Joulukadun avajaiset

24.11.2013

IMG_0028 IMG_0046 IMG_0054Helsinki on verhoutunut joulukoristeisiin, tämä on sitä vuoden parasta ja kauneinta aikaa. Illan hämärtyessä valot loistavat niin kauniisti että joulun läheisyyden voi todella aistia joka puolella. Enää tasan kuukausi jouluun! Mun blogia lukevat eivät ole voineet välttyä huomaamasta, että mä olen joulua palavasti rakastava tyyppi, ja ehdottomasti näin joulunaikaan tykkään tuoda ripauksen jos toisenkin joulua vähän joka postaukseen.  Koittakaa kestää, joulun jälkeen taas luonnollisesti helpottaa, haha!

Me käytiin ennen joulukadun avajaisia Stockmannilla aikeinamme morjenstaa joulupukkia, mutta lopulta Tiara olikin sitten vähän toista mieltä. Mentiin joulupukin viereen istumaan kun syli oli ehdoton ei-ei, mutta siinä vieressäkin ainoa mitä Tipa sai pukille sanottua oli että ”Kalat ovat tuollapäin!” kuten allaolevasta kuvastakin varmaan näkee, siinä Tipa nimittäin osoittelee kalojen suuntaan. Kalat ovat Tipan suursuosikki ja niitä täytyy käydä katsomassa jokaisella keskustareissulla vaikkei Stockmannille olisi muuten mitään asiaa edes, kun neiti huutelee jo metrossa aina että ”Mennään Stockalle katsomaan kaloja!”.

IMG_9782zIMG_9824 IMG_9833 IMG_9847 Stockalta me hipsittiin Aleksanterinkadulle ja saatiin kuin saatiinkin hyvä paikka ihan tien reunasta, että nähtiin hyvin joulukulkue. Kulkueella oli tänä vuonna enemmän koiria kuin viimeksi, mikä oli etenkin Tiaran mielestä huisin hauskaa ja ihasteltiinkin niitä varmaan kaikkein eniten joulupukin jäädessä toissijaiseksi. Taisi meillä ainakin tänään eläimet voittaa taiston joulupukin kanssa ihan 6-0! Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa. Mä Facebookissa kyselinkin jo että mitä olette mieltä, kannattaako tänä jouluna jo pyytää joulupukkia vierailulle meidänkin kotiin?

Tiara ei siis tänään ollut hirvittävän innoissaan pukeista (suoraan sanoen oli aika pakokauhuinen varsinkin Stockmannilla, vaikka sai kurkkia pukkia äidin sylin turvista), mutta toki tilanne voisi olla ihan toinen jos pukki tulisi omaan kotiin ja toisi vieläpä lahjoja mukanaan. Mulle itselleni joulupukki on aina ollut tärkeä osa joulua ja melkein joka joulu meidän tai sukulaisten luona missä ollaan oltu viettämässä joulua, on käynyt pukki. Kunhan tytöt vanhenevat niin ehdottomasti tilataan aina pukki käymään, ja mahdollisesti jo tänäkin jouluna, mutta mietin vain että pelästyyköhän Tiara pahasti jos pukki tulee käymään?

IMG_9888 IMG_9901 IMG_9918 IMG_9937 IMG_9952 IMG_9956Bernhardilaiset olivat ihan meidän suosikkeja, kunnon hurmaajia! Kaikkein suloisin oli tuo ylläolevassa kuvassa näkyvä piskuinen pentu joka matkusti toisen koiran vetämissä vaunuissa. Ihan huikean söpö pikku karvapallero, aww! Täytyy muuten tunnustaa jotain noloa itsestäni: Moni mun kaveri luuli pienenä, että Lassie on koirarotu, vaikka nykyään kaikki tietävät että Lassie oli vain elokuvan koiran nimi ja koiran rotu on collie. Itse tiesin että Lassie ei ole koirarotu, mutta erehdyin vielä nolommin: luulin että Beethoven on koirarotu ja kesti kauan oppia että ei, se onkin Bernhardinkoira.

