Blogi-identiteetin tarkastelua

26.10.2013

Mulle on nyt tässä pitkin syksyä, aina silloin tällöin tiputellen tullut kommenttia siitä että blogi on muuttunut. Suurin osa muutosta kommentoineista ovat olleet tyytyväisiä mutta toki aina muutoksen tiellä tulee niitä soraääniäkin, kaikkia kun ei voi miellyttää. Mä ajattelin ottaa kantaa nyt näissä kommenteissa puhututtaneisiin asioihin ja tarkastella ihan sellaista faktapohjaista tietoa siitä että miten mun blogi ja blogit ovatkaan muuttuneet tässä kahden ja puolen vuoden aikana.

Yksi eniten kommentoituja asioita on postaustahti. Mulla näkyy tuossa sivupalkissa jokaisen arkistokuukauden perässä suluissa kuukauden aikana kirjoitettujen postausten määrä ja kuten siitä voi katsoa, on postauksia enimmillään ilmestynyt jopa 25 yhden kuukauden aikana (lokakuussa 2011), kun taas vähimmillään niitä olen kirjoittanut vain 9 viime vuoden lokakuussa. Viime vuoden lokakuussa mä kärsin alkuraskauden pahoinvoinneista ja olin keskellä kauheaa muuttohärdelliä, muistan ikuisesti kuinka raskaalta edes blogin ajattelu tuntui silloin niillä tonnin painoisilla silmäpusseilla ja jatkuvalla kuvotuksen tunteella jota säesti mukava sahalaitakuvio silmäkulmassa migreenipäänsäryn kera. Ei ollut kivaa se, mutta onneksi en kadottanut teitä kaikkia lukijoita vaikka niin harvasanainen silloin olinkin.

Yleisesti ottaen postaustahti on pysynyt aika samana näiden vuosien aikana, yleensä hiukan yli tai hiukan alle 20:ssä postauksessa per kuukausi. Heinäkuussa aloin kuitenkin kirjoittaa hääblogia, jonne olen kirjoitellut nyt myös joka kuukausi, tosin harvakseltaan mutta kirjoitellut kuitenkin! Jos hääblogin ja normiblogin postaukset lasketaan yhteen, olen viime kuukausien aikana kirjoitellut keskimäärin n. 25 postausta kuukaudessa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Eli koen petranneeni hurjasti, sensijaan että hääblogin postaukset olisivat syöneet postaustahtia täältä on postauksia ilmestynyt useammin kuin koskaan ennen, kuukaudessa on ollut ainoastaan muutama postaamaton päivä.

instakollaasi3Toinen kommentoitu asia, on ollut se että kirjoitan nykyään vähemmän sellaisia höpötyspostauksia vailla punaista lankaa, kuin ennen. Mä koen portaalibloggaajana ja lukijakuntaa reilusti kuluneen vuoden aikana kasvattaneena bloggaajana, että olen vastuussa siitä että tuotan tasaisen laadukasta sisältöä blogissani. Satunnaiset höpötyspostaukset ovat mun mielestä erittäin ok ja mukavia toteuttaa, mutta fakta on kuitenkin se että niitä kommentoidaan paljon vähemmän kuin esimerkiksi mielipide- tai ostospostauksia.

Tästä olen päätellyt (kuten varmaan on loogista) että niitä ei niin usein kaivata, sillä teidän antamanne palaute on mulle se mittari mistä mun jutuissa tykätään ja mistä ei. Eli nyt hyvät ihmiset: Kun blogissa on jotain sellaista, mikä kolahtaa ja mitä haluatte lisää: KERTOKAA siitä! Miten muuten me bloggaajat voisimme tietää mistä te tykkäätte? Osasyy sellaisen päättömän löpinän vähenemiseen löytyy myös muusta sosiaalisesta mediasta, ja sen käytön lisääntymisestä.

instakollaasi1Kuten kirjoittelinkin jo vähän aikaa sitten rustaamassani artikkelissa bloggaamisesta, on sosiaalinen media nykyään tärkeä osa blogikuvioita ja levittäytyminen eri medioihin tärkeä väline bloggaajalle nostaa itseään esille ja saada jalansijaa blogimaailmassa. Suuri osa meidän ihan tavallisesta arjesta löytyy nykyään Instagramista hupsuina tilannekuvina ja Tipan parhaat letkautukset jaan tuoreeltaan blogin FB-sivuilla. FB-sivu on myös keino teille lukijoille vaikuttaa, siellä voin kysyä reaaliajassa mielipidettä postausideasta, hääkutsun värisävystä tai vaikka lauantaiaamun leivontavinkkejä.

Blogin FB-sivut ovat kasvaneet hurjaa tahtia, kuten Instagramin seuraajamäärätkin ja tästä olen todella iloinen! Mä oikeasti suosittelen teitä jotka sillisalaattia ikävöitte tutustumaan näihin kahteen palveluun meidän osaltamme, niin huomaatte että ei se sillisalaatti ole mihinkään kadonnut, se vain on muuttanut muotoaan ja tulee nykyään normaalien postausten bonuksena pienissä osissa pitkin päivää: Herätyksenä loistavan graafisen suunnittelijan etsintäkuulutus, aamupäivällä kuva Zeldasta nukkumassa lattialla tyytyväisenä, lounasaikaan Tiaran järjestämät teekutsut Angry Birdin kanssa – illalla #selfie hissin peilistä napattuna kauppareissulla ja ennen nukkumaanmenoa Tiaran heittämä huvittava sutkautus nukusista.

instakollaasi2Muutos ei ole paha mörkö jota pitää inhota, vaan uusi mahdollisuus johon kannattaa tarttua. Omasta mielestäni blogi on nyt selkeämpi ja helppolukuisempi kuin aiemmin. Postauksilla on selkeät aiheet, lukuunottamatta juurikin niitä osan kaipaamia kuulumispostauksia. Pystyn myös tarjoamaan teille lukijoille enemmän upeita juttuja kuin koskaan ennen. Se toinen paha mörkö joka joitakin kiukuttaa muutoksen lisäksi ovat ne yhteistyöt. Yhteistyöt jotka ovat niin raivostuttavia, mutta jotka ilahduttavat kovasti silloin kun blogiin sattuu arvonta tai kilpailu.

Mun mielestä on aivan ihanaa, että nykyään saan mahdollisuuksia järjestää mitä erilaisempia ja huikeampia arvontoja teille. Mun lukijoiden joukossa on niiiin mahtavia ihmisiä että soisin teidän kaikkien voittavan jotain ihanaa! Mun mielestä se on kuitenkin epäreilu ajatus, että bloggaajan tekemät yhteistyöt ovat hyväksyttyjä vain jos ne sisältävät lukijoille mahdollisuuden voittaa jotakin. Mun blogi on kuitenkin ensisijaisesti paikka kirjoituksille, paikka jossa jaan meidän elämän lisäksi myös tietoa uutuuksista, eikä mikään arvonta-automaatti. Tietoa jakaakseni saan usein testiin tavaraa, jonka tuon blogissa tietoa pohjustaakseni esille, ja se ei mun mielestä ole mitenkään väärin vaan tärkeää nimenomaan sen kannalta että voin kertoa uutuustuotteista niitä omakohtaisia kokemuksia.

Kaikkia eivät varmasti kiinnosta lastenvaatteet, mutta sanokaapa aivan rehellisesti että jos teillä olisi mahdollisuus testata ja esitellä lempi vaatemerkkinne vaatteita niin jättäisittekö sen käyttämättä? Niinpä. Toisia ei kiinnosta hääjutut ollenkaan, siksi perustin häitä varten oman bloginsa, koska häät poikkeavat blogin normaaleista totutuista aihepiireistä jo niin paljon että ajattelin erillisen hääblogin olevan paras vaihtoehto. Kolmas kaipaa blogiini meikkijuttuja ja neljättä harmittaa kun kirjoitan lapsista niin vähän nykyisin. Blogissani on selkeästikin jokaiselle jotain, mutta jokainen myös kaipaa jotain – koska kaikki me olemme erilaisia ja tykkäämme erilaisista jutuista. Siksi tulenkin jatkamaan edelleen juuri sillä omalla linjallani.

Kirjoitan aiheista jotka itsestäni tuntuvat hyvältä, teitä kuunnellen ja toiveitanne toteuttaen, mutta kuitenkin omaa visiotani noudattaen. Aina kun kumartaa yhteen suuntaan niin tulee pyllistettyä toiseen, mutta onneksi suurinosa teistä taitaa kuitenkin edelleen tykätä näistä meidän löpinöistä vai olenko väärässä?

instakollaasi4Loppuun haluan vielä korostaa, että puhukaa, kommentoikaa, tykätkää, seuratkaa, osallistukaa. Mitä enemmän te olette aktiivisia, sitä lukijaystävällisempää blogia mulla on mahdollisuus pitää!

