Ostaako vai eikö ostaa kerrossänky?

15.10.2014

Zeldan siirtyminen lastensänkyyn pinniksestä alkaa olla ajankohtaista, ja ollaankin pohdittu tässä viime viikot sitä, että millainen sänky me ostetaan. Pohjustaakseni aihetta kerron, että meidän lastenhuone on haastava muodoltaan, siinä on ainoastaan kaksi ehjää seinää, jotka ovat molemmat vain reilut kaksi metriä pitkiä, ja lisäksi on pitkä ikkunaseinä jossa on ihan törkeän leveä ikkuna, sekä oviseinä, jossa on sekä huoneen ovi että vaatehuoneen ovi.

Meillä on tällä hetkellä sängyt niillä ehjillä seinillä, ja 160cm pitkä sänky mahtuu hyvin kummallekin seinälle, koska ne ovat tismalleen saman pituiset. Zeldan pinnis toki hieman lyhyempi kuin Tipan sänky, mutta siis toinen samanlainen Ikean Gulliver kyllä mahtuisi ihan suhteellisen hyvin tuonne. Silti meitä houkuttelee kovasti ajatus kerrossängyn tuottamasta tilansäästöstä, ja lisäksi meidän esikoinen on aivan äärimmäisen innoissaan kerrossängyistä, ja muistuttaa jatkuvasti haluavansa sellaisen sitten kun pikkusiskokin muuttaa isojen lasten sänkyyn.

Kuitenkin kerrossängyssä mietityttää sen käytännöllisyys, lasten ikä, ja se että kuinka pitkään se sitten kuitenkaan menisi käytössä? Meillä on kuitenkin tarkoitus viimeistään Tiaran mennessä eskariin muuttaa isompaan asuntoon, jossa tytöt saavat omat huoneet. Silloin ei kerrossänky paljoa auta, ja heräsin tässä tällä viikolla todellisuuteen, että Tiara aloittaa eskarin vuonna 2017. Halutaanko me ostaa sänky vain pariksi vuodeksi tilansäästön takia, vai ennemmin tehdä pidempikäyttöinen ostos ja kärsiä ahtaammasta huoneesta sen aikaa että muutetaan joskus?

mikäsänkyKuvat Ikea & Kodin1

Te joilla on kerrossänky käytössä, minkä ikäisenä teidän lapset ovat alkaneet nukkumaan siinä? Miten on sujunut?

Zelda tosiaan viime yönä sai todella korkean kuumeen, minkä vuoksi hän voi pahoin ja me päästiin pesemään kaikki sängyn tekstiilit jokaista pehmolelua ja patjaa myöten. Tästä johtuen Zelda nukkui tänään päiväunensa sitten Tiaran lastensängyssä kun kuivateltiin petivaatteita. Päiväunet sujuivat täysin ongelmitta, ja me tajuttiin että kyllä hänkin alkaa ihan selkeästi olla jo valmis muuttamaan pois pinnasängystä. Mä tykkään tosi paljon Tiaran Gulliver-sängyn muotokielestä, ja ottaisin toisen sellaisen kyllä mielellään tuonne. Eiköhän me pärjättäisi, tila vähenisi ehkä joltain 20x60cm kokoiselta alueelta, että ei tosiaan mikään mahdoton muutos olisi.

Ikean sivuja selaillessani ihastuin myös uuteen Övre-sänkyyn jossa on maailman suloisin vuodekatos! Se on vaan kertakaikkisen hurmaava, mutta tiedän että ei voitaisi ostaa vain yhtä Övreä, vaan niitä pitäisi olla kaksi, ettei toinen ole kateellinen toisen vuodekatoksesta. Siksi en sitä edes harkitse, halusin vain ottaa sen mukaan kollaasiin koska se on ihan maailman söpöin!

lastenhuoneeseenmuutaKuvat Ikea, Kodin1 ja Lekmer

Sänkypäivityksen lisäksi tarkoituksena on laittaa huonetta muutenkin vähän uuteen uskoon, lähinnä lisätä vaatesäilytystilaa niin että lasten itsensäkin olisi helppo laittaa vaatteet oikeille paikoilleen eikä keskelle lattiaa. Sängyille söpöjä koristetyynyjä, ja ehkä nuo Annon pilviverhot, pilvet kun ovat vieneet mun sydämen kuten kerroin, haha! Nuo Kodin1:n pinnatuolit lastenhuoneeseen ovat tosi suloiset, ja miellyttävät mun silmää ihan täysin. Olen haaveillut pinnatuoleista jo pitkään meidän ruokapöydän äärelle, mutta noista olisi hyvä aloittaa!

