Mitä meillä syödään?

18.11.2013

Se kauan kaivattu ruokapostaus on viimein tässä! Mä oon luvannut ja luvannut, mutta mitään ei ole tapahtunut mutta tässä se nyt on. Syy sille että olen viivytellyt tämän postauksen tekemistä, on se että suhtaudun niin intohimoisesti ruokaan ja ruuanlaittoon että tiesin tästä tulevan todella pitkä ja isotöinen postaus ja halusin löytää aikaa tehdä tämän kunnolla ajatuksen kanssa.

Mä oon aiemminkin kirjoitellut meidän syömisistä, viimeksi tuossa keväällä Zeldaa odottaessani ja ei meillä ole kovinkaan paljoa ruokatavat muuttuneet, mutta tietysti Tiaran ruokavalio on monipuolistunut vielä lisää kun on maisteltu uusia makuja ja nykyään Tiara syö kaikki ruoat ihan itse omilla ruokailuvälineillä, tavallisella tuolilla istuen ja yleensä vieläpä aika siististi. Omatoimisena Tiara myös pyyhkii itse kasvot ja pöydän sotkuista ruuan jälkeen.

Tiara on kaikkiruokainen, vaikka tuossa keväällä olikin jakso jolloin ruokailu oli välillä aikamoista tappelua. Tämä jakso ajoittui Zeldan syntymän jälkeisille viikoille joten se on helppo yhdistää isoon muutokseen. Kun Zelda oli jo asustellut meillä pidemmän aikaa ja Tipakin oli tottunut isosiskouteen, tuli syömisestäkin taas normikeissi ja uudet maut olivat taas jännittäviä ja maistamisen arvoisia. Keväällä tosiaan Tiara ei hirveästi lämmintä ruokaa syönyt vaan ainoastaan aamu- , ilta-. ja välipaloja, mutta onneksi tämä vaihe meni muutamassa viikossa ohi kun sitkeästi vaan pitäydyttiin ruoka-ajoissa ja tarjottiin kuitenkin aina sitä lämmintäkin ruokaa.

Me tykätään mausteisesta ruuasta, ja mausteissa mä en ole säästellyt Tiaran ruuassa enää aikapäiviin. Suolan käyttöä yritän välttää, mutta chilissä, yrteissä ja valkosipulissa meillä ei pihistellä koskaan. Tiara syö tulistakin ruokaa hyvällä halulla ja tykkää kovasti itämaisista mauista. Me ei olla koskaan pakotettu Tiaraa syömään, mutta maistaa meillä täytyy. Yleensä Tiara tykkää kaikesta ja syö nätisti, mutta jos hän ei joskus tykkäisi jostain niin en pakottaisi väkisin syömään.

Me ei juurikaan syödä roskaruokaa tai pizzaa, Mäkissä tulee käytyä lähinnä keskellä yötä baarireissun jälkeen kerran vuodessa, mutta joskus herkutellaan Subeilla ja niistä Tipakin tykkää. Subista Tiara kaivelee aina ekana lempparinsa eli mustat oliivit ja syö kaiken muunkin paitsi jalapenot jotka ovat ainoa ainesosa jonka Subista jätän pois kun en niistä tykkää. Tiara ei edes tiedä mikä on hampurilainen kun ei olla häntä koskaan Mäkkiin viety syömään, pari kertaa ollaan käyty hakemassa pirtelöä tai jotain meille isommille mutta Tiara ei ole kiinnittänyt siihen mitään huomiota tai pyytänyt saada itse.

Pyrin ylläpitämään meillä suhteellisen säännöllistä viiden aterian ruokarytmiä päivisin, mutta viikonloppuisin joskus lepsuillaan jos nukutaan pidempään tai valvotaan myöhempään. Arkisin olen rytmistä kuitenkin siis aika tarkka ja meillä on melko kiinteät ruoka-ajat.

Aamupalaa me syödään yleensä aika pian heräämisen jälkeen, siinä yhdeksän maissa aamuisin. Tipan lemppari aamupala on mysli, maustamaton jugurtti ja hedelmät tai marjat joista mustikka on se ehdoton favourite. Joskus Tipa syö muutakin mutta 9/10 hän vastaa ”mysliäjukurttiamustikoita” kun kysyn mitä hän haluaisi aamupalaksi. Mä itse syön useimmiten aamupalaksi ruisleipää ja smoothieta maitorahkasta, hedelmistä ja marjoista. Kahvi on myös pakollinen aamun käynnistäjä, mutta mä juon vain yhden kupin päivässä.

