Kantamiskokemuksia untuvikoillekin

27.08.2012
Meidän perheellä on lapsen kantamisesta liinassa tai kantorepussa kovin vähän kokemuksia, oikeastaan ei juuri ollenkaan. Ainoa kantoväline joka meillä on koskaan ollut oli Baby Björnin rintareppu, jota ei kyllä ainakaan ergonomiseksi voinut kutsua millään tasolla. Senpä takia me ei sitä pahemmin käytettykään eikä olla sitten saatu aikaiseksi hankkia minkään muunkaanlaisia kantovälineitä. Vaikka olenkin kokenut vaunut pääosin käteväksi välineeksi Tiaran kanssa, niin en voi kyllä väittää ettenkö olisi joskus kaivannut jonkin muunkinlaista tapaa kätevästi liikkua lapsen kanssa esimerkiksi kirppiksillä tai shoppailemassa. Mutta nyt mekin vihdoin saamme siihen mahdollisuuden, minä sain nimittäin kunnian toimia yhtenä Kantokiertueelle 2012 osallistuvista bloggaajista! Päätin heti lähteä mukaan kun Ipanaisen Anni mua kysyi koska mua suorastaan vähän hävettää se ettei mulla ole kantamisesta kokemuksia! Tula -kantoreppu saapunee meille tällä viikolla ja ensimmäiseen todelliseen testiin Tula pääsee lauantaina häämöttävällä koko perheen Lintsireissulla. Kirjoittelinkin Kantokiertueesta Facebookissa jo varmaan pian kuukausi sitten, mutta blogin puolella olleiden kaikenlaisten hässäköiden keskellä olen unohtanut täällä aiheesta postailla. Joten kannattaa seurata Facebookissa jos haluaa informaatiota blogijutuista etuajassa!
Me saamme olla ihan ensimmäisiä joille reppu tänä vuonna matkaa ja sen jälkeen kiertue jatkuu tässä järjestyksessä:
1.–9.9 But I’m a human, not a sandwich
11.–23.9 Äitilandia
25.9–7.10 Isyyspakkaus

9.10–21.10 CloVer
23.10–4.11 Vauva, älä itke tänä yönä
5.11–18.11 Lähiömutsi
Odotan innolla muidenkin blogien tulevia kantokiertuepostauksia ja näin sitä tuli taas löydettyä itselleen uutta mukavaa luettavaa muutenkin osallistuvien blogien joukosta! Hieman on ehkä paineita kun tosiaan ollaan ihan ensimmäisiä, mä kun olen tosiaan tässä täysi untuvikko kuten otsikossa ilmaisinkin, mutta rennolla asenteella mennään!
Millaisia kantokokemuksia teillä on? Mistä TE haluaisitte lukea tulevan kantokiertueen aikana? Suunnitelmissa mulla on ainakin Isi testaa kantamista -postaus (Niin Otto btw ;D), Kantoreppu vs. vaunut -vertailu ja paljon muuta mukavaa! Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille♥

8 Responses to “Kantamiskokemuksia untuvikoillekin”

 1. Avatar chariot sanoo:

  Me ostettiin Tulan kantoreppu tytön ollessa 3kk vanha, heti ei otettu sitä käyttöön, koska en osanu laittaa tyttöä kunnollisseen asentoon, mutta 4kk, kun se 7kiloa tuli täytee ja se sammakko asento tuli paremmi niin reppu alkoi kulkemaan joka päivä mukana vaunuissa. Viimeksi eilen olimme repun kanssa liikenteessä kun lähdettii grillaa ja on se kyl kätevää. Täs kuus on viel tarkoitus ostaa Tulan neliöliina. Rengasliina ollaan myös nyt alettu käyttää, mutta se on ollu enemmänkin koti käytössä.

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Mikä Baby björnin kantoreppu teillä on ollu käytössä?

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Me ostettiin kanssa baby björnin kantoreppu meijän pojalle kun se oli pari kuukautta vanha ja ei kyllä olla käytetty kun varmaan kaks kertaa! Ei todellakaan ollut niin hyvä kun kuvittelin ja ergonominen ei ollut..
  Nyt oon miettinyt että jos ostaisi joko manducan tai tulan, mutta toisaalta mietityttää että mitähän poju tuumaa (nyt 6kk) kantamisesta kun ei olla kun kokeiltu tuota meidän reppua sulloin 2kk iässä..
  Olisihan reppu kätevä, mutta toisaalta vaunuillakin on pärjätty. Jos vaikka jostakin löytyy edullinen käytetty reppu niin voisihan sen ostaa :)
  Blogisi on muuten ihan paras. :)

 4. Avatar Neea sanoo:

  Nuo BBn kantoreput on ihan perseestä, ne on kunnon rintaroikottimia :D Lapsen raajat pomppii miten sattuu ja pää ei oo kunnolla tuettu vaikak säädöt ois miten kohillaan. Kantopussista vähän paremmat kokemukset, mutta parhaimmat on kantoliinasta! :) Saa sidottua säädöt justiin niin tukeviksi kun tarvii ja on huomattavasti luonnollisempi ja ”huomaamattomampi” päällä, eikä tuu niin pahoja olkapainaumia. Tämä on siis mun kokemus, ja liinaa / kantopussia suosittelen kaikille, tai sitä mikä manduca -reppu oli kans ilmeisesti hyvä. Muitaki hyviä kantoreppuja varmasti on, mutta ku on kokemusta vaan tosta yhestä kuin huono se oli, niin ei teheny heti mieli kokeilla reppuja uudestaan.. :D Mutta ainaki tuo BabyBjörnin reppu on surkia!

  Mielenkiinnolla ootan teijän tuon viikon kokemuksia!! :)

 5. Avatar Tulppaani 79 sanoo:

  Meillä on käytössä taapero tula. Poikamme on just vuoden ikäinen ja pituutta 84cm joten toi taapero koko toimii loistavasti. Alkukesästä ostettiin ja käytössä on ollut paljon. Tosi kätevä kun menee lapsen kanssa pyörällä paikasta toiseen ei tarvi käsissä kantaa :)
  Hauskaa kantoreppuilu viikkoa teille!

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Meillä oli Baby Björnin rintareppu eikä se toiminut meidän käytössä ollenkaan. Kokeiltiin useampaan otteeseen, mutta tyttö ei yksinkertaisesti vaan tykännyt kun ei nähnyt ympärilleen kunnolla. Joskus tyttö oli siinä tyytyväisenä ehkä pari minuuttia, kunnes sain puklut rinnuksilleni tai jotain muuta yhtä ”mukavaa” tapahtui. Ei vaan onnistunut :D

 7. Avatar Anonymous sanoo:

  Jos mahdollisesti pystyt olemaan vaikka yhden päivän pelkän Tulan voimin, niin olisi kiva kuulla että mitkä asiat oli hankalia hoitaa/suorittaa ku ei ollukkaa niitä vaunuja :D

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Mua lähinnä ärsyttää ne äidit, jotka kuljettaa AINA lastaan esimerkiksi jossakin kammottavassa kantoliinassa… Mutta kukin tyylillään, ja kantoreput on kyllä ihan hyvä keksintö ja kivaa vaihtelua vaunuille/rattaille, mutta nuo liinailijat ärsyttää. :D Eikä vähiten sen takia, että yhteen aikaan ne teki siitä niin hemmetin ison numeron joka paikassa.

Kommentoi