The laukku ja muut uutuudet

28.07.2014

Lähdin Berliinissä shoppailemaan, päämääränä yksi pakollinen ostos: se laadukas nahkalaukku. Katselin toki kaikkea muutakin, mutta eniten kiinnitin huomiota laukkuihin, ja kaikki muu oli vain extraa. Ensimmäisenä päivänä kiersin Friedrichstrassen ja Alexanderplatzin kaikki kaupat, ei mitään. Toisena päivänä vierailin KaDeWessa ja ajattelin, että sieltä laukun on ainakin ihan pakko löytyä. No, ei löytynyt. Havittelemaani Marc Jacobsin Goodbye Columbus BB-laukkua oli joka puolella ainoastaan valkoisena, ja mä halusin ehdottomasti mustan.

Kolmantena päivänä olin jo luovuttanut, päätin että tilaan Rebecca Minkoffin laukun Shopbopista heti kun ollaan päästy kotiin, sillä tykkäsin siitä alunperinkin hieman enemmän, mutta en halunnut sitä siksi, ettei ollut mahdollista päästä näkemään laukkua luonnossa ennen ostopäätöstä. Päätettiin kuitenkin kiertää Galeries Lafayette vielä kerran, katsoa jos ihastuisin johonkin muuhun kuin Marc Jacobsiin, ja niinhän siinä sitten kävi että valitsin laukun, jota en aiemmin ollut osannut edes ajatella.

Coach Bleecker Preston Pebbled leather vei mun sydämen heti kun näin sen. Se pilkotti Coachin osastolla Lafayettella greigen sävyisten laukkujen takana, ja mä tiesin että se on kuin mulle tehty. Eläväpintainen nahka, täydellinen malli ja musta väri, enpä olisi enempää voinut toivoa. Tämän ostoksen jälkeen mä ymmärrän, miksi laukkuja joskus kutsutaan rakkauslaukuiksi. En nimittäin koskaan ennen ole ollut yhtä tyytyväinen mihinkään ostokseen! En silti ajatellut käyttää sanaa itse, en tiedä rakastanko laukkua, mutta ainakin se edustaa täydellisesti kaikkea sitä mitä laukulta toivon.

Merkkinä Coach ei ole Suomessa kovinkaan tunnettu, eikä sitä taida täältä saada mistään kivijalkamyymälästä ainakaan (pikagoogletuksen mukaan), mutta Jenkeissä ja muualla Euroopassa se tunnetaan paremmin. Coachin laukut eivät ole mitään designer-laukkuja, sijoitan ne mielessäni samaan kastiin juurikin Marc by Marc Jacobsin ja Michael Michael Korsin kanssa, mutta ne tuntuvat laadukkaalta ja toivon että laukkuni kestää hyvin arjen kiireitä ja täyteen sullomista.

Myös hintaluokaltaan laukku sijoittui samaan keskikastiin edellämainittujen merkkien kanssa, hintaa oli 398 euroa. Mä olin budjetoinut laukulle 500 (+/-100 euroa) joten hinta oli iloinen yllätys. Käyttöä ei ole takana kuin muutama päivä, mutta uskon että Coachin hoito-ohjeita noudattamalla laukku pysyy oikein hyvänä.

IMG_0966 IMG_1174xIMG_0960Mitäs tykkäätte laukusta?

Muiden ostosten suhteen olin aika kriittisellä tuulella, kun piti olla niin tarkkana että kaikki mahtuu mukaan. Löysin vaikka mitä kivaa, mutta yritin aina ostopäätöstä tehdessäni miettiä, että tarvitsenko sitä todella, ja onko samanlaista saatavilla myös Suomesta. Tietenkin ostin myös ihan hömppää, ja yhdet kengät jouduin ostamaan koska mukanaolleet kengät ja aiemmin ostetut kengät olivat molemmat malliltaan sellaiset, että olisin kuollut niiden rakkojeni kanssa jos olisin joutunut niillä kävelemään.