Nyt me suunnataan shoppailemaan koko perhe ja katsomaan jos saatais metsästettyä edes sukat tytöille Popin Cirkus-mallistosta jos muut on jo menneet kun ollaan näin myöhään liikkeellä. Mahtavaa  lauantaipäivää kaikille♥


No Responses to “Blogi-identiteetin tarkastelua”

 1. Avatar Merlina sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Täältä löytyy sopivasti kaikkea :)

  Siksihän nuo yhteistyöpostaukset tympii ihmisiä kun ollaan ah niin kateellisia… Olisihan se toki kiva, kun joku sponssaisi lapselle kivat vaatteet, mutta kun hinta on se, että näytetään oma elämä koko kansalle niin mieluusti makselen ne ihan rahalla :) Jokaisellahan on mahdollisuus perustaa blogi ja yrittää tunkeutua kuumimpaan blogi maailmaan, siitä vain yrittämään.

 2. Avatar E sanoo:

  Mä pidän tosi paljon blogisi monipuolisuudesta! Se tuo mukavaa vaihtelua, jatka samaan malliin. :) Parasta on, että noudatat vain sitä omaa visiotasi. Sen aistii blogin tunnelmasta heti, jos kirjoittaja kirjoittaa niistä asioista, mitkä on omaa sydäntä lähellä, eikä yritä väkisin vääntää tekstiä, josta ei innostu. Mun mieleeni ovat kuulumispostaukset, jotka kertovat myös lapsista, mutta tiedän, että ne voivat olla arjen tohinassa myös yllättävän työläitä toteuttaa. Mutta on kiva, että niitä on täällä silloin tällöin. Kivaa syksyä teille! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos hurjan paljon! Ihanaa että tykkäät ja koet että kirjoitan vilpittömästi ja suoraan sydämestä, koska niin mä tosiaan teen :)! Sen kyllä munkin mielestä huomaa jos kirjoittaja kirjoittaa asioista mitkä eivät häntä itseään kiinnosta. Kuulumispostaukset on kivoja, mutta tosiaan niitä tehdessä pitää usein olla kamera mukana koko päivän, mikä harvemmin onnistuu :D Kivaa syksyä ja joulunodotusta sinne♥

 3. Avatar Jenni sanoo:

  Mä tykkään sun blogistas ainakin just sellassena kun se on; kerrottiin sitten lapsista, meikeistä tai häistä :) oot ihanan olonen ihminen ja piristät aina päivää, joten ehkä syy on siinä :) Ja jaksan odottaa ja pysyä lukijana vaikket usein ehtiskää kirjottelemaan aina! :) Oot ihana!

 4. Avatar Linkku sanoo:

  Mulle tää tuli kyllä vähän yllätyksenä koska ite en tajua mitään isoa muutosta tapahtuneen, ainakaan negatiivisessa mielessä. Oon sitä mieltä, että postaat kuten hyvältä ja luontevalta tuntuu ja toteutat silloin tällöin eniten toivottuja postauksia, tai sit sellasia toiveita, joista ehdottomasti haluaisit muutenkin kirjoittaa. Sillä tavalla tää blogi pysyy mahdollisimman paljon juuri sun näkösenä (toki näin jo nykyään taidat menetelläkin) :)

  • Iina Iina sanoo:

   Linkku, täytyy sanoa että itsekään en tietoisesti mihinkään suureen muutokseen ole ainakaan tietoisesti pyrkinyt vaan yrittänyt pysyä sinä samana Iinana kuin ennenkin, tietysti kun elämä muuttuu ja blogiympryät kasvaa niin se vaikuttaa osaltaan varmasti! Mä toivon että tää blogi pysyy aina mun näköisenä ja siihen myös pyrin!

 5. Avatar kaneliiiin sanoo:

  Ihminen ja ihmiset kasvaa ja muuttuu, joten luonnollisesti blogi sen mukana :) Mun mielestä muuttuminen on yksi tärkeä asia blogeissa. En tavallaan ymmärrä lukijoiden valitusta blogeista, ei ole pakko lukea jos ei miellytä. Parhaimmillaan blogi on silloin, kun sen aiheet ja tekstit kumpuavat bloggaajasta itsestään ja hänen elämäänsä sillä hetkellä koskettavista aiheista. :) Ja sun blogisi on yksi niistä kivoista joissa näin on! Itse tykkään eniten lueskella sinun blogistasi kaikenlaisia arkipostauksia :D Shoppailupostauksetkin on kyllä kivoja :)

 6. Avatar Jenni sanoo:

  Kuulumispostauksia on tosi kiva lukee, niitä kyllä tosiaan saisi olla enemmänkin! Se ei aina tarkoita, jos jossain postauksessa tulee vähemmän kommentteja, että se olisi vähemmän mielenkiintoinen :)

  • Avatar dindin sanoo:

   Se kommenttien vähyys johtuu enemmänkin siitä, että ei toisten kuulumista voi oikein mielipiteitä jakaa :) toisin kuin vaatteista tai muusta.

  • Iina Iina sanoo:

   Se on varmasti totta että ei se aina sitä tarkoita, mutta sellainen fiilis tulee kun tilanne menee aina sillä tavoin että kuulumispostauksiin kommentteja tulee vähemmän! :) Ja sitten taas ennen kun kirjoittelin pelkkiä kuulumispostauksia suunnilleen niin ne keräsivät aina reilusti kommentteja, mitä nykyään ei enää tapahdu oikeastaan koskaan :D

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  joo enpä tuota oo tullutkaa ajatelleeks kuinka paljon sä oikeessti kirjotat jos lasketaan nuo molemmat blogit yhtee!
  oon kyllä huomannu että blogisi on muuttunut mutta onhan elämäsikin muuttunut paljon näiden 2,5 vuoden aikana huimasti:)
  olet ihana ja tytöt<3

  • Iina Iina sanoo:

   Joo, aika paljon tulee kirjoitettua! :D Ja näinhän se on, onneksi ainakin elämä on muuttunut positiivisempaan suuntaan kokoajan, toivottavasti myös blogi :)! Kiitos paljon, kaikkea hyvää sinulle!♥

 8. Avatar alexandria sanoo:

  Vaikka lapset eivät itselle ole ajankohtainen aihe, olen seurannut blogiasi alusta asti! Joku tässä koukutti, ensimmäisestä vilkaisusta lähtien! Seurailen myös instassa ja fabossa ja odotan innolla uusia postauksia, olivat ne sitten höpötyksiä, vaate-esittelyjä tai perhejuttuja. Blogisi on mielestäni tällä hetkellä parhaimmillaan vaikka siinä ei koskaan mitään vikaa ole ollutkaan! Jatka samaan malliin! ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Ihanaa että olet koukuttunut mun blogiin ja vielä ihanampaa että koet blogin olevan parhaimmllaan juuri nyt, kiitos ihan mielettömän paljon♥♥ Toivottavasti tykkäät blogistani jatkossakin! :)

 9. Avatar kotitonttu sanoo:

  Minä ainakin olen tyytyväinen blogiisi juuri näin!
  Vaikka aihepiirit vaihtelevatkin, niin positiivisuus on ja pysyy. :)

  Mua vaan ihmetyttää tuo kuva Zeldasta, jossa lukee ”pallopää puoli vuotta”.
  Eikö pallopää ole jonkinlainen haukkumasana? Tai niin minä sen miellän, vaikka en tosiaan usko että sinä olet mitenkään tarkoittanut sitä niin. Noh, käsityksiä ja mielipiteitä on erilaisia. :)

  • Avatar Linkku sanoo:

   Mulle itelle tulee siitä vaan mieleen sellanen hellittelynimi :D Kyllähän vauvat nyt väkisinkin näyttää pallopäiltä kun on vielä lähes kalju ja pää on muutenkin suhteessa kroppaan paljon isompi. Ja söpöähän se vaan on :D Ja itekkin sanon esim. mun koiraa pulleroks ja palleroks ja vaikka mikskä mutta ihan vaan sellasessa lässytyshellittelymielessä :) Ja sori Iina, toivottavasti susta ei nyt tunnu et yritin vastata sun puolesta tähän mitenkään, sanoin vaan oman mielipiteeni!

