Parisuhde ja avioliitto

20.02.2014

Mä ajattelin näin tuoreena rouvana kirjoittaa muutaman sanan parisuhteesta ja avioliitosta. Avioliitossa en ole kauaa ehtinyt vielä olemaan, eli siitä en tiedä vielä juuri mitään muuta kuin sen miten ihanat häät meillä oli, ja sen miten kamalaa tämä sukunimenvaihdoksen jälkeinen korttienvaihtorumba on. Mutta parisuhteesta mulla alkaa olla jo kokemusta, sillä juhlimme vuosipäiväämme hääpäivän jälkeisenä sunnuntaita, kun tuli kolme vuotta yhdessäoloa täyteen. Kolme vuotta ei ehkä ole mikään päätähuimaavan pitkä aika olla parisuhteessa, mutta toisaalta me olemme kokeneet tämän kolmen vuoden aikana ne kaikki yleisimmät mullistukset joihin parisuhteet useimmin kaatuvat.

Yhteenmuutto, se tapahtui meillä kun seurustelua oli takana reilut kolme viikkoa, ja Tiara oli ilmoittanut tulostaan. Raskausuutisen jälkeen ei vain haluttu nukkua enää yhtään yötä erillään, vaan olla lähellä toisiamme. Virallinen yhteenmuutto tapahtui vasta kuukautta myöhemmin, mutta se taas ei tuntunut enää miltään muulta kuin helpotukselta, sillä oltiin ”asuttu yhdessä” neljän pojan soluasunnossa, Oton huoneessa nyhväten se koko kuukausi.

Mulla oli oma asunto silloin myös, mutta en tullut toimeen kämppikseni kanssa, enkä halunnut pahoittaa raskaushormoneissa mieltäni hänen sanomisistaan joten asuimme siksi mielummin vielä ahtaammin. Neljän pojan solussa eläminen oli oikeastaan aika hauskaa, välillä kaipaan vieläkin meidän yömyöhään valvottuja iltoja kun heitettiin läppää Oton kämppisten kanssa ja istuttiin katolla katsomassa auringonnousua porukalla. Kun heti aluksi joutui asumaan toisen kanssa kymmenen neliön huoneessa, jakaen vessan ja suihkun kolmen muun kanssa, ei omaan asuntoon muuttaminen tuntunut parisuhteen kannalta missään, ainakaan sanan negatiivisessa merkityksessä.

2011Kuten sanottua, yhteenmuutto ei siis ollut meille mikään suuri mullistus, vaan oikeastaan saimme vain enemmän tilaa ja täydellisen oman rauhan. No entäs ne raskaushormonit sitten? Raskauden, parin ensimmäisen lapsen odotuksen luulisi olevan suuri mullistus parisuhteelle. Tuleva vauva saattaa jännittää molempia kovasti ja tietysti myös se, miten käy parisuhteen kun vauva viekin kaiken huomion. Raskaus varmasti muuttaa parisuhdetta yleensä, ainakin jonkinverran. Meidän parisuhde alkoi raskaudesta, ei ollut aikaa totutella mihinkään muuhun, vaan arki oli heti raskaushormoneja, suolakurkkujen rahtaamista kaupasta ja rauhallisia koti-iltoja.

Sitten kun Tiara viimein syntyi, tuntui kuin sydän olisi pakahtunut rakkaudesta. Meillä oli oma perhe, ja mikään ei varmasti lisää yhteenkuuluvuudentunnetta yhtä tehokkaasti kuin oman lapsen syntymä. Tiara oli helppo vauva, ei koettu mitään karmeita väsykriisejä, vaan vauva-arki sujahti meidän elämään kuin itsestään. Mä olen tainnut löytää itselleni aikamoisen kultakimpaleen aviomieheksi, kun koskaan ei ole tarvinnut tapella lastenhoitovuoroista, valittaa baarireissuista tai siitä ettei toinen siivoa.

2012Viime keväänä, Zeldaa viimeisillään odotellessani tuntui kuin jokaikinen lehti olisi tyrkyttänyt otsikkoa ”toinen lapsi aiheuttaa kriisin parisuhteelle”. Vaikka olin varma meistä ja meidän suhteen toimivuudesta, ne saivat mut silti hormoneissani pillittämään yksin peiton alla Oton ollessa töissä ja panikoimaan, taitavasti kirjoitettuja artikkeleita siis. Mun raskausaika oli todella rankka vuodelevosta johtuen, ja mun äiti joutui asumaan meillä apuna kuukausia, kun en saanut nostaa mitään maitopurkkia painavampaa tai käydä juuri muualla kuin vessassa. Se oli kieltämättä rankkaa myös parisuhteelle, niitä kahdenkeskisiä hetkiä ei ollut nimeksikään, ja tuntui melkein kuin olisi kauhea ikävä Ottoa vaikka asuttiin kokoajan saman katon alla.

