Kaksivuotiaan tahtoa ja taitoja

23.09.2013

Tiara täytti perjantaina kaksi vuotta ja nyt ajattelin tarkastella vähän sitä mitä Tiaran maailmaan kuuluu tällä hetkellä ja mistä Tiara tykkää. Kulunut lapsen toinen vuosi on oppimisen ja kehityksen kannalta ihan järjettömän tapahtumarikasta aikaa, mutta tapahtumia meillä on kyllä riittänyt muutenkin aina uuteen kotiin muutosta pikkusiskon syntymään ja ensimmäiseen laivareissuun. Oikeastaan on aivan uskomatonta miten paljon voi tapahtua yhden vuoden aikana! Tiara on kasvanut perheen ainokaisesta vauvasta osaavaksi ja reippaaksi isosiskoksi, vaikka onkin edelleen vähän äitin vauva niinkuin varmasti siskoineen tulee olemaan lopun elämäänsä.

Kuten pari kuukautta taaksepäin kerroinkin, uhma on rantautunut myös meille. Edelleen Tiara on aika rauhallinen, varsinkin vieraiden seurassa vieraskoreus tulee ilmi ja neiti pistää parastaan mutta välillä taas käydään sitten jos jonkinlaista tahtojen taistoa aina väärän värisestä lautasesta siihen että siskon pipo olisi omaa pipoa mukavampi vaikka ei mahdukaan päähän. Myös tämä kuuluisa ”minä itse!” on aika kuumaa kamaa tällä hetkellä, äiti ja isi eivät saa edes lukea Tiaralle vaan Tiara lukee joka ilta iltasadun Otolle eli toisinsanoen selaa kirjan sivu sivulta kannesta kanteen ja sepittää tarinan ulkomuistista ääneen.

syyslokamarras joulutammihelmiItse pitää saada tehdä ihan jokaikinen asia, riippumatta siitä osaako vai ei ja tämä joskus aiheuttaa pientä kitkaa uhmiksen ja meidän välille. Onneksi me kuitenkin osataan Oton kanssa olla aika ketkuja jos halutaan ja usein saadaan jonkinlainen neuvotteluyhteys toimimaan myös Tiaran kanssa. En sanoisi Tiaraa kovinkaan tuliseksi luonteeksi, Tiara ottaa aika leppoisasti kaiken mutta sitten kun hän suuttuu niin hän todella suuttuu. Leppyy kuitenkin todella nopeasti eli aikalailla muistuttaa mun temperamenttia joka on siis ihan olematon.

Tiara osaa myös olla aivan äärettömän empaattinen, mikä on tosi suloista! Hän pyytää aina heti anteeksi ja tulee halaamaan käskemättä jos tietää tehneensä jotain kiellettyä. Usein Tiara myös pyytää anteeksi vaikka tilanne ei edes sitä vaatisi, esimerkiksi törmätessään vähän hyllyyn leikin tuoksinassa hän sanoo ”anteeksi hylly!” ja silittää hyllyä ja kerran hän oli vahingossa laittanut porkkanapehmonsa siskon lelulaatikkoon ja löytäessään sen pitkästä aikaa  hän sanoi ihan oikeasti surkealla äänellä ”Anteeksi porkkana! Tiara unohti sinut! Vahinko!”.

helmimaalis huhtitoukoKuten varmasti kaikki Tiaran kuukausipostauksia seuranneet tietävät on Tiara ollut 8-kuisena sanotusta ekasta sanasta asti aivan hillitön papupata ja sitä asiaa tulee solkenaan. Meillä harvoin on hiljaista jos Tiara on hereillä, koska Tiara höpöttää taukoamatta. Se vaihe on onneksi mennyt ohi että Tiara selitti jokaikisen asian mitä hän tai joku muu perheenjäsen teki, silloin tuntui niinkuin meillä olisi asunut joku kertoja joka kertoi jatkuvasti että ”äiti ottaa keksin kaapista. Isi meni vessaan. Siskolla lelu kädessä. Tiara ottaa kirjan!”.