   • Avatar -sannas- sanoo:

    Meidän esikoista kutsuttiin hellittelynimellä pallopääksi alle vuoden ikäisenä, ”prinsessa pallopää” ja ihan rakkaudella. :) Nyt hän on jo iso koululainen ja välillä tekee mieli edelleen kutsua häntä äidin/iskän omaksi pallopääksi vaikkei pää enään niin pallo olekaan…. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva kuulla että blogi miellyttää! :)

   Mä ainakin käytän pallopäätä ihan hellittelysanana, vauvoilla vaan tuppaa olemaan yleensä aika pyöreä pää joten se tulee ihan siitä, Tiarakin oli vauvana pallopää♥ :D

 10. Avatar nella sanoo:

  Oi vitsi, mä niin tykkään sun kaikista kirjotuksista!:)
  Löysin sun blogin pari viikkoa sit ja luin kaikki postaukset alusta loppuun ja tuli kyllä niin hyvä mieli kun tämä on niin hyvällä mielellä kirjoitettu blogi! Sulla on aivan ihanat ja kauniit tytöt ja teillä on suloinen perhe :) Oot muodostunu esikuvaks mulle ja toivottavasti saan kokea tulevaisuudessa yhtä ihanaa perhe arkea kun sä!
  Oot tosi kaunis nuori äiti Iina! Ja odotan innolla kaikkia tulevia postauksia, tässä on taas yksi vakkarilukija :)

  Kaikkea hyvää sulle ja sun perheelle, ootte mahtavia kaikki <3

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hirveän paljon! Tervetuloa mukaan lukemaan ja ihan huikeaa että jaksoit kahlata kaikki mun postaukset vaikka niitä on jo useita sanoja, wau! Toivottavasti viihdyt pitkään mun blogin parissa ja tervetuloa kommentoimaan useamminkin :) Vaikutat huipputyypiltä, kaikkea hyvää myös sulle♥

 11. Avatar tsipe sanoo:

  No nyt kun kysyit, niin tajusin miksen ole enää niin innoissani tästä blogista: tämä on sulle työtä. Tuntuu että pyrit liikaakin siihen ”ammattimaisuuteen” ja selkeyteen ja ”laadukkaaseen sisältöön”. Ihmiset tykkää eri jutuista, mutta jos mä haluan lukea laadukasta sisältöä, niin tartun esimerkiksi kivaan aikakauslehteen. Jos mä taas haluan kurkistaa mitä jonkun toisen elämään kuuluukaan (toki tämän itse määrittelemissä rajoissa), klikkaan blogin auki. Se, että pyrkii miellyttävään tekstiin, ei toki sulje sitä ”elämänmakua” pois, tai se että kirjoittaa asiallista kieltä, tai pyrkii ottamaan laadukkaita kuvia. Mutta jotenkin sellainen liika yrittäminen näkyy. Taisit itsekin joskus todeta että olet kunnianhimoinen tätä blogia kohtaan. Ei se välttämättä ole negatiivinen asia, mutta jos pointtina on mahdollisimman suuren lukijamäärän haaliminen tai heidän miellyttämisensä, yhteistyökumppaneiden määrä tai sija blogilistoilla, niin totta kai se näkyy myös postauksissa.
  Tästä tuli nyt kauhean negatiivissävyinen kommentti, vaikka yritin vain muotoilla ajatuksiani sanoiksi :D Tykkään kyllä blogistasi edelleen, en minä sillä! Sen eron vaan huomaa, siinä missä ennen odotin postauksia innolla, nykyään lähinnä selailen ne läpi, paitsi semmoiset arjesta kertovat luen mielenkiinnolla. :) Toki tajuan, ettei kaikkea enää kiinnosta lukijamäärien kasvaessa kertoa, mutta toivoisin että ottaisit ihan rennosti tämän blogin kanssa, etkä ottaisi tästä liikaa paineita. No mut toiset tykkää tästä muutoksesta, mä vaan itse innostun enemmän ”harrastusmielessä” kirjoitetuista blogeista. :P

  • Avatar hiphei sanoo:

   Komppaan tätä kommenttia, itselläni on käynyt blogisi innostavuuden suhteen ihan samalla tavalla.

   • Avatar hiphei sanoo:

    Haluan vielä lisätä että olen lukenut blogiasi jo monta vuotta eli aivan blogin alkuajoista lähtien. Ehkäpä ongelma on juuri siinä, että blogia ennen kideyhteistyötä lukeneet ovat tottuneet hieman erilaiseen blogiin kuin millainen tämä on nykyään. Tottumuksesta on vaikea pois oppia :) Seurailen kuitenkin blogiasi ahkerasti! Siitä on muodostunut jokapäiväinen tapa tulla tänne tarkistamaan jospa olet kirjoittanut uuden postauksen.

  • Avatar T.K sanoo:

   Ilman sarvia ja hampaita, komppaan edellistä.
   Edelleen lukijana olen ja pysyn, mutta en ehkä enää niin innokkaana sellaisena :)

  • Avatar meeri sanoo:

   Voi, mäkin komppaan täysin ed. kommentteja!! Ennen tää oli selvästi mun lempi blogi, nykyään sielä kärkipäässä kyllä eli top10 & en jaksa lueskella enää niin tarkasti/kommentoida ahkerasti mitä ennen :(

  • Avatar Ann sanoo:

   Juurikin samaa mieltä myös.

  • Avatar emmi sanoo:

   Mäkin samoilla linjoilla.. mut jokainenhan ite päättää mitä lukee ja jokainen mitä kirjoittaa.

  • Avatar Jossu sanoo:

   Mun on kyllä pakko yhtyä tähän! Edelleen pysyn lukijana ja vieläpä innokkaana sellaisena, mutta tässä osattiin kiteyttää hyvin se mikä on mielestäni muuttunut!

   • Avatar Silja sanoo:

    Komppaan edellisiä!

    • Avatar Minttu sanoo:

     Pakko sanoa, että samaa mieltä. Blogi on mielestäni menettänyt elävyyttään ja persoonallisuuttaan viimeisen vuoden sisään. Edelleen pidän ja luen, mutta blogista ei välity samanlainen elämänmaku kuin ennen, ja sitä juuri itse blogilta haen.

     • Avatar A sanoo:

      Toi on kyllä totta, mitä aiemmat ovat sanoneet. Pyrit ehkä liikaa ammattimaisuuteen ja otat siitä stressiä.Musta blogit ovat parhaimmillaan silloin, kun bloggari ottaa kirjoittamisen rennolla otteella. Mä ainakin luen blogeja siksi, että se teksti ei ole niin virallista ja siinä näkyy vähän se kotikutoisuus. Sun postauksista huokuu nykyään liian usein se ammattimaisuuteen pyrkiminen ja siksi sun postauksia ei jaksa enää niin usein lukea. Teksin ei tarvitse olla aikakausilehtitasoista. Älä stressaa Iina, silloin sitä parasta tekstiä tulee! (:

  • Avatar Nanda sanoo:

   Juu-u, tämä yllä mainittu on kyllä totta minunkin mielestäni. Tämä ammattimaisuuden tavoittelu näkyy ehkä siinäkin, että nykyään silloin tällöin kirjoitat niin hirveän tarkat perustelut monelle jutulle, jotka ennen annoit vain olla. Esimerkiksi camo-kuosin valinta: jotkut pitävät sitä ihanana, toiset kamala; mitä mieltä sitten ikinä oletkaan niin mielestäni sitä ei tarvitse niin viimeistä rippua myöten perustella, kertoa miksi valitsit sen, miksi saat olla sitä mieltä, tiedät että kritiikkiä tulee mutta silti valitsit sen jne jne. Tuli esimerkiksi siinä camo-perustelussa juuri sellainen olo, että halusit perustella asian niin, ettei vaan kellekään jää mitään epäselvää ja ettei kukaan vain lähtisi lukemasta siksi, että oletkin eri mieltä kuin lukijasi.

   Mielestäni ennen olit tällaisen(kin) asian suhteen paljon rennompi, olit jotain mieltä ja piste. Toki asioita voi, saa ja pitääkin perustella mutta välillä tuntuu menevän hieman överiksi, juuri tätä ”laadukkuuteen pyrkimistä” ja sellaista suuren yleisön miellyttämistä minunkin nähdäkseni on ilmassa. On toki aikuismaista ja asiallista perustella mielipiteensä, mutta kun asiaa vie kovin pitkälle niin rentous jää matkan varrelle. Ja kirjoitus- ja elämäntyylisi rentous on mielestäni ollut blogisi vahva puoli.

   Olen lukenut blogiasi jo kauan ennen Kidejä ja niin teen edelleen. Toivottavasti nämä palautteet auttavat toivomassasi kehityksessä eivätkä lannista sinua! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Tsipe, mielenkiintoinen näkökulma! Ihan totta varmasti mitä sanoit, että olen nykyisin paljon kunnianhimoisempi blogin suhteen ja myös yritän paljon enemmän kuin ennen. Mun tarkoituksena ei ole ”haalia lukijamääriä” mutta ehdottomasti tahdon pyrkiä blogillani eteenpäin, sillä kirjoittaminen on jotian mitä haluan ehdottomasti tehdä enemmän! :) Stressi on nykyisin tuttu kaveri tai vihamies blogin suhteen ja sitä pitäisi koittaa välttää, se on ihan totta että se varmasti voi paistaa myös kirjoituksista läpi. Mä yritän löysätä nutturaa ja palauttaa pilkettä silmäkulmaan, vaikka kunnianhimostani en aiokaan luopua :D! toivottavasti kaikki Tsipeä kompanneet jaksatte käydä täällä jatkossakin katsomassa oisko mulla se nuttura löystynyt ;)! Ja vinkkinä vielä että tosiaan esimerkiksi FB:stä löytyy sitä harrastelijajuttua ihan mielinmäärin, tai ei edes harrastelija – enneminkin inhorealismia meidän arjesta :—–D

   • Avatar tsipe sanoo:

    Oho, en ollutkaan ihan ainoa joka oli tätä mieltä! :D Osasin siis edes jotenkin tuoda ilmi ajatukseni.. ja hienoa että sinäkin Iina sait tuon selostuksen punaisesta langasta kiinni! :) Otahan ihan rennosti :)

   • Avatar Minna sanoo:

    Ymmärrän kyllä yllä olevien mielipiteet tästä mutta itse en koe että olet ”liian ammattimainen” tykkään juuri sen takia lukea blogiasi että jutut vaihtelevat kokoajan eikä ole aina vaan sitä samaa.. ja koska mietit jokaisen tekstin tarkkaan se näkyy myös tekstissä ja itselläni ainakin pysyy mielenkiinto yllä paremmin :) tykkään höpöttelypostauksista mutta tykkään myös mielipidettä herättävistä postauksista. Toivon että jatkat siihen suuntaan johon itse haluat mennä etkä ota liikaa paineita lukijoiden miellyttämisestä. Ne jotka tykkää lukee tätä niin lukee ja niitä kyllä löytyy älä huoli :) lyhyesti ja ytimekkäästi: ihana blogi jatka samaan malliin!