Mulla on kyllä niin sisustusfiilikset nyt, vielä kun parannuttaisiin koko perhe että pääsisi tekemään pienen Ikea-reissun! Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille <3


88 Responses to “Ostaako vai eikö ostaa kerrossänky?”

 1. anselmiini sanoo:

  mä oon nukkunu mun veljen kanssa 15-vuotiaaseen asti kerrossängyssä, veli oli sillon siis 12v. eli ihan hyvin kestää monta vuotta.. ja voitte aina ostaa semmosen kerrossängyn jonka saa sit puoliksi ku lapset saa omat huoneet ja teillä taas budjetti antaa periks ostaa uudet sängyt molemmille! :)

 2. memmi sanoo:

  Mitäpä olisi sellaiset sängyt jotka ovat erilliset,mutta mitkä jatkopaloilla saisi kerrossängyksi? Samaan hengenvetoon voisi lisätä sen että sänky kasvaa lapsen mukana ja on täysimittaisena aikuiselle sopiva! Meillä on sellaiset. Kotimaiset, roopejariikka merkkiset(muistaakseni). Nyt on meidän pojilla vielä erillisinä sänkyinä mutta kun aika on, pistetään kerrossänky-modeen. Sängyt ovat samat missä itse siskoni kanssa nukuttiin nuorina. Ja edelleen hyvät!!

 3. verna sanoo:

  Sänkypulmaan on helppo kompromissi, on olemassa kerrossänkyjä jotka saa myös erillisiksi sängyiksi. :)

 4. M sanoo:

  Meillä päädyttiin sillon joskus ratkaisuun että ostettiin normaalia matalampi parvisänky vanhemmalle ja sijoitettiin sitten sen alle toinen sänky nuoremmalle. sängyt oli erilliset joten kun muutettiin saatiin molemmi omiin huoneisiiin omat sängyt eikä tarvinnut miettiä siinä sängyn osto vaiheessa että tuleeko siitä turha ostos. Molemmat olivat erittäin tyytyväisiä ja meni monta vuotta kun muksut niissä nukkui! :) suosittelen!! :)
  vähän niinkuin tähän tyyliin mutta erillisillä sängyillä : http://www.kalustekauppa.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=SWFP-081

 5. Jansku sanoo:

  Kerrossängyn ala osasta voi vaikka tehdä sohvan/istuma tilaa kavereille sitten kun tytöt muuttaa eri huoneisiin :) eli ei sinänsä turha ostos! Ja jos on tilaa säilyttää, niin Tiaran sänkyä voi käyttää myöhemmin sitten uudessa asunnossa :)

 6. Camilla sanoo:

  Tokihan kerrossänky voi olla kätevä, vaikka tytöillä tulevaisuudessa olisikin omat huoneet. Kerrossänky on kätevä, kun tulee yökylävieraita! :D

 7. emma sanoo:

  Meillä kerrossänky ei jäänyt turhaksi, vaikka lapset saivat omat huoneet. Vanhempi sai siitä sängyn jonka ”alakerrasta” tehtiin sohva. Nuorempi ei ollut mitenkään kateellinen, kun laitettiin hänelle toisella tavalla kiva huone. Ja aika ajoin edelleen nuorempi pakkaa laukun ja lähtee ”yökylään” siskon huoneeseen ja nukkuu yön alasängyssä.

 8. Noora sanoo:

  Mäkin ehdotan Tipalle parvisänkyä ja sen alle Zeldalle se Ikean Gulliver. Uudessa kodissa sitten Tiaralle saa koulupöydän sinne parven alle ja Zeldahan nyt mahtuu vuosikausia vielä tohon lastensänkyyn. :)

 9. riikka sanoo:

  Ja minä juuri möin suurella vaivalla pinnatuolit pois! Ja tuntui että ei niitä kukaan nykyään enää halua! Olivat todella kivat kyllä käytössä. :)

  Eikös kerrossängyt saa laitettua myös 2 eri sängyksi? Meillä ainakin oli aikoinaan juuri tällainen malli käytössä. Ja oli hyvä ja tukeva!

