Kun melkein kolmevuotias päättää

29.08.2014

Tänään on ollut mun nimipäivästä huolimatta Tiaran päivä. Mä olen haaveillut jo Tiaran vauva-ajoista asti toteuttavani päivän Tiaran ehdoilla, sitten kun hän on tarpeeksi iso ja osaa kertoa mitä haluaa tehdä, mitä syödä ja mitä leikkiä. Päivän kokemuksella voin kertoa, että ensimmäinen kerta ei tosiaankaan jää viimeiseksi, sillä tänään on ollut ihan huippuhauskaa! Jotenkin niin rentoa, ja erilaista. Eniten on ilahduttanut se, miten pienet asiat tekevät lapset iloiseksi, ja miten tavallisia asioita lapsi voi kaikkein eniten toivoa. Mutta mitä tänään sitten oikein tapahtui, kun esikoinen sai päättää kaikesta?

IMG_3327Aamu alkoi Pikkukakkosella, kuten tavallista. Pikkukakkosen, ja sitä katsellen nautitun jugurtti-banaani-karjalanpiirakka -aamiaisen jälkeen luettiin kasa kirjastosta lainattuja kirjoja. Röhnötettiin sohvalla kaikki kolme, Zelda nyt ei hirveästi jaksanut kirjoihin keskittyä, mutta kävi aina välillä osoittamassa sormella kun huomasi tutun kuvan tai sanan. Vesisateinen aamu ei houkutellut esikoistamme ulos, vaan hän halusi vain lukea kirjoja kaikessa rauhassa.

DSC_0266 DSC_0212Lounaaksi söimme Tiaran toiveesta pinaattilettuja, joita paistoin ensimmäistä kertaa elämässäni itse, ja jälkkäriksi omenapiirakkaa. Onneksi arvon neitiä eivät mun repaleiset ja hiukan tummahkot letut haitanneet, vaan ne maistuivat molemmille paremmin kuin hyvin.

IMG_3297 DSC_0235 Lounaan jälkeen oli ehdottomasti Tiaran päivän kohokohta. Pikkusisko meni päiväunille, ja Tiara sai ottaa mun meikkipussin sisällön haltuunsa, ja meikata mut juuri niinkuin itse halusi. Hän ehti juuri kaikessa rauhassa valita mitä laittaa mihinkin, ja toteuttaa upean meikin, ennenkuin pikkusisko heräsi unosiltaan. Luomivärin laiton Tiara aloitti nenän päästä, mutta muuten kaikki tuotteet tuntuivat menevän pelottavan hyvin oikeille paikoilleen. Joku on tainnut vähän katsoa mallia äidin kymmenen minuutin pikalaittautumisista aamuisin.

DSC_0261DSC_0243xPäiväunien jälkeen katseltiin vähän lastenohjelmia, Vitaminixia ja Max & Meeriä, ja Tiara sai ottaa kuvia pikkukameralla ihan itse. Hän halusi ottaa yhteiskuvia itsestään ja siskostaan peilin kautta, ja onnistui nappaamaan söpöjä naamakuvia Zeldasta.

DSC_0277x DSC_0287 DSC_0288 DSC_0293Tiaran toiveena oli, että lähdetään yhdessä isiä vastaan, ja niin me sitten tehtiin. Kauhea rankkasade loppui juuri sopivasti, ja me saatiin nauttia hetki kauniista auringonpaisteesta. Tiara sai valita myös tänään sekä omat että siskonsa vaatteet, ja niistä piti tietenkin ottaa kuvat ulkona.

IMG_3340 IMG_3350Isinhakureissulla Tiara bongasi Subin, ja perjantaisubit piti sitten tietysti saada. Me napattiin subit kotiin mukaan, ja tultiin kotiin herkuttelemaan rauhassa. Välihuomautuksena, että parasta on ostaa kokonainen subi, syödä vain puolet, ja syödä toinen, vähän jo vetistynyt puoli illalla yksin kaikessa rauhassa lasten mentyä nukkumaan! Ilta kului oikeastaan aika nopeasti sitten, ei me paljoa muuta tehty kuin öllöteltiin sohvalla ja oltiin perhekasa = kun kaikki kiipeää Oton päälle yhtäaikaa ja Otto ähisee, Tiaran mielestä ihan paras juttu.

