Ruokaviikko

18.10.2014

Tänään on vihdoinkin aika arkiruokapostaukselle, jossa ajattelin kertoa vähän meidän ruokavaliosta, ja esitellä muutaman uuden reseptin joita en ennen ole täällä tuonut vielä esille. Aika paljon meillä pyörivät ne samat ruuat viikosta toiseen, mutta yritetään me kokeilla aina kerran-pari viikkoon jotain uuttakin. Yleensä kokeilut sujuvat hyvin, mutta aina joskus käy niin että todetaan yksissä tuumin, että nyt ei ollut kyllä hyvää vaikka kovasti yritettiin. Aina ei vaan natsaa, mutta eihän se haittaa. Se kokeilu on kivointa!

Me syödään arkisin yleensä aamiainen klo 8-9 aikaan, lounas 12 aikaan, välipala 15 aikaan, päivällinen klo 17 ja iltapala lapsilla on klo 19.30. Me isommat syödään sitten ennen nukkumaanmenoa, joskus 21-22 maissa yleensä viimeisen kerran. Pyritään pitämään ruoka-ajat aina säännöllisinä, näin lapsilla pysyy verensokerit tasaisena ja ei tule mitään yliaktiivisuutta tai nälkäväsykiukkua.

IMG_3994xMeidän aamu- ja iltapalojen perusjuttuja ovat maustamaton jugurtti, hunaja, sokeriton AXA:n auringonkukan- ja kurpitsansiemen -mysli, tuoreet hedelmät, kuivatut ananasmehulla makeutetut karpalot, ruisleipä, maito, perus vähärasvainen juusto ja broilerinfileeleike. Välillä me herkutellaan, etenkin viikonloppuisin, maustetuilla jugurteilla kuten Ingman Ihana puolukka-madagaskarin vaniljalla, ja joskus ostetaan kuivattuja hedelmiä, vaikka ne ovatkin aika sokerisia.

Mutta uskoisin että sokeriton mysli + kuivatut sokerittomat karpalot + pari teelusikallista sokeroituja kuivattuja hedelmiä, on terveellisempi vaihtoehto kuin desi-pari kokonaan sokeroitua mysliä ja sokeroituja kuivattuja hedelmiä.  Onnea on lähiostarin Punnitse & Säästä, josta on helppo löytää niitä sokeroimattomiakin vaihtoehtoja kuivatuille hedelmille, pähkinöille ja muille. Lempparimysli tosin on ihan perus Cittarin valikoimista. Useimmin me kuitenkin syödään ruikkaria, se vaan on niin hyvää!

IMG_7564Lounasaikaan meillä on melkein aina edellispäivän jämiä, ellei sitten ruokaa ole ollut niin pieni satsi että pitää kehitellä jotain uutta. Silloin mä teen yleensä sitten jotain helppoa, kuten makaronimössöä (tavallista tai broilerijauhelihaa, vihannesjämät kaapista esim. pari porkkanaa, sipulia, valkosipulia, mausteita ja täysjyvämakaronia), itsetehtyjä pinaatti- tai porkkanalettuja, tai munakasta. Iltapäivällä välipala-aikaan syödään hedelmiä ja leipää/jugurttia.

IMG_8307Me yritetään syödä pari kertaa viikossa kalaa, ja muuten aika paljon broileria. Joskus laitetaan myös ihan pelkkää kasvisruokaa kuten avokadopastaa tai niitä pinaattilettuja. Kyllä me syödään punaista lihaakin, mutta  enemmän menee kalaa, kanaa ja kasviksia. Hiilihydraatit pyritään syömään täysjyvänä aina, mutta välillä herkutellaan tuorepastallakin. En jaksa turhasta nipottaa, koska olen sitä mieltä että jos perusruokavalio on kunnossa, se ei haittaa mitään että välillä syö vähän epäterveellisemminkin.

Eli sellainen on meidän perusruokavalio. Mä oon itse allerginen tosi monille hedelmille ja vihanneksille raakana, mikä rajoittaa vähän mun vaihtoehtoja. Porkkana, peruna, omena, päärynä, banaani, kiivi, nektariinit ja moni muu on mulle no-no kypsentämättömänä, mutta olen löytänyt ne omat suosikit. Lempparein kaikista on supermonikäyttöinen avokado. Menee raejuuston ja limepippurin kanssa täydellisesti ruisleivän levitteenä, ja maistuu täyteläiseltä pastassa. Sopii loistavasti myös smoothieen!