 12. Avatar Umpsit sanoo:

  Jatka vaan samaan malliin! :)

 13. Avatar Kristarzan sanoo:

  Hyvä postaus :) Tuo on totta ettei kaikkia voi miellyttää. Jatka samaan malliin, mä ainakin tykkään lukea kaikenlaisia postauksia!

 14. Avatar annii sanoo:

  mun mielestä sun blogi on täydellinen<3 toki välillä ärsyttää jatkuvat yhteistyö ja arvontajutut kun tuntuu että menee niin kaupalliseksi jne.. mut kuitenki sun blogi on ehdottomasti mun lemppari!! <3 ja sellaset perusarki höpöttelypostaukset on vaan ihania :)

 15. Avatar minnis sanoo:

  Tää on nyt kolmas kerta kun yritän kirjoittaa sulle pitkää teksiä. Oon jo unohtanut puolet mitä on pitänyt sanoa ja jos tää nyt tyhjenee, luovutan :D! Mutta siis asiaan: Mun mielestä sun blogi on hyvänmielen-blogi. Täällä löytyy juttua monelle lukijalle! Olen samaa mieltä siitä, että blogi on muuttunut alkuajoista ja enään ei ole samallalailla niitä ”arki” postauksia kuin ennen. Mutta miksi täytyisikään? Blogista on tullut sulle työtä. Mikä tarkoittaa sitä, että blogisi on tullut monipuolisemmaksi arvontoineen ja tapaamiseineen (=onko edes sana :D). Kaikki lukijat (minä mukaan lukien) eivät välttämättä aina muista, miten paljon työtä blogin pitäminen vaatii. Myös se tuntuu varmasti joistakin lukijoista hassulta, että joka postaus ei ole sitä omaa mukavuusaluetta. Esim. minä tykkään hurjasti íhan niistä ”tavallisista” kuulumis-postauksista. Myös se, että blogissasi on joillekkin lukijoille arvontoja, mikä ei ole juuri ajankohtaista (esim. se pehmovalas yms. lastenvaate-arvonnat) saattaa tuntua siltä, että ei ’taaskaan” ollut mitään kuulumispostausta. Bloggaajathan tekevät valtavat määrät työtä! oikeastaan blogin pitäminen on 24/7 työtä. Aina voi tulla vaikka kello 3 yöllä postausidea joka pitää kirjoittaa ylös, aina jossain kaupungilla voi tulla lukija vastaan, aina on myös oltava ystävällinen lukijoille. Toki eihän mikään tässä maailmassa ole pakollista paitsi verot, mutta ymmärrät varmasti mitä tarkoitan. Me lukijat emme välttämättä ymmärrä sitä että postauksen tekemiseen kestää tunteja, on kuvat jotka pitää ottaa, koneelle laitto, muokkaus, on kommenttien vastailu, on eri tilaisuudet ja tapaamiset ja on monia asioita, mitä me lukijat emme näe. Vois sanoa, että bloggaaminen on oikeastaan elämäntapa. Tuskinpa ajattelet leikkipuistossa ollessasi että teenpäs työtä, kun otat vaikka lapsista kuvia. Mutta todellisuudessa siinäkin olet ”työssä”. On hienoa että pystyt tähän kahden lapsen äitinä, avovaimona ja tulevana vaimona kaikkien niiden hääjärjestelyjen keskellä! En nyt muista mikä koko pointti oli tässä kommentissa mutta aikamoisen kirjoituksen sain nyt aikaan :D Jatka bloggailua innolla, ja tee kuin itsestäsi tuntuu! Hienoa työtä Iina :D!

  Terveisin. ikilukijasi Minnis :D

  • Iina Iina sanoo:

   Sä oot kyllä niin upea tyyppi että menin (taas kerran) ihan sanattomaksi. En tiedä miten voisin kiittää tarpeeksi! Kiitos ihan uskomattoman paljon♥ Hirvittävän ihanaa tietää että mun lukijoista löytyy tyyppejä jotka oikeasti tuntuvat ymmärtävän kaiken sen mitä bloggaamisen takana piilee ja osaavat arvostaa kaikkea mitä bloggaajat tekevät. Kiitos että aina jaksat kommentoida mulle, sä oot piristänyt kyllä niin monta kertaa että en pysy edes laskuissa! IHanaa joulun odotusta ja mukavaa viikkoa sulle ja toivottavasti jaksat jatkossakin piristää mun päiviä sun ihanilla sanoilla, oot mahtava!♥

 16. Avatar Emma sanoo:

  Mun mielestä tää blogi on muuttunu paljon parempaan suuntaan! Nykysin on tosi helppo ”valikoida” sun postausten joukosta mitä haluaa lukee, kun taas ennen ne ittee kiinnostavat jutut piti poimia vähän sekasempien postausten joukosta. Esimerkiks mua ei ihan välttämättä kiinnosta lastenvaatepostaukset, mutta kaikki ruokaan, sun vaatteisiin tai meikkeihin liittyvät taas miellyttää.. :-) jatka vaan hei samaan malliin!!

 17. Avatar Amanda sanoo:

  Syy siihen miksi tätä blogia luen on se, että tykkään sun kirjoitustyylistä ihan hirveästi! Pidän myös siitä, miten kypsästi kirjoitat eri asioita, tekstisi ovat helppolukuisia (ei silmiin pistäviä kirjoitusvirheitä, yhdyssanavirheitä tai pilkkuvirheitä). Suurin syy kuitenkin on se, että jotenkin saat aiheesta kuin aiheesta tosi kiinnostavan! Tykkään myös siitä, miten positiivinen tämä blogi on ja aina sun blogia lukiessani mulle tulee sellainen fiilis, että ihaniakin ihmisiä on vielä olemassa.

  On toki niitäkin postauksia, joita en koe niin mielenkiintoisena (esim. mainitsemasi lasten vaatteet), mutta ne sitten vain jätän lukematta enkä koe tarvetta valittaa, että miksi taas näitä. Kukin tykkää mistä tykkää ja mä ainakin koen sun blogin todella antoisana! Sekin kertoo ehkä paljon, että itse en bloggaa enkä edes käytä aikaa paljon muiden blogien lukemiseen, vaan seuraan vain kolmea aktiivista bloggaajaa, joista yksi olet sinä! Oot Iina mahtava. ♥

  • Iina Iina sanoo:

   Voiei miten ihana kommentti, miten kauniisti sanottu!!! Kiitos ihan hurjasti sinulle Amanda :)♥ Musta on hienoa että osaat suhtautua tuolla tavalla, että etsit ne itseäsi kiinnostavat jutut etkä valita jos joskus tulee jotain mikä ei olekaan niin lähellä omia kiinnostuksen kohteita! Näin toivon muidenkin tekevän :)! Mulle tuli tosi hyvä mieli sun sanoista, toivottavasti sä pysyt jatkossakin mun lukijana, oot mahtava ihan itse :)!♥

 18. Avatar Elina sanoo:

  Sulla on just niin ihana blogi ja just sun näkönen ja niin se kuuluu mennäkkin. Toki vähä voi kuunnella muiden mielipiteitä mut tää on kumminkin sun blogi eikä kenenkään muun! :) Jatka vaan samaa mallia.
  Mä ainakin tykkään sun blogista tosi paljon! :)

 19. Avatar höpö sanoo:

  Mun mielestä sun blogi muuttuu koko ajan vaan parempaan! :D Vaikka tää on ollukin mun lemppariblogi siitä asti ku löysin tän eli kun vielä odotit Tiaraa :) Kaikkein eniten tykkään kuulumisista, Tiaraan ja Zeldaan liittyvistä postauksista ja etenkin mielipideteksteistä :) Ja kuvia kuvia kuvia! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon! Kiva että tykkäät ja ihanaa että oot pysynyt mukana jo noin pitkään, toivottavasti pysyt jatkossakin! :) Kaikkea hyvää sulle ja tuu useemminkin kommentoimaan höpö (ihana nicki :D)!♥

 20. Avatar Fido sanoo:

  Oon jääny koukkuun tähän ekasta lukukerrasta lähtien! Mä pidän nimen omaan tästä tämän ”ammattimaisuuden” ja yhteistyö kumppaneiden takia. Olen itse ainakin löytänyt monta uutta merkkiä testattavaksi!

 21. Avatar laura sanoo:

  Kun sanoit että postaat 2x enemmän kuin vuosi sitten, niin puolet sun postauksista onkin yhteistyjuttuja..

