Se videopelin prinsessa

02.03.2014

Helmikuun  Vauva -lehden kanteen oli isketty aika provosoiva otsikko; ”Tyttäremme sai nimen videopelin mukaan”. En ollut kertonut oikeastaan kenellekään että meitä oli edes haastateltu, mutta tuon otsikon perusteella jo aika moni kaveri (ja ehkä lukijakin) arvasi, että saattaisi olla kyse meidän Zeldasta. Otsikko on ihan hauska, vaikka varmasti herätti monissa lehden lukijoissa ennakkoluuloja, ja ehkä jo valmiiksi negatiivisen asenteen nimeä kohtaan. Moni lukija tuli myös kehumaan kirjoitusta ja siinä ollutta kuvaa, josta itsekin pidin kovasti.

Itse juttu on ihan mukava, vaikka lehtijutuille tyypilliseen tapaan vähän väritetty versio meidän kertomuksista. Yksi lukija lähetti mulle jo sähköpostiakin, valaistakseen mua Disney-prinsessan oikeasta nimestä, joka ei olekaan Prinsessa ja sammakko -elokuvassa Tiara vaan Tiana. Hauskaa sinänsä, että itse en ole koko kyseistä elokuvaa nähnyt, enkä tiennyt siitä mitään ennen kuin haastattelua tehdessä toimittaja kertoi mulle että elokuvan prinsessalla on sama nimi kuin meidän tyttärellä.

Lehtijutussa oli kuitenkin yksi käsittämätön moka, mikä mua häiritsee aivan luvattoman paljon. Meidän tyttären nimi oli kirjoitettu väärin, nimeä koskevassa artikkelissa. Zeldan nimi on Zelda Alva Alessandra, ei suinkaan Zelda Ava Alessandra kuten lehdessä lukee. Ava on kaunis nimi, ei siinä mitään, mutta jos itse kirjoittaisin lehteen nimestä niin tarkistaisin kyllä muutamaan kertaan että nimi varmasti on oikein, eri asia jos artikkeli olisi koskenut jotain muuta ja olisi kyse vain inhimillisestä kirjoitusvirheestä.

IMG_6434x IMG_6436x IMG_6438xHassua katsoa nyt tuota kuvaa, kun ollaan kaikki aivan eri näköisiä nykyään! Kuvassa vielä makoileva Zelda on oppinut kävelemään jo tukea vasten ja päätä peittää ihana pörröinen untuvatukka. Tipallakin on paljon pidemmät hiukset, mun pidennyksistä nyt puhumattakaan. Kokonaista tekstiä en voi blogiini kopioida, mutta jos jutun haluaa lukea niin Helmikuun Vauva-lehti löytyy kirjastosta tai kauppojen hyllyiltä vielä muutaman viikon.

Zeldan nimen alkuperäinen tarina löytyy Oton ja mun yhdessä kertomana täältä, jos joku ei ole sitä lukenut vielä ja haluaa käydä kurkkimassa. Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille, huomenna alkaa uusi viikko ja uudet kujeet!♥


No Responses to “Se videopelin prinsessa”

 1. Avatar :) sanoo:

  Tuo oli kiva juttu luin heti kun vauva lehti kolahti postiluukusta :) harmi vaan tuo nimi kämmi! :s

 2. Avatar W sanoo:

  Hei Iina!
  Mä oon ettinyt kaikkialta samanlaista haalaria ku Tiaralla on ollut (punainen kaxs haalari), mutta tuloksetta löytänyt. Tiaralla on se haalari samaa kokoa ku mitä mä etsin nyt eli koko 80. Raaskisitko myydä kyseisen haalarin vai siirtyykö Zeldalle? :)
  Laita sähköpostii jos myyt.

  Kiitos!

 3. Avatar Kaisla sanoo:

  No huh huh…luulis, että nimet nyt kaikki toimittajat tarkastaa ennen ku läiskii tekstiä painoon. Mun pitää kyl lukee toi artikkeli! Lainaan sulta sit lehtee. ; D

 4. Avatar Pilvi sanoo:

  Mä muistelinkin, että Alva se oli! :) Äidinkin kanssa oikeen kiisteltiin siitä, kun vein sillekin jutun luettavaksi ;D

 5. Avatar Seliina sanoo:

  Tosi harmillinen tuo moka!:/ Ava ja Alva ovat nimittäin keskenään aivan eri nimet..

 6. Avatar Jelena sanoo:

  Munki on varmasti pakko käydä kirjastossa lukemassa tuo juttu! En raaski huonolla rahatilanteella ostaa lehteä ja kun ei vauvat/perhe-elämä oo vielä ajankohtainen niin turha ostaa kotiin…

  Harmi, että tuli tollanen nimi kämmi :/ Varmasti inhimmillinen virhe, mutta jos nimi on artikkelin pääaihe niin olisi syytä tarkastaa se monen monta kertaa, että varmasti menee oikein!

  Olikos tää muuten eka kerta ku teistä on joku lehtijuttu? Muistelisin, että on ollut ennenkin… Mutta voin olla väärässä :D Ajattelin vaa kysästä.