Sittemmin tämä selitys on korvautunut jatkuvalla laulamisella. Tiara muistaa lukemattoman määrän lastenlauluja ulkoa ja laulelee niitä kokoajan. Tuiki tuiki tähtönen oli kesän aikohin ensimmäinen laulu jonka Tiara oppi kokonaan ja nykyään hän osaa varmaan kymmeniä lauluja ulkoa, kuten hämähämähäkin, aakkoslaulun ja Risto Räppääjä -elokuvien kaikki laulut. Tiaralla on myös mieletön kyky yhdistellä asioita, esimerkiksi todetessani kaverilleni että olen innokas oppimaan jotain-mitä-en-juuri-nyt-muista Tiara kiljaisi innoissaan ”KAAPO!” koska Kaapossahan lauletaan ”Oon nelivuotias, oppimaan innokas!”. Risto Räppääjä ja Viileä Venla -elokuvaa on kiittäminen sitä että kaksivuotiaamme sanoo nykyään mm. chillaa, vitsin makee ja cool.

Laulamiselle oiva kaveri on tanssiminen, mikä myös kuuluu Tiaran suosikkipuuhiin ja hänen lempparileikkinsä onkin muumidisco joka teki häneen laivareissulla lähtemättömän vaikutuksen. Muumidiscoa leikitään niin että äiti laittaa musat soimaan ja Tipa joraa oikein olan takaa. Tätä leikkiä leikitään joka päivä, monta kertaa päivässä. Kuten blogin fb-tykkääjät tietävätkin, vähän aikaa sitten Tiara keksi itse ensimmäisen tanssisarjansa joka kuului ”Kädet ylös, kädet alas, taputus ja ympäri!” ja sitä piti myös äidin ja isin harjoitella ylpeän tanssinopettajan kanssa. Näitä tanssiliikkeitä Tiara harjoitteli myös viikko sitten esimerkiksi Zaran sovitustiloissa sillä aikaa kun äiti sovitteli vaatteita, kun kuulemma oli niin ”hyvä biiiisi!”.

kesäheinäLaulun ja tanssin lisäksi Tiara tykkää tehdä palapelejä, rakentaa Duploilla ja leikkiä Brio-junaradallaan. Lisäksi piirtäminen, värittäminen, maalaaminen ja muovailuvahalla sotkeminen ovat neidin mielestä mukavaa puuhaa. Tiaralla on vilkas mielikuvitus ja hän kertoo yleensä selkeästi mitä kuvissa näkyy, esimerkiksi kerran hän kuulemma piirsi mummun pyöräilemässä Mörkön kanssa.

Neidin piirtämät kuvat ovat tosi pikkutarkkoja nykyään entisten suurpiirteisten ympyräsuhrujen sijaan, hän omien sanojensa mukaan harjoittelee piirtämään esimerkiksi kasvonpiirteitä ja osa kuvioista jo erehdyttävästi sellaisia muistuttaakin vaikka varmasti menee vielä tovi ennen kuin Tiara piirtää ensimmäisen pääjalkaisensa. Perusmuodot ovat Tipalle tuttuja ja hän piirtää usein ympyröitä ja suoria tai ainakin melkein suoria viivoja. Tiara käyttää monipuolisesti eri värejä ja hän on äärimmäisen tarkka siitä mitä värejä käyttää mihinkin ja kuinka niitä yhdistelee. Tiara tunnistaa ja muistaa nimeltä kaikki perusvärit ja muutkin tavalliset värit oranssista vihreään ja pinkkiin.

Tiara on kevättalvesta (olisiko ollut vuoden ja kolme tai neljä kuukautta päälle) osannut luetella numerot yhdestä kymmeneen sekä suomeksi että ruotsiksi. Nykyään sama onnistuu myös takaperin ja päälle vielä kymmenen numeroa lisää molemmilla kielillä, englanniksi menee vasta sinne kymppiin asti. Numeroiden luettelun lisäksi Tipa osaa nykyään myös laskea esineitä jos niitä on sellainen maltillinen määrä, sanotaan vaikka alle kymmenen. Esimerkiksi Duplo-palikoita, pinaattilettuja ja oman kukkaron kolikoita on kiva laskea. Tosin kolikoissa Tiaran laskelmat ovat joskus aika utopistisia, luokkaa ”Tiaralla on yksi kaksi kolme neljä viisi kuusi seitsemän kymmentä euroa” samalla kun hän osoittaa seitsemää kolikkoa.

