Hääperinteet meidän häissä

28.08.2013

Multa toivottiin postausta siitä miten tiukasti suhtaudumme erilaisiin hääperinteisiin ja etikettisääntöihin omissa häissämme ja mielestäni aihe oli todella hyvä! Eli luvassa siis perinteiden ruotimista. Taisin hääblogini ensimmäisessä postauksessa todetakin että meidän häistä ei ehkä ole tulossa ne maailman perinteisimmät ja eiköhän se ole tullut jo tässä selväksikin että tarkoituksena on järjestää tasan ja tismalleen meidän näköisemme häät. Keräsin kuitenkin muutamia mieleeni juolahtaneita tuttuja hääperinteitä ja etikettisääntöjä häitä koskien ja päätin kirjoittaa omat mielipiteemme niistä!

perinteetkollaasi

Morsiuskimpun ja sukkanauhan heitto

Nämä me halutaan molemmat ehdottomasti. Mun mielestä hääkimpun ja sukkanauhan heitossa ei ole mitään pakotettua perinnettä, se on vain hauska leikkimielinen osa häitä jota ei haluta jättää poiskaan. Mä en myöskään aio erikseen ostaa mitään heittokimppua, vaan heitän sen ihan oman kimppuni. Vaikka olisikin ihana säilyttää hääkimppu vaikka taulun muodossa niin se ei kyllä sovellu meidän sisustukseen ja mä en tykkää säilyttää turhaa krääsää. Eli ihan hyvillä mielin viskaan kimpun menemään!

Morsiamen / Sulhasen / Anopin ryöstö

Ei tykätä, eikä tule meidän häihin! Mä en ole ollut kuin muutamissa häissä ja jotenkin tämä ryöstöhomma ei yhtään avaudu mulle ja onneksi Otto on samaa mieltä. Eli tämä ohjelmanumero ainakin jää pois meidän häistä.

Häävalssi

Me ei tanssita häävalssia, vaan häätanssi. Ihan rehellisesti sanoen, moniko teistä voi kuvitella mut ja Oton valssaamassa? Mä en ainakaan. Se olisi jotenkin teennäistä ja pakotettua meiltä, ja mieluummin tanssitaan jotain tunteikasta ja omannäköistä, jota ei tarvitse jännittää tai harjoitella etukäteen. Meillä on aivan ihana meidän biisikin jo valittuna johon tanssitaan ja en malttaisi odottaa tuota ihanaa hetkeä kun saan tanssia Oton kanssa sen tahtiin!

Hääkakun leikkaus ja jalan polkeminen

Tämä perinne on mun mielestä tosi hauska, vaikkakin meillä ehkä vähän turha. Ollaan jo niin rooleihimme kangistuneita tutuksi käyneessä perhe-elämässä että yksi jalanpolkaisu tuskin sitä muuttaisi miten meillä kotona määräysvalta jakautuu. Ja en myöskään ehkä halua uhrata tulevia mielettömiä hääkenkiäni siinä pelossa että Otto onnistuisi polkaisemaan ensiksi, hahah!

Vieraiden pukeutuminen

Vieraiden pukeutumisesta olen kuullut vaikka ja millaisia etikettisääntöjä, kuten että ei saa pukeutua näyttävämmin kuin morsian, ei saa pukeutua punaiseen tai ei saa pukeutua valkoiseen/vaaleaan. Ainoa joka näistä mulle merkitsee on se että ei saa pukeutua valkoiseen/vaaleaan. Sitä mä pitäisin epäkohteliaana mua kohtaan. Mun mielestä punainen on väri muiden joukossa ja siihen saa ehdottomasti pukeutua myös mun häissäni.

Tuo näyttävyyssääntö – jos joku ihan oikeasti onnistuu olemaan morsianta näyttävämpi hänen omana hääpäivänään niin silloin on kyllä kyse joko aivan järkyttävän suuresta ylilyönnistä vieraan puolelta tai sitten morsiamen haluttomuudesta olla itse kovin näyttävä omana hääpäivänään. Kummankaan en usko omissa häissäni toteutuvan. Mun mielestä on enemmänkin toivottavaa kuin paheksuttavaa että vieraat pukeutuvat näyttävästi, en ollenkaan pelkää sitä että joku veisi multa huomiota.

