee seuraavat 210ml maitoa
14.30 Leikitään leikkimatolla tai leikkikaarella, harjoitellaan päänkannattelua ja nyrkinsyömistä urakalla ja höpötellään muuten vaan
15.50 Lähdetään Ottoa vastaan kauppaan, Tiara nukahtaa vaunuihin
16.45 Ollaan kotona, Tiara herää, vaipanvaihto ja 210ml maitoa
17.00 Leikitään ja jutellaan neidin kanssa, lueskellaan kirjoja ja Tiara riehuu isin kanssa ja kattelee peilistä, neiti saattaa torkahtaa pienet 20-40min torkut
20.00 Tiara syö 150ml maitoa, vaihdetaan yökkärit ja vaippa (jos kylpypäivä niin myös kylpy), tämän jälkeen ei enää leikitetä neitiä joten seuraavat pari tuntia Tiara välillä torkahtelee sitterissä tai sylissä ja hengailee muuten vaan
22.00 Velliä 180ml+maitoa 60ml jonka jälkeen viedään neiti omaan sänkyyn nukkumaan jonne nukahtaa omia aikojaan ja herää seuraavan kerran taas aamulla.

Yleensä iltapäivällä tai illalla ollaan sosetta maisteltu aina pikkusen mutta tuonne väliin siis pitäis jotenkin saada vielä säännölliset soseensyönnit. Tällä rytmillä ei ole niin kiire enkä nyt yhtäkkiä ajatellut alkaa syöttämään neidille kiloa sosetta päivässä vaan ajattelin vaan nyt pohtia valmiiksi näitä juttuja joihin voisi sitten pikkuhiljaa alkaa siirtymään. Näitä kyselen siksi teiltä, että meillä on 4kk neuvola vasta ensi viikolla mikä on mun mielestä tyhmää koska tulee aika pitkä väli näille 3kk ja 4kk neuvoloille, mutta ei voi mitään. Ja kaipaan tietoa, enkä sinne asti jaksaisi odotella. Ja toinen syy on se että oon havainnut erittäin toimiviksi monet teidän neuvoista! Eli jos teillä on vinkkejä tai haluatte kertoa miten ootte itse toimineet niin ois aivan mahtavaa!

Tänään päivä on ollut itseasiassa tismalleen tuon rytmin mukainen, kaupassa käytiin ja kauppareissulla Otto yhtäkkiä ilmoitti tekevänsä ruokaa tänään ja mä olin tietysti ihan onnessaan että saan murun herkkukokkauksia. Tänään se teki mulle tulista Gorgonzola-chorizomakkarapastaa ja voi että oli hyvää! Musta on kivaa että oon onnistunut tartuttamaan kokkauskärpäsen Otollekin niin saa aina välillä yllättyä kun ei ookaan vaan omia peruspöperöitä pöydässä. Tämmöstä herkkua se oli:

Ja päälle parmesania eli hikivarvasjuustoa seksikkäämmältä nimeltään!

Sitten mulla ois vielä päivän asua ja muutama sekalainen otos tältä päivältä:

Päivän asu:
Neule – InWear
Paita- H&M
Farkut – VILA
Äitin ihana kulta<3

”En varppina hymyile kameralle enää, se on ihan liian jännä!”

Sanoin Otolle että haluun uuden siedettävän yhteiskuvan meistä, tulos: Otto päätti syödä mun poskea.

Sit sano
in että voisko se ees pussata mua vaikka poskelle nii se ois söpömpää nii sitten se valtasi kuvan hiuksillaan! No menipähän ainaki mun naama piiloon, jotain positiivista :———–D

Meillä on ollu kiva ja ihana päivä! Huomenna on ohjelmassa luultavasti hiusremontti sekä mulle että Otolle, tai viimeistään torstaina. Sitten kun on hiukset saatu kondikseen niin niistä höpöttelen varmaan täällä. Sillä välin muistakaas käydä tuolla meidän blogimutsien kirppiksellä kurkkimassa! Mulla on siellä tällä hetkellä neljä kohdetta auki; Mamaliciouksen UUDET äitiysfarkut, Pienen tytön vaatepaketti, Kesävauvan paketti sekä vähän isomman neidin paketti!
                                  
