Mitkä rattaat seuraavaksi?

26.02.2014

Meillä on nyt vuoden päivät ollut käytössä Mountain Buggy Duetit. Ihanat, mahtavat, kapeat, kaikkea sitä mitä tuplarattailta toivoimmekin, mutta yhä useammin huomaan että Zelda istuu tai makoilee niissä aivan yksin. Tiara haluaa k-ä-v-e-l-l-ä. Ei missään nimessä ainakaan istua rattaissa paikoillaan, vaan kävellä, tutkia, istua metrossa penkillä, seisoa paikallaan keskellä kauppakeskusta, juosta ja hyppiä.  Vaikka Tiaran tyhjälle paikalle on mukava kasata kassikaupalla ostoksia neidin kävellessä, ja rattaat ovat kahdesta istuimestaan huolimatta kapeat, olemme alkaneet kaivata niille myös vaihtoehtoa siihen rinnalle, eli yhdenistuttavia rattaita.

Uskoisin että tarvitsemme kuitenkin vaihtoehdon missä on seisomalaudan kiinnitysmahdollisuus, sillä reissun venähtäessä olisi toki mukavaa että Tipan saisi siihen kyytiin eikä tarvitsisi kävellä pelkästään uteliaan leikki-ikäisen tutkin tämän pensaan ja vesilätäkön millintarkkuudella ja kävelen sitten -nopeudella. Tiara on reipas ja tykkää kävellä, mutta ikää on kuitenkin mittarissa vasta kaksi vuotta ja viisi kuukautta. Pidempiä reissuja jos miettii, niin tykätään käydä lenkeillä esimerkiksi lähimetsässä, jossa paikoitellen on vähän vaikeakulkuisempaakin maastoa, joten olisi toivottavaa että tulevat menopelimme kulkevat myös siellä vaivattomasti. Lähimetsä kuulostaa pieneltä, mutta lenkkiä kertyy helposti seitsemän kilometriä kun lähtee kiertämään.

Tähän postaukseen olen koonnut pitkällisen tutkimustyön ja harkinnan seurauksena meitä eniten miellyttävät ratasmallit kuvineen, plussineen ja miinuksineen. Se mitä me haetaan on rattaat jotka ovat kompaktit, mukavat istua, tyylikkäät ulkonäöltään ja monipuoliset käyttömahdollisuuksiltaan.

bugabookollaasi

Kuvat: Bugaboo

Bugaboo bee plussat, ovat rattaat joista haaveilin jo Tiaran vauva-aikana, ennenkuin Zelda ilmoitti tulostaan. Olen edelleen totaalisen rakastunut niiden muotoiluun, ja sivukaupalla infoakin on tullut luettua näistä, sekä ihasteltua kaupungilla monta kertaa kun ovat tulleet vastaan. Käytännön kokemusta mulla ei näistä ole, mutta en ole kuullut koskaan yhtään moitteen sanaa näistä, vaikka usella tuttavallakin näitä on.

+ Törkeän tyylikkäät, ihan mielettömät.

+ Kevyet, paino vain 8,5kg

+ Leveys vain 53cm

+ Paljon mahdollisuuksia muunnella ulkonäköä

+ Herkut värivaihtoehdot

+ Seisomalaudan saa kiinnitettyä

– Sadesuoja ei tule mukana

cosattogigglekollaasi

Kuvat: Cosatto

Cosatto Gigglet Go Lightly -kuosilla, ovat kyllä aivan uusi ratasmalli, mutta kyseinen kuosi on ollut myös mun kuolauslistalla jo vuodesta 2012. Mä lukaisin Giggleistä ensimmäistä kertaa nyt uusimmasta Kaksplussasta (vai olikohan se Vauva?), ja ihastuin niiden tyylikkääseen muotoiluun. Kun vielä googletellessani huomasin että niitä saa myös tässä mun suosikkikuosissa, innostuin oikein totaalisesti. En kuitenkaan ole vakuuttunut siitä että nämä yhdistelmävaunut olisivat meille se paras ratkaisu, sillä tuntuu typerältä maksaa kopasta, kun sille ei ole mitään käyttöä eikä näitä saa ilmankaan.