Mulle ruuanlaitossa tärkeintä on se, että lapset saavat olla mukana. Tiara kuorii innoissaan hedelmiä ja valkosipulinkynsiä, kattaa pöydän ja asettelee pilkottuja vihanneksia salaattikulhoon. Myös salaatin pesu ja repiminen on kivaa puuhaa. Nuorempi auttaa pöydän kattamisessa oikein innoissaan, ja pian pääsee hänkin jo tekemään enemmän kun taidot karttuvat. Se ei haittaa vaikka jokin asia sujuu vähän hitaammin lasten tekemänä, tekemällähän sitä oppii.

IMG_6988x

 • 1 paketti mausteista makkaraa, esim chorizoa
 • kolme porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 prk Mutti basilikatomaattimurskaa (uskokaa mua, kaikki muut murskat jäävät kakkoseksi Mutille)
 • 50g grana padanoa raastettuna
 • tuoreita yrttejä tai esim välimeren yrttimaustetta
 • mustapippuria
 • pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko makkarat ja sipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Ruskista makkarat pannulla, lisää joukkoon vihannekset. Lisää tomaattimurska ja puoli desiä vettä. Keittele sen aikaa kun pastat keittyvät, lisää juusto ja mausteet. Tarjoile grana padano-raasteen kanssa.

IMG_8046x

 • 500g lohta
 • 1 iso parsakaali
 • 200-300g perunoita
 • 1 iso kukkakaali
 • 2 sipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • mustapippuria
 • 1 lime
 • suolaa
 • 1 prk kevyttä creme fraichea

Laita kala nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Purista päälle limemehua, ja lisää pippuri, suola, sekä hiero kaksi murskattua valkosipulinkynttä pintaan. Vuokaan voi laittaa myös sipulin pilkottuna, sekä purkin ruokakermaa. Paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia. Kuori perunat ja laita kiehumaan toisen pilkotun sipulin kanssa. Pilko parsa- ja kukkakaalit. Lisää perunoiden joukkoon kukkakaalit sitten kun keittoaikaa on enää viitisen minuuttia jäljellä, ja keitä samalla parsakaalit pilkotun valkosipulin ja suolan kanssa.

IMG_8191x

 

 • Pohja:
 • 2dl ruisjauhoja
 • 1dl speltti- tai vehnäjauhoja
 • 1/2tl suolaa
 • 100g voita
 • 2rkl vettä
 • Täyte:
 • 1litra sieniä
 • voita
 • 2 sipulia (tai purjoa)
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 3 munaa
 • 1prk ruokakermaa
 • 200g juustoraastetta
 • suolaa
 • mustapippuria

 

Sekoita jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta jääkaappiin vartiksi. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa n. 10min.

Puhdista ja pilko sienet. Paista voissa pannulla. Pilko sipulit, ja lisää sienten joukkoon. Sekoita kerma, juusto, munat ja mausteet keskenään. Lisää sienet ja sekoita tasaiseksi. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35min.

IMG_8198x

Sama pohja kuin edellisessä!

 • Täyte:
 • 150g savuporoa
 • 1 paprika
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 3 munaa
 • 1 prk creme fraichea
 • 1 prk ruokakermaa
 • 150g Koskenlaskijamurua
 • mustapippuria

Pilko poro, sipulit ja paprika pieneksi. Paista pannulla kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta pippurilla. Yhdistä keskenään munat, creme fraiche, ruokakerma ja koskenlaskijamuru. Lisää joukkoon poro-kasvisseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alimmalla tasolla n. 30min 200 asteessa.

IMG_8763x

 •  2 kevätsipulia
 • 1 ruukku salaattia
 • 1 kurkku
 • 1 rasia kirsikkatomaatteja
 • 2 persimonia
 • kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1 pkt vuohenjuustoa
 • öljyä
 • hunajaa

Pese ja pilko kaikki vihannekset. Pilko vuohenjuusto, ruskista supernopeasti pannulla jotta ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Ruskista cahshewpähkinät pannulla, öljy-hunajaseoksessa (ruokalusikallinen molempia). Lisää kaikki ainekset kulhoon ja tarjoile hyvän balsamicon kanssa.

