33+0 masu!

18.03.2013

masuliinininininit masuliinitMegamasu tässä moi! Mun maha näyttää ja tuntuu siltä että se pian jo poksahtaa! Ensimmäiset pienet arvetkin ovat ilmestyneet vanhan umpisuolen leikkausarven seuraksi, mutta ovat onneksi tosi haaleita (vielä). Saapa nähdä miten mun mahaparan nahan vielä käy tulevien viikkojen aikana. Välillä vauvan työnnellessä pyllyään navan oikealta puolelta ylös voi  tuntea kuinka nahka venyy ihan äärirajoilleen, mutta onneksi tyyppi rauhoittuu heti jos Otto tulee juttelemaan ja silittelemään masua. Sf-mitta oli viime viikon neuvolassa 31cm eli tismalleen sama kuin Tiaraa odottaessani oli näillä samoilla viikoilla. Sekin jää nähtäväksi kuinka isoksi mitta kasvaa, viimeksi se oli synnytyspäivänä 35cm.

Viikonloppuna alkoivat kivuliaat supistuksetkin taas ilmestymään viikkojen tauon jälkeen, ja vieläpä ajoittain suht säännöllisinä. Sekä tänään että eilen kellottelin tunnin ajan alle 5min välein tulevia kivuliaita supistuksia, mutta ne sitten loppuivat kuitenkin levossa sen tunnin jälkeen. Eikä se kipu ole vielä sellaista että huolestuisin, vaan tismalleen samanlaista kuin Tiaraakin odottaessani mulla oli sen parin viikon ajan ennen kuin neiti syntyi.

Väistämättä lähestyvä synnytys pyörii mielessä päivittäin ja se jännittää kyllä hurjasti etukäteen, vaikka toisaalta odotankin sitä enemmän kuin innolla. Kipua en pelkää, enkä ponnistamista, mutta sitäkin enemmän pelottaa että sujuuko kaikki hyvin, onhan vauvalla kaikki kunnossa ja kaikkein eniten se että ehditäänkö me ajoissa sairaalaan. Tiaraa synnyttäessä me ehdittiin olla sairaalassa kaksi tuntia ja 7 minuuttia ennen kuin neiti oli syntynyt, mutta silloin olin ensisynnyttäjä. Uudelleensynnyttäjät taitavat yleensä olla nopeampia joten mua pelottaakin että näkeekö meidän ipana päivänvalon kenties taksissa matkalla sairaalaan tai mahdollisesti jo kotona?

Löytyykö täältä kohtalotovereita joilla ensimmäinen synnytys on ollut nopea (mulla ensimmäisen synnytyksen kokonaiskestoksi merkitty ~4h)? Miten toinen synnytys on sujunut? Tuliko kiire sairaalaan?

Mun kaveri ja Tiaran kummitäti Emmis tuli meille Rovaniemeltä kylään muutamaksi päiväksi ja tänään ollaankin vietetty tosi kiva päivä! Tiarakin on innoissaan kun kummitäti on kylässä ja mä oon kyllä kans. Ihanaa vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa ja hengailla kaikessa rauhassa. Mä jatkan nyt Emmiksen seurasta nauttimista ja toivotan kaikille ihanaa alkanutta viikkoa<3

PS: Käykääs Kultahippu-blogissa *Klik!* osallistumassa huikaisevaan Crocs-arvontaan jossa voi voittaa 50€ lahjakortin Crocs -verkkokauppaan!


