Laivalla lapsiperheenä

01.09.2013

Mä kerroin jo aiemmassa postauksessa että olen käynyt kymmeniä kertoja risteilyillä, ja niistä kerroista 99% on ollut TallinkSiljan tai entisen Silja Linen aluksilla. Symphony ja Serenade ovat tulleet tutuiksi ja mua on aina viehättänyt niiden tunnelma, buffet ja varsinkin se promenade. Viikkarin laivoilla olen käynyt ehkä yhden käden sormilla laskettavan määrän.  Promenade tekee laivasta mun makuun paljon selkeämmän, helpomman liikkua ja näyttävämmän. Siellä on kivoja tapahtumia, kauppoja ja se auttaa käsittämään että missäs päin laivaa sitä milloinkin ollaankaan. Tykkään myös siitä että hytin ikkuna on promenadelle päin, muutaman kerran olen ollut merinäköalahytissä mutta kukapa sitä merta tai yön pimeyttä jaksaisi tuijotella ja kauniit saaristomaisematkin katson mieluusti aamiaisella.

Serenade ei pettänyt odotuksia tälläkään kertaa, vaikka olinkin ensimmäistä kertaa äidiksi tulon jälkeen laivalla. Me lähdettiin torstai-iltana ja suunnattiin perjantai-iltana takaisin kohti Helsinkiä. Molempina iltoina laivalla oli rauhallista, örveltäjiä ei näkynyt edes yökerhossa, jossa käytiin Oton kanssa eilen yksillä lasten nukahdettua yöunille ja jäätyä mummunsa hellään huomaan meidän hyttiin. Meidän hytti oli kannella 11 joka oli korkealla, kaukana alempien kansien juhlahumusta ja perhehyttimme sijaitsi käytävällä jolla oli ainoastaan muita perhehyttejä eli emme kärsineet meluhaitoistakaan. Tytöille oli sijattu matkasängyt ihanilla prinsessalakanoilla valmiiksi vaikka emme edes olleet erikseen sänkyjä pyytäneet, tämä oli mukava ylläri!

IMG_0701 IMG_0747 IMG_0750 IMG_0762 IMG_0768 IMG_0778 IMG_1149 IMG_1342 IMG_1350 IMG_1366Laivalla oli hurjasti lapsiperheitä liikenteessä ja lapsille oli kaikkea mukavaa tapahtumaa lasten leikkipaikan eli Silja Landin lisäksi. Tiaran lempparijutuksi osoittautui Muumi Disko jonne hänen oli ihan pakko päästä joraamaan molempina iltoina Muumipeikon ja Pikkumyyn kanssa. Oli kyllä ihana katsoa kun toinen niin nautti ja hienosti osasi tehdä liikkeitä mukana niin suomen kuin ruotsinkielistenkin pää-olkapää-peppubiisien tahtiin. Tipa tuntui niin isolta ja reippaalta kun hän juoksi innoissaan toisten lasten joukkoon tanssimaan ihan yksin mutta silti niiin pikkuiselta toisten rinnalla kun oli päätä lyhyempi muita muksuja.

Hienosti Tiara kuitenkin tanssi muiden mukana, ja äiti ylpeänä nieleskeli kyyneleitä! Tipa olisi halunnut jäädä vielä tanssimaan diskon loputtua molempina iltoina ja kun kerrottiin hänelle mun äidin kanssa että lasten disko loppui ja nyt alkaa aikuisten disko niin Tiara totesi todella loukkaantuneella äänellä että ”Epäreilua!”. Ihana rakas, en edes tiennyt että Tiara on kuullut kyseisen sanan joskus, saati sitten että osaisi käyttää sitä tismalleen oikeassa asiayhteydessä!

IMG_0837 IMG_0866 IMG_0875 IMG_0893 IMG_1283Me syötiin buffetissa molempina aamuina ja iltoina masut superhypertäyteen hyvää ruokaa niin että oltiin aivan ähkyssä kaikki! Laivabuffetit on kyllä ihan mun lemppareita, ruokaa löytyy joka lähtöön ja kalapöytä on mun suosikki. Hyvää ruokaa hyvään hintaan ja kaikille löytyy jotain mistä tykkää (mä tykkäsin kaikesta). Lapsillekin löytyi paljon kaikkea, vaikka nyt tuli kyllä Tiaralla vuoden nakki- ja ranskalaiskiintiö täyteen. Mä oon yleensä aika tarkka siitä mitä lapset syö ja esimerkiksi nakkeja mä vältän viimeiseen asti. Meillä ei kotona ole niitä ollut kuin kerran tai kaksi niin ne olivat nyt sitten eksoottinen herkku jota oli saatava molempina iltoina. En kuitenkaan viitsinyt nipottaa, laivalla saa ja pitää herkutella. Kaikenkaikkiaan ihan huippukivat laivamatkat, ei olisi voinut sujua paremmin! Zeldalla oli myös ihan loistava ajoitus, neiti nukahti aina juuri kun astuttiin buffetin ovista sisään niin että äiti ja isi saivat syödä rauhassa ja hakea monen monta kertaa ruokaa lisää ennen kuin hän sitten jälkkärin kohdalla alkoi availemaan aina silmiään.