  • Iina Iina sanoo:

   No ei se kyllä niin ihan ole, yhteistyöpostauksia on alle viisi/kuukausi ja postauksia kuitenkin se 25, mun mielestä 1/5 osa ei ole sama kuin puolet :) PS: Näen WordPressin hakutoiminnolla että muutat nimeäsi aina silloin kun on ikävää sanottavaa ja sitten kun on kehuja niin tulet omalla nimellä ja sähköpostilla kommentoimaan, saanko kysyä miksi näin?

   • Avatar laura sanoo:

    En oo vissiin ikinä sulle kehuja ladellut :D Oon kyllä sama kuin se ”ei kuulu sulle” tyyppi.

    • Iina Iina sanoo:

     Ei kuulu sulle tyypillä on sama ip-osoite kuin sinulla ja niin on myös eräällä kehuja kommentoivalla joka laittaa kokonaisen oikean nimensä ja negatiivisesti kommentoineella toisella tyypillä jolla on vain etunimi. Aika harvinaista on että noin monella tyypillä ois tismalleen sama osoite, veikkaan että tämä koko nimellään kommentoiva ei siellä vain uskalla sanoa omalla naamallaan kommentteja ja siksi esiintyy aina negatiivisen sanottavan tullen jollain toisella nimellä. Tuo että ”tunnustit” olevasi myös toinen negatiivisesti kommentoiva nimimerkki vahvistaa sen mitä WordPress jo kertoo :D

 22. Avatar Helluw sanoo:

  Iina, jatka samaan malliin vaan! Musta tää sun blogi ei oo mennyt ollenkaan huonompaan suuntaan, päinvastoin! Vaikka mulle hää- ja vauvajutut ei oo ajankohtasia vielä moneen vuoteen, niin silti musta on kiva lukea näidenkin aihepiirien postauksia täältä sun blogista..
  Lapsirakkaana ihmisenä on tosi kiva seurata täältä teidän ihanien tyttöjen kasvua. Ja hääjutut on musta kans tosi kivoja ja mielenkiintoisia, kun omia prinsessahäitä täällä kuumeisesti jo odottelen. :D

  Sun blogi on ainoa, mitä luen säännöllisesti ja kunnolla. Oot mahtava kirjoittaja ja ihminen. Tää blogi on ollu mun lemppari aina, ja sellasena tää myös pysyy! ♥
  ..Niin ja videopostausta mä taas toivoisin! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Sä oot ihana kun jaksat aina mulle kommentoida♥ Kiitos ihan hirmusen paljon sun kauniista sanoista ja ihanaa kuulla että mun blogi on sun lemppari juuri tälläisenä! Kaikkea hyvää ja toivottavasti jaksat jatkossakin kommentoida♥ Videopostaus täytyy tehdä mahd. pian!

 23. Avatar Olivia sanoo:

  Mulla ei itsellä ole lapsia, minkä takia en aina jaksa lukea esimerkiksi lapsien kuukausipostauksia (siis kun vaikka zelda on 5 kk vanha :D) ja lastenvaatepostaukset varsinkin jäävät lukematta. Ei tulis silti mieleenkään alkaa rutista (niinkun jotkut ilmeisesti tekee heti jos joku postaus ei miellytäkään itseä.) Mulla on yli 100 blogia joita luen joten ei jää yksittäisille blogeille niin paljoa aikaa. Jotkut taas stalkkaa koko ajan suosikkiblogiaan, et milloin tulee uusi postaus. :D
  Vaikken kaikkia postauksia oo lukenutkaan, niin suurimman osan tietenkin ja juuri ne itseä kiinnostavat.

  Muutenkin tähän blogiin on tullut kiinnyttyä, aloin seuraamaan tätä joskus kesällä 2011 eli ennen Tiaran syntymää. On aivan ihana seurata kahden pienen kasvua ja muutenkin teidän elämää, osaat vain aukaista kaikki kivat perhejutut niin ihanasti meille lukijoille :) On ollut myös huikeaa nähdä kahden vuoden aikana, miten suosittu tästä blogista on tullut. Silloin täällä taisi olla ehkä 600 lukijaa kun itse löysin blogisi.

  Monipuolisuutta siis kehiin vain, minua ei lastenvaatepostaukset haittaa yhtään, jätän vain lukematta ne ja luen muita postauksia :) Kaikkia ei voi miellyttää ja olis hyvä jos osa lukijoistakin sen ymmärtäis, en ymmärrä miksi pitää valittaa jos suosittu blogi muuttuu. Sinä olet aikuistunut ja aikuistunut on myös blogisi. :) Kiitos näistä kahdesta blogivuodesta!

  • Iina Iina sanoo:

   IHANAA, että on ihmisiä jotka oivaltavat juurikin tuon että blogissa on aiheita jotka mua kiinnostaa itseäni ja vaikka lukijat ovatkin mulle tärkeitä, mä toteutan omaa visiotani :D Ja nimenomaan toi että jos joskus on jotain mikä ei itseä kiinnosta, niin siitä ei ole mikään pakko valittaa vaan voi suhtautua siihen neutraalisti eikä ajatella että nyt koko blogi on muuttunut itseä kiinnostamattomaksi. On ihan luonnollista että sekä ihmiset että blogit muuttuu ja onhan mun bloggausympäristökin nykyään ihan eri kuin ennen. Kiitos ihan hirveän paljon sulle ja kaikkea hyvää ja mä toivon että pysyt vielä monen monta blogivuotta meidän matkassa! ♥

   • Avatar Olivia sanoo:

    Heh, eiköhän täällä tule pysyttyä niin kauan kuin vaan jaksat tätä kirjoittaa. ;D

    On muuten kiva juttu myös kun vastaat niin hyvin kaikkiin kommentteihin pitkälläkin kommentilla, monet suositut bloggaajat vastaa vain yhdellä lauseella. :D Heille tuntuu turhalta kommentoida kun ei saa kunnon vastausta mihinkään kommenttiin mutta tänne on kyllä kiva laittaa jotain aina välillä kun tietää että kyllä se Iina osaa kommentteihin vastata! :D

 24. Avatar Sd sanoo:

  Kyllä täällä tykätään ja sinua jaksaa seurata kerrasta toiseen. Yhteistyöpostauksia silloin tällöin, niin ei ne haitaksi ole. Ainut mikä mua on vähän harmittanut (et ole todellakaan ainut bloggaaja) on se, että kommentteihin vastaaminen kestää. Bloggaaja kyllä julkaisee kommentit lähes samantien, mutta kommentoi/vastaa vasta useamman päivän jälkeen. Harvemmin sitä vastausta, ikäväkyllä, tulee sitten enää käytyä vanhemmista postauksista lukemassa. Sinä, Otto ja lapsenne olette suloinen perhe! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon, ihanaa kuulla että tykkäät! :) Tuo on valitettavaa että kommentteihin vastaaminen kestää, mutta sille en valitettavasti vaan voi mitään kun en voi taikoa lisätunteja vuorokauteen vaikka kuinka haluaisin :( Mutta toivottavasti pysyt täällä silti mukana lukemassa :)! Kaikkea hyvää sinulle!

 25. Avatar santsu sanoo:

  moikka!

  Ensimmäistä kertaa uskallan kommentoida! Oon lukenu sun blogia jo jonkun aikaa. Mä tykkään tästä ihan hirveen paljon, ei oo ollenkaa negatiivista sanottvaa. Vaikka mulla ei ole lapsia niin silti tykkään lukea kaikista lapsiin liittyvästä, mutta yhtälailla tykkään lukea meikkijuttuja ja muitakin! :) tää sun blogi on blogien parhaimmistoa! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon ja ihanaa että uskaltauduit kommentoimaan! Näin kivoja kommentteja saa jättää useemminkin jos jaksaa, hihi ;D Kiva että tykkäät ja kaikkea hyvää sinulle!♥

 26. Avatar Miia sanoo:

  Mun mielestä sun postaukset on aina mielenkiintoisia ja hyviä. Mulla ei tuu ainakaan äkkiseltään yhtään postausta mieleen, mikä ei olisi ollut kiva lukea. Mä ainakin pidän sun blogista just näin ja milestäni kirjoitat monipuolisesti, joka on vain hyvä juttu! Jatka vain samaan malliin. :)

 27. Avatar ac sanoo:

  Mun mielestä on nimenomaan hyvä, että ne muut höpötykset on siirtynyt facebookiin ja instagramiin! On kyllä jännä huomata miten paljon bloggaaminen on muuttunut parin vuoden aikana, nimenomaan tän suhteen että se on levinnyt muihinkin medioihin. Mun mielestä se on vain mahdollisuus monipuolisempaan bloggaamiseen, eikä millään tavalla ”pois”. Samalla tavalla kuin bloggaajien on pitänyt opetella tällainen levittyminen (ihan kysynnän vuoksi) pitäisi lukijoidenkin oppia pysymään perässä ja seurata blogia kokonaisuutena, jos niissä muissa medioissa on sitä mitä lukija kaipaa. Enkä mä näe sitä mitenkään vaikeana tai monimutkasena, vaan mahdollisuutena rajata ja säädellä sitä omaa tapaansa seurata omien kiinnostuksen kohteiden mukaan :) Joku ylempänä kommentoikin, että on kiva kun pystyy jo otsikosta ja tekstin alusta päättelemään mistä postauksessa on kyse, ja siten valitsemaan heti että lukeeko vai ei. Tottakai välillä tulee sellaisia postauksia vastaan josta ei kiinnostu, niitä ei tarvitse avata. Sitten taas kiinnostavat tekstit jaksaa lukea alusta loppuun läpi. Ennen avasin ihan jokaisen tekstin ja sitten skrollailin vähän niin ja näin, vilkuilin kuvia ja luin pätkiä sieltä missä näytti lukevan jotain mielenkiintoista :D Tällanen tapa on nyt jäänyt sun blogia lukiessa pois :)

