#kutsumua

30.08.2014

IMG_3365Tähän mennessä kaikki ovat varmaan törmänneet jo Lukioilaisten liiton #kutsumua -kampanjaan? Rytinällä levinnyt kiusaamisen, ja kiusaamisen hiljaisen hyväksynnän vastainen kampanja on kerännyt jo pelkästään Instagramissa tähän mennessä yli 7000 #kutsumua -hashtagillä merkittyä kuvaa.

Tämä on hieno aloite lukiolaisilta, josta niin monet saisivat ottaa onkeensa. Sosiaalisen median myötä keinot kiusaamiseen lisääntyvät kokoajan, yhä useampi joutuu kiusaamisen kohteeksi joko netissä, tai jokapäiväisessä arjessa. Kiusaaminen ei ole enää pelkästään kouluikäisten murhe, vaan se leviää yhä useampiin ryhmiin. Valitettavan usein äiti on toiselle äidille susi, ja yksi pahimpia kiusaajaryhmittymiä netissä ovatkin juuri äidit. Se on surullista, sillä nämä äidit kasvattavat uutta sukupolvea, sukupolvea joka olisi mahdollista kasvattaa myös ymmärtämään, että kiusaaminen ei ole hyväksyttävää. Millaisessa maailmassa kiusaavat äidit tahtovat seuraavan sukupolven elävän? Sellaisessako, missä on  oikein kutsua toista huoraksi tai lyödä kotimatkalla?

Mä toivon, että jokainen, joka on joskus haukkunut toista netissä tai muuten, oli äiti tai ei, heräisi tämän kampanjan myötä miettimään.  Lukiolaisten liiton puheenjohtajaa Otto Ahoniemeä lainaten: “Huonoa käytöstä on vaikea lopettaa käskemällä, mutta ryhtymällä passiivisista aktiivisiksi voimme muuttaa tätä kulttuuria, jossa kiusaaminen on ihan ok.” Kiusaaminen ei ole ok, ikinä. Toisen haukkuminen ”koska tää on vaan mun mielipide, ja tää on vapaa maa”, ei ole ok. Toisen satuttaminen, fyysisesti tai henkisesti, tavalla tai toisella, ei ole ok. Kaikkein vähiten ok on katsoa vierestä tekemättä mitään, kun toista satutetaan.

Reilun kolmen vuoden bloggaamisen aikana, olen törmännyt haukkuihin jos jonkinlaisiin. Kuvassa esiintyvät kaksi yliviivattua sanaa, ovat törkeitä. Joskus ne satuttivat mua, mutta eivät enää. Ne ovat sanoja, joita olen kuullut jo kauan ennen blogia, ja ne ovat sanoja, joita kenenkään ei tarvitse kuulla. Mulle on toivottu netissä kohtukuolemaa ja vammautunutta lasta, mua on syytetty milloin mistäkin pienemmästä ja isommasta asiasta. Kaikki täyttä valhetta. Tärkeintä on se, että ei lannistu toisten sanoista.

Mun kirjoittamassa lapussa on kirjoitusvirhe. Sen huomaaminen sai mut nolostumaan. Miksi? Koska pelkäsin että joku tulee haukkumaan mua tyhmäksi, kirjoitustaidottomaksi, tai muuten vain ilkkumaan. Kirjoitusvirhe on ehkä inhimillisimpiä virheitä maailmassa, niitä sattuu kaikille joskus. Tässä maailmassa missä me elämme, kirjoitusvirhekin riittää syyksi kiusaamiselle. Mä haluan päästä eroon tästä tunteesta, että pelkään virheiden tekemistä, epäonnistumista tai itseni toteuttamista siksi, että joudun pelkäämään muiden sanoja. Niitä ei tarvitse pelätä, ne sanat eivät määrittele mua.

Uskallan väittää, että kuten kampanjakin osoittaa, meitä kaikkia on haukuttu joskus. Haukut eivät määrittele meitä ihmisinä, vaan me määrittelemme itse oman persoonamme. Ikinä ei saa alistua kiusaajien tahtoon, ja uskoa siihen mitä he sanovat, vaan pitää uskoa itse itseensä. Ei anneta kiusaajien voittaa.