Nyt mä hilputtelen nukkumaan tästä pikkuhiljaa ja huomenna vastailen kommentteihin, koska nyt oon aivan naatti. Hyvää yötä ihanat<3


53 Responses to “Rytmitajuttomuutta?”

 1. Sara sanoo:

  Me aloitettiin antamaan soseita ihan vaan kerran päivässä, yleensä joskus klo 14-17 aikoihin, esim. päikkäreiden jälkeen. Aloitettiin teelusikasta, parin päivän päästä saikin jo pari, kohta menikin jo puoli purkkia ja niin edespäin. Määrä kasvoi yllättävän nopeasti. Annettiin viikko yhtä makua, seuraava viikko jotain toista jne.Kun sosetta sitten meni vähintään se puoli purkkia kerrallaan, alettiin antamaan kasvissoseen lisäksi jotain muuta sosetta pieni määrä, esim. aikaisemmin päivällä ja niin se määrä senkin kanssa vaan kasvoi aika nopeasti. Maitoa tietysti alkoi kulumaan vähän vähemmän, kun soseen jälkeen ei jaksa juoda sitä ihan niin paljoa.Kyllä ne rytmit sieltä vielä löytyy. :)

 2. laukku sanoo:

  Meidän 5kk jätkä, joka alotti soseet 4kk, herää 8-9 ja syö aamupuuron. Vaihetaan vaippa ja päivävaatteet ja sit pikku-unille, herättyä leikitään. 11-12 lounas, lihakasvissose. Lounaan jälkeen ulos nukkuun 2-4h. Päikkäreitten jälkeen välipalaks hedelmäsose 14-16. Päivällistä meil ei vyö oo mut se on luultavasti 17-18. Sen jälkeen luultavasti vielä pikku nokoset. Iltavelli n.20.30 jonka jälkeen simahetasn ja yöllä syödään vaihtelevasti hissiä. Ja maitomääristä en osaa tosiaan kertoo ku imetän :) Ps. Tiara on niiin söpö <3

 3. Anonymous sanoo:

  otto on hyvännäkönen! ja sinä nätti, ja tiara söpö. hahaa cute

 4. Niina sanoo:

  Me alettiin antaa soseita kans vähän ennen. Annettiin aina aamupäivästä. Aloteltiin perunalla ja annettiin eka yks lusikallinen ja sit tuplattiin joka päivä määrä, sit vähän ajan päästä meni jo enemmän. Vaihdettiin aina muutaman päivän välein jotain toista, esim porkkanaa taiettiin antaa seuraavaks. Viikon päästä lisättiin myös hedelmä ja marja soseiden anto päivälle :)Tiara on kyllä kaunis tyttö.

 5. Zallaah sanoo:

  ME on taidettu aloittaa amaupala/välipala-soseella. Jos olisi tullut vatsavaivoja niin niitä olisi toivottavasti sitten podettu iltapäivällä ja illalla eikä yöllä. Määristä.. Varmaan ekana 1tl, sitten 2, sitten ruokalusikallinen ja sitten puoli purkkia. Kolmannen kohdalla aloitus sujui reippaiten, ei ole oikeastaan ikinä sulkenut suutaan tai sylkenyt, vaan alusta saakka auennut suu ihan heti. Yksi uusi maku on otettu viikossa, hedelmällä aloitettu kaikkien kanssa ja muutaman hedelmän jälkeen siirrytty sitten kasviksiin. Ja hyvin on maistunut =)

