Ei sittenkään unelmarattaat

03.04.2014

Mä olen kirjoittanut kaksi postausta, ehkä useammankin, joissa olen ylistänyt meidän Mountain buggy duet -rattaat maasta taivaaseen. Nyt on kuitenkin vähän erilaista sanottavaa, tai aika todella erilaista, mä oon nimittäin valmis heittämään rattaat vaikka parvekkeelta alas kun alan olla niin kypsä niiden kanssa säätämiseen.

IMG_6223hMountain buggyissa on siis ilmakumirenkaat, toisinsanoen niitä pitää pumpata ja rengas saattaa puhjeta joskus. Saattaa puhjeta on aika lievä ilmaisu kun puhutaan meidän rattaista, tämän talven aikana nimittäin meillä on rengas tai renkaat vaihdettu kokonaan uuteen kaksi kertaa, sisäkumit uusiin kaksi kertaa ja näiden vaihtojen lisäksi paikattu yli viisi kertaa. Ensimmäisen kerran rengas puhkesi loppusyksystä, kun harsoa kiinni pitämässä olleesta pyykkipojasta irtosi terävä metalliosa ja puhkaisi renkaan. Tämän ymmärsin oikein hyvin, vaikka tokihan se vähän ketutti.

Talven aikan renkaat ovat kuitenkin repeytyneet saumoistaan rikki, ja puhjenneet niin monta kertaa että tämä alkaa olla suorastaan epätodellista. Me ei olla ajettu lasinpalasista, ei leikelty saksilla reikiä tai kerätty rattaisiin niin paljoa painoa että renkaat eivät kestäisi. Renkaat ovat yksinkertaisesti täyttä kuraa. Nyt meillä on rengas taas repeytynyt niin pahasti että olisi jälleen kerran aika tilata uusi, mutta en kyllä tiedä jaksaako enää edes yrittää, niin turhalta se tuntuu. Uusi rengas maksaa 36 euroa, joten tuntuu aika ärsyttävältä maksella sitä kokoajan uudelleen ja uudelleen kun tietää renkaan hajoavan kuitenkin todella nopeasti.

IMG_8980x IMG_8968xIMG_8971xJos olisin tämän tiennyt ostopäätöstä tehdessäni, en ikimaailmassa olisi hankkinut näitä rattaita, ja siksi, silläkin uhalla ettei koskaan saada meidän rattaita myytyä, mä haluan kertoa tästä ettei kukaan muu enää tee samaa virhettä kuin me. Olen lisäksi kuullut parilta tutultani samoja kokemuksia Duetien renkaista, eli meillä ei satu vain olemaan kerta toisensa jälkeen maanantaikappaleet renkaina, vaan ne oikeasti ovat aivan surkeat.

Seitsemänsadan euron rattaille on tullut aika monta euroa lisähintaa, ja jos me ikinä halutaan nämä myydä on renkaat pakko uusia ennen sitä, ja siitä tulee taas ekstraa. Tuntuu tosin pahalta laittaa vahinko kiertämään, nämä vaunut pitäisi vetää pois markkinoilta ainakin Suomessa, koska Suomen talvea ne eivät kestä vaikka kesällä kulkivatkin vielä kuin unelmat. Kuitenkin olisi kiva saada vaunut myytyä eikä vain heittää roskiin.

Ilokseni voin ilmoittaa että meille on pian tulossa ratastilanteeseen parannusta, mutta nyt kyllä ketuttaa tosi paljon se että rattaat seisovat käyttökelvottomina parvekkeella ja me joudutaan sumplimaan miten päästään liikkeelle kahden alle kolmivuotiaan kanssa.

Onko teillä samanlaisia kokemuksia Mountain Buggy Dueteista tai joistain muista rattaista?


61 Responses to “Ei sittenkään unelmarattaat”

 1. Avatar Sanni sanoo:

  Aika outo juttu! Meillä on ollu kans samaiset rattaat melkein vuoden ajan ja mulla ei edelleenkään ole mitään moitittavaa, eikä renkaat ole puhjenneet kertaakaan!