94 Responses to “33+0 masu!”

 1. Avatar Helew sanoo:

  Millä viikolla normaalisti vauva syntyy? :)

 2. Avatar Kata sanoo:

  Kyllähän se toinen lapsi voi tulla vaikka tunnissa jos Tiara syntyi 4 tunnissa…
  Kannattaa miettiä suunnitelma jo valmiiksi ettei sitten mene ”paniikkiin” jos synnytys lähtee yhtäkkiä käyntiin eikä varmasti kannata liian pitkään miettiä sairaalaan lähtöä. Kyllä ne sairaalasta kotiin lähettää jos ei synnytys ole käsillä, siitä ei ole pelkoa :D
  Tsemppiä ja toivottavasti vauva pysyy tarpeeksi pitkään masussa, vaikka noilla 33 viikoilla itsekin jo muistan miettineeni että tulis jo ;)

  • Iina Iina sanoo:

   No niin se taitaa voida. Ja viimeksi me mietittiin lähtöä se hetki kun pakattiin kassi ja tilattiin taksi ja silti meinasi tulla hoppu :D Nyt on onneksi se kassi pakattu, mutta nyt pitääkin ehtiä viedä Tiara hoitoon :D! Kiitoksia hurjasti<3

 3. Avatar Linkku sanoo:

  Huih ajattele jos tupsahtaisi ihan tuosta vaan!

  Sillon kun vielä tuli Vauvan tarina niin siinä oli ainakin se eräs nainen joka sai kaksoset ja toinen syntyi jo kotona :| Ja sitten eräillä kävi niin että isä pudotti äidin sairaalan ovelle ja lähti itse parkkeeraamaan, ja kun se isä meni itse sairaalaan sisälle niin vauva oli sillä aikaa syntynyt :’D Ois aika wtf-moment varmaan!

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Yks työkaveri kerto että kun oli synnyttämässä vissiin neljättä (?) lasta, lääkäri oli sanonu kätilölle joka oli laittamassa kumihanskoja käteen, että ”et kerkee laittaa hanskoja, ota kiinni” :D

 5. Avatar Piia sanoo:

  Meillä kesti esikoisen synnytys n.3 tuntia ja toisen suunnilleen saman verran. :)
  Mutta kivut oli toisen kanssa paljon pahemmat enkä olisi selvinnyt niiden kanssa yhtä pitkään kotona, varsinkaan esikoisen kanssa ja saanut järjestettyä hoitoa jne.
  Nyt onneksi oli vedet alkanut tiputettelemaan jo edellisenä päivänä joten hoitajat oli jo paikalla kun tuli lähtö.

 6. Avatar Anne B sanoo:

  Täällä on sama LA kun sinulla ja vatsa vain kasvaa ja kasvaa. Sf-mitta on 33, ja tietty aikaa on vielä.. Toivottavasti ei ny viikolle 42 asti päästä.
  Musta on vaan hassua että ylhäältäpäin vatsa ei näytä suurelta,mutta sivulta ku kattelee niin huhheijaa:D.

  P.s. Mä oon ollu maailman herkin venymisarville..oon saanu niitä jopa 2-4kg lihomisesta..
  Ja nyt mä oon käyttäny väh.joka toinen päivä neitsytkookosöljyä vatsaan ja muualle kehoa .Vatsaniho on vielä ok,ei oo kutissu paitsi pari päivää, mutta sillon lisäsi rasvauskertoja 2 krt/pvä parin päivän ajalle.
  Arveton on vatsa(vielä) :)
  Kokeile jos kiinnostaa.eipä oo ainenkaa haitaksi:) tuoksuuki hyvältä.
  Urtekram-luomu neitsytkookosöjy on ollu edullsinta( saanu cittarista) ja parasta.

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah musta taas tuntuu et maha on ylhäältäpäinkin ihan jättimäinen, mut kai se on siitä muodosta kiinni :D

   Kiitos tuosta kookosöljy-vinkistä, täytyy kokeilla! Mä luulen et mulla noi arvet tulee nyt vain siksi että toi alamasun iho ei joutunu viimeksi venymään yhtä paljon kun Tiara oli perätilassa ja mulla on siinä toi arpi niin iho on sen ympäriltä herkempää venymiselle..