Näin olet mukana #kutsumua-kampanjassa: Ota kuva kahdesta sanasta, joista toinen kuvaa sitä lokeroa, johon sinut itsesi on yritetty tunkea ja toinen sellaista ominaisuutta, jonka tahtoisit muiden itsessäsi näkevän ja muistavan. Vedä sitten viiva ensimmäisen sanan yli – sitä käyttävät jatkossa vain hölmöt. Halutessasi voit kertoa kuvatekstissä pidemmänkin tarinan! Jaa kuva tunnisteella #kutsumua ja haasta mukaan ne tyypit, joiden tarinan tahtoisit kuulla.


50 Responses to “#kutsumua”

 1. marika sanoo:

  Häiritsi niin paljon kirjoitusvirhe tuossa kuvassa, ei pystynyt keskittyä itse tekstiin. Hyvällä asialla olet…

 2. Corinna sanoo:

  Haha, täällä ei edes huomattu kirjoitusvirhettä ennen kuin siitä mainitsit 😀

 3. Nimetön sanoo:

  Itse osallistuin myös ja oon ehdottomasti sitä mieltä, että tää on todella hieno ja tärkeä kampanja. Mun itsetunnon kiusaaminen sai niin murskaks, että vaikka siitä on jo monta vuotta aikaa niin edelleen korjailen niitä vahinkoja mitä se kiusaaminen aiheutti. Sitä ahdistusta ja alemmuuden tunnetta en soisi kellekään, joten on tosi upea nähdä miten moni on lähtenyt tähän mukaan, toivottavasti kampanja alentaa kynnystä puuttua kiusaamiseen. Hienoa, että säkin oot lähtenyt mukaan!
  PS. Mun oli pakko katsoa, että siis missä sun lapussa oli kirjoitusvirhe ja vaikka luin sen kolmeen kertaan uudestaan niin en meinannut löytää. Mutta toi on tosi inhimillinen virhe ja mä huomaan kans usein jättäneeni jonkun kirjaimen välistä tai lopusta pois, ihanaa siis huomata, etten oo ainut ja sitä paitsi: mokahan on lahja! 🙂

  • Iina sanoo:

   Tää kampanja todella on tärkeä, ja hienosti levinnyt! En tiedä enää montaakaan kaveria tai tuttua joka ei olisi tähän osallistunut, se kertoo myös siitä, miten monia kiusaaminen valitettavasti koskettaa. Hirveää mitä olet joutunut kokemaan, mutta upeaa miten vahva ja rohkea sä olet <3 Kiitos sun sanoista ja ihanaa syksyä!

 4. Oona sanoo:

  Haha mäkää en huomannu kirjotusvirhettä ennenkun sanoit, piti sit rueta ihan ettimällä ettimään:D mun pieneen päähän ei mahi miten kukaan voi sulle (tai kellekään muullekaan) toivoo noin kamalia asioita.. Mua on kans haukuttu anorektikoks ala-asteesta lähtien, kukaan ei ikinä ymmärtäny että se voi satuttaa yhtäpaljon kun läskiks haukkuminen. Ollaan ylpeitä hoikista ja terveistä vartaloistamme, minä rakastan omaa kroppaani just tämmösenä kun se on, pienenä mutta kuitenkin terveenä ja hyväkuntoisena:)

  • Iina sanoo:

   Hahah no hyvä ettet huomannu 😀 Se on kyllä uskomatonta miten pahoja asioita toiset voivat toisille toivoa, en usko että tuollaisia asioita kirjoittavat edes oikeasti tajuavat mitä ne tarkoittavat.. Tai ainakin haluan olla uskomatta. Ja se on ihan totta, että sitä ei koskaan oteta huomioon että anorektikoksi haukkuminen on ihan yhtä loukkaavaa kuin lihavaksi :/ Ollaan todellakin ylpeitä, jokaisella on oikeus olla ylpeä omasta vartalostaan, oli se millainen tahansa<3 Kaikkea hyvää sinulle<3

 5. Iina sanoo:

  Toivon tämän kampanjan auttavan jollain tavalla kiusaamiseen. Toivon tämän edes herättävän kiusaajat ajattelemaan, kuinka väärin toisten ihmisten henkinen ja fyysinen kiusaaminen on. Ehkä myös hiljaiset hyväksyjät tajuavat tämän myötä, kuinka tärkeää kiusaamiseen puuttuminen on. Nyt ollaan oikean asian puolesta liikkeellä!