Zeldan synnyttyä mä pääsin sentään viimein liikkeelle, ja Otto jäi kotiin pitkälle isyyslomalle, jonka perään piti vielä kesälomaa. Kun tytöt nukkuivat iltaisin (ensimmäisinä viikkoina Zeldakin nukkui lähestulkoon kokoajan), me käperryttiin kylki kyljessä sohvalle katsomaan sarjoja ja leffoja, ja mussuttamaan jäätelöä. Se oli ihanaa aikaa, kaiholla muistelen sitä tämän kiireen keskeltä. Zeldan kanssa vauva-arki on ollut haastavampaa, johtuen varmasti aika pitkälti siitä että asetin itse itselleni niin kovat vaatimukset, kun mulle iski viimeisen vauvan syndrooma ja halusin että kaikki onnistuu täydellisesti. Koskaan ei kannata pyrkiä täydellisyyteen, siitä ei seuraa mitään muuta kuin harmaita hiuksia. Riittävän hyvä on tosiaan riittävän hyvä, ja itseltään tai puolisoltaan ei kannata vaatia enempää kuin mihin tietää pystyvänsä.

2013Tällä hetkellä me aletaan olla jo voiton puolella vauvavuoden kanssa, mikä on enemmän kuin ihanaa. Termi ruuhkavuodet ei ollut mulle tuttu vielä muutama vuosi sitten, mutta nykyään se termi kuvailee meidän elämäntilannetta kyllä vähintäänkin osuvasti. Kiireestä huolimatta, me pyritään pitämään arki toimivana, ja myös lepäämään aina kun mahdollista. Kun arki toimii, kaikki toimii. Arkeen kannattaa panostaa kaikkensa, sillä se on se elämä mitä sä elät. Jos tavallinen arki on paskaa ja kaikki positiiviset odotukset kohdistaa niille elämän huippuhetkille, lomamatkoille, jouluille ja vuosipäiville, tulee helposti ristiriitoja.

Kun arki sujuu mukavasti ja kokee olonsa tyytyväiseksi jokapäiväisessä, normaalissa elämässä, ei tarvitse kokoajan jotain extra special megaylläreitä tunteakseen itsensä rakastetuksi. Ei mulla mitään lahjoja tai kynttiläillallisia vastaan ole, mukavaa niitäkin on välillä saada. Mutta tärkeintä on että rakkautta, kunnioitusta ja toisesta välittämistä löytyy tavallisesta arjesta, joka päivä. Meiltä on usein kysytty kysymyspostauksissa, että miten hoidamme parisuhdetta, ja tässä on mun paras vinkkini.

IMG_8615 copyMe ollaan nuori aviopari, ja nuori perhe. Kaikki tilastot puhuvat meidän liiton kestävyyttä vastaan, ja kieltämättä tiedän itsekin monia jotka ovat eronneet lasten ollessa pieniä. Me ollaan kuitenkin menestyksekkäästi uhmattu tilastoja jo muutama vuosi, ja samalla tiellä aiotaan jatkaa edelleen. Avioliitto ei toistaiseksi ole hetkauttanut suhdettamme suuntaan eikä toiseen, mutta häät itsessään olivat yhdistävä ja rakkaudentäyteinen kokemus. Niiden eteen tehtiin hulluna hommia, yhdessä ja kaikki huipentui ihanaan päivään. Suurin muutos on ehkä se että nyt me näytetään paperilla vakuuttavammalta, kun kuulutaan virallisesti toisillemme.

Arjen romantiikka kuulostaa kliseiseltä, mutta siinä on meidän salaisuus.♥


89 Responses to “Parisuhde ja avioliitto”

  1. karoliina sanoo:

    ootte ihania <3

  2. Maiju sanoo:

    Mä oon nyt vasta viime päivinä huomannu miten paljon Otossa ja Tiarassa on samaa näköä:D vaikka lukija oonki ollu jo pitkään..En muista ootko maininnu mutta mihin ootte menossa häämatkalle?

  3. saraanna sanoo:

    Aivan ihana postaus! ♥ niinkin yksinkertaista mitä tässä kirjoitit, mutta aina sitä ei vaan tunnu muistavan. 🙂 paljon onnea teidän yhteiselle tielle, olette molemmat aivan ihania!! Ja aivan täydellinen tuo viimeinen kuva ! 🙂

  4. santsu sanoo:

    Ootte kyllä mahtava perhe :’)

  5. Anne-Mari sanoo:

    Ei voi kyllä muuta sanoa, kun että kaunis perhe kertakaikkiaan! 🙂 ♥

  6. empampa sanoo:

    Voi kun kirjoitat ihanasti <3 Ootte kyllä ihana ja edustava perhe ja ootte melkein mun idolipariskunta 😀 ollaan poikakaverin kanssa pidetty yhtä jo neljä vuotta, eikä olla päästy vielä edes kihloihin lapsista puhumattakaan 😀 noh, hiljaa hyvä tulee, mun vanhemmat asui yhdessä 11 vuotta ennen kuin pääsivät alttarille asti 😀

  7. Ansku sanoo:

    Aivan ihana postaus 🙂 Löysin sun blogis puoli vuotta sitten ja siitä lähtien oon ollut koukussa. Oot mahtava tyyppi ja on ihanaa lukea näitä sun postauksia. Kaikkea hyvää perheellesi 🙂

  8. AnnaMaria sanoo:

    Ihania olette<3 Tuosta teidän häistä otetusta perhekuvasta huomaa kyllä hyvin, kuinka Tiara on aivan isänsä näköinen ja Zelda sinun näköinen. Olette kaunis perhe 🙂 T. vannoutunut lukija

