#Nextille levelille

02.04.2014

Eilen käytiin ihanalla, inspiroivalla aamiaisella Milttonin showroomilla mun kolmen ystävän Kaislan, Oonan ja Jemmin kanssa, juttelemassa arjesta ja siitä miten arjen voi viedä uudelle tasolle, Pepsi Nextin hengessä #Nextille levelille. Olen henkeen ja vereen arjen puolestapuhuja, kuten varmaan olette lukijoinakin huomanneet, eli aihe oli todella sydäntä lähellä ja me saatiinkin todella hyvä keskustelu aikaiseksi.

Oltiin yhtä mieltä siitä, että arki on kaiken perusta, ja jos arki ei toimi, ei toimi mikään muukaan. Suurin osa elämästä on arkea, juuri sitä tavallista, jokapäiväistä elämää. Kaikkea ei kannata jättää huippuhetkien varaan, vaan panostaa arjen toimivuuteen jolloin niistä elämän merkittävistä tapahtumistakin jaksaa nauttia täysillä. Jokainen kaipaa myös luksusta arkeen, niitä suuriakin nautinnon hetkiä, mutta pienissä iloissa onni asuu.

IMG_8640x IMG_8651xMillaisista palasista sinun arkesi koostuu? Meidän arkemme on tasapainoilua Oton duunin, mun blogihommien, lasten, oman ajan, parisuhdeajan, ystävien ja nukkumisen välillä. Aikataulujen kanssa saa todella sompailla, ja ne omat rauhalliset hetket ovat tiukassa. Viikonloppuna hämmennyin kun pysähdyin ajattelemaan, että milloin mulla on viimeksi ollut tylsää. Ei tullut mieleen. En osannut nimetä hetkeä, jolloin mulla ei olisi ollut mitään tekemistä, tai en olisi tehnyt jotain. Mulla on ehkä vähän ikävä tylsää, mutta samaan aikaan arvostan sitä että olen käyttänyt viimeisen vuoden ajalta suunnilleen jokaisen sekuntin johonkin itselleni merkitykselliseen. Eiköhän niitä tylsiäkin hetkiä tule tulevaisuudessa olemaan ihan tarpeeksi, nyt voi nauttia siitä että tekemistä riittää.

Jos miettii kokonaiskuvaa, on ehdottomasti tärkeää, että on sellaisessa ammatissa, mistä itse nauttii. Työ haukkaa meidän arjestamme unen lisäksi suurimman osan, jättäen vain hajanaisia tunteja sinne tänne, jotka käyttää sitten johonkin muuhun. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että saan sekä olla lasten kanssa kotona, että tehdä blogijuttuja sivutyökseni siinä ohessa. Vaikka arki on kiireistä, välillä stressaavaakin, koen sekä meidän ihanat lapset, että rakastamani blogipuuhat ennenkaikkea voimaannuttavana ja energisoivana arjen osasena, joka itseasiassa tekee arjesta kauniimpaa.

IMG_8657x IMG_8673x#ArjenPienetAsiat. Blogi kannustaa mua panostamaan arjen pieniin hetkiin, tekemään inspiroivaa aamupalaa, sisustamaan lastenhuonetta, nappaamaan kuvan maailman suloisimmasta hymystä lapseni kasvoilla. Bloggaaminen on ehdottomasti auttanut mua löytämään niitä onnenhippuja arjesta. Bloggaamisella ja somella on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Kun jokapuolelta tulvii terveellisiä superfood -smoothieita, treenikuvia ja kertomuksia kolmevuotiaiden sellonsoittomaailmanmestaruuksista (no ei ihan, but you get the point?), tulee väkisinkin joskus mieleen ajatus että ”Onko noiden arki todella aina tuollaista?”.

#ÄläVertaa. Vertailu on yhä luonnollisempi ja suurempi osa ihmisten arkea, sillä toisten arki, toisten huippuhetket ja toisten elämät tunkeutuvat tajuntaamme jokaisesta mediasta. Blogit ja some luovat paineita, kun omaa riisimuroja ja makaronimössöä sisältävää arkeaan vertaa toisten macaronseihin ja shamppanjatastingeihin, mutta onko niitä paineita järkevää ottaa? No ei ole. Somea kannattaa lukea kriittisin lasein. Vaikka meidänkin elämä saattaa näyttää joskus kauniilta ja glamourintäyteiseltä, löytyy meidänkin arjesta niitä ihan samoja pukemisraivareita ja kärtsänneitä kananugetteja kuin muiltakin.