IMG_0914x IMG_0949x IMG_0979 IMG_1026Hame ZARA / Toppi Topshop / Kello Guess* / Rannerengas Ti Sento* / Rannekoru Glitter* / Aurinkolasit Glitter* / Laukku Coach  / Kengät H&M / * = saatu blogin kautta

Uusi maksihame on ihana! Mä oon etsinyt hametta koko kesän, mutta kaikissa on ollut joko väärä pituus, ei halkiota ollenkaan, liian iso halkio tai liian pieni halkio, tai sitten ei vaan ole ollut mun kokoa. Mutta nyt löytyi Zarasta juuri oikeanlainen, ja olen siitä tosi iloinen, vaikka saa tosin nähdä kauanko se toimii enää kesähameena, kun elokuu lähestyy jo kovaa vauhtia. Ehkä sitä voi syksyllä yhdistää vaikka saappaisiin tai sukkahousuihin, niin on vähän lämpimämpää?

Mustavalkopilkukkaat kengät ostettiin hätävaraksi kun hammasta purren nilkutin rakkojeni kanssa. Ne pelastivat meidän loppuloman, ja tykkään niistä tosi paljon vaikka hätävaraksi ostinkin. Kiva kokeilla välillä jotain muuta eläinkuosia kuin leopardia tai käärmeennahkaa, vaikka kieltämättä vähän Cruella De Vil -fiilikset tuleekin, haha.

IMG_1045x IMG_1070x IMG_1111x IMG_1124xToppi Primark / Housut Tally Wejl / Rannekoru Indiska* / Lompakko Mango / Kengät Primark / * = saatu blogiyhteistyön kautta

Cargotyyliset housut olivat napakymppi löytö Tally Wejlistä! Pyllyä ne eivät ehkä imartele samalla tavoin kuin Liu Jo:t, mutta ne ovat äärimmäisen mukavat jalassa ja istuvat täydellisesti. Harmittaa oikein että jätin sen ärsyttävän tilanpuutteen vuoksi housujen harmaat versiot ostamatta, ne olisivat olleet toinen hyvä lisä syksyn vaatekaappiin. Täytyy yrittää metsästää samantyyliset Suomesta.

Harmaa toppi ja nilkkurit olivat Primarkin löytöjä. Nilkkureita ostaessani tiesin että joudun laittamaan ne lennolle jalkaan vaikka asteita olisi 35, onneksi se vika päivä oli sitten viileämpi! Kuuntelin Bob Marleyta Oulun aikoina aika paljonkin, joten tuli ihan nostalgiafiilikset topista. Se on selästä avonainen, tuuletusaukot viilentävät kivasti näin helteillä! Mangon lompakko on ihanan kompakti, mulla on pitkään ollut käytössä DKNY:n 18v-lahjaksi äidiltä saamani lompakko, mutta ajattelin että nyt on aika päivittää uuteen versioon, eiköhän melkein viisi vuotta samalla lompakolla ole ihan tarpeeksi.

Meikkejä ja muita pikkujuttuja en koe tarpeelliseksi kuvata ja esitellä erikseen, mutta yhden jutun halusin vielä esitellä! Nimittäin ostamani puuhakirjan, joka ei ollut Tiaralle vaan mulle. Urban Outfittersissä katselimme Oton kanssa hauskoja kirjoja, ja huomasin Colour me swooooon -nimisen kirjan. Sen kansikuva näytti hauskalta, ja päätin selata sitä vähän. Ihan täydellistä!

Kyseessä on väritys-/puuhakirja jonka väritettävät kuvat ovat julkkismiehiä, ja viereiseltä sivulta löytyy hauskoja läppiä ja ”tehtäviä”, sekä pisteytysmahdollisuus aina kymppiin asti. Kirjasta löytyvät kaikki kuumikset Justin Timberlakesta ja Aaron Paulista Ryan Goslingiin ja Channing Tatumiin, yhteensä melkein 70 miestä. Olen mä antanut Tiarankin värittää niitä, jotka ei ole mun omia lemppareita, mutta tässä on kyllä ultimate tylsyyshetkien (jos sellaisia tässä joskus hamassa tulevaisuudessa sattuu vahingossa tulemaan) varalle täydellistä tekemistä!

