Perheen kesken risteilyllä

10.11.2014

Kävi hauska sattuma näiden laivareissujen kanssa: juuri samana päivänä, kun olin varannut minulle ja Otolle kahdenkeskisen reissun Tukholmaan, saimme kutsun Silja Linen perhebloggariristeilylle uudelle Silja Symphonylle. Siten siis päädyimme matkustamaan laivalla kohti Tukholmaa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Mutta oikeastaan tämä meni aika kivasti näin, ei tullut huono omatunto omasta risteilystä, kun tiesi että lapsetkin pääsevät seuraavana viikonloppuna pallomereen ja muumidiskoon.

IMG_1343x tihlkokokokoVierailimme lasten kanssa uudella Silja Symphonylla tutustumassa heti remontin valmistumisen jälkeen muutama viikko sitten, mutta oli kyllä hauska päästä ihan kunnolla risteilemään nyt. Meillä oli pari pientä bloggaajakokoontumista koko viikonlopun aikana, muuten sai oleilla ihan vapaasti oman perheen tai tuttavaperheiden kesken. Otsikoin viimeksi parin tunnin ravintola-siljaland -testivierailun jälkeen postaukseni otsikolla Lapsiperheiden unelmalaiva. Se piti kyllä aikalailla paikkansa, mitä suurimmissa määrin.

aamiainenjajätski IMG_1899x tihkooMeidän lapset ihastuivat tokalla vierailulla uuteen 5. kannen Silja Landiin niin paljon, että he eivät muumidiskon lisäksi halunneet muuta tehdäkään koko vierailulla, kuin olla siellä. Tukholmassa toinen kysyi vähät väliä ”Koska mennään laivalle että pääsen pallomereen?”, jota toinen säesti toistamalla ”Mereen!” ja lisäämällä ”Tihkooon!”. Saatiin me onneksi muutakin tehtyä Tukholmassa, kuin vakuuteltua että kyllä sinne pallomereen vielä päästään, mutta siitä lisää erillisessä postauksessa, haha! Tiara oli onnensa kukkuloilla kun pääsi tanssimaan vähän vanhemman Rebekan kanssa diskossa, ja sai vielä valotikunkin.

Ehkä laiva on jopa liian mukava lapsille, jos niin voi edes sanoa. Kyllä me aikuisetkin toki viihdyttiin. Me käytiiin testaamassa myös Silja Landin uusi Spice Ice -jäätelöbaari, ja hyvää oli jätski! Saatiin vaan Oton kanssa syödä tyttöjenkin annokset, kun ei keskittyminen riittänyt jäätelöstä nauttimiseen ensimmäistä lusikallista enempää, kun vieressä houkutteli pallomeri liukumäkineen. Ei se haittaa, enemmän jätskiä meille!

IMG_1384x IMG_1388x IMG_1402xRuoka oli jälleen todella hyvää ravintola Sushi&Co:ssa, kuten ensimmäisellä maistiaiskerralla, ja Buffet ei ollut yhtään huonompi Symphonylla kuin viime viikonloppuna Serenadellakaan. Otto ei kauheasti ekan illan sushista innostunut, mutta mulle se on taas ihan ykkösherkkuja, eikä haitannut ollenkaan että ekana iltana illallinen oli Sushi&Co:ssa. Erikoisaamiaiset ravintola Tavolatassa antoivat hyvät startit molempiin päiviin, ja selvisin jopa eilisestä ilman päikkäreitä, toisin kuin risteilyiden jälkeisistä päivistä yleensä.

IMG_1948x IMG_1967x pallomeriiMe nukuttiin yömme 11. kannen DeLuxe-hytissä, johon saimme Tiaralle lisävuoteen nojatuolista, sekä Zeldalle matkasängyn ihanilla prinsessalakanoilla. Hytti oli hulppean tilava verrattuna viime viikonlopun perus promenadeen, ja mahduttiin oikein mukavasti sinne koko perhe. Promenadehytti menee kahdenkesken oikein hyvin, mutta neljästään isompi on mukavampi. Meidän käytävä oli suhteellisen rauhallinen vaikka olikin viikonloppu, ja nukuttiin kumpikin yö siis ihan mukavasti.

Risteilyn tarjosi Silja Line.

Ihan huippu reissu kyllä kertakaikkiaan, mutta nyt on pakko pitää pieni tauko tästä risteilemisestä. Kolme risteilyä vuoden aikana ei ole paljon, mutta kaksi viikon sisään tuntuu jo vähän. Nyt kaipaan sellaista rauhallista viikonloppua kotona lasten kanssa, kokkaillen, ulkoillen ja siivoten. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille<3


6 Responses to “Perheen kesken risteilyllä”

 1. Vivian sanoo:

  Ihanalta vaikuttaa teidän risteily myös koko perheen kesken!:) Symphonylla oli kyllä ihanat tilat lapsille, meidän tapero viihtyi pallomeressä myös todella hyvin, kun ei meinannut malttaa pois lähteä. Risteily on muutenkin helppo tapa matkustaa lapsen tai lapsien kanssa, kun pääsee liikkumaan vapaammin ja on paljon aktiviteetteja.:)

 2. Siiri sanoo:

  Miten lasten kanssa nukutaan laivalla? Siis voiko enää jutella yhtään kun he nukkuvat? 😀

  • Iina sanoo:

   Hahaa no riippuu varmaan lapsista, ja siitä millaiset unenlahjat heillä on 😀 Me kyllä juteltiin, katsottiin pimeässä leffaa ja valvottiin vaikka lapset nukkui! 😀

 3. syysmama13 sanoo:

  ihanat noi zeldan legginssit! täytyykin käydä lindexiltä niitä pojalle metsästämässä! lepakkopaitoja tullut ostettua useita viime aikoina, mutta housuja ei vielä oo!
  tää ei nyt liity tähän postaukseen (ennemminkin vaikka tohon teidän tukholma-päivä postaukseen), mutta kysyn silti. usein blogeissa näkee lapsilla syksyllä/talvella takin ja farkut tai vaikka legginssit. mitä teidän tytöillä on siellä housujen alla? meidän 1v pojalla on rattaissa toppapussi, mutta käytetään sitä pakkasilla vasta. eikähän se toppapussi toimi enää isommalla, joka ei istu rattaissa. etsiskelen siis vinkkejä, mitä laittaisin pojalle housujen alle, jos en laita toppapussia 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos, ne on kyllä tosi ihanat! 🙂 Meillä on tytöillä farkkujen tai leggingsien alla neulesukkahousut jotka lämmittävät hyvin. Ulkoillessa on aina haalari tai toppahousut, mutta kaupunki- ja kauppareissuilla noin pärjää ihan hyvin, mäkin käytän aina vaan farkkuja ja sukkiksia 😀 Ja kylmemmällä otetaan rattaissa istuvalle peitto mukaan! 🙂 Mutta tosiaan kaupungilla ollaan muutenkin melkein kokoajan sisällä, ja lapset kävelevät ja liikkuvat itsekin paljon niin pysyvät hyvin lämpöisenä! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.