Lounaaksi me vedellään aina edellisen illan jämiä, paitsi jos ollaan syöty jotain Subia tai muuta mistä ei niitä jämiä jää. Silloin kun jämälounas on no-no niin Tiara syö yleensä jotain mitäkaapistasattuulöytymään -pikamunakasta tai sitten esimerkiksi porkkana- tai pinaattilettuja, joita meillä aina varmuuden vuoksi on jääkaapissa. Mutta yleensä siis syödään niitä jämiä, mun mielestä on helpompaa laittaa vaan kerran päivässä iso satsi ruokaa kuin kokata joka päivä kaksi kertaa päivässä. Panostan siihen päivälliseen sitten enemmän, vaikka usein monet ruuat maistuvat seuraavana päivänä jopa paremmalle kun maut ovat saaneet tiivistyä, esimerkiksi jauhelihakastike tai nuudeliwokki maistuu aina seuraavana päivänä niiiiin herkulta!

Välipala on se missä mulla itselläni usein menee vikaan, sillä välipalaksi tulee niin helposti napattua pieni pala mutakakkua, puolikas pussillinen fanipaloja tai pipari, vaikka pitäisi syödä hedelmiä tai vihanneksia tai jotain muuta fiksua. Tiara yleensä syö välipalaksi banaania tai jotain muuta hedelmää mutta varsinkin jos tytöt sattuvat nukkumaan yhtäaikaa päiväunia niin varastan usein itselleni ja suklaalle pienen kahdenkeskisen hellän hetken, ja niistä hellistä hetkistä pitäisi päästä eroon!

Päivällinen on sitten se päivän the ruoka. Mä haluan että ruoka on valmiina tai ainakin melkein valmiina pöydässä odottamassa kun Otto tulee töistä kotiin, sillä se on mun mielestä mukava tapa toivottaa toinen tervetulleeksi rankan työpäivän jälkeen. Mä rakastan kokkaamista, ja suunnittelen viikon ruokalistoja (päivällisiä) joskus pitkiäkin aikoja. Mä arvostan arkiruuissa helppoa ja nopeaa valmistustapaa, mutta joskus intoudun hifistelemään ihan arkenakin ja väännän jotain joka vaatii vähän enemmän vaivannäköä. Tässä postauksessa esittelen muutaman meidän arkiruuan, lisää niitä löytyy mun blogin ruoka -kategoriasta selaamalla.

Iltapala on aikalailla samaa kuin aamupalakin, ainakin Tiaralla. Mä en yleensä iltaisin tee smoothieta, vaan me kasataan Oton kanssa aina jotain herkkuvoikkareita joissa on paljon vihanneksia ja juustoa ja kinkkua ja sitten tapellaan siitä kuuluuko juusto päälle vai alle, haha! Iltapala on ihana hetki kun silloin on hiljaista ja saa syödä ja lukea vaikka lehteä samalla, päivän paras ateria!

Normaalin ateriarytmin lisäksi on sitten vielä ne herkut. Epäterveelliset, lihottavat, ravintoköyhät, rasvaiset, sokeriset, suolaiset, herkut. Hyi, ei kuulosta kovin herkulta! Mutta herkuiksi niitä kuitenkin kutsutaan, niitä munkin liian usein napostelemiani fanipaloja ja mutakakkuja. Kuten kerroinkin palautumispostauksessani taannoin niin yritän mahdollisimman pitkälle leipoa itse mahdolliset herkkuni, mutta joskus (lue: usein) sorrun fanipaloihin. Tiara sensijaan on onneksi autuaan tietämätön äitinsä suklaa-addiktiosta ja pitää xylitolipastilleja ja täysjyväkeksejäkin herkkuina. Mä oon aika tarkka siinä mitä annan Tiaran syödä ja mitä en.

Karkki ei ole meillä mikään ehdoton ei, juhlatilaisuuksissa Tiara on maistanut karkkia, mutta Tiara ei osaa esimerkiksi itse pyytää itselleen karkkia vaikka kauppareissulla, eikä meillä kotona koskaan ole karkkia. Kuten sanottua, mä olen suklaa-addikti joten ihan jo siitä syystä meiltä ei kotoa löydy karkkia, vaan ainoastaan sitä suklaata. Ja koska olen pihi, mä syön mieluusti suklaani piilossa silloin kun Tiara nukkuu niin saan kaiken itselleni, hahha! Silloin kun meillä on vieraita tai jos leivon muutenvaan niin Tiara saa kyllä yleensä halutessaan palan kakkua tai yhden muffinssin, ja kesällä herkuteltiin yhdessä jäätelöllä. Mutta mitään karkkipäivää Tiaralla ei ole, eikä Tiara osaa pyytää herkkuja itselleen muuten kuin jos niitä on pöydässä tarjolla, mitä tapahtuu ehkä kerran pari kuussa.

kanapasta600g hunajamarinoitua kanaa, sipuli, paprika, 1 pkt vuohenjuustoa, loraus ruokakermaa, 5 tomaattia, pastaa oman maun mukaan

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko sipulit ja paprikat samalla kun paistat kanasuikaleet ja lisää sipulit ja paprikat kanojen joukkoon. Kalttaa tomaatit ja tee niistä oma tomaattimurska, jonka maustat oman maun mukaan. Mä maustan yleensä mustapippurilla, chilillä, ripauksella suolaa, ripauksella sokeria ja tujulla lorauksella oliiviöljyä. Kaada tomaattimurska kanojen ja vihannesten sekaan ja pilko vuohenjuusto. Laita pastat keittymään. Lisää pilkottu vuohenjuusto ja pieni loraus ruokakermaa kanan joukkoon. Huuhtele pastat ja tarjoile kastikkeen kanssa.

kanariisi600g limemarinoitua kanaa, sipuli, paprika, kaksi porkkanaa, 1ps chili-valkosipuli wok-kastiketta, riisiä.

