Tervetuloa arki (ja uusi ulkoasu)!

08.08.2014

Tätä on odotettu, arkea! Kesäloma oli ihana, sitä en kiellä. Kuusi viikkoa vailla kalenteria, yhdessä koko perhe, se jos mikä oli luksusta. Lomalla saa tehdä mitä haluaa, ei ole rutiineja, ei kalenteria, kaikki on sallittua. Lomailu on ihan parasta, mutta kuuden viikon loman jälkeen sitä kaipaa jo jotain muutakin, ainakin minä kaipaan. Kaipaan haasteita, tehokkaampaa itseäni, ja sitä että päivissä on selkeä rytmi. Lasken arjen alkaneen keskiviikkoiltana, kun mun äiti palasi Ouluun, sillä onhan se arki silloin erilaista kun täällä on yksi tehokas äiti apuna, haha.

Otetaanpa vertailuun vaikka tämä viikko: Alkuviikolla, lomalla aikaansaadut asiat: mökkireissu, yksi kevätflunssa ja uuden uimalelun osto. Kaksi postausta. Torstaina ja perjantaina aikaansaadut asiat: Kuusi lajiteltua, pestyä, kuivattua ja viikattua koneellista pyykkiä. Kaksi ulkoilureissua, uimareissu. Viikon ruokaostokset tehtynä. Itsetehtyä ruokaa molempina päivinä, kaikilla aterioilla. Yksi uusi ulkoasu blogiin. Miljoona työsähköpostia läpikäytynä ja vastattuna. Uusia juttuja ideoituna, paljon. Leffa katsottu Oton kanssa. Lasten kanssa leikitty, välikausivaatteita mietitty ja iso osa kommenteista vastattu. Tämän jälkeen kolme postausta valmiina. Kalenteri päivitetty ajantasalle, parit leikkitreffit sovittuna.

IMG_1483 IMG_1493 IMG_1504Vertailu on hyvin pelkistetty, toki me syötiin alkuviikollakin ja tehtiin kaikenlaista muutakin. mutta mökillä, ja meille kokattiin siellä herkkuruokia ystävän toimesta. Ja leikin mä silloinkin toki lasten kanssa, niin paljon kuin flunssaltani jaksoin. Mutta tarkoituksena oli vain havainnollistaa sitä, että sitten kun se arki oikeasti iskee päälle, mä ainakin tunnen olevani paljon jaksavaisempi ja tehokkaampi. Kesälomalla jos lapset heräsivät joskus ennen seitsemää, tuntui että suunnilleen nukahdan pystyyn. Tänään herättiin 6.50 pirteänä kuin peipposet, keittelin aamukahvit ja syötiin kaikessa rauhassa karjalanpiirakkaa. Ennen aamukymmentä oltiin jo ulkona piirtämässä katuliiduilla! Ei olisi tullut kuuloonkaan vielä viikko sitten.

Mä olen tälläinen arjen hehkuttaja, tiedän. Mutta arjessa tunnen olevani parhaimmillani, ja ehdottomasti tehokkaimmillani. Ei sillä että kesälomalla tarvitsisi olla tehokas, kesälomalla kuuluukin ottaa rennosti ja viis veisata tehokkuudesta. Nautin arjesta, ja siitä että on päivisin ohjelmaa ja suunnitelmia viikkojen päähän. En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että rutiinit tuottavat mulle nautintoa. Äidin sairastumisen jälkeen lukujärjestykset ja pakolliset menot alkoivat ahdistaa mua ihan suunnattoman paljon, oli aikoja etten halunnut tehdä mitään tai mennä minnekään. Kesti vuosia, että opin uudelleen ensin sietämään rutiineja, ja sitten jopa tykkäämään niistä.