+ Ihana kuosi

+ Kevyet, 8,5kg ratasosan kanssa

– Kolmipyöräiset, ei aiempaa kokemusta

– Ei kovin kapeat, 60cm (tuplarattaidemme leveys on 64cm)

– Turhaa maksaa yhdistelmärattaista, kun ei tarvitse oikeasti

– Ei tietoa seisomalaudan kiinnitysmahdollisuuksista

quinnyzappxtra2kollaasi

Kuvat: Kiddisave.co.uk

Quinny Zapp Xtroista on ollut paljon juttua blogeissa tässä omien äitiysvuosieni varrella. Ne ovat kevyet, muuntautumiskykyiset, pienet ja helpot. Missään suomalaisissa lastentarvikeliikkeissä en ole kuitenkaan itse vielä näihin törmännyt, mikä ihmetyttää. Ehkä olen vain etsinyt huonosti. Quinnyissä mua mietityttää myös se pienuus, se on toki kaupunkireissuilla tosi hyvä juttu, mutta kulkevatko nämä metsässä? Quinnyt ovat hinnaltaan todella maltilliset, reilut 200 euroa saksalaisessa verkkokaupassa, mutta pärjäävätkö ne sitten ominaisuuksiltaan kalliimmille kilpakumppaneilleen?

+ Kevyt, paino 8,7kg

+ Edulliset

+ Tilatessa mukana tulee aurinkosuoja, sadesuoja, aurinkovarjonpidike ja adapterit turvakaukalolle

– Ei mahdollisuutta testata liikkeessä

– Tosi pienet renkaat, miten toimisivat hankalammassa maastossa?

– Kolmipyöräiset

– Seisomalautaa ei saa kiinnitettyä

stokkescootkollaasi

Kuvat: Stokke

Stokken Scootit ovat mun toinen ehdoton suosikkini tähän mennessä! Näitä me päästiin itse testailemaan käytännössä taannoisen Tukholman reissun ajan, ja tykättiin hurjasti. Scootit ovat näppärät, sopivan kevyet mutta tukevat, mukavat lapselle, ja monipuoliset ominaisuuksiltaan. Istuimen pystyi vaihtamaan yhdellä napin painalluksella joko kasvot menosuuntaan tai selkä menosuuntaan, ja rattaat sai todella pieniksi kasaan jolloin niitä oli helppo kantaa. Tykkään siitä että Scooteissa lapsi istuu tavallista korkeammalla, jolloin niitä voi käyttää hätätilassa vaikka syöttötuolina, ja lapsi näkee kyydistä hienosti ympärilleen. Rakastan Stokken ihania värejä, jotka ovat superherkullisia ja erilaisia kuin muilla valmistajilla!

+ Kompaktit, mutta eivät todellakaan pelkät matkarattaat, vaan monipuoliset

+ Kapeat, leveys vain 54cm

+ Herkut värivaihtoehdot

+ Kokemus rattaista positiivinen useamman päivän testauksella

+ Sadesuoja tulee mukana valmiiksi

– Seisomalautaa ei saa kiinnitettyäbugaboobuffalokollaasi

Kuvat: Bugaboo

Bugaboo Buffalot, ovat huomattavasti järeämmät kuin muut rattaat  tässä postauksessa. Ainoa syy, miksi haaveilen niistä on se että ihastuin niihin heti kun kuulin että ne tulevat markkinoille. Jos Zelda olisi ollut meidän ensimmäinen lapsi, nämä olisivat ne rattaat jotka meillä hengaisivat Mountain Buggyjen sijaan. En kuitenkaan usko että nämä vastaisivat tarpeitamme juuri nyt, koska emme tarvitse enää vaunukoppaa, tai ihan näin tukevia menopelejä. Olisi kuitenkin mahtavaa kuulla joltain Buffaloiden omistajalta näiden ratasominaisuuksista, jos joku omistaja lukijoistani löytyy!

