Sata kahvia lasissa

28.02.2014

No ei ehkä ihan sata, mutta aika montaa herkkukahvia päästiin eilen maistelemaan Nescafé Dolce Guston Coffee tasting -tilaisuudessa ravintola Groteskin viinikellarissa. Mä lähdin tilaisuuteen innolla ja avoimin mielin rakkaan muruseni Karon kanssa, ja yllätyin positiivisesti siitä miten intiimi, mutta kuitenkin rento, tilaisuus oli. Meitä bloggaajia oli paikalla vain kourallinen, mutta luulen että tällä kertaa laatu todella korvasi määrän. Tilaisuudessa kävi iloinen puheen sorina ja opittiin paljon lisää kahvista, ja erityisesti tietysti Dolce Guston kahvikapseleista.

Groteskin huippukokki oli valmistanut meille suussasulavia leivoksia, joita nautiskeltiin kahvien kaverina. Kokki kertoi aina tarkasti leivosten maunvalintaprosessista ennenkuin maisteltiin, ja olikin hauskaa huomata leivoksia kahvin kanssa nautittaessa niitä kokin mainitsemia asioita, kuinka esimerkiksi että tumman suklaan karvas maku sopi hyvin voimakkaan espresson kanssa, ja miten porkkanakakun mausteisuus vahvisti Chai tea latten kanelista ja jouluista makua. Aivan aluksi nautittiin passion-sorbetit jotka neutraloivat makuaistin uusia kahvikokemuksia varten.

kapselinsisältö passionsorbetti grandearoma punaherukkatartalettiespressobaristaespressocaramel suklaakakkuMeillä on ollut tuo Dolce Gustolta saatu kapselikeitin nyt kovassa käytössä jo useamman kuukauden, enkä oikeastaan juurikaan enää käytä tavallista kahvinkeitintä. Vaikka kahvin valmistus käy käden käänteessä ja olen jokseenkin oppinut ulkoa jo jokaisen suosikkikahvini tarkat asetukset, oli jännittävää saada niin paljon uutta tietoa. Mä oon maistanut melkeinpä jokaista Dolce Gustoon saatavilla olevaa makua, mutta täytyy sanoa että kahvinmaistelutilaisuudessa, lasista nautittuna, ne kaikki maistuivat vielä miljoona kertaa paremmalta kuin joka-aamuinen marimekon tasaraitamuksita nautittu kupposeni. Tänään keittelinkin kahvit suoraan Iittalan tukevaan Kartio -lasiin ja sen lisäksi että Latte Macchiatoni kauniit kerrokset tulivat paremmin esille, oli makukin paljon vivahteikkaampi. Ja lumetta tai ei, tuntuu kahvi lasista nautittuna paljon luksuksemmalta, ja fiilishän on se tärkein!

Mutta mitäs muuta mä sitten opin? Olen esimerkiksi aina miettinyt mitä kahvikapselit sisältävät, ja keskiviikkona sekin paljastui: ihan ehtaa, tuoretta kahviahan siellä oli. Kapseleiden sisällä on kahvin ja kahden muovikalvon lisäksi myös erityinen piikikäs pohja, joka määrittää sen kuinka monen barin paineella kahvi valmistuu. Useissa keittimissä on käytössä ammattimaiseksikin kutsuttu 15 barin paine aina, mutta Dolce Gustossa paine vaihtelee kapselin maun mukaan. Mielestäni se onkin aivan loogista, että esimerkiksi minikokoinen tuju espresso valmistetaan eri tavalla kuin vaikkapa pehmeä suomalaisten suosikkimaku cafe au lait.

cappuccinolattemacciato pistaasipassionjuustokakku porkkanakakkuTulee kauhea makeanhimo kun näitä kuvia katselee ja muistelee suussasulavia makuja ja mukavaa iltaa! Oli ihana nähdä Karoa pitkästä aikaa kun häissä oli niin paljon ihmisiä ettei ehtinyt aina yhteen tyyppiin keskittymään kuin pienen hetken, mutta onneksi tässä kevään aikana taitaa olla montakin tilaisuutta missä pääsen viettämään murusen kanssa aikaa! Häistä puheenollen, tänään on tosiaan luvassa vielä meidän häävideota vähän illemmalla, eli pysykää kuulolla! Huikeaa helmikuun viimeistä kaikille♥


6 Responses to “Sata kahvia lasissa”

 1. MouMou sanoo:

  Ooh, se cafe au lait on kyllä ihan paras kapselimaku. En kehtaa edes tunnustaa, montako boksia sitä olen juonut! <3

  • Iina sanoo:

   Se on kyllä niin herkullista, joka aamun pelastus<3 😀 Hei plussaa siitä että sitä tulee se 16 kuppia yhdestä boksista, kun ei tartte kuin yhden kapselin ;)!

 2. Linkku sanoo:

  Voi vitsi miten ihanalta kuulostaa! Ois kyllä itellekin kelvannu päästä tollaseen maistelutilaisuuteen haha 😀 Ja toi oliki muute hyvä vinkki että tulee lasissa ne kahvin vivahteet paremmin esille, eipä sitä tuommosta tule ajateltua. Pitää itekin kokeilla huomaako eroa 🙂

 3. Minnis sanoo:

  Iina, hassu kysymys! Mutta!! Oisko sulla mitään aavistustakaan siitä, kun luin hääblogin Love Me Do-messu postausta ja siinä viides kuva 😀 Siinä on semmoiset tosi nätit kahvikupit 😀 Valkoiset, missä vaaleanpunaisia ja tummanharmaita kukkaköynnöksiä 😀 onko sulla mitään hajua mistä ne kupit mahtaa olla. Tai siis jos siinä pisteellä luki että vaikka Arabian astiastoa yms :D???? Ja jos joku muu tietää, saa vinkata 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.