Laita riisin vesi kiehumaan. Paista kanat pannulla ja pilko samalla vihannekset. Laita riisi keittymään ja lisää vihannekset pannulle. Lisää kastike ja kuumenna. Tarjoile riisin kanssa.

katkispasta Tummaa pastaa, 300g katkarapuja, sitruunan mehu ja kuori, rucolaa, 1prk kermaa, Parmesan-lastuja, mustapippuria, suolaa, ruokalusikallinen voita

Muista sulattaa katkaravut ajoissa jääkaapissa. Laita pastavesi kiehumaan, raasta sitruunan kuori ja purista mehu lasiin. Lisää paistinpannulle nokare voita ja sitruunan kuori sekä mehu ja mausteet. Kuumenna hetken aikaa. Lisää kerma, anna hautua hetken. Keitä pasta. Kaada pastavesi pois, lisää kastike ja ravut. Tarjoile rucolan ja parmesan-lastujen kanssa.

kylmäsavulohiwrapit200-300g kylmäsavulohta, puolikas kurkku, rasiallinen kirsikkatomaatteja, ruukku salaattia, avokado, 1 limen mehu, 1 rs Valion raputuorejuustoa, juustoraastetta, 10 tortillaa

Pilko vihannekset ja lohi pieniksi kuutioiksi, voitele tortillat tuorejuustolla, lisää juusto, lohi ja vihannekset, purista limemehua ja laita coctailtikuilla kiinni wrapeiksi.

nuudeliwokki 400g jauhelihaa, 5 pakettia yumyum-nuudeleita, 1 sipuli, 1 punainen paprika, 2 isoa porkkanaa, soijaa

Pilko vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Paista jauhelihat pannulla, lisää osa nuudelipussien mausteista. Lisää vihannekset jauhelihojen sekaan ja paista hetki, lisää loput mausteet. Keitä nuudelit, kaada vesi pois ja lisää jauhelihan ja vihannesten sekaan. Mausteita kannattaa laittaa oman maun mukaan, jos tykkää tulisesta niin enemmän ja jos miedosta niin vähemmän. Lisää lopuksi soijakastiketta pienempi tai isompi loraus, me lisätään soija aina omalle lautaselle koska suola ei ole hyvä juttu Tiaran ikäisille (ei meillekään mutta se on nam).

tomaattinenlihapullaspagetti400g jauhelihaa, kermaviiliä 1 rs, 1 ps sipulikeittoa, 1 kananmuna, mustapippuria, 1prk tomaattipyrettä, pari kourallista parmesan-murua, 1 sipuli, 2 porkkanaa, 1prk yrttitomaattimurskaa, spagettia

Sekoita kermaviili, korppujauho ja sipulikeitto keskenään. Lisää jauheliha, mustapippuri, tomaattipyre, kourallinen juustoa, mausteet sekä kananmuna. Muotoile pieniksi lihapulliksi ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Sillä aikaa kun lihapullat ovat uunissa, raasta porkkana ja pilko sipuli. Paista hetki pannulla, lisää tomaattimurska, parmesan ja mausteita oman maun mukaan. Keitä spagetti. Tarjoile spagetti kastikkeen ja lihapullien kanssa.

Huh, onpa tullut aikamoinen pläjäys ruokaa! Toivottavasti ette saaneet nyt käsitystä että mä mietin vain ja ainoastaan niitä fanipaloja, hahaa. Itseasiassa en ole syönyt nyt moneen päivään yhtäkään, vaikka jääkaapissa on pussillinen. Täytyy toivoa että nyt olisi iskenyt jokin lopullinen kyllästyminen, vaikka ainahan sitä keksii herkkuja niiden tilallekin.

Mulle tuli vähän nälkä kun kirjoittelin tätä joten nyt on aika ottaa se pieni iltapalahetki päivästä ja tehdä pari voileipää, jälkkäriksi voisin napata mandariinia kun meillä on niitä iso pussillinen jota ollaan Tipan kanssa tyhjennetty tasaiseen tahtiin eilen ja tänään kun ne on niin herkullisia! Hyvää yötä ihanat<3

Millaista arkiruokaa teillä syödään? Mikä on teidän lemppariherkku, se petollinen josta pitäisi päästä eroon? Mistä ruuista teidän lapset tykkäävät?


No Responses to “Mitä meillä syödään?”

