Hetken oli kesä

22.04.2014

Aurinko on tosiaan tänään (ja koko pääsiäisen ajan) hellinyt meitä ja huomaa kyllä kuinka ulos lähteminen innostaa taas aivan eri tavalla! Alle viiden asteen lämpötiloilla spontaanit pihaleikit illalla eivät innosta yhtään niin paljoa pukemisrumbineen, mutta kun mittarissa on +20 ja uloslähtö ei vaadi kuin kengät jalkaan, on lähtöinto ihan toinen. Toivottavasti kesä alkaisi oikeastikin hiipiä sieltä pikkuhiljaa vaikka kylmää taas lupaillaankin, ja vaatteita saisi vähentää pysyvästi, sillä meidän 2,5-vuotiaamme ei tällä hetkellä vihaa mitään niin paljon kuin ulkovaatteiden pukemista (paitsi syömistä).

Tiaralla on meneillään uhmakausi, ja välillä tuntuu että mehut on ihan loppu siinä vaiheessa kun painaa lastenhuoneen oven illalla hiljaa kiinni. Onhan näitä uhmaviikkoja ollut aiemminkin, mutta nyt on ehkä pahin kausi tähän mennessä. Kuten sanottua, pukeminen ja syöminen ovat hirveintä mitä Tiara tietää, ja niistä saa kyllä käydä keskustelua joka päivä, näin lievästi ilmaistuna. Vaikka Tiara osaa kertoa ikäisekseen tosi hyvin ja kattavasti tunteistaan, omaa jo jonkinasteista empatiakykyä ja on taitava ja omatoiminen, unohtuvat kaikki nämä siinä vaiheessa kun pitäisi saada kengät jalkaan tai lautanen tyhjäksi.

IMG_1074xIMG_1024Ehkä Tipa huomasi että äidillä ja isillä on nyt vähän liian helppoa kun Zelda alkoi nukkumaan kokonaisia öitä, ja päätti lisätä panoksia. Onneksi nämä on vaan näitä vaiheita, ja vaikka uhmaiästä puhutaankin, saa päivän aikana sen uhman lisäksi kokea runsaasti ilon ja rakkauden aiheita kun näkee miten toinen oppii uutta, antaa pusuja ja leluja siskolleen ja sanoo ihania asioita. Facebookissa kerroinkin että Tiara ilmoitti tänään että ”Minusta tulee isona pinkki jääkiekonpelaaja.” Aika hyvä ammatinvalinta, omaperäinen!

Zelda oli aivan innoissaan päästessään hiekkalaatikolle leikkimään ilman hanskoja ja haalaria, ja yritti tietenkin maistella hiekkaa kokoajan. Tiara ei koskaan ollut hiekansyöjä, joku ehkä muistaakin, miten vielä viime kesänä Tipa ei halunnut edes koskea tai istua hiekkaan, vaan seisoskeli tumput suorina. Tästä vaiheesta päästiin äidin ja isin sitkeällä hiekkakakunleipomis-innolla ohitse ja nykyään Tipa rakastaa hiekkalaatikolla leikkimistä. Zelda on ihan toista maata, pari kertaa kokeili käsillä hiekkaa ja sen jälkeen rupesi kauhomaan suuhun ja ympäriinsä.

IMG_1156 IMG_1164 IMG_1192IMG_1141

IMG_1108xUhkarohkeana päätin kokeilla tänään Cubuksen lyhyttä toppia, ei palellut, ei edes ilman takkia! Ehkä toppi saa silti odottaa vielä muutaman viikon, korkeavyötäröisiä farkkushortseja nimittäin. Niiden pariksi se sopii täydellisesti, nuo regular-vyötäröiset Dr. Denimin plentyt eivät nousseet sittenkään tarpeeksi korkealle, höh.

Mä taidan suunnata nyt suosiolla nukkumaan, kerrankin edes suhteellisen aikaisin! Kiitos kaikille ihanista kommenteista sekä arvontapostaukseen, että Oulu-postaukseen. En tiedä onko kukaan huomannut, mutta olen jonkin verran saanut viimeinkin kommentteihin vastattua ja vakaa aikomus on jatkaa urakkaa huomenissa. En mä ole enää kuin muutaman postauksen jäljessä! Hyvää yötä kaikille ja aurinkoista huomista keskiviikkoa♥


No Responses to “Hetken oli kesä”

 1. Avatar kotitonttu sanoo:

  Voi mitkä pikkusormet! Hellyyttävä kuva! Sieviä tyttöjä :)

 2. Avatar Emilia sanoo:

  Voi apua miten ihanat vaatteet! Ja sun kampaus on myös todella kaunis, niinkuin säkin <3 oot ihana kun jaksat aina vastailla kaikkiin kommentteihin vaikka niitä tuleekin todella paljon!