  9. Jemmi sanoo:

    High five tilastopoikkeamille! <3

    Ps. avioliitto ei varsinaisesti muuta mitään, paitsi että joidenkin paperihommien hoitaminen myöhemmin tuntuu helpommalta. Voi olla, että siihenkin on vaan jo niin puutunut, toisaalta. 😀 Ja ehkä muuttaa sen, että saat toistuvasti olla vastaamassa kysymykseen "Ai siis sä oot naimisissa? Sähä oot noin nuoriki vielä!" :'''D

    • Iina sanoo:

      Hah niinpä!♥ 😀 Ja totta, varmasti muuten pääsee vastaamaan noihin kysymyksiin pian 😀 Vaikka aika kauan tässä on jo tullu vastattua niihin ”ei sulla voi olla lapsia!!” -kommentteihinkin 😀

  10. Jobse sanoo:

    Ihana teksti ja ihanat te! Onnea vielä mahottomasti, kun en oo yhtää onnittelua vielä kerinnyt laittaa <3 Mekin ollaan uhmattu nuita tilastoja, mut eipä ne kerro mitään. Minusta tärkeintä on se usko oman suhteen lujuuteen, se kommunikaatio ja toisen huomioiminen, muiden luuloilla ei kyl varmasti mitään merkitystä! Meilläkään avioituminen ei muuttanut mitään, ehkä sisäisesti saimme "rauhan". Se tyyneys myös siitä kun tietää et lasten tulevaisuus on turvattuna, jos jotain pahaa sattuiskin.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon, ihanaa että kommentoit!♥ Ei ne tilastot kerro tosiaan mitään, sä oot aivan oikeassa 🙂 Ja kyllä, turvallisuudentunnetta tuli lisää avioliiton myötä 🙂 Ihanaa kevättä teidän perheelle!

  11. cici sanoo:

    Luin eräästä tutkimuksesta, jonka mukaan avioliitoissa, joissa kumppanit eivät tunne toisiaan entuudestaan kovinkaan paljoa ja jotka ns. ”sidotaan” toisiinsa kiinni (esim. vauva) rakkaus itseasiassa vain kasvaa vuosi vuodelta ja lopulta kun näitä pareja haastateltiin, he olivat tyytyväisempiä parisuhteeseensa ja kumppaniinsa kuin vertailuryhmä 🙂

    Ei sillä, ettettekö te olisi tunteneet toisianne tai rakastaneet toisianne tai että kannattaisin pakkoavioliittoa, mutta… miten sen nyt sanoisi. Ehkä te olette kasvaneet yhdessä ihmisinä nämä vuodet, yllättävän tilanteen edessä ja rakkaus vain kasvaa kasvamistaan? 😀

    Onnea teille.

    • Iina sanoo:

      Mä luulen että ymmärsin mitä ajat takaa, ja oon samaa mieltä sun kanssa :)! Juurikin niin että ollaan kasvettu yhdessä vanhemmiksi, aikuisiksi ja aviopariksi, mieheksi ja naiseksi ja meidän rakkaus vaan lisääntyy♥ Kiitos hurjasti ja kaikkea hyvää sulle :)!

  12. ihana sanoo:

    Vähän off topic, mutta ootko koskaan ajatellut tän blogin nimen vaihtoa vai tykkäätkö tästä edelleen? 🙂

  13. Sara sanoo:

    Ihana postaus taas kerran!
    On ihana lukea teidän rakkaudestanna ja häistä 🙂
    En tiiä onko kukaan ehdottanut/kysynyt että olisko Oton polttareista tänne blogin puolelle postausta?

  14. Julia sanoo:

    Ihana postaus! <3 Mä toivon teille vaan kaikkea hyvää myös tulevaisuuteen!:)

  15. mjl sanoo:

    Voi ootte niin ihania! 🙂 onnea vielä kerran teille 🙂

  16. rike sanoo:

    Mä en varsinaisesti seuraa mutta aina toisinaan käyn tätä sun blogia vilkaisemassa ja sanon vaan että varsinki tuossa hääkuvassa nämä sun tytöt on kyllä mekkoineen kaikkineen niin järkyttävän suloisia että aivan sydäntä särkee!! Paljon onnea naimisiin menon johdosta, ootte perheenä kaunis ku kiiltokuva 🙂 tsemppiä jatkoon!

  17. Olivia sanoo:

    Teillä kummallakin tuntuu olevan niin loistava asenne parisuhteeseen ja arjen pyörittämiseen. 🙂 Kyllähän sitä kuulee niitä kauhujuttuja että toinen osapuoli (yleensäkin mies) ei tee mitään arjen eteen, käy ehkä töissä ja loppuillan makaa sohvalla ja luulee että niin on ok. Äiti saa oman työpäivänsä jälkeen tehdä sitten ruokaa ja laittaa lapset nukkumaan ynnä muuta kotityötä, ja isä ei laita tikkua ristiin. Tuntuu sekin olevan ongelmana ettei toista huomioida ollenkaan. Teidän kohdalla näyttää olevan ihan toisin! 🙂 Multakin löytyy ihana miehenalku täältä joka tekee hommia omatoimisesti ja huomioi myös mua tosi ihanasti! Niin erimeininki verrattuna exään jonka kanssa sai tapella. Ootte kyllä niin sulonen pikku perhe tossa viimesessä kuvassa!

