Meidän kesäkeittiön suosikit

19.07.2014

Ruokapostausta pitkästä aikaa vuorossa! Kesäloman aikana me ollaan oltu suorastaan äärimmäisen laiskoja ruuanlaittajia arkeen verrattuna, syöty siis ulkona useamman kerran viikossa, ja kotonakin tehty paljon vain helppoa ja nopeaa ruokaa. Helppo ja nopea ei välttämättä aina ole huono, sehän on se paras vaihtoehto jos saa nopeassa aikataulussa ruuan väännettyä mahdollisimman terveelliseksi ja maistuvaksi. Välillä on kuitenkin kiva myös panostaa, ja kokkailla vähän pidemmän kaavan mukaan!

Ajattelin esitellä pari meidän helpompaa kesäruokaa, ja pari vähän enemmän vaivaa vaativaa ruokaa (helppoja toteuttaa nekin kyllä), sekä yhden ihanan kesäherkun.

IMG_0022x IMG_0031xPaistettua bataattia ja perunaa

 • 1 n. 1-1,5kg painoinen bataatti
 • 5-6 perunaa
 • 2 kevätsipulia
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1dl oliiviöljyä
 • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Pilko bataatti ja perunat sopiviksi viipaleiksi, ja kevätsipulit varsineen pieneksi. Murskaa valkosipulin kynnet ensin veitsellä, ja pilko sen jälkeen pieneksi silpuksi. Sekoita oliiviöljyyn oman maun mukaan suolaa ja pippuria, sekä sipulit ja valkosipulit. Sivele vaikka pullasudilla pellille ohuesti levitettyjen bataattien ja perunoiden päälle. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia 225 asteessa.

Tarjoile itketetyn ja paistetun kesäkurpitsan, grillattujen pihvien ja salaatin kanssa. Mä laitoin kokonaisen kesäkurpitsan viipaloituna talouspaperin päälle, lisäsin vähän suolaa ja annoin nesteen irrota kymmenisen minuuttia. Sitten pyyhin nesteen ja liian suolan pois, ja paistoin öljyssä pannulla. Nam!

IMG_8038xMaissi-halloumisalaatti

 • 2 tuoretta maissia
 • halloumi-juusto
 • rasiallinen kirsikkatomaatteja
 • 1/2 kurkku
 • salaattia oman maun mukaan’
 • 1 paprika
 • 1 kevätsipuli
 • margariinia
 • suolaa

Sivele maisseihin vähän margariinia ja grillaa (joko grillillää tai uunin grillitoiminnolla) kypsäksi yhdessä viipaloidun halloumin kanssa. Pilko veitsellä maissista jyvät (??) irti, ripottele oman maun mukaan suolaa. Pilko halloumi, vihannekset ja salaatti pieneksi, ja tarjoile pihvien tai vaikka grillimakkaran kanssa. Salaattiin voi myös lisätä vaikka kanaa tai lohta jos haluaa siitä ruokaisamman.

IMG_8980xIMG_8990xKesäkurpitsa-tomaatti-mozzarellavuoka

 • 4 tomaattia
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 mozzarellapötkö/ 1 vuohenjuustopötkö
 • 1/2 purkkia pestoa
 • mustapippuria

Viipaloi tomaatit, kesäkurpitsa ja mozzarella tai vuohenjuusto. Sivele pestoa tomaatteihin ja kesäkurpitsoihin, ja lado vuorotellen pyöreään vuokaan tomaattia, kesäkurpitsaa ja mozzarellaa. Ripottele lopuksi mustapippuria päälle, ja paista uunissa n. puoli tuntia 225 asteessa.

Paistettua pinaattua ja valkosipulia

 • n. 400-500g pinaattia
 • kolme valkosipulinkynttä
 • 1-2rkl voita

Pilko valkosipulit pieneksi silpuksi ja paista yhdessä pinaatin kanssa voissa pannulla n. 3-5 minuuttia.Tarjoile esim. broilerin ohuiden fileeleikkeiden kanssa.

En voinut laittaa pinaatista parempaa kuvaa, sillä itse fiksuna ostin 70g pinaattia (puolustuksekseni on sanottava että iso rasia näytti siltä että pinaattia saa kunnon satsin, mutta enhän mä dille tajunnut että se kutistuu niin paljon). Itse siis tosiaan sain pinaattia juuri tuon verran, kuin kuvassa pihvin päällä näkyy, ja Otto samanlaisen nykerön. Ensi kerralla ostetaan tosiaan vähän enemmän ehkä. Oli aika valkosipulista kun tosiaan siihen 70 grammaan käytin tuon kolme pilkottua kynttä, mutta onneksi se ei valkosipulilovereita haittaa!

IMG_9650xJokirapu-caesarsalaatti

 • 150g jokirapuja
 • 1 ruukku romainesalaattia
 • 1 cosmopolitansalaatti
 • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
 • 100g parmesanlastuja tai raastetta
 • 100g krutonkeja
 • caesar-salaatinkastiketta

Revi salaatit sopiviksi kulhoon. Raasta tai vuole parmesanista lastuja ja lisää salaattien joukkoon. Lisää jokiravut ja krutongit. Sekoita joukkoon Caesar-kastiketta oman maun mukaan.  Kastike on ilmeisen helppo tehdä itsekin, mutta kesällä laiskotellessa myös esimerkiksi Hellmansin valmis kastike on ihan kelpo vaihtoehto.