IMG_3367Iltapala-aika tuli ennen kuin huomasimmekaan, ja pian oli aika lukea Tiaran valitsema Ensimmäistä kertaa -iltasatu, laittaa Isla-leopardi hänen kainaloonsa, ja toivottaa hyvät yöt. Molemmat nukahtivat alta aikayksikön, vissiin rankkaa olla pomona, haha! Tämä päivä oli ihana, ja tällaisia päiviä voisin pitää vaikka kerran kuussa, molemmille tytöille sitten kun Zeldakin oppii ilmaisemaan itseään vielä enemmän.

Oletteko te viettäneet lapsen ehdoilla -päiviä, jolloin kaikki on tehty lapsen mielen mukaan? Me nautitaan huomenna vapaapäivästä, ja suunnataan tapahtumaan jossa on poniajelua, pomppulinnaa ja muuta hauskaa lapsille. Ihanaa viikonloppua kaikille!


42 Responses to “Kun melkein kolmevuotias päättää”

 1. VILMULII sanoo:

  voi että kuulostaa ihanalle teijän päivä 🙂 sulla on muuten tiaran kaa ihan samanväriset silmät, iha mielettömän kauniit!!

 2. mi sanoo:

  Eikä, miten mahtava idea! Tällaisen mäkin tahdon pitää Leonin kanssa sitten kun pikkumuru on tarpeeksi iso <3

  Tuo vaippapeppu-Zelda sun ja Tipan yhteiskuvan taustalla on muuten huippusöpö, juuri sellainen "antaa muiden ottaa selfieitä, mä katson telkkaa!" 😀

 3. Sara sanoo:

  Hei aivan mahtava idea! Miksei mulle ole koskaan tullut mieleen… Kuulostaa niin rennolta ja hauskalta ja tuo vähän eloa arkeen 🙂
  Pakko toteuttaa itsekin tuo esikoisen kanssa kunhan tuo meijän vajaa kaksi ja puolivuotias joskus alkaisi puhumaan. Ajatustenluvulla en ihan osaa toteuttaa Samumaista päivää 😀

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon<3 🙂 Mä törmäsin ideaan joskus ensimmäisen raskauden aikana, ja jäi mieleen 😀 Voitte sitten juhlia puhumaan oppimista tälläisellä hauskalla päivällä! 😀

 4. Karoliina K / Hoitolaukkuelämää sanoo:

  Niin ihana sä! Mahtava äiti olet <3

 5. raaraaraa sanoo:

  Voi vitsi! 🙂 Ihana idea, siis aivan mahtava!! Tiara varmasti nauttinut päivästä yhtä paljon kuin äitikin 😉 Mistä sait idean tähän aikoinaan? Mä sain ainakin nyt tästä itselleni idean jonka varmasti toteutan 😉 Kiitos!

  Mitä mieltä muuten olit tyttöjen vaatetuksesta kun Tiara sai valita? Kivalta ainakin minusta näyttää molemmilla! 🙂

  Aivan ihana idea kyllä tämä tämmöinen, pakko vaan toistaa itseään! 😀 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia<3 Tiara kyllä tuntui nauttivan kovasti! Mä törmäsin tähän jossain netissä ensimmäisen raskauden aikana, tai pikkuvauva-aikana 😀 voi kun niistä aivopuuro vanhemmuuden ensihetkien ajoista muistaisikin jotain 😀 mutta siis, tää oli kyllä niin hauskaa, pakko itsekin tehdä tämä uudelleen vielä monta kertaa! 🙂 Mä tykkäsin kyllä tyttöjen vaatteista, ihan hyvin sopivat värit yhteen ja kaikkea :D! Ihanaa viikonloppua teille<3

 6. raaraaraa sanoo:

  Ainiin! En tiedä onko muilla samaa ongelmaa, mutta aikaisemminkin on käynyt niin että kun jaat uuden postauksen Facebookiin niin se ei kuitenkaan näy vielä Bloglovinin kautta laisinkaan. 😮

  Vaikka sivua useaan otteeseen päivittää, ei auta. Ilmestyy sitten jossain vaiheessa myöhemmin kuitenkin Blogloviniin. 🙂

 7. ming sanoo:

  Aivan ihana idea! Ja mukavan kuuloinen päivä. Pitääkin itsellekin laittaa ylös tää idea. Jos ei sitten lapsen ehdoilla niin vaikka miehen ehdoilla päivä 😀

 8. Paprika sanoo:

  Hauska idis! Täytyy toteuttaa ehdottomasti meilläkin, kunhan tuo pikkuneiti vähän kasvaa!

