Häiden ohjelma

08.01.2014

Me ollaan tavoiteltu alusta asti kaikissa järjestelyissä rentoa häätunnelmaa, ja sellaista juhlapäivää että ei tarvitse katsella väkinäistä pönötystä tai osallistua leikkeihin joihin ei halua. Jotain ohjelmaa häissä kuitenkin meidänkin mielestä on mukava olla, ja ajattelin nyt esitellä muutaman ohjelmaidean joita meidän häihimme on mahdollisesti tulossa.

Morsiuskimpun/Sukkanauhan heitto

Tämä on tietysti klassikko, jota ei mistään hinnasta jätettäisi pois! Me halutaan ehdottomasti nähdä, ketkä meidän sukulaisista ja ystävistä ovat seuraavat naimisiin menijät kimpun ja sukkanauhan mukaan.

Photobooth

Photobooth eli vieraiden kuvaaminen hauskan rekvisiitan kanssa, on mun mielestä mukava tapa ikuistaa jokainen vieras häiden aikana rennosti. Me ei olla vielä hankittu photobooth-rekvisiittaa, joten olisinkin kysynyt että mistä teidän mielestänne löytyy parhaat tarvikkeet tähän tarkoitukseen? Mä oon kyllä tutkinut nettikauppojen valikoimia mutta en ole oikein osannut valita mitään. Olisi tietysti hauskaa jos asusteet olisivat meidän teemaväreihin sopivia. Itse tekemistäkin olen miettinyt, mutta tyypit jotka eivät olleet saaneet kuukautta ennen häitä vielä edes kaikkia kutsuja lähetetyksi eivät varmaankaan kaipaa enää yhtään enempää lisähommaa, vai mitä olette mieltä?

Karkkibuffet

Karkkibuffetista olenkin kirjoitellut jo useampaan otteeseen, jos on postaukset menneet ohitse niin niitä pääset lukemaan TÄSTÄ. Senverran kertaan vielä, että karkkibuffet on mielestämme hauska ja näyttävä tapa antaa vieraille jotain pientä kivaa kotiinvietävää (tai häiden ajaksi karkkiähkyn aiheuttajaa).

Häätanssi

Mä kirjoitin hääperinteistä tuossa muutama kuukausi taaksepäin ja kerroin jo silloin että meille ei tule häävalssia ollenkaan, vaan häätanssi. Häätanssin biisi me päätettiin jo aikoja sitten, se on biisi joka meille kummallekin merkitsee paljon  ja joka ei ole ihan sieltä tavallisimmasta hääbiisi -päästä. Se on jotain vähän raskaampaa, mutta herkkää ja kaunista silti, joku meidän kaveri ehkä saattaa arvatakin.

Hääbingo

Hääbingo on sellainen ”yhteinen tekeminen”, mitä ollaan mietitty. Törmäsin ideaan netissä ja mielestäni se on tosi hauska! Vieraille tehdään bingolappuset, joihin on kirjoitettu veikkauksia, mitä häissä saattaa tapahtua, esimerkiksi ”morsian polkaisee ensin kakunleikkauksessa”,  ”sulhanen on hukassa” tai ”anoppi heittää kengät nurkkaan”. Bingossa ensimmäisenä eniten oikein veikannut voittaa sitten jonkin hauskan pikku palkinnon. Bingo on vähän erilainen yhteinen tekeminen, mutta mielestämme hauska juuri siksi.

Aikakapseli

Aikakapseli on varmasti käsitteenä kaikille tuttu, eli tehdään jokin kaunis rasia tai säilytyslaatikko, johon laitetaan kaikenlaista pientä häiden aikaan ajankohtaista tavaraa tai vaikkapa lehtileikkeitä ynnä muita. Aikakapselin saa sitten avata tietyn ajan kuluttua, vaikka kymmenentenä hääpäivänä, tai viidentenäkymmenentenä.

