Mainio maanantai

30.09.2013

Tänään on ollut kiva päivä siitä huolimatta että on maanantai ja siitä huolimatta että ei olla tehty mitään maailmaa mullistavaa. Aamulla piirreltiin ja leikittiin yhdessä Tiaran huoneessa. Päivällä ulkoiltiin pari tuntia kävelyllä ja puistossa ja iltapäivällä Tipa kiskaisi yllättäen kolmen tunnin päiväunet ja me ihmeteltiin Zeldan kanssa että  ihmettä sitä oikein tekisi kun isosisko vaan koisii ja meitä ei väsyttänyt ollenkaan. Ryömimisharjoitusten, peiliin tuijottelun, pehmokirjojen lukemisen ja laulelun jälkeen me leikittiin varmaan tunti Tiaran Fischer Price Learning puppylla, joka on Zeldan mielestä maailman jännin asia heti maidon jälkeen.

Uskomattoman leveä hymy leviää neidin kasvoille jo pelkän koiran näkemisestä ja sitten kun sieltä saa vielä aika helposti tuollainen vajaa puolivuotiaskin ääniä kuulumaan kuhan osaa jonnekin päin huitoa niin johan on villit jokeltelut ja ilonkiljahdukset taattu. Muistan kuinka meitä varoiteltiin ärsyttävästä koirasta viime vuonna joulun alla kun sitä paketoitiin joululahjapakettiin, mutta ihan turhaan! Mä oon tykännyt siitä tosi paljon, Tiara on oppinut sen avulla aakkoset ja monta kivaa laulua ja nyt se viihdyttää vielä meidän pienimmäistäkin. Voin sanoa että on se koira ainakin haukkunut hintansa takaisin!

Voi joulu, joko saan haaveilla siitä? En jaksaisi enää millään odottaa että pääsen laittamaan joulua kotiin, paketoimaan lahjoja ja mikä ihaninta: kokkaamaan ja leipomaan jouluherkkuja. Jouluun on enää reilusti alle kolme kuukautta ja bongasin jo Cittarista ensimmäisiä parvekevalojakin myynnistä, kohta saadaan laittaa meidänkin ihanat valot joista tykkään kauheasti, mutta joita viime vuonna ei voitu pitää päällä kun kärsin koko syksyn ja talven mun raskausmigreeneistä ja ne lamput aiheuttivat mulle migreeniä kylmällä ja kirkkaalla valollaan. Ehkä mä vielä hetken säästelen teitä mun jouluhaaveiluilta, mutta voitte olla varmoja että mitä lähemmäksi joulukuu tulee sitä enemmän jouluaiheista höpinää täältä löytyy, tuttuun tapaan. Johan tämä on kolmas blogijoulukin, hui! Nyt kuitenkin vielä vähän ajankohtaisempia juttuja eli kuvia viime päiviltä.

IMG_3768 IMG_3781 IMG_3791 IMG_3800 IMG_3809 IMG_3763 IMG_3844asukuva300913Päivän asu / Takki H&M / College ZARA / tekonahkaleggingsit ZARA / Maiharit Dinsko / Huivi Seppälä

Iltapäivällä sain postin saapumisilmoituksen varmaan valehtelematta viisi minuuttia sen jälkeen kun oltiin tultu ulkoilureissulta kotiin, miten siinä käykin aina niin? Me lähdettiin kuitenkin sitten vielä ruuan jälkeen koko perhe kävelylle käymään postissa ja ostamassa mulle uusi hammasharja kun edellinen päätti tänä aamuna tipahtaa peilikaapista lavuaariin juuri kun olin pesemässä Zeldan pyllyä (kyllä, tässä oli juuri blogini ensimmäinen ja viimeinen kakkajuttu!). Ehkä se oli mun muuten mainion maanantain THE juttu joka teki tästä päivästä autenttisen maanantain. Mikä oikeasti on todennäköisyys että täysin paikallaan siististi ollut hammasharja tippuu juuri silloin ja osuu juuri siihen? Onneksi olin ehtinyt pestä hampaat tälle päivää, muuten ei olisi naurattanut ehkä niin paljoa!