 7. Avatar Mirka sanoo:

  Mun synnytys kesti 4h 30min, kun synnytin ainokaistani… Ponnistusvaihe tosin venyi virhetarjonnan takia, että olisi se synnytys voinut olla nopeampikin. Pääasia että tarjonta korjaantui eikä tarvittu imukuppia eikä tullut pahempaa hätää :)

  Mäkin tosiaan vauvakuumeilen ja pelottaa toinen mahdollinen synnytys jo nyt, vaikka en ole edes raskaana… :D

  • Iina Iina sanoo:

   Mäkin oon miettiny et oiskohan mun synnytys ollut vieläkin nopeempi jos Tiara ei ois tullut jalat edellä :D! Mut nythän se selviää!

   Ja voih vauvakuumeilu on ihanaa<3

 8. Avatar Emmi sanoo:

  Sulla on kyllä ihan poikamaha :)

 9. Avatar tiinna sanoo:

  vooi mahoton ku näyttää maha isolta, ku sä itte oot niin pieni! :) meijän neiti synty 40+4 ja mulla tuli vasta ihan viimesillä viikoilla hirveet arvet mahaan :( toivottavasti sulle ei käy niin, hirmusesti kannattaa kyllä rasvailla mahaa!

 10. Avatar smiley sanoo:

  Voi ku se pomppo on taas kasvanu! Ihan hurjan kokoselta näyttää, kasvaakohan se vielä paljonkin isommaks? Onks sulla yhtään kömpelö olo, tai että törmäiletkö esimerkiks pöytien reunoihin yms. vahingossa? :-D Ku mun yks työkaverini oli raskaana niin se kerto aina hauskoja tarinoita siitä miten se just tuntu törmäilevän kaikkeen ja se aina mallaili kaupassakin, että hän mahtuu kyllä tosta kolosta läpi, mutta sitte ku yritti niin ottiki masu kiinni hyllyyn yms. :–D Musta niitä oli aina niin huvittavaa kuunnella kun sitte ite alkaa miettiä miltä se on mahtanu näyttää ku on yrittäny pusertaa läpi pienistä väleistä :–D

  • Avatar Iita sanoo:

   Neljä tuntia! Tosi nopee synnytys ollu. :) Mä luulin että mulla oli suht nopee ensimmäiseks kun siinä meni 12h, kun aika monet kerto tehneensä ensimmäistä yli vuorokauden. Mulla oli niin että vauva oli oikein asettuuneena jo muistaakseni rv28 ja rv 32 mulle sanottiin että vauva voi syntyä milloin vain kun se on jo niin alhaalla, että hyvällä tuurilla päästään viikolle 35. No siinä arviossa meni kyllä neuvolatädeillä, lääkäreillä ja kätilöillä kaikki niin pieleen kun olla ja voi, meidän vauva tuli maailmaan viikoin 42+2 käynnistyksellä. :D Synnytyksen jälkeen lääkäri vaan totes tyynenä että ”Eipä olla varmaan koskaan erehdytty ihan näin pahasti, mutta kerkespä ainakin kasvaa hyviin mittoihin”. :D

  • Iina Iina sanoo:

   Kyllä se kasvaa varmaan tästä niin kauan kun vauva siellä hengailee! :D On mulla välillä vähän kömpelö olo mut koitan kyllä kovasti välttää törmäilyä :D!

 11. Avatar Susanne sanoo:

  No on kyllä megamasu! :)

 12. Avatar Jarno sanoo:

  Megamasu. Mä pähkäilen tulevalle rinsessalle täällä kummilahjaa. :)<3

  • Iina Iina sanoo:

   Ihana jarppuli oot<3 Ikävä<3

   • Avatar Jarno sanoo:

    Ikävä sinua myös. Mulla on ainoa este ollut taloudelliset menot.
    Kukkaro antaa periksi tulla, mutta mulla on joku into pihtailla suhteessa rahan käyttöön. Kyllähän sä mut tunnet.
    Tosin ei raha saa olla esteenä ystävyydelle. Asia on korjattava ihan oikeasti. Tosin uskon, että me tullaan näkemään sitku teidän tuleva lapsonen kaunoinen on kolistellut maailmaan.
    Niin, ja Iina. Mulla on vauvakuume. Tai mä aattelen, et ei vitsit kuinka hieno tunne olisi tulla isäksi.
    Kuinka hienoa on nähdä, kun oma lapsi kasvaa ja kehittyy, et miten palkitsevaa sellainen voi olla.
    Eihän sitä koskaana tiedä, vaikka isukki mustakin tulee! :))

