Kodin sisustushaaveita

10.07.2014

Kirjoitan tänään aiheesta, joka on loistanut pitkään poissaolollaan mun blogissa, eli kodista ja sisustuksesta. Syy, miksi en pitkään aikaan ole kirjoittanut sisustuksesta, on sisustusinnon totaalinen puute. Meidän kodissa ei vuoden sisällä tapahtunut juuri mitään muutoksia, ennenkuin kesäkuussa innostuin ja hurjana ostin uuden torkkupeiton, kaksi koristetyynyä, sekä keittiöön uuden patalapun ja patakintaan. Eikö olekin radikaalia! En oikeastaan tiedä miksi en ole jaksanut sisustaa, tai no tiedänhän minä, nyt. Kiire, Zeldan univaikeudet ja  hääjärjestelyt vaativat veronsa, ja vasta nyt kesälomalla olen herännyt siihen, että meidän pitäisi vähän uudistaa kotia.

On täällä pienempiä muutoksia tapahtunut, olkkarin matto piti heittää roskiin kun eräänä aamuna täällä oli sellainen vaipan ohivuotokatastrofi että en halunnut nähdä mattoa enää ikinä. Pinnasänky on siirtynyt meidän makkarista lastenhuoneeseen, ja työpöytä olkkarista makkariin. Mutta ei mitään sen suurempaa. Tämänhetkinen tilanne on muuten ihan kiva, mutta olkkariin tarvittaisiin tosiaankin se matto, sillä meidän olkkari on niin suuri ja avoin tila, että tuntuu tosi kolkolta ilman yhden yhtä mattoa. Salaa olin kuitenkin tyytyväinen maton menemisestä pilalle, sillä olin siihen kyllästynyt, haha!

IMG_9453xIMG_9427xBongaa vauva!

Tykkään kovasti olkkarista muuten, Vallilan kameraverhot eivät kyllästytä vielä melkein kahdenkaan vuoden jälkeen, sohva on kiva ja säilytystilaa tarpeeksi. Tosin säilytykselle voisi keksiä ehkä vähän peittävämpiäkin ratkaisuja, kuin avohyllyjä. Kirjat revitään hyllyistä alas ainakin muutaman kerran päivässä, ja lasten itse takaisin hyllyyn laittamina lopputulos ei ole aina se maailman esteettisin. Mä oon vaan edelleenkin ihastunut noihin Ikean expediteihin kaikessa geneerisyydessään, enkä oikein tiedä, mikä olisi kivempi vaihtoehto niiden tilalle.

Mun lemppari olohuoneessa on meidän rennon epäsymmetrinen valokuvakollaasi. Tilasin jokin aika sitten uusia kuvia, ja nyt seinällä komeilee pari hääkuvaa, ja kuvia myös Zeldasta, jotka aiemmin puuttuivat kollaasista kokonaan, ellei masukuvaa lasketa. Vaihdoin kuvien järjestystä, ja nyt kollaasissa on yksi tyhjä, hölmön näköinen kulma, joka kaipaa vielä yhden kuvan, että kollaasi näyttää siltä kuin pitääkin. Mutta se asia on onneksi helppo korjata, kunhan mennään Ikeaan niin nappaan vielä yhden kehyksen mukaan, kuva odottelee jo valmiina.

IMG_9358x IMG_9368xLastenhuone kaipaa pian päivitystä, kun Zeldallekin pitäisi hommata pinnasängyn tilalle lastensänky. Mä en malta odottaa että pääsen eroon limenvihreästä! Se limenvihreä pinnasänky on ihanan pirteä, värikäs ja erilainen, mutta ai jumankekka jos olisin tajunnut ajatella että tuijotan sitä kolme vuotta putkeen, en ikinä olisi valinnut limenvihreää väriä. Kaikkeen voi kyllästyä, vaikka ei uskoisi. Kunhan limenvihreä poistuu viimein lastenhuoneesta, on aika tuoda sinne niitä värejä joista oikeasti pidän. Keltaista, punaista, vihreää, mustaa ja valkoista. Kirkkaita perusvärejä, pääväreinä valkoinen ja musta, ja mausteeksi sitten noita muita ihania.