IMG_8679x IMG_8681xItselleen kannattaa olla armollinen, eikä verrata muihin. Sinun arkesi on juuri niin hyvää kuin itse siitä teet, vaikka toki on myös asioita joihin ei itse voi vaikuttaa. Väitän kuitenkin että jokainen kykenee parantamaan arkeaan edes jollain tasolla, jos itse niin haluaa. Myös somea käyttäville ystävilleen ja bloggaajille kannattaa olla armollinen, eikä hermostua siitä että kuvissa näkyy yleensä kauniita asioita ja huippuhetkiä. Suurin osa lukijoista ei kuitenkaan haluaisi nähdä jatkuvasti arjen harmautta, kaatuneita maitoja ja sotkuista vaatekaappia, vaikka niitä joskus postauksiin kaipaisikin, sillä blogien tehtävä on inspiroida.

Miten arkea sitten voi parantaa? Yksinkertaista. Tee niitä asioita mistä sinä nautit, niin paljon kuin mahdollista. Etsi ne arjen pienet osaset joihin voit vaikuttaa, ja vaikuta niihin. Syö ruokaa mistä pidät. Heittäydy lapseksi lastesi kanssa ja leiki hetki supervauhdikasta saippuaoopperaa barbeilla. Käy lenkillä juuri sillä kivalla rantareitillä joka tekee sinut iloiseksi. Näe ystäviä keskellä viikkoa. Nauti kupillinen lempikahvia. Vältä kiirettä, jotta ehdit pysähtymään ja muistamaan kaiken tarpeellisen. Ja mikä tärkeintä, silloin kun se maito kaatuu, muista että olet silti paras ja mahtava, ja se on vain maitoa.

Yhteistyössä Pepsi Next.

1176152_10201742037730886_548105345_nMiten teidän mielestänne arkea voi viedä nextille levelille? Mikä tekee arjesta kaunista? Otatteko paineita muiden arjesta tai vertaatteko itseänne muihin?


42 Responses to “#Nextille levelille”

  1. Jenni sanoo:

    Kiitos Iina tosi hyvästä postauksesta! Tää sai pohtimaan omaa arkea ja ehdottomasti tämän oman arjenkin sais ihan uudelle levelille! Taidankin lähteä sinnee ihanalle rantapolulle lenkille <3

  2. annina sanoo:

    Apua, mulla tulee melkeim itku tästä sun tekstistä! Mä tarvitsen juuri nyt tämmöstä arjen tsemppaamista ja pienistä asioista nauttimista. Mulla on taipumus ajatella kaikesta aina ne huonot puolet ja unohtaa ne hyvät. Kiitos tästä sulle Iina 🙂

  3. Julia sanoo:

    a. Pepsi Next on parhain keksintö sitten Fazerin suklaan.
    b. Mun mielestä kans arkea pitäisi arvostaa ja pienillä asioilla tehdä siitä ”pikkuluksusta” ! silloin arki sujuukin paremmin kun lähtökohtana on esim. herkullinen aamupala ja viimeistelty päivämeikki 😉

  4. plipp sanoo:

    Heti pitää kommentoida, että kiitos todella hyvästä postauksesta 🙂

  5. Nimetön sanoo:

    Oot loistava.

  6. Nimetön sanoo:

    Oona-linkistä menee linkki johonki sun vanhaan blogipostaukseen:–) Hih!

  7. mi sanoo:

    ”Suurin osa lukijoista ei kuitenkaan haluaisi nähdä jatkuvasti arjen harmautta, kaatuneita maitoja ja sotkuista vaatekaappia, vaikka niitä joskus postauksiin kaipaisikin, sillä blogien tehtävä on inspiroida.”

    Jestas, miten hyvin sanottu! Arkirealismi pieninä annoksina on varmasti blogeissa piristävää, ja saan usein itse hyvää palautetta kun vilautan vähän myös sitä elämän nurjaa puolta, mutta blogeissa (ainakin niissä, joita itse tykkään lukea) kuuluu ehdottomasti olla myös kauniita ja ihania asioita, inspiroivia hetkiä ja pieni ripaus glamouria silloin tällöin. Jos tahtoo blogissaan painottaa niitä ihania ja hyviä asioita ja jättää harmitukset taka-alalle, niin se ei kuitenkaan tarkoita että bloggaajan elämä olisi pelkkää vaaleanpunaista hattaraa.