 1. emma sanoo:

  nam mitä ruokia :DD täytyy kokeilla noista osaa!

  meillä ei oo lapsia, mut tehdään ihan liian usein lohkoperunoita/ranskalaisii uunissa mitkä vaan lihottaa ;_; oon laiska kokki, onneks aviomies tykkää kokata paljon. :D

  • Iina sanoo:

   Kiva että kuulosti hyvältä!! Voin kyllä omasta puolesta ainakin suositella :D

   Sillon kun en ollut äiti niin mullakin tuli syötyä vaikka ja mitä ”helppoa” kuten pakasteperunoita ja kalapuikkoja tms tosi usein :DD

 2. O sanoo:

  Ihana ja mielenkiintonen postaus! :) ja hei ois kiva jos tekisit sellaisen joululahjatoivepostauksen! :)

 3. kotitonttu sanoo:

  Kylmäsavulohiwrapit kuullostavat todella hyvältä! :)

 4. Tiia sanoo:

  Mulle tuli nälkä! :D Olemme kihlatun kanssa jo jonkin aikaa toteuttaneet meidän ruokaostokset kerran viikossa. Mietin aina valmiiksi ruokia mitä teen viikon eri päivinä ja käydään sitten ostamassa ne. Näin on rahaakin säästynyt, koska pieniä kauppareissuja ei enään tule (heräteostoksia keksitään kihlattuni kanssa aina!!) Jos minun pitäisi ravintolassa valita otanko alkuruuan ja pääruuan vai pääruuan ja jälkiruuan ottaisin ensimmäisen vaihtoehdon. Pidän enemmän suolaisista herkuista/ruuasta, mutta voi mahoton sitten kun piilossa oleva pullahiiri pääsee valloilleen! Sitten myös niitä herkkuja on saatava… :D Kysyisin vielä sitä, että onko sinulla tapana vastata viespuukin inboxin viesteihin?

  • Iina sanoo:

   Meillä on sama systeemi, että käydään kerran viikossa vaan kaupassa paitsi leipä- ja hedelmävarastoja täydennetään viikollakin :D! Suolaiset herkut on kyllä ihania!! :) Kiva että tuli nälkä :D

 5. np sanoo:

  Ihanaa, että teillä syödään noin tavallista kotiruokaa ja että Tiara syö myös ennakkoluulottomasti kaikkea! Liian usein näkee ihan pieniä lapsia vanhempineen pikaruokaloissa ja sitten ihmetellään kuinka lapsien ylipaino ja sairaudet painaa päälle.

  Pakko huomenna ehkä kokeillanoita superherkullisen näköisiä savulohiwrappejä kun jääkaapissa köllöttää kokonainen isän savustama lohi.

  • Iina sanoo:

   Kiva että meidän ruokailujutut miellyttivät! Mä ehdottomasti haluan suojella mun lapsia ylipainon vaaroilta! :)

   Hei ja todella suosittelen lohiwrappeja, ne on supernam<3 :D Toivottavasti tykkäätte!

 6. Laura sanoo:

  huh et noi wrapit näyttää törkeen hyviltä. Pakko tehdä niit varmaan viikonloppuna :-D

 7. fanni sanoo:

  Pitääkin kokeilla tuota limekanapastaa, namilta kuulostaa! Meillä syödään tosi arkisesti, paljon perunoita :D

  kaksvuotias poikani ei juuri herkkuja saa. Joskus jos leivon, saa maistaa pyytäessään :) jotenki revettiin eilen kaupassa, kun jäbä huuteli koko reissus porkkanan perään, kyseli saisko porkkanan ja yritti napatåa porkkanapussia kärryistä itelleen. Ja kun päästiin kassojen ohi niin hän tärisi innosta! Koska olin luvannnut hänelle porkkanan kunhan ostokset on maksettu :D ei paljon karkin perään huudeella eli äidin herkkuhetket on pysyneet salassa ;)

  • Iina sanoo:

   Mä suosittelen, se on tosi hyvää! :D Mä oon allerginen raa’alle perunalle niin en jaksa ikinä nähdä vaivaa että alkaisin kuorimaan ne kumihanskat kädessä :D

   Ihana teidän porkkanastoori :D Aww! Tiaralle suurinta herkkua on mandariinit ja viinirypäleet, niiden perään aina haikailee kaupassa :D

 8. Anni sanoo:

  Nam, minkä näköisiä! Käytkö yleensä tyttöjen kanssa päivisin kaupassa, vai teettekö koko perhe viikon ostokset kerralla ja täydennätte pitkin viikkoa? :)

 9. Nina sanoo:

  Syöttekö ollenkaan perunaa kun esim nämä kaikki ruuat olivat pastapainotteisia? :)

  • Iina sanoo:

   No hyvin harvoin, perunaa vastaan ei ole mitään muuta kuin se että olen sille raakana allerginen joten harvoin tulee kuorittua sitä sitten kun en jaksa mitään kumihanskasekoilua ja yleensä teen ruuan ennen kuin Otto on kotona :D Mut sillon kun Otto on kotona niin perunamuusi on kova sana<3

