Päivä Tukholmassa

01.09.2013

Mua jännitti etukäteen hirmuisesti että miten me pärjätään päivä Tukholmassa ilman tuplarattaita, koska Tiara on kuitenkin vielä niin pieni että pitkillä reissuilla on pakko olla rattaat. Kotona ollessa me voidaan mennä lähipuistoon, kauppaan tai vaikka neuvolaan niin että Tiara kävelee itse koko matkan, mutta päivä vieraassa kaupungissa on ihan eri juttu. Me varustauduttiin niillä aiemmin mainitsemillani Polhemilta lainatuilla Stokken Scoot -matkarattailla ja Tula-kantorepulla. Suurimman osan reissusta Tiara istuskeli rattaissa ja Zelda matkasi Tulassa tyytyväisenä, mutta loppupäivästä Zelda ei viihtynyt enää repussa, en tiedä väsyttikö asento vai mikä oli mutta siirrettiin sitten Zelda rattaisiin ja Tiara käveli välillä kiltisti ja välilä vähemmän kiltisti Oton kanssa.

Tytöt jaksoivat hurjan hyvin koko päivän, suurimman osan ajasta Zelda nukkui repussa nätisti ja Tiara ihmetteli menoa ja meininkiä rattaissa. Tipakin nukahti pienille päiväunille onneksi ja sai niistä lisäpuhtia loppupäiväksi kun veto alkoi olla ihan pois. Zelda sai pienet väsynälkäkiukkuraivarit Feet firstissä tuntia ennen lähtöä takaisin laivalle, mutta kiiruhdettiin sitten jo aiemmin päivällä hyväksi havaittuun Gallerianin supermukavaan hoitohuoneeseen  imetyshetkelle neidin kanssa. Samanlaisia hoitohuoneita saisi olla Suomessakin, katossa olleet Muuton myy-valaisimet ja herkän kauniit verhot seinillä saivat aikaan rauhallisen ja kivan fiiliksen, sellaisen joka esimerkiksi Kampin ja Itiksen vastaavista huoneista puuttuu kokonaan.

IMG_0985 IMG_0989 IMG_0996 IMG_1000Alkuperäissuunnitelmiin tuli jonkinverran poikkeuksia kun tämä fiksu äiti unohti kalenterinsa (jonne olin kirjoittanut ylös kaikki paikat joissa halusin käydä ja listan ostoksista joita halusin tehdä) laivan hyttiin, mutta saatiin me monta paikkaa kierrettyä ja tehtyä kivoja ostoksia joita esittelen omassa postauksessaan sitten. Käytiin Gallerianissa, NK:lla, Drottninggatanin kaikissa kaupoissa ja Åhlensilla tietysti myös. Tiara oli innoissaan Gallerianin BR-lelukaupassa, jossa oli jättimäisiä pehmoleluja joiden kanssa sai ottaa kuvia. Samainen BR-lelukauppa oli munkin suosikki ja lapsuuden ihmemaa josta sain aina valita itselleni jonkun ihanan Barbien Ruotsin reissuilla. Tipaa eivät Barbiet vielä kiinnostaneet mutta tämän risteilyn myötä tuli ainakin selväksi mikä Tiaraa kiinnostaa ihan hurjasti : Brion junaradat. Ajateltiinkin mahdollisesti hommata niitä neidille synttärilahjaksi kun Tipa täyttää alle kolmen viikon kuluttua kaksi, hui!

Lasten kanssa shoppailu ulkomailla on uuvuttavaa, mutta ei mahdotonta. Tiaran sai ainakin viihtymään sillä että aina välillä piipahti katsomassa lelukaupan ihmeitä tai Polarn O. Pyretien junaratoja. Välillä käytiin myös tietysti syömässä ja Gallerian -ostoskeskuksessa neiti sai kävellä ja tutkia ihan itse kun siellä oli väljää ja oli helppo seurata kokoajan ettei Tipa häviä ihmisjoukkoon kuten ulkona katujen vilinässä olisi helposti voinut käydä. Tiara onneksi ei ole ainakaan vielä älynnyt että voisi kinuta lelukauppojen aarteita itselleen, hän on ihan tyytyväinen kun saa vain katsella kaikkia jänniä juttuja ja laittaa ne sitten nätisti takaisin hyllyyn.