IMG_0010 IMG_0016 IMG_0076Kotimatkalla Tipa kuukahti samantien, taisi olla tytsyllä jännittävä päivä. Zelda taas teki perinteiset ja heräsi ei sekuntiakaan aiemmin kuin juuri tapahtuman loputtua ;)! Punaiset posket ja hyvä mieli saatiin kaikille reissun aikana, ja sitten tultiin kotiin syömään eilisen makaroonilaatikon jämät uudella twistillä, heitettiin nimittäin pannulle paketillinen pekonikuutioita, ruskistettiin ne, sitten makaronilaatikon jämät perään, loraus kermaa ja parmesania ja avot – maailman paras jämämakaronilaatikko on syntynyt!  Joskus saa vähän löysäillä ruuanlaitossa ja tänään oli juuri sellainen päivä.

Nyt mä lähden etsimään mun suklaapatukkaa jääkaapin uumenista ylpeänä siitä että olen vastustanut fanipaloja hienosti koko viikon, woohoo! Sitten voisin käpertyä Oton kainaloon vielä hetkeksi katsomaan sarjoja ennen kuin uni vie voiton. Hyvää yötä ja mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille!♥

Minkä ikäisiä teidän muksut on olleet kun pukki on tullut käymään ensimmäisen kerran? Miten ovat reagoineet pukin vierailuun?


No Responses to “Joulukadun avajaiset”

 1. Avatar Jelena sanoo:

  Voi vitsi mua harmittaa, et missasin noi joulukauden avajaiset!
  Eilen vielä innoissani hehkutin poikaystävälle, että huomenna mennään ja katsotaan samalla, että onko Stockan jouluikkuna auennu jo! Sun postauksen innoittamana siis :D Mut sit tänää olin jo unohtanu koko jutun, ku innoissani siivosin koko päivän :( (Ehkä ihan hyvä vaan)

  Munki lemppari oli pienenä ne kalat Stockalla ja on edelleen! Muistan, kuinka pienenä aina syötin niitä, jos olin isin mukana töissä :D Mut niitä on edelleen pakko päästä kattomaan, jos Stockalle menee!

  Mut ihanaa, kun teillä oli mahtava päivä joulukauden avajaisissa! Oon ihan kade, kun unohdin niin totaalisesti siivousinnossani sen :(

  • Iina Iina sanoo:

   Voiei! No mutta, ne ihanat jouluvalot ja Stockan jouluikkuna on onneksi siellä katseltavissa edelleen, jos vaikka oot menossa Stockalle päin katsomaan kaloja ;D! Mukavaa joulunodotusta sinulle♥

 2. Avatar nuuppaa sanoo:

  Ihanat tytöt <3
  Tuosta beethoovenista, itse kun puhun tälläisistä koirista niin itsekkin puhun beethooveneista…:D jaaa tuosta lassiesta… Luulin sitäkin koiraroduksi mutta en ole ikinä tiennyt millainen se on, eikä ihmekkään kun en ole kyseistä elokuvaa nähnyt, tai edes rotua nähtävästi.. :D

  On täällä vähän nolompiakin kuin sinä, onneksi voi kuitenkin olla aikalailla anonyyminä :P

  • Iina Iina sanoo:

   Tytöt on ihania♥♥ Hahah voi ihana sinä!! :D No mä oon aina ollut semmonen koirahullu ja lukenu oikeen kirjahyllykaupalla koirakirjallisuutta ja silti luulin bernhardinkoiria beethoveneiksi :DD Et oo nolo! :D

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Meidän tyttö oli juuri täyttänyt vuoden viime vuonna kun pukki kävi. Eihän hää siitä vielä oikein mitään ymmärtänyt, pelkäs aika paljon eikä syliin mennyt eikä varsinkaan hymyillyt. ;) Mutta nyt tämä sama tyttö on jo kuukauden päivät hokenu että ”joulupukki tullee, joulupukki tullee” ja tietää että se asuu Korvatunturilla, ja nyt sit tietää myös että joulupukki tulee jouluna. :D Ja tämän joulupukin keksi siitä kun kerran katottiin viime vuoden joulukuvia ja sieltä sitten bongas tämän valkopartaisen miehen ja oli silmät oli kyllä kun naulittu siihen joulupukkiin! Että tänä vuonna meille tulee taas joulupukki, katotaan mitä tuumii tyttö kun se oikeesti istuukin tuossa sohvalla.. ;) Meiän pukki on ihan tuttu pukki, ei tarvia tilata mistään tilauspukkia.. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi miten ihanaa!! :) Kuulostaa kivalta, toivottavasti teidän tyttö tykkää pukista! :) Ja voi olen kade, me ei tunneta ketään kuka voisi tulla pukiksi niin pitää varmaankin tilata jos pukki halutaan käymään :(