  P.s. En muuten edes huomannut kirjoitusvirhettä sun lapussa, vaikka näin kuvan jo instagramissa. 😀

  • Iina sanoo:

   Mä en tiedä vaikuttaako tämä kiusaajiin, mutta toivon todella että ainakin niihin hiljaisiin hyväksyjiin! Tämä kampanja on yksi parhaita sometempauksia ikinä! Hahah hyvä että et huomannut, ei tuu niin höntti olo kun en oo ainoa 😀

 6. Laura sanoo:

  Vau miten kaunis oot tuossa kuvassa! En itse edes huomannut sun kirjoitusvirhettä ennenkuin mainitsit siitä mutta hyvä että teit, kamppailen itsekin sen kanssa etten kehtaa tai uskalla tehdä virheitä, ettei kukaan pääse haukkumaan tai kiusaamaan :/ osallistun itsekin tähän haasteeseen kunhan kerkeän 🙂

 7. Paula B. sanoo:

  Upeaa Iina! Asia, jonka puolesta kannattaa puhua!

 8. Noora sanoo:

  En edes huomannut kirjotusvirhettä ennen, kun mainitsit. 🙂

 9. Katarooma sanoo:

  Enpä huomannu kirjotusvirhettä… 😀 Ihana, että sääki osallistut tähän haasteeseen. Tekis mieli iteki, ehkä laitan lapun naaman eteen ja osallistun sillain…

 10. Anna sanoo:

  Viisaita sanoja! Ja kamalaa, miten kukaan voi tuollaisia asioita toiselle ihmiselle toivoa. Ne, jotka tuollaista kirjoittelevat, eivät todellakaan ole tasapainoisia ja onnellsisia ihmisiä! Joten on hienoa, ettet anna sen enää satuttaa samalla tavalla. Minua ei onneksi ole kiusattu kouluaikoina, mutta olen joutunut seuraamaan vierestä, miten pahasti kiusatuksi tuleminen voi ihmisen mieltä vaurioittaa. Erään ystäväni mielenterveyden rankka koulukiusaamis-historia on täysin hajottanut. Psykoosi, pitkiä aikoja suljetulla ja avo-osastolla, raskas psyykelääkitys, nuoren, fiksun ja taiteellisen ihmisen työ- ja opiskelukyvyttömyys…

  Ja siitä kirjoitusvirheestä… Jouduin minäkin lukemaan sanat muutamaan kertaan, ennen kuin sen bongasin! 😀

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos <3 Kiusaaminen voi aiheuttaa niin paljon pahaa, että sitä ei voi edes ymmärtää ellei ole itse kokenut. Se on ihan hirveää, ja hirveintä siitä tekee se että kiusaajat itse eivät edes ymmärrä mitä saavat aikaan 🙁 Onneksi on myös sinun kaltaisiasi ihmisiä jotka selvästi ovat kiusaamista kokeneiden tukena, eivätkä hyväksy hiljaa.

 11. Janina sanoo:

  Tää on tosi tärkeä aihe tuoda esille ja vastustaa kaikkea kiusaamista, mua on kiusattu kotona vanhemman puolesta henkisesti ja fyysisesti sekä ammattikoulussa, Se on jättänyt muhun jälkensä, mutta hyvä niin kiusaamisten ansiosta olen nykyään parempi, vahvempi ja ennen kaikkea ymmärtäväisempi ihminen muita kohtaan jopa niitä kiusaajia, kenelläkään joka kiusaa toista ei voi olla itsellään hyvä olo ja kiusaamisella hän vain yrittää purkaa sitä toisiin ihmisiin. Säälittävää, mutta inhimillistä, ja näitä kiusaajia juuri pitäisi myös yrittää auttaa.

  • Iina sanoo:

   Sä olet kyllä uskomattoman vahva! En voi edes kuvitella miten pahalta tuntuu kun oma vanhempi, se henkilö johon pitäisi kyetä luottamaan kaikissa maailman asioissa, kiusaa 🙁 Upeaa miten kypsästi kykenet suhtautumaan, itse en varmaan pystyisi samaan. Kaikkea hyvää sinulle<3

 12. RR sanoo:

  Hieno teksti!