  • Iina sanoo:

   Voi itku :D Mä oon metsästänyt just käytettynä mutta yleensä löydän vaan ihan väärän värisiä, tosi huonokuntoisia tai sellaisia jotka on jossain utsjoella asti että ei oikeen saa tänne :D Ja totta, se olisi kätevä se malli jossa sängyt saa myös erikseen!

 10. Minna sanoo:

  Me ollaan siskon kanssa nukuttu kerrossängyssä siitä asti kun sisko oli 1,5v-2v. (Itse olin 4-5v.) En nyt tarkkaan muista.. mutta nukuttiin ihan siihen asti että olin 10v ja muutettiin ja sain oman huoneen. Meillä oli sellanen kerrosänky jonka sai sitten kahdeksi sängyksi :) toista sänkyä pystyi myäs pitämään parvisänkynä, jos nyt esim tiara innostuisikin ylhäällä nukkumaan! Mutta sen sai myös kahdeksi matalaksi sängyksi :) kannattaa siis sellasia tutlia nyt niin tytöt pääsee hetkeks nukkumaan kerrossänkyyn mutta kun muutatte niin ei tarvitse ostaa uusia Sänkyjä!

 11. lottta sanoo:

  Minäkin suosittelen kerrossänkyä, josta saa tarpeen tullen tehtyä kaksi erillistä sänkyä. Meilläkin lapsena ollut sellainen, ja juurikin aiemmin kommentoitu roopejariikka merkiltään.:)

 12. Jenn- sanoo:

  Mäkin suosittelen katsomaan tuon Roope-Riikan http://www.roope-riikka.fi/
  Harkitsin jo että ostaisin esikoiselle tuon ja myöhemmin sen toisen, että tulis kerrossänky, mutta päätin että hän saa nukkua pinnasängyssään niin pitkään kuin vain suostuu.

  Tiara on kuitenkin vielä niin pieni, että tavallinen kerrossänky voi olla aika korkea ja muutenkin niin iso pienille. Noissa vaan tuo muotokieli on tollainen perinteinen, niin ei välttämättä kaikkia miellytä.

  • Iina sanoo:

   Se on ihan totta että normaalikoinen kerrossänky on iso ja korkea meidän kirpuille! :) Pitää tsekata toi rooperiikka vielä tarkemmin mutta moni tuntuu sitä kyllä suosittelevan :)

 13. Paukku sanoo:

  Meillä vasta riemu repesikin, kun ostettiin kerrossänky meille. Se on tietysti kaikista jännin leikkipaikka, varsinkin juurikin se yläsänky. Sinne kasataan leluja, ja myös heitellään niitä alas. Kurkitaan laidan yli perään pää pitkänä, seistään ja temppuillaan katonrajassa…Alasängyn tuleva omistaja 1v9kk poika myös kiipeilee kuin apina pitkin sänkyä. Yläsänkyyn mennään tikkaitten lisäksi myös takalaitaa pitkin ja sama alaspäin. Isompien sisarusten esimerkkiä seuraten. Koko ajan saa olla vähän varuillaan, koska siellä taas temppuillaan. Hyvä ratkaisu meille pieneen tilaan, mutta tällainenkin puoli voi olla hyvä ottaa huomioon, jos on kiipeilyä rakastavia lapsia.

  • Iina sanoo:

   Hahah voiei :D Joo, meillä kyllä etenkin toi nuorempi rakastaa kiipeilyä.. IIK! Pitää harkita nyt hyvin tarkkaan tätä, kiitos kun toit tämänkin asian esille :)

 14. Aino sanoo:

  me siskon kanssa saatiin kerrossänky kun oltiin 3 ja 4 vuotiaita. Ensin oli tappelu kuka sai nukkua ylhäällä ja loppujen lopuksi kumpikaan ei halunnut enään nukkua yläpedissä kun sinne oli aina se kiipeäminen ja tuli huono olo yläilmoissa nukkumisesta. Onneksi äiti oli näppärä ja oli ostanut kerrossängyn jonka saa muutettua kahdeksi normi sängyksi joten saatiin molemmat sitten nukkua normi sängyissä :) joillekkin sopii kerrossängyt joillekkin ei.

 15. noora sanoo:

  mä en kerrossängyistä tietä mitään, mutta mulla tuli mieleen yksi toinen kysymys. jos ymmärsin oikein, että zelda oksensi yöllä vuoteeseen. joskus aiemmin kun kirjoittelit sun emetofobiasta ja siitä, ettet tiedä miten selviät lasten oksennustaudeista ym. niin miltä tää tilanne susta tuntui? tai miten selvisit siitä?