 10. Johku sanoo:

  Meillä ei 3 vuotiaat ole vieläkään syöneet suklaata/karkkia. Monet kysyy aina miksi ei, mutta en keksi itse mitään järkevää selitystä sille mihin 3 vuotias tarvitsee karkkia :D Ja itse syön herkkuja silloin kun lapset ovat nukkumassa joten eivät he osaa juurikaan pyytää mitään. Meillä kelpaa hedelmät hyvin herkuiksi ja välillä on keksiä tai mun leivonnaisia :)

  Muuten meillä on kaikki ruokaiset pojat ja pyytävät usein ruokaa lisää. Meillä tehdään hyvin arkisia ruokia: makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa, savulohipiirakkaa, täytettyjä paprikoita yms!
  Syödään välillä pizzaa miehen kanssa kahdestaan iltaisin, sitäkään pojat eivät mielestäni vielä tarvitse, kyllä ne kerkiää syömään niitä herkkuja ja roskaruokaa myöhemminkin! :)

  • Iina sanoo:

   Joo, eipä ne kolmevuotiaat tai sitä vanhemmatkaan karkkia tarvitse mihinkään. Hedelmät ja keksit tai leivonnaiset on parhaita herkkuja <3 Savulohipiirakka kuulostaa ihanalta, täytyy kokeilla :)!

 11. Marma sanoo:

  Ai että, tosi hyvältä kuulostaa! Ihanaa, kun jossain lapsiperheessä tehdään itse noin hyvännäköistä (varmasti myös hyvänmakuista) kotiruokaa, joka on monipuolista ja nykyaikaista, eikä aina jotain perus-nakkikeittoa tai kinkkukiusausta. Arvostan!
  T. Melkein valmis kokki

 12. tintti sanoo:

  Kivoja ruokia! Mun on pakko kysyä, kun sanoit että ootte tarkkoja mitä syötte/mitä Tiara syö.. että ootteko tutustunu lisäaineisiin? Kannattaa mielenkiinnosta lukea muutamista yleisistä ja niin haitallisista lisäaineista, ja katsoa ne pakettien/purkkien sisällöt ennenkuin niitä kotiin kiikuttaa. Tutustu esim natriumglutamaattiin, hiivauutteeseen (= käytönnässä sama kuin natriumglutamaatti), savuaromiin, jne.

  Kaikkien täytyisi karsia natriumglutamaatti, etenkin lasten ruuasta!

  Iloa päivääsi! :)

  • Oana sanoo:

   Samaa halusin sanoa – sen lisaksi, etta ei kaikki suola ole pahasta. Ruokasuola on ainoa, jota kannattaa valttaa ja kayttaa merisuolaa sen sijasta. Lisaaineet ovat kuitenkin kaikista pahin myrkky, jota kaikki valmismarinadit sisaltavat.

   Itsekin sailytan suklaata jaakaapissa, koska en tykkaa siita pehmeana. :D Toinen motiivi voi toki olla, etta toivoisin unohtavani sen jonnekkin sinne kaapin peralle.

  • miisa sanoo:

   Kotiruuissa sitä pystyykin välttämään natriumglutamaattia yms, mutta sitten joskus kun lapsi on koulussa ja päiväkodissa niin siellä kyllä syötetään lapselle kaikki ”liha”pullat ja nakit joista lapsi varmasti saa niitä liikaakin… Varsinkaan kun ei voi siellä olla ite vahtimassa että kuinka paljon lapsi syö. Yks opettaja sanoi ainakin mulle että suositus olisi jotain sitä luokkaa että pieni lapsi saisi syödä yhden nakin viikossa, aika tujua tavaraa ne… :D Tarkoittaen siis juurikin tälläisiä ”huonoja” einesruokia, itse syön natirumglutamaatittomia nakkeja lihapullia yms joissa on vähintään 80% lihaa! Toivottavasti joskus vielä terveys menis rahan edelle ja saatais päiväkoteihin ja kouluihinkin kunnon ruokaa eikä halvinta mahdollista :)

  • Iina sanoo:

   Mä tarkistan aina ettei käyttämissäni lihatuotteissa ole natriumglutamaattia, esimerkiksi nuo Kariniemen limekanasuikaleet ovat natriumglutamaatittomia, vaikka valmismarinoituja ovatkin :)

   Kiva että ruuat miellyttivät marinadeista huolimatta :D kiitos!