 6. Hanna sanoo:

  Me aloiteltiin myös pienillä määrillä, noin teelusikallisella kerrallaan. Muutama päivä näin ja sitten annettiin syödä niin paljon kuin maha veti, kun minkäänlaisia oireita ei ollut havaittavissa. Muistaakseni meillä tuo sosemaistelu/-syöminen ajoittui aika näppärästi päikkäreiden perään, yleensä klo. 14-15 aikaan. Siinä oli sellainen sopiva väli kun neiti oli nälkäinen ja virkeä. Söi minkä söi ja sitten maitoa päälle sen verran kun meni. Toki maitomäärät samalla pieneni jonkin verran. Tiaran rytmi kuulostaa aika paljon samalta kuin meidän neidin tuossa iässä ja mää lähtisin kokeilemaan tuota päikkäreiden (jompien kumpien) jälkeistä ruokahetkeä, jos tuntuu että siinä olisi hyvin aikaa. :-)Ihana Tiara! <3

 7. titti sanoo:

  Hmm.. Alan tulla vanhaks, kun en enää kaikkea muista :)Meillä aloitettiin soseet muistaakseni reilu 3kk iässä. Mä en jaksanut kiinnittää huomiota siihen, että tiettyjä makuja yksittäin vaan ostin ihan ronskisti kaupasta soseita, koska pojalle ei omat peruna tai porkkanamössöt maistunut. Hedelmäsoseita inhos viime kevääseen asti, eli joskus lähempänä 1v ikää ne alkoi vasta maistua.Niistäkin suosikki oli pitkään vain mango ja mangojogurtti. Rahkat oli yäk!Kokeiltii muistaakseni pienenä siis just peruna, porkkana (ei maistunu kumpikaan), kukkakaali (tää oli jossain vaiheessa herkkua), parsakaali (meni vaihtelevasti) mut ykkössuosikki oli bataatti-kesäkurpitsa. Muistan ku sitä ei meidän tuppukylässä edes myyty! Niin kuskasin sitä 100km päästä :D Mut sitä siis söi oikeastaan pelkästään heti ensisoseena. Ja meidän ekat ”syönnit” monen kk ajan oli lusikan kärjestä vähäsen. Tais olla yli 6kk kun alkoi kunnolla syömään, silloinkin pienestä purkista puolet. Nytkin aika vähän syö ikäisekseen kai.Meillä tarjottiin pienenä aamulla maidon jälkeen ja illalla nukkumaan mennessä ennen maitoa. Toi ei ehkä ole kaikille paras rytmi mut meillä toimi. Unetkin oli heti tooosi pitkiä jos söi iltasella :)Mut ajottaisin just tyyliin ennen unia noi kokeilut aamupäivällä, jos tulee masu kipeeks niin ei yöunet kärsi.

 8. jenni. sanoo:

  tohon rytmiin on mun mielestä tosi helppo ujuttaa soseet mukaan :) sitten kun niitä soseita syödään kunnolla, niin maitomäärähän vähentyy huomattavasti. joten mä tekisin niin, että 8.30 puuro+maito, 11 lounas+maito, 14 välipala+maito, 16.45 päivällinen+maito ja 20 puuro+maito ja sit myöhemmin voi vielä antaa lisää maitoa/velliä jos on nälkä :) mut tosiaan noi 5 ateriaa päivässähän tulee vasta joskus 6-7 kk:n iässä (eli meillä nyt), mut tosiaan näin mä tekisin ja toivottavasti tästä nyt oli jotain apua sullekin :)

 9. Aino sanoo:

  Varmaan te teette noin hyvänkuulosta ja -näköstä ruokaa! :o Vitsi mäki haluun tota!Ja hauskoi kuvii taas kerra! :D Vaikutatte tosi onnellisilta perheeltä♥

 10. jasmin sanoo:

  Kaiken uuden kokeilu ehdottomasti päivällä, jos tulee oireita ei mene yö pipariksi. ”Lounasaikaan” me taidettiin aikoinaan eniten opetella niitä kiinteitä.