Jotain uutta jotain vanhaa jotain sinistä jotain lainattua

Mun mielestä tämä on ihana ja suloinen hääperinne jota haluan ehdottomasti noudattaa! Jotain sinistä mulla onkin jo Juhlacenteristä saadun sinisen I do -kenkätarran muodossa, mutta nuo muut vielä puuttuvat. Saa nähdä mitä me keksitään mulle, pari ihanaa juttua on jo mielessä mutta niistä kerron lisää myöhemmin.

Morsiamen ja sulhasen nukkuminen erillään ennen häitä

Tämä ei mun mielestäni ole meille relevantti perinne, me ollaan kuitenkin hääpäivästä seuraavana päivänä eletty yhteistä elämää jo tasan kolme vuotta ja ollaan kahden lapsen vanhempiakin. En usko sen tuovan huonoa onnea tai mitenkään muutenkaan vaikuttavan mihinkään että nukutaan yhdessä häitä edeltävä yö. Päinvastoin uskon sen olevan vaan tosi hyvä juttu, koska en osaa nukkua ilman Ottoa ja varmaan pökertyisin jännityksestä enkä ollenkaan saisi nukuttua jos en saisi nukkua oman murusen vieressä ennen suurta päivää.

Sulhanen ei saa nähdä morsiuspukua

Tällä säännöllä ei ollut mulle mitään väliä, mutta Otto osoittautuikin tässä mua perinteikkäämmäksi yllättäen. Otto ei siis halua nähdä morsiuspukua ennen kuin vasta hääpäivänä, vaikka me kyllä joudutaan käymään potrettikuvauksessa juuri ennen häitä koska talvella luonnonvalo loppuu niin aikaisin. Eli jokatapauksessa Otto näkee puvun ennen alttaria, mutta luultavasti ei ennen hääpäivää jos vain kykenen salaamaan sen sinne asti (toistaiseksi mulla ei itsellänikään ole puvusta mitään hajua joten hyvin pysyy salassa ainakin vielä).

Mulla ei tullut nyt enempää mieleen näitä juttuja, mutta kysykää vain jos teillä tulee niin voin kertoa meidän kantamme asiaan! Millaisia hääperinteitä teillä oli omissa häissänne? Mitä ette ehdottomasti haluaisi noudattaa?


41 Responses to “Hääperinteet meidän häissä”

 1. Avatar Sofia sanoo:

  Ihana, tuli mieleen myös mun omat mietinnät sillon perinteistä! Tuntuu joskus että häissä on hirveesti pakotettuja perinteitä, joita sit hampaat irveessä tehdään koska noku mun mummo nyt halus tän… ja harmitellaan myöhemmin, kun oli niin kiusallista.

  Meillä oli sulhasen ryöstö, josta tosin en tiennyt mitään ennen kuin se tapahtui :D bestmanit siis järkkäsi. Mun mielestä on tosi kornia pyytää rahaa ryöstössä, ja bestmanit onneks kekkas sen, koska mun tehtävänä olikin luetella puhelimen välityksellä saamani kysymykset ääneen ja vastata niihin niin, että kaikki vieraat kuulee. Viimeinen olikin sit tietty ”Saiko Nico viime yönä?” johon oli tosi kiva vastata kun seisoin just siinä vanhempien/isovanhempien pöydän vieressä… jalan polkeminen hääkakkua leikatessa oli mulle ihan uus juttu, jota ehdotettiin vasta kun oltiin kakkua leikkaamassa. Nico tallas mulle mustelman :D ja meilläkin oli hääparin tanssi, näytti sellaselta 6lk discon hitailta :’D hääkimpun heitin, oikeastaan mitään muita perinteitä ei mun mielestä noudatettu, vaikka ohjelma olikin aika ”perus” eli pelejä, leikkejä ja puheita.

  Ihanaa seurata tätä, en oo aiemmin tajunnut hääblogeja enkä sellaista oo ite perustanut, mut tää on mahti!

  • Iina Iina sanoo:

   Taidetaan olla aika samoilla linjoilla! :) Mä luinkin silloin sen teidän hääpostauksen, voi että siitä tuli niin kiva fiilis ja teillä oli varmasti niin ihana ja ikimuistoinen ja omannäköisenne onnenpäivä :)! Toivottavasti meilläkin on!