 2. Avatar Sussu sanoo:

  Hei! Ei ole kokemusta kyseisistä menopeleistä, mutta tuli mieleen, että minkä kokoiset ne teidän renkaat on? Jos on normaalit 12 tuumaiset, niin alkuperäisten ja kalliden tilalle voi laittaa mitkä tahansa muut 12 tuumaiset ulkokumit. Eli vaikka ihan normaalit lasten pikkupyörien kumit. Voisi kestää paremmin ja hintakaan ei olisi niin paha :)

 3. Avatar titti sanoo:

  Onpa järkyt! Meillä meni vuosi sitten emmaljunga edgejen yks ratas rikki ja se paikattiin kahdesti. Mut se oli omaa tyhmyyttä, mentii ajatuksissaan lasinsirujen päältä. Muuten niillä on rullattu varmaan pari tuhatta kilsaa ja ei ongelmia renkaissa. Mä mietin saisko noihin teidän rattaisiin jonkun toisen valmistajan renkaita sopimaan? Meillä onneks rengasliike tien toisel puolella ja vielä sukulaisella :D mutta ei taida kaikilla olla. Toisena rattaina meillä emmaljunga scooter ja vaikka ne pyörät niissä on vähän kolkot niin eipä tarttee pumppailla ilmaa.

  • Iina Iina sanoo:

   Haha kätevää että noin läheltä löytyy rengasliike :D pitää tutkia valikoimaa!

 4. Meillä on Emmaljungan City Crossit ja niidenkin kanssa on mennyt hermot ihan jatkuvasti. Nekin reilusti yli 800 euron rattaat ja hitto soikoon, ihan jatkuvasti saanut olla Lastentarvikkeessa niitä huoltamassa. On ollut niin tiukkoja neppareita, ettei edes mies ole väkivalloin niitä saanut kiinni – jouduimme puukolla veistämään nepparin vastaosaa, että saimme ne kiinni!, renkaat IRTOAVAT vauhdissa ihan jatkuvasti, minä vauvan ja koiran kanssa päivittäin lenkkeillessä joudun aikamoisiin vaaratilanteisiin liikenteessä, kun yhtäkkiä rattaista lähtee rengas alta! Renkaat on lähtenyt itsestään vauhdissa irti niin monta kertaa, etten enää laskuissa ole mukana pysynyt. Lastentarvikkeessa voivotellaan ja tilaillaan jotain pikkuosia vaihtoon, kun olisin kohta valmis heittämään koko rattaat helvetin tuliin :D Olisin kyllä todella odottanut tunnetulta merkiltä ja tuon hintaluokan rattailta vähän enemmän. Nyt viimeksi, kun käytiin reklamoimassa, renkaaseen vaihdettiin joku pikkuosa (mieheni joutui itse vaihtamaan myymälän takatiloissa), niin nyt se rengas sitten vinkuu ja vikisee ihan hitonlailla. Alan olla niin kyllästynyt ravaamaan samasta asiasta, että harkitsen jo reklamaation tekoa valmistajalle.

  Huh, mikä vuodatus :D Pakko yhtyä sun tunteeseen ja sanoa, että hitto soikoon miten ärsyttää, kun jokin on aina vaan rikki! Munkin on päivittäin pakko päästä lenkille, koska pitää käyttää koira miehen työpäivän aikana lenkillä, joten jos rattaat on rikki, niin milläs käytät. Oletko muuten ottanut yhteyttä myyjään tai valmistajaan? Luulisi, että tuossakin olisi jo aihetta reklamaatioon ja mahdollisesti jopa kaupan purkuun.

  • Avatar Sari sanoo:

   Mä taas voin todeta ettei meidän City Crosseissa oo ollut mitään vikaa vaikka, vuoden ajan ollaan niillä päivittäin lykitty :)

  • Avatar Eliisa sanoo:

   Meillä kanssa city crossit kohta neljä vuotta olleet lähes päivittäisessä käytössä. Viimeisen 1,5-vuoden ajan niin että pienempi lapsista istuu rattaissa ja vanhempi seisoo seisomalaudalla ja hyvin on matka taittunut ilman mitään ongelmia :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi surku, mitkähän maanantaikappaleet meille molemmille on sattunut! En ole ottanut yhteyttä vielä valmistajaan, varmasti pitäisi ottaa. Tsemppiä, toivottavasti ratastilanteeseen löytyy helpotusta!