IMG_1177x IMG_1178x IMG_1186xHuh, sellainen ostospläjäys! Kuvista puuttuu yksi neuletakki koska en kyennyt sitä näillä helteillä kuvaamaan, mutta se on vilahtanut Instagramissa ainakin jo kerran! Mulla on vielä yksi tavallaan Berliiniin liittyvä tarina takataskussa, jonka tulen kirjoittamaan lähipäivinä, mutta muuten Berliinijutut alkavat olla loppuun koluttu, hate to say. Vaikka ihan kiva sitä on kirjoitella jo välillä jostain muustakin, niin pääsee edes vähän yli tästä matkahaikeudesta. Huomenna ohjelmassa on ainakin leikkipuistotreffit parin kaverin kanssa, joita odotan innolla!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille<3


25 Responses to “The laukku ja muut uutuudet”

 1. emilia sanoo:

  Aivan ihana laukku ja housut! <3 Kiva että teidän matka meni hyvin, olitte sen ansainneet :) ps. Mahtaako noita housuja saada suomesta mistään?? :)

 2. empsis sanoo:

  ihan kateellinen olen sinulle, ihana perhe, ihana mies, ihanat lapset ja mahdollisuus tehdä kaikkea ihanaa, mistä meikäläinen voi tällä hetkeillä vain haaveilla :) ei siis pahalla sanottu tämä, uskon kyllä että se onni odottaa jokaista jossain ja muiden puolesta täytyy olla vain iloinen. kaikkea hyvää teidän koko perheelle :)

  • Iina sanoo:

   Voi sä olet ihana, kun osaat iloita toisten puolesta, se on tärkeä taito joka helpottaa elämää, ja varmasti myöskin taito joka palkitaan omalla onnella! Silloin kun tuntuu kateelliselta, kannattaa muistaa että kaikilla on omat vaikeutensa, vaikka elämä ruudun takana vaikuttaisi kuinka ihanalta, niin myös meillä! Kiitos ihan hurjan paljon sinulle, ihanaa loppukesää ja syksyä ja kaikkea hyvää elämään<3

 3. Annaby sanoo:

  Ompa nätti laukku, en ookaan tosta merkistä koskaan kuullu. Mulla kävi vähän samallailla, että olin ostamassa tiettyä ”merkkilaukkua” ja ihastuinkin täysin toiseen malliin mikä oli sitte saatava. Ja hauska toi värityskirja ;D

 4. Senni sanoo:

  Nuo Tally Wejlin housut on ihan mahdottoman upeat! Jos löydät Suomesta samantyylisiä, niin vinkkaathan blogin puolella, koska tuon tapaisia oon itsekin etsinyt :–D Mulla oli joskus ihan täydelliset, vähän samantyyliset pöksyt, mutta ne kulahtivat pilalle :/

  Muutkin ostokset on upeita, tuo värityskirja on tosi hauska idea :–D

  • Iina sanoo:

   Mäkin tykkään niistä kuin hullu puurosta!! :D Harmittaa niin paljon etten ostanut molemmissa väreissä :( Toivottavasti löydät samantyyliset, mä vinkkaan ehdottomasti jos näen jossain! Kiitos hurjan paljon<3 Ja se värityskirja on ihan mahtava :D:D

 5. Elina sanoo:

  Hurjan kivoja ostoksia, kuten myös tytöille tekemäsi löydöt. (: Me ollaan lähdössä Lontooseen pelkillä käsimatkatavaroilla, mikä vähän pelottaa mua koska Primark, mutta sähän sait shoppailtua vaikka mitä! Kuinka pienellä tavaramäärällä oikein lähditte matkalle? Voiko mukaan ottaa enempää kuin yhden vaihtopaidan ja hammasharjan, että voi shoppailla noinkin paljon? :D

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia hurjan paljon!<3 Meillä oli superkevyt lentolaukku, ja melkein täysin painoton ohutta nahkaa oleva shopperbag mukana, lisäksi 500ml pussi eri meikkejä/puhdistusaineita, pari mekkoa, sortsit ja pari toppia sekä alusvaatteet, ja Otolla yhdet sortsit ja vaihtopaidat + alusvaatteet ja molemmille vain yhdet kengät :D Eli tosi minimivarustein oltiin liikkeellä. Sitten oli vielä tietysti kamerat, joista toinen painaa kuin synti! Takastullessa vaan tungettiin painavimmat jutut päälle, kuten mulla toi laukku ja nilkkurit, ja hyvin päästiin, vaikka se airbalticin 8kg/yksi laukku raja on ihan järkyttävä :D Ihanaa reissua teille!!