 11. Anonymous sanoo:

  Otolle seuraavaksi lyhyt tukka, ei irokeesii tai jos tykkää siitä nii ei ainakaa nuin ylipitkÄ! ;))

 12. Johanna sanoo:

  Päiväs aikaa kannattaa kyllä antaa soseita, ettei tuu sit yötä vasten oireiluja jos on tullakseen. Yritän just muistella miten meillä meni nää jutut. Otin ite aika rauhassa, alotin maistattaa vasta sillon 4kk ku maito tuntu pitävän nälän poissa ihan hyvin, mut meillä kesti kyllä sinne 6kk asti että alko kunnolla maistumaan, eli ei kyl mitään kiirettä sullakaan oo.. Ujuttaisin ehkä tohon klo 14 aikaa sen soseen. Ja sithän tirriskä vois juoda vähän vähemmän maitoa. Mä maistattelin mun muistaakseni muutaman päivän sillee lusikallisen kerrallaa mut sit annoin syödä ihan niin paljon ku jakso, ja meillä piti huijata vähän, et annoin eka juoda ihan vähän maitoa 10 tai 20ml ja sit ruokaa :D Mut vanhempana se sit muuttu ja nyt 1v syö jo kunnon lautasellisia ruokia :)Et ei tarvii huolestua jossei se ruoka heti maistukkaa.

 13. takkun sanoo:

  Voi ei Tiara on ihan yli nätti, niin ihanat silmät!

 14. Jobse sanoo:

  Meki aloteltiin puolenpäivän tienoilla, päikkäreiden jälkeen. Ihan sen takia niinku aiemminkin mainittu et kerkeis sulatella sen soseen päivän aikana, eikä tarvis sit yöllä kärsiä mahanpuruista tai muista jos jotain ilmeneekin :) Miekin aluks hirveesti ressailin ja mietin et mihin sitä ujuttaa nuita sosevälejä yms mut näin jälkeenpäin huomaa et kaikki menee kyl hyvin omalla painollaan et pian huomaatkin et syötät kiinteät ateriat 5 kertaa päiväs ja korviketta sit ”janojuomaks” ja ruokien välis jos muuten tarvetta pikkunälkään :)

 15. Anonymous sanoo:

  Tosi ihana tuo sun neule :) Itse en osaa oikein tuossa soseasiassa neuvoa kun ei ole lastakaan mutta toivottavasti saat muilta hyviä ja hyödyllisiä neuvoja. Hauskaa päivää! :)-Nina

 16. Anonymous sanoo:

  Miksi te myytte pois noita vaatteita, kun niitä vois ihan hyvin säästellä seuraaville vaaveille niin ei tarttis joka kerta ostaa koko arsenaalia uudestaan? :D- Wera

 17. Sinna sanoo:

  En muistaakseni oo ennen kommentoinu mutta nyt tuli semmonen olo että on pakko! :D En muista mistä tän blogin löysin, mutta ehkä puolisen vuotta sitten innostuin kunnolla näistä ”teniäiti-vauva”-blogeista ja nykyään ne vallottaa mun blogilistaa ihan huolella ;D Tää teijän (saanhan käyttää tota nimitystä, onhan Ottokin tänne kirjottanu ja Tiara niin iso osa näitä tekstejä) blogi on kuitenki mun lempparein ikinä! Eikä edes pelkästään vauva-blogeista vaan ihan ylipäätään kaikista muoti-, lifestyle-, ruoka-, vauva- ja hääblogeista (kyllä, olen kaikkiruokainen:D). Ootte ihan mielettömän onnellisen näkönen perhe, ja sun tekstit on niin sujuvaa ja kivaa luettavaa =) Et ota liikaa paineita mistään, osaat ottaa kritiikin ja neuvot vastaan, etkä pelkää kysyä neuvoa. Kuvat on hyvälaatusia, ja pitkiä tekstejä tulee mukavaan tahtiin!=)Kaikenkaikkiaan haluun kai vaan kiittää tästä blogista ihan superpaljon! Ootte ihania kaikki kolme!

