Joulukalenteri luukku 11

11.12.2013

luukku11Vihdoinkin pääsen esittelemään meidän tämän vuoden joulukuusen koristeluineen, sillä kuten Instagram (@iinalaura) seuraajat tietävätkin, mun kamera tuli eilen illalla vihdoin perille! Sain saapumisilmoituksen kolmetoista minuuttia ennen 600m päässä sijaitsevan postin sulkemisaikaa ja Otto reippaana poikana kipitti ja haki kameran ja oli jo takaisin kotona silloin kun posti meni kiinni, ihana mies! Eli vuorossa lähikuvaa meidän kuusesta!

Mä oon uuden kameran kanssa näin aluksi vielä ihan hukassa joten kuvanlaatu hieman on mitä on. Mutta sain kameran mukana hienon kuvausoppaan jota olen jo aloittanut lukemaan ja nyt mun päässä vilisee isoarvot, valotusajat, kohinat ja muut hienot termit! Aion ihan mahdollisimman pikapikaa oppia käyttämään tuota kunnolla, ja kunhan saan jouluaattona uuden objektiivin ja jalustan niin laitan kyllä ihan uuden valokuvausvaihteen päälle.

thekuusiMeidän joulukuusi on valkoinen, koska se a) sopii sisustukseen parhaiten ja b) ei yritä näyttää aidolta kuuselta epäonnistuen siinä pahasti, vaan on reilusti feikki ja sellaisena upea. Aito kuusi olisi tietysti aivan omaa luokkaansa, mutta kun on allerginen niin silloin se ei valitettavasti tule kyseeseen, vaikka siitä aina haaveilenkin! Mä oon kokeillut joulukoristeluissa vaikka ja mitä teemoja, ja tänä vuonna inspiroiduin Stockmannin vaaleanpunaisista herkkukoristeista ja päätin että teemaksi sopii vaaleanpuna-valko-hopea. Meiltä löytyi kaikissa näissä väreissä jonkinverran koristeita jo etukäteen, ja lisäksi hamstrasin Argos-hallin joulumaailmasta vielä lisää vaaleanpunaisia muffinsseja, ja muita ihanuuksia.

Joulukuusi on meidän perheessä perinteisesti koristeltu aina itsenäisyyspäivänä, ja tätä perinnettä mä haluan jatkaa edelleen. Itsenäisyyspäivänä koristelu juontaa juurensa mun lapsuudesta, jolloin me matkustettiin joka joululomaksi sukulaisten luo Ouluun eli ei oikeaan jouluaikaan paljoa kuusta ehditty katselemaan tai koristelemaan omassa kodissa. Siksi laitettiin se aina jo itsenäisyyspäivänä, että ehdittiin nauttia omasta kuusesta. Sitten vaan totuin siihen että koti on jouluasussa jo kuun alussa ja nykyään en osaa kuvitella että koristelisin kuusen vasta juuri ennen aattoa!

ekatjoulupallot joulupallo1 jätski lumikukka muffinssi muffinssi2latvatähtiMä oon aiemminkin kertonut täällä että kerään joulukoristeita ja se määrä minkä oon niihin vuosien saatossa upottanut on varmaan jotain ihan käsittämättömän naurettavaa! Meillä on koristeita ihan hulluna, monta laatikollista ja mun vuoden kohokohta on ihan oikeasti aina se päivä kun saan avata ne laatikot ja ripustaa koristeet kuuseen. Tiara auttoi mua tänä vuonna ja rikkoi muutaman koristeen kun muutama lasipallo tippui vahingossa lattialle, mutta mun mielestä kuusenkoristelu on koko perheen yhteistä puuhaa johon ehdottomasti otan tytöt aina mukaan. Mä toivon että hekin oppivat rakastamaan joulua yhtä paljon kuin mä rakastan, sillä meidän kotona joulua ei pääse pakoon mitenkään.