Sukunimen hyvästely

Tämä oli ideana mulle täysin uusi, mutta sitäkin hauskempi juttu! Mä vaihdan sukunimeni Oton sukunimeen, ja olen siitä tosi iloinen. Sukujuuristani olen ehdottomasti ylpeä, mutta en ole koskaan kauheasti tykännyt mököttävästä sukunimestäni, joka ei oikein kohtaa iloisen luonteeni kanssa. Hääohjelmaa googlaillessani törmäsin tähän sukunimen hyvästelyyn ja olenkin koittanut keksiä kaasojen kanssa jotakin hauskaa ideaa, kuinka toteuttaa se. Paras idea tähän mennessä, on ollut ilmapallolla sukunimen lähettäminen taivaan tuuliin – ja näin mä taidankin toimia. Sukunimi saa arvoisensa hyvästit.

Hääkamerat

Näistä olen myös kirjoitellut jo aiemmin, eli vieraiden pöydissä on kertakäyttökamera per pöytä aina, ja vieraat saavat kuvata näillä kertakäyttökameroilla häätunnelmaa ja mitä ikinä keksivätkään. Häiden jälkeen on sitten hauska kehittää kuvat ja nähdä mitä vieraat ovat onnistuneet ikuistamaan!

Puheet

Puheita meidän häissä tulee varmasti olemaan useampia, ainakin bestmanit, kaasot ja mun äitini ovat jo ilmoittaneet pitävänsä puheen ja ehkäpä minä ja Ottokin intoudutaan sanomaan jotain toisillemme.

Musiikki ja tanssi

Häissämme tärkeimpänä ohjelmana kuitenkin tanssi ja yleinen juhliminen, eli musiikki tulee olemaan tärkeä osa hääpäiväämme. Meillä on vielä tämä musiikkiasia vähän auki, että kuka siitä vastaa ja miten, mutta elävää musiikkia ei ole tulossa vaan haluamme ehdottomasti DJ:n.

Millaista ohjelmaa teillä on ollut häissänne? Millainen ohjelma on mukavaa vieraan näkökulmasta?


20 Responses to “Häiden ohjelma”

  1. Noora sanoo:

    Me oltiin viime syksynä serkun häissä joissa oli aika lähelle samanlaista ohjelmaa kuin te ootte suunnitellu 🙂 bingo oli ihan huippu ja parasta oli ettei siinä tarvinnut kenenkään ns. Olla esillä vaan sai rauhassa merkkailla ruksejaan ja osallistua silti. Heillä oli siinä kaikkea perus ”sulhanen tirauttaa kyyneleen” juttua 😀 tais siellä olla myös jotain että joku läikyttää tai anoppi revittelee 😀 lisäks heillä oli kaasot kehitelly kuoria joissa on jokaiselle kuukaudelle ensimmäiseksi vuodeksi kortti johon me vieraat kirjoteltiin kaikkea kivaa tekemistä joko pelkästään morsiammelle tai sulhaselle, mukava on ollu kuulema lueskella kaikkia älynväläyksiä!
    Hääkamerat on varmasti huiput, jää paljon muistoja kaikkien näkökulmasta napsittuna:)

  2. Laurus sanoo:

    jOs jotakin rekvisiittaa niin ainakin tigerissä on jotain naamioita tms

  3. Kaisla sanoo:

    Sun häistä tulee niin upeat!! En jaksa oottaa! XD aaaaaarrgghhh <3

  4. Suvi sanoo:

    Odotan innolla teidän häitä 🙂
    Mutta kun itse tässä olen haaveillut omista häistäni ja löysin tälläisen idean pinterestistä, niin oli pakko tulla laittamaan sulle tämä idea joka on omasta mielestäni loistava, kun käytät instagaramia ja varmaan osa vieraistakin:
    http://www.etsy.com/listing/150155390/instagram-wedding-sign-vintage-rustic?utm_campaign=Share&share_id=18633016&utm_medium=PageTools&hmac=225f852acde2f65d7c9c846c5c08c76ea0e82a2c&utm_source=Pinterest