+ Kulkevat monessa maastossa, niin metsälenkillä kuin kaupungissakin

+ Ihanat värivaihtoehdot ja tyylikäs muotoilu

+ Tukevat

+ Tilava ostoskori

+ Seisomalaudan saa kiinnitettyä

– Eivät ehkä vastaa meidän tarpeita

stokkexplorykollaasi

Kuvat: Stokke

Stokke Xploryt ovat toiset vähän tukevammat vaunut, mutta eivät kuitenkaan niin suuret kuin Buffalot. Xploryissa mua miellyttää erityisesti niiden korkeus, sekä muuntautumiskykyisyys. Mä tykkään siitä että Xploryt ovat muotokieleltään aivan omanlaisensa, vaikka muistuttavatkin jossain määrin myös Scooteja. Ne eivät ole juurikaan Scooteja painavammat 12,1kg:n painollaan, mutta ovat kuitenkin muuten hieman kookkaammat. Xploryt toimisivat ehkä rankemmissa olosuhteissa pienempiä sisaruksiaan paremmin, mutta olisivatko sitten kaupunkiolosuhteisiin tarpeeksi näppärät? En voi sanoin kuvailla kuinka paljon rakastuin tuohon tämän kesän pinkkiin pikselikuosiin kun näin sen Polhemin juhlissa muutama viikko sitten. Ihan supersöpö!

+ Isot renkaat

+ Korkea istuma-asento

+ Ihanat värit ja kuosit

+ Sopivat moneen maastoon ja käyttötarkoitukseen

+ Seisomalaudan saa kiinnitettyä

– Mukana tulee myös vaunukoppa joka meille olisi turha

Tässä on nyt aika laaja skaala vaunuja, todella erilaisia vaihtoehtoja. Yhteistä niille kaikille on ehkä moderni muotoilu ja kauniit värit. Muhun ei enää iske perinteiset Emmaljungat tai Briot, niinkuin Tiaran vauva-aikana, vaan kaipaan rohkeita värejä ja pelkistettyjä muotoja. Mä haluan että meidän viimeiset rattaat ovat ne täydelliset, joista ei löydy mitään vikaa ikinä!

Millaisia rattaita teillä on käytössä? Miten seisomalauta on toiminut, ja minkä ikäisen kanssa? Mitkä rattaat valitsisitte ylläolevista vaihtoehdoista?


68 Responses to “Mitkä rattaat seuraavaksi?”

 1. st.brigitten sanoo:

  Mä en ikinä ostaisi rattaita, missä yksikin rengas on pieni. Mutta me asutaankin Lapissa ja täällä tuppaa olemaan tuota lunta vähän enemmän kuin teillä 😉

  Meillä on phil&tedsin dotit ja ne on kyllä hyvät kun sisaristuimen voi laittaa varastoon ja tsädän, onkin yhden lapsen rattaat! Sitten taas kun tarve niin klipsauttaa vaan sisaristuin kiinni ja onkin taas tuplat 😉

  • Iina sanoo:

   Nojoo, täällä ei ainakaan tänä talvena kertaakaan ole ollut yli 5cm lunta maassa 😀 Me mietittiin niitä Doteja silloin, mutta ne ei jotenkin tuntuneet omilta, vaikka en niiden toimivuutta epäilekään yhtään :)!

 2. Taru sanoo:

  Moi 🙂 Kannattaa ehdottomasti katsastaa vielä Emmaljungan uudet Vikingit. Ne on kapeat (53cm) ja saatavissa värikkäällä kuomulla ja niillä pääsisi myös maastossa eteenpäin.