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon! Kyllä niitäkin juttuja tosiaan valitettavasti kuulee, mutta onneksi meille (ja teille) on käynyt hyvä tuuri :)! Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi :)!

  18. Iina sanoo:

    Oon lukenu sun blogias tai blogeja jo pidempäänkin ja nyt vasta ekaa kertaa uskaltaudun kommentoimaan. Hymyssä suin ja tippa linssissä luin tän postauksen, ootte kyllä niin täydellisiä toisillenne! Omassa parisuhteessa oon kamppaillu just sellasten asioiden kans mitä teillä ei näytä olevan, nimittäin se arki välillä puuduttaa ja pahasti. Mut tästä sai muutaman hyvän vinkin ja aion tarttua niihin!
    Pienenä ku katto piirrettyjä ja kun sitte vähä vanhempana tajus että ei ne prinsessa ja prinssi aina saakkaan toisiaan ja vaikka saiskin ni ne välttämättä oo onnellisia ni se oli kova paikka. Mut te ootte just sellaset Prinssi ja Prinsessa joista aina piirretyn loppuessa puhutaan ” ja niin prinssi ja prinsessa elävät elämänsä onnellisena yhdessa, loppuun saakka. ” en nyt tiiä mistä tää juttu tuli mut sama se. 😀

    ps. Tuo viiminen hääkuva, se on sellanen minkä haluisin kehystää omalle seinälle ja kirjottaa isolla yläpuolelle ” ONNELLISUUS.” Näytätte kaikki niin onnellisilta!
    Ehkä mä nyt lopetan tän avautumisen. :DD Pointti oli se että te kuulutte yhteen niinkun Babar ja Celeste !

    • Iina sanoo:

      Voieii mä kuolin tälle sun kommentille, ihan mahtavia vertauskuvia ja puhuit niin kauniisti meistä että mulla tuli tippa linssiin! Kiitos sulle ihan uskomattoman paljon, toivottavasti saatte oman arjen toimimaan eikä se puuduttaisi enää!♥ Babar ja Celeste on mahtavia, olin pienenä superkova Babar-fani joten sun sanat lämmittää mun mieltä todella paljon! 😀 Kaikkea hyvää teille!♥

  19. Saija sanoo:

    Ihanat <3
    Teijän tarina tähän päivään asti kuulosti mahtavalta – kaikkea hyvää toivotellen tulevillekin vuosille! Itselläni tuli 15v täyteen yhdessä mieheni kanssa (12v kihloissa, 2v naimisissa) – parisuhde, jonka piti olla tilastojen ja kaikkien muidenkin ennusmerkkien mukaan ohi hetkessä. Saldona tyttäret 14v, 10v ja pian 5kk sekä edelleen se maailman paras puoliso 🙂 Hyvin kaikki sujuu, kun vaan itse siihen uskoo ja haluaa. Mukavaa kevään odotusta teidän perheelle! 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos!♥ Ihanaa, että olette jo noin pitkään tekin uhmanneet tilastoja 😉 Mahtavaa kevättä teidänkin perheelle ja kiitos viisaista sanoista ja ihanasta kommentista!

  20. dididid sanoo:

    Suuret erotilastot selittyy varmasti osin sillä, että musta näyttää hyvin paljon siltä, että osa ihmisistä menee naimisiin tai hankkii lapsen ikään kuin yrityksenä pelastaa ”huono suhde”. Mutta te ootte mennyt vilpittömästä rakkaudesta naimisiin, niin mun on ainakin vaikea kuvitella, että päätyisitte sinne eronneet tilastoon. Se miten teidän rakkaus hehkuu pelkän tekstin ja kuvan välityksellä kertoo jo paljon! Kaikkea hyvää jatkoon 🙂

  21. Nimetön sanoo:

    Voi ootte niin ihania etten voi olla kommentoimatta! Ihanaa ku on noin rakastavia ihmisiä ja perheitä! Ootte hieno esimerkki nuoresta perheestä ja arvostan teitä ihan valtavasti siitä. En ees keksi mitään kovin järkevää sanottavaa, edustat mun mielestä vaan niin hienosti nuoria naisia, äitejä ja rouvia. Kirjotat myös hyvin ja ihan omalla tavallasi, jee jee. Wau Iina, oot upee! t. 24-vee-rouva-fanisi. 🙂 Ps. vitsit se korttirumba uusien korttien kaa on rasittava, mutta siitä tulee niin hyvä mieli ku on vihdoin KOKONAAN se uus, yhteinen sukunimi. 🙂

    • Iina sanoo:

      Voiei, ihana oli sun kommenttisikin!♥ Kiitos hurjan paljon, mahtavaa että koet että edustan meitä nuoria naisia, rouvia ja äitejä hienosti, ehkä upein kohteliaisuus mitä olen saanut, wau!!♥ Mä oon täällä ihan herkkiksenä nyt 😀 Kaikkea hyvää sulle ja saa useammnkin kommentoida kun noin ihania kommentteja tulee :D♥

  22. Nimetön sanoo:

    Ihana postaus 🙂 Moni yleensä puhuu että ihanne on pitkä parisuhde yms ennen lapsen hankintaa. Meitä paheksutaan paljon sillä suhdetta takana 30.3 vasta 6 kk ja olen 3 kk suhteesta ollut raskaana ja menimme kihloihin 2 kk jälkeen jo + yhteenmuutto heti ensimmäisillä viikoilla. Emmekä olleet tunteneet kun 5 kk ennen kaikkea tätä. Oli piristävää lukea tämä postaus kun tietää ettei olla edetty nopeasti 🙂 Olen onnellisempi kun aikoihin mieheni kanssa ja odotan lapsen tuloa kovasti! 🙂

    • Iina sanoo:

      Hei! Ihanaa kuulla 🙂 Tehän olette suorastaan tunteneet toisenne ikuisuuden, jos vertaa meidän etenemisvauhtiin, ja tässä mekin ollaan edelleen ;)! Mahtavaa raskausaikaa teille ja onnea tulevasta vauvasta!

