Heihei Oulu!

25.06.2014

Huomenna kääntyy (vuokra)auton nokka kohti Helsinkiä, ja kotiudutaan pysyvästi meidän kesäreissuilta. Kieltämättä risteilyreissun ja Oulun viikon jälkeen alkaa olla jo pienoinen koti-ikävä. Oma sänky, oma vaatekaappi ja oma suihku houkuttelevat, vaikka täällä mun tädillä on hieno vastaremontoitu saunarakennus upeine kylppäreineen. Omassa suihkussa vaan on sitä jotain! Ehkä hieman jo kaipaa oman kodin rauhaa, vaikka täällä onkin ollut rento meininki, ja viikko on ollut juuri sopiva pituus reissulle, niin ollaan rauhassa ehditty nähdä kaikkia, eikä hösätty paikasta toiseen 24/7.

IMG_7425 IMG_7428 IMG_7434 IMG_7438x IMG_7445Tuntuu että meidän tytöt on kasvaneet ainakin kilometrin isompien serkkujensa seurassa, ja oppineet vaikka mitä uusia taitoja. Zelda on oppinut kiipeämään tuolille ja trampoliinille, ja sanomaan loppu, ruoka ja ihhahhaa. Mieluisaa tekemistä on riittänyt joka hetkelle, ja mekin ollaan Oton kanssa saatu ladattua akkuja kun Zeldalle on ollut monta innokasta syöttäjää ja hoitajaa, ja Tiaralle leikkikavereita. Etenkin Tiaralle oli iso juttu myös vierailla mummunsa kotona ekaa kertaa niin että muistaa, nyt neiti tietää aina kun mummulle soitellaan, että missä se mummu oikein luuraa, on ehkä helpompi sitten miettiäkin päässä että mitä se tarkoittikaan että mummu on Oulussa.

IMG_7563xIMG_7489Jokapäiväisten monen tunnin pihaleikkien lisäksi lapset ovat päässeet näkemään kaikkia sukulaisiaan, mökkeilemään, kastelemaan kukkia ja vierailemaan heppatallilla katsomassa heppoja. Zelda oli järkyttynyt kun iso heppa työnsi pään ulos karsinastaan, mutta kovin kiinnostunesti tarkkaili heppoja kokoajan. Tiara säikähti hepan päristelyä, mutta halusi silti innoissaan käydä katsomassa eri heppoja kun mun serkku esitteli suosikkejaan. Tuleekohan tytöistä heppatyttöjä isona?

IMG_7628x IMG_7633 IMG_7638x IMG_7652xTänään näin päivällä mun rakasta Jarppulia keskustassa, sekä serkkuani Riinaa. Oli ihana hengailla, ja vähän aleshoppailla sekä ostaa serkuille tuliaisia. Lisäksi ihana lukijani täältä Oulusta kävi moikkaamassa, ja hänen kauniista sanoistaan tuli niin hyvä fiilis! Ihanaa että te olette niin aktiivisia ja hengessä mukana meidän elämässä, ei voi muuta kuin kiittää sydämen pohjasta teitä kaikkia, jotka kannustatte ja piristätte meitä päivittäin eri kanavien kautta!

IMG_7712x IMG_7719x IMG_7721 IMG_7723xNaurattaa muuten hieman mun ja Jarnon identtiset poseerausasennot ja melko samantyyliset takitkin, molemmat ihan vahinkoja!

Shoppailun jälkeen tein jotain mitä en ole tehnyt yli kahteen vuoteen, vietin äidin kanssa pari tuntia kahdelleen, ja suuntasin äidin kanssa kahdestaan lounaalle. Me oltiin sovittu jo Helsingissä, että viimeisenä Oulu-päivänä mennään kahdestaan kiinalaiseen syömään meidän vakkari Kung Po -kanat ja jutellaan oikein kunnolla. Oli ihanaa viettää äiti-tytär -aikaa, yleensä kun ollaan aina liikenteessä koko porukalla ja päähuomion vievät lapset. Käytiin Torinrannan Beijingissä ja ruoka oli superhyvää, mä söin koko annoksen ja tilattiin vielä lisäriisiä, taisi olla ihan pieni nälkä, kun ne annokset on tosiaan ihan rekkamiestasoa kooltaan.

IMG_7726Lounaan jälkeen oli vuorossa vielä viimeinen  vierailu, käytiin moikkaamassa Oton serkkua ja hänen avovaimoaan, sielläkin sai ahtaa herkkukakkua naamariin. Meillä alkaa kyllä nyt monen viikon herkkulakko kotona, aivan liikaa tullut syötyä herkkuja tämän viikon aikana kun joka kyläpaikassa on aina ollut uudet herkut tarjolla, välillä monta kertaa päivässäkin. Mutta onneksi tämä on vain väliaikaista, kotona laitetaan taas ruokavalio kuntoon ja herkutellaan tuoreilla mansikoilla, pensasmustikoilla ja muilla kesäihanuuksilla.