 3. Nnn sanoo:

  Sinuna hankkisin ehdottomasti nuo ensimmäiset! 🙂 Ovat modernin tyylikkäät ja kohtuuhintaiset, lisäksi tietysti näppärän kevyet ja kapeat. Uskon myös että neljä rengasta tulee metsämaastossa tarpeeseen. Parasta kuitenkin on että niihin saa seisomalaudan! Sitä suosittelen erittäin lämpimästi. Omilla lapsillani on ikäeroa 2v3kk ja meille ei hankittu tuplia ollenkaan, koska esikoinen on niin reipas kävelijä. Seisomalauta kyllä helpottaa kiireessä esim neuvolaan tai bussiin juoksemista 😉

 4. Tiia sanoo:

  Meiltä löytyy Quinny zapp xtrat ja toimivat hyvin asfaltilla. Hiekalla työntäminen on jo huomattavasti raskaampaa joten en niillä metsälenkille kyllä ensimmäisenä lähtisi.

  Meillä on nyt sisarusrattaiden osto edessä ja varmaankin myöhemmin siirrytään taas vaunuihin jotka passaavat yhdelle kun isompi on sen verran iso että haluaakin kävellä. Olen pohdiskellut Bugaboon donkeyn ja phil&tedsien välillä.

  Jos hankkisin rattaat nyt, ostaisin varmaankin Bugaboo bee+!(:

 5. Katii sanoo:

  Meillä on reilu 1-vuotiaalla tytöllä Gesslein-yhdistelmävaunut (joita käytetään rattaina suurimmaksi osaksi) ja Carenan sateenvarjorattaat. Molemmat ovat toimineet eri käyttötarkoituksissaan todella mahtavasti, mutta en usko että kumpikaan näistä olisi sitä mitä te haette.. 🙂

  Rehellisesti sanoen, mitkään noista ehdottamistasi rattaista ei minua henkilökohtaisesti sytytä. Mutta jos jotain saisi ehdottaa, ne olisi nämä: http://www.vaunuaitta.fi/mountain-buggy-mini-p-2374.html?cPath=2_609 🙂 Näitä olen itse haaveillut !

 6. oliviagggg sanoo:

  Lupasit silloin muinoin tehdä postauksen siitä kun vertaat Mountain Buggyja yhden lapsen rattaisiin. En vieläkään voi uskoa, että miten kaksi lasta saadaan ängettyä 64cm 😀

  • Iina sanoo:

   Heh no meidän normirattaat on myyty aikoja sitten, niin en pysty nyt postausta toteuttamaan 😀 mutta jos kiinnostaa, niin käy lukemassa vaikka Mountain Buggyn kotisivuilta, tai lue minkä tahansa istumarattaiden istumaleveydestä ja vertaa sitä Mountain Buggy Duetien istumaleveyteen niin saatat yllättyä ;)!

 7. Meillä on nää Phil & Ted’sin Explorerit ja oon kyllä niin tyytyväinen näihin, kun ne menee myös vain yhdellä lapsella 🙂 Annan kyllä usein sisaristuimen olla paikoillan, vaikka olisinkin vain neidin kanssa liikkeellä, sinne kun saa niin älyttömän paljon tavaraa kyytiin 😀 Laukku ja reppu ja ostokset ja ja ja ja…! Musta noi Quinnyt näyttää järkevän korkuisilta; lapsi pääsee itse kiipeemään kyytiin 🙂 Mut noi pyörät on kyllä säälittävän kokoiset :/ Noi Bee+-vaunut taitaa kyllä täyttää teidän tarpeet parhaiten ja toi erillinen sadesuoja on kyllä aika pieni miinus!