   Hahah voiei mikä kysymys! Tuollaiseen ei ois kiva vastata, haha :D Ja toi jalan polkeminen, voiei! :DD Hahah kuulostaa siltä että teillä on ollut hauskaa ja kommelluksia on riittänyt, eli loistopäivä :)! Kiitos paljon, hirmuisen kiva kuulla että tykkäät!♥ PS: En malta odottaa syyskuuta! ;D

 2. Avatar Suvi sanoo:

  Musta on niin kiva lukea tätä sun hääblogiakin, kun meillä on aika samanlaiset mieltymykset näissä(kin) asioissa. :D

  Ajattelin itse hankkia erikseen heittokimpun, mutta nyt kun aloin miettimään, niin en sit tiedä mihin sen hääkimpun tungen.

  Tuo ryöstö on kans semmonen jota en halua meidän häihin. Luulen myös että häävalssia me ei tanssita lainkaan vaan joku ihana hidas kappale pyörähdellään.

  Vieraiden pukeutumisessa meillä on myös sama ideana.

  Jotain vanhaa,uutta,lainattua ja sinistä tulee myös näkymään meillä, tää on mun mielestä kiva perinne.

  Morsiammen ja sulhasen nukkuminen erillaan meillä tulee olemaan. Se on helppo järjestää koska mies menee omille vanhemmilleen yöksi ja mä menen pojan kanssa omilleni. Ollaan kylläkin oltu jo reippaat 7 vuotta yhdessä tuolloin..

  Hääpukuasia on vähän avoinna, ei mua haittaa jos T sen näkee, kun yhdessä ollaan jo malleja hieman katseltu. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah kiva että meidän mieltymykset osuu yksiin! :D

   Mäkin muuten ensin mietin sitä heittokimppua mutta sitten järki voitti hamsteri-iinan ja tajusin että ei meillä oikeasti ole sille kimpulle mitään fiksua paikkaa :D!

   Te oottekin olleet vielä paljon meitä kauemmin yhdessä! Se tuo varmasti kivaa salaperäisyyttä kun nukkuu erillään, mä en vain osaisi itse! :D

   Kiva että katselette yhdessä hääpukuja, mustakin olisi kiva katsoa Oton kanssa mutta kunnioitan Oton halua olla tässä asiassa perinteinen :D Ihania hääjärjestelyjä teille ja tulehan jatkossakin kommentoimaan! :)

 3. Avatar Suvi sanoo:

  Niin ja meidän häitä juhlitaan (vasta) 14.6. Päivä ennen omia synttäreitäni. :)

 4. Avatar Tia sanoo:

  Tuleeko teille mitään hääleikkejä? :) itse en ole omia häitä vielä päässyt juhlimaan mutta kaverin häihin järjestin vähän ohjelmaa.

  Hääpari ei halunnut hirveästi leikkejä joihin heidän pitäisi osallistua. Niinpä löysin yhden ihanan leikin mikä oli todella hyvä.

  Häävieraista valitaan kummankin kavereita/sukulaisia. Hrille annetaan wc paperirulla ja pyydetään ottamaan niin paljon paperia kun luulevat tarvitsevansa päivän aikana (esim saaressa). Kun jokainen on nyhtänyt sopivan määrän paperia itselleen, paljastetaan että jokainen pala vastaa yhtä muistoa morsiammesta/sulhasesta, kumman puolelta nyt sattuu olemaankaan =)

  • Iina Iina sanoo:

   Kuulostaapa hauskalta tuo teidän leikki, aww! :) Meilläkin varmaan tulee jotain leikkejä, mutta ei ehkä niitä kaikkein perinteisimpiä ja eniten me aiotaan panostaa musiikkiin ja rentoon fiilikseen :)!

 5. Avatar M sanoo:

  Mua vähä naurattaa ku oikeen ylistät sitä että ootte ollu jo kolme vuotta yhessä.. Se on tosi lyhyt aika.. On ne ihmiset pitempäänki ollu yhdessä enneku menee edes kihlohin!