Lomaa on varjostanut ainoastaan yksi ikävämpi juttu, nimittäin mun viisaudenhammas. Ensin päättelin kipeän posken johtuvan vain aftasta, mutta kun kipu ei ollut vielä viikonkaan jälkeen helpottanut, päätin tarkastella suun tilannetta. Viisaudenhammashan se sieltä puskee takahampaan vierestä kauniisti 90 asteen kulmassa, suoraan kohti poskea. Nyt hieman kaduttaa, että yhden traumaattisen viisaudenhampaan poistoeikkauksen jälkeen en antanut leikata muita pois 18-vuotiaana.

Hammaslääkäriin on melkeinpä pakko suunnata, vaikka kylmä hiki puskee jo pelkästä ajatuksesta otsalle. Elättelen vielä pientä toivoa että hampaan puhkeaminen pysähtyisi, sillä se on jo vuosia ollut läpi ikenestä yhden millinkokoisen kulman verran, mutta melko epätoivoiselta tuntuu tämä toiveiden elättely. Saa nähdä miten tässä vielä käy! En jaksa stressata, kun en asialle juuri nyt voi mitään. Ja pitihän se pieni kiusa olla muuten niin ihanalla lomalla, eihän sitä liian mukavaa saa olla näin suomalaisen ajattelutavan mukaan olla, eikö, haha!

Mä lähden nyt pakkaamaan vielä viimeiset jutut ennen huomista, ja sitten nukkumaan, että jaksetaan sitten aamulla olla pirteinä hakemassa autoa. Luvassa on ainakin arvontaa ja kaikkea muutakin hauskaa, pysykää kuulolla! Ihanaa huomista torstaipäivää kaikille! Blogi aktivoituu kunnolla taas kunhan päästään himatunnelmiin!


30 Responses to “Heihei Oulu!”

 1. Minna Väyrynen sanoo:

  Ihana reissu ollut varmasti pohjoiseen.
  Hoidata viisaudenhammas äkkiä pois, itse hoidatin ne eilen tiistaina ja kyllä teki kipeää, oikelta puolelta poistettiin sekä ylhäältä, että alhaalta. Kipu on ihan siedättävä särkylääkkeillä ja onneksi sain 2 päivä sairaslomaa töistä. Tsemppiä sulle ja muista pyytää kunnon puudutus, mä pyysin ja sitä kyllä sain!

  • Iina sanoo:

   No oli kyllä ihana reissu!! :) Mulla on nyt helpottanut se kipu onneksi, ja hampaan puhkeaminen pysähtynyt jälleen, toivottavasti tää on pysyvää! Mun viisaudenhampaan poiston kipu ei ollut siedettävää vaan kaikkea muuta, hampaan juuret oli nimittäin hermossa kiinni eikä edes kuusi (!!!) annettua puudutuspiikkiä ja järeät särkylääkkeet auttaneet kipuun toimenpiteen eikä koko ensimmäisen viikon aikana :/ Kiitos tsempistä <3

 2. Anna sanoo:

  En kestä tota kuvaa missä tipa on haltioituneen kädet yhdessä, niiiiiiiiin söpö!! Ihanaa että teillä on ollut onnistunut loma! =)

 3. Iita sanoo:

  Mulla on kahden viisaudenhampaan kanssa ihan sama tilanne ja pelottaa! :D Mun hampaita ei ole koskaan jouduttu edes poraamaan niin pelottaa aivan kamalasti miltä noiden mahdollinen poistaminen tuntuu. Eihän se nyt pahempaa voi olla kuin supistukset, ehkä? :D Joku ilokaasu olisi ihan kiva myös hammashoidossa. :D

  • Iina sanoo:

   Multa on yksi poistettu ja voin kertoa että synnyttäisin mieluummin kerran viikossa kun menisin enää ikinä hampaanpoistoon :D ei auta ees ilokaasu siihen, viikon kestävä nukutus ehkä…. Tsemppiä, toivottavasti et joudu poistoon!

 4. Laura sanoo:

  Moi !