  5. xod sanoo:

    Tuli mieleen että mitkä sun ja Oton sukunimet on, jos haluat niitä paljastaa? 🙂

  6. sinitiainen sanoo:

    kuulostaa erittäin hyvältä! 🙂 odotan innolla jo teidän häitänne näin lukijana, koska on sitten hauska kuulla,että miten teidän häät ovat onnistuneet ja mitä ohjelmaa siellä sitten todellisuudessa oli jne 🙂 nää ohjelmanumerot kuulosta ihan teikäläisiltä, ne on mun mielestä just teidän näköisiä ohjelmia!
    jotain perinteistä ja jotain uutta 🙂

    Aiotko jotenkin toteuttaa tämän perinteen mukaan häissänne:
    ”Jotain uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua” ? 🙂

  7. sinitiainen sanoo:

    kuulostaa erittäin hyvältä!:) odotan innolla näin lukijana että millaiset teidän häänne todellisuudessa ovat ja mitkä ohjelmat todellisuudessa toteutui teillä :)! Nämä ohjelmanumerot ovat juuri teidän näköisiänne, on jotain uutta ja jotain perinteistä.

    Aiotko toteuttaa tämän perinteen mukaisesti jotenkin teidän häissänne: ”Jotain uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua” ?

  8. hms sanoo:

    Ystävien häissä oli kesällä myös photobhoot. Heillä oli rekvisiittana kaikkea ammattiin ja harrastuksiin liittyvää ja lempi asusteitaan. Se oli hauska idea! Sieltä löytyi mm.koruja,lippiksiä,huiveja, jääkiekko kamaa,karttakeppi. Ystävä hyvästeli myös oman sukunimensä antamalla sukunimi kyltin isälleen takaisin. Se ohjelmanumero oli todella koskettava<3

  9. mify sanoo:

    Olen blogejasi seuraillut (tätä tietysti vähemmän aikaa 😉 ) jo muutaman vuoden ajan mutten ole ikinä tainnut kommenttia kirjoittaa. Nyt päätin alkaa sitten runoilemaan, vaikka en tiedä onko sinulla tapana kommentteihin vastatakaan 🙂 Mutta ohjelmat kuulostivat mukavilta ja hauskoilta ja ennen kaikkea ihan uusilta jutuilta mitä ei varmasti ole ehditty ”kuluttaa loppuun” vielä häämaailmassa 🙂

    Kommentointitarve heräsi alunperin edellisestä tekstistä jossa esittelit teidän sormukset. Sormukset oli todella nättejä ja sait oman mieleni muutettua ”isommasta” somuksesta eli luultavammin tulevaisuudessa haluan itsekin sormukseni ilman ”timanttiulokkeita” (nauran itsekin sanakeksinnölle). Kihlasormuksia selailtuani netistä syntyi jonkinlainen käsitys hintatasosta ja on kyllä sanottava, että olette todella onnekkaita saadessanne yhteistyön kautta noin upeat sormukset! Ymmärrän kyllä miten tuo voi aiheuttaa kateellisia purkauksia kuten edellisessä kommenttilaatikossa näkyi olevan, mutta koko ajanhan teet blogeissa työtä näiden asioiden eteen.