Tässä vielä meidän eilinen herkkulounas jota vilauttelinkin jo Instagramissa, sekä ohje sen tekemiseen:

IMG_3747Eli nuo epämääräiset kyhäelmät ovat kylmäsavulohiwrapeja ja ihan superhyviä ja helppoja tehdä! Kuuteen wrappiin tarvitset paketillisen tortilloja, n. 150g kylmäsavulohta, 1/2 kurkkua, sopivasti jäävuorisalaattia, 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja, yhden avokadon, puolikkaan limen mehun ja paketillisen Valion raputuorejuustoa (tai muuta tuorejuustoa oman makusi mukaan). Pilko kaikki ainekset, sivele lämmitetyt tortillat tuorejuustolla ja laita ainekset tortillojen sisään. Limemehua mä puristin avokadojen päälle kun tykkään siitä makuyhdistelmästä, mutta se ei ole välttämätöntä!

Huomenna mä lupaan pitää kommentteihinvastaamispäivän ja vastaan kaikki rästit joita on nyt kertynyt, pahoittelut niistä! Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille♥

EDIT//: Pakko lisätä että olipas muuten smoothi siirtyminen kakkajutuista ruokaohjeeseen eikö vain? :D


No Responses to “Mainio maanantai”

 1. miumau sanoo:

  Olin kysymässä mistä noi maiharit on mutta se lukeekin tuolla.
  Tosi nätit. Saakohan niitä vielä Dinskosta? Ja wrabit näyttävät niin herkullisilta ja helppojakin vielä. Kiitos ohjeesta! :)

  • Iina sanoo:

   Thanks! Ostin omani Tukholmasta Feet Firstistä, Suomen Dinskoissa en oo käynyt nyt vähään aikaan niin en tiedä valitettavasti. Kiva että wrap-ohje miellytti, ne oli kyllä hyviä :)!

 2. laura sanoo:

  Et oo ainut joka oottaa jo joulua! :D just keksin ensimmäisen joululahjan minkä ostan :D ja tekis niiin mieli joulutorttuja! Ehkä kuiteski vähä liian aikaista niille,ei tee sit enää lähempänä jouluu mieli.. Ja voi kun haluaisin laittaa jo jouluvalojakin! Mut vielä pitää oottaa pari kuukautta :(

 3. kotitonttu sanoo:

  Mä koitan kovasti vältellä tätä joulua, koska en halua joulutunnelmaa liian aikaisin, ettei se katoa sitten jouluksi pois! :)
  Tosin bongasin ensimmäiset joulujutut jo, mutta ehkä sitten kuukauden päästä niitä tohtii ruveta katselemaankin :).

 4. tirppa sanoo:

  itsekin naurahdin tuolle kakkajutusta ruokaohjeeseen -siirtoa! :D onneksi ei meitä tosiäitejä paljon tuommoset kakkajutut hetkauta, melko arkipäivää pienten lasten kanssa ;) ps. Zelda on niin veijari-vauvan näköinen, voi että mikä suloisuus!

 5. Minka sanoo:

  Näin ensimmäisen pikkujoulumainoksen lehdessä heinäkuussa ja SE oli liian aikaisin eli nyt saakin jo ruveta jouluihmiset intoilemaan tai niin ainakin mä olen tehnyt, ku muutama joululahja on jo valmiina paketointia varten ja viime sunnuntaina tilasin kynttiläkutsuilta joulukynttilöitä sitä joulua ajatellen :)
  Ihanasti se Zeldakin vaan kasvaa vauhdilla! Vasta äsken hän syntyi tai no on tämä meidänkin poika nyt sylissä ja kyttää tietokoneen ruutua, vaikka kuukausi sitten oli ollut kotona vasta pari päivää :D
  Onko sun tuttavapiireissä siellä päin ollut ollenkaan näitä tupperware, Me&I- tai partylitekutsuja? Vai onko ne ihan out siellä Helsingissä, kun täällä niitä tuntuu olevan joka nurkalla keväisin ja syksyisin ja sä et ainakaan ole maininnut sellaisista mitään.
  Ihanaa päästä lukemaan taas sun jouluintoiluista niiden hienojen kuvien kera, kun ei siellä suuressa kaupungissa tule juuri koskaan käytyä ja Tampere on mun mielestä vielä hieman vaatimattomampi sen hulinaan verrattuna :D