IMG_9390x IMG_9394xIMG_9281xLisäksi lastenhuone kaipaa erilaista säilytysratkaisua, sillä aivan kuten olohuoneessa, on lastenhuoneenkin expedit yleensä epäsiistin näköinen, eikä enää vedä tarpeeksi tavaraa sisuksiinsa, kun lapsia on kaksi. Meidän lastenhuone on aika pieni, ja expedit mahtuu ainoalle kirjahyllynmentävälle seinälle juuri ja juuri. Haasteena onkin löytää säilytysratkaisu, joka oikeasti tuo enemmän tilaa, kuin vie sitä.

Ainahan sitä riittää tehtävää, ja haavelistalla ovat myös uudet parvekekalusteet, keittiön ruokailuryhmän maalaaminen valkoiseksi, sekä meidän makuuhuoneen uudistaminen. Mutta jos aloitetaan noista pienemmistä jutuista, niin on helpompi sitten tarttua niihin isompiinkin. Mun on pakko tähän loppuun vielä hehkuttaa, että olen onnistunut ensimmäistä kertaa elämässäni pitämään kukkaa hengissä jo kaksi kuukautta, äitienpäivänä saamani orkidea on täysissä voimissaan, ja viikonloppuna saimme sille vielä kaverin lahjaksi. Toivottavasti kukat kestävät mun käsissä jatkossakin, tuo kivaa piristystä kotiin kun on kaksi kasvia.

Ihanaa päivää kaikille, me suunnataan nyt ensin mieheni toiveesta shoppailemaan (mitä täällä tapahtuu!!) ja sen jälkeen varmaankin rannalle, mikäli ilma pysyy lämpimänä!


43 Responses to “Kodin sisustushaaveita”

  1. HUH sanoo:

    Siis vaan kaupunkilaiset heittää maton roskiin jos siihen menee vähän paskaa! Senhän voi pestä! 😀

    ps. Ikean expedit hyllyihin myydään nykyään sillasia kaapin ovia.

    • Iina sanoo:

      Haha 😀 Jos oisit nähnyt sen maton niin oisit mun kanssa samaa mieltä 😀 Mut täällä on myös, etenkin ilman autoa paljon hankalampi pestä niitä mattoja, kun ei ole lähellä mattolaituria, eikä paskaisen maton raahaaminen esim metrolla houkuttele kauheasti 🙂

      Meillä on lastenhuoneen expeditissä sekä kaapinovia, että laatikostoja, mutta mä en oikein tykkää niistä, ne vie just sen expeditien idean pois 😀

      • jenzi sanoo:

        Tulen surulliseksi tällaisesta kerskakulutuksesta.. :/ eikö muka löydy ketään autollista tuttavaa/ystävää/sukulaista joka olisi teitä auttanut.. olisitte ottanu vaikka kaikki talouden matot pesuun samalla kertaa 🙂 Myöhäistä tokii nyt..

        Etsikää pliis vaikka kirpputorilta käytetty matto, ettekä uutta osta.. 🙂

        -Jenzi

        • Iina sanoo:

          No ei löydy ei, ja toiseksi, keväällä maton mentyä pilalle, Otto teki 6-päiväistä työviikkoa, itse olin kokoajan yksin lasten kanssa ja tein siinä omat työt vielä samalla, useita tunteja päivässä, ei ollut mattojen pesu ensimmäisenä mielessä 🙂 ehkä näin kesällä olisi ollut eri juttu, kun on aikaa ja se Otto tässä kotona kokoajan auttamassa, mutta silloin ei kyllä meinannut riittää voimavarat edes siihen roskiin kantamiseen.