 13. Avatar Minka sanoo:

  Heissan! Viime kuussa mun kaverin sisko sai toisen lapsen. Lapsen isä soitti autosta, että ”nyt sali valmiiksi” ja kun jalat ristissä oli äiti päätynyt sängylle, niin lapsi tuli kätilön käsiin, ennen ku lääkäri ehti paikalle eli voit kuvitella millanen pelko itsellä on, ku synnytyssairaalaan on 73km. Oma äiti sai 4 siskoni melkein samalla tavalla eli jalat olivat tiukasti kiinni koko automatkan ja kun sairaalan ovelle päästiin ja sanottiin kätilölle nyt se syntyy, niin kätilö oli sanonut ”Niin ne kaikki aina sanovat” ja rupesi kirkumaan synnytyssalia, ku kurkkasi tilannetta. Ärsyttävää, kun kuitenkin 4 lapsi tulossa eli ehkä siinä jo ihminen tietää, koska vauva ON tulossa :D
  Teillä on ymmärtääkseni lyhempi matka siellä kaupungissa? Se helpottaisi ainakin minun mieltäni.
  Leon synnytys kesti 11 tuntia ja Arielin 7, jos oikein muistan, mutta itse en ota epidulaaria, enkä särkylääkkeitä eli kärvistelen aika kauan ja unohdan katsoa kelloa eli voi olla, että noi tunnit ovat vaan suuntaa antavia, mutta lyhyempi oli kuitenkin sen toisen aika..
  Mutta nyt kiirehdin neuvolaan!! Ihanan iso ja pinkeä maha :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hui mikä tarina! Ja hui miten pitkä matka teillä on synnärille, meillä on tosiaan joku 20min matka motaria pitkin eli ei kovin paha onneksi, mutta kyllä se vaan ainakin viimeksi tuntui ihan ikuisuudelta vaikka tietkin oli ihan tyhjät iltamyöhäisellä :D!

   Toivottavasti kaikki oli mukavasti neuvolakäynnillä ja kiitoksia<3

 14. Avatar moikkis sanoo:

  Omaa vauvaa ei vielä ole, mutta äidin puolesta voin kertoa kokemuksen :D Meitä on siis 2 lasta, minä ja isoveljeni (hhehhe, kaks yli parikymppistä ”lasta” ollaan :D). Ensimmäinen synnytys kesti n. 10h ja minä putkahdin maailmaan ihan oikeasti 10 minuutissa :D Lapsivesi tuli sairaalahuoneen lattialle kun äiti käveli helpottaakseen oloa. Siinä ehdittiin juuri kaikki lääkärit sun muut huudella paikalle ja äiti saada takas sängylle ja sitten putkahdinkin jo maailmaan. Mutta olin etuaikainen (kolmisen viikkoa etuajassa) ja vähän pieni, niin musta ei ollut niin paljon ”vaivaa” synnyttää. Sain synnärillä pisteiks 9/10 kuitenkin.

 15. Avatar Jelena sanoo:

  Ihana iso masu! <3 hyvin kaikki menee :) mulla poika syntyi 40+2 vaikka LA päivänä rupes lapsivettä tihkuttaa ja kauheet kivut mut lääkärit päätti jostain syystä kiduttaa mua ja odottaa :D

 16. Avatar Josefina sanoo:

  Voi ei miten ihana masu sulla on! Oot aika samoilla viikoilla mun siskon kanssa ja onkin ihan mahdottoman kiva seurata tein tilannettamiten esim. Sun raskaus on mennyt ja miten Tiara ottaa pikkusiskon vastaan. Siskollani on kans toinen tulossa, niin löytyy paljon yhtäläisyyksiä kun lueskelen sun juttuja :)