    Sen jälkeen kuin aloitin bloggaamisen, olen huomannut ajatusmaailmanikin muuttuneen juuri tämän asian suhteen! Nykyään osaan blogikirjoituksien ulkopuolellakin keskittyä enemmän positiivisiin asioihin ja olla murehtimatta pieniä vastoinkäymisiä. Eli tavallaan niiden ihanien juttujen painottaminen blogissa on tehnyt oikeasta elämästänikin asteen verran ihanampaa 🙂 tähän kohtaan voi varmaan sanoa, että vein positiivisuuden elämässäni #nextille levelille! 😀

    • Iina sanoo:

      Voi kiitoksia ihana!♥♥ Mä olen samaa mieltä, pieninä annoksina arkirealismi tuo vaihtelua ja todellisuudentunnetta blogeihin, mutta ei sitä kukaan jaksaisi kokoajan 😀

      Olet täysin oikeassa, olen huomannut saman että tosiaan enemmän pyrkii tekemäänkin siitä omasta elämästä kauniimpaa ja ihanampaa! Hyvin sanottu, todellakin olet vienyt positiivisuuden #nextille levelille :D♥

  8. Lauramaista sanoo:

    Tää on pakko laittaa suosikki sivuihin, että voin aina tulla lukemaan tän uudestaan ja uudestaan kun tarve vaatii 🙂 aivan ihana postaus ! ♥

  9. Anni sanoo:

    Fiksusti sanottu ja aivan totta, että arjen on tärkeää olla mukavaa ja toimivaa. Ja pienet ilot ovat myös tärkeitä. Tuli mieleen, että saat varmasti tästä blogihommasta myös paljon itseluottamusta? Itsekin tarvitsisin sitä, kun olen 1-vuotiaan kanssa kotona eikä ole duuni- tai opiskelupaikkaa odottamassa. Tiedän, että tämäkin työ on ensiarvoisen tärkeää ja kyllä sinne kouluun ehtii ja pääseekin, silti on vähän vajaavainen olo. Se on tätä yhteiskunnan painostusta, pitäisi olla tuottavampi. Ja tuo itsensä vertaileminen muihin on myös tuttua. Blogien lukeminen tuo itsellekin suorituspaineita ja jos ei suoriudu niin hyvin, tulee epäonnistunut olo. Vaikka tietää, että se on älytöntä ja turhaa. Se on niin helppo unohtaa, ettei voi tietää mitä kaikkea bloggaajien elämän taustalla on ja mitä kaikkea ei kerrota. Itsellä voi mennä paljon helpommin ja ”paremmin” kuin bloggaajalla, vaikka itse blogista voi saada toisen vaikutelman.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon!♥ Ehdottomasti saan paljon itseluottamusta, sitä synnyttää sekä oman kehityksen huomaaminen, että tietysti teidän lukijoiden kannustus josta olen todella kiitollinen 🙂 Ymmärrän hyvin että on vajavainen olo kotona oleskelusta, niin mullakin oli silloin kun en blogannut niin aktiivisesti, mutta se on tosiaan vain sitä painostusta tuottavuuteen, äitiys on maailman arvokkain meriitti ja se että kasvattaa pieniä tulevaisuuden toivoja on ihan tarpeeksi tehty :)! Ehtii sitä vielä opiskella, mäkin haen nyt kouluun!

  10. Emmalie sanoo:

    Kiitos Iina, tuli niin hyvä mieli lukiessa tätä. Tosi hyvä välillä muistuttaa kaikkia ja palautella maan pinnalle, ettei asioita ottaisi aina niin vakavasti. Ihanaa kevätarkea koko teidän perheelle! :]

  11. amanda sanoo:

    aivan mahtava postaus <3 !! itsellekin tuli melkein itku tästä! go iina!

  12. Laura sanoo:

    Sulle on haaste mun blogissa 🙂

  13. Nefer sanoo:

    ”Mikä tekee arjesta kaunista? ”

    Oikea elämänkumppani tekee elämästä kaunista. Taisin juuri löytää omani. 🙂

  14. Linkku sanoo:

    Ihan mahtava teksti!! Aamen. Tuli heti itelle parempi olo itsestä ja omasta arjesta ja tajusi, kuinka tyhmää se toisiin itseään vertailu oikeasti on. Ja juurikin se, että hyvin suurella todennäköisyydellä kenenkään arki ei ole oikeasti sitä, miltä se ulkopuolisille näyttää. Kiitti tästä valaistuksesta! 🙂

  15. Sara sanoo:

    Olipas kiva ja hyvä teksti! Musta on todella kurjaa esimerkiksi se, miten suuri osa ihmisistä käy töissä VAIN rahan vuoksi, eikä yhtään pidä työstää. Se on niin iso osa elämää, että siitä pitäisi tehdä ns. elämisen arvoista. Tämä on ainakin sellainen juttu, johon tahdon muun elämän ohella panostaa! 🙂 Mukavaa illanjatkoa!