IMG_1014 IMG_1025 IMG_1032 IMG_1037 IMG_1041 IMG_1045Mä odotan jo sitä että tytöt kasvavat ja saan näyttää heille kaikki Tukholman ihanat nähtävyydet Skansenista Gröna Lundiin ja Vasa -museosta Kuninkaanlinnaan, mutta oli ihan hauska tehdä täysin tyylipuhdas shoppailureissukin. Laivamatkoilla riitti Tiaralle ihan tarpeeksi tapahtumaa ja aktiviteettia joten en tunne huonoa omatuntoa siitä että Tiaran eka ulkomaanmatka kului kaupoissa kierrellen. Ensi kerralla kun lähdetään yhdessä koko perhe täytyy tehdä niin että yhdistää risteilyyn pari yötä hotellissa niin ehtii saada vähän enemmän irti reissusta.

Muutaman tunnin aikana jotka vietettiin maissa me ehdittiin lähinnä pyöriä aivan ydinkeskustassa T-Centralenin ympäristössä, mutta Tukholma on kyllä niin paljon kaikkea muutakin ihanaa. Kamala ikävä tuli kun katselin näitä kuvia, Tukholma on kaikista vierailemistani kaupungeista Helsingin lisäksi ainoa kaupunki jossa voisin kuvitella asuvani. Siellä on kaikkea ja se on juuri sopivan iso ja juuri sopivan pieni ja kotoisa. Ah Tukholma♥

IMG_1061 IMG_1081 IMG_1113Viimeinen kuva johdatteleekin jo seuraavaan aiheeseen: niihin ostoksiin, haha! Mä en oo saanut vielä aikaiseksi kuvata kaikkia juttuja joten siksi ostospostaus on antanut ja antaa edelleen odotuttaa itseään vielä hetken. Muutama uusi juttu vilahteli jo laivapostauksessa ja Instagramissa ja lisää on luvassa. Pysykää kuulolla!


No Responses to “Päivä Tukholmassa”

 1. Suvisusanne sanoo:

  Ihania kuvia! Oot hurjan kaunis :) alko itelläki tehä mieli lähteä risteilylle ja Tukholmaan näitä kuvia katellessa :)

 2. Linkku sanoo:

  Voi, kuulostaa onnistuneelta reissulta vaikka ei varmasti kahden pienen lapsen kanssa ihan kevyimmästä päästä :D Mutta kiva jos kaikki viihtyivät :) Olet taas kerran ihan tajuttoman kaunis ja rakastan tuota sun melko simppeliä mutta nättiä asua!

 3. maikki sanoo:

  hauska tuo viimeinen kuva, ihan kuin painaisit ostosten kanssa niin paljon että nuo laatat maassa olisi haljennut :D

 4. :) sanoo:

  Hei, mua kiinnostaa sellainen juttu, että puhuitteko te Ruotsissa ruotsia? :D Vai englantia ja suomea…? Tai millä kielellä pärjäsitte? :)

 5. Tiita sanoo:

  TSe on mielestäni huvittavaa miten ihmiset ajattelee eritavalla! :D puhun nyt siis siitä kun sanoit hellsingin olevan sopivan iso. Mielestäni se on valtava enkä ikinä haluaisi asua siellä :D asutaan tällä hetkellä kokkolassa ja mielestäni tämä on juuri hyvän kokoinen vaikka välillä kaipaankin maaseudun ympäristöön! En siis väitä että olisi väärin haluta asua helsingissä! Hyvä vaan sillä jos kaikki haluais maalle niin ei se tunnelma olisi enään sama :) mahtavaa erilaisuutta!

 6. Bunny sanoo:

  Tuosta Brion junaradasta, kannattaa käydä Ikeasta hankkimassa niiden perussetit, koska ne ei maksa paljon mitään, sitten voi lisäksi ostaa kivoja ekstrajuttuja Briolta, sillä junaradat sopivat yhteen. Brion perussetti maksaa moninkertaisesti kun tuo Ikean pretty much täysin sama paketti! :)

  • Nimetön sanoo:

   Juujuu, ja Briothan ei toki olekaan yhtään laadukkaampia. :D

   • Bunny sanoo:

    No tottakai on! En mä sitä sanonut :) Tarkotin vaan että jos nyt kympillä ostaa kasan peruspaloja eikä käytä samaan palapakettiin satasta, niin saapa ostaa monta ”huonolaatuista” pakettia samalla hinnalla. Ihan samaa kamaa ne loppupeleissä on, mielestäni nyt vaan etenkin lapsiperheessä jossa ehkä kiinnostuksen kohteet saattaa ailahdella niin ei välttämättä kannata laittaa paljoa rahaa leluun joka ei ehkä vuoden kuluttua enää kiinnosta :)

    • Hanna sanoo:

     Oon Bunnyn kanssa samaa mieltä, mä en usko että ne sellaset kaaripalat ja suorat palat oo varmaankaan käytössä niin isoo eroo et niihin kannattais satsata. Loppurahan vois sit just käyttää johonki noihin brion upeisiin sähköjuniin tai asemiin tai muuta! En tajuu miks pitäis ostaa jotai kalliita laatupuupaloja jos ei niis oo mitään ekstraa ja ne saa halvalla ihan samanlaisia vaik ei nyt oiskaa jotai superhienoo merkkiä :D

     • Jenni sanoo:

      En tiedä mitään näistä ikean junaratapaloista, mutta kannattaa katsoa ettei siellä jopa parhaassa tapauksessa lue jossain valmistajana Brio! :D Ainakin fiskarsia saa Ikealta murto-osan hintaan siitä mitä ne tavallisessa kaupassa maksaa :D

  • Iina sanoo:

   Kiitos tosi paljon tuosta Ikea-vinkistä, täytyy katsoa jos keretään sinne piipahtamaan ennen synttäreitä! :)

   • Essi sanoo:

    Mulla oli pieneä tosi paljon Brion junaratapaloja ja mun pikkuvelikin leikki niillä pienenä ja niistä on varmasti vielä mun omille lapsille leikkiin myös! Suosittelen Brioa, se on 100% varmasti kestävä ja laadukas:)

 7. Mymmyryy sanoo:

  Onko mulla mennyt ohi, mutta tuleeko Zeldasta 4 kk postausta missään vaiheessa?

 8. Jenni sanoo:

  Mitä ripsiväriä käytät? Tässä ja viimepostauksessa sun silmät on tosi nätit :)

 9. Kiva että reissu sujui ilman tuplarattaitakin, ne voi tosiaan olla melkoinen riesa matkustaessa. Meillä aikoinaan esikoinen oli aika paljon miehen sylissä tai niskassa kannettavana, kun usein haluttiin jättää rattaat kotiin, ja siinä oppi myös reippaaksi kävelijäksi. Kaksosten kanssa on sitten tuplia jouduttu käyttämään senkin edestä…

  • Iina sanoo:

   Joo ne on kyllä vähän riesa, varsinkin kun laivan kapeita käytäviä miettii, vaikka meilläkin on kyllä kapeat tuplat! :) Mä tykkään kyllä hirveesti tosta Tulasta, helpottaa kaikkea tekemistä ihan hurjasti! Ja Zelda viihtyy siinä tosi hyvin :)

 10. Nelli sanoo:

  ihana postaus!! tiarasta on kyllä kasvanu niin hurmaava ja iso tyttö, teillä on upea perhe :)

 11. odottaja sanoo:

  mun pitikin kysyä, että miks jätitte tuplat kotiin? olisko ne ollu ihan vaan liian hankalat laivassa ja terminaalissa yms? mulla kun ei tuplista oo minkäänlaista kokemusta. eikä kyllä vielä vaunujen työntelystä muutenkaan :D tänään rv 38+0

  • Iina sanoo:

   Joo tuplat olis olleet liian hankalat laivassa lähinnä, kun ei ne hytit ja käytävät kovin suuria ole! Muuten ne ei oo yhtään hankalat :D Oioi tsemppiä vikoille viikoille ja mukavaa loppuraskautta! :)

 12. Jenni sanoo:

  Hei, olisi kiva kuulla teidän käyttökokemuksia tuosta Tulasta! Mitä pidit siitä, ja oliko jotain mistä et pitänyt?

  Ihania kuvia ja kivan kuuloinen reissu teillä tukholmassa. Hyvin näytätte mallia, että kyllä pienten lastenkin kanssa voi lähteä ulkomaille.

  • Iina sanoo:

   Tulasta löytyy mulla oma postauskin, se on ollut mulla käytössä siitä asti kun Zelda täytti kolme viikkoa! Ei siinä oikeastaan ole mitään mistä en pitäisi, hirmuisen kätevä reppu ja ei väsy selkä vaikka meidänkin neiti painaa jo melkein kahdeksan kg :)! Se postaus löytyy kun etsii tuosta sivupalkin kategoriat-kohdasta sanan ”Tula” ja sieltä löytyy muutkin Tula-aiheiset kirjoitukset!

   Kiitos paljon, tos kiva kuulla että tykkäsit :)!!

   Kiitos paljon! Kiva että tykkäsit postauksesta

 13. sussu sanoo:

  Olette kyllä aivan hurmaava perhe kaikin puolin, kaikkea hyvää teille! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.