  23. Maria sanoo:

    Ihana postaus. 🙂 Älä välitä tosta ”ootte nuoripari, ei tuu kestää” -jutusta mitä kuulee. Aloin seurustella mun miehen kanssa teini-ikäisenä ja muutettiin vuoden päästä yhteen. Nyt ollaan oltu 7 vuotta yhdessä, oma asunto, ollaan naimisissa ja elämä on vaan niin ihanaa. Ollaan muuten myös panostettu nimenomaan arkeen, sen sujuvuuteen ja siihen, että arki on myös tosi mukavaa, vaikka lapsia ei vielä olekaan. Uskon että se on oikeasti aika iso juttu.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjan paljon!♥ Ihanaa että meitä todisteita tuon väitteen vääryydestä löytyy näin paljon ;)! Kaikkea hyvää teille ja ihanaa kuulla että arkeen panostamisella suhde on kestänyt teilläkin 🙂

  24. oliviagggg sanoo:

    Kun kattoo tuota Tiaran ristiäiskuvaa, miettii että miten te pärjäätte. Mutta kun edes vilkaisee vuoden 2012 kuvia (puhumattakaan hääkuvasta) huomaa että te pärjäätte mistä vaan. Otto on sulle se oikea. Miksi odottaa pidempään, kun tietää että tätä mä rakastan nyt ja aina.

    Voi Iina <3

  25. Lisa Love sanoo:

    En oo välttämättä ikinä kommentoinut mitään blogiisi (ehkä kerran max kaks jos nyt ees yhtäkään) vaikka olenkin seurannut juttujasi parin vuoden ajan. Mutta nyt. Nyt on pakko vihdoin. Olin myös Kideblogien lanseeraushibbaloissa mutta mitäpä minä olisin uskaltanut sinulle sanoa sielläkään. En mitään. Eli siis, Onnea teille siitä että olette löytäneet toisistanne rakkauden ja sanoneet tahdon toisillenne. Siis upeaa! Oli ihanaa lukea tämä postaus. Kiitos kun jaoit. Tämä postaus antaa varmasti toivoa kaikille muillekkin nuorille (ja vanhoille) pareille. Toimii esimerkkinä ja inspiraation lähteenä. Ja oman pitkän, melkeen 9v. suhteen ”suuri salaisuus” on myös mukava arki yhdessä ja totta kai seksi. 😀

    Kaikkea hyvää perheellenne koska rakkaus on parasta ikinä. <3

    • Iina sanoo:

      No mutta hei, ihanaa että kommentoit nyt!!♥ Voi harmi, olisi ollut kiva jutella Kidepippaloissa, mutta mulle on itselleni myös vaikeaa mennä juttelemaan ”tuntemattomalle” joten ymmärrän täysin 😀 Kiitos ihan hurjan paljon sun kauniista sanoista!♥ Rakkaus tosiaan on parasta ikinä, se on hyvin sanottu!♥ Kaikkea hyvää myös teidän perheelle :)!

  26. Fanny sanoo:

    Haluisitko kirjoittaa postauksen siitä miksi Zelda jää viimekseksi lapseksi? Olisin kiinnostunut kuulemaan miten olette päätyneet siihen? Etkö haluaisi enään kolmatta lasta? Miksi?

  27. Laura sanoo:

    Oon niin onnellinen teidän puolesta! Ootte niin kaunis perhe. Paljon onnea ja rakkautta tulevaisuuteenkin!:)

  28. Pita sanoo:

    Mähän en oo vielä edes onnitellu teitä… ONNEA tuoreelle avioparille <3

    Teillä on ihanan kuuloinen tarina. Ei aina tarvii mennä normien mukaan. Onnellisuus on se tärkein. Omakin suhde on kestenyt kohta kolme vuotta ja ja siitä kerettiin asua vaan muutama kuukausi erillään. Ja itseasiassa sekin aika nukuttiin ehkä kaksi kertaa erossa toisistamme. 😀 Yhteenmuutto ei ollut mikään iso juttu ja kaikki on rullannut mukavasti omalla painollaan. Kaikki tuntui niin superilta pitkään kestäneen vaikeen parisuhteen jälkeen. Juurikin toi arjen toimivuus on meidänkin suhteessa ollut parasta ja itsekin antaisin saman neuvon kuin sä. Se normiarki on kuitenkin sitä tavallista elämää joka täytyy saada toimimaan.