 5. Avatar Hattis sanoo:

  Mun kaverilla on tänä vuonna puhjennut monen monta kertaa pyörästä kumit. Hän alkoi selvittelemään asiaa, niin pyöräkorjaamosta oli kerrottu saman vaivan olleen monella pyöräilijällä ja syynä olevan kaduille levitettävä hiekka, joka kuluneena talvena oli aikaisempaa terävämpää. Tämä ei tapahtunut pääkaupunkiseudullla, mutta voihan siellä olla sama tilanne?

  • Iina Iina sanoo:

   Voiskohan tosiaan olla siitä kiinni sitten? Kun ongelma alkoi vasta alkutalvesta, melkeinkoko viime vuosi sujui ihan ongelmitta!

 6. Avatar Saara sanoo:

  Mulla ei ole kokemusta mistään rattaista, sillä en ole äiti. Luen monia ”kaupallisia” blogeja, joissa on siis tuote-resittelyjä sun muita sponsorijuttuja, olen kiinnittänyt huomiota, että melkein kaikki on aina sanonut kauheasti kehuja jokaisesta tuotteesta, jota ovat saanet testaukseen. nyt oli ihan ihmeissäni, että tuot oikeasti esille, kuinka huonot renkaat kyseisissä vaunuissa on. Jotenkin piristäväää, ja palautuu usko bloggaajiin, jotka uskaltavat tehdä näin pelkäämättä sitä mitä mieltä ”sponsorit” ovat. Hienoa! Ja tämä oli vain yleistys bloggaamiseen yhteistyökuvioissa, eikä nyt kohdistunut tähän rengasreklamaatioon. :) vähän monimutkaisesti selitetty

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos! Mä kyllä aion jatkossakin kertoa rehellisesti silloin kun moitittavaa on, kuten myös jos on kehuttavaa :)!

 7. Avatar Henna sanoo:

  Just maanantaina saapu meille nää vaunut. Saapa nähdä kuinka meidän käy. :D Oletteko pumpanneet renkaat liian täyteen? Meillä ainakin tällä hetkellä käytössä olevissa Emmaljungissa on ihan määrätty, mitkä paineet renkaissa pitää olla. Käydäänkin ne aina pumppaamassa huoltoasemalla, jotta tulee varmasti paineet oikein.

  Emmaljungista meillä puhennut yksi rengas tasan yhden kerran ja mies sai sen paikattua. Vaunut olleet kuitenkin käytössä yli kaksi vuotta. Ainakin helpolla ollaan päästy niiden kanssa. Talvella rengaspaineet pitää olla tietenkin erit, kun kesällä lämpötilavaihtelujen vuoksi. :)

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Mietiskelin ihan samaa, koska meillä oli ongelmia erimerkkisten rattaiden renkaiden kanssa ja lopulta selvisi ettei niitä saa täyttää edes siihen maksimiin mikä ohjekirjassa lukee (outoa?!). Helpotusta tuli kun jätettiin pyörät hiukan tyhjemmiksi.. Suututti silti.

  • Iina Iina sanoo:

   Meillä puhkeili siis renkaat alle viikossa siitä kun ne oli tilattu uutena ja asennettu paikoilleen, eli ei oltu edes pumpattu niitä ollenkaan itse vielä. Toki paikattujen renkaiden uudelleen puhkeamisessa on voinut olla sitten kyse siitäkin että paineet on väärin!