 9. Katarooma sanoo:

  Ihana päivä teillä ollu! <3 Pitäs iteki viettää tommosia, meinaan, tehä kaikkia "lapsellisia" juttuja, mitä haluaa…

 10. Minna sanoo:

  Mä muistan ku meijän äiti piti mulle aina kerran vuodessa tollasen päivän, ei tietty enää pitkään aikaan mut sillon ku olin pieni! Se oli aina niin ihanaa!!

 11. Salla sanoo:

  Ihanaa! Ja aivan upea ajatus, pitääpä muistaa tämä kun joskus saa omia lapsia 🙂

 12. Laura sanoo:

  Ihana päivä ja idea! täytyy toteuttaa toi Limpun kanssa myös kunhan se kasvaa ensin vähän 🙂

 13. Bea sanoo:

  Mahtava idea ja niin ihana perhe olette <3 Olen itsekin tässä vuosien varrella (lapset 17 ja 11 v.) huomannut, miten pienet asiat ovat lapsille tärkeitä. Kysyin kerran erään kesäloman päätteeksi, mikä oli hauskinta lomalla ja vastaus oli "se kun syötiin viinirypäleitä takapihalla" 🙂

 14. Petra sanoo:

  Aivan loistava idea!!
  Pakko toteuttaa meilläkin heti, kun Kevin osaa puhua!

 15. st.brigitten sanoo:

  Me ollaan vietetty myös ja ovat kyllä ihania 🙂 Me ollaan yleensä synttäreitä juuri ennen/jälkeen pidetty ja kirjotettu muistikirjaan päivän kulku. Siitä on kiva katsella minkä ikäisenä tykänneet mistäkin.

  Pakko kysyä…pesasitko Tiaran tekemät meikit ennenkuin lähditte Ottoa vastaan? 😀

  • Iina sanoo:

   Toi onkin kiva että ennen synttäreitä aina :)! Hahaa pesasin kyllä, en ihan kehdannut lähteä kauppaan noilla 😀 Onneksi Tiaraa ei haitannut ollenkaan, hänelle oli tärkeintä että sai kokeilla!

 16. Emilia sanoo:

  Ihana päivä! 🙂

 17. Eli sanoo:

  Siinäpä jotain erilaista tavalliseen arkeen 🙂 Harmi, että mä en voi testata tätä vielä kenenkään muun kuin 6-vuotiaana pikkusiskoni kanssa, kunhan pääsen Suomeen. Luulen, että hän haluaisi mennä puistoon ja syömään… 🙂

 18. Jonna sanoo:

  IHANA IDEA <3 Pitää kyllä itekkin toteuttaa tää pikimmiten! Vitsit, ihan innostuin ja teillä tuntui olevan ihana päivä 🙂

 19. Niina sanoo:

  Kuulostaa ihanalta päivältä 🙂 En malta odottaa että 1v9kk tyttöni on sen ikäinen että meilläkin voi tuollaisen päivän toteuttaa. Kiitos ideasta! 🙂

 20. napin sanoo:

  Voi miten ihana idea!! <3 Sä olet ihana äiti.
  Lueskelin sun blogin vanhoja postauksia tässä yhtenä päivänä ja oli tosi makea nähdä teksteistä miten kehityit kirjoittajana. Täytyy kehua, että etenkin viimeisen vuoden aikana blogi on kehittynyt harppauksin. Olet todella taitava kuvailemaan tunnetiloja ja fiiliksiä tavalla, joka tulee iholle. Musta on erityisen kiva, että sä kerrot elävästi myös niistä hyvistä pienistä hetkistä. Keep up the good work! 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon sun sanoista, wau! <3 Huippua kuulla että sun mielestä oon kehittynyt kirjoittajana! Mä rakastan kirjoittaa, ja en omaa välttämättä mitään maailman parhaita läppiä tai vertauskuvia, mutta tunteista nimenomaan tykkään kirjoittaa, ja ihan mahtavaa jos olen mielestäsi onnistunut siinä 🙂 Kiitos vielä, oikeesti! Ja kiva että kommentoit, sun kommentti piristi mun päivää niin paljon. IHanaa viikkoa ja aurinkoista syksyä sinulle<3

 21. Janna sanoo:

  Oi, miten ihana idea! Oot loistava äiti 🙂
  Mä ihan herkistyin tätä lukiessa! 😀 pystyin jotenkin tuntemaan miten innoissaan Tiara oli esimerkiksi tosta meikkikokeilusta :’ )
  Kuulostaa mahtavalta teidän päivä! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.