  • Iina sanoo:

   Hahah no heinäkuu on vähän liian aikaisin mutta nyt on kyllä jo ihan hyvä aika intoilla kun jouluun on reilut kaksi kuukautta enää! :D Sä oot jo mua edellä, mulla ei ole vielä yhtään lahjoja, pitääkin alkaa pikkuhiljaa joululahjashoppailemaan! :D
   Voi miten teidänkin poika kasvaa vauhdilla, ihana♥ Juurihan vasta kerroit että sinäkin olet raskaana!
   Mä en oo täälläpäin ollut missään kutsuilla, Oulussa oon käynyt oriflamekutsuilla ja sitten jollain vaatekutsuilla joskus. Musta olis kiva käydä mut mun kukaan kaveri tai tuttu ei koskaan järkkää sellaisia ja itse en oo jaksanut olla aktiiviinen ja järjestää! :D

   Kiva että odottelet meidän joulujuttuja ja joulukuvia! On Tamperekin kyllä iso kaupunki – ja kaunis, oon muutaman kerran käynyt! Vaikka mä oon kyllä silti Helsingin tyttö henkeen ja vereen :D Mukavaa viikonloppua teille♥

 6. ... sanoo:

  Voi jestas, että haluttaa jo joulutorttuja mutta ehkä täytynee hetki malttaa vielä odotella! :) Lyhtyjä kyllä jo roikkuu ulkona ja havut on laitettu astioihin, mutta valoja en ihan vielä ole viittiny laittaa! :D

 7. Bebe sanoo:

  Tiara kuulostaa tosi älykkäältä tytöltä. Ainakin kielellisesti lahjakkaalta, jos osaa jo laulujen sanat, aakkoset ja laskea pitkälle. Tuntuu et moni eskarilainenkaan ei tuolla tavalla osaa :D (teen töitä eskojen kans). Mikä koulutus sulla ja Otolla on? Tai et varmaan ole ehtinyt vielä kovin kouluttautua? olitteko koulussa lahjakkaita?

  • Iina sanoo:

   Tiara kyllä on tosi kielellisesti lahjakas vaikka itse sanonkin! :D Mä oon ylioppilas ja ammattikoulu jäi kesken, tarkoituksena mulla on jatkaa ammattikorkeaan ensi vuonna :) Ottokin on ylioppilas ja hänellä jäi ammattikorkea-opinnot kesken kun sai niin hyvän työpaikan pari vuotta sitten. :) Mulla oli päästötodistuksen keskiarvo ysillä 9,7 mutta kirjoitin lukiossa YO-kokeista M:n paperit, koska en lukenut ollenkaan kokeisiin. Kai mä jotain osaan, varmasti olisi mennyt paremmin jos lukioiässä olisi vähän enemmän ollut opiskelumotivaatiota.

 8. Saara sanoo:

  Minä paistoin ensimmäisen torttusatsin jo :D mitenniin jouluintoilija…
  Ja voi miten kauniita tyttöjä ootte kaikki! Tiarassa on tosi paljon sun näköä tossa liukumäkikuvassa. Ja Zelda! Noin iso jo! Ei ole todellista, että tuon pienemmän neidin syntymästäkin on kohta jo puoli vuotta…!

  • Iina sanoo:

   Hahah voi ihana, pitäsköhänmunkin! :D Hassua kun yleensä kaikki sanoo et Tiara on kuin ilmetty Otto ja Zelda taas ihan mun näköinen! :D Se on ihan hurjaa että Zelda on kohta puolivuotias, apua! :D

 9. hannna sanoo:

  Pakko kokeilla noita wrappeja joskus! Olisi muuten tosi mahtavaa, jos joskus tekisit taas ruokapostauksen, jossa kerrot mitä yleensä päivässä syötte, millä herkuttelette jne.