 8. Avatar Jenni sanoo:

  mulla on ollut emmaljungan city crossit jo kohta 4 vuotta ja kertaakaan niissä ei ole ollut mitään vikaa. menevät jo toisella muksulla. kertaakaan renkaat ei oo irronneet, mennään vielä aikamoisilla sorateillä ja talvella hirmuisissa kinoksissa, joka päivä on käytössä. oon ollut näihin enemmän kun tyytyväinen. Jos vaan kestää niin näitä kyllä käytetään vielä pari vuotta. ollaan vielä oltu todella huolimattomia näiden huollossa, olisko kerran rasvattu mutta muuten ei olla tehty yhtään mitään, sisällä säilytetään aina ulkoilun jälkeen.

  ja myöskin lastentarvikeliikkeestä uutena hommattu, olisko laatu huonontunut vai olisko sulle Alisa sattunut maanantaikappale.

  • Sitä mekin ollaan mietitty, niin monella tutulla on nimittäin vain hyviä kokemuksia samoista rattaista ja yhdellä kaverilla samaiset olleet käytössä 5 vuotta ilman mitään ongelmia. Sitten meille on kasaantunut nää harmit :( Ja siksi juuri halusin kyseisen merkin rattaat, kun halusin luottaa laatuun ja mulle oli tärkeää, että koska ne tulevat olemaan jokapäiväisessä käytössä useamman vuoden, että ne olisi sitten hyvät. Kyllä on ollut karvas pettymys :D Vähän kyllä täytyy antaa noottia myös Lastentarvikkeen asiakaspalvelualttiudesta, reklamaatioita tunnutaan käsittelevän vähän liukuhihnatyyliin ja aina tilaillaan vaan jotain pikkuosia vaihtoon, ilman että vaihdettaisiin se koko rikkinäinen osa. Myyjähän kuitenkin on kaiketi vapaa vastuusta rahallisesti, joten ei luulisi olevan ongelma tilata valmistajalta esim. uusia renkaita, eikä ainoastaan jotain ihme muovipaloja ja muttereita. Haluaisin vaan saada toimivat rattaat, koska tykkään kuitenkin niistä tosi paljon muuten!

 9. Avatar oka sanoo:

  Meillä oli käytössä Saksasta ostetut Teutoniat, ja kahdessa renkaassa oli samaa vikaa, repeilivät ja kumi näytti päällepäinkin hapertuneelta. Lähetettiin myyjälle kuvat renkaista ja sieltä tuli postipaketissa uudet ihan ilmaiseksi. Suosittelen olemaan myyjään tai hätätapauksessa valmistajaankin yhteydessä ongelmasta, niin tuskin joudutte kovin kauaa enää maksumiehiksi.

 10. Avatar jope sanoo:

  meillä oli vuoden verran käytössä p&t vibet ja niistä meni muistaakseeni kahesti rengas puhki ja kalliiks tuli tais olla kans sen n.40e per rengas ku osti uuden ja ne oli sen kokoset et ei käyny mitkään merkittömät renkaat niihin.niissä oli myös määrätty se tietty paine mikä piti olla.
  meillä puhkes just muuten lapselta pyörästä rengas ku oli tarttunu tosi terävä hiekotus kivi renkaaseen:/
  ja eilen irrottenin scoottereiden renkaaseen uponneita kiviä.meijän viime vuoden mallia olevat scootterit on kans ollu niin huonot etten enää ikinä osta emmaljungalta mitään..koko ajan jtn vikaa ja osat irtoilee,tavarakori repeilee vaik siel ei kyydissä oo ku sadesuoja..hermot menee onneks ratas aikaa ei oo tässä talossa enää kauaa jäljellä!:D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi itku, no teillä on kyllä ollut tosi huonoa tuuria rattaiden kanssa!! Toivottavasti olisi jatkossa parempi onni :D!

 11. Avatar Anna sanoo:

  Onpa mielenkiintoinen juttu. Meiltä löytyy Mountain Buggy duetit. Ovat olleet käytössä reilun vuoden ja kerran olemme joutunet vaihtamaan yhden renkaan. Pari kertaa olen saanut kumin pullahtamaan ulos vanteeltaan pumpattuani pyörät liian täyteen, mutta rikki eivät ole tuolloinkaan menneet. Joko teillä on ollut todella huono tuuri, tai sitten meillä harvinaisen hyvä.

