Ei voi kuin nauraa

20.03.2013

Tuntuu että tämän raskauden aikana on kyllä vastoinkäymisiä riittänyt kerrakseen! Alkuraskauden jumalaton ikuisuuden kestänyt migreeni-putki, aikaisin alkaneet supistelut, viikon 25 säännölliset, kivuliaat supistukset joista seurauksena vuodelepo ja nostokielto. Kaikesta on jotenkin selvitty ja viikkojakin on kasaantunut jo aika mukava määrä taakse, mutta eilen tuli taas uusi vastoinkäyminen. Kuten blogin Fb-sivuilla jo kerroinkin, mun äitini, joka on täällä ollut apuna meille mun vuodelevon ajan, kaatui ulkona ja mursi pahasti jo kerran aiemmin murtuneen olkapäänsä. Äiti muuttuikin auttajasta autettavaksi ja mun lepo vaihtui sekä Tiarasta että äidistä huolehtimiseen.

Äiti lähtee Ouluun takaisin perjantaina kunhan kykenee kivuiltaan matkustamaan, sillä mä en mitenkään kykene hoitamaan sekä äitiä että Tiaraa yksin päivisin. Äiti on ollut meille ihan jättisuurena apuna täällä, mutta nyt äiti itse tarvitsee apua ja meidän pitää vaan selvitä. Onneksi mäkin oon jo turvallisilla viikoilla joten uskallan jo vähän touhutakin Tiaran kanssa vaikken enää näillä viikoilla kaikkeen samalla tavalla kykenekään kuin ennen vuodelepoa. Ja onneksi mulla on myös ihania ystäviä jotka ovat luvanneet tulla meitä tänne auttelemaan ja piristämään päivisin Oton ollessa töissä.

Eilen itketti mutta nyt jo vähän naurattaa, ei voi kuin kauhulla odotella että mitä tässä seuraavaksi tapahtuu. Onneksi tiedossa on myös ensiviikolla alkava neljän päivän pääsiäisloma joka lyhentää kaksi työviikkoa nelipäiväisiksi ja näinollen helpottaa vähän munkin arkea kun Otto voi olla enemmän kotona. Ja noiden kahden ja puolen viikon jälkeen mulla onkin jo 36 viikkoa kasassa! Nyt pitää vain ottaa viimeinen loppuspurtti tähän hommaan, pian me saadaan se kauan odotettu ihana pieni tuhisija syliin tuolta masusta ja voidaan alkaa pikkuhiljaa opettelemaan taas sitä ihan normaalia arkea.

Mun ihana kaverini Emmis oli onneksi eilen täällä meidän seurana kun sain kuulla äidin loukanneen itsensä ja lohdutti mua. Me kerettiin viettää kivaa tyttöjenpäivää valokuvailuineen, lego- ja nukkeleikkeineen sekä vanhoille kuville naureskeluineen ennen kuin äiti soitti ikävät uutiset.

IMG_6852x IMG_6867 IMG_6880

IMG_7012 IMG_7018 IMG_7025

mekkojjee IMG_6985x IMG_6987xMä halusin muutaman kuvan vielä tuossa valokuvaaja Natali K:lta saamassani ihanassa Asos mama -mekossa, ennen kuin en joko a) enää mahdu siihen tai b)ole enää raskaana. Se näytti nyt vielä entistäkin ihanammalta kun masu täytti sen kokonaan, ja voi kuinka mua harmittaa ettei ole ollut mitään häitä tai muuta juhlavaa tilaisuutta jossa sitä olisin voinut käyttää raskauden aikana. Mutta mä säästän tuon ja toivon että vaikka sitten Tiara tai pikkutyyppi pääsevät sitä aikanaan käyttämään sitten jos musta joskus tulee mummu!

Mutta niin, joku jo kerkesi kyselemään että miksen ole vastannut kommenttihin niin ehkä tässä on vähän vastausta siihenkin kysymykseen? Mulla on niinsanotusti kädet erittäin täynnä töitä ja olo suhteellisen tukala jo valmiiksi, koitan vastailla niihin nyt mutta jos uni vie voiton niin sitten vie. Siitä huolimatta kaikkien teidän kommentit piristävät aina mun päivää ja mä arvostan sitä että jaksatte osallistua keskusteluun ja jakaa omia kokemuksianne, ei tämä blogin pitäminen olisi mitään ilman teitä! Tällä hetkellä tärkeintä on kuitenkin auttaa äitiä ja huolehtia että sekä Tiaralla että vauvalla on masussa kaikki hyvin, kaikki muu on toisarvoista.