Millainen joulukuusi teillä on / teille tulee tänä vuonna? Tykkäättekö tekokuusissa enemmän valkoisesta vai vihreästä vai kenties vaikka pinkistä? Milloin on oikea aika koristella joulukuusi?


No Responses to “Joulukalenteri luukku 11”

 1. Avatar moi sanoo:

  Minkä kameran ostit?:)

 2. Avatar Iita sanoo:

  Me haetaan kuusi metsästä päivä ennen aattoa ja silloin tai aaton aamuna aikaisin se koristellaan. :) Meillä oli lapsena tapana että isi kävi hakemassa kuusen, mutta me päätettiin mun puolison kanssa että me haetaan kuusi koko perheen voimin. :) Ei meidän vuoden ikäinen tästä tulevasta reissusta tule mitään muistamaan vielä tänä jouluna, mutta haluan silti alottaa tän perinteen jo nyt. :D

 3. Avatar Saara sanoo:

  Voi miten ihania nuo ’Baby’s first christmas’ -pallot! Mistä oot löytänyt ne? :)
  Ihana kuusi, tykkään, vaikka meillä kotona onkin aina ollut aito kuusi joka koristellaan ”vasta” aattoaamuna joulupukin kuumaa linjaa katsottaessa :)

 4. Avatar Anne sanoo:

  Tänä vuonna meidän kotiin ei tule kuusta, koska lähdemme joulun viettoon Lappiin. Mutta perinteisesti oikea metsäkuusi on kannettu meille sisään jouluaattona tai aaton aattoiltana, niin tehtiin aina myös lapsuudenkodissani.

 5. Avatar Viivi sanoo:

  Kyllä noista tekokuusista valkoinen näyttää kivoimmalta, se vihreä on juuri niin epäaito yrittäessän näyttää aidolta, kuten sanoit. Mua harmittaa, ettei meille ainakaan tänä vuonna tule kuusta lainkaan. Kissavauva ja kuusi ei vaan ole hyvä yhdistelmä, toivottavasti ensi vuonna uskaltaisi jo yrittää tuoda kuusta sisälle!
  Meillä on ollut aina perinteenä koristella kuusi vasta jouluaattoaamuna, ja kuusi onkin tuotu sisälle vasta aatonaattona. Tykkään kyllä siitä perinteestä, joten luultavasti sillä tiellä ensi jouluna, jos saadaan tuotua kuusi. :)

  Noi lapsen ensimmäisen joulupallot on muuten hurjan söpö idea, ja ihanat pallotkin!

 6. Avatar Julia sanoo:

  Meill’ä taitaa olla sama kuusi itseasiassa ku teilläki! ;) Ja Hugolle on myös tommonen pallo niinkuin Zeldalla, tosin sinisenä vain! :)

 7. Avatar Outi sanoo:

  Tuo on niin hieno kuusi!! Mäkin oon etsinyt samanlaista valkoista, mut täälläpäin on myyty vain ”vääränlaisia” valkoisia ;O) Ei sillä, on meillä omaa metsää vähäsen, että oikeakin saatais, mutta kun on muutama joulu menty tekokuusella, niin se vaan nyt on niin helppo..!!!

 8. Avatar miuku sanoo:

  Me ostetaan torilta joulukuusi ja laitetaan siihen turkoosia ja vaaleanpunaista helminauhaa ja joulupalloja! :) ja ei todellakaan tähteä latvaan..

 9. Avatar Petra sanoo:

  Päädyttiin tänävuonna ostamaan mini pöytäkuusi, valkoinen. Samaa mieltä tosta, että jos ei ole aito niin olkoot sitten selkeesti feikki! Mennään jouluksi mun vanhemmille ja sielä on sitten ihan aitokin kuusi :)
  Mun äiskä osti viimevuonna Kevinille vaaleansinisen sydämen kuuseen, jossa lukee tuo baby’s first Christmas :’)

 10. Avatar Sd sanoo:

  Mistä noita palloja saa? Stockalta? Huomenna menossa kaupoille, jospa joku ehtis kertoa ovatko sieltä :)