  Tohon postaustahtiin liittyen toivoisin sulta postausta! Oon nimittäin miettinyt pitempään, että miten ihmeessä ehdit tekemään kaiken sen mitä teet, vai ootko saanut jostain vuorokauteen lisää tunteja?? :D Siis postausta ajan käytöstä ja hallinnasta, kuinka paljon joudut suunnittelemaan sun tekemisiä ja kuinka tehokas joudut olemaan päivisin, vai onnistutko pyörittämään tota kaikkea ihan rutiinilla? :) Musta tuntuu, että niinä päivinä kun bloggaan niin en ehdi tekemään paljon muuta pakollisten ja oleskelun lisäksi, sä vielä suunnittelet häitäkin siihen päälle! :D (Tai sitten mä olen vaan ihan auttamattoman hidastempoinen ihminen… :D)

  • Iina Iina sanoo:

   Ah, AC! Mä oon aina tuntenut sellaista jonkinlaista hengenheimolaisuutta sun kanssa, ollaan jotenkin niin samalla aaltopituudella vaikka erojakin varmasti löytyy! Mutta taas kerran täytyy olla sun kanssa tismalleen samaa mieltä tuosta sosiaaliseen mediaan levittäytymisestä! Itsekin seuraan useita blogeja ja nimenomaan myös kaikissa sosiaalisissa medioissa. Sä muotoilit ton niin hyvin että ei mitään lisättävää! Kiitos!♥

   Ja mä voisin kyllä kirjoittaa postauksen tuosta että miten kerkeän postailemaan, välillä nimittäin tuntuu itsestäkin että sille ajanhallinta-taikasauvalle ois todellista käyttöä :D En voi kieltää etteikö välillä tekisi mieli paiskata läppäriä seinään ja lähteä lasten kanssa rantalomalle, varsinkin näin talvella :D! Mutta jotenkin sitä vaan aina onnistuu ja selviää ja ehtii viikosta toiseen, rankkaa tää on sitä en kiellä, varsinkin kun nimenomaan en ole kovin hyvä rutiineissa ja yleensä aikatauluttaminen on aika surkeaa :D

 28. Avatar Heta sanoo:

  Aivan mahtava teksti! :) Mun mielestä sun blogia on ihana lukee, koska sun kirjotustyyli on asiallinen ja pysyt hyvin yhdessä aiheessa, ettei postauksista tule ns. rönsykirjoituksia. Kuten kirjoituksessa sanoit, muutos voi olla myös mahdollisuus, johon kannattaa tarttua, ja oon samaa mieltä. Ja niinhän se on! Ajan myötä kaikki muuttuu: ihmiset muuttuu, elämäntilanteet muuttuu ja blogit muuttuu niiden myötä. Monelta lukijalta on saattanu jäädä huomiotta sun hääblogi, FB ja Insta tän blogin lisäks, joissa kirjotat ja kuvaat yhtä lailla elämänkulkua kuin täälläkin. Lukijoiden pitäis vaa älytä, ettei nykyään moni kehittyneempi bloggaaja kirjoita enää rönsyileviä tekstejä. Varsinkin, jos kirjottaa jonkun blogiportaalin bloggaajana, kuten sulla on Kideblogit. Oon aina miettinyt, että sulla on kirjoitustyyli hallussa ja sun postaukset on aina asiallisia. Mun mielest on ihana lukee sun postauksii, koska se ilo, mitä teiän päiviin kuuluu, välittyy mun mielestä sun kirjottamien postausten kautta lukijoille, tai ainakin mulle. Ja mä suoraan sanoen ihailen sua, et hoidat perheen, elät elämääsi ja kaiken lisäks kirjotat kahta blogia. Mä sanoisin, et jatka samaan malliin! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Heta, olet aivan ihana tyyppi! Kiitos niin hurjan paljon sun kommentista, joka oli ihan uskomattoman positiivinen ja teki mulle niin hyvän mielen :)! Mun mielestä se on mukavaa kehitystä blogimaailmassa että se rönsyily jää teksteistä pois ja ihmisillä on yhä enemmän mahdollisuuksia valita mitä haluaa blogeista/bloggaajien sometileiltä lukea ja katsella, jotkut haluaa kaiken, toiset pelkät kuvat tms. mutta kaikilla on valta valita ja se on mun mielestä nimenomaan hyvä juttu! Kaikki eivät vain ajattele samalla tavalla :/ Ihana kuulla että mun kirjoitustyyli viehättää ja ilo välittyy blogista, toivottavasti näin myös jatkossa! Kaikkea hyvää sulle :)!♥♥

 29. Avatar Jelena sanoo:

  Mahtava kirjoitus. Mun mielestä tää blogi on hyvä just näin, koska kirjotat tosiaan monesta eri asiasta. Ja mun mielestä on kunnioitettavaa, että sä kuuntelet lukijoiden mielipiteitä ja toteutat toiveita.

  Ja oon kanssa huomannut ton saman asian: Jotkut mussuttavat, kun esittelet jotain tuotetta, jonka olet saanut testattavaksi. Mun mielestä tuotteiden testaaminen ei tee susta yhtään huonompaa ihmistä kuin esimerkiksi minä, joka en boggaa ollenkaan tai bloggari, joka ei saa tuotteita testattavaksi. (Menipä monimutkaisesti, toivon, että ymmärsit pointin!)
  Kysymys tähän aiheeseen liittyen (ihan mielenkiinnosta, enkä millään pahalla tarkoita): Saatko pitää testattavat tuotteet itse lopullisesti vai pitääkö ne palauttaa jonnekin? :) Oon aina miettinyt sitä, mutta en oo koskaan saanut aikaseks kysyttyä! :D

  Tykkään muuten itse erittäin paljon siitä, että otat postauksella kantaa asioihin. Niiku nyt esimerkiksi tää postaus on mun mielestä mukavan kantaaottava ja vastauksia tuova postaus. Samoin esimerkiksi sen mini rodinin vaate -jupakan jälkeen oli kiva, kun teit kantaaottavan postauksen, jossa esitit suoraan mielipiteesi. Tiukasti, mutta silti ystävällisesti – näitä on erittäin mukava lukea! :)

  Hyvää jatkoa ja toivottavasti saat kehitettyä blogia lisää, jos katsot sen olevan tarpeen! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Jelena, ihan huikea kommentti! Kiitos ihan super paljon♥ Ihanaa että mun lukijoista löytyy sunkaltaisia ihania ihmisiä jotka selkeästi osaavat ajatella myös bloggaajan näkökulmaa asioihin! :)

   Yleensä saan pitää testattavat tuotteet itselläni, tai siis näin aina silloin kun mainitsen tekstissä että ”sain” jotain. Kerran kuitenkin esimerkiksi lainasimme Stokken rattaita Tukholman reissua varten ja silloin ne siis olivat vain testilainassa ja reissun jälkeen palautimme ne, tällöin tekstissä mainitsin että ”saimme lainaan” tms. Mutta joo, siis yleensä saan aina pitää tuotteet :)!

   Kiva että mun kantaaottavat postaukset miellyttävät! Mä aina niitä kirjoittaessani toivon että onnistun lähestymään kulloistakin kiistakapulaa edes suhtkoht aikuismaiseksi, lapselliseksi nillittäjäksi en missään nimessä halua leimautua joten sun sanat todella lämmittivät mun mieltä! :)

   Kaikkea hyvää sulle ja kiitos vielä ihan ylipaljon, oot mahtava♥

   • Avatar Jelena sanoo:

    Haha, kiitos! Ihanaa, että mun kommentti oli mieleinen :) Ja kiitos tosi paljon tosta vastauksesta kysymykseen!

    Mutta en ite todellakaan oo koskaan saanut susta mitenkään lapsellista nillitäjän kuvaa. Oon kuitenkin tätä blogii seurannut alusta asti. Onhan tää toki muuttunut tosi paljon alkuajoista, mutta mun mielestä hyvään suuntaan. Ja kunnioitan just nimenomaa sun suoruutta kannanotoissa!