  Teidän perheestä on kyllä ilo lukea blogissa :) Vaikka pakko myöntää, että itse nuorempana olin hyvin skeptinen teidän tulevaisuudesta, kun blogin aloitit… Mutta en silti koskaan kommentoinut mitään ilkeää tai negatiivista! On ollut kyllä ilo täältä ruudun takaa katsoa, kun kasvatte ihmisinä ja perheenä! Joka päivä oikein odotan postauksia, vaikka harvoin niitä kommentoin :)

  • Iina Iina sanoo:

   No turhaahan sitä on ostaa jos ei vielä ole ajankohtainen aihe ja kirjastosta löytyy :)! Muakin harmittaa tosiaan tuo nimikämmi, jotenkin aivan uskomatonta :S

   Ei ollut eka kerta, on meistä ollut ennenkin muutamassa lehdessä juttua mutta niistä on jonkin verran aikaa :) Kiva että tykkäät blogista! Veikkaan että aika moni oli meidän suhteen skeptinen blogin alkuaikoina, enkä ihmettele, oltiinhan me nuoria, mutta arvostan sitä ettet ole kommentoinut ilkeästi vaan olet antanut mahdollisuuden meille kasvaa ja näyttää :) Kiitos!

   • Avatar Jelena sanoo:

    Ei mulle tulis pieneen mieleenkään itse kiusattuna kiusata muita! :) Mun mielestä on päinvastoin reilua antaa mahdollisuus näyttää, että teidän suhde ja perheen perustaminen niin nopeasti ei ollut virhe. Ja toivon, että tän blogin alkuvaiheessa tulleista ilkeistä kommentoijista ees joku on käynyt vilkaisemassa tätä blogia nyt viimeisen vuoden aikana ja tajuaa, miten typerä on ollut, kun on tullut haukkumaan ja kommentoimaan ilkeästi tuntemattomia ihmisiä!

 7. Avatar Memmu H sanoo:

  No aika paha kämmi sattunut kyllä ! Luulisi tosiaan että tarkistaisi nimen useampaan kertaan että menee oikein.

  Ja APUA,täyttääkö Zelda ensi kuussa jo vuoden?! Kauhea miten nopeasti aika meneekään. :)

 8. Avatar sesilia sanoo:

  joo, näin ton otsikon lehden kannessa ja arvelin että teidän perhe kyseessä. sen verran pläräsin lehteä että bongasin teidän naamat sieltä ja varmistuin epäilyksistäni..
  harmi että nimi on kirjotettu väärin.. :/ onneks sentään eka nimi on oikein, eikä vaikka ”Selda”..
  mä oon joskus kirjottanu omasta työpaikkakiusaamiskokemuksestani iltalehteen ja niinpä ilona lehdessä oli etukannessa joskus otsikko Työpaikkakiusatuista ”tuolini vietiin kun en näyttänyt tarpeeksi iloiselta” tottahan se oli mutta se näytti niin dramaattiselta lehden kannessa :D

 9. Avatar Katri sanoo:

  Tykkäsin jutusta tosi paljon, lukijana en huomannut hirveästi kärjityksiä vaikka olen alusta asti mukana täällä pyörinyt :) Mutta varmasti itse huomaa kaikenlaista, mustakin tehtiin viime vuonna juttu Hesariin (aiheena vaatteet, niiden kierrätys ja halpamuoti) ja mulla oli tosi inhottava olo sen jutun jälkeen, se tuntui tosi kärjistetyltä!

  Mutta toi Alva-juttu ärsytti muakin yli kaiken, paasasin poikaystävälle että ”ei Iinan ja Oton Zeldan toinen nimi oo Ava, se on ALVA. Mistä vetoo”… sit piti tulla tarkistamaan täältä :D

  Heitin sulle mailia, ihana Iina :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit! Ja niinhän se on että itse aina huomaa tarkasti tuollaiset jutut vaikka muut eivät kiinnittäisi mitään huomiota :D

   Mua ärsytti kans kyllä nimikämmi, mut aww ihana kun paasasit poikaystävällekin :D Mä luin jo sun mailin, vastaan heti kun ehdin, anteeksi että olen viestien kanssa niin hidas! Kiitos että jaksoit kirjoittaa!♥

 10. Avatar RR sanoo:

  Hmmm, Vauva lehdessä taitaa vähän ontua tuo juttujen tarkistus, kun kaverin lapsen nimi oli taannoin myös kirjoitettu siihen väärin… Ihana nimi kyllä tuo Alva!

 11. Avatar Linkku sanoo:

  Pakko varmaan etsiä tuo lehti käsiin tuon jutun tähden! Kiinnostaisi hirveästi lukea :) Tosi tyhmää kyllä että nimeen päässyt kirjoitusvirhe, se nyt on vähän isompi moka kuin että minkä tahansa muun sanan kirjoittaisi vähän väärin :o

 12. Avatar S sanoo:

  Sä näytät nykyään ihan uskomattoman upealle! Tuntuu, että sä olet löytänyt oman tyylisi! :)

 13. Avatar Hennakaisa sanoo:

  Voi video, oon niin monesti kironnu omankin nimeni kohdalla sitä, että toimittajille pitäisi antaa ihan erityistä koulutusta nimien oikeinkirjoituksen suhteen. Viimeksi viime kuussa, kun minun naama oli paikallislehessä, oli nimen e muuttunut a:ksi, vaikka sanoin sen erittäin selkeästi, että ”Hennakaisa, siis HEnnakaisa, ja yhteen ilman viivaa”. Toimittaja siihen vielä sitten vakuutteli, että ”juujuu, hyvä ku sanoit noin selkeästi, tuun kyllä tämän muistamaan, mulla on muuten serkku jonka nimi onkin Hanna-Kaisa, mutta se on viivalla vielä.”

  Että siis joo, yksi kirjain meni vikaan, inhimillisiä virheitä tapahtuu jne. Mutta silti minua ainakin ärsyttää aina nuo nimisekoilut, vaikka ne alkaa olla kyllä ainaki mun kohallani enemmän sääntö ku poikkeus.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.