Tukholman tunnelmat ja alkuviikon fiilikset

11.11.2014

Palataan vielä hetkeksi viikonlopun tunnelmiin, kunnes blogi pysyttelee ihan Suomen maan kamaralla ainakin loppuvuoden. Eilen keskityin vähän enemmän itse laivaan ja sen tarjontaan, tänään vuorossa niitä muita tunnelmia viikonlopulta.

Tukholmassa pyörimistä tosiaan siivittivät lasten kyselyt laivalle palaamisesta, mutta oli meillä silti oikein mukava päivä länsinaapurin pääkaupungissa. Edellisviikonloppuna oltiin shoppailtu ihan tarpeeksi meidän aikuisten tarpeisiin, ja lauantain reissu aloitettiinkin käymällä BR-lelukaupassa Gallerianissa. Gallerianin BR on kyllä jotain aivan erilaista kuin Suomen vastaavat, iso, tilava ja hyvin järjestelty. Kassoja on useampi, ja valikoimat kattavat. Ainakin tuo Itiksen BR tuppaa olemaan aivan täyteen ahdettu, pieni ja sotkuinen, ja vain yhdellä kassalla varustettu.

IMG_1884Koska joulu on tulossa pian ja silloin saa lahjoja, me sovittiin lasten kanssa että he saavat valita tällä kertaa vain yhdet pienet jutut mukaansa. Zelda halusi pienen sementtiauton, ja Tiara halusi Disneyn Palace Pets -pandan. Lisäksi ostettiin kolme Littlest Petshop -hahmoa, ja harjoitussaksia Tiaralle, joilla voi siis leikata ainoastaan paperia. Tytöt olivat oikein tyytyväisiä saamisiinsa, ja siinä lelukauppaa rauhassa tutkiessa saimme lapsilta aika selkeät joululahjatoiveetkin selville, niistä lisää joulukalenterissa.

tukholmaaaaaPyörittiin Gallerianissa aamun ensimmäiset pari tuntia, minkä jälkeen lähdettiin katsomaan Åhlensin joulukoristetarjontaa. Sieltä tytöt saivat valita mukaansa yhdet haluamansa koristeet oman huoneensa joulukuuseen. Tiara valitsi ihanan, yllättäen pinkin, robotin ja Zelda halusi ehdottomasti pienen punaisen auton. Tyttöjen joulukuusesta taitaa tänä vuonna tulla aikamoisen blingbling, ja ilon ja värien täyteinen, juuri niinkuin pitääkin.

IMG_1860xLoppuiltapäivä me kierreltiin kävelemässä ja nauttimassa auringosta, käytiin kurkkaamassa kuninkaanlinnaa ja vanhaa kaupunkia pitkästä aikaa, niissä ei olekaan tullut käytyä vuosikausiin kun shoppailu on aina vetänyt pidemmän korren lyhyillä reissuilla. Seuraavalla kerralla olisi kiva viettää Tukholmassa vähän pidempi aika, vaikka muutama päivä, ja käydä lasten kanssa katsomassa Skansen, Junibacken, Wasa-museo ja muut oman lapsuuden suosikit.

IMG_1866Sain reissun aikana tavata paljon kivoja, uusia ja ennestään tuttuja kollegoita, ja viettää enemmän aikaa Magicpoksin Majn kanssa, johon tutustuin viimekevään minimuotikirppiksellä. Meidän Tiara ihastui ikihyviksi diskokaveriinsa Rebekkaan, ja Zeldakin yritti pysyä isompien perässä! Meillä taas oli Majn kanssa oikein mukavaa perjantaina, kun miehet menivät lasten kanssa nukkumaan ja me käytiin lasillisella Atlantiksessa.

tukholmaaaMeidän ”rauhallisen” kahdenkeskisen juttutuokion aikana saatiin mm. banaani lahjaksi, ja eräs herra kutsui meitä ”vanhemmiksi naisiksi” vaikka oli itse samanikäinen kuin minä! En kestä, niin hauska ilta! Oli vähän surkuhupaisaa  kerta toisensa jälkeen toistella että joo kiitos me nyt haluttaisiin vain rauhassa jutella kahdestaan, kun joku yritti istua pöytään. Mutta kieltämättä ihan imartelevaa, paitsi se ”vanhemmat naiset” -osuus, joko me muka näytetään vanhalta, hahah! Kiitos Maj ihanasta seurasta!