 17. Avatar Ann sanoo:

  Mun yksi sukulainen synnytti toisen lapsensa sairaalan jossain eteistilassa kun ei kerinnyt synnytyssaliin.
  Kunpa mullakin ois eka synnytys ollut noin nopea kuin sulla. Mullahan kesti lapsivesien menosta 30 tuntia ennenkuin vauva ponkaisi maailmaan, ja melkein koko tuon ajan oli todella kivuliaita supistuksia. Kohdunsuu aukeni niin hitaasti. Mullakin alkoi muuten tulemaan noilla samoilla viikoilla ekoja arpia, ja laskettuun päivään mennessä niitä oli kokonainen rypäs alavatsassa ja jenkoissa. Ehkä säästyt niiltä jos pikkuinen ottaa Tiaran tavoin varaslähdön maailmaan :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hui, no mutta sentään sairaalaan kuitenkin :D!
   Voi että, 30 tuntia kuulostaa kyllä hurjalta kun tuntui että ne omatkin neljä tuntia kestivät superkauan! Ja täytyy toivoa ettei enempää arpia tulisi, viihtyi pikkuinen masussa sitten kuinka kauan tahansa :) Mukavaa kevättä!

 18. Avatar Noora sanoo:

  Apua mikä jättimaha sulla on kun oot muuten niin hoikka! Mulla on tätä omaa massaa aika paljon niin ei näytä ihan noin räjähdysalttiilta, vaikka voisin kyllä näitä omia lölleröitä lahjoittaa pois mielihyvin. Sf-mitta täällä viimeksi 33cm että ei mikään ihan pieni pötsi tämäkään, mutta nää pehmusteet vähän kompensoi… :D Olisi kyllä jännä nähdä kuinka isoksi sun maha vielä kasvais jos menis sinne rv 42 asti, mutta ehkä parempi kuitenkin saada pikkuinen ulos sitä ennen. :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi ihana kun joku viel sanoo mua hoikaksi vaikka olo on kyllä kaikkea muuta! :D Kiitoksia<3 Ja pyhpah en usko että sulla mitään lahjotettavaa löytyy! Apua hei ei saa manata, mä en kykene enää noin pitkälle oottamaan :DD!!

 19. Avatar mari k sanoo:

  Mulla esikoinen tuli rv 42+0 ja synnytys kesti 6,5tuntia. Nyt vartotaan toista syntyväksi päivänä minä hyvänsä, nyt on rv39+0. Mulla ei ekassa tullut raskausarpia muualle kuin pari kylkeen ja rintoihin, mutta nyt mahassa on paljon arvenalkuja, vaikka maha on paljon pienempi.
  Esikoista odottaessa povattiin sen tulevan viimeistään 37. Viikolla, oli jo kiinnittynyt aikaiseen, mutta ei. Nyt toppuutellaan, että maltan pari viikkoa vielä ;) josko tämä yllättäis ja tulis hitusen aikaisemmin kuin isoveljensä.

  Sulla on tosi magee maha, oikeasti! Ja olen täällä kateellinen vaaleanpunaisille vauvanvaatteille, meille ilmeisesti toinen poika tulossa.
  Ihanaa loppuraskautta!

 20. Avatar Sofia sanoo:

  Yleensä synnytykset nopeutuu.
  Itselläni ei käynyt niin. Ensimmäinen 6h. Toinen 6,5h.
  Ei siis paljoa pidentynyt mutta ei nopeutunutkaan kuten yleensä.