  • Iina Iina sanoo:

   No hyvä että teillä on ollut parempi tuuri! Meillä on siis puhkeillut ihan uudet, vasta tilatutkin renkaat joihin ei olla itse koskettu muuten kun asennettu paikoilleen :S

 12. Avatar Anne sanoo:

  Meillä oli duetit 2,5 vuotta ja kerran paikkasin renkaan ekan kahden vuoden aikana. Sitten yksi renkaista alkoi hapertua käsiin, siis ulkorengas. Samalla huomasin että toinenkin takarengas oli aika lopussa. Olin kuullut näistä rikkoutumisista myös vararenkailla ja päädyin hankkimaan jotain muuta eli nämä http://mountainbuggy.com/eu/Buy/parts/parts-for-current-buggies/duet/10%22-aerotech-rear-wheel#.Uz1FZfmSzzg
  http://mountainbuggy.com/eu/Buy/parts/parts-for-current-buggies/duet/10%22-aerotech-front-wheel2#.Uz1F__mSzzg
  Toimii ainakin kaupungissa hyvin, ainakin minusta tuntui kevyemmältä työntää kuin alkuperäisillä. Yksi toinen testasi näitä ja kuulemma pehmeällä alustalla alkuperäiset olivat paremmat ja aerotechit kovalla pinnalla.

  • Iina Iina sanoo:

   Hei mahtava kuulla, noikin on vaan aika hintavat joten mietityttää taas 139:n euron tuhlaaminen näihin renkaisiin :S Mutta ois noi paremmat kun puhkeilevat renkaat!

 13. Avatar Katariina sanoo:

  Melko paksua tekstiä, täystyrmäys koko vaunuille renkaiden takia..? :) Ehkä teille on osunut joku sunnuntaikappale, kun me ei olla puolen vuoden aikana jouduttu paikkaamaan yhtäkään Duetin rengasta ja vaan kerran on pumpattukin.

  • Iina Iina sanoo:

   No eikös ne renkaat ole aika tärkeä osa rattaita, vai olenko väärässä? :D

 14. Avatar anu sanoo:

  Meillepä ostettiin emmaljungan twin city crossit syksyllä 2009. Vuoden päästä normaalilla käytöllä olleet vaunut hajosivat (mm. Selkänoja) käyttökelvottomiksi. Lastentarvikkeessa saatiin todella huonoa palvelua, ja vaikka vaunuissa oli takuu jäljellä, jouduttiin osat maksamaan aina itse. Vaunut hajosivat aina uudelleen ja uudellee samalla tavalla, joten niissä täytyy olla valmistusvirhe. Ihmettelin kaupassa ääneen, miten ”laatuvaunut” hajoavat käsiin, ja sain kuulla että EMMALJUNGAN LAATU ON NYKYÄÄN SITÄ, ETTÄ SAAT VARAOSIA. Eli tämän sanoi ”asiantuntija”. Siinäpä se laatu sitten nykyään on, ehkä teidänkin kärryissä käytetään samaa laatuun perustuvaa lisärahastusta?

  • Iina Iina sanoo:

   No huhhuh, kuulostaapas tosi törkeältä! Uskomatonta että luotetut, laadukkaat merkit osoittautuvatkin tällaiseksi kuraksi!

 15. Meillä meni kaksosten ekat tuplarattaat vaihtoon mm. renkaiden puhkeilemisen takia. Mulla meni hermo lopullisesti, kun olin Lintsillä lasten kanssa ja rengas puhkesi ja piti saada kotiin ontuvat rattaat, alle vuoden ikäiset kaksoset ja esikoinen.

  Ne oli puolalaiset halpisrattaat, eli mä oletin, että vika johtui siitä, mutta pistää kyllä myös miettimään ilmakumien järkevyyttä tuplarattaissa ylipäätään, sitä painoa kun kuitenkin renkaille tulee aika lailla enemmän kuin yksösrattaissa. No, sitten vaihdettiin Emmaljungan tankkiin ja puhkeamattomiin renkaisiin, jotka oli itse asiassa hyvän kuulalaakeroinnin (tai jonkun muun teknisen ominaisuuden) ansiosta tosi kevyet ja mukavat työntää – eikä tarvinnut koko ajan olla pumppaamassa niitä renkaita.

