No sitä tavallista, arkea

16.10.2014

Aamu alkoi nuorimmaisen neuvolalla ja pienellä shoppailureissulla lähiostarille, kipeä Otto jäi kotiin koisimaan. Saatiin kulumaan tyttöjen kanssa kolmestaan reissuun yli kolme tuntia, älkää kysykö miten. 1,5-vuotisneuvolaan pitää täyttää ainakin täällä pk-seudulla vanhempien sellaisia kyselylomakkeita, joita täytellään myös raskausaikana ja vauva-aikana aina tasaisin väliajoin, ja niin me eilen täyteltiin Oton kanssa.

IMG_8500x IMG_8507xRuksitettiin kohtia, ja loppuun sai kirjoittaa omin sanoin arjen voimavaroista, ja arjen haasteista. Kirjoittelin sitten sinne meidän arkilemppareita, niitä kivoja juttuja jotka tekevät arjesta mukavaa ja sujuvaa, ja tietysti sen haasteen myös: ajankäytön. Mukavien arkijuttujen lista oli sellainen nopea rustaus illalla 11 aikaan, muutama asia jotka ensimmäisenä tulivat mieleen. Ruuanlaitto yhdessä, yhteiset puistoreissut,  nukkuminen, lasten hauskat jutut ja uudet taidot,  liikunta, kahdenkeskiset hetket lasten mentyä nukkumaan ja kaikki yhteinen tekeminen. Olisin keksinyt vielä lisää, mutta kohdasta loppui tila kesken vaikka muka yritin kirjoittaa pienellä.

IMG_8508x IMG_8540xMusta on tosi hyvä että näitä kyselyitä tehdään, sillä ei sitä aina muista arjessa miettiä että ainiin meillä on näin hurjan paljon kaikkea kivaa näissä ihan tavallisissa päivissä. Välillä, etenkin nyt kun Otto on ollut kipeänä koko viikon, ja Zelda sen yhden yön pikaflunssan verran, sitä vaan porskuttaa eteenpäin, että jaksaa seuraavaan päivään. Mulla on paljon töitä, ensi viikolla vielä enemmän, ja tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on se arjen haaste, ajankäyttö. Mutta sitten kun alkaa miettimään sitä listaa, niitä kaikkia kivoja tavallisen arkisia asioita joita kuitenkin ehdittiin tänäänkin tehdä, ihan rauhassa, se ajankäytön murehtiminen tuntuu hölmöltä. Kyllä ne hommatkin tulee aina tehtyä vaikka ei jatkuvasti pyörittäisikään to do -listaa takaraivossa.

IMG_8554x IMG_8594xTänään me ollaan ehditty kävellä aamulla rauhassa kirpsakassa ilmassa, ja ihmetellä syksyn ensimmäistä lumisadetta, what! Käytiin neuvolassa toteamassa että kuopus on puolitoistavuotiaana samanpituinen kuin esikoinen kaksivuotiaana. Pyörittiin ostarilla, ostettiin muutamat halloween-koristeet, hiusjuttuja ja tehtiin ruokaostokset marketissa. Kotona syötiin, mä ehdin tehdä töitä Zeldan päiväuniaikaan ja Tiara katsoa suosikkinsa, Risto Räppääjä ja Liukas Lennartin siinä samalla.

Ruuaksi mä kokkasin tortilloja, ja kerkesin treenata ja leikkiä tyttöjen kanssa nukeilla ja barbieilla ennen kuin he menivät iltapalan ja pidemmän muumisadun jälkeen nukkumaan. Meillä oli kuulemma kiva päivä, niin Tiara ainakin sanoi tyytyväisenä hymyillen ennenkuin sanottiin hyvät yöt. Mä oon samaa mieltä, tänään oli ihana, arkinen torstai. Juuri sellainen kuin pitääkin olla! Aikaa ei voi taikoa lisää, mutta voi ottaa kaiken irti siitä ajasta mitä on käytössä, ja välillä saa myös ihan suosiolla luovuttaa ja mennä lasten nukahdettua sohvalle tuijottamaan sarjoja tai lukemaan chicklitiä.

IMG_8621xNyt on se hetki päivästä kun mä voisin viettää hetken sitä omaa aikaa, ennenkuin painun ajoissa pehkuihin, että jaksan aamulla herätä I Love Me -messuille. Hyvää yötä kaikille!

PS: Indiedays Blog Awardseissa voi edelleen äänestää mua Inspiroivin Perheblogi-kategoriassa! Äänestys loppuu sunnuntaina ja silloin loppuvat nämä muistutuksetkin! Kiitos kaikille äänestäneille ja vielä äänestäville<3


14 Responses to “No sitä tavallista, arkea”

 1. Avatar Piia sanoo:

  Aivan ihana postaus!! :) Ja mielettömän söpöjä kuvia tytöistä <3

 2. Avatar joanna sanoo:

  Oi ihanat noi teidän tytöt! Minkäpiituinen muuten Zelda on?

 3. Avatar Cindyy sanoo:

  Ai että miten ihanan näköistä tuo mustavalko raita jokapuolella! Ihanaa <3 haluisitko jossain vaiheessa tehä sisustus postausta taas.. Kertosit mistä oot hankkinu ja hintaa yms. Oon itse kanssa rakastunu nyt tuohon mustavalko raitaan! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Voin mä tehdä, erityisesti kun joulu lähestyy niin intoudun varmaan taas sisustelemaan! :) Mut toi verho on Kodin1:stä Annon lankku-verho, ja pussilakanat on Marimekon trikoiset tasaraidat jotka saatiin häälahjaksi meidän sukulaisilta :)! Mustavalkoraita on kyllä ihana!

 4. Avatar Jasmin sanoo:

  Mistä nuo lepakko-vaatteet ovat? Ihanat noi pökät, haluun meillekin. :)

 5. Avatar laura sanoo:

  Hei,

  Onko kideblogeista tulossa jokin mobiiliversio? Minulla tämä kideblogien blogit eivät istu puhelimen näyttöön ollenkaan vaan koko ajan pitää siirtää tekstiä. Ei onnistu, vaikka zoomaa ulos.

  • Iina Iina sanoo:

   Mulla ei kans toimi Chromella, mutta androidin omalla internet-selaimella pystyn edelleen zoomaamaan pienemmäksi :) Iphonella onnistuu myös mobiiliversion lukeminen, ja lisäksi voi lukea bloglovinin omalla puhelinsovelluksella! Se on inhottavaa kun lukeminen menee hankalaksi, mullakin kesti kauan ennenkuin tajusin että ongelma on chromessa!

 6. Avatar Maria sanoo:

  Musta on jostain syystä niin kiva lukea ihan näitä arkijuttuja(kin)! <3 Ehkä sitä jotenkin haaveilee jo niin paljon siitä lapsiarjesta, joka on kuitenkin ihan erilainen kuin tää nykyinen. Blogeista jos mistä saa vähän jo kurkistettua siihen. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon Maria <3 :) Ihan varmasti teille tulee ihanaa arkea, ja et enää kauan joudu haaveilemaan, se on jo ihan kohta käsillä se hetki kun pääsette tutustumaan omaan pikkuseen! :)

 7. Avatar Thinkit sanoo:

  Aivan ihanan oivaltava ja kevyen pohdiskeleva postaus jälleen kerran. Ja näinkin arkisesta asiasta. ;) Oot huippu!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.