Itsenäisyyspäivän iloa

06.12.2014

Elämä alkaa taas pikkuhiljaa voittaa täälläpäin! Pari yötä on nyt sujuneet rauhallisemmin, alle viidellä herätyksellä, ja olo alkaa olla meillä vanhemmillakin vähän pirtsakampi. Viime yö sujui Tipan osalta jo oikein mallikkaasti, mutta nuoremmalle neidille tuli jonkinlainen kauhukohtaus yöllä, mitä me vähän säikähdettiin. Olin kyllä lukenut asiasta, että ne ovat tavallisia pienillä lapsilla, mutta kumpikaan tytöistä ei koskaan ennen ollut sellaista saanut ja siksi vähän säikähdin ensin. Onneksi osattiin pysyä itse kuitenkin ulospäin rauhallisena niin pikkuinenkin sitten rauhoittui siinä, ja meni ihan tyytyväisenä jatkamaan unia omaan sänkyyn.

P1010068x zeldaihanaTänään on koristeltu joulukuusta, herkuteltu oikein todenteolla ja katsottu tietenkin linnanjuhlia. Ihasteltiin pukuja Tiaran kanssa, ja myös kampauksia, koruja ja meikkejä. Musta oli tosi fiksusti järjestetty toi että Yleltä tuli erikseen Areenassa pukulähetys, koska kieltämättä ainakin mulle ne puvut on juhlien katselussa se the juttu! Juontajat olivat myös mun makuun, ja oli ihana kun kerrankin juontajat oikein keskittyivät niihin pukuihin, eikä niin että aina välillä olisi vaan kommentoitu jotain pukuihin liittyvää.

Juhlissa oli kyllä jälleen kerran monia ihan uskomattomia pukuja, mun mielestä ehkä hienoin niistä oli se Satu Taiveahon päällä ollut Outi Pyyn Nespresson kahvikapseleista tekemä puku joka kimalteli niin kauniisti. Miten mieletön idea tehdä kierrätyspuku, ja vielä kahvikapseleista! Niin arkinen asia joita meilläkin lentää kierrätykseen monta päivässä, ja muuntautuu niin hienoksi, en voi lakata ihastelemasta. Myös Elastinen oli supertyylikkäänä Tom Fordin puvussaan ja tykkäsin kovasti myös Sari Helinin puvusta.

P1010198x P1010204x P1010217xSyötiin Itsenäisyyspäiväillalliseksi broilerin pintamaustettuja sisäfileitä, uunijuureksia ja tuorejuustokastiketta. Tykkään tosi paljon uunijuureksista, ja lapsillekin ne maistuvat oikein hyvin kun muotoilee ne pitkuloiksi ja esittelee ne porkkanaranuina, haha! Illallinen nyt oli aika tavanomainen, niin päätettiin tehdä oikea herkkuiltapala, reseptillä jonka sain Tyyliä Metsästämässä -Veeralta eräällä pressilounaalla kun istuttiin samassa pöydässä. Kiitosta vain Veera, veivät kielen mennessään, näitä on pakko tehdä joka ilta jouluun asti vähintään kun ovat niin helppojakin vielä!

tortutVuohenjuusto-viikunahillotortut

  • 1pkt torttutaikinalevyjä
  • 1 prk viikunahilloa
  • 1pkt vuohenjuustoa

Sulata torttutaikinalevyt ohjeen mukaan, ja muotoile haluamallasi tavalla. Lisää nokare viikunahilloa, ja vuohenjuuston palanen ja paista 225 asteisessa uunissa. Nauti, paljon!

P1010311xKotona on kyllä niin ihanan jouluisa tunnelma nyt kun kuusi on koristeltu, ja ollaan kuunneltu joululauluja, syöty (vaikkakin vähän erilaisia) torttuja ja nautittu rauhasta. Onneksi joulun aikaa on vielä jäljellä monta viikkoa, siitä ei voi saada tarpeekseen! Nyt mä taidan ottaa Oton mulle ostaman Fazerin konvehtirasian esille, ja alkaa katsomaan jotain leffaa sen kainalossa. Hahaa Ei olla vieläkään (!!!) päästy yhteisymmärrykseen sarjasta, teidän kymmenistä huipuista vinkeistä huolimatta, joten ollaan sitten katsottu leffoja nyt joka ilta.

Mä toivotan aivan ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille, ja palailen huomenna joulukalenterin ja muiden juttujen merkeissä! Joulukalenteri myöhästyy aamuysistä hetkisen, koska mun täytyy tehdä luukku huomisaamun aikana, mutta on kuitenkin tulossa!

Miten teillä on juhlittu itsenäisyyspäivää? Katsoitteko linnan juhlia? Kenen puku oli lemppari? Onko teillä muita hauskoja torttujen tai muiden jouluherkkujen tuunausvinkkejä?


13 Responses to “Itsenäisyyspäivän iloa”

  1. Vivian sanoo:

    Aivan ihania kuvia, tosi kauniit värit ja valoisuus.:)

  2. mariaaaaaa sanoo:

    ihanan ilosia kuvia! mä oon ollu kotona ja poikaystävä töissä, boooooooooooring! eikä meillä oo yhtään joulukoristeita kun ei semmosia omisteta 🙁 voihan vitalis

  3. Nimetön sanoo:

    Näytät tosi kauniilta tän postauksen kuvissa ja tytötkin ihania! (: Erikoismaininta myös tuosta vuohenjuusto-viikunahillotorttujen ohjeesta, kuulostaa niin hyvältä että pakko kokeilla mahdollisimman pian 🙂

  4. A sanoo:

    Koska ilmoitat sähköhammasharjan voittajan?

  5. Annaby sanoo:

    Ihania kuvia 🙂 noi viimeset herkut näyttää aika kokeilun arvosilta

  6. Hemu sanoo:

    Hei, laitoitko noihin torttuihin tuon vuohen juusto alle sekä päälle viikunahilloa vai pelkästään alle? 🙂 Ajattelin tehdä näitä lauantaina vieraille, kun ilmeiseti ovat olleet herkullisia ja sopivat juuri pikkujouluaikaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.