 18. Petra sanoo:

  Meillä alotettiin päivällä klo 14 ja sitten klo 17-18 välillä kanssa vähän maistelua,alotettiin perunakukkakaalilla,ja se onkin meijän tytsyn herkkua nykyään :D

 19. Sarru sanoo:

  Tiaralla on niin nätit isot simmut :)

 20. Anonymous sanoo:

  Moi! En tiiä mihin mun kommentti katos, mutta yritetääs uudestaan.Voisitko mitenkään pyytää otolta reseptiä tohon pastaan? Näyttää niiin hyvältä!P.s: Blogisi saa kyllä aina hyvälle mielelle :)

 21. Anonymous sanoo:

  Voisitko kertoa joskus postauksen teidän ruokailutottumuksista :) Siis teidän aikuisten. Mitä teet yleensä ruoaksi miehellesi, vai onko se niin että ette syö ”oikeaa” ruokaa muulloin kuin oton tekemänä? :) suositteko kaupan valmisruokia, vai mitä? :) olisi kiva tietää mielenkiinnolla, kun nuista ruoista saa aina hyviä vinkkejä omaan ruoanlaittoon.

 22. Anetta sanoo:

  Hei. Meillä on noin 4,5kk ikäinen poika, jolle annan aamupäivästä klo:11-12 välillä kasvis soseita ja niitä menee tosi hyvin, arviolta noin kaks isoa ruokalusikallista. :) ja nyt ollaan ruvettu maistelemaan marjasoseita noin klo: 16-17 välillä.. :) muuten maidolla mennään. ja tarkoituksena on nyt piakoin lisätä puuro aamuun ja iltaan. :) ja sitten myöhemmin lisätä päivällinen tuohon 16-17 väliin. :)

 23. Niina sanoo:

  Oi että Tiara on sulonen<3

 24. Anna sanoo:

  tui iina toi sun ja oton ”poskensyömiskuva” on ihana !!

 25. froggy sanoo:

  hikivarvasjuustoo, en syö parmesania enää ikinä ajattelematta tota :D:D:D:

 26. Iina sanoo:

  Joo no kuulostaa hyvältä :) Pitää tehdä tolleen että ensin odottaa että sosetta menee enemmän ja sit ottaa toisenkin soseen mukaan niin tulee hyvä ateriarytmi! Kiitos vinkistä :))

 27. Iina sanoo:

  Kuulostaapa hyvältä! Pian meilläki jo syödään lihasoseita, kauheeta miten se aika menee! :D Onhan tuo ihana söpöliini<3 Kiitos vinkeistä!

 28. Iina sanoo:

  Niin on, se on mun ihana mies<3 Kiitos paljon :D Tiaraki on maailman sulosin ipanainen<3

 29. Iina sanoo:

  Okei, no noin meki ollaan nyt harjoteltu ja peruna oli täälkin eka! :D Peruna ei vaan oikeen uppoa meidän neitiin :D On se kyllä ihana nättimys<3

 30. Iina sanoo:

  Se onkin just hyvä että aamulla antaa niin masuvaivat ei osu sitten illalle :) Hedelmä uppoaa meidänkin neitiin paremmin kun kasvikset vaikka oon kasvissoseita koittanu kumminki antaa enemmän :D

 31. Iina sanoo:

  Joo no mäkin oon tehny niin et aina päikkäreiden jälkeen eka sosetta ja sit maitoa päälle, meillä tosin maitomäärä ei oo pienentyny yhtään vaikka sosetta on välillä menny puolikin purkkia :D Super nälkäinen ihana Tirriskä :D! Kiitos vinkeistä :))<3

 32. Iina sanoo:

  Musta tuntuu että muistin huononeminen on meidän kaikkien äitien ongelma :D! Itekkään ku en muista enää niin hyvin kaikkea :D bataattikesäkurpitsasoseesta Tiaraki tykkää, peruna taas ei uppoa ollenkaan! Ja hyvä jos ei tarvi silleen huolestua jos vielä ei mee niin paljoa soseita, kun se vissiin on ihan tavallista :) Kiitos vinkeistä! :)

 33. Iina sanoo:

  No hyvä juttu että rytmi kuulostaa helpolta :) Ja joo meillä varmaan alotellaan nyt silleen että 1-2krt päivässä sosetta ja sit kuukauden päästä puurot ja lihat mukaan kun neiti on täyttäny sen 5kk :) Kiitos vinkeistä!