IMG_1785 IMG_1797Kesälomailu on näkynyt blogissakin, postausmäärien vähenemisenä, kommentteihin vastailun hitautena ja yleisenä löysäilynä. Uuden ulkoasun myötä, mä haluan julistaa syksyn ja arjen tervetulleeksi täälläkin puolella. Lomailu on ohi, ja on aika herättää blogi kesähorroksesta! Pää pursuaa ideoita, eikä vähiten sen ansiosta että olen vihdoinkin sinut sekä blogin sisällön, että ulkoasun kanssa. Nimikin on alkanut tässä kesän aikana tuntua taas ihan hyvältä, hitto vieköön se on mun blogin nimi. Miksi mä sitä muuksi muuttaisin, kun se on omaperäinen, pönttö ja huvittava. Vähän niinkuin mäkin (ainakin noi kaksi jälkimmäistä).

Ihan mielettömän ihanaa viikonloppua kaikille! Meidän arki on alkanut ihan täysillä, ja huomennakin Otto on töissä ja  me tytöt möllötetään keskenämme. Mutta tuntuupahan sunnuntai, viikon ainoa yhteinen vapaapäivä, taas asteen verran merkityksellisemmältä. Tervetuloa arki ja syksy<3

PS: Mitä tykkäätte uudesta ulkoasusta? Mun mielestä se on ihanan raikas ja kevyt, jättää tilaa postausten kuville, kun ei pomppaa miljoona eri väriä silmille!


24 Responses to “Tervetuloa arki (ja uusi ulkoasu)!”

  1. nnn sanoo:

    Hieno on tämä uusi ulkoasu! 🙂 ja kiva että oot itsekin taas sinut blogin nimen kanssa, se kun on niin mahtava.

  2. Somebody sanoo:

    Kiva että päätit pitää blogin nimen ennallaan! Uusi ulkoasu on ihan ok, mutta en ymmärrä miks kaikkien (!) pitää laittaa blogin nimeen/banneriin tuo ”by omanimi” :/ Ei kai siinä muuten mitään, alkaa vaan aina ärsyttää kaikki massajutut, anteeksi kun avauduin.:P

    • Iina sanoo:

      Kiva että tykkäät 🙂 Kiitos! Mä en koe että se ois mikään massajuttu, enemmän se on siinä kertomassa esim. mahdollisille yt-kumppaneille, että minkä niminen tyyppi on kyseessä, näin luulisin ja siksi sen ainakin itse laitoin siihen 🙂 Ei tartte kaivella sitä tietoa sitten kenenkään!

  3. Kat sanoo:

    Uusi ulkoasu on ihana, tosiaan on raikas ja kevyt. Tykkään tosi paljon 🙂

    Onko mitenkään mahdollista että blogin mobiiliversiota parannettaisiin? On raskasta lukea puhelimella kun joutuu zoomaamaan kauas että näkee koko rivin tekstiä kerralla mikä taas saa tekstin niin pieneksi että lukeminen on vaikeaa. Kun ei ole tietokonetta käytössä millä lukeminen olisi tietenkin ideaalia..

  4. Nimetön sanoo:

    Hei, en kysy tätä loukatakseni, mutta teidän pikkuinen näytää aika jässikältä, isolta. Paljonko on painoa ja ppituutta? meillä samanikäinen poika, todellakin vastakohta 🙂

    • Iina sanoo:

      Sinä olet tätä samaa ennenkin kysellyt, kommenttihistoriasta huomasin kun sinun ip-osoitteella katsoin. Tuntuu hassulta, että joku oikeasti ajattelee että oman lapsen koko on se ainoa oikea 😀 Meidän tytöillä sattuu vaan olemaan mun ruumiinrakenne, superpienet luut, ja siksi se vauvanpyöreys oikein korostuu pienenä, olin itsekin ihan samanlainen, mutta sitten taas pituuskasvun myötä solakoiduin. Tytöt ovat painon ja pituuden mukaan täysin keskikäyrällä, kuten olen sinulle ennenkin vastannut 🙂

  5. Kiva kun et muuta blogin nimeä, siihen kun on niin tottunut. 🙂 Ihana postaus, vitsi mä rakastan arkea. Tunnen itteni myös tehokkaaksi kun on paljon puuhaa, enkä malttaisi odottaa että beibi syntyy ja lapsiperhearki pääsee käyntiin.. ♥ Odotan syksyä aina innolla juuri sen takia, että tulee ne rutiinit ja arki.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon, ihana että tykkäsit<3 🙂 Voi sinulla on varmasti niin jännittävä syksy kun saat seurata pienen kasvua masussa, oi että<3 Ihanaa syksyä sinne!!

