Ihana Tukholma

19.06.2014

Moikka! Viimeinkin sain kuvat ladattua koneelle, ja pääsin kirjoittelemaan. Meillä on ollut koko päivä yhtä hullunmyllyä. Aamulla tultiin laivalta kotiin, kerettiin purkaa kassit ja laittaa pyykkikone pyörimään, kun pitikin jo juosta taas Itiksen Pikkujättiin. Käytiin siellä tiistaina ennen lähtöä Zeldan kanssa, varmuuden vuoksi, sillä Zeldalla oli edellisyönä kuumetta. Tulehdusarvot olivat koholla, mutta lääkärin mukaan oli ihan turvallista lähteä reissuun, sillä Zeldan yleisvointi oli hyvä ja pirteä. Lähdettiin laivalle, ja päivät sujuivat Zeldalla ilman kuumetta, mutta molempina öinä neljän aikaan kuume nousi tosi korkeaksi ja jäähdyteltiin pikkuraukkelia siellä sitten kuumelääkkeiden ja haalealla vedellä kastellun rätin voimin.

Haluttiin käydä vielä tänään varmistamassa, että vointi ei ole ainakaan huononemaan päin ennen huomista Oulun reissua, ja tulehdusarvot olivatkin onneksi lähteneet jo hyvin laskemaan. Edelleenkään Zeldalla ei ole ollut muita oireita, kuin öisin nouseva kuume, nyt vaan jännätään että nouseeko se vielä tänä yönä, kun herätyskello on soimassa kello 4.30, hyi! Täytyy toivoa että vointi kohenee tästä eteenpäinkin, ja kuopuksemme saa nauttia juhannuksesta, leikkikavereista ja grilliruuasta hyvällä fiiliksellä. Tänään ainakin neiti leikki onnesta soikeana sekä aamulla leikkihuoneessa, että koko illan kotona ihan hyvävointisena ja ilman kuumetta.

_DSC0699x IMG_7020_DSC0696xMä kirjoitan itse laivaristeilystä enemmän juhannuksen aikana, kun saan käytyä nuo 620 kuvaa kunnolla läpi. Tukholman kuvat oli helpompi bongata joukosta, sillä niitä oli kaikkein vähiten, ja siksi päätin aloittaa siitä. Pidempään mun blogia lukeneille on varmaankin käynyt jo selväksi, että tykkään Tukholmasta kuin hullu puurosta, ja se on ainoa kaupunki nykyisen kotikaupunkini lisäksi, missä voisin kuvitella asuvani.

Lähdettiin aamulla pahimman ruuhkan hälvettyä laivalta tunnelbanalla keskustaan, ja suunnattiin ensimmäisenä Sergelgatanille Tukholman isoimpaan Topshopiin. Pyörittiin siellä hyvä tovi, ja löysinkin itselleni kivan mustan croptopin ja kengät. Topshopin jälkeen ihasteltiin hetki Hötorgetin herkullisen näköistä tarjontaa, sekä pyörähdettiin kauppahallissa. Melko pian lähdettiin sitten Drottninggatanille kiertämään ketjuliikkeitä, ja nauttimaan hiljalleen pilvien takaa esiin hiipineestä auringosta.

_DSC0701x _DSC0703xMä otin tavoitteeksi reissulle, etten osta itselleni mitään mitä mun on mahdollista ostaa myös Suomesta. Onnistuin 3/4 sillä yhden ihanan maximekon nappasin mukaani BikBokista, mutta muuten pitäydyin niissä liikkeissä joita Suomessa ei (vielä) ole. Mua harmittaa, että olin unohtanut Gallerianin River Islandin kokonaan, sillä olisin muuten suunnannut sinne heti ihan ensimmäisenä. Nyt muistin sen vasta varttia ennenkuin alkoi olla kiire laivalle, enkä ehtinyt enää sovittaa mitään vaatteita. Onneksi kenkiä oli helppo ja nopea sovittaa lennosta, ja mukaan tarttuikin ihanat neonkeltaiset open toe -slingbackit.

IMG_7036x IMG_7157 IMG_7173Reissu taisi olla aika kenkäpainotteinen ostossaaliiltaan, kun sekä Otto että minä ostettiin kahdet kengät, ja mun äitikin osti kengät. Mä löysin ekaksi nuo ihanat käärmeennahkaiset slip-onit Topshopista, ja Otollekin oli sitten pakko ostaa samantyyliset Skopunktenista, niin voidaan kenkäsamistella vähän. Jännä juttu että mä olen tästä samistelusta vähän enemmän innoissaan kuin Otto, haha. Onneksi se tuskin muistaa kenkiä valitessaan miettiä, onko mulla samanlaisia jalassa vai ei, niin voidaan samistella ihan sen huomaamatta.