 34. Iina sanoo:

  On se kyllä ihana neiti <3

 35. Iina sanoo:

  Hahah :D Me tykätään ruuanlaitosta tosi paljon! :D Voi kiitos<3

 36. Iina sanoo:

  Joo näin mäkin aattelin, ei oo kiva jos tulee sit illalla masuvaivoja :(

 37. Iina sanoo:

  Hahha, ei toi oo ylipitkä se ei vaan oo laittanu sitä :D

 38. Iina sanoo:

  Joo niin mä aattelinkin että päivällä annetaan just ettei tuu illalla masuvaivoja sitten :/ Ja musta tuntuu et meillä kyllä kans kestää että alkaa kunnolla maistumaan nuo, mut onneksi se ei oo vaarallista :) Kiitos vinkeistä!

 39. Iina sanoo:

  Niin se on, meidän kaunotar<3 :D

 40. Iina sanoo:

  Joo no niinhän se on et päivällä kannattaa :) Ja mustaki tuntuu että mietin ihan liikaa ja että kyllä se ajan kanssa siitä lutviutuu ja löytyy hyvät ruokarytmit :) Kiitos vinkeistä!

 41. Iina sanoo:

  Kiitos paljon ja ihanaa päivää sinne <3

 42. Iina sanoo:

  No oon mä säästänykin ison osan, mut kyllä mä haluan uusiakin vaatteita tuleville vauvoille enkä pelkkiä toisten vanhoja :D

 43. Iina sanoo:

  Voi että mikä ihana kommentti<3 Kiitoksia hirmuisen paljon! Tuli kyllä niin hyvä mieli ja tässä oli taas semmonen kommentti jonka takia tää bloggailu on erityisen ihanaa! Kaikkea hyvää sulle<3

 44. Iina sanoo:

  Meillä ei uppoa peruna ollenkaan, Tiara inhoaa sitä :DD Mutta joo kuulostaa hyvältä teidän rytmi :)

 45. Iina sanoo:

  Niin sillä on, meidän bambisilmä! <3

 46. Iina sanoo:

  Kiitos <3 Tuohon pastaan tulee Chorizo -makkaraa, vihreetä chiliä, sipulia, valkosipulia, punasta paprikaa, afrikan paprika -tuorejuustoa, barillan gorgonzolapastakastiketta ja sit ihan normi tuorepastaa :)) ja päälle tietty sitä parmesanii!

 47. Iina sanoo:

  Siis me syödään aina oikeaa ruokaa, ehkä kerran parissa viikossa tulee ostettua pakastepizzaa tai jotain muuta valmista, tai käytyä ulkona syömässä :) Otto kokkailee aika harvoin, yleensä se oon minä joka sitä ruokaa valmistaa mutta ruuanlaitto on meidän yhteinen intohimo :) Ja siis ei mitään valmisruokia yleensä tehdä vaan alusta asti itse kaikki ja tykätään kauheesti kokeilla kaikkea uutta :) Mukavaa että saa hyviä ruokavinkkejä! Ja voin tehdä ihan kunnon postauksenkin :))

 48. Iina sanoo:

  Kuulostaapa hyvältä, luulenpa et toi toimis meilläkin! :) Kiitos vinkeistä :)

 49. Iina sanoo:

  On se kyllä meidän hurmurineiti <3

 50. Iina sanoo:

  HIhii kiitos Anna <3 :D

 51. Iina sanoo:

  Kiitä mun enoa, siltä oon ton oppinu :DD!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.