        • hohhoijaa sanoo:

          onpa tyhmää arvostella muiden tekemisiä! ihmiset kuluttavat rahaa vaikka miten, ja se, että ostaa paskaisen maton tilalle uuden on varmaan yksi pienimmistä kulutuksen kohteista! miksi heidän pitäisi ostaa matto kirpputorilta, jos rahaa löytyy ja haluaa ostaa uuden ihan kaupasta? itse teen esim poikaystäväni kämpän kylpyhuoneen matoille samalla tavalla, ne menee aina niin paskaiseen kuntoon (hän asuu kämppiksen kanssa, joten asunnossa asuu kaksi nuorta miestä, itse käyn siellä vain harvoin, joten miehet ei paljon mattoja pese), että kun käyn siellä niin heitän vanhan pois ja ostan ikeasta uuden. mitä väliä, jos itse kerran haluan käyttää rahaa siihen

          • jenzi sanoo:

            Hei, en mä tarkoittanut tota kirppis-asiaa arvosteluna, vaan siltä kannalta että ostaa tommosen ”huonomman” maton, jos on vaarana että se sotkeentuu pahasti. . Ettei turhaan menis rahaa.. ja harmittaisi. Ostaa sitten hienon (ja uuden) maton kun lapset kasvaa isommiksi.

            Ja Iina, en tiennyt miehesi työmääriä, luen blogia vähän harvemmin kun itselläni on lapsia kanssa. Tartuin nyt vaan tuohon mattoasiaan kun oon tämmönen ”ituhippi”. Toki priorisoit asiat tärkeysjärjestykseen.

  2. Eva sanoo:

    Ihanat tyynyt olet kyllä valinnut :-). Uskoisin, että teulle sopisi hyvin ikean stockholm matto tai annon pandora. Okei..ovat ns blogimattoja maineeltaan kun niin usealta sisustusbloggaajalta löytyy. Meiltä löytyy kotoa molemmat ja olen ollut todella tyytyväinen. Matot käännettäviä ja kisun karvat lähtee helposti villamattojen pinnasta. Aikaa ja natseita kestävät! Pandora olkkarissa ja stockholm lastenhuoneesta.

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon<3 Ja joo, noita mattoja olen juurikin miettinyt, paitsi Stockholmia en voi ottaa, liian migreenimatto, vaikka onkin ihan yli-ihana! Mut se pandora kyllä houkuttelisi 🙂 Kiva kuulla kokemuksiakin, mahtavaa että lähtee helposti karva ja lika!

  3. Anonyymi sanoo:

    Oli pakko tulla näyttämään, kun katoin äsken facobookissa et ootko sä tässä. 😀 En tiedä näkeekö muut yhdennäkösyyttä, mutta kuitenkin. 😀

    http://aijaa.com/vHtIG6

    • henna sanoo:

      Ei kuvan henkilö ole Iina, vaan Suvi Pitkänen! 🙂

      • Anonyymi sanoo:

        En ilmeisesti kirjottanut tarpeeks selvästi, kun en mä sitä tarkottanutkaan, että Iina tossa olisi. 😀 Ensivilkasulla katoin, että vois ollakin, mutta en sen pidempään. Ajattelin nyt vaan sen linkittää, koska itse ainakin mielenkiinnolla näkisin kuvia ihmisistä, jotka muiden mielestä näyttää multa. 😀

    • Iina sanoo:

      Haha 😀 Mä en saanu tota linkkiä aikasemmin auki ja pelkäsin et mikähän mörkö siinä on, mut onneksi olikin ”vain” Suvi Pitkänen 😀 Kaunis nainen, olen otettu! 🙂

  4. kukkupöö sanoo:

    Ootko koskaan ajatellut ostaa noihin expeditin luukkuihin vaikka niitä ovia tai laatikoita niin kaikki luukut ei olisi niin avoimia? Itse ainakin haluaisin omaani laittaa kaikkia erivärisiä ovia, kun niitä on monena erivärisenä tarjolla. Eikä maksakkaan paljoa.

  5. misku sanoo:

    Pakko sanoa yks juttu nyt vaikka tuskimpa sillä mitään vaikutusta on 😀 Mutta siis, itsekin haaveilin pitkään valkoisesta ruokailuryhmästä. No, sitten kun sellaisen sain nyt olen sitä mieltä että ei enää koskaan! 😀 Valkoisessa näkyy niin hyvin kaikki kolhut ja naarmut, samoin kaikki likaiset sormenjäljet, tahrat, yms, koko ajan saisi olla putsaamassa ettei tulisi mitään pinttyneitä tahroja… Valkoinen on kyllä kivan näköinen, mutta ei kaikista käytännöllisin, itse haaveilen jo ostavani tilalle tammipuisen ruokailuryhmän kunhan olisi varaa… 🙂

  6. Nimetön sanoo:

    Hei! Minusta puolestaan on hienoa, ettei kodin sisustusta tarvitse uusia vuoden välein. Eihän se onni niissä uusissa tavaroissa asu. Mutta toki pieni uudistus aina piristää!