  • Iina Iina sanoo:

   En kyllä mielestäni millään tavalla ylistänyt, se oli lähinnä sivuhuomautus, mutta tokihan sen voi irroittaa asiayhteydestään ja provosoitua ;) Enemmänkin sillä on merkitystä että meillä on tosiaan ne kaksi muksua :)

   • Avatar mmm sanoo:

    Anteeksi nyt vaan ”M”, mutta omasta mielestäni tuon ikäiselle ihmiselle 3 vuotta on paljon. Jos 21-vuotias olisi seurustellut vaikka 5 vuotta tai enemmän, niin hän olisi ollut 16 vuotias seurustelun alkaessa. Harvoin sen ikäisenä kukaan löytää ihmistä jonka kanssa tekee lapset ja menee naimisiin! :O

    • Avatar M sanoo:

     Sori vaan mutta itselläni on siitä kokemusta :) olen seurustellut 15vuotiaasta asti mutta vielä ole naimisissa enkä menossakaan pitkään aikaan :))

     • Avatar maijja sanoo:

      Taidat olla siis kade M? ;)

     • Avatar Nimetön sanoo:

      M: Mutta eihän kaikkien tarvitse kaikkea tehdäkään samaan tahtiin? Ja Iinan ja Oton yhteinen elämä ei oo muutenkaan ehkä noudattanut niitä kaikkein perinteisempiä kaavoja… :D

      Sitä paitsi, kyllä munkin mielestä 3 vuotta on melko pitkä aika tuon ikäisille ihmisille yhdessä. :)

 6. Avatar Janna sanoo:

  Voi miten ihanalle teidän häät kuulostaa, innolla jään seuraamaan :)

  Edelliseen kommenttiin pakko laittaa, et mielestäni 3 vuotta on kyllä aika pitkä aika, varsinkin nykyaikana, ei kaikilla ole noin hyvää ja vakaata elämää, vaikka vuosissahan se toki ei kovin paljolle kuulostakaan, mutta he ovat kuitenkin saaneet aikaan hyvän ja turvallisen perheen kahdelle lapselleen, ei kaikista noinkaan nuorista semmoiseenole, joten minun mielestäni Iina on varsinkin omassa blogissaan oiketettu kirjoittamaan näin , eihän se sinulta ole pois vai onko? :)

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Ihanaa että teit tännekin uuden postauksen, hyvä postausidea tosiaan! (: Nuo olivat aikalailla niitä tuttuja perinteitä ja ihan kivoja sellaisia. Itse en halua edes ottaa selvää kamalasti mistään perinteistä, koska taikauskoisena kuitenkin alkaisin panikoimaan jokaisen huonoa tai hyvää onnea tuottavan tavan tai sattuman tapahtumisesta :D Molempia blogejasi on aina ilo lukea, kirjoitat todella miellyttävästi ja kuvia on aina hauska katsella myös! (:

  • Iina Iina sanoo:

   Mulla tuli ihan hurjasti liian pitkä tauko, nyt täytyy taas aktivoitua! Eihän tälläisiä taukoja voi sallia :D Haha, mäkin oon taikauskoinen mutta Otto taas on niin skeptinen kaiken suhteen että on vähän saanut munkin taikauskoa liennytettyä. Kiitos ihan hirmuisen paljon, ihanaa että tykkäät♥ :) Mukavaa syksyä sulle!

 8. Avatar Ossi sanoo:

  Voi Iina, ihana lukee tämmösii asioita mitä me aikoinaan 17-vuotiaina jauhettii aina ohimennen :D <3

 9. Avatar Johanna sanoo:

  Niin, se morsiamenryöstö taitaa yleensä olla yllätysnumero, joten sen mukanaoloa ei välttämättä morsiuspari voi päättää. Tuntuisikin aika hassulta, jos morsian itse suunnittelisi oman ryöstönsä! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Niin, no meillä onneksi kaasot ja bestmanit jotka ohjelmaa järjestävät ovat ainakin senverran keskusteluyhteyden päässä että tietävät mitä ”yllätyksiä” me halutaan tai ei haluta meidän häihin :)!

 10. Avatar Laura sanoo:

  Tuo häätanssin yleistyminen on aika kiva juttu! Mekin tanssittiin häävalssin sijaan perinteisempi hidas, ja kappaleeksi valittiin Tehosekoittimen ”Hetken tie on kevyt”, joka tanssiittiin aikoinaan myös ensimmäisenä yhteisenä tanssina, kun juuri oli alettu seurustella. On mahtavaa, että pareilla on omannäköisiä tansseja ja lauluja eikä enää ole välttämättä ”pakko” valssata pelkän Akselin ja Elinan tahtiin.