    Hyviä tulevia vuosia teidän perheelle!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon onnitteluista!♥

      Mä oon samaa mieltä, ei sitä aina tarvitse mennä perinteisen kaavan mukaan vaan tärkeintä on tehdä asiat omalle parisuhteelle toimivalla tavalla :)! Ja se on todella tärkeää että arki toimii, hienoa että se toimii teilläkin!♥

      Hyviä tulevia vuosia myös sinulle ja kumppanillesi!♥

  29. Nimetön sanoo:

    Niin ihana tuo viimeinen kuva, ja aivan täydelliset pienet kukkaistytöt! Nuo mekot ovat tosi söpöt, oivallinen valinta (:

    Ja näinhän se on: Kun on toisen kanssa hyvä olla, on se vain oleminenkin ihanaa eikä ole tarvetta haikailla jotain seikkailuja jatkuvalla syötöllä. Kun muistaa nauttia pienistä jutuista ja rakentaa sen arkensa sellaiseksi kuin tykkää, on asiat aika hyvin (:

  30. Minna sanoo:

    Musta on aivan huippua että voit rehellisesti kertoa täällä noinkin paljon teidän suhteesta! Tai siis tietenkin tämä on meille lukijoille vaan pinnallinen tietopaketti mutta kaikinpuolin vaikutatte ihanalta parilta ja perheeltä. Teidän takia jaksan uskoa rakkauteen vaikka välillä tuntuu toivottomalta tää ikuinen sinkkuelämä ja odottelu että oikea elämä alkaa… musta on aivan mahtavaa että vaikka teidän suhde alkoi raskaudesta niin ootte selvinneet näinkin pitkälle noin onnellisena! Aina kuulee vaan huonon puolen nuorena raskaaksi tulemisesta ja mitä se tekee parisuhteelle yleensä.. joten tätä oli ihana lukea, olet ihana, olette ihana perhe<3 kiitos tästä blogista!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjan paljon!♥ Niin kauniisti sanottu, että meidän takia jaksat uskoa rakkauteen, oi :)! Meillä on mennyt tosiaan vähän perinteisestä kaavasta poiketen kaikki, mutta se ei missään nimessä tarkoita etteikö kaikki voisi mennä hyvin! 😀 Kiitos vielä ja hurjasti onnea ja rakkautta tulevaisuuteesi♥

  31. Pita sanoo:

    Teidän tarina kuulostaa ihanalta. Ei aina tarvii mennä normien mukaan ja miettiä et onko tää nyt järkevää näin. Joskus täytyy vaan mennä tunteen viemänä. Onnellisuus on tärkeintä!

    Itsekin antaisin just ton saman neuvon toimivaan parisuhteeseen! Itselläkin on suhde kestänyt kohta kolme vuotta ja siitä vaan jokunen kuukausi kerettiin asua erillään, molemmat vielä vanhempiensa luona. Sillonkin nukuttiin oikeestaan joka yö jommankumman luona. Yhteenmuutto ei ollut mikään iso juttu, vaan pikemminkin helpotus ja kaikki on siitä lähtien rullannut mukavasti omalla painollaan. Se tuntui niin ihanalta pitkään kestäneen astetta vaikeemman suhteen jälkeen. Juurikin toi arken toimivuus on meidänkin suhteessa niin hyvä juttu. 🙂

    En oo muuten edes vielä onnitellut teitä. ONNEA tuoreelle avioparille ja hyvä tulevia vuosia koko perheelle. <3

  32. Lindu sanoo:

    Minäkin olen seurannut blogiasi pitkään ja mielestäni on ihanaa, kun joku osaa olla niin positiivinen ja vaikka välillä saattaa olla hermoja koettelevia hetkiä niin silti kykenee hymyilemään ja ajattelemaan, että ei tässä mitään hätää. Itsekin tarvitsin sellaisen kyvyn, sillä tuuppaan olemaan hyvin negatiivinen persoona silloin kuin asiat kaatuilevat niskaan.

    Itse olen asunut kesäkuun alussa vuoden poikaystäväni kanssa ja en voisi olla tyytyväisempi.. Meillä mies siivoaa enemmän ja huolehtii ”talkkarin” hommista ja mä saan vain nauttia prinsessana olosta 😉 Korvaukseksi sitten käytän yhteistä koiraamme ulkona ja teen ruokaa jne järjestelen paikkoja. Taidan myös olla se innokkaampi ruokakaupassa kävijä, mutta teemme paljon asioita yhdessä ja varsinkin oma lähipiirini huomaa sen, kun ei enää tyttöjen baari-illat tunnu samalta kuin ennen. Muutimme aika pian yhteen, sillä minä asuin äitini kanssa lähellä poikkiksen työpaikkaa ja poikaystävä taas kauempana, jonne minulla ei ollut aina mahdollisuutta lähteä. Helpompaa hänelle oli asua 10 minuutin päässä työmaasta eikä äidillänikään ollut mitään sitä vastaan, asuimmehan keskenämme isossa talossa. Kysyin ennen muuttoa olisiko poikaystäväni pistänyt pahakseen asua saman katon alla äitini ja minun kanssa pidempään ja ei olisi kuulemma haitannut, mutta kyllä minä vaadin enemmän omaa rauhaa. Lisäksi minulla oli jo useita tuttavia ja isoveljeni, jotka asuivat yksinään ja paloin halusta päästä sisustamaan omaa kotia.
    Meillä on nyt vuoden aikana asettunut yhteiselo oikein mallikkaasti eikä siihen juurikaan tullut poikkeuksia aiempaan enkä koe tehneeni väärää päätöstä, vaikka olinkin hyvin haikeana muuttaessani pois lapsuudenkodistani. Lapsuudenkoti ei enää samalla tavalla omalta kodilta, mutta tiedän että saan aina paeta sinne heikkoina hetkinä. Äidinkin kanssa välit pysyvät parempana, kun emme näe toisiamme jatkuvasti sillä se estrogeenin määrä oli aika huima kahden naikkosen asuessa saman katon alla 😀

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hirmuisen paljon sun kauniista sanoista!♥ Positiivisuus tekee elämästä helpompaa, siksi mä yritän aina pysyä positiivisena :)!