 4. Avatar ac sanoo:

  Meille tulee mun isä joulupukiksi :) Isä höpötti innoissaan jo silloin kun odotin Måndelssonia, että ”mä ootan nyt jo oikeesti ihan hirveesti jouluja, kun mähän saan alkaa taas pukiksi!” :D Se on aina ollut meille pukkina kun olin pieni, se on niin elementissään tollasissa jutuissa :D No nyt se ei meinannu pysyä housuissaan kun pyysin sitä joulupukiksi tänä jouluna! Ei me varmaan tilattaisi pukkia vielä tänä vuonna, mutta kun meillä sattuu olemaan toi yksi innostunut ehdokas niin asia tuntuu ihan itsestäänselvyydeltä :) Lisäksi tuntuu jotenkin kivalta sekin, että nähdään sitten isä jouluna siinä päivällä, kun mennään sitten illaksi äitini luo.

  Veikkaan kyllä, että Måndelsson pelkää pukkia, mutta eikös se yleensä ollut niin ihan pienenä, että ensin pukin ollessa paikalla oltiin niin hiljasta että, mutta heti pukin lähdettyä alkoi hirveä hihitys ja höpötys kun JOULUPUKKI kävi :D

  Ps. Musta on kiva lukea sun jouluhöpötyksiä, mä kun yritän sinnitellä mahdollisimman pitkälle niitten kanssa etten kyllästy, mutta saan silti hiukan fiilistellä jo sun (ja muitten) kautta ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Hahaa voi miten ihana sun isi, mä oon niin kade! Miksei meillä ole tuollaista isiä tai pappaa tai serkunkumminkaimaa joka haluaisi pukiksi, damn! :D

   Ja tuo on kyllä totta mitä sanoit joulupukin pelkäämisestä, että ainahan se on vähän jännittävää ja sitten jälkeenpäion hihitellään :D

   Kiitos ihana♥ Mäkin oon lukenu sun höpötyksiä, niin sisustuksesta kuin joulusta ja muustakin mutta kun oon niin pirun huono kommentoimaan. Anteeksi!! Kiitos että sä jaksat aina piristää päivää ja kommentoida♥

 5. Avatar miuku sanoo:

  Itse olin n. 9kk ku pukki tuli meille ja isosisko 2v. Ja meitä ei ainakaan jännittänyt ollenkaan!! (tai niin mulle kerrottiin :D ) mun mielestä pukki on tosi tärkee!!!:)

 6. Avatar miss.A sanoo:

  Oli varmaa iha magee joulukukkue! Ystäväni pääs olla osana kulkuetta, ehkä taisitte bongatakki hänen? :)

 7. Avatar Minna sanoo:

  Ihana haalari Tipalla! :) ja hei ehdottomasti joulupukki! Itse ainakin ”pelkäsin” ja vierastin pukkia pienenä mutta se oli silti huikeeta ja jälkeenpäin hymyilytti paljon :) ja parasta olo se pukin odottelu!