Hyvää yötä ja kaikille ihanaa huomista torstaipäivää<3


60 Responses to “Ei voi kuin nauraa”

 1. Avatar Linkku sanoo:

  Eikä!! Kylläpä kävi huono tuuri :'(

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Voi, pikaista paranemista teidän äitille ! :)

 3. Avatar Karo sanoo:

  Voi ei! :( vie terkut ja pikaiset paranemiset sun äidille!!!!

  Oot nii kaunis <3

 4. Avatar Äitilandia sanoo:

  Tsempit teidän mamalle! Ja myös sulle Iina, kohta jo tuplamamalle :)

 5. Avatar nisan sanoo:

  voi ei! tsemppiä sinne! ja hei älä stressaa vastauksista! vastaat sit ku kerkeet, kyllä ihmiset sen verta jaksaa oottaa!

 6. Avatar Alisa sanoo:

  Voi ei… :( Tsemppiä! Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa ja tämä on aivan ihana! <3 Innolla odotan aina uutta postausta! Olet hyvin kaunis ja Tiara on todella suloinen tyttö! :)

 7. Avatar Emppu sanoo:

  Mistä sun äiti siis soitti ikävät uutiset? Jos se kerran on nyt siellä Helsingissä ollut koko ajan teidän luona? Tosi harmillista kyllä! Tsemppiä teille, kaikki kääntyy vielä ihan huippu-hyväks, kun saatte jo pian sen pienen käärön syliinnekin ;) ♥

  • Iina Iina sanoo:

   Äiti soitti sairaalasta mulle, mä olin kotona Tiaran kanssa ja äiti kaatui ulkona :( Kiitoksia hurjasti, toivotaan että nyt lähtis kaikki sujumaan vähän mukavammissa merkeissä :/!

 8. Avatar hippu sanoo:

  Oot iha ku joku ”jumalatar” noissa kuvissa. :DD

 9. Avatar Emmye sanoo:

  Voi ei!!!!
  Tosi paljon tsemppiä äidillesi ja sinulle arjen pyörittämiseen!
  Oikeasti toi kuulostaa niin kamalalta, että ei oikeasti ole edes totta. Mutta voin omalla kokemuksella sanoa, että ikävä kyllä, mitä tahansa voi tapahtua. Meiltä ei olisi mikään hirveä matka teille, jos vaan olisin itse kunnossa. Mulla oma lapsi päiväkodissa, kun olen niin kipeä; hyvä, kun liikkumaan pystyn.

  Pikaisia paranemista äidillesi!
  Onneksi sulla alkaa olemaan jo hyvät viikot ja hyvät sairaalat suht lähellä. Jaksamisia! Pidä huolta! Muista pyytää apua, kun sitä tarvitset ja ota se vastaan, kun tarvitaan.

 10. Avatar Jarno sanoo:

  Tsemppii ja voimia Annelle.
  Toi mekko istuu sulle ihan täydellisesti. Väri on kerrassaan upea. :)

 11. Avatar amanda sanoo:

  tsemit sinne, hullua että teillekin tulee jo toinen, vastahan sä ilmoitit meille lukijoille olevas raskaana… :) aika menee niin nopeesti!

 12. Avatar Helluw sanoo:

  Oot niin kaunis Iina! :) Niin ja paranemisia sun äidille!

 13. Avatar Hanne sanoo:

  Voi harmi, tosi ikäviä tollaset kaatumiset muutenkin ja vielä noin pahaan saumaan. :( Mutta tosiaan niin kuin sanoit eihän teillä ole kuin muutama viikko enää jäljellä ja sitten toivottavasti elämä alkaa helpottumaan. :D Jaksamisia!

  • Iina Iina sanoo:

   No sepä juuri, ja munkin äiti on vuosien saatossa kärsinyt niin monesta inhottavasta tapaturmasta ja sairaudesta että tuntuu niin pahalta että miksi aina hänelle sattuu ja tapahtuu :/ Mutta joo, toivottavasti tämä tästä taas helpottaisi! Ja kiitos paljon<3

 14. Avatar E sanoo:

  Oivoi, kovasti tsemppiä sulle ja jaksamista viimeisiin viikkoihin! Myös paranemista äidillesi, tosi ikävä tapaturma.