elosyysTaaperomme on jo nyt pikkutarkka esteetikko kuten äitinsä joka ihastelee kynsilakkoja ja valitsee sopivaa kenkäparia puoli tuntia. Hän on kiltti ja ihana tyttö joka jaksaa keskittyä tarkasti tekemisiinsä. Rakastaa leikkiä kavereiden kanssa, juoksee ilosta kiljuen ovelle aina kun isi tulee kotiin ja söisi vaikka joka päivä pinaatti- tai porkkanalettuja. Hän on eläinrakas ja ikävöi mummunsa lisäksi Mörkö-koiraa harva se päivä. Puistossa leikkiminen, kiipeily ja liukumäestä laskeminen on Tiarasta kaiken edellämainitun lisäksi ihan huippukivaa ja puistossa me käydään melkeinpä joka päivä. Tiara ei enää nuku päiväunia joka päivä, mutta usein pitkän puistoreissun jälkeen uni maittaa vielä tunnin-pari.

pallopäästäparivuotiaaksiViimeiseen kuvaan tein kollaasin Tiaran kasvoista kuluneen kahden vuoden ajalta. Oletteko samaa mieltä että viimeisen kahden kuvan kohdalla on tapahtunut tosi iso muutos ihan parissa kuukaudessa? En tiedä tuleeko se kuvista niin hyvin ilmi eikä mulla ole neuvolastakaan vielä mittoja mutta tuntuu että nyt juuri kesän jälkeen Tipa on venähtänyt vaikka kuinka paljon pituutta ja vauvanpyöreys on hävinnyt tosi paljon! Muistan kun ekoina viikkoina ja kuukausina sitä tuli mietittyä että miltähän se vauva näyttää sitten vaikkapa parivuotiaana ja nyt kun katsoo noita kuvia niin tulee sellainen fiilis että neiti näyttää juuri ihan itseltään. Maailman kaunein Tipa♥

Vielä kerran paljon onnea meidän neidille, tästä on hyvä aloittaa neidin kolmas vuosi ja ensi vuonna tätä lukiessa nyyhkistellä kuinka se vuosi taas meni niin äkkiä ja kuinka on taas vuodessa tullut opittua vaikka ja mitä!

Millaisia teidän kaksivuotiaat ovat luonteeltaan? Löytyykö samoja kiinnostuksenkohteita kuin meidän Tipalta?


No Responses to “Kaksivuotiaan tahtoa ja taitoja”

 1. jensku sanoo:

  Miks mun mielestä tuossa 1-vuotiaan Tiaran kasvokuvassa on tosi paljon samoja piirteitä ku meidän Alexissa? :D Taidan olla ihan sokee ja kuvitella omiani :P Ihana Tiara-tyttönen<3

 2. Jenny sanoo:

  Voi että teidän Tipa on niin suloinen tyttö <3 Myöhäiset onnittelut 2 vuotiaalle! Meillä tuli Linnealle ikää perjantaina 1v8kk, kohta meilläki pitää synttärit järjestää… Aika haikeaa kun lapset kasvaa niin nopeasti <3

 3. Anne sanoo:

  Ihana teksti Iina ! Tiara on mun rakkain ensimmäinen lapsenlapsi ja olen hänestä erittäin ylpeä, kaikkine ihanine taitoineen ja tunteineen ! <3 <3 <3

 4. smiley sanoo:

  Voi että mää en kestä miten nopeesti aika on menny ja miten ihana – ja ihan isänsä näkönen – iso tyttö Tiarasta on jo tullu!

 5. Nimetön sanoo:

  Voih, toinen on niin pikkuvanha :) Herttaista! :)

  Oma veljeni on 3 kuukautta Tiaraa vanhempi (6/2011), hänen puheen kehityksensä on vielä pikkuisen vaiheessa. Hän osaa kertoa mitä haluaa syödä tai tehdä, mutta se tapahtuu kahdella sanalla ilmaisten esim. ” mennään ulos” tai ”kenkä jalkaan”. Kirjaimet ovat vielä hieman hankalia pienelle suulle, joten sanojen alussa ensimmäinen kirjain saattaa jäädä pois tai muuttua toiseksi kirjaimeksi. Luulen kyllä, että hänen puheen kehitykseensä on vaikuttanut myös, se että hän on joutunut aloittamaan päivähoitotaipaleensa jo 10 kk ikäisenä.
  Kävelyn hän on tosin taitanut myös alle vuoden ikäisestä lähtien, polkupyörälläkin opittiin ajamaan viime kevään aikana, yhdellä jalalla osataan hyppiä ja kuperkeikkoja tehdä. Puhe on vain jäänyt sen ”jalan alle”, mutta eiköhän sekin sieltä vielä tule. :)