  • Iina Iina sanoo:

   Eiks ookin! Se on meidän viime vuotinen Molo Kids joka on nyt Tiaralle sopiva, viime talvena oli iso :D Ja totta, kyllä se joulupukin odottelu on ihanan kutkuttavaa ja haluan kokea sen jo tänä jouluna Tipan kanssa :D

 8. Avatar Siiri sanoo:

  Oi noi stockan kalat! Tuo lapsuusmuistoja mieleen ku itelläki oli pakko niitä päästä aina kattomaa sinne, vielä monta vuotta Tiaraa vanhempanakin! :)

 9. Avatar Linkku sanoo:

  Joulupukki oli kyl maailman parasta lapsuuden jouluissa! Kyl meillä on käyny jo ku ollaan oltu ihan tosi pieniä. Pelkäsin muutamana vuotena enkä syliin suostunut millään, mutta lahjathan oli toki aina kivoja pukinkin tuomana :’D Kyllä se siitä sitten aika pian helpotti se pelko ja pukin vierailusta tuli kyllä jo tosi aikasin koko vuoden kohokohta!

 10. Avatar Jasmin sanoo:

  MOI! nyt on pakko tulla kommentoimaan ku löysin tän blogin yli vuoden tauon jälkeen :D en oo siis pahemmin mitään blogeja jaksanu pitkäänaikaan lueskella ja nyt yhtäkkii tuli tä sun bloginimi jostain mieleen ni tulin tsekkaamaan et onks sul enää edes tätä, ja nyt oon lukenu 2,5h näit postauksia vaik pitäis olla jo nukkumassa! o-ou. mut tosiaan paljon on tapahtunut Tiara on jo niin iso tyttö ja teil on toinenkin lapsi! ihanaa!!! ja ootte kans menos naimisiin? :) hurjasti onnea teidän perheelle ootte ihania <3

  • Iina Iina sanoo:

   Hei jee ihanaa että löysit takaisin tänne pitkän tauon jälkeen, tervetuloa lukemaan taas!! (ja kommentoimaan)! Kiitos paljon♥ Vuodessa on tosiaan tapahtunut hurjasti, ja häät on tulossa helmikuussa :)! Kaikkea hyvää sulle ja kiitos vielä♥

 11. Avatar Nennis sanoo:

  Meillä on lapsuudesta asti käynyt pukki ja vaikka mua kovasti pelottikin niin olihan se kaikessa kauheudessaan ihan huikeeta :D

  Mutta tunnustan, että vieläkin vähän jänskättää pukin vierailu. Enkä ainakaan suostu menemään syliin, todellakaan. Ja ikää 23v…

 12. Avatar Nora sanoo:

  Mä pelkäsin joulupukkia aina ihan kamalasti! Menin äitin selän taakse aina piiloon ja itkin jos mua yritettiin esimerkiks pistää joulupukin syliin. Jotkut varhaiset traumat varmaan siitä ukosta, en vieläkään tykkää jos meille tulee joulupukki :D vaikka mä kyllä muistan jo nelivuotiaana ajatelleeni, että katos vaan sehän on vaari. Enkä muista missään vaiheessa oikeesti uskoneeni joulupukkiin… Mutta siis, mä en varmaan omille lapsilleni pukkia jouluks ottaisi, paitsi ehkä sitten kun tajuaa kysyä että tuleeko pukki tänä jouluna käymään tms.

 13. Avatar Elisabet sanoo:

  Harmittaa kun ei asuta lähimaillakaan Helsinkiä! Nuo joulukauden avajaiset on niin kivan näköiset, että mielellään kävis semmosissa. :) Haha, mä puhun vielä edelleenkin lassie koirista! Jos nyt totta puhutaan, niin sä valaisit mua nyt kovasti tuosta asiasta. :D
  Me ei taideta vielä tänä vuonna pukkia kutsua kylään, kun ei tuo meidän pirpana vielä päälle 8kk ikäisenä ehkä ymmärtäisi niin. Itse kun pieni olin, niin kyllä meillä pukki kävi. Tosin mä taisin olla sen 4v, kun tajusin ettei pukkia olekaan! Mun serkku oli sinä vuonna pukki, ja mä ihmettelin kun se häipy kesken joulunvieton pois. Mulle sanottiin, et hän kavereiden luokse lähti, mut mä fiksuna tyttönä päättelin et eihän jouluna voi pois lähtee kotoa kesken kaiken, vaan arvasin, et hän se pukki on. Tää kaikki on videolle napattu ja vieläkin huvittaa. :D

  • Iina Iina sanoo:

   Nuo joulukadun avajaiset on kyllä aina yhtä mukava ja jouluinen tapahtuma♥ Hahah ihana, no nyt tiiät että ne on collieita :D!