  Mulla kiinnostais kuulla myös sun ajatuksia toisesta ajankohtaisesta aiheesta, Ukrainan kriisistä ja Suomen asemasta tässä Venäjän kainalossa. Pelottaako sulla? Siksi vaan kyselen, kun itse oon saanut niin ahdistuksen tästä aiheesta, kahden lapsen äitinä mietin vaan tulevaisuutta ja ahdistaa ajatus sotatilanteesta lasten puolesta niin paljon…

  Tällainen kevyt aihe näin lauantain kunniaksi…

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon<3 Haha joo ei mikään ihan kevyt aihe, mutta hirvittävän mielenkiintoinen aihe kyllä. Mä seuraan todella paljon tätä tilannetta ja sen muutoksia, mutta olen välttänyt lietsomasta pelkoa itsessäni ja keskittynyt enemmän tähän hetkeen. Voisin kyllä kirjoittaa aiheesta, kiitos postaustoiveesta 🙂

 13. Nimetön sanoo:

  Mää en huomannu edes tota kirjotusvirhettä. Piti pariin kertaan lukee noi kaikki sanat läpi enneku huomasin:D Mutta juu, asiaa puhut ja hyvä postaus. En kyllä pysty kuvittelemaan miten joku voi toivoa sulle noin kamalia asioita 🙁 tuli todella paha mieli.
  -iina

  • Iina sanoo:

   Hahah no hyvä ettet huomannut 😀 Kiitos paljon<3 Mullakin oli paha mieli, onneksi olen tajunnut että noita asioita toivoneella ihmisellä ei itsellään ollut kaikki hyvin, ja mä olin sopiva kohde purkaa pahaa oloa.

 14. Mulle itselleni kiusaaminen jätti ainakin niin pitkäksi aikaa, ainakin kymmeneksi vuodeksi, jälkeensä epävarmuutta, itsetunto-ongelmia ja vaikeuksia sosiaalisiin suhteisiin, että kampanja todella kolahti. Ihanaa siis että osallistuit. <3

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/08/29/ala-hyvaksy-hiljaa/

 15. Linkku sanoo:

  Niin upea kampanja. Tää postaus veti hiljaseksi, en ees tiiä mitä sanoa <3

  Mä oon todellinen kielipoliisi, mutta täytyy sanoa että en ees oikeasti huomannut tota kirjotusvirhettä. Johtunee siitä, että koko kuva oli niin pysäyttävä ja keskityin vain sen välittämään viestiin.

  Sen verran aiheeseen liittyen että Glee-sarjassa kiusaaminen on paljon esillä, lähes joka jaksossa. Niiden parissa oon kyllä itkenyt ja kokenut monia ahaa-elämyksiä. Kannattaa kattoa, oikeasti tosi puhutteleva sarja vaikka monet siitä varmaan muuta luulee 🙂

  Pakko vielä sanoa Iina että oot upea <3 ykskään haukkuja ei ansaitse pisaraakaan sun kyynelistä!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana<3 Sä jaksat aina kannustaa ja tukea! Ihanaa ettet huomannut kirjoitusvirhettä 😀 Mäkin oon yleensä kielipoliisi, niin naurattaa että miten just kerrankin kun kirjotan jotain oikeen lapulle niin jää kirjain pois :DD Tääytyypä katsoa tota Gleetä, en oo koskaan tutustunut siihen kunnolla. Kiitos vinkistä! Mahtavaa viikonloppua sulle ja kiitos vielä<3

 16. Nimetön sanoo:

  Toi kiusaaminen on kyllä törkeetä.

  Mulla on pikkusisko 9v. Hän ei oo täysin biologinen sisko vaan ”puolisisko”, koska meillä on vain sama äiti. Hän aina kysyy multa ”voiko siitä ja tästä aleta kiusaamaan”. Esimerkiksi häntä kiusattiin puhelimesta jonka näyttö oli mennyt rikki. Sitten kiusattiin siitä, että hän on ”puolisisko”. Vaikka siskonikin on aika räväkkä suustaan on poikia kuitenkin isompi joukko.

  Kerran siskoni kyllä oli puolustanut kaveriaan mikä oli hyvä juttu.

  Yksi asia minkä haluan ottaa esille. Pikkusiskollani ja toisella tytöllä oli ollut ”vähän” sanaharkkaa ja he olivat käyneet kuraattorilla jne. Molemmat olivat sanoneet pahasti toisilleen. Äitini oli nähnyt tämän tytön isän ja sanonut että ”kun eivät ole kerenneet puhua siitä, kun tytöillä ei ollut oikein hyvät välit”. No tämä isä oli syyttänyt koko ajan siskoani ja puolustellut omaa lastaan. Ja hänen kultamussukansa (kanssa 9v) oli sanonut siskolleni iltapäiväkerhossa että ”tapa ittes”.