IMG_5214xHuijausbanoffeen resepti löytyi Valion sivuilta, ja oli ihan taivaallisen herkullinen! Omasta annoksestani jätin banaanin pois kun olen allerginen, ja maistui se hyvältä ilmankin. Annokset oli nopea ja helppo valmistaa ja herkku maistui Otollekin, vaikka hän ei niin makean ystävä yleensä olekaan.

Mun annokset eivät todellakaan ole mitään esteettistä blogiruokaa, mutta maistuvat herkulliselta ja se on pääasia. Ihastelen usein blogikollegojeni upeita ruokakuvia, ja voin vain toivoa että kykenisin itse samaan! Mutta edelleen on jäänyt mysteeriksi, miten ne ruuat saa näyttämään niin kauniilta?! Tykkään käyttää paljon kasviksia ruuanlaitossa, ja kokeilla aina kaikkea uutta. Haluan tutustuttaa tytöt jo pienestä asti kaikkiin erilaisiin makuihin, ja opettaa heidät rakastamaan ruokaa, sillä ruoka on ehdottomasti yksi elämän suurimpia nautintoja.

Nyt me aiotaan nauttia siitä että ollaan tyttöjen kesken tämä viikonloppu, eli toisinsanoen laitan metsäsienikastikkeen tulille, ja herkutellaan tuoreilla kanttarelleilla ja muilla herkuilla tänään äidin ja lasten kanssa. Ihanaa lauantaipäivää kaikille<3


15 Responses to “Meidän kesäkeittiön suosikit”

 1. Avatar Savah sanoo:

  Mitenhän onnistuu tuo kesäkurpitsa-tomaatti-mozzarellavuoan teko kun ei ols tuollaista pyöreää pientä uuniastiaa? Onnistuukohan teko jossain erilaisessa uunivuoassa? Todella herkullisia reseptejä! Moni pääsee kokeiluun heti ensi viikolla :)

  • Iina Iina sanoo:

   Varmasti onnistuu jossain muunkinlaisessa vuuassa, vaikka isolla syvällä uuninkestävällä lautasella, tai kertakäyttöisessä foliovuoassa :)! Kiitos paljon, toivottavasti maistuu!! :)

 2. Avatar Melina sanoo:

  Maukkaan näköisiä ruokia :). Muutenki tosi kiva blogi sulla, mukava lueskella hyväntuulista tekstiä ja niin hienoja kuvia. Niiin söpöt lapset sulla! T. Entinen luokkakamu

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Kyllä mä sut muistan, ja aina fb:ssä kattelen teidän supersöpön neidin kuvia! Ihana että tykkäät ja kivaa loppukesää teidän perheelle! :)

 3. Avatar Suvi K. sanoo:

  Oi nami, mitä ruokia! Pitäis itse kokeilla vaan kans kaikkea, vaikka varsinkinen esikoinen on ennakkoluuloinen kaiken suhteen. Tosin eipä siinä menetä mitään, koska se saattaa jättää ne varmatkin suosikit syömättä eli sama mitä tekee niin ei voi koskaan olla varma, kuka syö ja kuka ei. Olis vaan energiaa ja kärsivällisyyttä ni kokeilisin vaikka mitä:D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon! :) Meidänkin tytöillä on noita vaiheita, yhdellä viikolla saattaa kelvata vain vihannekset, toisella pelkkä liha ja kolmannella ei mikään muu kuin jugurtti. Sitten taas vedetään seuraavalla viikolla lautaset tyhjäksi ja pyydetään vielä lisää kaikkea :D

 4. Avatar Leena sanoo:

  Tässäpä tulikin monta uutta ruokaa kokeiltavaksi. Tuntuu että tulee taas tehtyä päivästä toiseen samoja ruokia. Leipomusten kanssa tulee yleensä kokeiltua enemmän uusia juttuja.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva kuulla! :) Mulla taas leipominen ei onnistu ollenkaan enkä uskalla tai jaksa kokeilla uutta, kun aina epäonnistun, mut ruuanlaitto taas on melkein lemppariharrastus :D Kai se on vähän joko-tai? :D

 5. Avatar Anna sanoo:

  Kiitos näistä! Olen varsinainen poropeukalo keittiössä, mutta pakko oli tänään itsekin kokeilla näistä kesäkurpitsa-tomaatti -vuokaa sekä maissi-halloum -salaattia ja molemmat olivat kyllä aivan ihania! :)

 6. Ihanaa! Me tultiin eilen kotiin mökiltä ja mietin että mitä ihmettä me syötäisiin tänään, selailin samalla blogeja ja tadaaa!! Ei voi parempaan saumaan osua tällainen postaus :D Nyt on uunissa tuota tomaatti-kesäkurpitsapaistosta lisäjuustolla ja iiisola läjällä pestoa ;) Ollaan tehty vastaavaa jossa oli mozzarellan tilalla munakoisoa, mutta se ei oikein ole mun lempparisyötävää. Siihen tuli päälle parmesania, joten siitä inspiroituneena ripottelin hieman juustoraastetta tämän sun version päälle :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.