 15. Avatar Johanna sanoo:

  Toi mekko on tosi upea ja näyttää varmasti kauniilta ilman vauvamasuakin :)
  Ikävää että vielä viime metreillä tulee takapakkia, mutta onneksi ei ole kyse enään kuin muutamista viikoista, selviät/selviätte varmasti :) Toivottavasti supistelutkin helpottaisivat!

  Kevät aurinko piristää aina <3

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos mielettömästä tsemppikommentista<3 Toivottavasti nää viikot menisi äkkiä, saisi pikkuisen pian terveenä syliin ja äitikin paranisi! Aurinkoista kevättä sinne!

 16. Avatar eleo sanoo:

  Voi että, olet sä kyllä reipas nuori nainen.

 17. Avatar Susanne sanoo:

  Voi ei…:( koittakaa pärjätä!
  Ai että Tiara on sulonen näissä(kin) kuvissa!:)

 18. Avatar Anonyymi sanoo:

  Just joo, ku sä tarviit apua sä haluut sun äidin sun vierelle. Nyt kun sun äiti on avun tarpeessa, sä pyysit häntä lähtemään koska et kykene huolehtimaan kahdesta ihmisestä. Tosi julmaa oikeesti :( säälin teidän äitiä.. Onko sun vointi oikeesti niin huono muka? Miten ajattelit sun äidin pärjäävän yksin sielä Oulussa missä lie? Tuskin joudut äidillesi mitään vaippoja vaihtaen tai syöttään sitä. Toisin ku tiaraa.

  Mä en ikinä vois mun rakasta äitiä vaan heivata tosta noin kun se loukkaantu, vaikka olisin sun tilanteessa. Ei sun tilanne oo niin paha oikeesti (en vähättele yhtään sun tilannetta) mut siis oikeesti sun äiti tulee oleen yksin jollonka sillä tulee olemaan enemmän vaikeeta. Ja tuskin sun äiti myös juoksuttais sua kokoaika tekee tai hakeen sille jotai ..
  Ei ollu tarkotus loukata ja toivottavasti myös vastaat tähän. Yks kysymys vielä, sitten kun sun äiti on vaikka 70-80v ja tarvii oikeesti jonkun apua ja tilanne olisi tällainen: äitisi ei enää kykenis huolehtimaan itsestään, ainoa apu olisi se, tätä tulisi asumaan teille taikka se joutuisi vanhainkotiin. Sulla olis työpaikka tai ei, otto Kävis normaalisti töissä ja tytöt olis vaikka päiväkodissa/koulussa. Jättäisitkö äitis vanhainkotiin vai Suostuisikko hoitamaan sitä itse kotona? Kohta vastaat ”en kykene huolehtimaan kahdesta lapsesta ja äidistä! Enkä oo velvollinen siihen” ja vaikka nykypäivänä hoidetaankin vanhuksia hyvin niin silti en ymmärtäisi miten joku pystyy tehdä niin.. Meni varmaan ohi aiheen mut kiinnostais tietää :D

  • Avatar Inna sanoo:

   No johan on taas astetta pölömpi kommentti.

  • Avatar kaisla sanoo:

   mitä hittoa?

  • Avatar krisy sanoo:

   :DDD Jostain syystä hajosin tälle kommentille.

  • Avatar Iinan äiti Anne sanoo:

   Iina ei pyytänyt minua lähtemään vaan minä ehdotin että lähden koska taakka olisi liian raskas Iinalle. Minua ei tarvitse sääliä, pärjään Oulussa oikein hyvin koska minulla on sielläkin tukijoukkoja. Minua ei ole heivattu mihinkään, enkä myöskään pelkää tulevaisuutta vanhuksena. Iina on hoitanut minua jo ihan tarpeeksi aiempien sairauksieni vuoksi. Turhaan tässä Iinaa mollaat, kun kysymys on yhteisistä päätöksistä. Minua loukkaa se että voit kuvitella Iinasta tuollaista, hän ei ikinä hylkäisi avun tarpeessa olevaa.