IMG_0794 IMG_0795 IMG_1170 IMG_1188 IMG_1194 IMG_1203 IMG_1208Ihana olla kotona, vaikka oli siellä laivalla kyllä niin mukavaa että lähtisin koska tahansa uudelleenkin! Seuraavassa postauksessa luvassa vähän Tukholma-fiiliksiä ja superhyperpaljon lisää kuvia, me nimittäin räpsittiin ihan hulluna koko reissun ajan. Ihanaa päivää kaikille♥


No Responses to “Laivalla lapsiperheenä”

 1. Essi sanoo:

  Voi Iina! Sä oot ihan liian kaunis! Ihan kateudesta vihreänä kattelin näitä kuvia….:D Teidän fiilis laivalta huokui oikein noiden kuvien välityksellä. Tiara on kasvanut niin paljon ja tulee tytöstä muuten vähintäänkin yhtä kaunis kuin äidistään!:)

 2. joku sanoo:

  Voi, ihania kyllä olette <3 Tiara supersopö!:) Ajattelin jo jossain vaiheessa että oliko teillä Zelda ollenkaan mukana mut tulihan siitäkin sitten pari kuvaa <3 Kiva että teillä oli ihana ja oikeen onnistunut reissu :) !

 3. Nea sanoo:

  Kuulostaapa ihanalta! :)

 4. Äiti kans sanoo:

  Miten lapset nukkuivat laivassa? Meillä oli kerran hytti ihan moottorin vieressä joten möly oli melkoinen, eikä oikein kukaan saanut unta… Mutta varmaan nuo perhehytit on sen verran ylhäällä ettei melu häiritse.

 5. Jarno sanoo:

  Ootpa kaunis, ja kuvista huokuu onnellisuus kaikinpuolin. Voi mullaki meinas tulla herkkä hetki, kun tajusin miten Tiarakin on kasvanut niin paljon. Iso, mutta pieni tyttö jo :) Voi voi. Olisi niin ihana, kun asuttas samassa kaupungissa. :(

 6. Karo sanoo:

  Ihania kuvia <3 Näytti olevan kiva reissu :)!

 7. noora sanoo:

  Voi miten ihania kuvia taas kerran. :) Mukava kuulla, että reissu sujui hyvin. Kyllä tuollaiset risteilyt ovat mukavia irtiottoja arjesta. Erityisesti mieltä lämmittää positiiviset sanat laivasta, kun sattuu olemaan kyseisen laivayhtiön työntekijä (siis ihan maissa, ei laivalla). ;) Jään odottamaan innolla kuvia Tukholmasta, se on niin ihana kaupunki. :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon! :) Kyllä risteily on tosiaan ihana irtiotto arjesta, niinkuin muutkin lomat! Ja hahah mä ainakin viihdyin Siljalla tosi hyvin ;D Toivottavasti Tukholmakuvat olivat odotuksen arvoisia!

 8. Sofia sanoo:

  Kaunista! Ja Zelda on ihan kyllä mummonsa näkönen :) meilläkin on tulossa tukholman reissua parin kuukauden päästä. Ei jaksais odottaa!

 9. Saara sanoo:

  Näytät noissa ruokailukuvissa ihan Mari Sieviseltä! :) teillä on niin ihana perhe ja olette Oton kanssa niin komea pari! Onnea helmikuisiin häihinne! <3

 10. moi sanoo:

  Laivalla on tuo ruoka just huippua! Ja tulee syötyä aina ihan ähkyy, mutta sitä ruokaa ei voi vaan vastustaa. Mullekkin nirsolle löytyy vaikka mitä sieltä aina. Ite mennyt aina viikkarilla, joten tää taas vahvisti sitä, että haluun seuraavaks mennä siljalla.

 11. laura sanoo:

  Nyt rupes tekee mieli mennä laivalle! Just siljan symphonylle tai serenadelle!

 12. Emmi sanoo:

  Ihania kuvia! Kuvista välittyy ihanasti teidän onni, ja siitä tulee itsekin hyvälle mielelle. <3 Tsemppiä hääjärkkäilyihinne!