  Itse aikoinaan olen aloittanut ”puhumisen”(se sanojen sanominen on alkanut silloin) ja kävelyn jo alle vuoden ikäisenä. Tosin itse olen mennyt perhepäivähoitoon ’vasta’ 1v 5kk ikäisenä, joten ehkä silläkin on vaikutusta. Ikäeroahan meillä on veljeni kanssa 16-vuotta, itselläni ei ole lapsia, mutta pidän lapsista ja olen seurannut tämän pienen veljeni kehitystä läheltä, joten kommentoin siltä pohjalta. :)

  Tottakai lapsen kehityshän on aina yksilöllistä, ja siihen vaikuttaa niin monet tekijät.
  Uskon, että Tiara on saanut teiltä ohjausta ja oppia puhumisen suhteen juurikin lukemisen ja laskemisen kanssa. Sillä on suuri merkitys lapsen kehityksen kannalta ja todella ihanaa, että teillä lapsille luetaan. :)

  Ihanaa syksyn jatkoa teidän koko perheelle! :)

  • Anni sanoo:

   No en mä nyt tiedä, vaikuttaako se päivähoito niinkään. Mulla ja mun siskolla huima ero puheenkehityksen suhteen, vaikka molemmat aloitettiin vähän alta vuoden ikäisinä tarha. Mä opin puhumaan merkityksellisesti jo 9kk vanhana ja vuoden ikäisenä pystyivät jo vanhemmat mutkattomasti kommunikoimaan. Sisko taas oppi vasta lähes 3-vuotiaana. Kummallekaan ei olla luettu mitään vanhempien toimesta, minä vähän lueskelin siskolle, kun opin lukemaan.

   Ihmiset on vaan erilaisia :) en usko, että ympäristö vaikuttaa merkitsevästi, kun monesti saman perheen lapset on kuin yö ja päivä.

   Ihana tiara, kun pyytää anteeksi porkkanalta:’j

  • Iina sanoo:

   Tiara on kyllä joo vähän pikkuvanha! :D Ihana selittäjä <3 Mä oon kans mennyt päiväkotiin jo 1v iässä, mutta olin lapsena yhtä kova puhumaan kuin Tiarakin. Mä veikkaan että suurin tekijä lapsen kehityksessä (niin puheen kuin muutenkin) ovat lapsen yksilölliset ominaisuudet ja niiden lisäksi vaikuttavat ympäristö ja se miten paljon lapselle annetaan oppimismahdollisuuksia esim. lukien, laskien ja luovuutta tukien :) Se on ihan totta että saman perheen lapset voivat taidoiltaan olla kuin yö ja päivä, mutta koskaan en usko siitä olevan haittaa että vanhemmat tekevät kaikkensa tukeakseen lapsensa oppimista positiivisin keinoin! :)

   Ihanaa syksyä sinnekin ja tosi kiva että jaksatte olla aktiivisia ja nostaa keskustelunaiheita pöydälle :)!

 6. Nimetön sanoo:

  Ihana Tiara. <3

 7. st.brigitten sanoo:

  Suloinen tyttö :) Meidän tyttö oli 2-vuotiaana aivan samanlainen :D Nyt vaille 4-vuotiaana on melko villi tapaus, mutta edelleen jaksaa lukea, laskea, kirjoittaa ja piirtää pitkän aikaa rauhassa. Pikkuveljensä (tammikuussa tulee 2v) ei jaksa keskittyä mihinkään kovin kauaa, eli ei lainkaan rauhallinen tapaus :D Saa nähdä millainen tästä kolmannesta tulee!

 8. Voi herttinen! Ihana suloinen Tipa! <3 Nauroin tuolle prkkana-kohdalle, on nuo lapset vaan niin hupsuja. :D Onnea vielä Tiaralle! Oikea kaunokainen <3

 9. Teillä asustaa kyllä postausten perusteella taitava ja suloinen neiti.

  Tuosta empatiasta tai herkkyydestä piti sanoa että meidän 1,5v herkkis ei kestä esimerkiksi ”Viisi pientä ankkaa”-laulua ollenkaan vaan naama menee kurttuun, jos sitä koettaa laulaa. Liian surullista, ei pysty. :D

 10. Nina sanoo:

  Mulle tuli kauhee joulunodotusfiilis ku katteli noita ekan kollaasin kuvia :D mut kohtahan se joulu taas onkin :D jee! On tuo tiara kyllä ihana :) pisti naurattaan toi kohta missä tiara oli pyydellyt anteeksi porkkanalta ja hyllyltä! :D aivan loistava pikkuinen neiti teillä! Ja se mihin kiittitin postauksessa huomion oli se miten äärettömän onnelliselta lapselta tiara näyttää. Olette kyllä hyvät vanhemmat tiaralle..eihän parempia voisi tiara toivoakkaan :) Hauskaa syksyä!