Nyt taitaa olla aika sanoa Tukholmalle vähäksi aikaa heipat, vaikka se ihana kaupunki onkin, ja keskittyä ihan vaan Helsinkiin. Ihanaa olla kotona taas, ja ihanaa kun kiireet alkavat parin viikon päästä ehkä vähän jo helpottaa. Ensi viikonloppu tekee varmaan paljon, kun saadaan vain olla kotona, eikä tarvitse lähteä minnekään ensimmäistä kertaa kuukauteen.

Kirjoittelin perjantaina itseasiassa postausta kuluneiden viikkojen tunnelmista, mutta en jostain syystä vaan sitten halunnutkaan sitä julkaista. Tiivistettynä niin, että kiirettä on piisannut, vastoinkäymisiä sitäkin enemmän, ja hieman väsyttää. Mutta fiilis on kuitenkin hyvä ja odottava, ehkä mä avaudun vielä enemmän teille kunhan saan rauhassa miettiä sanojani!

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille <3


7 Responses to “Tukholman tunnelmat ja alkuviikon fiilikset”

  1. andree sanoo:

    Eikä, ihanaa että teilläkin on noin että tytöt saa valita omat joulukoristeet! Meidän perheessä on ollu kans jo pitkään perinteenä et kaikki saa valita yhden joulupallon/-koristeen kuuseen laitettavaksi ja koristeluvaiheessa on aina rituaalina ripustaa kaikki vuosijärjestyksessä 😀 Kyllä sieltä löytyy ihan hirveitäkin juttuja mitkä kuvasti omaa elämäntilannetta joskus (esim vuoden 2005 järkyttävä musta korsettisydänjuttu mikä oli aika angst) ja niille on sitten kiva nauraa! Oma suosikki on kuitenkin hopeinen simppeli pallo vm. 1997, yllättävän klassinen valinta 4-vuotiaalta minulta 😉 Tää pallo-operaatio on mun suosikkiperinne jouluna!

    • Iina sanoo:

      Ei vitsi, nyt mä aion todellakin pitää tästä perinteestä kiinni kun luin sun kommentin!! 😀 Mä haluan nähdä millaisia koristeita tytöt valitsevat teini-iässä hahahaa :DD! Sulla oli kyllä hyvä maku 4-vuotiaana 😉 Ihana perhe sulla!! 🙂

      • andree sanoo:

        Joo kannattaa, ehdottomasti!!! 😀 Joulukuusi on kyllä aika sekametelisoppa aina kun sieltä löytyy nää kaikki hirvityksetkin mutta se on joka vuosi silti niiiiin kaunis (ja täynnä)!!! Kannattaa sit ehdottomasti kirjottaa ylös että minkä vuoden pallo on mikäkin koska ei niitä muuten muista hahaha 😀

  2. Hanna sanoo:

    Moi Iina! 🙂
    Oon lukenut sun blogia jo jonkin aikaa, mutta nyt jotenkin rohkaistun kommentoimaan. Halusin vaan sanoa, että mun elämän tilanne on aivan eri, kuin sun, mut silti tykkään tästä sun blogista ihan valtavasti! Vaikutatte tosi ihanalta perheeltä. <3
    Kaikkea hyvää ja kivaa joulunodotusta!

  3. Lina sanoo:

    Nyt tuli kyllä armoton palo ruotsinlaivalle! Harmi vaan kun täältä pohjoisesta lähdettäessä se on niin hankalaa 🙁 Jos ensi kesänä sitten.
    Mukavaa joulun odotusta teidän perheelle!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.