  • Iina sanoo:

   Se tuntui ihan hirveältä! Mulla oli paniikki, ja vaikka tiedostin että olen idiootti ja toinen oksensi vain kuumeen takia, niin silti sydän hakkasi ja kylmä hiki nousi otsalle.. Mutta selvisin kuitenkin Oton avustuksella, en vaan käsitä miten selviän sitten joskus kun se purjotauti oikeasti iskee, ja se on nimenomaan se mitä mä pelkään eniten, se tauti, ei yksittäinen oksennus…

 16. Alina sanoo:

  Mulla ja 3 vuotta vanhemmalla isosiskolla oli kerrossänky ala-asteella, kun oli yhteinen huone. Minä nuorempana nukuin alasängyssä ainakin aluks. Olin varmaan eskari-iässä tai ala-asteella kun saatiin se. Kolmannella luokalla muutettiin isompaan asuntoon ja sitten kerrossänky tuli mun omaan huoneeseen. Toinen sänky oli yleensä käyttämättä, mutta sitä käytettiin jos tuli kaveri tai esim. joku sukulainen yökylään. Ne sängyt sai myös irrotettua toisistaan niin, että ne oli kaks tavallista sänkyä, mikä on kätevää jos haluaa myöhemmin käyttää niitä erikseen. Alasängyn päädyissä oli myös hyllyt , missä oli esim herätyskello ja vähän kirjoja.
  Lapset taitaa tykätä kerrossängyistä, mäkin tykkäsin kovasti ja vieläkin vaikken semmosessa enää nukkuiskaan. Välillä alasängyssä taisin siskoon ärsyyntyneenä potkia ja tömistellä yläpedin pohjaa :D

  • Iina sanoo:

   Hahah :D Kätevää toi sängyn potkiminen jos ärsyttää :D Mut joo, lapset kyllä tykkäävät kerrossängyistä lähes poikkeuksetta, onhan se jännää nukkua yläilmoissa! Mut sellanen on tosiaan kätevä myös yövieraille sitten vaikka toinen ei enää siinä nukkuisikaan! :)

 17. ninnie sanoo:

  Hei! Mulla on mun pikkusiskon kanssa samanlainen ikäero kun teidän tytöillä on ja meillä tehtiin silloin aikoinaan niin, että ostettiin kerrossänky josta sängyt sai erilleen tarvittaessa. Meillä oli molemmilla omat huoneet, mutta muutaman vuoden ajan tehtiin vaihtokauppa vanhempien kanssa ja me tytöt muutettiin isoon makuuhuoneeseen yhdessä ja vanhemmat sai muuttaa pienempään. Kolmannesta huoneesta tuli sitten työhuone kunnes me tytöt kasvettiin ja haluttiin palauttaa omat huoneet :)

 18. maria sanoo:

  kerros-sängystä: meillä on ollu mökillä kerros-sänky siihe asti kunnes täytettiin 17v, sitten siitä piti luopua, kun rakas pikkuveljeni 14v oli pituudeltaan 184cm ja kerros-sänky oli tehty 180cm pitkille :-D siitä asti kuitenki kun veli on/oli syntyny, niin nukuttiin aina ko. sängyssä. ite tykkäsin aluks tosi paljon ja olihan se älyttömän kätevä tilan säästö, mut myöhemmin aikuisiällä alko ärsyttämää ku kuuli toisen jokaikisen liikkeen (nukuin alhaalla) :/ mut sinänsä tollanen sänky mistä voi myöhemmin tehä kaks, ni on tosi kätevä :) tuollaiset pikkuset.
  kotona meillä taas on aina ollu omat sängyt ja eihän sitä omaa sänkyä sinänsä voita mikään :-D

  • Iina sanoo:

   Oma sänky paras sänky <3 :D Mutta joo toikin on totta että kuulee kaikki toisen liikkeet kun on alkamassa nukkumaan ja muutenkin.. Mutta onneksi tässä nyt ei olla ihan aikuisikään asti ratkaisua tekemässä, ja tuskin noi pikkuset vielä häiriintyy niistä liikkeistä :)

 19. anon sanoo:

  Miltä kuulostaisi sellainen ratkaisu, että ostaisitte Tipalle parvisängyn? Zelda voisi nukkua Tipan vanhassa sängyssä ja sen sängyn sais kätevästi parvisängyn alle. Muuton kanssakaan ei tulisi tälläisellä ratkaisulla ongelmia.

