Lastenvaatelemppareita

07.05.2014

Synttäriviikon jokavuotinen perinne, katsaus lastenvaatevalikoimaan on vuorossa tänään. Olihan meillä puuhaa tyttöjen kanssa aamulla, kun siivottiin vaatehuone ja käytiin läpi kaikki mahdolliset vaatteet kuvia varten. Laiskana pyykkääjänä en onnistunut saamaan kaikkia vaatteita kuvauskelpoisiksi, mutta on tässä suhteellisen kattava läpileikkaus tämän hetken suosikeista. Meillähän tytöt siis käyttävät osittain samaa vaatekokoa, lähinnä paidoissa ja mekoissa, enkä ole näissä kuvissa erotellut mitkä ovat Zeldan, ja mitkä Tiaran vaatteita, koska niin ei ole vaatehuoneessakaan. Eli osa vaatteista varmasti näyttää vähän eri kokoisilta, kun rinnakkain on vaatteita koosta 74 kokoon 92.

IMG_2742 IMG_2780Mä kävin Tiaran ja Zeldan vauva-aikojen välillä suuren tyylimuutoksen läpi, ja aloin tykkäämään muksujen vaatteissa enemmän värikkäistä, kuosillisista yksilöistä alun prinsessainnostuksen jälkeen. Viimevuotista vaatekatsausta vilkuillessa näyttää jo enemmän silmää miellyttävältä, kuin sitä edellisessä, ja voin melkein varmuudella sanoa että jos nyt saisin vauvan niin pukisin hänet aika samaan tapaan kuin Zeldan viime vuonna. Eli suurta tyylillistä kehitystä ei vuodessa ole tapahtunut, vaatehamsterointia sitten senkin edestä.

collage22 collage1Mä en suosi vaatteissa mitään tiettyä merkkiä, vaan ostan sitä mikä miellyttää silmää. Tykkään kuitenkin erityisesti Polarn O. Pyretin ja Mini Rodinin bodyista, sillä molemmat omaavat pitkän käyttöiän. Mini Rodinin 68/74 -kokoiset bodyt me otettiin käyttöön elokuussa, ja ne menevät Zeldalle vieläkin, eivätkä olleet isoja silloin, tai kinttanoita nyt. Niissä on jotain taikaa selkeästi! Polarn O. Pyretin bodyissa on käännettävät resorit, ja ne lisäävät hihojen osalta käyttöikää tosi hyvin, mutta pitkäselkäinen kuopuksemme kaipaa sitä selkämittaa nopeammin lisää, kuin hihamittaa.

Onneksi nyt aletaan olla jo ulkona body-iästä, kun Zelda viihtyy yhä enemmän pystyasennossa, ja saa panostaa hänenkin vaatteissaan enemmän ihaniin paitoihin, tunikoihin ja mekkoihin. Tiaralla oli vähän aikaa sitten prinsessavaihe meneillään, ja hän halusi käyttää vain mekkoja, mutta nyt neiti viihtyy taas housuissakin. Tiara antaa mun aika vapaasti edelleen sanella mitä hän laittaa päälleen, mutta joskus saattaa löytyä omiakin mielipiteitä tai vaatelemppareita, ja mahdollisuuksien (sää/tilaisuus) mukaan Tipa saa kyllä valita itsekin omat vaatteensa.

collage3 collage4Kuvasin nyt vain sisävaatteita, koska ulkovaatteet ovat aika paljon olleet jo esillä, ja näissäkin oli jo ihan tarpeeksi kuvattavaa. Tämä on kyllä hyvä kevätperinne, kun tulee aina samalla tehtyä vaatehuoneen kevätsiivous. Kevätsiivouksessa keräilin myös hyvän satsin vaatteita Minimuotikirppis-kamojen joukkoon, niistä tulossa lisää asiaa tämän viikon aikana, kirppishän on nimittäin jo ensi viikolla!