      Ihanalta kuulostaa teidän suhde, voi!♥ Mullakin parani välit äidin kanssa heti kun muutin omilleni, taitaa olla aika yleistä 😉 Kaikkea hyvää teille ja paljon onnea ja rakkautta tulevaisuuteen♥

  33. Siiri sanoo:

    Kertoisitko enemmän tuosta ekasta raskaudesta ja mielialastasi silloin? Eikai se kuitenkaan pelkästään helppoa ja ihanaa ollut? Eikö Ottoa pelottanut vastuu? Onneksi olkoon vielä molemmille! 🙂

    • Iina sanoo:

      Olen aiheesta kirjoittanut täällä laajasti aiemminkin, enkä koe enää tarvetta palata siihen 🙂 Mutta kyllä se oikeastaan oli pelkästään helppoa ja ihanaa, ja Otto ei pelännyt vastuuta sekuntiakaan, päinvastoin 🙂 Kiitos paljon!

  34. Roosa sanoo:

    Ihana postaus!
    Oikea syy siihen, että parisuhde/aviolitto ei toimi on se, että ei panosteta suhteeseen. Jokaista suhdetta täytyy hoitaa. Oli se kaverisuhde, parisuhde, äiti-tytär -suhde. Ei mikään suhde pysy yksinään pystyssä. :/

    Onnea kuitenkin vielä nimenvaihdoksesta! Olette ihana, onnelliselta vaikuttava nuori perhe. 🙂 Kaikkea hyvää koko perheelle!

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjasti, kiva että tykkäsit :)!♥ Tottahan se on että suhdetta täytyy ”hoitaa”, mutta mielestäni suhdetta hoidetaan parhaiten arjen pienillä huomionosoituksilla, auttamisella ja välittämisellä, oli kyseessä sitten mikä hyvänsä suhde :)!

  35. fanni sanoo:

    Toi on niin totta, että arjesta pitää saada toimivaa! Arjessa se suurin onni on – ainakin mulla on 😀 just ykspäivä pikkupölhöt söi iltapuuroa, mä leivoin siinä ja miekkonen syötti vauvaa. Esikoinen oli suu leveessä hymyssä ja mä rupesin miettimään, et millanen ihana turvallinen olo hänellä varmasti on! 🙂 tai siis se, että arki rullaa tutusti pitää meidän lapsetkin tyytyväisenä eikä vaan meitä 😀

    Aivan ihana tuo kuva – jotenkin niin herkästi Zeldan käsi isänsä rinnalla :’) oh yes meikä vähän herkillä. Mut onnellisia ihmisiä (saati perheitä) ei liiaks silmillä pompi, joten näitä on niin ihanaa nähdä! 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi miten ihana hetki oli varmasti tuo kuvailemasi tilanne!♥ Arjen toimivuus oikeasti on kaiken A ja O 🙂 Kiitoksia hirmuisen paljon! Mä oon kans sellainen että saan hurjasti voimaa toisten onnesta, tulee itselle niin hyvä mieli kun näkee miten onnellisia toiset ovat keskenään!♥

  36. Ninnu sanoo:

    Teidän rakkaustarina on kyllä yksi mun ehdottomia lemppareita. Tiaran ristiäispostauksesta asti oon teidän matkaa seuraillut ja olen kyllä uskomattoman onnellinen teidän puolesta, vaikka en ole koskaan teitä edes tavannut. Ihanaa, että maailmasta löytyy tällaista rakkautta! Kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja todella paljon onnea häiden johdosta vielä näin jälkikäteen!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitoksia ihan hurjan paljon!♥♥ Ihanaa että olet viihtynyt blogini parissa jo noin pitkään! 🙂 Kaikkea hyvää myös sinun tulevaisuuteen ja iso kiitos vielä!

  37. Mira nda sanoo:

    Siis aivan ihana postaus! Juuri tuollaista sen kuuluukin olla. Mä liian helposti sorrun siihen, että aina odotan jotain enkä osaa nauttia vain arjen onnesta. Niin väärin!

    Tuo kuva teistä perheenä on kyllä mielettömän kaunis ja onnistunut. ♥

    Kaikkea hyvää. 🙂

    ps. Oletkohan saanut yksityisviestini FB:ssa? Ei siis mitään kiirettä mutta ajattelin jos olet unohtanut. 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos todella paljon!♥♥ Kyllä niitä ihania hetkiä saa odottaa, kunhan muistaa samalla nauttia siitä arjestakin ;)♥ Kaikkea hyvää myös sinulle!