 20. Jenny sanoo:

  Suosittelen panostamaan kerrossänkyyn, josta saa sitten yläsängyn nostettua pois ja näin lapsille kaksi erillistä sänkyä. Minulla ja pikkuveljellä oli siis aluksi yhteinen huone kerrossängyllä, mutta omiin huonrisiin päästessä sänky laitettiin kahteen osaan. Toki jos sänky ei miellytä enää muutaman vuoden päästä, niin nykyään huonekaluja on tosi kätevä myydä netissä :) Käytettyjä hyväkuntoisia kerrossänkyjäkin varmasti löytyy..

 21. mamba sanoo:

  Jos päädytte kerrossänkyyn tai parvisänkyyn niin suosittelen katsomaan http://www.avaroom.fi/ <- tuolta sivustolta, siellä on erittäin kauniita sänkyjä ja muitakin kalusteita :) omilla pikkuveljillä sellanen ja on hieno!

 22. Inga sanoo:

  Mökillämme kerrossänkyjä on kaksi ja aina kaikki haluavat nukkua alasängyssä, sillä ylhäälle on inhottava kiivetä. Itse en erityisesti suosittele kerrossänkyjä, sillä vaikka ne ovat erinomaisia tilansäästäjiä, on yläpetiin hankala vaihtaa lakanat ja tikapuita lasten rasittava kiivetä. Varsinkin jos joka yö joutuu käymään vessassa. Toisaalta jos teidän lapset tykkäävät kerrossängystä, on tilanne varmasti eri.

  Mutta tilansäästö. Tietysti nyt kun lapset ovat pieniä, leikkivät paljon ja tarvitsevat tilaa, on kerrossänky ehkä kätevämpi vaihtoehto.

  Kannattaa ottaa huomioon esim. lakanoiden vaihto ja päiväpeiton petaus yläsänkyyn. :)

  • Iina sanoo:

   Meillä lapset käyvät yöllä vessassa äärimmäisen harvoin, ja rakastavat kiipeilyä! :D En myöskään ole maailman innokkain sängyn petaaja, lakanoita kyllä vaihdan, mutta ei se nyt niin hankalaa ole, enemmän mua ärsyttää se pussilakananvaihto kuin lakananvaihto :D Mulla on kans ollut parvisänky pienenä ja rakastin nukkua siellä! Se tilansäästö olisi ihan huippujuttu ja siksi me ensisijaisesti tätä niin kovasti mietitään! :)

 23. M sanoo:

  Moikka, miten olisi Ikean Kura-sänky:). Meillä siis poika 3v. ja tyttö 11/2v. Saivat kk sitten uudet sängyt, kun tyttö vaihtoi pojan vanhaan Gulliver-sänkyyn ja poika sai Kura-sängyn. Kura-sänky on ollut toimiva, ei liian korkea ja tietenkin pojan mielestä hitti, kun siinä on tikapuut:) Gulliver-sängystä sahattiin jaloista puolet pois, näin se mahtuu paremmin toisen sängyn alle, olematta ahdas! Ja mikä parasta molempia Sänkyjä voi käyttää sitten kun pienillä omat huoneet!:) Jos haluat voin laittaa kuvan!

 24. Siiri sanoo:

  Meillä on isompi tyttö juuri eskari-iässä, mutta eipä haluakaan vielä omaan huoneeseen siirtyä, vaan haluaa edelleen nukkua siskon kanssa. Lelut ja pulpetti ovat sitten eri huoneessa. Eli kannattaa ottaa huomioon sekin, että vaikka muuttaisittekin isompaan asuntoon eskari-ikään mennessä, saattavat siskokset hyvinkin haluta nukkua yhdessä vielä sen jälkeenkin, joten voisin kuvitella, että kerrossängylle riittää käyttöä kyllä.

  • Roosa sanoo:

   Mäkin kyllä muistan kuinka pienenä oli tosi tärkeää saada nukkua siskon kanssa samassa huoneessa.. Usein nukuttiin myös samassa sängyssä, kun haluttiin olla vierekkäin.. :) muistaakseni olin jo reilusti yli 10v kun vasta halusin omaan huoneeseen ja senkin jälkeen usein menin kylään siskon luo!

  • Iina sanoo:

   Voi miten ihanaa :)! Sekin on kyllä totta että voivat haluta nukkua vielä yhdessä vaikka saisivatkin omat huoneet :)!