  • Iina Iina sanoo:

   No sanopa muuta, ei selkeästi ole kyllä ilmakumirenkaat tuplien juttu ollenkaan :S Mä en tykkää ilmakumirenkaista muutenkaan yhtään, enkä olisi ottanut näitäkään ellei ratasmalli muuten olisi miellyttänyt niin paljon..

 16. Avatar ihmetteliä sanoo:

  Ei kai koko rattaita voi tuomita, jos renkaissa on vika? Tosi yleinen vika on tällainen ilmakumirenkaissa.

  • Iina Iina sanoo:

   No mä tuomitsinkin ne renkaat, rattaista en sanonut mitään muuta negatiivista kuin että ne eivät sittenkään ole ”unelmarattaat” ja sen en koe olevan mikään hirveä loukkaus?

 17. Avatar Jey Kay sanoo:

  Voi olla että teillä oikeesti oli jotkut maanantaikappaleet tai sitten ihan vaan se oli nuiden ilmakumirenkaiden kirous kun iski! Todella harmillista kyllä!:( mäkin käytin todella kauan aikaa rattaiden valintaan kun en halunnut joutua vaihtamaan. Onneks osui kohdalle hyvät!:)

  • Iina Iina sanoo:

   No hyvä että teille osui hyvät, tälläistä säätöä ei toivoisi kenellekään! :S

 18. Avatar Ade sanoo:

  Huh, no todellakin pitäisi renkaiden kestää, mikäli paineet on oikeat. Tee reklamaatio! Eihän tuollainen ulkokumin repeytyminen voi mitenkään olla normaalia. Meillä on nyt bogaboon donkeyt ja todellakin renkaiden pitää kestää. Ne ovat nyt olleet käytössä vasta kuukauden, ei ole vielä valittamista eikä ole tarvinnut pumppailla. Tosin ne eivät ole kyllä suomen talvea nähneet. Voin kuvitella miten raivostuttavaa toi on kun noi teidänkään rattaat ei mitkään halvat ole.

  • Iina Iina sanoo:

   Meillä on siis puhjennut sellaiset tuoreet, juuri ostetut uudet renkaat joihin ei olla vielä itse pumpun kanssa sohittu yhtään, eli luulisi paineiden olleet oikeat :S On kyllä niin raivostuttavaa, ilmakumirenkaita ei tule meille enää ikinä!

 19. Avatar Spond sanoo:

  Käykää biltemasta tms renkaat halvemmalla ennen myyntiä, ajaa saman asian!

 20. Avatar ... sanoo:

  Kai sinä (ja muut joilla on ollut jonkun tuotteet kanssa ongelmia ja jopa vaaratilanteita) olette tajunneet tehdä reklamaation?

  • Iina Iina sanoo:

   Myyjälle kyllä, valmistajaan pitäisi ottaa yhteyttä kun vain saisi aikaiseksi tässä kiireen keskellä :)

 21. Avatar Anni sanoo:

  Meillä oli ikivanhat saadut Teutoniat käytössä, jossa oli pumpattavat kumirenkaat, eivätkä ne puhjenneet kertaakaan vaikka ympäri vuoden niiden kanssa rullailtiin paljon. Pumpata kyllä piti varmaan noin kerran kuussa, mutta se on pieni vaiva. Kumirenkaat mielestäni kulkevat ja kestävät paremmin kuin täysmuoviset, jotka meillä nyt on vuorostaan käytössä rattaissa. Aika outoa ja varmasti ärsyttävää ettei teillä uusissa ja kalliissa rattaissa pysy renkaat ehjänä. Kannattaa ehkä tehdä reklamaatiota jonnekin? Tosin jos tuo on yleinen vaiva noissa rattaissa, niin eipä tuo mitään varmaan auta. Hyvä kun informoit lukijoita asiasta.