Raitakuosi on lastenvaatteissa mun suurin suosikki, ja raidallisia vaatteita meiltä löytyy aika paljon. Klassikkoraidat tulevat tietysti PO.Pilta, mutta esimerkiksi Tipalle Zeldan synttäreille ostettu ihana, peplum-raitamekko löytyi H&M:ltä, ja tykkään siitä kuin hullu puurosta. Voisin ottaa samanlaisen itselleni koska tahansa! Tipa on jo sen verran isompi, että musta on hauskaa joskus samistella sen kanssa, ja laittaa vaikka samantyyliset housut ja toppi kuin mulla itselläni on. Zeldaa ja Tiaraa en hirveästi pue samanlaisiin vaatteisiin, vaikka yleensä koitan kuitenkin katsoa että tytöt sopivat edes jotenkuten tyylillisesti yhteen, vaikka värit eivät niin mätsäisikään.

collage6collage10Zeldan vaatteissa erityisesti koitan kiinnittää huomiota mukavuuteen, ja siihen että ne pysyvät päällä. Zelda on kova tyttö kiipeilemään ja repimään sukkia, housuja ja hihoja pois päältään. Lyhythihaiset paidat ja bodyt ovat tällä hetkellä kovassa huudossa, pitkähihaisten kanssa neiti muumioi itsensä hihattomaksi ja hermostuu. Sukkien kanssa olen luovuttanut aikapäiviä sitten, niille ei ole koskaan paria, ja niitä löytyy mitä kummallisimmista paikoista. Olen varma että Zeldan lemppariharrastus on sukkapiilojen keksiminen, niin hassuista paikoista niitä aina löytyy!

collage7 collage88 Kesäksi pitää hommata vielä ohuita neuleita, sortseja, hameita ja t-paitoja. Meillä ei ole kuin yksi hame, mikä on tosi hassua! Tykkään itse hameista kovasti, ja mua naurattaa se että en kuitenkaan koskaan osta niitä lapsille. Ehkä en ole vain löytänyt tarpeeksi kivoja hameita, tai sitten olen jotenkin alitajuisesti ajatellut niiden olevan epäkäytännöllisiä pienillä lapsilla. Puetteko te lapsillenne mieluummin hameita vai mekkoja?

* saatu blogiyhteistyön kautta.

Tällainen sillisalaatti läpileikkaus, toivottavasti tykkäsitte (ja saitte kuvista selvän, oli pakko vähän tiivistää ja tehdä kollaaseja, sillä muuten postauksessa olisi ollut ihan liikaa kuvia). Mä katsoin tuossa hetki sitten Oton kanssa meidän reilun tunnin mittaisen häävideon ensimmäistä kertaa, ja tuntuu että olen vieläkin ihan sekaisin ja vaaleanpunaiset lasit silmillä, oli niin ihana palata hetkeksi siihen upeaan päivään. Mutta nyt on pakko ottaa lasit pois ja tehdä tilaa unihiekalle, huomenna on edessä pitkä ja kiireinen päivä. Hyvää yötä ihanat!♥


16 Responses to “Lastenvaatelemppareita”

 1. sonjahelena sanoo:

  Ihania vaatteita 🙂 Iteki tykkäsin aluks vaaleanpunaisista prinsessavaatteista, mutta nyt puolivuotiaan kanssa oonkin alkanu tykkäämään värikkäistä vaatteista yhä enemmän. Esimerkiks kirkkaan keltainen on aivan ihana väri lapselle.

  Mä tykkäisin käyttää mekkoja meidän tytölle, mutta kun se ei osaa vielä edes istua, niin ne mekot on aina korvissa :/ Siks laitan mekon vaan, jos on jotku synttärit tai juhlat. Sitku osaa kävellä, niin varmasti käytän enemmän ja varsinki nyt kesällä.

  Asiasta kolmanteen sulla on ihana blogi ja tykkään näistä selkeistä aiheista, joita postaat. Kirjoitat huolella ja ajatuksella ja näkee, että panostat näihin postauksiin. Monissa blogeissa on vaan tyhjänpäivästä tekstiä pari riviä sekä muutama kuva, mutta sulla on laadukasta tekstiä ja laadukkaita kuvia.

  Aurinkoista kesän odotusta :)!