    Tää sun vastaus oli kans tosi mieltälämmittävä. Tuli oikeesti hyvä mieli tosta vastauksesta! :)

 30. Avatar Katri sanoo:

  Blogi kehittyy ja muuttuu samaa vauhtia kuin itsekin kehityt kirjoittajana ja mun mielestä se on loistava asia, ei varmastikaan olisi mukavaa kirjoittaa asioista jotka eivät itseäsi kiinnosta tai et niistä haluaisi kirjoittaa. Blogin laatu kärsii siitä pahasti jos kirjoittamisesta tulee pakkopullaa. Ne ihmiset jotka eivät blogin muuttumista hyväksy voivat mielestäni valita netin ihmeellisestä maailmasta jonkun toisen blogin luettavakseen tai jättää lukematta. Ennen kaikkea sinä kirjoitat tätä blogia ja saat itse päättää mistä kirjoitat. Tykkään ehkä blogeista eniten juuri sinun postauksistasi koska niissä riittää paljon luettavaa eikä se ole minuutissa luettu.
  Jatka siis siihen malliin mitä itse haluat, uskon että lukijat eivät mihinkään katoa, ehkä juuri toisinpäin kun kyllä tekstistä huomaa kirjoitatko omasta halustasi vai pakosta. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hirmuisesti! Mä oon tismalleen samaa mieltä, että se todella näkyy kirjoituksista jos bloggaaminen muuttuu pakkopullaksi ja en missään nimessä halua kirjoittaa sellaisista asioista jotka eivät yhtään kosketa mua. Kiva että mun blogi kolahtaa tällaisenaan ja ihanaa että ollaan samalla aaltopituudella blogimuutoksissa! Kiitos vielä ja kaikkea hyvää sinulle :)!♥

 31. Avatar nuuppaa sanoo:

  Zelda maha-asukki aikana aloin lukemaan tätä blogia, ja minusta tämä muuttuu kokoajan vain parempaan suuntaan. Minua ei olisi haitannut ollenkaan vaikka hääblogi ja tämä yhdistyisi mutta ihanaa kun osaat ajatella kaikkia enkä enään voisi kuvitellakkaan että nämä olisi samassa. Minusta kirjotat monipuolisesti kaikesta ja mielenkiintoisilla näkökulmilla ja ennenkaikkiaaan ihanilla kuvilla ja muutenkin ihanilla jutuillasi minkä ansiosta aion pysyä lukijanasi niin pitkään kuin mahdollista :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi vitsit, ihana kuulla että mun jutut ovat sun mieleen ja ihanaa että koet täältä löytyvän mielenkiintoisia näkökulmia! Mulle tuli niin hyvä fiilis, kiitos todella paljon ja mahtavaa että aiot pysyä lukijana pitkään♥ Kaikkea hyvää sinulle ja saa useamminkin kommentoida :)!

 32. Avatar ... sanoo:

  Postata saisit kyllä useammin :) Joskus sanoit, että pyrit joka päivä postaamaan jompaankumpaan blogiin mutta ei ihan niin usein kuitenkaan uusia kirjoituksia taida tulla. Yhteistyö postaukset ei niin kiinnosta (varsinkin jos niitä tulee useampia yhdelle kuukaudelle) mutta tavalliset kuulumis postaukset on parhaita!

  • Iina Iina sanoo:

   Tähän täytyy kyllä sanoa että kuten tekstissä kirjoitinkin niin postaan n. 25 kertaa kuukaudessa, mikä on viittä päivää vaille jokapäivä ja mun mielestä kyllä viisi postaamatonta päivää kahta blogia ja kahden lapsen arkea pyörittävälle äidille on ihan sallittua, eikö vain? :D Kiva että kuulumiset kiinnostaa! :) kiitos♥

 33. Avatar kaisla sanoo:

  Heipsan:) Kommentoin tänne nyt ekaa kertaa vaikka olenkin lueskellut blogia jo noin puoli vuotta.

  Ekaksi haluan sanoa, että mielestäni olet kehittynyt bloggaajana aivan valtavasti! Sun kirjoitustyyli on asiallinen, mutta hauska ja tarvittaessa napakka. Rakastan osuvia sanoja ja haussuja sanontoja joita käytät. Myös tykkään siitä, miten kuvitat tekstit. Olen lukenut joitain postauksia aivan ensimmäisiltä kuukauksilta ja täytyy sanoa, että tuntuu kuin olisit aivan eri ihminen! Olet nykyään niin kaunis ja aikuismainen (olit toki kaunis aiemminkin) :) Olet varmasti aivan mainio äiti ja uskon, että tytöistäsi tulee kilttejä ja kauniisti käyttäytyviä neitejä, mikä on harvinaista nykyään.

  Itse pidän eniten juurikin sillisalaattipostauksista mutta ei muissakaan ole mitään vikaa :) Jatka samaan malliin, vaikutat ihanalta naiselta, tulevalta vaimolta ja parhaalta äidiltä prinsessoillenne! :) Kiitos kaunis blogistasi!

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka! Ihanaa että nyt jaksoit kommentoida ja kiitos ihan hurjan paljon sun kommentista, harvoin saa noin syväluotaavaa ja pohdiskelevaa kommenttia♥ Mulla tuli tosi hyvä mieli! Ihanaa että tyylini kolahtaa ja etenkin kehusi tekstien kuvittamisesta lämmittivät mieltäni koska valokuvaus on asia jossa mulla on vielä paljon harjoiteltavaa, mutta jossa haluan kehittyä ekstrasuperpaljon!

   Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos oikeasti ihan mielettömän paljon♥♥

 34. Avatar -Iidy sanoo:

  Musta on tosi törkeetä arvostella toisen postaustahtia!
  Varsinkin kun sä kuitenkin postaat tosi usein ja sulla on kuitenkin lapsiarki myös pyöritettävänä. Oot todella supernainen. <3

  Ja musta tää blogi on ihan paras just tälläsenä mitä se nyt on, en muuttais yhtään mitään ! :)
  sun blogi on ihanan positiivinen ja mulle tulee aina tosi hyvä fiilis kun lukee sun juttuja. Ja susta saa sellasen kuvan et oot ihan varmasti tosi lämmin ja sydämmellinen ihminen mut samaan aikaan vähän hassu. :D <3
  Ja varsinkin ostosten esittelyt on kivoja kun täällä on kans yks lastenvaatteisiin hurahtanut ! :D <3

  • Iina Iina sanoo:

   Haha ihana toi sun määritelmä että oon lämmin ja sydämellinen mut vähän hassu :D Sellainen mä ainakin toivon olevani joten kiitos ihan hurjasti, kiva että oot saanut musta sellaisen kuvan :D♥ Kaikkea hyvää sulle ja ihana kuulla että postaukset kolahtaa! Mä oon kans niin hurahtanut lastenvaatteisiin että ei mitään järkeä :D

 35. Avatar jenna sanoo:

  Itse tykkään kuulumisten jälkeen eniten nimenomaan niistä yhteistyö postauksista!:) esim. Reiman vaatepostaus oli hyvä ja innostuin itsekin ostamaan pojalleni reiman haalarin:)

  • Iina Iina sanoo:

   Hei ihan mahtavaa kuulla, kiitos paljon :)! Yhteistyöpostaukset ovat enemmänkin juuri sitä työosa-aluetta tässä bloggaamisessa joten erityisen paljon lämmittää mieltä sun kommenttisi että tykkäät niistä!

 36. Avatar Nimetön sanoo:

  Mun mielestä sulla on just hyvä postaustahti, enkä oo kyllä huomannu mitään tahdin ’hiipumistakaan’… :o

  Sillon kun sun blogi muutti tänne Kideblogeihin, mulla meni jokskuks aikaa into lukea tätä, mutta nyt oon taas löytäny sun blogis uudestaan ja käyn suunnilleen joka päivä kattomassa onko uutta postausta! :D

 37. Avatar st.brigitten sanoo:

  Mä en ole kyllä edes huomannut mitään muutosta sun blogissa. Luen ajatuksella ne postaukset, jotka itseäni eniten kiinnostaa ja sitten pikaisesti sivusilmäilen ne, jotka eivät niin omaan elämään liity (esim. juuri meikkijutut, koska itse en meikkaile oikeastaan koskaan). Mä tykkään blogistasi tosi paljon ja on kiva kun täällä on aina luettavaa kun itse ehtii koneelle :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ihanaa että et ole huomannut mitään sen suurempaa muutosta, sillä tarkoituksena on ollut pysytelläkin omana itsenä, vaikka tietysti itse muutun tässä vuosien varrella kokoajan :D! Kiitos paljon ja toivottavasti viihdyt täällä mukana seuraamassa ja piristämässä kommenteillasi vielä pitkään! :)

 38. Avatar nt.J sanoo:

  Olen alkanut lukea blogiasi säänöllisesti vasta hiljan, aiemmin vain selaillen. Tiettyyn teeman tai aiheeseen painottuvat postaukset ovat mukavaa ja selkeää luettavaa. Vaikka aiheesi ovat monipuolisia ja värikkäitä muodotuu niistä eheä kokonaisuus. Kaikki aiheet eivät itseäni kiinnosta, koska ne, esim. lastenvaatteet, eivät ole itselleni ajankohtaisia. Tällaiset aiheet joko luen, tai jätän lukematta, ne eivät kadota mielenkiintoani blogiin. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja positiivisesta sävystä, joka blogista välittyy. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ihana kuulla että tykkäät mun kirjoitustavasta ja että postaukset ovat mielestäsi selkeitä, kiitos todella paljon♥ Mä pyrinkin juuri tuohon selkeyteen ja siihen että postaukset olisivat eheitä kokonaisuuksia niinkun sanoit joten lämmittää erityisesti mieltä kuulla että olen onnistunut siinä! Kaikkea hyvää sinulle ja kiva että olet alkanut seuraamaan blogiani säännöllisesti :)!