  • Iina Iina sanoo:

   Pumppaaminen ei olekaan iso vaiva, mutta piru vie että tuo puhkeilu ärsyttää! :D kannattaa varmasti tehdä reklamaatiota, vaikka tämä tuntuu olevan tosi yleinen vika näissä rattaissa :S

 22. Phil & Ted’seissä on myös heikko kohta alkuperäiset sisärenkaat, mutta se me tiedettiin ennen kuin ostettiin ne. Itseasiassa yksi sisäkumi oli uusittu jo meidän ostessa nuo käytettynä, ku taas loput kaksi uusittiin itse. Luojan kiitos noihin sopii ihan standardikokoiset sisäkumit, niin ostettiin ihan cittarista uudet ja nyt ne pelittää! Mua ei ole siis tämä vielä pahemmin häirinnyt, mutta kyllä mullakin palaisi käpy teidän tilanteessa :o Ihan järkkyä! Eikö nuo mene mihinkään takuuseen?? Mä olisin varmaan ihan hirviöasiakas tollasessa tilanteessa… :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kun oliskin vaan sisäkumit jotka repeilee mutta kun ne on nuo koko renkaat niin tulee paljon kalliimmaksi :(( Hyvä että teillä pelittää rattaat!

 23. Avatar ulla sanoo:

  Rattaiden renkaat tyhjenee kun niitä jatkuvasti viedään ulos kylmään ja sisälle lämpimään. lämpötila siis vaihtelee hurjasti, parhaina päivinä 40 astettakin. Ainakin meillä täytyy rattaiden renkaita pumpata aika usein talvella. Hyvä huomioida renkaita pumpatessa, että ne ei saa olla pumppaus hetkellä paikallaan, koska ilma menee jotenkin epätasaisesti renkaaseen ja saattaa tulla johonkin kohtaan patti. Jos patti on siinä pidempään se hajottaa renkaan. :) Voi toki olla valmistusvirhekin sen mallin renkaassa.

  • Iina Iina sanoo:

   Siis meillä on puhkeillut tuliterät, alle viikon vanhat renkaat joita ei olla itse pumpattu vielä ollenkaan, lauhalla n. +5 asteen säälläkin :(

 24. Avatar Anskuli sanoo:

  Just tuon takia en ole ostanut ikinä ilmakumipyöräisiä rattaita..inhoan sitä kumien täyttämistä ja tuota että saa pelätä puhkeamista. Meillä oli Teutonian yhdistelmävaunut ilmakennopyörillä ja ne oli aivan huiput, kevyet ja huolettomat. Samat vaunut kesti neljällä lapsella mainiosti eikä ikinä ollut ongelmia renkaitten suhteen, eikä kyllä muutenkaan :)

 25. Avatar Johanna sanoo:

  Ihan samat kokemukset meillä Duetien kanssa! Renkaat paikattu ja vaihdettu viisi kertaa viime syksyn jälkeen. Kaksi rengasta saatiin ilmaiseksi kun vaunut meille myynyt liike totesi etteivät renkaat SAA mennä noin helposti rikki. Muuten vaunut ovat kyllä olleet ihan loistavat kaupunkiolosuhteissa, mutta pidempiä kävelylenkkejä ajatellen haaveilen EasyWalkereista..

  • Iina Iina sanoo:

   Ihan pyllystä kyllä nuo Duetit :S inhottavaa että teilläkin on ongelmia niiden kanssa!

 26. Avatar Melina sanoo:

  Kieltämättä tässä muuten niin loistavassa blogissa joskus postauksesi tuntuvat uskonnon omaiselta todistelulta. Unelmanpehmeät lakanat, ihan täydellisen ihana mekko, maailman parhaat rattaat, superkiire… Suuntaan tai toiseen ihan äärirajoille viety mielipiteenilmaus vie usein tehoa itse asialta. Se tuntuu nimenomaan pakonomaiselta todistelulta ja uskottelulta (jopa itselleen). Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että viikonloppu tai häät eivät voisi olla (ja usein olisikin) ihan mielettömän, upean ihania ja tästä ei voisi juuri näillä sanoin kertoa. Usein kuitenkin elämässä arkiset asiat kuten lakanat (joista merkki mainitaan erikseen silloin, kun ne ei ole prismakamaa) tai vauvalegginsit (kerron jos ne on Lindexin sijaan Mini Rodinit) eivät ole mitään supermegaûberihania ja ihan täydellisiä kokemuksia. Tai, voivathan ne sinulle sitä ollakin. :)