  • Iina sanoo:

   Hahah mullakin on heti tullut joulufiilis kun mittarinlukemat painuivat alemmas ja aloin käyttää villasukkia kotona :D! Tosi kauniisti sanottu tuosta Tiaran onnellisuudesta, kiitos ihan mielettömän paljon :)♥ Mahtavaa syksyä sullekin ja kiitos että kommentoit!

 11. Onnittelut suloiselle 2-vuotiaalle!

  Se on kyllä jännä, miten isoja eroja lasten välillä on, meidän kaksoset puhui 2-vuotiaina vasta sanoja ja joitain kahden sanan lauseita, ja nyt vasta 3 täytettyään puhe rupeaa muistuttamaan isojen ihmisten puhetta.

  Mutta toi esineille juttelu kuulostaa tutulta, meillä vilkutettiin heipat ja hyvät yöt kaikille mahdollisille leluille ja huonekaluille – sitä miettii, että onko se vain leikkiä, vai onko lapsen maailmassa vielä sitä rajaa leikin ja toden välillä.

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia♥

   Se on kyllä tosiaan jännä, mäkin innolla odotan että miten Zeldan kehitys menee kun ei varmasti molemmat neidit ole tismalleen samanlaisia oppijoita :D Mä luulen että tää meidän pienempi on enemmän menevää sorttia kuin Tiara joka aina hengaili paikoillaan ja keskittyi ölisemiseen :D

   Toi esineille juttelu on muuten hyvä keino, esimerkiksi puistosta päästään aina ilman huutoja pois kun Tipa saa vilkuttaa heipat liukumäelle ja keinuille ennen lähtöä :D Mutta joo, se on tosi suloista ja hassua että lapselle on niin tärkeää sanoa elottomille jutuillekin ne heipat ja hyvät yöt :)

 12. Petra sanoo:

  On kyllä Tiara ihan isänsä näköinen :) ja taitava tossa puheen kehityksessä kertomasi perusteella :) mun saman ikäinen tyttö on vähän hiljasempi vielä mut eiköhä se tästä :D ollaan katottu noita Tiaran höpöttelyvideoita ni neiti sai siitä uutta puhtia puhumiseen :D hyvää syksyn jatkoa koko perheelle :))

 13. Mirka sanoo:

  Ihana postaus :)

 14. Kajsa sanoo:

  Ihana Tipa!

  Tosi hyvin osaa Tiara numeroita, meidän kaksvuotias osaa numerot yhdestä kymppiin suomeksi ja espanjaksi. Samanlainen höpöttäjä on tämä meidän poika ja laulamisesta on myös innostuttu ja esimerkiksi pikkusiskon uniaikaan kun yritetään vähän hillitä tätä laulamista, herra suuttuu asiasta ja onkin sitten kovaääninen, eikä meinata saada hiljaiseksi millään :D Onneksi isoveli 4v osaa rauhoittaa pikkuveljensä hetkessä!

  Olen kyllä ehdottomasti samaa mieltä siitä, että ihan parissa kuukaudessa on tapahtunut muutosta Tiaran kasvoissa – entistä enemmän tullut Oton näköiseksi.

  • Iina sanoo:

   Voi vitsit mistä mekin saadaan tollanen 4v-isoveli joka rauhoittaa kaksivuotiaan pikkusiskon päiväuniaikaan :D Ois nimittäin tosiaan tarvetta! :D Ja samaa mieltä, näyttää tosi paljon isältään meidän neiti nykyään :)!

 15. Maria sanoo:

  Tiara on niin söötti ja vaikuttaa oikein lahjakkaalta tytöltä! Ihanat tytöt teillä.