  • Iina Iina sanoo:

   Oioi se on kyllä aivan ihana biisi, aww!!♥ Mustakin on kivaa että pareilla on nykyään omannäköisiä tansseja, vaikka eipä siinä valssissakaan mitään vikaa ole, ei vain ole meidän juttu :)!

 11. Avatar Ansu sanoo:

  Meillä oli sama puvun suhteen, mies näki sen kuvauksiin mennessä. Siihen liittyen, pyytäkää kuvaajaa ehdottomasti ottamaan first look kuvat siitä hetkestä. Meillä niissä kuvissa näkyy niin ihanasti tunteet ja sen tunteikkaan mutta hauskan päivän fiilis:) Jännittäviä aikoja, tsemppiä suunnitteluun ja järjestelyihin, niin ihanaa!

  • Iina Iina sanoo:

   Hei aivan loistoidea, täytyy muistaa pyytää :)! Mäkin haluun kyllä ehdottomasti ikuistaa meidän ilmeet kun nähdään toisemme hääkamppeissa ekaa kertaa :)! Kiitos hurjan paljon ja kaikkea hyvää sulle♥

 12. Avatar Milla sanoo:

  Kiva postaus! Oon oikeastaan aikalailla samoilla linjoilla sun kanssa kaikista kohdista! Varsinkin tuo morsiamen ryöstö on myös mulla ehdoton No No, kuten myös monet muut lähinnä myötähäpeää herättävät hääleikit.

  http://secretweddingdreams.blogspot.fi/

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon! Joo mäkään en tykkää mistään myötähäpeää herättävistä hääleikeistä :D Saa nähdä mitä meidän kaasot ja bestmanit keksivätkään! :D

 13. Avatar Minna sanoo:

  Aiotteko ostaa huomenlahjat toisillenne? :)

 14. Avatar Linkku sanoo:

  Oho, kaikista melkeenpä oon täysin samaa mieltä! Ainut että mä en ite haluais näyttää sulhaselle mekkoa ennen hääpäivää, en tiiä miks mutta siitä oon jotenkin aivan varma :D muuten mun perinnetoiveet menis juurikin samalla lailla, esim tanssi valssin sijasta todellakin :D

 15. Avatar st. brigitten sanoo:

  Teille tulee varmasti aivan ihanat häät :) Mä en edes muista oliko meillä mitään perinteitä… Ei heitelty kimppua eikä sukkanauhaa, ei tanssittu ollenkaan, mulla ei ollut mitään sinistä eikä mitään lainattua jne… No jalkaa polkaistiin ja taisin voittaa sen ja kaapin paikan olenkin määrännyt ;) En muista nukuttiinko erillään edellistä yötä, mutta puvun mies näki aamulla reilusti ennen vihkimistä, koska mentiin hääpaikalle samalla autolla. Taisin jännittää jonkin verran kun en muista paljoakaan. Ainoastaan muistan sen, että oli mukavaa kun mun äitini kertoi mun miehen lapsuudenjuttuja (jotka nauratti koko juhlaväkeä), sillä äitini on tuntenut mun mieheni pidempään kuin minä :D

 16. Avatar Inga sanoo:

  Teillä tulee olemaan varmasti ihanat häät! Ei mitenkään liian perinteiset ja samannäköset kuin muilla, vaan just eikä melkein teidän näköset! ;) En malta enää odottaa että nään sun hääpuvun!!! :D

 17. Avatar AnnaMaria sanoo:

  Olen kyllä niin koukussa tähän sun hääblogiin, mutta olenkin aina ollut oikea hääfani. Viimeksi viikonloppuna ihailin erään täysin tuntemattoman morsiammen pukua, kun satuin ohimennen näkemään hänet (melko kaukaa mutta kuitenkin) menossa juhlapaikalleen. Häissä vaan on sitä jotain ja itse kun olen jo onnellisesti naimisissa, saan nauttia sitten muiden häistä ja hääsuunnitelmista.