Lapsille, etenkin vaatteistaan ulos kasvaneelle Zeldalle ollaan ostettu nyt viimeisen parin kuukauden aikana niin paljon vaatteita, että en etsimällä etsinyt heille mitään. Popista ostin kuitenkin Tipalle tikkarileggingsit, kun onnistuin löytämään viimeiset sopivassa koossa, ja H&M:ltä yhden ihanan valkoisen mekon. Mekko vilahtaa ohimennen ainakin Oton muumidisko-postauksessa, jos ette jaksa odotella kunnon ostosesittelyitä, haha!

_DSC0708 IMG_7028Me käytiin Tukholma-päivän aikana syömässä Burger Kingissä, kun ei jaksettu käyttää aikaa kunnolla ravintolassa syömiseen. Helsingissäkin on ollut Burger Kingejä jo yli puoli vuotta, mutta ei vaan ole tullut käytyä, vaikka Lontoon ja Tukholman Burger Kingeissä olenkin käynyt aiemmin. Ihan hyvät ruuat oli, vaikka eivät mitenkään päätähuimaavan erikoiset perusmäkkiin verrattuna. Edelleenkin mä kaipailen vain sitä Kentucky Fried Chickeniä Suomeen, tai edes Ruotsiin. Siinä on fastfoodia mun makuun, ei sillä että mä usein sellaista söisin.

Ihana päivä Tukholmassa, ja lapsetkin tuntuivat tykkäävän. Tipa pääsi ratsastamaan leijonalla ja kävelemään ympäri vierasta kaupunkia. Zelda tiiraili onnessaan rattaista, ja nukkui kahdet päiväunet huonosti nukutun yön jälkeen. Aina on yhtä harmillista lähteä pois Tukholmasta, mutta onneksi sinne pääsee helposti ja nopeasti taas piipahtamaan. Eiköhän me toinenkin reissu tehdä vielä tämän vuoden puolella sinnepäin, jos vaikka joululahjashoppailemaan lähtisi!

_DSC0706xHuomenna tosiaan juna lähtee aikaisin aamulla kohti Oulua, kun mennään mun tädille juhannuksen viettoon. Pyöritään siellä jonkin aikaa, tarkkaa takaisintulopäivää en vielä tiedä mutta mun uusi rakas läppäri lähtee ainakin mukaan, joten enköhän mä postaile sieltäkin niin usein kuin mahdollista. Aivan ihanaa juhannusta kaikille<3


11 Responses to “Ihana Tukholma”

  1. tepa sanoo:

    tervetuloa ouluun koko sortinsakki! <3

  2. Tuutikki sanoo:

    Me oltiin samalla laivalla, näin sut ainaki Tax freessä! 😀

  3. Jelena sanoo:

    Menittekö tolla 6.30 junalla Ouluun? 🙂 Oon ite steissillä ärrällä töissä ja n. 5.50 kattelin, ku ihmiset pakkautu junaan. Laskin raiteet ja totesin, että se on Oulun juna. Pohdin samalla, että miks ihmeessä sinne pääsee 40min aikasemmin ja miks ihmiset menee istumaan sinne niin aikasin 😀

    Mutta hyvät juhannukset teidän porukalle!! 🙂 Toivottavasti sää lämpenis pikkusen!!

    • Iina sanoo:

      Mentiin joo! Haha voi vitsit, ois ollut hauska törmätä :)! Ihanaa juhannuksen loppua sinnekin, toivottavasti ois vaikka huomenna aavistuksen aurinkoisempi päivä :)!

  4. anna sanoo:

    ihanat nuo keltaiset kengät!

  5. Sanna sanoo:

    Ihanaa juhannusta teidän perheelle 🙂

  6. Aino sanoo:

    Rautatieaseman burger kingissä on AINA kun meen ihan kamalat jonot 😀
    kun ekan kerran kävin siel ihmettelin tapaa et maksat safkat, jätät tarjottimen tiskille ja itse riennät hakemaan juomasi vähän kauempaa niistä limukoneista ja tulet takasin odottaa safkaa tiskille 😀 se on vähän epäkäytännöllinen jos on lapsia tai muuten liikuntarajoitteinen…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.