 11. Avatar Pita sanoo:

  Joulu on kyllä ihan parasta aikaa! Meillä on aina lapsena haettua kuusi vasta aatonaattona ja sitten aattoaamuna koristeltu heti kun ollaan saatu sisarusten kanssa silmät auki. Pienenä tuli yleensä herättyä jo joskus kuuden maissa aamulla kukkumaan että millon muut herää ja pääsee kuusen luokse. :D Samat kuusiperinteet on jatkunut vielä omilleenmuuton jälkeenkin. Tosin ilman ihan noin aikaista heräämistä…

  Omillaan asuessa kuusi on ollut aina aika pieni, koska yksiö. Nyt ollaan just muutettu isompaan asuntoon ja ehkä saadaan kuusikin vähän isompana. ;) En malta odottaa! Itse oon sitä mieltä että luonnonkuusi on ehdottomasta paras, mut onhan noi valkosetkin nättejä. Ja niinkun sanoit, ne ei yritä olla huonoja kuusien jäljitelmiä, mitä vihreet tekokuuset usein saattaa olla.

  Kivaa joulunodotusta!

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah voi ihanat kun kuudelta jo heräsitte kuusta odottelemaan, aww! :) Mä veikkaan että aika monilla säilyy lapsuuden jouluperinteet vielä aikuisenakin ja se on musta ihanaa :)! Ihanaa että olette saaneet uuden kodin jouluksi, onnea uuteen kotiin ja ihanaa joulua teillle :)!

 12. Avatar minnis sanoo:

  Meille tulossa oikea kuusi viim. Ensi viikolla :) valkoiset kuuset on kyllä tosi kauniita (ja sopii siihen sisustukseen :D) mutta jos vaan mahdollisuus, on kuusen oltava aito ja oikea kuusi! Ainakin täälläpäin :) ihanaa, että vihdoin on se kauan odotettu kuukausi, kun saa kaivaa joulukoristeet esille ja odottamaan joulua<3 ihanaa aikaa :) Hyvää joulun odotusta teille koko perheelle<3!

 13. Avatar Elisabet sanoo:

  Meiltäkin löytyy valkoinen kuusi. Se vaan on niin kaunis ja siitä saa oikein kivan koristelemalla vaikka tietyllä väriteemalla. :) Meillä siinä onkin kultaisia koristeita pääosin, joulutikkareita ja samanlainen Baby’s first christmas 2013 pallonen. Vihreät kuuset on kyllä yhtä kivoja, mut sellanen on vanhempien luona ja siellä sitten pääsee ihastelemaan sitä!
  Ja mä olin niin joulufiiliksissä, et eka päivä joulukuuta kuusen laitoin. :D

  • Iina Iina sanoo:

   Valkoinen kuusi on kyllä tosi kaunis ja siihen on helppo yhdistellä eri värejä! Oi joulutikkarit ovat ihania, meilläkin oli aina niitä kun olin pieni :)! Mäkin laitoin viime vuonna jo joulukuun eka, tänä vuonna pidin perinteistä kiinni ja sinnittelin kuudenteen :D Ihanaa joulua teille♥

 14. Avatar Linkku sanoo:

  Mun mielestä toi valkoinen kuusi on aivan ihanan tunnelmallinen! :D Tykkäisin kyllä itsekin tuollaisesta :)

  Meillä on ollut yleensä aina aito kuusi ja kyllähän siitä se omanlaisensa fiilis tulee. Se neulasten variseminen on kyllä erittäin rasittavaa toisaalta :’D Mutta se kuusen tuoksu, ah! Siitä tulee kyllä jouluviboja <3

 15. Avatar melia sanoo:

  kyllä se iskä aina hakee just ennen aattoa metsästä kuusen :)

 16. Avatar Nimetön sanoo:

  Onpas teillä kaunis kuusi. ♥

  Mulla kuusen pitää olla aina aito, eikä sitten mikään harva risu vaan ihanan tuuhea. ♥ Muovikuuset vihreinä yleensä aika onnettoman näkösiä, valkoiset näyttää jopa kivemmilta, vaikka jotenkin ne ei näytäkään sillä tavalla niin jouluisilta.