Huh! Mun piti jakaa tähän loppuun vielä se Kinderpiirakan ohje, mutta mä oon ollut tulossa kipeäksi koko illan ja nyt alkaa huono olo voittaa siihen malliin että on pakko painua nukkumaan, on tässä istuttukin jo melkein kolme tuntia kirjoittamassa. Otto on tänään jo parempi mutta nyt on sitten mun vuoro sairastua kunnolla, voihan perkele. No kyllä se tästä. Miten me onnistutaankin taas sairastamaan tällä tavalla mukavasti vuorotellen!

 Mukavaa huomista sunnuntaipäivää! Pitäkää peukkuja että mulla olisi aamulla vähemmän hirveä olo!

Millainen teidän arkiruokavalio on? Mitä ruoka-ainetta ilman ette pärjäisi arjessa? Mikä on teidän lemppari arkiruoka? Syöttekö usein lounaaksi jämiä vai ollaanko me ainoita laiskoja? :D


24 Responses to “Ruokaviikko”

 1. Kaisu sanoo:

  Ruokajutut on lähellä minun sydäntä kun elämäntapamuutoksen kautta kohta 2v sitten aloin näitä asioita ajattelemaan enemmän. Huomasin että lapsille proteiinin saanti on hankalampaa etenkin aamupalalla ja välipaloilla joten nykyisin laitan aina maustamatonta rahkaa lasten jugurtin sekaan. Meillä ei syödä maku jugurttia olenkaan vaan se makeutetaan itse marjoilla tai piltillä. Marja ja hedelmä piltit tulee pysymään meidän ostoslistalla vaikka lapset kasvavat aikuisiksi. Ne on helppo hätävara moneen. Yhtenä päivänä laitoin lapsille raejuustoa ja luumu pilttiä välipalaksi ja he tykkäsivät. Etkö voisi jakaa sun pinaattilättyreseptiä meillä kun ne syödään kaupan tiskistä… Se on sellainen minun ”mennään mistä on aita matalin” juttu lasten kanssa. Yritetään syöttää kaikki kalat, lihat, kanat jne lapsille, valitettavasti välillä huonolla menestyksellä :( Viime aikoina olen 1-2 kertaa viikossa tehnyt jauhelihapullia tai pihvejä ja tarjonnut bataatin kanssa ja siitä lapset tykkäävät. Vihanneksia, marjoja ja hedelmiä kyllä syödään paljon. Yritän saada lapset syömään kaikkia mutta nyt kun vanhimmalla ikää kohta 5v. niin ei ihan helppoa. Hän joka 1-3v söi parsat, kukkakaalet, salaatit jne ilman mitään ongelmia… Ei aina ihan helppoa mutta periksi en anna. Yritetään vältellä sokeria mutta nipottamaan en aloita :D

  • Iina sanoo:

   Teidän ruokavalio kuulostaa tosi hyvältä! :) Toi onkin tosi hyvä kikka että laittaa rahkaa jugurtin sekaan, kiitos vinkistä! :) Voin mä jakaa sen pinaattilettureseptin täällä, pitäisikin tehdä niitä taas ruuaksi pitkästä aikaa :) Ja joo, meillä kans nuorempi nirsoilee välillä, Tiara syö melkeinpä mitä vain. Jännä nähdä miten kehittyy tästä kun tytöt kasvaa :D

 2. st.brigitten sanoo:

  meillä on aika sama kuin teillä, etenkin noisa lihoissa että punasta lihaa on meillä vähiten, kalaa ja kanaa eniten. teen kaiken ite alusta loppuun, esim mysli on itsetehtynä paljon parempaa ja rauhottaa mieltä kun tietää mitä sisältää ja on takuulla täysin sokeritonta ;) sokeria jos tarvii johonkin esim. leipomiseen niin käytän raakaruokosokeria. vehnä ollaan korvattu speltillä, mutta suositaan tattaria,hirssiä ja ruista :) meillä varmaan luottoruoka on falafel tai kasvismuhennos…uuniruokia tulee tehtyä paljon arkena kun ovat nopeita tehdä vaikka valmistmisessa menee aikaa. sen ajan voi olla vaiks takapihalla :) mekin tehdään ruokaa niin että samasta syödään lounas+päivällinen.