   Oana: Jääkaappikylmä suklaa on parasta, ei huoneenlämpöistä voi edes syödä kun se on semmosta ällöä ja tahmasta!! :D

   Miisa: Sä oot niin oikeassa! Paitsi Helsingin päiväkodeissa nykyään kyllä iso osa ruuasta on luomua, mutta ei tietenkään kaikki :/ Kouluissa sen sijaan on ties mitä tarjolla :S

 13. Marie sanoo:

  Pakko mainita tuosta katkarapujen sulatuksesta :D Itse sulattelin niitä myös vuosien ajan jääkaapissa aina hyvissä ajoin etukäteen. Homma sujuu kuitenkin hurjasti nopeammin ja helpommalla (?) kun heittää katkaravut siivilään ja valuttaa päälle kuumaa vettä kunnes ovat sulia! :)

  • nanna sanoo:

   Katkaravut voi sulattaa joo siivilässä mutta ehdottomasti kylmää vettä päälle kuuma hana vesi sisältää ties mitä bakteereja eikä se sovi muutenkaan minusta ruuan laittoon, siinnä katkarapu pussisakin lukee että kylmän veden alla :) Anteeksi nipotus .D

  • Iina sanoo:

   Mä oon kans joskus sulattanu siivilässä, mut mun mielestä kans maku on parempi kun sulattaa hitaasti :D En tiiä mihin sitten perustuu tää makuero!

 14. Katri sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Mukavaa saada vaihtelua omille vakkariruuille. :)

 15. Ihmeissään sanoo:

  Miksi te ette syö puuroa?
  Miksi fanipalat on jääkaapissa? Parhaita huoneenlämpöisinä. Kylmänä rasva jää kitalakeen kiinni, yök.

  • Nimetön sanoo:

   Jääkaapissa koska niissä on suklaata. Ja suklaa on aina parempaa jääkaappikylmänä. D:

  • Iina sanoo:

   Mä en osaa vastata että miksei syödä puuroa, meillä kyllä aina on puurotarvikkeet kaapissa ja kukaan ei inhoa sitä, mutta hyvin harvoin tulee ajatelleeksi että sitä tekisi mieli syödä :D

   Ja mä rakastan jääkaappikylmää suklaata, en voi sietää huoneenlämpöistä. Vaikka tiedän siis kyllä että oikeaoppisesti kaikki suklaa syödään huoneenlämpöisenä :D

 16. Nimetön sanoo:

  Juusto kuuluu ehdottomasti leivälle heti levitteen jälkeen, kaikki muut sen päälle :D Oijoi kun näytti ihanalta kaikki, varsinkin tuo katkarapupasta vaikutti kivalta uudelta jutulta! Itse en kyllä juurikaan mieti minkään ruuan terveellisyyttä tai muuta, kun fysiikka on onnekseni sellainen ettei muutoksia ainakaan vielä tässä iässä tapahdu (: Onneksi en myöskään ole erityisen perso millekään, jos joku himottaa joskus niin suolaiset makeaa enemmän. Esimerkiksi voileipäkakku on kyllä ikisuosikki, ja sitä ei tosiaan ole saatavilla kuin max kerran vuodessa jossain juhlissa.

  • Iina sanoo:

   Mä oon niin samaa mieltä juustosta!! :D Mulla on sama että voin syödä kyllä suunnilleen mitä tahansa eikä pahemmin ulkoiseen olemukseen vaikuta, mutta pelkään aineenvaihdunnan hidastumista vanhenemisen myötä enkä halua että mulla on loppuelämän tälläinen herkkusyöpöttelyongelma :DD Voileipäkakku on kyllä niiiiin superhyvää!

 17. dindin sanoo:

  Hyvältä näyttää tai sitten meillä on vaan hyvin samantapainen maku ruoan suhteen. Itse en tosin ole suklaa-addikti tai muutenkaan makean perään. Mä oon suolaisten herkkujen ystävä :

  Itse en tykkää perunasta juurikaan. Käytän sitä ainoastaan kahdessa ruoassa : kalakeitossa ja itsetehdyissä lohkoperunoissa. Onko sulla/teillä minkälainen suhde perunaan, kun ei sitä näissä näkynyt? :)

  Toi karkkijuttu on kyllä ihailtavaa. En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi sitä karkkia pitäisi ruveta itse lapselle ostamaan. Löytäkööt itse sitten hieman isompana, jos löytää :)

  • Iina sanoo:

   Kiva että näytti hyvältä! Mä haluun eroon mun suklaa-addiktiosta :D Suolaisten herkkujen perään en oo ollut koskaan, nytkin meillä on 3kk vanha sipsipussi kaapissa josta on syöty ehkä kolme sipsiä :DD!’

   Mä en tykkää perunasta keitettynä, tavallisena perunana, mutta kaikenlaiset uuniperunat, perunamuusi ja esim perunalaatikko on tosi nam! Mä oon itse vaan allerginen raa’alle perunalle, niin en koskaan sitä kokkaa yksin kun kuoriminen aiheuttaa hirveät kutinat, mutta Oton ollessa kotona tehdään joskus myös perunaruokia :)!