  • Iina sanoo:

   Explorerit on kyllä varmasti hyvät teidän tarpeisiin! 🙂 Dueteihinkinhan saisi tavarakorin Bugaboo Donkey-tyyliin toisen istuimen tilalle, mutta jotenkin kaipaan vaan pientä ja kevyttä (oikeasti mulla on vaan vaunukuume) :DDDDDD Bee+:t on ollut mun haaveena jo niin pitkään enkä jaksa odottaa enää!!

 8. Ade sanoo:

  Meillä on sama homma. Kohta vuosikas ja 2,5v . Paikka tuplista on usein tyhjä. Minä päädyin ostamaan bogaboon donkeyt. Saa yhdelle, kahdelle ja seisomalaudalle. Meille tulee kolmaskin lapsi vielä tähän putkeen jos luoja suo. Onpahan siinä sitten joka tilanteeseen 🙂 vaikkei kapeimmat olekaan niin ihan riittävät kuitenkin kun sovitaan bussista.

 9. Kiss sanoo:

  Emmaljunga vikingit! 🙂

 10. Nora sanoo:

  Mites Brion Smilet?

 11. Ida sanoo:

  Moikka! Noita Quinny zappeja pitäisi päästä testailemaan Lastentarvike-liilkeessä, joka sijaitsee mm. Itiksessä 🙂

 12. maru sanoo:

  En suosittele Cosattoja ollenkaan.Meillä oli vauva aikaan tuollaiset ja hajos parissakuukaudessa!Sen jälkeen meillä ollut käytössä Lapsellista-blogilta saadut brion rattaat ja siitä seurannut se että olmaan hankittu kolmet muut Brion rattaat eri väreissä ja tykätty on.Niihin saa ainakin seisomalaudan ja ovat ainakin kapeat kun meidän talon vaunuparkki sisältää meidän vaunujen lisäksi 5kpl rollaattoreja joten hyvin mahtuu kapeaan tilaan 🙂

 13. Jenni sanoo:

  Itse kiinnittäisin huomiota renkaisiin ennenkaikkea. Sepelillä, lumessa ja metsässä en voi uskoa, että mikään liikkuva/ pyörivä ja ohut sekä pieni rengas on paras mahdollinen. Varsinkin kun teilläkin kyytiläisiä on välillä kaksi ja samalla myös painoa. Itse tehdään valinnat aina renkaiden mukaan. 🙂

 14. ellu sanoo:

  Meillä bugisten bee+ ja on tykätty tosi paljon 🙂 Enemmän ovat olleet käytössä kuin isot rattaat jotka meillä quinny speedyt. Monetkohan rattaat sitä sais olla 😉 on niin paljon ihania!

 15. ellu sanoo:

  Bee+ rattaisiin meillä tuli sadesuoja mukana, piti vielä sanoa 🙂

 16. Nimetön sanoo:

  Mä suosittelisin tutustumaan Emmaljungan Vikingeihin 🙂 Ne on vähän modernimpaa Emmaljungaa ja tyyli tuo hiukan mieleen Bugaboon. Niissä kaikki osat ostetaan erikseen eli vaikka niihin on vaunukoppa niin voi ostaa vain rungon ja istuimen (ja tietysti jonkun niistä ihanan värisistä kuomuista :D) Leveys vain 53cm ja paino 10,9kg ja silti ne ovat todella tukevat ja toimivat varmasti myös maastossa. Kannattaa ehdottomasti käydä liikkeessä tutustumassa, mä ainakin ihastuin täysin! 🙂 Meille tosin tulee näiden ”isosisko” Super Viking tuplarattaiksi 🙂

 17. minni sanoo:

  Meillä on ollut useita rattaita testissä mm joitain postauksessa mainittuja merkkejä mutta koska seisomalauta ja lenkkeily mahdollisuus on meilläkin tärkeitä olen päätynyt yhä uudelleen emmaljungan scooter s rattaisiin. Vaikka ne on isommat ja jykevämmät ne toimii täydellisesti sekä matkarattaina että lenkkirattaina.