      Olen saanut viestisi, mulla on vaan sekä fb inboxi että normi sähköposti niin tukossa etten ole ehtinyt vastamaan kaikille vielä!

  38. Jenni sanoo:

    Aivan ihana postaus ja täyttä asiaa! Monet parit tuntuu nykyään elävän vain niitä erikoishetkiä varten ja arjesta tulee pelkkää suorittamista, mikä taas aiheuttaa ankean ilmapiirin ja riitoja. Me avopuolisoni kanssa osoitetaan rakkautta toisillemme päivittäin juurikin pienillä jutuilla. Halitaan, köllötellään, katsellaan leffoja ja jos vaikka toisella on darra niin toinen hakee mäkkisafkaa. Tällöin osaa myös arvostaa niitä ravintolaillallisia ja yhteisiä lomamatkoja ihan eri tavalla, kun niitä ei tarvitse olla jatkuvasti. Onnea vielä avioliiton johdosta ja kaikkea hyvää koko perheelle!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon, kiva että tykkäsit!!♥ Teidän arjen rakkaudenosoitukset kuulostavat aikalailla samalta kuin meidänkin 😀 Kaikkea hyvää myös teille!♥♥

  39. ssas sanoo:

    ootte kyllä niin hyvä pari ja niin sulonen perhe!

  40. hulamaja sanoo:

    Ihana postaus, ja ootte ihana pieni perhe 🙂 Pisti miettimään omaakin parisuhdetta, avioliittoa ja ruuhkavuosia… olin 16-v ja mieheni juuri 18-v täyttänyt kun aloimme seurustella kesän alussa 2006. Menimme kihloihin 070707 ja mies lähti armeijaan kaksi päivää kihlautumisen jälkeen. Armeija-aika oli meille molemmille tosi rankkaa aikaa, koska olimme koko vuoden olleet todella tiiviisti yhdessä ja nähneet päivittäin. Onneksi mieheni selvisi intistä puolenvuoden palvelusajalla! Mieheni armeijan loppupuolella, joulukuussa 2007 aloin odottaa esikoistamme, joka syntyi elokuussa 2008. Sairastuin vaikeaan synnytyksen jälkeiseen masennukseen, ja kotona olo oli raskasta ja ahdistavaa. Aloin kuitenkin parin kuukauden lääkityksen ansiosta toipua, ja vauvakuume oli hirmuinen. Aloinkin sitten keväällä 2009 odottaa toista lastamme, joka syntyikin sitten joulukuussa 2009. Lapsilla on siis ikäeroa n. 1v3kk. Kahden pienen lapsen kanssa arki oli kiireistä ja hektistä, enkä ajasta hirveästi muista. Naimisiin menimme lokakuussa 2010. Elo-syyskuussa 2010 aloitimme molemmat opiskelun, mieheni lähihoitaja- ja itse yliopisto-opinnot. Muutimme toiselle paikkakunnalle opintojen vuoksi, ja tukiverkostoja ei enää ollutkaan ympärillä. Minä opiskelin päivisin ja mies iltaisin, joten lapset saivat olla onneksi kotihoidossa, olihan nuorempi pojista vasta 9kk ikäinen. Näin sujui pari vuotta, mies valmistui syksyllä 2012 ja lapset aloittivat päiväkodin tammikuussa 2013. Minä sain kandin paperit elokuussa 2013 ja huomasin, ettei ala ollut ollenkaan omani. Alan vaihto siis edessä, ja aloitin työkokeilun syyskuussa 2013 päiväkodissa, ja samassa paikassa olen edelleen, nyt ryhmäavustajana. Lähihoitaja- tmv opinnot ovat minulla nyt sitten tähtäimessä, sillä ala tuntuu omalta. Mieheni työskentelee tällä hetkellä samassa päiväkodissa missä omat lapsemme ovat hoidossa. 🙂 Ja kolmannen ”vauvan” saimme syksyllä 2013, kun meille muutti koiravauva. 😉 Kävimme tammikuussa 2013 PeLan tukiperhevalmennuksen ja meillä oli vuoden 2013 aikana kaksi tukilasta, eli lapsi oli meillä hoidossa keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa. Nyt 2014 tammikuussa saimme PRIDE-valmennuksen päätökseen, ja harkinnassa on siis sijaisvanhemmuus.

    Huh, siinäpä meidän pienestä elämästä&perheestä lyhyt kertomus. 😀

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos todella paljon!♥

      Olipa ihanaa lukea teidänkin perheen tarinaa, wau! Teillä on mahtunut kyllä monia käänteitä matkaan ja vaikeitakin asioita, mutta ihanaa että teillä on noin hienosti kaikki nyt ja suhde on kestänyt (vaikka läpi sen harmaan kiven) Onnea pienestä koiravauvasta, joka varmaan on jo kasvanutkin ja todella iso hatunnosto sijaisvanhemmiksi ryhtymisestä! 🙂 Kaikkea hyvää teille♥

  41. Nimetön sanoo:

    Oi että teijän elämä kyllä kuulostaa ja näyttää onnelliselta! Ootte ihania persoonia (mitä blogin kautta on tullu huomattua) ja arvostan teitä ja teijän perhettä 🙂

  42. mira sanoo:

    Olette niin söpöläisiä! ♡ olette niin luotuja toisillenne. Olette hienoja esikuvia!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.