  Sinuna lähtisin melko nopeaan sairaalaan kun supistukset alkavat.
  Ja miehesi perehtymään hiukan asiaan jos lapsi tuleekin jo kotiin/matkalla. (kyllä, sekin on mahdollista)
  Niin ja pitämään puhelimen aina lähettyvillä :)

 21. Avatar PikkuMy sanoo:

  Mä en oo ollut lukija ennen Kideblogi aikaa joten kävin lukemassa Tiaran synnytyskertomuksen. Mikä synnytys!!! Olisipa mullakin ollut noin, sanon rehellisesti että olen kateellinen kaikille normi helppo synnytyksille :)
  Ja olen aika varma että tää sun toka tulee oleen ns vielä helpompi. Kiirus saattaa tulla joten älä odottele niinkuin ekan kanssa vaan lähe heti kun supistukset on sitä luokkaa että tiedät että nyt on aika :) Kyl sä sen tuut tietämään, luotat itseesi vaan!
  Luin myös sun jutun asiaa äitiydestä ja se oli hyvä vaikka mä kuulunkin kategoriaan vanhat äidit ;) vaikka välillä valitan niin en ole yhtään tyyppiä että minä tämän hoidan. Mies taitaa meillä olla jopa parempi hoitaja välillä ;) Sun kirjoituksessa oli minusta asiaa :)
  Ajattele kohta teillä kaks lasta!

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos, sun kommenttisi kyllä valoi uskoa muhun että ehkä me selvitään tästäkin synnytyksestä :D! <3 Ja kiitos, kiva että tykkäsit siitä kirjoituksesta, mä oon sen tosi kärjistetysti kirjoittanut silloin aikoinaan enkä ehkä enää ole yhtä voimakas mielipiteissäni (ainakaan kaikissa) ;) Mukavia kevätpäiviä teille!

 22. Avatar Sanna sanoo:

  Mulla kesti esikoisen synnytys pikkusen reilu 3h ja tämä toinen sitte pikkusen reilu 2h :D kannattaa lähteä jos yhtään siltä tuntuu jo näytille:)
  Minä nimittäin kerkesin olla n.2min käyrillä ja pyydin sitten kätilön tarksitamaan kohdunsuun tilanteen joka olikin jo kokonaan auki :o taisin siis ehti olla n. vajaan tunnin synnärillä ennen kuin poika putkahti maailmaan<3 Mitään kammoa ei jääny vaikka en ehtinyt puudutuksia saamaan, päinvaistoin tuntuu oikeen et jospa sitä vielä kerran pääsisi synnytämään<3 :) Tsemppiä kovasti koitokseen <3

  • Iina Iina sanoo:

   No sulla on kyllä ollut supernopeat synnytykset mutta kuitenkin sujuneet tosi hyvin että ootte ehtineet synnärille kumminkin :)! Mäkin odotan innolla synnytystä ja toivon kans että voisin synnyttää ihan luomuna :)) Kiitos<3

 23. Avatar Inga sanoo:

  Niin ihana toi masu! <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pikkunen pysyy mahassa ainakin sinne asti, mihin Tiarakin. :)

 24. Avatar minnis sanoo:

  Toi on ihana toi maha :D mä ihailen kaikkia raskaana olevia naisia, jotenki se maha on niin ihana vaik ois kuinka jätti :D koska tietää sen että se saa kohta maailman ihanimman asian<3 Mä en millää jaksa odottaa koska tytön nimi paljastuu :D!

  Pelottaaks sua yhtään synnytys, nyt jos ihan oikeesti ajattelet että jos se sattuu :/ tai siis kun :D ei oo tarkotus pelotella, hyvin se menee! Ite vaan olisin ihan paniikissa :D

 25. Avatar Joku vaan sanoo:

  Game of thornes sarjasta alkaa 3 tuotanto kausi, meinasitteko alkaa seuraamaan? Muistelisin jotain sellaista et se oli myös sinun ja Oton yksi lemppari sarjoista :)
  Mukavaa loppu ajan odotusta :)

 26. Avatar dingdong sanoo:

  En tiiä miksi, mutta musta on alkanut jotenkin tuntumaan, että teiän tytöstä tulee Frida. En yhtään tiiä miksi. Mutta joo… Sun ei tarvi sanoa juuta eikä jaata onko oikein arvattu, mutta sanonpahan nyt, että voin ihan ”totuudella” sanoa, että ”Mähän sanoin!” tai ”Tiesin/arvasin tuon nimen.” :D Sitten kun nimi paljastetaan. :)