   Mä oon samaa mieltä, että lapsi kyllä löytyää karkin sitten joskus ihan itse, mun ei sitä tartte tuputtaa :DD! Kiitos paljon♥

 18. minnis sanoo:

  Ihan mielettömän hyvän näkösiä ruokia! Mulle tulee aina hirveä kokkausinto kun katson sun näitä ruokia! :D Näyttää niin hyvältä! Nyt vaan pannut tulille ja kokkailemaan mitä herkullisimpa ruokia :)

  Mun paheeni on myös joskus ollut noi fanipalat :D Niihin jää niin koukkuun! Pääsin eroon siitä kun yksinkertaisesti vaan unohdin sen, että oon niitä ikinä edes syönyt ja sen jälkeen ei tehnyt mieli :D hahah.

 19. Roosa sanoo:

  Mun poikaystävä tykkää kokata. Meillä syödään aika paljon perunaa. Ihan keitettynä, muussattuna tai sitten uuniperunaa tuorejuustolla. Lihaa kanssa syödään paljon ja ostetaan sellainen klöntsä mistä tehdään suikale-kastike, pihvejä tai pistetään vaan uuniin. Me ei olla erikseen ajateltu näin, mutta oon huomannut, että pyritään tekeen paljon ruokaa puhtaista raaka-aineista. Ei valmismarinaadeja, pakasteita, ruokakermaa yms. Ei kaikki tietenkään ole pahasta, mutta näin meillä vaan on tapana. Esimerkiksi ruokakerma korvataan jauhoilla, maidolla ja palalla voita. Saa sellaisen kermaisen kastikkeen!

  Niin en tiiä onko oleellista, mutta meillä ei oo lapsia. Mutta olisin varmaan sun kaa samoilla linjoilla säännöllisistä ruoka-ajoista. Ja pitäisi mahdollisimman pitkään just herkkuina kotitekoisia leivonnaisia ja kaurakeksejä. Olin muuten vahtimassa poikaystävän siskon lasta pari päivää. Lapsi on 9kk ja hänellä ei ole säännöllisiä ruoka-aikoja tai päivärytmiä! Oli muuten vaikee vahtia kun piti veikata että koskahan tota taaperoo väsyttää tai sillä ois nälkä. Varsinkaan kun ei osaa ”lukea” lasta kuten vanhemmat. Tosiaan parin kk ikäisenä tuo vauva myöhään ennen iltaunille menoa. En käsitä. Oon ihan pöyristynyt. Kyseessä kuitenkin 30-vuotiaat hyvintienaava tutkija-pariskunta.

  • Iina sanoo:

   Kuulostaa tosi hyvältä teidän syömingit, ihanaa että jaksatte laittaa puhdasta ruokaa alusta asti itse! :) Mäkin haluaisin syödä enemmän perunaa!

   Kuulostaa vähän hurjalta ettei minkäänlaista rytmiä ole 9kk vanhalla, mutta en tuomitse! Meilläkin kesti pitkään Zeldan rytmien löytymisessä, vaikka sitten taas Tiaralla oli lähes kellontarkat rytmit ja nukkuma-ajat parin kuukauden ikäisestä asti. Varmasti kyllä hämmentävää hoitaa vierasta lasta jolla ei rytmiä ole ja 9kk vanha on sen ikäinen jo että ruoka-aikojenkin pitäisi sitä päivää kuitenkin rytmittää aika hyvin…

 20. piia sanoo:

  Mikä on Zeldan herkkua? Teetkö Zeldan ruoat itse vai maistuuko purkkiruoka paremmin? :)

  • Iina sanoo:

   Zelda tykkää banaanista ja avokadosta tosi paljon, porkkana on kans herkkua ja sitten puolukkapuuro <3 Meillä on vähän sekä että, hedelmäsoseita ja sormiruokaa tarjoilen ihan tuoreena ja lihasoseita kaupan valikoimista. Aikalailla samalla mentaliteetilla kuin Tipan kanssa aikoinaan! :)

 21. st.brigitten sanoo:

  Meillä on aika sama mentaliteetti ruuan kanssa. Meilläkään ei ole karkkipäivää vaan herkkupäivä, jolloin lasten kanssa yhdessä leivotaan jotain herkkuja: keksejä, pikkuleipiä,muffinseja,juustokakkua,itse tehtyjä sipsejä tai mitä nyt milloinkin päätetään tehdä. Mä ajattelen, että ollaan aika hyvät ruokatavat saatu opetettua lapsille kun tuo meidän 4v kerhossa oli keksin sijaan pyytänyt kurkkua, kun ei ollut herkkupäivä ;) ;)

 22. Elisabet sanoo:

  Mmmm tuo vuohenjuustoinen kanapasta kuulostaa erittäin hyvälle! En oo vielä koskaan maistanu vuohenjuustoa, niin oliskohan nyt sen vuoro tuon ruoan yhteydessä. :)
  Kivoja tämmöset ruokapostaukset välillä. Voisitkohan joskus jakaa vaikka niitä jälkiruoka/smoothie vinkkejä? Ja olisko mahdollista kuulla tyttöjen ruokailusta enemmän, vaikka jonkun päivän ruuista juomineen kertoisit? :)

  • Iina sanoo:

   Se on tosi herkkua!! :) Vuohenjuusto on voimakkaan makuista, mutta tosi hyvää mun mielestä! :) Kiva että tykkäsit, kiitos! Mun täytyy tehdä kans joku jälkkärijatko-osa tälle! :) Tyttöjen ruokailuista voin kertoa kans, varmaankin tässä kunhan Zeldankin ruokavalio vielä vähän monipuolistuu :)!