 18. Nimetön sanoo:

  Meillä on ollut stokken explory siitä saakka kun poika oli 4kk (nyt vuoden) ja aivan upeat ovat!! Baby style lastentarvikeliikkeestä saa ainakin nuo ilman vaunukoppaa ja maksettiin muistaakseni n. 800€. Aivan uskomattomat ovat. Ollaan käytetty syöttötuolina aina reissussa, saa laitettua yhdellä kädellä auton takakonttiin (siis ratasosan kasaaminen onnistuu niin että lapsi sylissä ja toisella kädellä saa jalakset kasaan ja peräkonttiin), niihin saa ihanan jalkamuhvin talveksi, lapsen saa todella ylös että viihtyy. Uskon että menee meillä ainakin sinne 5v asti. Mukiteline on tietysti äidille plussaa kun on kaupoilla paikka kahvimukille 😉 mietittiin pitkään näiden hankintaa kun nukkumarattaina meillä oli kuitenkin jo emmaljungat ja nämäkin suht hintavat mutta aivan ehdottomasti hintansa väärtti!! Niihin saa myös upean kassin johon ne voi matkalla pakata kun esim menee lentokoneeseen. Ja samaan kassiin saa laitettua paljon muutkin ja menee ruumaan siinä samassa ilman lisämaksuja 🙂 kassin saa pienelle rullalle kun sitä ei käytä. Oho, sori, tuli melkonen myyntipuhe. Mutta itse ainakin olen huomannut että kaikki mikä arkea vähänkin helpottaa on ihana juttu, siksi halusin jakaa kokemukseni. Mukavaa loppuviikkoa!

  • Iina sanoo:

   Voi ne exploryt on kyllä niiiin ihanat, ja hienoa kuulla että saa ostettua myös ilman vaunukoppaa, ehkä saisin nyt perusteltua itselleni näiden hankinnan ;)! Kiitos vinkeistä ja mukavaa viikkoa sinne! 🙂

 19. jenna sanoo:

  Meillä on brio race rattaat. Halusin sellaiset mitkä kulkee hyvin lumessa. Niissä on isot renkaat

 20. Inga sanoo:

  Hyvällä ystävälläni oli raattaat (en muista minkä merkkiset) joissa oli seisomalauta isommalle pojalle. En tiedä miten Tiara tykkää katsella maisemia, mutta heidän poikaansa häiritsi, kun pikkuveli istui selkä häneen päin ja ”penkki” selkänojineen työntyi tielle, eikä nähnyt kunnolla. Onneksi oli heittoaisa ja sai käännettyä istuimen toisin päin ja isovelikin näki kunnolla. 😉

  Noista vaihtoehdoista, mitä oot koonnut, mun mielestä parhaimmalta vaikuttaa noi ekat. Toki mulla ei ole kokemusta niin en voi sanoa ovatko ne käytössä yhtähyvät, mutta kuvissa näyttää oikein erinomaiselta menopeleiltä!

 21. M sanoo:

  Ottaisin noista Bugaboon Buffalot. Hyvän oloiset renkaat. Quinny Zappeja en ottaisi, koska työntöaisa on kaksiosainen, samoin Stokken Xploryn työntöaisa vaikuttaa huonolta.

  Meillä on 1,5-vuotiaalla käytössä Brio Kombien ratasosa, käytetään puistoillessa ja lenkeillä. Möhkäle toki mutta ei näillä kaupungissa käydäkään. Kaupunkia varten on Carena Easyt, ihan ok matkarattaat hyvällä isolla tavarakorilla, mutta en ostaisi enää niitä…

  • Iina sanoo:

   Buffaloissa on kyllä hyvät renkaat :)! Mä tykkään kyllä siitä kans että työntöaisa on yhtenäinen 🙂 Carena easyja oon kans testannut, mutta jotenkin ne ei ollut mun juttu!