  • Iina sanoo:

   Haha, mä oon niin laiska etten oo saanu aikaseksi tehdä mysliä itse :D Mut toi mitä me syödään on ihan oikeesti sokeritonta ja hyvää, eikä sellasta moskaa niinku joku perus hedelmämysli :D Mä käytän intiaanisokeria nykyään jos johonkin täytyy laittaa. Ja speltti ja ruis on kans kovassa huudossa, etenkin noissa piirakkapohjissa :) Falafel voiskin olla hei hyvä, sitä en ookaan tehnyt vielä ikinä! Kiitos vinkistä :)!

 3. Noora sanoo:

  Me syödään aika perinteisiä ruokia useimmiten. Kiusaukset, keitetyt perunat/muusi jonkun kastikkeen kera, keittoruokia ja tietty pastajuttuja jonkin verran. Kanaa ei tällä hetkellä useinkaan, koska mua ällöttää näin raskausaikana se yli kaiken. Aina kuuluu ateriaan myös tuoreita rehuja, varsinkin pojan lautasella on aina vähintään kirsikkatomaatteja tai kurkkua. Äiti joskus vähän lipsuu jos ei tee mieli vihanneksia… Lapsi syö lähes aina aamuin illoin puuroa, joskus puuron tilalla on smoothieta, hedelmiä, leipää tai jogurttia. Mies syö usein eri ruokaa kuin me ja siksi syödäänkin lapsen kanssa lähes aina kaksi päivää samaa ruokaa, mikä vähän ärsyttää mua koska kyllästyn helposti. Poika kuitenkin syö mukisematta mitä vain, joten ehkä mäkin siedän pahaa mikrotettua ruokaa. Varsinkaan kun ruuanlaitto 1,5vee uhmatuhma jalassa roikkuen ei ole varsinaisesti mikään kovin rentouttava kokemus. :D

  Pakko muuten jakaa mun lempparipohja suolaisiin piirakoihin! Eli 1 prk maitorahkaa, 50g pehmeää voita ja n. 3dl vehnäjauhoja ja toki ripaus suolaa. Sekoita, painele vuokaan ja esipaista 10 min ennen täytteiden levittämistä. Ruokaisampaa ja silti kevyempää kuin peruspohja. :) ja hyvää!

  • Iina sanoo:

   Perinteisetkin ruuat on jees! Mut mä kans kyllästyn nopeesti, enkä yleensä laita samaa ruokaa kun max pari kertaa kuussa, ja mulla loppuu perinteisten kanssa hyvin nopeasti mielikuvitus! :D ja joo ei oo rentouttavaa laittaa ruokaa varmasti jos joku roikkuu jalassa, itse muistan viime vuodelta Zeldan ensimmäisten kuukausien itkuisuuden ja sen miten hankalaa ruuanlaitto oli silloin :D Kiitos piirakkapohjavinkistä, toi vois olla tosi hyvää! Ja vehnän vois varmaan korvata speltillä tai ruisjauhoilla :)!

 4. Heidi sanoo:

  Viime aikoina on tullut syötyä hurjasti keittoja ja salaatteja, tässä muutama vinkki:
  Bataatti-peruna-porkkanssosekeitto; keitä pehmeäksi edellämainitut ja yksi sipuli, blendaa pienen vesimäärän kanssa ja lisää joukkoon ruokakermaa, koskenlaskijaa tms. ja rakuunaa.
  Tacosalaatti; periaatteessa kaikki tacoainekset mutta tacokuoren korvaa päälle krutonkien sijasta murusteltavat maissilastut :)
  Yksi juttu joka toimii erittäin hyvin salaattiin on myös paistettu halloumi, kannattaa liottaa ennen paistamista turha suolaliemi pois. Toimii myös naposteltavana suolaisen nälkään :D

  • Iina sanoo:

   Sosekeitto kuulostaa ihanalta, sitä en ookaan tehnyt vielä! Kiitos ohjeesta! :) Musta vaan tuntuu että keitosta jää mulle aina nälkä, mut lounaaksi se vois toimia! :D Tacosalaattia mekin ollaan tehty, mulla on ohjekin siitä täällä kun tehtiin sitä ekan kerran joskus uutenavuonna 2011-2012 muistaakseni. Kiitos kun muistutit, se on sellanen unohdettu herkku jota pitäis ehdottomasti taas tehdä! Ja halloumi on kans yks meidän suosikkeja, mutta syötiin sitä kesällä niin hulluna että pakko kokeilla välillä vähän taas muitakin juustoherkkuja! Juustot on kyllä mun rakkaus, ne on niin nam!! :D