  6. Katarooma sanoo:

    Uusi ulkoasu on hyvä. Tykkään!

  7. jarno sanoo:

    Hyvä ulkoasu. Raikas ja tyylikäs! 🙂 ♥ IKÄVÄ!!!!

  8. Elisabet sanoo:

    Hieno ulkoasu, tykkään. Tekstin tyylikin sopii aika mainiosti tuohon sun mekon kuosiin! 😉 Sitä mieltä mäkin oon, et tää nimi on tälle blogille paras. Miksipä sitä muuttamaan, kun se nimenomaan on omaperäinen. Ei huku massaan.

  9. kaisla sanoo:

    Hahah, mä olen kanssa arki-ihmisiä, jolle sopii rytmit paremmin kuin nakutettu. En malta odottaa parin viikon päästä jatkuvia opiskeluita kun saa kunnon unirytmin takaisin koko kesän vuorotyön jälkeen. Muutenkin paljon toimeliaampi olo kun on selkeä rytmi: maanantaina jooga, tiistaina sitä ja keskiviikkona tätä.

    Tosi valoisa uusi ulkoasu, jotenkin raikkaan tyylikäs 🙂

    • Iina sanoo:

      Ihana kun muutkin hehkuttaa arkea! 😀 Munkin pitäis vaan tähän rytmiin ympätä joku maanantaijooga tai muu 😀 Oot tehokas!! Kiitos hurjan paljon ja ihanaa syksyä sinne<3

  10. krista sanoo:

    Nätti on tämäkin ulkoasu 🙂 Tosi hienoja kuvia kyllä noi kaikki DMK Photographyn kuvat.
    Tää on ihan kideblogien yleinen ongelma, mutta kännykällä luettaessa teksti on tositosi pientä. Kuvat on ihan hyvänkokosia, mutta riveillä on ns. liikaa sanoja 😀 joutuu zoomaamaan ja sit siirtymään rivien mukana, jos tajuut yhtään mitä tarkotan 😀

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 Mäkin tykkään niistä tosi paljon! Meillä ei tällä hetkellä ole mobiiliversiota käytössä muilla kuin iphonella, joten se johtuu ihan siitä. Toivottavasti saadaan sellainen tulevaisuudessa käyttöön!

  11. ilona sanoo:

    Onneksi et lähtenyt muuttamaan blogin nimeä. Se on erilainen ja mieleenjäävä, eli juuri sitä mitä jokaisen pitäisi blogiltaan hakea! Uusi ilme on raikas ja aiheuttaa väkisinkin awww-efektin, kun kuvaa katsoo, mutta jotain siinä on sommittelussa mielestäni pielessä. Näyttää liian… miten sen sanoisi….. nopeasti ”lätkäistyltä”? Aivan kuin olisit löytänyt mieleisesi kuvan ja fontin ja olisit ne nopesti yhdistänyt toisiinsa aikarajan puitteissa. Fontti on hauska, toimiva ja erilainen, mutta noin suurena menee jotenkin suhruiseksi. Yhdistäisin nimeen jotain yksinkertaisempaa fonttia lisäksi, ettei tulisi tälläistä ähkyn tunnetta ja ehkäpä jotain kuvasta löytyvää väriä ja läpeensä mustan fontin värin vaihtaisin harmahtavaan sävyyn. Kuva jää myös vähän liiankin nimen varjoon, kun kuitenkin on kyse kuvasta missä ei näy kasvoja niin voisi se olla suurempana ja värikylläisempänä, eikä näin ”taustaan upotettuna”. Mainitsemani lätkäyksen tunteen saa aikaan sivuille jäävät valkoiset reunat, miten kuva jää keskelle pieneksi pläntiksi, mutta kuitenkin blogin nimi on bannerin laidasta laitaan. Voisit yhdistää banneriin vaikka oman yksityiskuvasi, jolla saisi lisää pituutta bannerin kuvitukselle, josta näkisi heti kuka on blogin takana, eikä jäisi noita turhia valkoisia suuria reunoja…… tai asetella blogin nimen toiseen reunaan ja kuvan toiseen reunaan, jolloin kuvankin voisi jättää väreiltään näyttävämmäksi, eikä niinkään taustaan uponneeksi ja voisit enemmän leikitellä blogin nimen väreillä jne, ilman että kuva ja nimi sotkisi toisiaan. Pidin vanhasta ulkoasustasi paljon, kun se näytti harkitulta ja selvisi heti että kenestä ja mistä tässä blogissa on kyse. Nyt nämä on jotenkin kadonnut. Ymmärrän, että omaan banneriinsa kyllästyy ja oletkin lähtenyt juuri hyvään suuntaan sen raikastamisessa ja uudistamisessa, mutta loppusilaus selvästi puuttuu!