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjan paljon!♥ Ja juurikin noin, mä haluan ehdottomasti tehdä aina sellaista duunia josta oikeasti tykkään ja jossa haluan intohimoisesti edetä ja työskennellä! Mukavaa päivää sinulle! 🙂

  16. Kaisla sanoo:

    Mikä mun ilmeitä aina vaivaa….

  17. - sanoo:

    Ihana. Kiitos!! Jotenkin niin ihanasti tsemppaava teksti tähän kaiken kiireen ja väsymyksen ja stressin keskelle. Ihan melkeen herkistyin kun luin ja ajattelin asioita! Huikeeta.

  18. AnnaMaria sanoo:

    Kirjoitan nyt tämän postauksen alle, kun olen jo monta päivää ajatellut, että täytyy antaa sulle positiivista palautetta!

    Jälleen, mutta toisaalta mitä sitä kehuja turhaan säästelemään, kun aihetta on 🙂

    Mielestäni olet kehittynyt bloggaajana viime aikoina todella paljon ja on mahtavaa kuinka ammattitaitoista ja helposti luettavaa tekstiä kirjoitat mistä tahansa aiheesta. Pidän myös erityisesti blogisi monipuolisuudesta, pidä siitä kiinni, sillä valitettavan moni bloggari juuttuu vanhoihin kaavoihin. Myös tietynlainen ennalta-arvaamattomuus pitää mielenkiinnon yllä, blogisi ei todellakaan ole mitään harmaata massatuotantoa. Ja minä luen aina kaikki postauksesi, vaikkei aihealue joka kerta kolahtaisikaan, sillä sinun kirjoitustyylissä on vaan jotain, joka innostaa lukemaan.

    Tässä perusteluni, miksi minäkin äänestin tätä blogia Aussie blog awardseissa yleisönsuosikiksi. Siksi, koska sä niin ansaitsisit sen tittelin! 🙂

    P.S. Myös tämä postaus osui ja upposi. Mahtavaa, ettei etukäteen tiedä, millainen teksti on tulossa. 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi miten ihana sä olet, kiitos hurjan paljon positiivisesta palautteesta ja äänestä Aussie Blog awardseissa, ihanaa kuulla että tykkäät noin paljon!!♥

      Mä oon itse ihmisenäkin vähän sellainen tuuliviiri, vaatteetkin saattaa toisena päivänä olla luokkaa siisti jakkupuku ja toisena taas neonpinkki minihame ja keltainen toppi, niin on luonnollista että blogi jatkaa samaa kaavaa ja on tosiaan vähän ennalta-arvaamaton 🙂 Kiva että se viehättää!

      Kaikkea hyvää sulle ja oon oikeesti uskomattoman kiitollinen siitä että jaksat aina kommentoida ja piristää päivää!

  19. Katarooma sanoo:

    Mää en jaksa enää ottaa paineita muitten elämästä ja siltä miltä se vaikuttaa. Tärkeintä on oma elämä ja tyytyväisyys siihen mitä on. Suurinta iloa elämässä tuottaa ne pienet asiat: aamukahvi, auringonpaiste, kynttilän loiste, kummitytön hymy minut nähdessään, hyvä kirja, tyhjä tiskiallas jne.