 22. Nimetön sanoo:

  Meillä 2 rattaina Britax motionit. AIVAN LOISTAVAT! Päivääkään en ole katunut! Samallainen vastaava malli on Britax agilytit. Menee pieneen tilaan, saa paljon lisävarusteita, todella kevyet, menee makuuasengoon täysin, pienikokoiset, TODELLA näppärt maastossa (!!), yksinkertaiset, halvat. Googlaa ja tsekkaa! Oon miettiny 1 rattaiden myymistä koska nää on niin kätetevät. Ainut – että ei saa käännettyä istuin osaa.

 23. Leela sanoo:

  Quinny Zapp Xtrat on tosi hyvät, mutta ei niillä ole kivaa hiekkatiellä työntää. Eli metsäretkille jotain muuta suosittelen, kaupunkikäyttöön noi on ihan superhyvät .

 24. Nyponsoppa sanoo:

  Ihana postaus!;). Meillä on ollut erittäin monet rattaat ja vaunut ja Bee+ rattaat ovat ainakin meillä todelliset suosikit! Ne ovatbolleet käytössä isommalla ja pienemmällä lapsella ja lisäksi turvakaukalon kanssa,jossa myös ovat mahtavat. Niissä on myös suuri etu äärettömän helppo kasaus-/avaamismekanismi. Meillä autoillaan paljon,joten se on ehdoton plussa. Bonuksena tietenkin värikkäät kuomut;).

 25. Zapp X-trat on matkarattaat, niitä ei ole tarkoitettu metsälenkeille tai Suomen talveen.

 26. Heyni sanoo:

  Mulla ei mistään näistä rattaista kokemusta ole, mutta kolmipyöräisiä rattaita olen viikon verran päässyt reissussa testaamaan ja voin sanoa, että ne on paljon näppärämmät kuin jotkut nelipyöräisistä 🙂 samoin yhtenäinen työntöaisa on ihan mahtijuttu, niin rattaita voi tarvittaessa työntää yhdelläkin kädellä ja toisella kädellä sitten vaikka taluttaa Tiaraa esim. suojatien yli 🙂

 27. S sanoo:

  Vitsi miten tyylikkäitä rattaita! Varsinkin noi Stokket ovat täyttä rakkautta! <3

 28. kippuralla sanoo:

  meillä on ollut zappit 2007 tms vuodesta, ja sen lisäksi 30 muut rattaat, mutta noita ei vaihdeta.. 🙂 metsään tai lumihankeen en lähtisi, mutta kaupoillakin menee hyvin-lapsettomat kaveritkin työntää hymy naamalla kun menee niin kepeesti 😀
  scooteissa mietin että painaako jalkoja kun jalkatuki on niin alhaalla, beet ei myöskään taida maastorattaat olla.
  mutta onhan noita pieniä, esim scooterit/scooter s, racet/spinit, vikingit, mountain buggylläkin oli muutamia pienempiä, britaxilla on kiinnostavat affinityt

  • Iina sanoo:

   Huh, olettepa testanneet monia rattaita! Olet kyllä tosi konkari 🙂 Scooteissa Tiara ainakin istui ruotsin reissun ajan ihan tyytyväisenä, eikä painanut mitenkään! Täytyypä googlata noita mitä ehdottelit, kiitos vinkeistä :)!

 29. bebemam sanoo:

  Hei,
  Meilla oli Stokke Crusi, missa on sama istuin korkeus kun xploryssa ja alle saa sisaristuimen. Sisaristuin on sama kun Scootin istuin. Xplorysta olen kuullut tutuilta pelkkaa hyvaa, tana talvena meilla on Torontossa tosi paljon lunta ja kuulemma se ”kaksipyoraisyys” on ihan alyttoman hyva kikka! Itsella nykyaan Scoot ja tykkaan kovasti, tosin lumessahan se ei mene mihinkaan.
  Beet on myos kivat, mutta istuin tosi alhaalla :/ Itse tykkaan etta muksu on korkealla 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitos vinkeistä! Scootit on kyllä niin ihanat, kuten myös Xploryt! Scootit ei ehkä lumessa ole parhaat, mutta tää talvi on taas täällä ollut niin vähäluminen että ehkä mulla on vähän hämärtynyt se käsitys Suomen normi talvesta 😀

   Se on kyllä mustakin kiva että muksu on korkealla!