   Olitpa fiksu kun noin pienenä jo hiffasit että pukkia ei olekaan! Mä uskon pukkiin vieläkin vähän ;D Hyvä että on videollakin, voi kun meilläki ois enemmän lapsuusvideoita, ne on niin hauskoja :D

 14. Avatar Otto sanoo:

  Me oltii kerran lapissa viettämässä joulua perhetuttujen kanssa. Joulupukilla oli talonmiehen maiharit, maastohousut ja puukko.

  http://suptg.thisisnotatrueending.com/archive/24768489/images/1368307977322.jpg

 15. Avatar Äiskä sanoo:

  Hei! Luin netistä että pienen vauvan kanssa ei saisi mennä ulos pitkäksi aikaa jos yli -10 pakkasta. Pitääkö tämä paikkaansa? Ja noudatetaanko sitä teidän perheessä? Mulla 4kk vauva ja nyt mietityttää, että pitääkö koko talvi istua sisällä O_o

  • Iina Iina sanoo:

   Kyllä mä oon pitänyt esim parvekepäiväunille neuvolan ohjeen mukaan pakkasrajana -15 astetta, kymmenessä pakkasasteessa menisin ihan huoletta ulkoilemaan :)! Ei tartte sisällä kökkiä, mukavaa talvea teille! :)

 16. Avatar milla-mai sanoo:

  Meillä kävi joulupukki kun lapsi oli vajaa 3v. Pelottihan se, ja tyttö vain takertui muhun kauhusta jäykkänä. kun lahjojen jako alkoi, niin uskalsi varovasti hakea paketteja, ja kuiskata kiitokset. Syliin ei todellakaan mennyt, eikä samaan valokuvaan edes.
  Kun pukki sitten lähti, niin tyttö riemastui ja hihkui kuinka upea joulupukki oli, vau! Joulun jälkeen ei sitten puhuttu enää mistään muusta kuin joulupukista, ja odotettiin jo innolla seuraavaa joulua. :D Nyt vuoden jälkeen tuo muistaa edelleen joulupukin, ja odotus on malttamatonta.

 17. Avatar Amanda sanoo:

  Joskus pikkutyttönä olin mummin ja vaarin luona oman perheeni ja serkkuperheen kanssa viettämässä joulua. Mä taisin olla 4v, serkku 3v. Olin ihan innoissani pukista, kun taas mun serkku pelkäsi niin paljon, että tuli itku puseroon. Vanhemmalla iällä aina nauretaan tälle, koska se pukkihan oli siis oikeasti serkkuni isä. :D

 18. Avatar Riihitonttu sanoo:

  Kannattaa pyytää joulupukki ja kertoa jo ajoissa lapsille että sellainen tulee ja tuo lahjoja! :) Meillä ainakin on kaksvuotiaana olleet ihan haltioissaan (alku-ujostelun jälkeen)! :)

 19. Avatar Jenna sanoo:

  Meillä on tuollainen valkoinen karvapallo! :D

 20. Avatar Jenni sanoo:

  Mun mielestä ehdottomasti pitää olla joulupukki! :) Tottakai se kaikkia lapsia vähän pelottaa ja jännittää, mutta siitä se joulun taika syntyykin kun odotetaan ja odotetaan että koskahan se pukki tulee ja mitä lahjoja mahtaa saada, vai saako kenties lahjoja ollenkaan! Voithan Tiaraa valmistaa pukin tuloon lukemalla jouluisia satuja ja kertoa hänelle pukista. En mä usko että kukaan lapsi nyt kovin pahanpäiväisesti voi joulupukkia pelästyä. :)

  • Iina Iina sanoo:

   No se on ihan totta että se jännittäminen on myös ihanaa! :) Me ollaan luettu paljon joulusatuja ja käyty tosiaan tapaamassakin joulupukkia, kuten noissa kuvissa näkyi. Mä toivon kans että Tiara ei sitten pelästy kovin pahasti, nuo kaksivuotiaat kun osaavat olla välillä tosi tunteellisia :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.