 25. hulamaja sanoo:

  Me ostettiin 1,5 vuotta sitten kerrossänky, pojat oli silloin n. 3v4kk ja 4v8kk jos oikein näin äkkiseltään laskin :D valittiin Veken kalusteen Liisa pieni kerrossänky (on myös nettikauppa), kokoa vain 75x155cm joka on aivan ihana ratkaisu jotta lasten leikeille jää enemmän tilaa. Nyt tosin sängyt on erillään kun asumme isommassa asunnossa, mutta ovat ne kuitenkin monin verroin näppärämmät mun mielestä kuin jotkut 80×200 cm sängyt! Pojat mahtuu nukkumaan noissa vielä tosi monta vuotta, vaikka iät nyt reilu 6v ja pian 5v.:) ja noihin ei tarvitse mitään lisäpaloja tmv lisätä että saa kerrossängyksi, senkus heittää sängyt päällekkäin ja laittaa ruuvit kiinni.

  • Iina sanoo:

   Toi kuulostaa kyllä just hyvän kokoiselta :)! Sellainen normikokoinen kerrossänky voisi olla vähän turhan iso sekä meidän tytöille että tuonne huoneeseen, eikä säästäisi tilaa yhtään! :D

 26. hennn sanoo:

  minä suosittelen kans tuota ikean kura sänkyä, on ollut meillä 4v ja 1,7v käytössä jo puolisen vuotta, isompi nukkuu ylhäällä, ja pienemmällä runkosänky ilman jalkoja siellä alla, lisäksi teetätettiin bauhaussista muutamalla eurolla lisäreuna, ettei pienin pyörähdä lattialle sängyltä :) kaikista parasta sängyssä on se kun sai noi ”rumat” puun väriset osat maalata mieleiseksi :)

  • hennn sanoo:

   ja lisättävää vielä tohon, että kun sänky on normaali kokoinen mahtuu toinen vanhemmista tarvittaessa nukkumaan siellä lapsukaisen kanssa, tai jos lapset valtaa vanhempien sängyn :)

   • Annnnn sanoo:

    Meillä myös on juuri hankinnassa tuo Kura sänky Ikeasta! Tytöt 2.5v ja 4.5v kyseessä, pienempi nukkuu alhaalla patjalla, tai jos mahtuu pinnis ilman laitaa sinne….

  • Iina sanoo:

   Hei toi Kura kuulostaa kyllä huippukätevältä! En ollut törmännytkään siihen aiemmin mutta monella näyttää toimivan :) Kiitos vinkeistä!!

 27. Vivian sanoo:

  Saako noita kerrossänkyjen sänkyjä laitettua myös erikseen? Meitä sisaruksia on kuusi ja meillä oli lapsena sellaiset kerrossängyt, joista sai jokaisen sängyn erikseen. Eli saatiin valita et ollaanko kerroksittain vai onko jokaisella matalalla oma sänkynsä.:) Kestivät hyvin ja sai vaihdeltua paikkoja helposti, mukava oli kun sai ite vaikuttaa siihen et nukkuko korkeella vai matalalla. Ja kaikki kolme kerrossänkyä oli samanlaisia punaisia, ettei tullut kateutta toisten hienoista sängyistä. ;)

 28. sanZu sanoo:

  Ostakaa Tori.fi:stä tai muusta semmosesta edullinen kerrossänky ja sen voi sit laittaa takas kiertoon kyseisille palstoille kun se ei enään ole tarpeellinen :) Moni on myös ehdottanut tuota kerrossänkymallia missä sängyt saa myös erillee. Sekin käypä ratkaisu!

 29. Suvi sanoo:

  Mulla itsellä ei oo lapsia mutta meillä oli siskon kanssa pieninä yhteinen huone ja siellä kerrossänky. Olin itse 7-v ja pikkusisko 3-v, kun se hankittiin meille. Mä nukuin tietty vanhempana yläsängyssä ja meiän Roosa nukku alhaalla. Toimi! Meillä oli tilaa leikkiä ku ei ollu kahta sänkyy viemässä tilaa :) yks ”onnettomuus” on sattunu, ku putosin yläsängystä mut sekin oli oma syy kun sählättiin ja riehuttiin siskon kanssa. Mitään vakavaa ei sattunu ja pelkällä itkulla selvittiin! :D omien kokemusten kautta siis suosittelen kyllä kerrossänkyä :)

 30. IinA sanoo:

  Roope-Riikka-sängyt meilläkin ja voin suositella! Saa erikseen ja koko 80x200cm isoimmillaan mahdollistaa vaikka ihan joustinpatjan oston isommalle lapselle.
  Meillä lapset oli 2v 10kk ja 1v 4kk, kun aloittivat kerrossängyssä nukkumisen. Ja hyvin on mennyt alusta lähtien!