  Että toivottavasti jokainen vanhempi valvoisi omaa lastaan eikä hyväksyttäisi omaa lasta kiusaajana!

  • Iina sanoo:

   Voi ei, kuulostaa tosi inhottavalta! Se on niin hirveää kun usein nämä tilanteet pienillä lapsilla ovat vain sana sanaa vastaan ja sitten ei aina tiedetä kuka on tehnyt ja mitä 🙁 Kamalaa että noin pienet jo sanovat noin kauheita asioita toisilleen! Mutta hyvä että siskosikin yrittää pitää puoliaan. Toivottavasti tilanne helpottuu pian<3

 17. Vivian sanoo:

  Miusta on todella hyvä, että kiusaaminen on aiheena tullut näin pinnalle sosiaalisessa mediassa ja erityisesti juuri nyt pinnalla olevassa Instagramissa. Toivon, että tämä saisi edes muutaman ihmisen ajattelemaan vähän, mitä sieltä suustaan päästää joko päin näköä tai selän takana haukkuen. Minua on myös haukuttu samoilla nimityksillä kun siutakin, ja monella muulla erilaisella nimityksellä.

  Kurjaa, etteivät kaikki ymmärrä, että ne nuorena kuullut haukut saattavat aiheuttaa joillekkin pahojakin ongelmia silloisella hetkellä ja pahimmillaan ne ilkeät sanat ja teot vaikuttavat vielä tulevaisuudessakin päivittäiseen elämään. Mutta yleensä näillä ilkeilevillä ihmisillä ei mene itsellään elämässä kaikki niin kuin pitää, tai ainakaan he eivät osaa purkaa sitä vihaansa järkevällä tavalla. Tällä tavalla olisi pitänyt ajatella nuorempanakin, ei se kiusaaminen yleensä ole kiusatun vika vaan sen, joka ei osaa kiukkuaan tai turhautumistaan purkaa muulla tavalla kuin siirtämällä pahan olonsa muille. Joka ei muuten sekään kauaa auta sen kiusaajan oloon, jos lainkaan.

  • Iina sanoo:

   En tiedä saako tämä kiusaajia lopettamaan kiusaamista, mutta toivon että tämä kampanja saisi edes muutaman hiljaisen hyväksyjän lopettamaan sen kiusaamisen hyväksymisen, ja puolustamaan kiusattua :/

   Sä olet ihan oikeassa! Nuorena sitä ei vaan itse ymmärrä, vanhempana näkee tilanteet paljon selkeämmin. Ikävää on silti se, että niin moni aikuinenkin kiusaa edelleen, vaikka pitäisi jo olla sellaisen meiningin yläpuolella ehdottomasti :/

 18. kaisla sanoo:

  Tein itsekin haasteen, sillä aihe on koskettanut muakin aiemmin paljon. Olet tosi rohkea, kun laitoit tuon kuvan ”virheellä”, juuri täydellinen tähän kohtaan. Onneksi et korjannut sitä!

  Olet muuten todella todella kaunis tuossa kuvassa! En tiedä oletko meikannut eri tavalla tai ehkä vähemmän kuin ennen, mutta olet aivan älyttömän nätti ja luonnollisen näköinen 🙂 Ihanaa lauantai-iltaa teille, nauttikaa vapaaillasta Oton kanssa (muistelen, että Otollakin oli tänään vapaata 🙂 )

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon sun kauniista sanoista<3 🙂 Mua hävetti se virhe tosi paljon, mutta ei se oikeasti kyllä ole mikään big deal 😀 Ihan turhaa murehtia sitä! Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle ja kiitos<3 Meillä on tästä lähtien kokonaan vapaat viikonloput ja siitä jos mistä me nautitaan!!

 19. Tiia sanoo:

  Ihan käsittämätöntä, miten joku toivoo toiselle jotain noin kamalaa. Siis en vaan pysty käsittään, miks ihmiset on niin pahoja toisilleen. Paraneeko se oma paha olo sillä, että sitä aiheuttaa muille? Ei varmasti. Mun itsetunto ei kestäis kaikkee sitä paskaa mitä bloggaajien päälle kaadetaan, mutta sä iina oot upee! Jaksat aina olla niin positiivinen mutta kuitenkin aito!