 17. Avatar Helew sanoo:

  Mulla on tuo Canonin 600d ja se on kyllä tosi kiva kamera! Se on helppokäyttöinen, siihen saa selkeät ohjeet jos haluaa(mikä on kätevää kun vielä opettelee kameran käyttöä), oikeilla asetuksilla laatu on hyvä ja muutenkin tykkään! Vaikka mulla on tuo kamera ollut jo reilun puoli vuotta niin silti siinä on varmasti vielä ominaisuuksia, joita en osaa käyttää. Tulikin sitten mieleen että minkäniminen tuo kirja on minkä sait? Voisin etsiä kirjastosta tai toivoa vaikka pukin pussiin :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva kuulla! Mäkin oon tykännyt kovasti, ja onneksi jonkinverran tiedän perusteita vaikka opittavaakin riittää, kun vanhakin järkkäri oli Canon mutta tietysti tuossa on paljon monipuolisemmat säädöt ja parempi laatu kun on uudempi! :) Se kirja taitaa olla nimeltään ”parempia kuvia”, löytyy varmasti kun googlaat canon parempia kuvia -kirja tms! :)

 18. Avatar N.T sanoo:

  Oi että kaunis kuusi! Ihastelen aina muiden pirteitä ja moderneja joulukuusia ja koristeita, mutta kuitenkin omaan kotiini joka joulu päätyy perinteinen aitokuusi perinteisillä koristeilla. Jotenkin tuntuu, että joulu ei ole joulu, jollei sitä tee vanhalla kaavalla. Pitäisiköhän jo löysätä pipoa ja kokeilla jotain uutta :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon!!♥ Meillä on ollut lapsuudesta asti se perinne että joka vuosi koristellaan kuusi ihan eri tavalla äidin luona/omassa kotona ja sitten mummolassa on ollut se perinteinen kuusi :D Niin oon tottunut siihen että kotikuusi on aina vähän eri näköinen! Perinteinen kaava on ihana, eikä sitä kannata muuttaa ellei sitten välttämättä itse halua, vaihtelukin virkistää :)!

 19. Avatar Amanda sanoo:

  Oikeat kuuset kunniaan! Onneksi meillä ei ole kukaan allerginen. Meille tulee kuusi aina pari päivää ennen joulua ja sitten koristellaan se heti. Eli nyt meillä ei ole vielä juurikaan merkkiäkään joulusta, vain ikkunalaudalla olevat kyntteliköt. Mun puolesta vois kyllä vähän aikaisemmin tuoda joulun kotiin! :(

 20. Avatar Jenny sanoo:

  Meillä on ollu kynttelikkö jo marraskuun vikalts viikolya asti:D kuusi on vielä vähän kysymysmerkin alla:D en haluaisi ostaa aitoa kuusta kun se ehtisi olemaan niin vähän aikaa , lähdetään siis joulun jälkeen leville:D muuten ehdottomasti aito:)) en vain raaski tappaa sitä muutaman viikon takia:D

 21. Avatar Reeta sanoo:

  Tosi kivan näköinen toi teidän taulukollaasi tuolla seinällä! Mistä oot hankkinu kehykset?

 22. Avatar tanju sanoo:

  Oon ihastellu vissii jo aiemmassa postauksessa noita cupcake koristeita!! Rakastuin niihi ihan täysillä :p Kiitos loistavasta koriste vinkistä, kävin tänää ekaa kertaa stockan argos hallissa selvittäen ensin netistä missä tää argos halli ees sijaitsee ;D Nyt löytyy täältäkin paperi paketteihin pakattuina muutamalla kympillä kuppikakku koristeita! Terveisin vähän enemmän ’maalla’ asuva :D

 23. Avatar Nimetön sanoo:

  Voi ei miten ihanat nuo muffinssikoristeet! Mistä niitä saa ostettua? :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.