  20. Sini sanoo:

    Täyttä asiaa, taas kerran! 🙂 Täytyy kyllä sanoa, että vaikka oon lukenut monia monia blogeja laidasta laitaan, niin tämä sun on kyllä ehdottomasti inspiroivin ja oon tavallaan oppinut sulta paljon, ja oon sun kanssasi samaa mieltä melkeinpä kaikesta! 🙂 On ihanaa, että jollain on noin positiivinen elämänasenne, vaikka ei sunkaan arkesi varmasti mitään helppoa aina ole! Suositun blogin pitäminen yhdistettynä perhe-elämään kahden pienen lapsen kanssa on varmasti haastaavaa.
    Mulla itselläni on kohta kuusi kuukautta täyttävä poika, joka on lähes koko elämänsä ollut hyvin itkuinen ja yleistyytymätön vauva. Mieheni työvuorot on sellaisia, että hyvin harvoin hän on lapsen hereilläoloaikaan kotona, joten olen yksin vauvan kanssa melkein kokoajan.
    Lapsella todettiin juuri maitoallergia ja vaikea atooppinen ihottuma, joten helppoa tämä meidänkään arki ei ole. Joka lääkärikäynnillä tulee uudet hoito-ohjeet, joka tietysti aiheuttaa stressiä ja rahanmenoa aikalailla. Oma aika tässä tilanteessa on todella kortilla, varsinkin kun on vain pari ihmistä kenelle luotan lapseni hoidettavaksi, vaikka olisi kyse vain parista tunnista.
    Sun blogin kautta oon kuitenkin oppinut arvostamaan enemmän niitä pieniä iloja, ja nimenomaan oppinut panostamaan enemmän siihen tavalliseen arkeen, ja oppinut nauttimaan siitä enemmän! 🙂 Aina kun mulla on aikaa istahtaa tietokoneen ääreen, avaan ensimmäisenä tämän sun blogin ja katson että onko uutta luettavaa. 😀
    Mitä tohon vertailuun tulee, niin mä pyrin olemaan vertailematta itseäni tai lastani muihin. Tottakai äitikavereiden kanssa tulee juteltua, että minkä ikäisenä lapset on oppineet erilaisia juttuja, mutta se ei ole koskaan ollut sellaista ”mun lapsi on parempi kuin sun lapsi” -tyylistä. Itseäni vertailin ennen usein muihin, tunsin itseni huonoksi äidiksi kun olin niin väsynyt lapsen jatkuvaan ympärivuorokautiseen itkemiseen. Nyt kuitenkin, kun tilanne on alkanut pikkuhiljaa helpottaa uuden maidottoman korvikkeen myötä, olen jaksanut paremmin ja tajunnut, että kenelläkään johon olen verrannut itseäni äitinä, ei ole lasta jolla olisi vastaavanlainen vaiva, tai joka olisi yhtä itkuinen. Muut tuntemani äidit eivät myöskään ole yhtä paljon yksin lapsensa kanssa, kuin mä itse olen.
    Nykyään en enää pidä itseäni niin huonona äitinä kuin ennen, ja yritän jaksaa panostaa täysillä lapseeni kokoajan. Leikin hänen kanssaan paljon ja annan hänelle läheisyyttä, sairautensa myötä hän varmasti tarvitsee sitä vielä enemmän kuin terve lapsi.

    Toivottavasti sä et lopeta bloggaamista piiiiiitkään aikaan, sulla on oikea asenne ja täältä saa aina itselleen hyvän mielen! 🙂 Sä olet ihana ja sulla on ihana perhe, kaikkea hyvää teidän elämään, te olette onnenne ansainneet! ♥

    • Iina sanoo:

      Sun kommentti antoi mulle kyllä uskomattoman paljon voimaa! Vaikutat sellaiselta tyypiltä josta kaikki saisivat ottaa mallia, uskomaton tsemppi päällä ja hienoa että osaat löytää noin paljon iloa ja onnea vaikka teillä on ollut rankkaa! Kiitos ihan uskomattoman paljon sun kauniista sanoista, mulle tuli niin hyvä mieli! <3 Ihana olet itse ja kaikkea hyvää teidän perheelle, toivottavasti arki helpottuu pian entisestään! 🙂 <3

  21. Nimetön sanoo:

    Ihania ajatuksia! Paras postaus aikoihin, vaikka aina ne ovat sinulla hyviä. 🙂

    Omasta arjestani nautinnollista tekee unelmatyö liikunnan parissa – se on kuin harrastus josta saa rahaa (rikastumaan ei pääse, mutta se ei itselleni ole tärkeää) sekä positiivinen palaute asiakkailta: mikään ei tunnu paremmalta kuin saada kiitosta työstään jota rakastaa täydestä sydämestään ja jolle uhraa lähes kaiken aikansa ja puolet sielustaan.

    Toinen tärkeä asia on positiivinen ajattelu ja unelmointi. 🙂
    Aurinkoista kevättä teille!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjan paljon, kiva kuulla että tykkäsit! Ihana että olet unelma-ammatissasi ja saat siitä noin paljon irti, ihailtavaa! 🙂 Aurinkoista kevättä myös sinulle<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.