 27. Avatar Tessa sanoo:

  Mulla kesti ekan synnytys vajaa 4tuntia ja toisen alle tunnin;D Neljä supistusta ja viis senttiä auki, tuli kiire sairaalaan, kun matka kesti melkein puoli tuntia:D Lähdettiin saman tien, kun vähän vettä lorahti eli osasin varautua nopeaan synnytykseen:) en tiedä miten uskaltaa seuraavia tehdä;D

 28. Avatar Mama sanoo:

  Siitä ei oo ikinä haittaa vaikka tulisikin ns. väärä hälytys ja lähtisi sairaalaan vaikkei synnytys olisikaan käynnissä, joten kyllä noiden Tiaran syntymäviikkojen tienoilla lähtisin sairaalaan aina ja heti kun suppareita alkaa tulla säännöllisesti :)

  Oma toinen synnytykseni oli paljon nopeampi kuin ensimmäinen :) Molemmat käynnistettiin, joten en ole joutunut arpomaan lähteäkö sairaalaan vai ei. Ensimmäinen 9h 20min ja toinen 3h 20min :)

  • Iina Iina sanoo:

   No se on kyllä totta, parempi käydä näytillä turhaan kuin jäädä kotiin jos jotain olisikin oikeasti tapahtumassa! Tuollainen kolmen tunnin synnytys olisi just sopiva, kerkeäisi sairaalaan rauhassa mutta ei tarvitsisi kärvistellä liian kauaa ;D!

 29. Avatar Jaana sanoo:

  Kun Lilli syntyi, ehdin olla sairaalassa 1 tunti 19 minuuttia, joten rytinällä tuli! Ekat supistukset alkoi n. 15:30 iltapäivällä ja neiti syntyi sitten 01:19 yöllä. Kättärille kävelin sisään tasan 00:00. Ei siinä mitään epiduraaleja ehtinyt ja ilokaasumaskikin haisi niin pahalta, että työnsin sen pois. Niin sitten synnytinkin luomuna :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kylläpä sä kestit pitkään kotona! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki :)! Ja mä taas en ois selvinny ilman ilokaasua kun se oli mun paras kaveri synnytyksessä ja en ois luopunu siitä mistään hinnasta :D

 30. Avatar Jaana sanoo:

  …Ja ihana on toi sun masu! <3

 31. Avatar Essi sanoo:

  Iina tuo sinun masusi on aivan ihana! <3 Näissä kuvissa sun mahasi on todella paljon saman mallinen, kuin mitä mulla oli Einoa odottaessa. :—–)

 32. Avatar A sanoo:

  Mulla kesti eka synnytys 4 tuntia, n. klo 3 alkoi supistukset ja tyttö syntyi klo 6.55.
  Toisesta meni vedet hiukan jälkeen iltakymmenen, n. klo 23 olin sairaalassa, käyrillä ollessa alkoi supistukset ja poika syntyi hiukan ennen kahta yöllä. Molemmat olleet etuajassa, tyttö 2 viikkoa, poika 2,5 viikkoa.

 33. Avatar Minä vaan sanoo:

  Heips!
  Enpä ookkaan koskaan kommentoinu, vaikka täällä välillä käynkin kurkkimassa.
  Itelläni 4 lasta, nuorimmainen aikalailla Tiaran ikänen:) Nii ja eka synnytys oli mulla kans nopee, jotain 4h ja nuo 3 muuta on ollu kaikki siitä lyhempiä ja nopeempia.. en oo kerenny esim. puudutusta saamaan kenestäkään..
  Mutta hyvin oon silti sairaalaan kerenny ku oon lähteny heti ku on siltä alkanu tuntuun.. sairaalassa en kyllä oo sit kerenny olla tuntiakaan ku vauva on jo syntyny.. :D
  Mutta kenestäkään mulla ei esim. oo tullu vedet vielä kotona, ja kun sairaalassa sitten on kalvot puhkaistu, nii sittenpä ne on heti syntyny.. eli sekin saattaa vaikuttaa.. eli jos mulla ois esim tullu kotona jo vedet, nii tuskin oisin sairaalaan asti kerenny… mutta tietenkin kaikki on niin erilaisia ja jokainen synnytys silti yksilöllinen..niin vaikee sanoa etukäteen miten menee.