  7. Hannele sanoo:

    Kiva tuo seinällä oleva kuvakollaasi, itsellänikin työn alla (tosin en tiedä saanko sitä ikinä koskaan valmiiksi :D). Erityisihanuusmaininta tuosta suuresta hääkuvasta, kiva idea!

    <3 Hannele
    http://rakkaudellahannele.blogspot.fi

    • Iina sanoo:

      Aww kiitoksia hurjasti!! Valokuvakollaasit on ihania, eikä siinä ees oo iso homma, tilaa kuvat, ostaa kehykset ja ruuvailee seinään 😀 Mäkin aattelin et on tosi työlästä, mut ei siinä mee kun hetki kun alkaa vaan hommiin! 🙂

  8. Kaisa sanoo:

    Ootko muuten missään kohtaa näyttänytkään teidän parveketta blogin puolella kunnolla? Mulle ei ainakaan muistu mieleen vaikka vakilukija oonkin 😀 Toiveena siitä kuvia! 🙂

    • Iina sanoo:

      Oon mä osia partsista näyttänyt, mutta nyt en kyllä hetkeen 😀 Odottelen että päästään meidän kamalista badenbaden-tuoleista eroon, sitten voin esitellä :D!

  9. Niina sanoo:

    Tää kommentti ei liity tähän nyt yhtään, mutta katsoin eilen teidän häävideon ja purskahdin ihan kauheen hysteeriseen itkuun. Häät olivat niin ihanan ja onnellisen näköiset etten kestä!

  10. Sanni sanoo:

    Heippa, voitko kertoa vinkkejä, miten oot saanut orkideat pysymään hengissä?:D Mulla oli yks sellainen, en muista kestikö kata kuukauttakaan, kun kaikki lehdet putosi…. Luin kaikkia orkidean hoito-ohjeita mut ei se vaan kestäny :s Ne on niin nättejä, et ois kiva pitää! Kiitos paljon!

  11. Oona sanoo:

    Hei onko noi expeditin jalat ihan ikeasta?:) Oon monesti miettiny et tarviis mut en muka oo siellä semmosia bongannu. Ja valkonen ruokailuryhmä on ihana, jotenkin tosi raikas! Meillä on korkeekiilto valkonen ja valkoset nahkatuolit ja valostaa kyllä ruokailutilaa mukavasti(: Joo näkyy lika ja parit koiran kynnenjäljet on pöydässä mutta elämän jälkiähän ne vaan on!
    Noi valokuvat on kyllä tosi kauniit:)

    • Iina sanoo:

      On joo Ikeasta, niitä löytyy siitä missä kaikki expeditit ja lisäosat on :)! Valkoinen on kyllä niin ihana, ja avartaa tosiaan tilaa niinkuin sanotkin 🙂 Elämän jäljet saa näkyä, niin ne näkyy tuossa puunvärisessäkin 😀 Kiitos hurjasti<3

  12. Riina sanoo:

    Ihana tuo lastenhuoneen taulu ja se hylly tms. sen vieressä. Mistäköhän on löytyneet tai minkä merkkisiä ovat?

  13. Lispe sanoo:

    Kivalta näyttää teidän koti! Etenkin lasten verhot ovat huiput! Taulukollaasia muuttaisin ehdottomasti sen verran, että esimerkiksi alimmat taulut olisivat tasan samalla tasolla alareunasta, ja jopa toiselta sivulta taulut olisivat linjassa.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 🙂 Mä tykkään kans tosta lasten Vallilan verhosta, se oli mun omassa huoneessa kun asuin vielä äidin kanssa 😀 Ja mä taas en missään nimessä halua taulukollaasissa yhtäkään taulua täydelliseen linjaan, kun sen juttu on just se että se on epäsymmetrinen! Mutta ymmärrän että joitakin se häiritsee 😀

  14. Aaa sanoo:

    Hei! Onko kotinne oma vai asutteko vuokralla? Olisi kiva saada enemmän postauksia kodistanne! 🙂

  15. Annika sanoo:

    Muistaakseni mullakin on juuri Expedit-hyllykkö, johon ostin Ikeasta pari Dröna-säilytyslaatikkoa. Niihin saa tosi kätevästi tungettua valtavasti tavaraa piiloon eli tosi passeli säilytysratkaisu mun mielestäni :–)

    Teidän valokuvakollaasi on kyllä ihana, etenkin tuo suurin hääkuva on ihan mielettömän upea!