 23. Jarno sanoo:

  Iina mä voisin muuttaa teille kotiapulaiseksi ja palkaksi kelpaa noi sun tekemät safkat.
  Sä vaan osaat! (y)

 24. S sanoo:

  Musta oli ihana lukea, että on vielä sellaisia vanhempia, jotka ovat tarkkoja lastensa ruokavaliosta, kun sillä on oikeasti lapsen terveyden kannalta hyötyä. Mua itseäni hirvittää nykyään se, että todella pienillekkin lapsille tarjotaan mäkkiruokaa. Liian usein näkee hädintuskin kävelemäänkään vielä oppineita lapsia syöttötuolissa vetelemässä ranuja kuin viimeistä päivää. Jos sellainen rasva ja suolamäärä on myrkkyä aikuisillekkin, niin miten pienen lapsen vartalo voi sellaista kestää? Ja toinen mihin terveellisen ruokavalion lisäksi kiinnitin positiivista huomiota, oli se, että tarjoat monia eri makuja Tiaralle. Se on tosi kiva. Mä olen satavarma, että Tiara kiittää vanhempana. Mulle itse tarjottiin lapsena hajutonta ja mautonta ruokaa, ja siitä kiitoksena olenkin sitten universumin nirsoin ihminen. Olen yrittänyt maistella uusia makuja, mutta kaikki tulee ylös samantien. Siksi pidänkin uusien makujen opettamista pienenä hyvinkin tärkeänä.

  • Iina sanoo:

   Ihanaa, että tykkäst mun tekstistä ja meidän ruokatavoista! :) Mua kans kauhistuttaa se että taaperot vetelee hamppareita ja tunnistavat mäkkilogoja mainoslehdistä, se on ihan sairasta.

   Mulle on aina pienestä asti tarjottu kaikkia eri makuja (t. juoksin nelivuotiaana kaupan tiskille vaatimaan innoissani mätiä ja graavilohta ja myyjä katseli ihmeissään) ja mä oon kyllä iloinen siitä että oon oppinut tykkäämään melkeinpä kaikesta, erikoisemmasta ja tavallisesta. Ihanaa että et halua siirtää omia ruokarajoitteita lapsille vaan tutustuttaa eri makuihin, ihailtavaa! :)

 25. gre sanoo:

  Vau, tosi herkullisen näköisiä ruokia! Kiva kun meillä on niin samanlainen arkiruokamaku niin täältä saa aina tosi hyviä ruokavinkkejä! :) Päätin jo että tänään menee katkarapupasta kokeiluun ja loppuviikosta vois olla limekanan vuoro :)

 26. JenniF sanoo:

  Voi kuinka hyvän näköisiä ruokia! täytyy itsekkin kokeilla näitä :) Ajattelin kysyä mielenkiinnosta että syöttekö koskaan perunaruokia? ja onko sulla ollut pienenä karkkipäiviä?

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia, kiva että tykkäsit :)! Me syödään aika harvoin perunaa, vaikka tykätäänkin siitä. Usein vain tulee laitettua jotain muuta :D Ja mulla ei ole ollut karkkipäivää, vaan olen aina halutessani saanut karkkia, mutta mä en pienenä ollut kyllä tosiaankaan tämmönen tapa-mussuttaja niinkuin nykyään, vaan silloin söin ehkä just kerran viikossa-parissa karkkia :D

 27. Empampa sanoo:

  Ihana Iina ja ihanaa ruokaa, oon ootellu tätä postausta niin kauan! Hyviä arkiruokavinkkejä, tuo katkarapupasta kuulosti ihanalta (:
  Itse oon lihakaupassa töissä ja alan koulutuksella varustettu ja kotoa löytyy yleensä aina joku paistin tai fileen pätkä mistä tehdä ruokaa. Kuitenkik syön omasta mielestäni liikaa lihaa, ja vaikka ostankin vain kotimaista ja suosin lähellä tuotettua ja luomua, tahtoisin vielä enemmän panostaa kala- ja kasvisruokiin. Tavoitteeni on, että 3-4 päivää viikossa syötäisiin muuta kuin nautaa/possua/broileria. Kesällä varsinkin ihanien kotimaisten kasvisten aikaan on ihanaa kikkailla pelkillä kasviksilla, ja oon alkanut perehtyä muuhunkin kalaan kuin loheen.
  Itsellä tulee popsittua vähän liikaakin karkkeja, mutta esimerkiksi leffaherkkuna eniten maistuu kasvistikut jja kermaviilikastike tai ruisnapit ja tuorejuusto <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.