 6. Jii sanoo:

  Mullekin tollaset nilkkurit! :)

 7. Kaisla sanoo:

  Oot niin upee tossa topissa ja hameessa!!! Rakastan ♡♡♡♡
  Ja toi laukku! Hei c’mon olisit voinu tuoda mulle tommosen synttärilahjaksi!! :::D se on niin ihana! Tuun
  varmaan silitteleen sitä kuolat suunpielissä ku nään sen♡

 8. SaaraT sanoo:

  Hei nyt tulee kyllä meikältä sulle miinusta!! Miksi ihmeessä Joseph Gordon-Levitt ei kuulu sun lemppareihib!? :DD ihana ihana mies <3 :)

  • Iina sanoo:

   Hahahha :D Ihana! No siis on sekin tosi jees, mut tossa kirjassa on paljon ihanempiakin, enkä kaikkia aatellu omia itselleni, muutama pitää antaa Tipalle ja Zeldalle :D:DD

 9. Nanda sanoo:

  Tally Weijl on minulle yksi kauppa johon aina suunnistan kun Euroopassa matkailen! Sieltä löytyy kivasti ihan arkikäyttöön tarkoitettuja vaatteita, mutta enemmän värejä ja kuoseja ja mielenkiintoisempia juttuja kuin Suomessa. Kivat housut :)

 10. E sanoo:

  Vinkkinä, että tally wejl löytyy ihan tosta tallinnastakin, ihana liike <3 ja ite lähössä lokakuussa berliiniin nimeomaan shoppailemaan mutta onneks lentolippujen hintaan kuuluu 23kg laukku ruumaan :D berliinin vinkit siis tulee tarpeeseen :)

  • Iina sanoo:

   Mä oon käynyt Tallinnassa vaan kerran, jotenkin en oo koskaan ollut siitä järin kiinnostunut, en tiiä miksi! Tukholma vaan vetää aina pidemmän korren kun miettii risteilyä :D Mut ehkä nyt pitää ottaa uudelleen harkintaan kerta siellä n Tally Wejl ;) Kiitos vinkistä! Ja meillä suurin ongelma ruumalaukkujen kanssa on se että ei jaksa sitä säätämistä, tuollakaan se ei olisi ollut kuin 20€ se 20kg laukku ennakkoon ostettuna, mutta parin päivän reissulle koettiin käsimatkatavarat helpommaksi :D

   • E sanoo:

    Älä nyt hei, tallinnassa on bershka, pull and bear, stradivarius, next, terranova ja muut euroopan hyvät liikkeet, tukholmassa melkeen samat ku suomessa! :) meillä on siis vastakkain tää kiinostus :D ja joo se laukun odottaminen on ärsyttävää mutta mä oonki himoshopaaja :D

 11. Elluluv sanoo:

  Mä kävin itse muutama viikko sitten Berliinissä ja ostin Mangosta juurikin tuon samaisen lompakon. :D Tykkäsin sen koosta ja yksinkertaisesta tyylikkyydestä. :) Ja aivan ihana tuo sinun uusi laukkusi!

 12. Anne sanoo:

  Aaah ihana laukku!<3 Mä ostin pitkän (muutaman kuukauden) harkinnan jälkeen keväällä Michael Korsin Selma-laukun ja vaikka oli ihan ihan ihan sataprosenttisen varma että sen kerran kun ostan niin kalliin laukun niin käytän sitä aina, mut jostain syystä se nyt vaan on kaapissa jatkuvasti! Apua! :D Ja poikaystävälle en kehtaa myöntää, kun se kauhisteli sen veskan hintaa suu vaahdoten. Mä toivon et sitten kun tulee taas syksy ja viileämmät ilmat niin löydän tuon laukun ihanuuden uudestaan… Nyt kesällä kun vaan on jotenkin helpompi käyttää "kevyitä" ja vähän hobompia laukkuja.

  Miten muuten, ootko kuullut varasijoista vielä? Mulla kävi siis sama että jäin ihan itkettävän lyhyen matkan päähän opiskelupaikasta ja kai ihan "hyvälle" varasijalle, mutta ei ainakaan vielä oo tullut mitään tietoa :( Voi höh. Onneksi syksyn hakukin alkaa kohta ja siinä aion kyllä loistaa sen verran kirkkaasti ettei varmasti enää jää mistään kiinni!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.