  Meillä oli perinteisinä juttuina oli kimpun heitto (sukkanauhaa ei heitetty, koska naimattomia miehiä oli vain yksi), häävalssi ja hääkakun leikkaus polkaisun kera. Häämekko valittiin yhdessä sulhasen kanssa ja yhdessä nukuttiin häitä edeltävä yö. (Kyllä se oman kullan kainalosta herääminen ennen suurta päivää on vaan niin parasta.) Varsinaisia huomenlahjoja häiden jälkeiseen aamuun meillä ei ollut vaan pienet paketit annettiin hääaamuna heti herätessä. Näin saatiin jännitys minimiin ja päivä ihanasti käyntiin. Meille häiden jälkeiseen aamuun riitti ihana hotelliaamiainen. Suosittelen!

 18. Avatar Petra sanoo:

  Tää ei varsinaisesti nyt tähän postaukseen liity mut olisi kiva kuulla et onko sulla vaan yksi kaaso vai monta? Ja just et onko Otolla vain yksi bestman vai monta bestmaniä :) ja onko sulla morsiusneitoja? Jos on niin onko ne sun ystäviä vai teijän tytöt? :) ei oo pakko vastata jos asia on sellainen että ei kuulu muille :D mut noista olis kiva kuulla et miten teillä noi jutut menee :)

 19. Avatar Anonyymi sanoo:

  Meidän kavereiden häissä oli boolimaljan ryöstö :) Se oli tosi hauska ja yllättävä ohjelmanumero. Bestman ja muutamat muut miehet juoksivat hirveällä ryminällä kommandopipot päässä varastamaan sen. Tämän aikana bändi oli jo aloittanut soittamisen, ja sitten häävieraiden tehtävänä oli kaikkien tulla tanssilattialle, jotta booli saadaan takaisin. Ja kaikkihan tulivat vauvasta vaariin :D

  Mulla oli omissa häissäni hääkimpun lisäksi pieni heittokimppu. Omaa hääkimppuani säilytän kauniissa maljakossa vitriinikaapissa, en olisi halunnut siitä luopua. Mies heitti perinteisesti sukkanauhan, ongittuaan sen ensin hampaillaan mun hameen alta. Siinä oli sininen rusetti, joten se oli meidän ”something blue”. Sukkanauhan laitoin päälle vasta hieman ennen itse ohjelmanumeroa, koska se olisi muuten pudonnut jo monta kertaa.

 20. Avatar nti. J sanoo:

  Ihanan kuuloista, vaikkakin lähes päinvastaista kuin omat suunnitelmat. :) Tuleeko teillä olemaan perinteisiä puheita, kuten morsiammen isän puhen tai bestmanin puhe? Voisitko kirjoittaa teidän hääbudjetista? Kuinka paljon olette suunnitelleet käyttävänne rahaa ja mihin kohteisiin?

 21. Avatar Feline sanoo:

  ”Tuo näyttävyyssääntö – jos joku ihan oikeasti onnistuu olemaan morsianta näyttävämpi hänen omana hääpäivänään niin silloin on kyllä kyse joko aivan järkyttävän suuresta ylilyönnistä vieraan puolelta tai sitten morsiamen haluttomuudesta olla itse kovin näyttävä omana hääpäivänään.”

  Tästä yritän kovasti olla tekemättä numeroa, toinen kaasoni kun sattuu olemaan sellainen joka kiinnittää AINA ihmisten huomion. Kaunis ja näyttävä nainen sekä tykkää pukeutua suht rohkeasti, mutta toisaalta en sentään usko hänen esiintyvän näin tärkeässä tehtävässä missään minibilemekossa :D Itseasiassa molemmat kaasoni ovat sellaisia, joita normaalisti pidän huomattavasti itseäni kauniimpina, mutta kuitenkin hääpäivänäni olen todennäköisesti niin onnellinen että sädehtisin vaikka jätesäkissä ;)

  Pieniä turhia asioita, joita miettii lähinnä omassa päässään….

 22. Avatar Sanni sanoo:

  Voi että, mää ihan pakahdun näitä sinun juttuja lukiessa, kun olet jotenkin niin sympaattinen ja ihanan oloinen! Oon alkanut haaveilla jo omista häistänikin, vaikkei niitä ole tiedossa vielä vuosikausiin, kun ei kihloissakaan miekkoseni kanssa vielä olla. Siitä olen varma, että haluan häävalssiksi Neljänsuoran ja Suvi Teräsniskan Tää valssi-kappaleen, tai SMG:n Ilman sinua olen lyijyä. :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.