  Ihana postaus josta tuli heti näin aamutuimaan tosi hyvälle mielelle. Mä arvostan niin paljon ihmisiä kellä on positiivinen asenne elämään. Itsellä elämä oli pitkään hakusessa mutta kun vuosi sitten löysin elämäni miehen ja aika pian päätetttiin perustaa perhe ( nyt rv 30, vielä hetki aikaa ;)) ni tuntuu että koko maailma on saanu uuden käsitteen ja kaikki ajattelutavat on muuttuneet: itseä ja muita kohtaan osaa olla armollinen ja nähdä asiat aina positiivisessa valossa. Perhe on kaikista tärkeintä ja minusta on mahtavaa nauttia siitä nyt 24-vuotiaana enemmän kun koskaan aiemmin että miten hienot tyypit mut onkaan kasvattanut ja mite ihanaa jatkaa sukupolvea !!

  Loppuen lopuksi se onnen löytäminen on kiinni vain itsestään. Sen jälkeen kaikesta pienestäkin voi löytää kauneutta..
  Mahtavaa kesää Teille ja tytöille <3

  • Iina sanoo:

   Moikka, voi kiitos ihan hirvittävän paljon sulle sun kauniista sanoista<3 Ihan mahtavaa kuulla että olet löytänyt itsesi ja paikkasi, ja elämä tuntuu hyvältä. Hurjasti onnea tulevasta pikkuisesta ja ihanaa kesää koko teidän perheelle<3 :)

 5. Annina sanoo:

  Oulu on kyllä semmonen paikka, missä mäkin haluaisin käydä. En tiedä miksi :) Mukavaa, että teillä oli onnistunut reissu, näytät niin raikkaalta noissa kuvissakin!

 6. jenna sanoo:

  Saako udella että missäpäin oulua olette viettäneet aikaa?

 7. titti sanoo:

  Mukavan kuuloinen reissu teillä. Te ootte varmaan jo ajelleet tästä meidän ohi jos aamuselta olette lähteneet :) Olis voitu tulla vilkuttamaan tien varteen :D Heh.
  Oliko Oulussa muuten hyvät alet nyt? Ei ole moneen vuoteen tullut käytyä varsinaisesti alennusmyynneissä sillä Helsingin jälkeen ne alet tuntu aina niin.. surkeille :)

  • Iina sanoo:

   Hahah no voi vitsit, ois ollut hauska vilkutella :D Oli siellä ihan hyvät alet, mä ainakin löysin kaikkea kivaa ja jäi oikeen harmittamaan kun en ostanut kaikkea mitä löysin, kun ajattelin että niitä löytyy täältäkin enkä jaksanut raahata. No, ei sitten löytynyt :D

 8. Petra sanoo:

  Ouu viisaudenhampaat on niiiin inhottavia.. Mullakin on molemmat ylös tulossa ja ovat kasvaneet siellä hiljalleen jo tosi pitkään, välillä kutiaa/kihelmöi ja välillä vihloo niin hemmetisti. Viimeksi kun kävin ham.lääkärillä niin pyysin katsomana niitä ja ensin lääkäri sanoi, että ei niistä mitään pysty sanoa, ennenkuin on tullut kunnolla näkyviin.. No yksi pikainen vilkaus riitti toteamaan että ihan vinoonhan ne on tulossa, niinkuin epäilinkin.
  Tiesin myös jo etukäteen, että mun suuhun ei tule viisaudenhampaita mahtumaan, kun ei siellä ole mahtunut kaikki ´´normaalitkaan” hampaat olemaan.. mulla on poistettu tosi monta hammasta, mutta jotenkin noiden viisurien poisto pelottaa =/
  Jotenkin varmaan se kun ne on niin tuolla takana ja mulla tulee hampaita pestessäkin oksurefleksi tuolta takaa, niin ihan hauskaa varmasti kun siellä on vaikkamitä härveleitä heilumassa ja pitäisi muka kyetä pitää suukin täysin auki, suhteellisen pitkän aikaa.
  Mutta nyt näiden omien hammaskipujen kanssa ymmärtää tuota maitohampaita tekevää lasta paremmin, toinen ei edes tiedä miksi sattuu/tuntuu inhottavalle eikä ole sillai kipuun tottunut niinkuin aikuinen :(

  • Iina sanoo:

   Voi ei! Ollaan samassa veneessä, mulle on kans sanottu että ei mahdu viisurit suuhun, mun suuta on muutenkin jouduttu suurentamaan raudoilla vuosikausia että edes kaikki normihampaat mahtui :S Tsemppiä kipuihin sinne! Ja joo se on ihan totta että kun itse joutuu kokemaan hammaskipua, niin ymmärtää niitä lapsenkin hammaskipuja entistä paremmin :/

 9. Jarno sanoo:

  Oli kiva nähdä<3 !! :) Toivottovasti nähää pian uudelleen! :)