  Itsekkin olen jo ihan täpinöissäni joulusta. Siihen kun oikeasti on todella lyhyt aika, kun miettii. Tämän kuun loppupuolella ajattelin laittaa ensimmäiset jouluvalot jo palamaan, ja joululahjojakin mietin jo kuumeisesti. Oon ehkä vähän ajoissa, mutta joulu vaan on niin ihana juhla, että siihen sopii valmistautua minun mielestäni (:

  • Iina sanoo:

   Ne oli kyllä herkkuja! Mä teen sen ruokapostauksen mahdollisimman pian :)!

   Jouluun ei tosiaan ole kyllä kauan enää, ihana kun saa jo vähän viritt’äytyä joulufiiliksiin :)! joulu on paras♥

 10. Carata sanoo:

  Täälläkin odotetaan joulua! Vaikka se lisääkin tuon 1v:n tuskaa, kun ulos lähtiessä joutuu pukemaan PALJON. Hikihän siinä usein tulee niin äidille, kuin lapsellekkin, mut minkäs teet, kun talvella on pakko kerros pukeutua.

  Glögiä meillä on juotu jo muutamana päivänä ja onhan nuo rusinat ja pähkinätkin tulleet pöytään. Lisäksi vadissa on nyt NIIIIN joulunpunaisia omenoita, että…
  Harmittaa, kun kynttilöiden kanssa joutuu nyt olemaan vähän maltillisempi, mut jospa tuo 1v olis ens jouluna vähän fiksumpi :’) Kuusikin on harkinnan alla. Kaatuuko se, syökö neiti neulaset, onko kaikki koristeet rikki, mites valot….huoh…

  Ja nyt on pakko vielä sitä sanoa, et Zelda on kyllä kasvanut hurjasti! Jonkun aikaa olin lukematta blogeja, kun pahoinvointi, migreeni ja muut kivat raskaus vaivat vei sohvan ja sängyn pohjalle, heti, kun oli tilaisuus levätä. Nyt viikot 20+0 ja alkaa olo olemaan mitä mainioin. Vanhat kirjoitukset lukeneena, ei voi, kuin harmitella, miten nopeasti aika menee lasten kanssa. Ne vain kasvaa silmissä!
  Mut me vanhemmathan pysytään nuorina, eikä vanheta samaa vauhtia ;) Eikö?

  • Iina sanoo:

   Ootappa vain kun niitä puettavia on kaksi, siinä sitä tuskaa ja hikeä vasta riittääkin ;D! Noeii, yllättävän kivuttomasti meillä on ainakin mennyt pukemiset vaikka siinä kauemmin kestääkin, osittain varmasti Tiaran leppoisan luonteen ansiosta kun hän jaksaa odottaa vaatteet päällä sen aikaa ihan kiltisti että saan Zeldankin puettua.

   Oi glögiä on pakko ostaa! :) Meillä ainakin pysyi kuusi ihan nätisti pystyssä, ei Tiara tehnyt sille mitään (1v2kk iässä). Muutaman kerran kävi varastamassa yhden koristeen ja sitten vietiin se yhdessä takaisin :D

   Hyvä että olosi on parantunut, mulla on tuoreessa muistissa vielä alkuraskauden inhottavat vaivat! Kaikkea hyvää teille ja hyviä vointeja :) Ja kyllä toki me vanhemmat pysytään nuorina ;)

 11. minä sanoo:

  Kohta Zelda juoksee jo Tiaran perässä! :D

 12. Amanda sanoo:

  Voi joulu! ♥
  Oot ehkä ainoita ihmisiä, joiden tiedän pitävän joulusta ja oon ihan innoissani tästä. :D Joulu on mun mielestä vuoden parasta aikaa ja selkeästi paras juhla ikinä, tykkään tosi paljon. Nyt mullekin tuli jo ihan joulufiilis, kuten aina, kun mainitset sen täällä blogissasi… :P

  • Iina sanoo:

   Voi vitsit, ihanaa että säkin tykkäät joulusta! Joulu on oikeesti maailman ihanin juhla♥ Kiva että mun blogista saa joulufiilistä, paras kohteliaisuus ikinä :D!