 3. Avatar paula sanoo:

  Mitkä nuo Zeldan kengät ovat? Ihanat :) Ja ihania on tietysti molemmat pikku prinsessatkin! On kyllä ihanaa kun on saanut nauttia lämmöstä ja auringonpaisteesta pari päivää. Saa ihan eri tavalla ”ladattua akkuja”. Tai itseeni ainakin sää vaikuttaa todella paljon, mielialoihin yms :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ne on Petit Nordin ensiaskelkengät viime syksyltä! On kyllä todellakin ihanaa kun sai nauttia kesäsäästä pari päivää, tuli tosi hyvä fiilis :) Aurinkoisia päiviä sinne!

 4. Avatar millamainen sanoo:

  Teillä on kyllä kaks aivan ihanaa tyttöä! :) Niin iloisilta ja onnellisilta näyttävät molemmat aina!

  Mä säälin mun vanhempiani vähän. Mä olin nimittäin koko lapsuuteni älyttömän huono syömään! Kun olin ihan pikkuinen, äidin ja isin bestis oli sellainen soiva karuselli. Se kun pyöräytettiin päälle, aloin nauramaan ja äiti ja isi saivat työnnettyä ruokaa mun suuhun! :D

 5. Tää oli aivan ihana postaus ja luinkin tätä hymyssäsuin alusta loppuun :) Tyttöjen kehitysvaiheista on aina mielenkiintoista lukea, kun peilaa aina omaa lapsukaistaan heidän vaiheisiin. Zeldastakin on kasvanut niin hurjan söpö tyttö, voi että! <3

 6. Avatar Emilia sanoo:

  Oot niin cool äiti napapaidassas etten kestä!! :D Ihanuus sinä :) Ja tytöt tieytty♥♥

 7. Avatar kaisla sanoo:

  Tsemppiä uhmaikään, tässä vaiheessa kun jaksatte vaan asettaa rajoja kerrasta toiseen niin kyllä se pian helpottaa :) Jos jaksaa pitää yhdenmukaiset rajat, uskon että loppupelissä se luo lapselle turvallisen tunteen ja toki auttaa myös tulevaisuudessa. Kaunis kuva susta Iina, sekä tytöistä tietty!

 8. Avatar Riina sanoo:

  Harvoin kommentoin, mutta nyt pitää sanoa kuinka upeassa kunnossa sä oletkaan kuitenkin suht vasta synnyttäneenä!!! Wau! Tolla kropalla kantaisin napapaitaa ylpeenä :)

 9. Avatar Pirita sanoo:

  En ymmärrä, miten tuolla mahalla on tehty kaksi lasta!! :D Rehellisesti kade. Ehkä asiaa on auttanut se, että oot niin nuori. Mut joo, silti. Kade. :)

  • Avatar kaisla sanoo:

   Älä ole kade, vaikka Iina onkin ihana, sillä sinäkin olet varmasti! Niinhän me kaikki naiset olemme, ihania ja kauniita jokainen :)

  • Iina Iina sanoo:

   Samaa mieltä Kaislan kanssa, ei kannata kadehtia kun olet varmasti ihana ja kaunis nainen<3 :) Kiitos kovasti!

   • Avatar Pirita sanoo:

    No voi kiitos Kaisla ja Iina :) Ja kyllä, oon oikein ylpeä itseasiassa siitä, missä kunnossa nyt olen. En olisi uskonut, että puoli vuotta synnyttämisen jälkeen voi olla samassa kuosissa kuin ennen. Samat housut menee jalkaan, lihaskunto on parempi kuin ennen ja aerobinen suht samalla tasolla. Jee! Pientä pehmeyttä vielä löytyy, mutta eiköhän se siitä ajan kanssa kiinteydy.

    Ihanaa kevättä ja meidän kuulumisia toisaan voi lueskella:
    http://www.aurinkoisiaaamuja.blogspot.fi

 10. Avatar A sanoo:

  Musta on jotenkin outoa, kun sulla ei ole ikinä ulkovaatteita? Eikö se ole ”ahistavaa” kyyppiä ja pomppia ees taas hiekkalaatikolla normaaleissa vaatteissa? Ja miksi lapsilla ei ole kunnon ulkohousuja?:o

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.