   • Avatar JulyMom2013 sanoo:

    Hienoa, että teit asian selväksi ihan henkilökohtaisesti! Ei noista kateellisista valittajista kannata välittää, kun ne vain tulee kommentoimaan oikeasti tietämättä asioista mitään. Kaikkea hyvää teille :)

   • Avatar Emmye sanoo:

    Mahtavaa, että vastasit itse, kun joku idiootti tuli taas laukomaan niitä kuuluisia ”totuuksia”.

    Toivon sinulle oikein pikaista paranemista ja parempia vointeja! Noi kaatumiset eivät koskaan ole mikään leikinasia, voin sanoa omasta kokemuksesta ( oma isä kaatui jäällä ja löi päänsä muutama vuosi sitten eikä koskaan voi enää palata töihin).

    Anteeksi, mutta pistää vaan niin vihaksi, kun tullaan tuollaista laukomaan tuntematta sitä oikeata Iinaa. Tuli tosi paha mieli sun puolesta.

    • Avatar Anonyymi sanoo:

     Anteeks ehkä ymmärsin asian väärin, mut nyt tuli selväksi ja en todellakaan tarkoittanut pahalla. Tiedän, että Iinalla on mahtava persoona ja on ihana ihminen mitä blogin perusteella tiedän. Mut ihmetytti vaan ja anteeksi jos loukkaa jotakuta koska ei ollut tarkoitus. :/ pikanemisia paranemisia iinan äidille ja oikein mukavaa kevättä Iinalle ja muille!

   • Avatar Heli sanoo:

    Ihana Iinan äiti :)

 19. Avatar Inga sanoo:

  Voi ei! :( Toivottavasti ei oo kauan kipee.
  Voin vain kuvitella kuinka tylsää se kuitenkin on, maata ja olla vaan, mutta onneks sulla on siellä Tipa, Otto ja sun äitis niin ei tarvitse yksin olla! :) Näytät kyllä niin onnelliselta prinsessalta noissa kuvissa, missä sulla on kaunis mekko päällä! <3

  • Iina Iina sanoo:

   Toivotaan että äiti paranee pian!<3 Ja äiti meni nyt Ouluun tervehtymään ja parempiin hoiviin kun ei musta ollut tarpeeksi apua, mutta Tipa ja Otto on onneksi täällä ja äidillekin voi soittaa! Kiitoksia ihan hurjasti<3

 20. Avatar e sanoo:

  Olet tajuttoman kaunis. Mulla meni kylmiä väreitä ku katsoin nuita sun kuvia missä olet parvekkeella tuo ihana mekko päällä, eikä todellakaan pelkästään hienon mekon takia, vaan sinusta jotenkin paistaa ulkoisen kauneuden lisäksi valtava sisäinen kauneus. Tsemppiä tuleviin koitoksiin (:

 21. Avatar Hantta sanoo:

  Paranemisia äidillesi ja voimia sinulle ja koko teidän perheelle raskauden loppuvaiheille!
  Nuo kaksi viimeistä kuvaa sinusta ovat tosi upeita! :)

 22. Avatar ii sanoo:

  Viimeinen kuva on U-P-E-A ! Niin kaunis ja iloinen kuva, että tulee itsekkin hyvälle tuulelle :) Hyvää loppuraskautta sinne ja tsemiä!

 23. Avatar Marina Afina sanoo:

  Wow, how lovely!
  Hi dear! You have interesting and nice blog! Let`s follow each other, if you want , let me know. Keep in touch, greetings from Moscow!
  http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

 24. Avatar p sanoo:

  Hei luin tuolta että sulla on ollu ongelmaa instagramin kanssa. Oon kuullu muutamilta että kun on ottanu blogin osotteen pois tiedoista niin on alkanu toimiin! Kuulostaa pieneltä jutulta, mutta kannattaa kokeilla :))

 25. Avatar Leena sanoo:

  Hei!
  Ei liity nyt millään lailla tähän postauksen asiaan, mutta. Kerroit jossain ruoka/reseptipostauksessa joskus, että käytitte jossain ruuassa ”pahamaineisia broilerin fileesuikaleita”, niin miksi kyseiset fileesuikaleet ovat pahamaineisia? Ei vuodatusta.

  • Iina Iina sanoo:

   Heippa!
   No marinadit on täynnä lisäaineita ja suolaa ja marinadilla on myös helppo peittää lihan huono laatu, siinä ytimekkäästi :D varmaan on joku muukin vielä pielessä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.