 5. Siiri sanoo:

  Syötte usein aika erikoisia ruokia :D sehän on hyvä että lapset tottuu mutta ettekö ikinä syö vain kinkkukiusausta tms? :D

  • miisa sanoo:

   Ei nuo kyllä mun mielestä mitään kovin erikoisia ole, paitsi ehkä tuo persimon-salaatti kun persimon on mulle ihan vieras, en ole ikinä edes maistanut sitä :D

  • Iina sanoo:

   Haha :D no siis ollaan me joskus syöty kinkkukiusaustakin ja se on hyvää, mut teen senkin vähän eri tavalla kuin perinteinen versio. Mä tykkään kokeilla kaikkea erilaista! :) Mut mä en taas itse hirveesti tykkää mistään lihakeitoista tai nakkikastikkeista niin siksi en niitä myöskään laita :D

 6. Lilla sanoo:

  Aika samoilla linjoilla mennään täälläkin. Meidän poitsulla (kuukauden Zeldaa nuorempi) on tosin nyt ”en-syö-mitään” -kausi, joten ruoanlaitto on välistä äärimmäisen turhauttavaa, kun sihtikurkulle ei tahdo kelvata mikään :( Siitäkin huolimatta tarjoilen vaihtelevasti kalaa, kanaa ym. Välistä menee pari lusikallista, mutta toisinaan ei suostu edes maistamaan, huoah. Syökö teidän lapset hyvin vai onko nirsoilu tuttua myös siellä? Olisko sulla vinkata joitain teidän lapsosten lempiruokia? Itsellä kun alkaa jo mielikuvitus loppua…

  • Iina sanoo:

   No Tiaralla on ollut noita kausia kans ja mennyt aina ohi, Zeldalla on parhaillaan juuri menossa sellainen nirsoilukausi. Välillä uppoaa kaikki ja välillä ei taas mene edes jugurtti, hmph! Meidän lasten ehdottomia lemppareita on lasagnette kesäkurpitsalla, pasta carbonara ja sit kaikki salaatit, ja itsetehty pizza kun sitä on helppo Zeldankin syödä silloin kun lusikka ei kelpaa :D tsemppiä!

 7. meillä näin sanoo:

  Meillä ei ole vielä lapsia mutta esikoista odotellaan. Pyrin pitämään ruoka-ajat säännöllisinä, aamupala on arkisin 7 aikaan ennen kouluun lähtöä, lounas koulussa 11.30, koulun kahvi/teetauko 14.00, kotiin tullessa yleensä n. 16 maissa haukkaan jonkun leivän, ja iltakuudeksi on sitten päivällinen kokattuna. 21-22 aikaan jotain iltapalaa.
  Viikonloppuna sitten aamupala myöhempään, ja päivällinen aikaisemmin, kun on aikaa kokata aiemmin.

  Riisit, makaronit, leivät meilläkin täysjyvää suurimmaksi osaksi. Välillä tulee hommattua ei-täysjyvää, esim. spagetti on vaan niin paljon parempaa vaaleana.
  Olen huono tekemään kalasta mitään kun en pidä raa’an kalan käsittelystä sitten yhtään (ja tuore kala on kallistakin), niin kala on lähinnä pakastimesta, ja onneksi kouluruokana on viikottain jotain uunilohta kalaruokana. Kanaa syön aika paljon, silloin tällöin nauta tai sikanauta jauhelihasta ruokaa. Ruokakermat kasvispohjaisina.
  Perunaa syödään aika harvoin, mutta silloin teen yleensä muusia, lohkoperunoita tai ihan vain keitän perunat. Kasviksia pyrin syömään joka aterialla, esim. välipalaleivälle salaattia, tomskua, kurkkua, lounaalla ja päivällisellä salaattia, ”naposteluhimon” joskus iskiessä pikkuporkkanoita tai paprikatikkuja. Nyt raskaana on ollut myös ihan hirveä himo punajuureen, mutta kohtuudella olen yrittänyt sitä syödä nitraattien takia.
  Samoin tulee tehtyä erilaisia smoothieita. Helppo syödä hedelmiä, laittaa vain kulhoon ja sauvasekoittimella mössöksi. Loraus piimää, maitoa tai mehua sekaan ja eikun juomaan.