 16. Petra sanoo:

  Aivan ihana postaus! :’)
  Hitsi kui taitava Tiara on! Tuntuu ihan hullulta lukee noista Tiaran kielellisestä kehityksestä, kun mun tuntemat 2v:t sanoo muutaman hassun sanasen eikä puhettakaaan että osais mitään laskea :D
  Mutta tottahan se vaan on, lapset kehittyy niiiiin eritahdissa.

  Ihan hirvittää kui äkkii lapset kasvaa, meneekö kaikki 18-vuotta näin pirun nopee?!?

  Loppuu vielä kysymys, joka ei kyllä liity aiheeseen, Sähän olet lakin saanut? Mutta oliko niin, ettei sulla mitään ammattikoulutusta vielä ole? Jos on menny jotain ohia mulla, niin mikä sun ammatti on? Tai mihin ammattiin sä haluaisit jossain vaiheessa? :)

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon! Se on kyllä totta, lapset kehittyvät ihan omassa tahdissaan kaikki :) Ja joo, kai ne taitaa mennä ne vuodet just näin nopeaa, ihan hirvittää! Kohtahan sitä on itse jo 40v ja lapset lentäneet pesästä :DD

   Olen saanut lakin, mutta ammatillinen koulutus jäi kesken :) Mua kiinnostaa muoti/media/kauneus, mutta enemmän se markkinointipuoli niissä eli ei niinkään käsillä näprääminen :)

 17. Elisabet sanoo:

  Ihanaihana Tiara!<3 On kyllä paljon tapahtunut muutosta kuvienkin perusteella :)

 18. Helew sanoo:

  Ihana postaus! :) Hauska kuulla, miten Tiara on kehittynyt.

  Tuli tossa mieleen kun numeroista puhuit, että miten se ruotsin puhuminen on sujunut? Vieläkö Otto jaksaa puhua ruotsia? Osaako Tiara jo sujuvasti ruotsia? Entä puhuuko Otto myös Zeldalle ruotsia?

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit! :)

   Otto puhuu edelleen vaihtelevalla menestyksellä ruotsia, musta tuntuu että meillä junnaa vähän paikallaan tämä ruotsin kielen kehitys nyt :( Zeldalle Otto puhuu myös satunnaisesti ruotsia! Mä toivon että tää nyt ottaisi vielä tulta alleen ennen kuin Zeldan puheenkehitys kunnolla käynnistyy mutta saa nähdä…

 19. minnis sanoo:

  Tiarasta on tullut kyllä iso tyttö! Kasvot näyttää jo ihan isoilta ja ei enään semmoista vauvanpyöreyttä! Ihana isopieni Tipa<3 Mimmonenkohan Zeldasta tulee sitten pari vuotiaana!? ja mihin tää aika katoo? Vastahan olit isomahainen ensiodottoja ja nyt jo kaksi ihanaa lasta :D! Onnea Tipalle, kuin myös vanhemmille ihanista tytöistä<3!

  • Iina sanoo:

   No eikö vain olekin, näyttää niin isolta tytöltä jo! :D Ja mäkin oon koittanut miettiä nyt että miltähän Zelda näyttää sitten parivuotiaana, mutta se jää nähtäväksi :D Kiitos hurjan paljon♥♥

 20. laura sanoo:

  Voi että ihana postaus!! tätä oli tosi kiva lukea :)<3

 21. Nimetön sanoo:

  Taisi nauraa ääneen tolle ”anteeksi hylly ja porkkana” -jutulle :D Niin söpöä !♥

 22. Essi sanoo:

  Ihana Tiara ! Tyttö on kasvanut ihan huimasti viimeisen puolen vuoden aikana! Tiara on todellakin isänsä näköinen mutta alkaa pikku hiljaa saada uusia piirteitä kasvoihinsa sulta. Tiara on ihan vauvan näköinen vielä tuossa 1-vuotis kuvassa ja nyt 2-vuotiaana on niin ison tytön näköinen:)

 23. minävaan sanoo:

  Voi että, onpas Tiara jo hurjan iso tyttö. Tosiaan huomaa miten tossa 1,5-vuotis kuvassa on vielä paljon tota vauvanpyöreyttä poskissa ja 2-vuotis kuvassa ollaan jo niin isoa tyttöä. Nauroin ääneen tolle porkkana-jutulle, ihana Tiara :D
  Kannattaa kyllä kirjottaa mahdollisimman paljon noita Tiaran letkautuksia ylös. Omasta mielestä on ainaki ollut tälleen vähän vanhempana hauska lukea niitä omia hauskoja heittoja lapsuudesta, kun äiti niitä oikein vihkollisen ylös on jaksanut kirjoittaa :) Onnea vielä Tiaralle!