    • Iina sanoo:

      Ne laatikot on kyllä tosi kivoja, ja auttaa osaltaan, mutta tosiaan niille kirjoille pitäisi keksiä joku muu ratkaisu, kun ne on just ne mitkä aiheuttaa epäjärjestystä, niitä ei oikeen laatikkoonkaan saa tungettua 🙁 😀 Kiitos hurjan paljon, se on kyllä munkin lempparikuva! 🙂

  16. Niina sanoo:

    Meillä on ihan sama tilanne olkkarin kanssa; iso ja kaipaisi mattoa ollakseen ei-niin-kolkko. Toisaalta olen nauttinut matottomuudesta, olihan se vauvan puklailujen kannalta (puhumattakaan siivoilusta noin muuten) äärimmäisen helppo ratkaisu. Mutta nyt kun vauva on jo vähän kasvanut, tuntuu että hänenkin olisi kivempi konttailla matolla paljaan parketin sijaan. Mutta mistä löytäisi mieleisen maton, apua!! 😀

    • Iina sanoo:

      No sepä just että on se matottomuus helppoa, eipähän mene matto likaiseksi 😀 Mutta ois se mattokin niin kiva! Me tarvitaan kans joku tosi iso matto, mistähän niitä löytyisi!

  17. Miu sanoo:

    Teillä on kyllä niin ihanan raikas ja kotoisa kämppä, ah! 🙂 Ja toi iso hääkuva on kyllä yks kauneimmista ja tunnelmallisimmista valokuvista mitä oon nähnyt! <3

  18. Niina sanoo:

    Vastasit tuolla aiemmassa kommentissa, että asutte vuokralla. Saako kysyä, että onko asunto yksityisen vaiko jonkin ”järjestön” (en nyt millään keksi tähän parempaa sanaa, mutta siis tarkoitan HOAS, SATO jne. mitä näitä nyt on :D)…? Pisti myös silmään se, että olette kiinnittäneet ja ruuvailleet seinille paljon kaikkea… Onko se teillä vuokra-asunnoissa ihan ”sallittua”? Sillä kyselen, kun itse asustan kans vuokralla, mutta hirveän varovainen saa olla mitä uskaltaa seiniin kiinitellä, ettei jää pysyviä jälkiä… Oletteko muuten vielä miettineet, että sitten joskus, kun oma asunto on ajankohtainen, niin millainen koti olisi hakusessa? Kerrostaloasunto? Rivari? Vai oletteko enemmän omakotitalo ihmisiä?

    • Iina sanoo:

      Mä en viitsi hirveän tarkkaan kertoa yksityiskohtia, kun haluan kuitenkin jonkinnäköisen yksityisyyden säilyttää, ymmärrät varmaan :)! Kyllä vuokra-asunnossa saa kiinnittää seiniin tauluja ja mitä vain, jos sitten muuttaessa paikkaa reiät ja maalaa seinän takaisin valkoiseksi, ei ole kallista, eikä hankalaa, mutta parantaa asumismukavuutta kun saa vaikka juuri taulukollaasin seinään! 🙂 Omakotitaloon me ei haluta, rivari tai kerrostalon alakerroksen asunto on haaveissa, mutta kyllä ne ylempienkin kerrosten kämpät kelpaa tietty jos se oikea sattuu kohdalle 😀

  19. booberry sanoo:

    Hei ihana toi limenvihreä pinnasänky! Kun ja jos siitä luovutte, oon erittäin kiinnostunut ostamaan sen jos se on kaupan. Meillä oli ajatus lähteä itse maalaamaan vastaava loppukesästä 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.