 30. Nimetön sanoo:

  Tämä on nyt ihan aiheen vierestä mutta meidän vauva oli viikon flunssassa ja oksenteli limaa päivittäin paljon ja vieläkin oksentelee. Lääkärit sanoi on normaalia?

 31. jenna sanoo:

  Moi!! Meillä on Bugaboo bee+ ja ollaan tykätty paljon!! Todella kevyet työntää ja tyylikkät! En kuitenkaan hankkis niitä jos olis tarkoitus metsäpolulla kulkea koska pienten renkaiden takia eivät sovi vaikeakulkuiseen maastoon, alfaltille ja shoppailuun ovat kerrassaan mainiot 🙂

  Miinusta myös siitä että nukkuvan lapsen jalat ’roikkuu’ ikävästi eli ei ole pohkeille tukea kun lapsi alkaa oleen reilun 80cm pitkä, siitä mä en tykkää koska haluaisin nähdä että lapsella on mukana levätä. Vaikka ei meidän poika ookkaan siitä valittanut 🙂

  Sitten tuo viisi piste vyö systeemi ei oo oikeen loppuun ajateltu, kiertyy minne sattuu ja varsinkin talvipuettu lapsi on ’hankala’ kiinnittää.

  Muuten siis loistovaunut 🙂

 32. remppis sanoo:

  http://lifeanddecorating.blogspot.fi/2013/03/bugaboo-buffalot-esittelyssa.html

  Tossa vähän mun kokemuksia Buffaloista! Ne on itseasiassa vaan 12kg, eli ei painavemmat kuin esim Xploryt! Raameiltaan toki isohkot. Mun mielestä toimii seisomalaudan kaa hyvin.

  Toisia jotka teille vois sopia, ois Phil&Tedsin Dotit, tosi tosi pienet, mut saa vaikka pidemmille reissuille isosiskolle oman istuimen. Näihin mä oon aatellut vaihtaa joskus.

  • Iina sanoo:

   Hei kiva, käynkin heti lukemassa :)! Ja Doteja me mietittiin jo silloin Zeldan odotusaikana, mutta jotenkin ne ei vaan tuntunut meidän jutulta sittenkään vaikka kirjoitin niistä jo postauksenkin. Mutta täytyy vielä miettiä :)!

 33. karkki sanoo:

  stoken crussit! sisaristuimen istuinosa Scootissa on ALHAALLA on sama kuin crusissa.. yläosa on sama kuin Xploryt. pakko olla pilkunviilaaja.. sori..

  meillä on noi rattaat myös maksettiin itsemme kipeiksi niistä.. ihan hyvät on ollu..

  ja TYYLIKKÄÄT! ei hävetä äippää pukkailla rattaita..
  jostain brion rattaista mun mieskin sano et on nuo kyllä rumat.. et sä taida tuon näköisiä haluta.. joo no en tod..
  phil&ted oli meillä toisena vaihtoehtona mut ku laittoi ”vain” 600 € enemmän sai tyllikkäät ym.. niitä mun artikkeleja.. ei tainnu vaan mies jaksaa kuunnella niitä mun sepostuksia niin suostui:)

 34. Hanna sanoo:

  Kiitos tästä kattavasta vertailusta! Näitä tarvitaan, sillä vaunuviidakkoon eksyy. Pitkän pähkäilyn jälkeen tilasin juuri itselleni Buffalot 🙂 Täällä blogissa lisää kokemuksia ja mietteitä:
  http://www.lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen/2014/5/16/kilpavarusteet

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.