 27. Avatar Anonyymi sanoo:

  Suosittelen ostamaan ihan perusrattaat seuraavaksi, ajateltuna vain nuorimmaiselle :) Tiara alkaa olla sen ikäinen että ei enää rattaissa liikuskelu ole se pääasiallinen paikka, vaan pitäisi pääsääntöisesti kävellä. Sit jos lähtee monen tunnin reissulle niin voi varmaan heittää lapset sit hetkeks istuu ns.sylikkäin :)

  • Iina Iina sanoo:

   2,5-vuotias on kyllä vielä sen ikäinen että pitkillä reissuilla tarvitsee usein päiväunet rattaissa, eikä kävely ole mielestäni mitenkään pääasiallista, varsinkaan kun Tipa on niin lyhyt että kävely on aika etanatahtista. :)

 28. Avatar kahden äiti sanoo:

  Kuulostaapa hassulta.. Meillä rattaat olleet pari vuotta päivittäisessä käytössä… kuljettu maastossa ja kaupungissa eikä todellakaan varottu vaunuja. Silti olen koko kahden vuoden ajan joutunut täyttämään renkaat vain kerran. Olen itsekin hämmästellyt miten hyvät renkaat meillä on olleet kun gessleinessämme joutui täyttämään huomattavasti useammin. Olisikohan joku erä joka todella huono? Kahdella kaverillani on samaiset rattaat ja heilläkään ei renkaat tuottaneet ongelmia.

 29. Avatar Nimetön sanoo:

  Onko sinulla vielä mountain buggyt ?

 30. Avatar Johanna sanoo:

  Meillä myös Mountain Buggyt nyt 7,5 kk kaksosilla, ja kaksi kertaa renkaita paikattu. Ostettiin sitten puhkeamattomat 170 eurolla (postikuluineen). En ehkä palauta niitä, vaikka miehen mukaan paikkaamisella pärjää… Juurikin siksi, että mitä jos ne puhkeavat kesken reissun? …No, ehkä saan ne sitten aikanaan paremmin kaupaksi niiden puhkeamattomien renkaiden kanssa. Mutta aika hyvin tähän asti, kahdella paikalla on selvitty! ;D

  Pitkään kyllä menivät (kuukausia) talvellakin ilman ongelmia.

 31. Avatar Janne sanoo:

  No juuri tässä hajoilen taas kerran tyhjenneeseen Duetin takarenkaaseen. Tämä on varmaan jo lähemmäs kymmenes kerta 3 vuoden sisään, kun sisärengasta uittelen altaassa ja etsin reikää. Ulkokumit on uusittu aikas monta kertaa myös. Tuo hiekoitussepeli on arvioni mukaan useimmiten ollut syyllinen. Mitään massiivisia lämpötilanvaihteluita ei ole meillä ollut, kun vaunut ovat ulkolämpötilassa koko ajan. Joka renkaanpaikkauksen/vaihdon yhteydessä olen huuhdellut ulkorenkaan sisäpuolenkin jotta mahdolliset kivet häipyvät. Nuo puhkeamattomat Aerotechit kyllä houkuttelisi, mutta aika tyyriithän nuo ovat eikä näytä Suomesta löytyvän, joten vaikka tilaisinkin niin odotusajalla pitää taas paikkailla tai asentaa uusi sisäkumi, jotta päästään liikkeelle. Olisipa kiva jos olis 10″ koossakin näitä pistosuojattuja renkaita, jollaiset meidän molempien pyörissäkin on. Tosin ukkelit on jo 3 v 3 kk, niin sekin on vahvassa harkinnassa että jätetäänpäs vaunuilut tästä lähin kokonaan..

Kommentoi