 31. Noora sanoo:

  Heippa!
  Ajattelin tähän kommentoida, vaikkei mulla omia lapsia olekaan, niin ihan omasta kokemuksesta. Mulla on pikkuveli, joka on mua kaksi vuotta nuorempi. Meillä oli yhteinen huone aika pitkään, kun oltiin lapsia. Meillä oli parvisänky, jonka alle mahtui tavallinen lastensänky jossa mun veljeni siis nukkui. Kun sitten saatiin omat huoneet, niin nukuin yläasteikäiseksi asti siinä parvisängyssä, veljelle piti ostaa uusi isompi sänky :) ihan käytännöllinen se parvisänky mun mielestäni ainakin on, siellä mulla oli alla koulupöytä ja sinne sai rakennettua oikeen hyvän majan :D

 32. hanna sanoo:

  Meillä siirryttiin kerrossänkyyn silloin kun nuoremman oli aika siirtyä pinnasängystä pois eli lapset olivat 3, 5v ja 2v. Lasten huone on pieni eikä sinne olisi mahtunut kovin suurta kerrossänkyä ja kaksi erillistä sänkyä olisi vienyt paljon tilaa leikkimiseltä. Koska meilläkin on tarkoitus muuttaa jossain vaiheessa niin päädyimme sellaiseen jossa sängyt saa myös erikseen. Liisa pieni kerrossänky tuli meille. On paitsi hyvännäköinen niin ollut myös hyvin kestävä. Suositukset siis sille. Itse siirtyminen sujui hyvin ja 3v on pysynyt siellä ylhäällä korkeiden reunojen ansiosta. Mikään tilaihme tuo ei ole,mutta hyvin olen minäkin (173cm) siellä nukkunut =)

 33. Annaleena sanoo:

  Meillä lapset 2 ja 5. Juuri ostin Virolaisen Liisa2 kerrossängyn. Lapsilla on aika pieni huone ja tämä malli on normaalia pienempi. Silti yllättävän tilava! Kohta syntyy kolmas lapsi ja tilajärjestelyt menee uusiksi parin vuoden sisällä. Tämän sängyn plussia on ehdottomasti koko, hinta ja se, että sängyt saa tarvittaessa myös erikseen. Lisäksi sänky on valmistettu männystä.

 34. Tiina sanoo:

  Kannattaa tsekata Veken Kalusteen tarjonta. Siellä mukavan matalia ja siroja kerrossänkyjä, joista saa myös kivan näköiset erillis sängyt.

 35. s sanoo:

  Minulla on kaksi minua reilusti vanhempaa isosiskoa, joiden keskinäinen ikäero on suunnilleen sama kuin Tiaralla ja Zeldalla. He nukkuivat kerrossängyssä siitä asti kuin nuorempi siirtyi isompien sänkyyn, koska tilaa ei silloin juuri ollut. Perheeni muuttaessa myöhemmin isompaan taloon halusivat siskoni edelleen nukkua yhdessä kerrossängyssä ja niin heillä sitten oli yhteinen nukkkumahuone ja yhteinen pelkkä leikkihuone omien huoneiden sijaan. :) Kerrossänky siis heillä oli toimiva ratkaisu pidempäänkin.

  Hyvää loppusyksyä teidän perheelle! :)

 36. st.brigitten sanoo:

  Meillä on kerrossänky. Senhän saa sitte halutessa kahdeksi erilliseksi sängyksi, jos tulee omat huoneet.