  • Iina sanoo:

   No niinpä, siis ihan mahdottoman nopeasti lähti se vauvamaisuus pois ja tuli iso tytsy tilalle :D Meidän hupsu pikku-Tipa♥ Mä oon koittanut kirjoitella, blogin fb-sivuilta löytyy suurin osa ja oon mä vauvakirjaankin niitä rustaillut :D Kiitos paljon♥

 24. iitukka sanoo:

  Ihanan suloisia kuvia ja Tiara on niin taitava! :)

 25. Nimetön sanoo:

  Tosi ihana Tiara ja huippu postaus! Vaikka tykkään yleensä kaikesta mitä kirjoitat, niin Tiaran kuulumiset on aina vielä erityisen hauskaa luettavaa, varsinkin nuo anteeksipyynnöt tavaroille :D Kuulostaa kyllä oikein ideaalisti kehittyneeltä neidiltä, eli ei voi kuin ihailla teitä vanhempia ja Tiaran omaa luonnetta (:

 26. AnnaMaria sanoo:

  Ihana 2-vuotias! Tiara on kyllä todella taitava ikäisekseen, varsinkin kielellisesti. Saatte olla tyttärestänne ylpeitä!
  Noissa 1,5v ja 2v kuvien välillä on kyllä (yllättävän) valtaisa ero. Tiara on nyt jo niin iso tyttö. (Kasvavatko lapset oikeasti noin nopeasti…?)

  Kyllä huomaa, että kasvatatte lapsistanne ”kunnon kansalaisia”, kun Tiaralla tuntuu jo nyt olevan erinomaiset käytöstavat. Toivottavasti onnistuisin itsekin mieheni kanssa vanhemmuuden saralla noin hyvin…

  Kaiken lisäksi kirjoitat niin sujuvaa tekstiä, että sitä on todella ilo lukea. Kiitos siitä! Ja kyllä, osa Tiaran ihanista lausahduksista pisti naurattamaan minuakin. :)

  Loppuun vielä kysymys: Minkä ikäisestä olette antaneet Tiaran katsella televisiosta lastenohjelmia? Ymmärtääkseni hän siis saa jo katsella mm. Kaapoa ja Risto Räppääjää…

  Mukavaa syksyn alkua koko perheelle ja onnea vielä suloiselle 2- vuotiaalle!

  • Iina sanoo:

   Tiara on kyllä ihana pieni höpöttelijä ja kasvanut ihan hirvittävän nopeasti!♥ Lapset ihan oikeasti kasvavat ihan liian nopsasti, ei sitä meinaa pysyä edes perässä siinä kasvussa :D

   Kiitos itsellesi tosi ihanasta kommentista,mahtavaa kuulla että tekstini on mielestäsi sujuvaa ja kiva että nauratti! :)

   Tiara on saanut n. 1-vuotiaasta katsella oman halunsa mukaan lastenohjelmia, toisinaan tämä tarkoittaa sitä että ei katsele ollenkaan telkkaria moneen päivään ja toisinaan katsoo leffan ja pikkukakkosen samana päivänä :) Pyritään kyllä järjestämään mahdollisimman paljon kaikkea muuta jänskää ettei se telkkari tule edes mieleen, mutta en mä sitä pelkästään pahanakaan asiana koe koska sieltäkin Tiara oppii hirvittävän paljon. ’

   Mukavaa syksyn alkua sinnekin!

 27. Oonariina sanoo:

  Pakko kommentoida! Oon maailman huonoin kommentoimaan mihinkään mutta nyt on pakko. Oon seurannut sun blogia puolisen vuotta ja rakastan tätä! Oon samanikäinen ku sinä, mulla ei itselläni ole lapsia ja moni kaveri ihmettelee että ”miks sä luet jotain vauvablogia???” Sun blogi ei ole pelkkä vauvablogi!!!! ARGHH.

  Sä kirjoitat niin mahtavan sujuvaa tekstiä, postaukset on monipuolisia, mielenkiintoisia ja ihana seurata sun söpöjen tyttöjen kasvua. Kirjoitat myös paljon kaikesta muusta; muodista, ruoasta, kaikesta. Poikaystävä joskus toppuuttelee mua ku vauvakuume alkaa kohisten nousta ku luen sun blogia.. heh… Musta on vaan ihana lukea aidon ihmisen kirjoittamaa blogia, on aihe mikä tahansa.