    • Iina sanoo:

      Harmi että sulle tulee sellainen mielikuva tästä, että olisi vain nopeasti lätkäisty. Mulla on kuitenkin ollut nämä kuvat jo pitkään, ja koko kesä aikaa suunnitella ja miettiä eri vaihtoehtoja, eli ei ole mikään aikarajan puitteissa tehty pakkoratkaisu tämä. Itse tykkään siitä, se on mun näköinen, ja juuri sopivan epäsovinnainen. Mä en halua banneriin enempää kuvia, enkä halunnut myöskään tuolle kuvalle antaa enempää näkyvyyttä bannerista, se on juuri sopivasti taustalla, niinkuin halusin. Sivupalkista löytyy mun oma kuva edelleen, ja nythän bannerista löytyy myös mun nimi, mitä ei ennen löytynyt, eli sikäli olen eri mieltä siitä, että ei selviäisi kenestä tai mistä on kyse. Makuasioitahan nämä ovat, mä tykkään tästä itse ja se on tärkeintä eikö vain! Kiitos palautteesta kuitenkin ja asiallisesta sävystä! 🙂

      • ilona sanoo:

        Tarkoitukseni oli yrittää innostaa sinua jatkamaan aloittamaasi ulkoasumuutosta viemällä sitä vielä pidemmälle, mutta jos et itse siinä näe mitään parantamisen varaa niin sehän on tietysti tärkeintä. Näin yläpuolella pelkkiä kommentteja joissa uutta lookkia ylistettiin, ilman mitään perusteluja joita sinunkin olisi varmasti mielenkiintoisempi lukea, niin päätin laittaa kunnon selityksen perään miksi itse näin siinä parantamisen varaa, etten vaikuttaisi vain idiootilta jonka on pakko olla eri mieltä.

        Muistan postanneesi ulkoasumuutoksesta jo kauan aikaa sitten, niin siitä asti olen käynyt vähän väliä katsomassa joko muutos on tapahtunut postausten lukemisen yhteydessä, kun odotin jotain vanhan tasoista tai vielä parempaa… niin tavallaan petyin ja en pystynyt olemaan kommentoimatta.

        Olen lukenut blogiasi enemmän tai vähemmän ahkerasti n. puolentoista vuoden ajan ja edellinen kommenttini oli ensimmäinen mihinkään postaukseesi, eli tarkoitus ei missään nimessä ollut ilkeillä, vaan pikemminkin ”auttaa”.

        Se miltä banneri näyttää on tärkein asia siinä, jääkö uusi blogiisi eksyvä edes rullaamaan sitä alemmas tai saatikka lukemaan sitä, eli jos mikään heittämäni parannus tuntui edes vähän paikkansa pitävältä niin mieti vielä banneria uudelleen, mutta jos olet täysin varma päätöksessäsi niin pidä se tälläisenään ja katso vaikuttaako se lukijamääriin positiivisesti ja toteat minun olleen väärässä. 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.