  • Iina sanoo:

   Eihän se parane ilkeilemällä tietenkään. Ehkä he saavat jotain hetkellistä paremmuuden tunnetta, mutta mitä pidempään kiusaaminen jatkuu, sitä pahempi olo kiusaajallakin on :/ Kyllä sitä on saanut kasvattaa paksun nahkan tässä vuosien varrella, vaikka kyllä vieläkin joku onnistuu joskus satuttamaan ja pahasti. Kiitos ihan hirmuisen paljon sun sanoista ja aivan ihanaa viikonloppua<3

 20. Tiia sanoo:

  Mä en voi käsittää, miten joku voi toivoo toiselle tommosia asioita. Ihan uskomatonta, kuinka pahoja ihmiset on toisilleen. Helpottaako se omaa pahaa oloo, että aiheuttaa sitä toiselle? Ei varmasti.
  Mun itsetunto ei ikinä kestäis kaikkee sitä paskaa, mitä teiän bloggaajien päälle kaadetaan. Sä oot Iina upee, niin positiivinen ja samalla niin aito, jatka samaan tapaan! 🙂

 21. Amanda sanoo:

  ♥ Halusin sanoa jotain, mutta en oikein tiennyt mitä, joten tyydyin sydämeen. 🙂

 22. rmariannas sanoo:

  Rohkea kirjoitus ja hyvä sellainen. Itsekin osallistuin tähän instagramissa ja oli aika tunteita nostattavaa kirjoittaa tuollaista lappua itsestään muistellen samalla sitä tunnetta kun on ne sanat jossain kuullut. Tyhmä, ruma, turha. Liian monta vuotta uskoin noiden sanojen olevan totta. Sairastuin myös pahasti syömishäiriöön ja 13 vuotta siinnä meni taistellessa. Nyt vasta suloisen tytön äitinä olen nähnyt kuinka väärässä nuo ihmiset ovat olleet suhteeni ja kuinka hölmö olin uskoessani tai kuunnellessani ylipäätänsä noita ilkeyksiä. Oman lapsen myötä olen entistä herkempi kiusaamis asioille, sillä pelottavin ajatus on, että omaa lastani aletaan joskus kiusaamaan tai hänestä kasvaisi kiusaaja. Kaikkea hyvää sinulle ja jatka samaa rataa. 🙂 <3

  • Iina sanoo:

   Sä olet niin oikeassa! Kauheaa mitä kaikkea olet joutunut kokemaan :(<3 Mutta sä vaikutat vahvalta ja empaattiselta tyypiltä, jota kiusaajat eivät onnistuneet nujertamaan, sä oot voittanut ne jo. Muakin pelottaa että meidän lapsia joskus kiusattaisiin, tai he kiusaisivat. Mulla on kaikenlaisen toisen loukkaamisen kanssa kyllä ihan nollatoleranssi jo nyt vaikka nuorempi on vasta 1v, ja aion pitää huolen siitä että molemmat toimivat aina oikeudenmukaisesti. Kiitos hurjasti ja kaikkea hyvää myös sinulle ja perheellesi<3

 23. Tiia sanoo:

  Hahaa mun eilen johonkin kadonnut viesti ei näköjään ollukaan kadonnu vaan lähetinkin sitten saman sisältöisen viestin kahteen kertaan 😀 No tärkeä aihe jokatapauksessa!

 24. Jenna sanoo:

  Tää on kyllä niin hieno ja hyvä kampanja. Oon instagramissa päivittäin selaillut noita #kutsumua kuvia, ja oon tullut niistä jotenkin tosi herkistyneeks. Koska siellä on paljon kuvia, joissa on tosi nuoria ja vanhempia ihmisiä, niin rumia ja kamalia sanoja joita niille on sanottu.. Mä en vaan voi ymmärtää, miten jotkut voi olla noin kamalia ihmisiä ja sanoa noin kamalia sanoja. Mutta, eipä sitä varmaan voi kukaan muukaan ymmärtää.. Tämä postaus oli kyllä kertakaikkiaan upea ja herkkä, en voi sanoo ko että oot Iina vahva ja ihana ihminen! ♥

  • Iina sanoo:

   Mäkin oon niitä lukiessa kyllä herkistynyt, se on niin järkyttävää millaisia asioita ihmiset kykenevät sanomaan ja tekemään toisilleen 🙁 Kiitos ihan hurjan paljon sun kauniista sanoista, ja samat sanat sinulle<3 Kaikkea hyvää!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.