  Ihana masu sulla!
  itellä ollu kaikista tuo sf-mitta suurimmillaan jotain 26cm…
  seki on nii hauska, miten eri kokosia masut kaikilla on ja erimallisia! :)
  Mukavaa loppuraskautta ja onnea tulevaan! <3

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti, kiva että nyt uskalsit kommentoida :)<3
   Hyvä kuulla että oot ehtinyt sairaalaan kuitenkin sentään kaikista, vaikka nopeita ovatkin olleet :D Mullakaan ei mennyt Tiarasta vedet vielä kotona vaan vasta sairaalassa, jännittääkin nyt että miten tällä kertaa käy :)

   Kaikkea hyvää teidän perheelle ja iso kiitos vielä<3

 34. Avatar gvhi sanoo:

  Millon vastaat kommentteihin?

 35. Avatar Sera sanoo:

  Mietippä kun minä joudun kauhulla odottamaan kerkeänkö minä sairaalaan asti, kotoa synnärille 350km :S Näitä lapissa asumisen huonoja puolia :D

 36. Avatar Kajsa sanoo:

  Meillä esikoispojan syntyminen kesti reilu 26h, toinen poika syntyi vajaaseen 9 tuntiin, saa nähdä millä vauhdilla meidän huhtikuussa syntyvä tyttö tulee, tuskin hirveään vauhtiin jos veljistään ottaa mallia ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Teidän lapset on olleet rauhallisia :) Mutta hei jos menee samalla kaavalla niin seuraava synnytys ois kolme tuntia, kun edellinenkin oli kolmasosa ensimmäisestä ;D!

 37. Avatar ubbista sanoo:

  Moikka! meillä ensimmäinen tyttö syntyi 42+2 käynnistämällä ja lopulta päädyttiin hätäsectioon, toinen tyttö syntyi 40+4 ja oltiin sairaalassa 12.50 ja tyttö syntyi 14.10:) ja mä olin vaa menossa käymään sairaalassa! :D jokainen synnytys on erilainen, tuli se aineki todettua.

 38. Avatar j sanoo:

  Luen sun vanhoja formivastauksia täällä iltani ratoksi.. :D ”oot nii sulonen ja kaunis <3 onko sulla kesäks mitään suunitelmia? :D Awww kiitos<3 onhan mulla vaik mitä:aion viettää maailman chilleimpi puistohengauspäivii ja öitä mun frendien kaa ja painaa duunii ja ottaa äkkilähdön sunny beachille ja olla oulus ja hengaa deryan kaa meiä uuden kämpän partsil koko yön ja polttaa ketjus tupakkaa ja mennä hietsuu ja syödä jäätelöö ja bailaa tigerin terassil aamuu asti ja mennä risteilylle ja grillaa ja aaaaaaa liikaa kaikkee siistii oispa kesä <3" oisitko tuolloin vielä mitenkään uskonu että tuut viettämään vähän erilaisen kesän Tiaraa odotellessa, ilman alkoholia ym? :DD

 39. Avatar j sanoo:

  Ja tulipahan vielä mieleen, että onko sulla joskus ollut jonkunnäköinen alkoholiongelma? Edes lievä?

  • Iina Iina sanoo:

   Mä määrittelen alkoholiongelman siten että se on ongelma siinä vaiheessa jos ei voi olla ilman vaikka haluaisi, ja tuon määritelmän mukaan mulla ei kyllä koskaan ollut minkäänlaista ongelmaa :)

 40. Avatar JulyMom2013 sanoo:

  Se lisää pelkoa, kun olen ensisynnyttäjä ja sairaalaan on 100 km :'(

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.