 13. minnis sanoo:

  hahaha nauratti toi myös että kakkajutuista ruokaan :D Mut noi ruuat näyttää kyllä herkullisilta x) Oon usein tehnyt sun blogista näitä ruokia ja voi slurps :) Voisit laittaa taas tänne, että mitä kaikkea ootte syöneet :D jos on uusia reseptejä :D

  • Iina sanoo:

   Sulava siirtyminen :DD Ihana kuulla että oot tehnyt mun blogin ruokaohjeilla sapuskaa ja vielä ihanampaa että ovat maistuneet!! :) Ruokapostaus on tulossa! Kiito spaljon♥

 14. Justiinsa Bambulaan kommentoin, että ihanaa kun joku muukin fiilistelee jo joulua. Omalla tontillani alkaa varmaan viimeistään marraskuun alussa kauhea joulutykitys ja poden vähän huonoa omatuntoa vähemmän jouluhullujen vuoksi siitä. :D

 15. Eltsu sanoo:

  Täälläki odotellaan joulua kovasti. Meillä ku toi LA on mukavasti 24.12. Oon jo vähän ottanu joulukynttilöitä, valoja ja adventtikynttilät esiin. Ja porkkanasoseki on jo valmiiksi pakastimessa odottelemassa laatikkoon pääsemistä:)

 16. Ina sanoo:

  Meillä on jo ”joulukalenteri” pojalla käytössä ja herkeämättä odottaa tonttua käymään :D
  Ite oon ostanut jo ensimmäiset joululahjat, paistanut ja koristellut pipareita ja askarrellut pakettikortteja.. Joululahjavalmistelut on jo kuumimmillaan. Et todellaan oo ainut joka fiilistelee joulua <3

 17. ss sanoo:

  En kysy tätä pahalla, ihan vaan mielenkiinnosta..mutta meikkaatko silloinkin kun on ”normipäivä” kyseessä esim. Käytte puistossa,vaunulenkillä tai kaupassa? Vai meikkaatko aina tämän blogin kuvia varten? :) olisit varmasti kaunis ilman meikkiäkin!

 18. Bino sanoo:

  Kivoja kuvia! Mistä/minkämerkkinen tuo tyttöjen ihana eläinpalapeli on? :)

 19. mie vaa sanoo:

  Heips!
  Taisit kerran mainita ettet huoli blogissa kirjotella kaatuneista maito laseista tai vastaavista vaan kivoista asioista (jossen muista väärin) mutta se on jäänyt monesti mieleen ja mietin että sehän on just sitä perus arkea, mitä mun mielest sun blogissa ei oo näkyn. Siks oiski kiva lukee ja nähdä kuvii/video Tiaran ruokailusta, huoneesta sotkusimmillaan eli siis Tieran leikkijen jälkeen. Ja tää kommentti oli siis hyvällä… oon luken tieran odotus ajasta jo sun blogii ja se on sellain puutuva palanen mun mielestä :)

  • Iina sanoo:

   Kuten ootkin lukenut, niin mun blogin ideaan ei kuulu arki eikä inhorealismi, ainakaan jatkuvasti. Mun blogin on tarkoitus toimia inspiraation lähteenä ja hyvän mielen blogina, ja mä aion pitää sen sellaisena :)! Kiitos palautteesta!

 20. juulia sanoo:

  taas niin mieletttömän ihana postaus ♥ Mua nauratti toi eka kuva Zeldasta, ku siinä näyttää ihan ku hänel ois tommonen ”tissiherutus” :DD

 21. Omppu sanoo:

  Oliko sinun profiilikuva eilen Bb extra lähetyksessä?! .) ainakin aivan näytti samalta ;)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.