 13. nupsdaaaaa sanoo:

  Oi vitsit otolla on ihana paita :D Mistä noita saa? En oo ikinä enneen vastaavaan törmännyt, joten ei kukaan varmaan huomaisi vaikka kuljeskelisinkin miesten paita päällä XD toivottavasti ne pienimmät koot ei vaan oo kovin isoja..

 14. annika sanoo:

  Ihania ootte kaikki, sä oikein hehkut ja Tiarakin näyttää niin isolle<3
  Voisitko muuten laittaa ne sun vanhat videot julkisiksi?:)
  ps: kiva tuo Oton paita, jossa on noita lintuja, mistä se on:p

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjasti♥ Tipa on kyllä kasvanut! Täytyy katsoa, en haluaisi ”julkaista” niitä videoita youtubessa mutta se on välttämätöntä jos ne haluaa julkiseksi….. Oton paita on Topmanista :)

 15. jensku sanoo:

  Ihanalta reissulta kuulostaa!<3 meillä on kans suunnitteilla tukholmanristeily, ja just mietin että täytyy varmaan sulta tulla kyselemään vinkkejä, mutta aika paljon tässä tulikin esille jo asioita joita mietin. :D Tuun kyselee lisää jos tulee jotain mieleen :D Ja hei, pitäiskö sopia taas treffit joku päivä? :)

 16. Maikku sanoo:

  mä en taas tykkää tosta laivasta yhtään :D En tiä mistä johtuu…

 17. st. brigitten sanoo:

  Mä en ole ikinä ollut laivalla ja nyt näitä kuvia katsellessa tuntuu, että meidänkin pitää joskus päästä! :) Kiitos muuten kun mainostit tuota minimint-verkkokauppaa. Löysin sieltä ihanat toppahaalarit meidän lapsille, nyt malttamattomana odottelen saapumista ja jännitän sopivatko ;)

 18. teekuppi sanoo:

  Kiva, että reissu oli onnistunut!
  Voi pientä Tiaraa, kuinka hän osaakin olla niin herttainen. :}

  Tiedätkö Iina, näin teidät torstaina. Kävelitte Kinopalatsin läpi,(jos se oli Kinopalatsi? Olen huono liikkumaan Helsingissä, kun en siellä niin usein käy :D).
  En tiedä huomasitko, mutta seistä töllötin ja tuijotin teitä varmastikin todella pöljän näköisenä (tai ainakin siltä musta jälkeenpäin tuntui.. ) , mutta jotenkin hämmennyin, kun pöllähditte sieltä nurkan takaa. En ollut ajatellutkaan törmääväni lempibloggaajaani. :D

  Olisin halunnut tulla puhumaan, mutta koska näytitte kiireisiltä (ja oma ujoutenikin kolkutteli taustalla), niin ajattelin vain sitten tulla kirjoittamaan sulle blogiin kommentin. :)

  Sä näytät luonnossa vielä kauniimmalta! Olet kuvissakin upea, mutta luonnossa se hehku pääsee oikein valloilleen. :)

  Ps. Tuleeko muuten sun lukijat puhumaan sulle useinkin kun oot liikenteessä? Vai toljottaako ne yhtä epäkohteliaasti kuin minä tein hämmennyksissäni.

  • Iina sanoo:

   Voi harmi, meillä oli tosi kiire silloin sinne laivalle kun oltiin vähän hidasteltu niin siksi näytettiin kiireisiltä, mut olis ollut ihana moikata silti! :/ Kiitoksia ihan mielettömän paljon♥♥ Kaikkea hyvää sullle ja seuraavan kerran kun näät meidät jossain niin tuu moikkaamaan! :)

   Kyllä mulle tulee useinkin lukijat juttelemaan, laivallakin tuli ihania lukijoita moikkaamaan, mutta usein on myös pelkkää tuijottelua ja supinaakin :D Haha!

 19. Sun sanoo:

  Me käytiin serenadella kesäkuussa. Ja pojalle oli myös matkasänky pyytämättä hytissä, prinsessalakanoilla varustettuna ;D

 20. Eva sanoo:

  Mukavalta kuullosti reissunne! Tuleeko teille kolmas muksu? :)

 21. jenna sanoo:

  Teidän reissu kuullosti kyllä kivalta! Ja voi että Iina, sä olet kyllä niin uskomattoman kaunis :-)

 22. Umpsit sanoo:

  Kiitos laivavinkistä! Meidän ensi kesän ohjelmaan pitää ehdottomasti mahduttaa risteily. :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.