  Ootte niin onnellisen oloinen pariskunta Oton kanssa että hymyilyttää vaan. Vaikutat myös itse todella maanläheiseltä ihmiseltä ja rakastavalta äidiltä. Mäki haluan olla tulevaisuudessa samanlainen :)

  Mutta kiitos kun kirjoitat näin kivaa blogia, jatka samaan malliin ja onnea ihanalle Tiaralle! <3

 28. kukka sanoo:

  Tiara kuulostaa aivan loistavalta tyypiltä!
  Sun blogia on hauska lukea, vaikka olet aivan erilainen ihminen kuin itse olen, tai ehkä juuri siksi. On ihanaa miten höpsöttelette ja keksitte kaikkea hauskaa lasten kanssa, teillä on ihana asenne! Tiaralla on aivan ihania juttuja, noi porkkanapehmot ja laulelut ja vaikka mitä.
  Meillä on kaksivuotiaat, ja Tiara kuulostaa monessa asiassa hyvin samanlaiselta. Meidän pojat on jo pitkään luetelleet numeroita kymppiin asti, välillä menee ”koometoista, neejätoista” ym. Ne on alkaneet laulella ja tanssia ja soittaa ties mitä instrumentteja ja kommentoida kaikenlaista, ne on ärsyttävän tarkkanäköisiä :D
  On jotenkin jännä, miten kaksivuotiaat voi olla näin huumorintajuisia ja vekkuleita. Ja hauskaa, että muidenkin omat on, koska kun tiedän miten hauskaa meillä täällä on, niin voin kuvitella miten kivaa teillä siellä on. Vaikka olisi uhmaa ja kiukkua ja kun lapset on lopulta niin suloisia (ainakin joskus, tuntuu että nyt jatkuvaa tappelua) ja hauskoja, että kääntyy todella plussan puolelle.
  Ihailen sitä miten uskallatte ja osaatte olla just sellaisia kun ootte, vähän höpsöjä ja onnellisia. Se ei ole välttämättä helppoa. Teidän parisuhde vaikuttaa ainakin tänne todella ”terveeltä”. Pienten lasten vanhempien roolit menee helposti niin että äiti nalkuttaa ja valittaa kun isä pyörittelee tuskastuneena päätään, sitä on ikävä katsella. Siksi tuun teistä tosi onnelliseksi. Noni, pöhkö avautumiskommentti, mutta näin :D
  Kaikkea hyvää teille kaikille!

 29. Emppu sanoo:

  Ihana Tipa! Oletteko ajatelleet laittaa Tiaraa joihinkin harrastuksiin sitten kun hän vähän kasvaa? Helsingissä asumisessa on sekin hyvä puoli, että harrastusmahdollisuuksia on varmasti hirmuisesti :)

 30. Inga sanoo:

  Voi ihanuus Tiaraa!! <3 Mä erehdyin kattoo että Zelda on noissa "1kk ja 6kk kuvissa". :D Kyllä niissä on ihan selvästi samannäköisyyttä, niinkuin monesti sisaruksissa onkin! ;) Kyllä hymyilytti noi Tipan lausahdukset: ”Anteeksi porkkana! Tiara unohti sinut! Vahinko!”ja ”Anteeksi hylly!” :) Voi miten joku voi olla niin ihana! <3

 31. Taru sanoo:

  Mistä tuo Tiaran söpö pinkki tähtihaalari on ostettu? Haluan meille myös tollasen! :)

 32. Elsuu sanoo:

  Rakkauspakkaus Tiara! Niiiiiin kaunis pieni<3

 33. sm sanoo:

  Voi että miten sulonen Tiara on!!:’) Tulee aina hyvälle mielelle, kun lukee täältä mitä kaikkea hauskaa Tiara on sanonu ja tehnyt:D
  Ja nyt kehityspsykologiaa opiskelleena en voinu olla huomaamatta, että on kyllä hyvin kehittyny tyttö! Osaa ihan hirveenä kaikenlaista, ja muutenkin kun on tätä blogia lukenut niin välillä ihan unohtaa että Tiara on oikeestikkin vasta sen kaks vuotta vanha, vaikuttaa niin isolta ja reippaalta tytöltä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.