  • Iina sanoo:

   Kiitos ihan hurjan paljon<3 Kiva kuulla että tykkäät, ja koet että mun blogista löytyy mielekästä sisältöä 🙂

   Se prinsessavaihe tulee kyllä varmaan kaikille äideille jotka saa tytön, tai ainakin melkein kaikille 😀 Mekot on kyllä tosi hankalia ihan pienillä kun jää kokoajan polven alle, mut onneksi pienet kasvaa ja sitten pääsee mekkoilemaan 🙂

   Aurinkoista kesän odotusta ja ihanaa äitienpäivää sinulle!<3

 2. Elisabet sanoo:

  Ihania vaatteita löytyy teidän tyttösiltä! Sait munkin silmät auki, kun sanoit Zeldan body-iän olevan vähän jo väistymässä. Enpäs ole vielä ajatellutkaan, et pelkkä paita ja housut kävis jo hyvin meidänkin kävelevälle minille. 😀 Vielä kun on ollut se ajatus, et selkä ja napa paljaana kun lattialla menee. Mua harmittaa, kun täälläpäin ei lähellä Zaran liikkeitä ole. Siellä on niin kivan näköisiä vaatteita. 🙁

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos<3 Hahah joo, mä oon odottanut kuin kuuta nousevaa että pääsee bodyista eroon, paljon helpompi vaihtaa vaippaakin kun on vaan paita ja housut 😀 Zara on ihana, harmittavaa kun niillä ei ole nettikauppaa edes 🙁

 3. Minna Feuille sanoo:

  Eeeen voooi olla kuolaamatta ihan vähän näitä söpöjä tyttövaatteita, vaikka itselle poika olisi tulossa:D:D Ehkä vielä jonain päivänä….

 4. Emmi-Sofia sanoo:

  En kestä, toi Tiaran neonpinkki tähti mekko on aivan ihana!

 5. Anin sanoo:

  Onko tiara jotenkin lyhytkasvuinen? Meidän samanikäinen tyttö käyttää 104-110cm vaatteita :/

 6. Kaisa sanoo:

  Mä olen laittanut sulle sähköpostia tota muotikirppistapahtumaa ja jonkinasteista yhteistyötä koskien, toivottavasti ehdit vielä ennen tapahtumaa viestin lukemaan ja siihen vastailemaan. 🙂

 7. Mari sanoo:

  Tiara kun kasvaa ja saa uusia vaateita, niin meneekö Tiaran vanhat vaateet kummiskin Zeldalla? 🙂

  • Iina sanoo:

   Osa menee ja osa ei, vähän riippuu siitä miten hyvänä ne säilyy ja miten hyvin natsaa koko, kun Zelda on kevätvauva ja Tipa oli syksyvauva, niin usein Tiaran talvivaatteet olisi Zeldalle kesällä sopivia etc 😀 mut toki osa menee hyvinkin!

 8. Klara sanoo:

  Mä tykkään pukea meiän kohta 9kk tytön aika samanlaisiin vaatteisiin mihin itekin pukeudun. Tietenkin vähän lapsellisempiin, mutta kuitenkin. Ite vihaan kaikkia kuoseja, kun niitä tuntuu tunkevan joka tuutista, ainakin Suomessa. 😀 Ollaan oltu kevät lämpimässä, niin vaatetus on ollu lähinnä shortsit ja t-paita-linjaa. Nyt kun tyttö oppi kävelemään, niin mekot varmaan alkaa kuulua enemmän meiän vaatevalintoihin. Hameet koen epäkäytännölliseksi ainakin noin pienellä.

  Toi nununun pinkki tähtimekko on muuten ihana! Saan hirveesti sukulaisilta kritiikkiä siitä, että puen tytön lähinnä pinkkiin ja liilaan. Se on kuulemma sukupuolinormittamista 😀 joo, what ever, satun vaan tykkäämään pinkistä ja se sattuu sopimaan tytön ihonväriin.

  • Iina sanoo:

   Oi ihanaa kun olette olleet kevään lämpimässä, kaipuu lämpimään on täälläkin kova! Onneksi kesä tulee pian :)’
   Mä tykkään kauheesti kans tosta nununun mekosta! Ja eiköhän jokainen äiti saa pukea lapset kuten haluaa, kunhan on ehjät, siistit ja asianmukaiset vaatteet, kyllä ne lapset ehtii sitten isompana valita itse miten pukeutuvat :)!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.