    Monta vuotta blogia seuranneena tulee välillä tilanteita ja asioita joista en ole kanssasi samaa mieltä, mutta eihän kaikkien ihmisten pitäisi ollakaan? Viimeisen vuoden aikana blogissa on ollut selvä muutos ja mielestäni parempaan päin. Olet selvästi aikuistunut ja blogista näkee miten hyvät vanhemmat te tytöille olette 🙂

    Hurjan pitkä kommentti ja asiaa ihan liikaa, mutta kaiken kirjoitin siis positiivisella asenteella, toivottavasti jäi sillekin puolelle ruutua hyvä mieli! Tarkoitus ei ollut mitenkään pahoittaa kenenkään mieltä! 🙂

  10. Jenni sanoo:

    Hyvältä kuulostaa nuo sinun kaavailemasi ohjelmanumerot. Meidän häissä oli kimpun sekä sukkanauhan heitto, morsiammenryöstö, kilpailu hääparin välille (meidän piti vastata puolison kenkää nostamalla, kumpaan väittämä sopii kummankin mielestä), 12kk leikki, puheita ja photobooth. Ystävän häissä pari viikkoa sitten oli karkkibuffet, ja se oli kyllä ihan huippu! Meinattiin sitä omiinkin häihin, mutta sitten se jotenkin vain jäi…nyt kyllä harmittaa. Sanoinkin miehelle, että meille tulee sitten vauvojen ristiäisiin karkkibuffet! 😀

  11. xod sanoo:

    Heippa, eiköhän mun eilinen kommentti tullut läpi lainkaan vai etkö ole hyväksynyt sitä? 😮 Jos jälkimmäisestä on kyse niin ihmettelen… Kyselin siis sukunimistä 🙂 Jollet haluat paljastaa niitä niin vastaa vain ihmeessä niin? 😀

  12. iiiinatiina sanoo:

    Moikka!

    Just ale shoppailin Urbanoutfitterssin UK sivuilla ja siel on alessa tosi söpöö party photobooth kamaa! Tuli heti mieleen teijän häät!

  13. jasmin sanoo:

    Tuohon dj asiaan että jos teillä ei ole ketään mielessä niin suosittelen suuresti ottamaan yhteyttä noise houseen, siellä osaavia ja aivan mahtavia dj:tä ja äänentoisto laitteet hyvät! 🙂

    http://www.noisehouse.fi

  14. blackandwhite sanoo:

    Yhdellä keskustelupalstalla törmäsin siihen, että jos tuollainen tyttönimen hyvästely tuntuu liian karulta kun se yhdessäkin tapauksessa räjäytettiin ilmaan raketin mukana tai kirjoitettiin paperille ja poltettiin niin sen voi ikäänkuin palauttaa vanhemmilleen. Muun muassa puheen tai kortin muodossa tätä on tapahtunut..

  15. Minnis sanoo:

    Mun mielestä teidän häiden ohjelma kuulostaa hauskalta! Itse olin viime kesänä veljeni häissä, jossa ei paljoa ohjelmaa ollut 😀 (suo anteeksi veli :D) No, oli siellä morsiuskimpun heitto ja MINÄ sain sen kimpun! Joten mun häitä vissiin seuraavaksi vietetään 😀 Pah…niitä saa odottaa, mies kun puuttuu 😀 Mutta toivotan teille oikein ihanaa ja ikimuistoista hääpäivää<3 Kohta se jo on ovella 🙂

  16. Noora sanoo:

    Sukunimen hyvästelyssähän pallon matkaan voisi laittaa kirjeen jossa kerrot mistä pallo on vapautettu ja miksi. Samalla kirjeeseen voi halutessaan kirjoittaa jotain mukavaa vaikka nimestää ja sen voi vaikka ennen päästöä lukea ääneen häävieraille. Tädin häissä päästettiin ilmapallot postikortin kanssa matkaan. Postikortissa luki mihin ottaa yhteyttä pallojen löytyessä ja niin he saivatki postia 150km päästä. Löytäjät olivat vielä ottaneet kuvankin kun pallot roikkuivat puussa! 😀

    • S sanoo:

      Hei Noora! Haluaisimme myös päästää ilmapallot postikortin kanssa matkaan – osaatko sanoa olivatko ilmapallot ihan tavallisen kokoisia? Vai pitääkö olla isompi pallo että kestää postikortin painon?

  17. xod sanoo:

    Kiva kun oot kommentteihin vastaillu 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.