 10. Anna sanoo:

  Jos etit hyvää hammaslääkäriä Helsingistä, niin suosittelen lämpimästi Kaisaniemessä toimivaa Hammashaltijat hammaslääkäriasemaa. Tosi ihana paikka käydä, suhteellisen pieni yksityinen klinikka, jossa tosissaan huomioidaan pelkopotilaat! En itte ajatellu ikinä uskaltavani mennä hampaanpoistoon, koska jo ihan tavallinen hammaslääkärikäynti aiheutti mussa paniikkikohtauksen. Tuolla nyt useammin asioineena oon lähes voittanu hammaslääkäripelkoni, ja hampaiden poisto onnistu jopa ilman nukutusta tai ilokaasua! Pari vuotta sitten en ois voinu kuvitellakkaan moista, mutta noin vaan onnistukin kahden yläviisurin poisto yhdellä kerralla :)

  • Iina sanoo:

   Kiitos hurjasti vinkistä, pidän mielessä tämän jos akuutti tarve nyt tulee. Mulla on ihan jäätävä pelko ja todella haasteelliset hampaat, joten ihan perus pertsalle terveyskeskukseen en uskalla enää mennä, sain jo viimeksi ikuiset traumat kun eka viisuri poistettiin.

 11. Nimetön sanoo:

  Lomareissut on kyllä aina niin kesän kohokohta! Ihanaa että reissaatte lasten kanssa, muistan kuinka tärkeää mulle oli lapsena sukulaisissa käyminen. :) Mun kesän yksi kohokohdista on ehdottomasti aina reissu Keravalle sukulaisiin ja siinä sivussa Tallinnaan. Ihanaa kesää teille! <3

 12. Nimetön sanoo:

  Mulla ei oo koskaan viisaudenhampaitten kaa ollu suurempaa ongelmaa kunnes alemman hampaan päälle tullut ien tulehtu ja turposi, joten pukkas 40 asteen kuume sitten.. :D Antibiooteilla ja ylähampaan poistamisella siitä sitten selvittiin. Eilen taas toinen ylhäältä poistettiin ja olen ihan ihmeissäni koska mitään särkyä ei ole vieläkään! Ja mäkun viel pyysin reseptin vahvoihin buranoihin. :D Toivotaan että selviit ilman leikkausta, ajatuskin hirvittää! :d ..saati sitten alahampaiden poisto, jotka mulla on nekin mutta toivotaan että niihin ei koskaan jouduta kajoamaan. :)

  • Iina sanoo:

   Voiei kuulostaa tosi pahalta toi tulehtuminen! Mut hyvä että ei särkenyt toisen poisto ollenkaan :) Mulla on yksi alaviisuri siis leikattu ja se oli niin hirveää että nousee itku kurkkuun kun ajattelenkin. Mä toivon kovin että ei jouduta kajoamaan munkaan hampaisiin enää vaan ne jotenkin maagisesti katoais vaan itsestään… not gonna happen :(( Tsemppiä sinne!

   • Nimetön sanoo:

    Tulihan sillo 5 kiloo laihuttua viikossa ku ruokahaluki katos, toivoin että se ei ikin palaa, mutta kyllähän se palasi. XD Eikä oo vieläkää särkeny yhtään oon iha ihmeissään! Eikun pikemminkin tsemppiä sulle !!

 13. Auringonkukka sanoo:

  Moii, et oo nyt erikseen pyytänyt postaustoiveita, mut luultavasti niitä saa esittää :)
  1.Millanen paikka Helsinki on asua lapsen, teinin, nuoren aikuisen ja/tai lapsiperheen silmin? En ole varma kauanko olet/olette siellä asuneet, mutta jokin tälläinen postaus olisi kiva =) Samantapaisen voisi tehdä myös Oulusta.
  2.Unelmasi esim. seuraavalle kymmenelle vuodelle. Muutto, opiskelu, töihin, lapset päiväkotiin, lisää lapsia ym?
  3.”Kysy Iinan äidiltä” olisi hauska :D Jos äitisi suostuisi.

  Hyvää kesänjatkoa koko perheelle!

 14. Katarooma sanoo:

  Kiitos itsellesi! <3 Tsemppiä hampaan kanssa… Mää ite saanu kaikki neljä viisaudenhammasta aika kivuttomasti pois, yks jouduttiin leikkaamaan ja muut kolme revitty. Mulle jäi näistä kokemuksista ok fiilis.

 15. h.s sanoo:

  näin sut tossa kaupungissa stoccan edes ja piti tulla moikkaan ja kertoo kuinka blogista tykkään mutta en kehannu tulla häiritsemään kun kaverin kans siin olitta:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.