  Mullakin kyllä rajoittaa että olen allerginen monille hedelmille. Olisi ihana löytää jotain uusia hedelmiä mitä voisin syödä..

  • Iina sanoo:

   Teidän ruokavalio kuulostaa tosi hyvältä! :) Ihanaa että ruokatavat on kunnossa jo ennen lapsia, mä olin itse tosi tosi huono syömään ennen kun tulin äidiksi. Tykkäsin kyllä monesta ruuasta, mutta olin niin pirun laiska ruuanlaittaja että siksi söin huonosti. Sitten kun Tipakin alkoi syömään meidän kanssa samaa ruokaa, tuli ruuanlaitosta vasta kunnolla tärkeää ja sellaista että siihen jaksaa panostaa melkein jokaisena päivänä! :) On tosi inhottavaa kyllä olla allerginen hedelmille, ne on niin herkullisen näköisiäkin kaikki että ketuttaa kun ei voi syödä :D

 8. Elisabet sanoo:

  Jee, mä tykkään näistä ruokapostauksista tosi paljon! Etsiskelin aina uusia vinkkejä tuonne keittiön puolelle ja näistä saa aina sitä jotain uutta. Musta on kivaa suunnitella ruokalistoja ainakin viikon ajaksi, mutta hyvin usein tuntuu, et ne samat ruuat pyörii joka viikko. Netti on siinä ihan jees kaveri, mut aivan mahtavaa on lemppari blogista napata ohjeita! Kiitos siitä ja toivonkin suuresti, et jotain ruokaviikko-tyylisiä postauksia tulisi aina välillä. :) Teillä tuntuukin olevan myös erilaisempia ruokia. Syökö myös Zelda tuota chorizo ruokaa kuten muutkin? Tämmöinen kysymys vaan, koska kai mä oon vähän arka antamaan jotain uutta ja erilaista omalle tyttöselle. :D Tuo ruoka vaikuttaa kyllä semmosella, että tekis mieli kokeilla koko perheelle.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon! Kiva että tykkäät näistä ja saat vinkkejä :)! Ja meillä kaikki syö samaa ruokaa, paitsi jos teen jotain missä on paljon chiliä (esim avokadopasta tai guacamole) niin teen lapsille chilittömän version omaan kulhoon muuten samoilla aineksilla. Mä käytän tosi paljon mausteita, mutta vähän suolaa. Lapset syö myös mausteisia ruokia mielellään mutta liian tulista ei viitsi heille laittaa tietenkään! :D Mut chorizo ei oo ainakaan ollut liian tulista! :)

 9. Ette tosiaan ole ainoita ”laiskoja” lounaan suhteen! :D Jämillä tai jollain superhelpolla mennään meilläkin! Kirjoittelinkin just viime viikolla meidän syömisistä:
  http://www.lempiblogi.fi/ruoka/mita-meilla-syodaan/

  Toivottavasti et tule kovin kipeäksi!

 10. Annis sanoo:

  Siis te ootte kyllä tosi usein kipeänä! :o :(

  • Iina sanoo:

   No se varmaan vaikuttaa täällä siltä, että ollaan usein kipeänä, kun tänä syksynä tosiaan kahdesti oltu flunssassa, mutta se tulee meillä aina sellasena dominoefektinä että ensin sairastuu yksi ja sitten loput vuorotellen, ja se yksi flunssa viipyy meillä ainakin pari viikkoa kun kiertää kaikki läpi.. Tyhmää! :(

 11. Linkku sanoo:

  Teidän ruokavalio kuulostaa mun korvaan kyllä tosi hyvältä! Ja niin sen pitäiskin mielellään mennä että kalaa ja kanaa käyttäis enemmän kuin punaista lihaa :) Ja välillä ihan kasvisruokaakin. Oon tosi innostunut näistä kun koulussa oli just ravitsemustiedettä jokin aika sitten ja se oli musta tosi mielenkiintosta :D

 12. tuua. sanoo:

  Hei osaatko sanoa paljonko on yhdessä creme fraiche -purkissa? Täällä meillä päin kaikki jutut on eri kokoisia kun siellä Suomessa ja haluaisin mielelläni kokeilla sun ohjeita:)
  Vähän myöhässä kommentti, toivottavasti huomaat vielä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.