 39. Avatar Minka sanoo:

  No kyllä varmasti postaus määrät pitävät paikkansa, koska melkein aina on sulta uusi postaus, kun tulen koneelle ja käyn koneella usein, mutta nopsaan pitkin päivää, jostain kumman syystä :D
  Välillä katsonkin, että ”Ai Iinalla taas postaus luen sen myöhemmin, kun ehdin” ja sitten, kun ehdin koneelle on tuurilla jo toinen uutukainen, pitkä, hienosti kirjoitettu ja mielenkiintoinen postaus valmiina ja saa taas olla surkeana, kun haluaisin aina oikein tunteella vastata ja miettiä kirjoituksiasi :D
  Mutta tahti ei haittaa tietenkään jää vain yksi kommentti joskus välistä näiden kymmenien muiden joukosta ;)
  Ja tämä kommentti voi kuulostaa kauheankin ”nuoleskelevalta”, mutta oikeasti saa aina ihmetellä, vaikka kuinka tämä kirjoittelu olisi harrastus, miten oikeasti kahden pienen lapsen, häitään suunnittelevana, äitinä paneudut kirjoituksiin, mietit lukijoita, jokaista kommenttia ja varmasti sitä mitä se seuraavakin postaus taas nostaa lukijoille pintaan eli onko pian uusi ”meteli” käynnissä kommenttien puolella mitä saat pian selvitellä…
  Ihana Iina ja Iinan hurjan hauskat tarinat, joita hän oikeasti uskaltaa ja haluaa meille jakaa. Sun ei edes pitäisi kysyä meiltä lukijoilta mitään, kun aina annat meille enemmän, kuin me sulle :)

  • Iina Iina sanoo:

   Haha, ihanaa että kirjoitan tarpeeksi usein mielestäsi! Mulla on just sama että aina kun hetken pidän taukoa blogien lukemisesta (hetkellä tarkoitan päivää-paria) niin yhtäkkiä onkin jo monta uutta postausta eikä meinaa pysyä perässä ja joku jääkin usein välistä! :D

   Kiitos paljon taas kerran sun mielettömän kauniista sanoista, sä tuot mulle aina niin hyvän mielen sun uskomattomalla epäitsekkyydellä ja arvostuksella muita ihmisiä kohtaan. Oot jotenkin niin ihana tyyppi että! Odotan aina innolla sun kommentteja :) Mukavaa viikkoa teille ja kiitos vielä♥♥

 40. Avatar Nimetön sanoo:

  Tottakai tuotteiden mainostusta on tullut enemmän portaalin myötä, mutta hassua jos se ei olisi ollut odotettavissakin. Melkein kaikista tuotteista olen ollut kiinnostunutkin, ehkä turvakaukalot ja rattaat olleet sellaisia, mitkä eivät ole kiinnostaneet, mutta lastenvaatefaniksi olen kasvanut ehkä juuri tämän blogin ansiosta (:

  Eniten tykkään ehkä juuri vaatejutuista (myös lasten!), kuulumisista sekä kivoista kuvista. Toivepostauksia olisi unelmat, koulutus, matkailu sekä kirjat -aiheista. Ai niin, ja hääblogi on myös ollut hyvä!

  Mieleen vielä tuli, että ehkä ihmiset ovat vain alkaneet vierailla blogissa useammin ja odottavat paljon postauksiasi, ja siksi saattaa ainakin kärsimättömistä tuntua, ettet muka postaisi enää niin usein? :D

  • Iina Iina sanoo:

   Ihanaa kuulla että tykkäät myös yhteistyöpostauksista, se onkin mulle tärkeää että onnistun tekemään myös niistä mielekkäitä, moni kun tyrmää yhteistyöjuttuja ihan vain siksi koska ne on tehty yhteistyössä jonkin yrityksen kanssa, vaikka ihan oikeasti mä kyllä seison jokaisen puolestapuhumani tuotteen takana 100% :)!

   Kiitos paljon sun sanoista, teit mulle hyvän mielen! :)♥ Ja hihii, voihan se olla että jotkut odottavat postauksiani kärsimättömänä, toi olisi se mukavin syy valitukselle hitaasta postaustahdista :D!

 41. Avatar Laura T. sanoo:

  Tosi hyvä postaus! Mä ite tykkään eniten just niistä sillisalaattikuulumispostauksista, joissa on paljon kuvia! :) Yks syy, että luen blogia, on just se sneak peek ihan tavallisten ihmisten tavalliseen arkeen. Ja tietysti mielelläni seuraan lasten kasvua ja kehitystä. En tiedä miks, mutta musta tuntuu, että kuvat ja jutut Tiarasta on vähentyny blogin puolella? Mutta kuten oon jo aikasemminkin tuonut esille, tää blogi on kokonaisuudessaan aivan mahtava! <3

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon, kiva että tykkäsit! :) Ja ihanaa että blogi kolahtaa kokonaisuudessaan♥ Se voi olla että Tiarasta kertovat jutut on vähentyneet, ennen Tiara yksin oli nykyään se blogin ”päätähti” ja nykyään aiheita on pikkusiskosta lähtien useampi lisää mutta päiviä kuukaudessa edelleen se sama määrä ;D Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!

 42. Avatar Sallis sanoo:

  Tykkään todella todella paljon tästä blogistasi, enkä kyllä keksi mitään muuta ”negatiivista” palautetta kuin tuon kommentteihin vastaamisen. Aina kun on jotain kommentoinut on tottakai odottanut mielenkiinnolla myös vastaustasi ja se on niin ärsyttävää (vaikkakin ymmärrettävääkin) kun sitä vastausta ei kuulu :) Itse jaksan sen pari kertaa käydä tsekkaamassa onko tullut vastausta enkä sen jälkeen jaksa enää etsiä, enkä kyllä tiedä onko niihin koskaan vastausta tullutkaan (onko sinulla tapana siis vastata jokaiseen kommenttiin jotain?). Mut tosiaan ehkä se vähän ”lopahduttaa” innostusta kommentoida, ainakin omalla kohdallani. Nytkin huomaa että ylempää löytyy ainakin kaksi päivää sitten tulleita kommentteja joihin ei ole vastausta, mutta uusi postaus on kuitenkin sen jälkeen ilmestynyt. Voisiko sen ajan käyttää ensin vastailemisiin ja kirjoitella vaikka sen jälkeen sitä uutta postausta? :))
  Jokatapauksessa ihana ihana blogi, teksti on hyvää ja helppolukuista, jutut kiinnostavia ja kiva kun on eri aihe piirin asioita. Kiitos blogistasi ja tsemppiä jatkoonkin ♥ Ja hei, ethän pahastunut, kommentillani ei ollut tarkoitus loukata tai mitään!!
  Ihanaa alkutalvea sinulle ja koko perheelle
  -Sallis-

  • Iina Iina sanoo:

   Heippa! Kiva että tykkäät blogistani kovasti ja mukavaa että itse postauksista ei löydy mitään negatiivista sanottavaa! En missään nimessä pahastu sanoistasi, ymmärrän kyllä että lukijalle se on ärsyttävää että kommentteihin ei heti tule vastausta. Mutta pyydän ajattelemaan myös sitä bloggaajan näkökulmaa asiaan, jos haluat lukea lisää niin käy lukemassa postaukseni bloggaamisesta: http://kideblogi.fi/butimahumannotasandwich/2013/09/17/bloggaaminen-behind-the-scenes/ jossa kerron enemmän kommenteista ja niihin vastaamisesta. Mulla on tapana vastata kyllä jokaikiseen kommenttiin jonka saan :)!

   Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin!♥

 43. Avatar Karoliina sanoo:

  Nyt kun tuli tämmöinen postaus niin pakko tulle kertomaan, että aloin sun blogia seurailla melkeimpä heti kun sen pistit pystyyn. Ennen seurasin vähän harvemmin ja sitten tuli pitkä tauko kun en blogeja ylipäänsä kerinnyt lueskella. Nyt löytyy taas aikaa ja tulin kurkkaamaan, miltä täällä näyttää. Tuloshan oli se, että erittäin hyvältä! Huomasin, että blogi on muuttunut ajan myötä, mutta itse seuraan blogiasi nyt useammin ja se todellakin kuuluu lemppareihin! Jatka samaan malliin! ♥ Ps. Kauniita tyttäriä sinulla :)

 44. Avatar mintsu sanoo:

  Silloin alkuvaiheessa kun aloin seuraamaan sun blogia niin sulla ei ollu niin paljoa lukijoita. Muistan hyvin kun itsekin taisit siitä kirjoittaa… Siis kun lukijamäärät meni yli tuhannen (reilustikkin) niin blogi muuttui vähemmän henkilökohtaiseksi. Mä tykkään sun blogista kauheesti, tykkäsin ennen ja tykkään vieläkin. Toki kuulumisia on ihana lukea välillä mutta sun kirjottamana voisin lukea vaikka toisesta maailmansodasta!:D Sulla on oma tyyli ja paljon lukijoita, joten selkeesti useet tykkää sun tyylistä. Älä ota stressiä, vaan kirjota just siitä mistä haluut. :-) <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.