  Tässä kuvassa oikealla meiän lasten kerrossänky:
  http://3.bp.blogspot.com/-_obNHYh0pfo/VDw8q7W7hrI/AAAAAAAADSo/tqvNPTHz0K8/s1600/lastenhuoneet1koll.jpg
  Ja tässä kuvassa ollaan laitettu kahdeksi erilliseksi:
  http://1.bp.blogspot.com/-bDewSofsIg0/VDw8UpujpeI/AAAAAAAADSY/uqZX5gaMvtk/s1600/joulu13.JPGkoll.jpg
  (Toisestakin sängystä saa vielä tuon poikkipuun pois,jos haluaa eli ei tunnistaisi kerrossängyiksi:)

  Tää meän lasten sänky on veken kalusteesta. Tosi jämäkkää puuta. Ihan huippu. Ostettiin kun esikoinen oli 3v ja toinen lapsi 1v. Edelleen nukkuvat siinä nyt 2v myöhemminkin :)

 37. st.brigitten sanoo:

  Tuliohan minun kommentti perille kun herjaa… :/

 38. Tyyne sanoo:

  Meillä isommat lapset haluisivat myös kerros/parvisängyn. En kuitenkaan ole lämmennyt ajatukselle, kun en halua yläsänkyä pedata tai vaihtaa lakanoita. Lastensängyt tuntuu minusta muutenkin olevan hankalampia pedata kuin aikuisten, kun ovat matalampia, laidallisia ja kiinni seinässä…:)

 39. Jane sanoo:

  Avaroomin kerrossänky on aiva upea ja toimiva. Voisi sopia teidän tyyliin :)

 40. Julia F sanoo:

  Mä kyllä kääntysin kerrossängyn puoleen! :) saahan sen sitte myytyä, ja kuitenkin tässä on kolme vuotta aikaa niin siinä ajassa teijänkin mieltymykset kerkee muuttumaan, ja ehkä haluattekin Tiaralle siinä vaiheessa jo erilaisen sängyn ja ootte kyllästyny tohon tän hetkiseen!

 41. Ninni sanoo:

  Sattuipa sopivasti tämä postaus!Me nimittäin ostettiin pari viikkoa sitten roope ja riikka kerrossänky ja tänään alasänky pääsi käyttöön 2vuotiaalle ja huomenna asennetaan toinen sänky siihen päälle niin 5vuotiaskin pääsee uuteen sänkyyn. Me ostettiin sängyt käytettynä ja hiottiin ja maalattiin ne sitten itse. Lopputulokseen olen kyllä tosi tyytyväinen ja kuopus nukahti uuteen sänkyyn ainakin ensimmäisille yöunille todella hyvin…huomenna nähdään sitten miten innoissaan esikoinen on yläsängystään.

 42. L sanoo:

  Mulla ja mun siskolla oli lähes koko lapsuuden ajan kerrossänky, sekä mökillä, että kotona. Mielestäni se oli ihan älyttömän hauskaa! Aina huutelin alasängystä isosiskolleni juttuja ja kikateltiin. Meillä oli tosiaan semmoinen kerrossänky, joka oli ihan aikuiselle mitoitettu ja siitä sai sitten kaksi sänkyä, kun saimme omat huoneet. Yläsängystä sai jopa reunat pois, niin että näyttivät ihan tavalliselta sängyltä. Tilaa tulee paljon enemmän ja lapsien mielestä on hauskaa nukkua kerrossängyssä. Molemmilla on kuitenkin ne omat pedit ja oma rauha. Esimerkiksi saatoin leikkiä pehmoleluilla alasängyssä kun sisko luki kirjaa pienellä lukulampulla yläsängyssä :D oi niitä aikoja, kyllä alkaa itsekin kaipaamaan kerrossänkyä :D

 43. Lispe sanoo:

  Meillä on 4,5 ja 2,5v lapsilla käytössä tavallinen sänky, siten että isompi nukkuu sängyssä ja pienempi sängyn alta vedettävässä laatikossa. Ei tarvitse pelätä, että kukaan tippuu korkealta. En uskaltaisi laittaa noin pieniä vielä kerrossänkyyn, sillä tulevat monesti yöllä viereen. Enkä luota, että unenpöpperössä tulisivat nätisti alas. Vie vähän tilaa ja on erittäin kätevä. Löytyy monen hintaisia. Myöhemmin laatikko toimii esim lelujen säilytyspaikkana.

 44. Juulia sanoo:

  AVA-kalusteet on mun mielestä tosi kivoja, sieltä löytyy myös kerrossänky, jonka saa myös erillisiksi sängyiksi ja valmistetaan Suomessa :) Tuohon saa myös sängynaluslaatikon ostettua.
  http://www.avaroom.fi/kids-kerrossnky-valkoinen-p-66.html
  En nyt löytänyt toimitusaikaa tuosta, mutta mulla on sellanen muistikuva, että se on aika pitkä. Finnishdesignshopista saa 1-2 arkipäivässä :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.