Ihana alkuviikko

28.01.2015

Moikka! Tähän alkaneeseen viikkoon on mahtunut paljon enemmän kuin osasin odottaakaan, paljon hyvää ja ihanaa. Ollaan nähty kavereita, vietetty ihania hetkiä kotona legojen ja barbien kanssa ja pyörähdetty keskustassa pariinkin otteeseen. Eilen Tiaralla oli kerhopäivä, ja illalla mä näin mun ystävää Emmistä, joka asuu Rovaniemellä, mutta oli läpikulkumatkalla täällä kun tuli ulkomaanreissulta takaisin. Me istuttiin ensin Burger Kingissä ja sitten Starbucks’issa monta tuntia ja vaihdettiin kuulumisia, ihan rauhassa. Ollaan kyllä nähty viime vuonnakin useamman kerran, polttareissa, häissä, juhannuksena ja mun synttäreillä, mutta joka kerta isossa porukassa, juhlissa, jolloin ei ole hirveästi ehtinyt randomhöpöttelemään vaan mitä mieleen juolahtaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa tervetullutta vaihtelua siis tämä, että voi jutella ihan rauhassa ja kasvotusten, meidän maratonipuheluissa kun tuppaa aina puutumaan käsi vähintään. Parasta on kyllä se, että vaikka nähdään superharvoin, tuntuu aina kun ei koskaan oltaisikaan oltu erossa. Meidän kolmen hengen porukka johon myös Netta kuuluu, on pitänyt yhtä jo vuodesta 2007, ihan hullua että siitä on jo kohta kahdeksan vuotta kun me tutustuttiin! Silloin ei kyllä käynyt mielessäkään että nämä ihanat neidit olisivat pian jo meidän lasten kummitätejä ja mun kaasoja, ja herregud jälleen päästään aiheeseen ”meidän häistä on kohta vuosi!”, what!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään käytiin Polhemilla pyörähtämässä tsekkaamassa kevään uutuuksia ja moikkaamassa ihania naisia, ja meidän tytöt pääsivät piirtämään ja tutkimaan ja höpöttämään. Zelda myös sovitteli innoissaan kevään aurinkolasiuutuuksia, ja rakastui kisulaseihin ihan totaalisesti! Sieltä lähdettiin moikkaamaan vielä Emiliaa ja Avaa, ja loppuilta kotona meni ihan hujauksessa. Meillä oli tänään aamulla korjaajat vaihtamassa keittiön tasoa, kun se oli kohonnut saumasta, ja tytöt olivat ihan ihmeissään kun kolme random miestä pyöri täällä useamman tunnin. Mutta kieltämättä ihanaa että se on nyt korjattu, pieni vika joka ei sinänsä vaikuta mihinkään mutta on jo pitkään häirinnyt silmää aina kun keittiössä on pyörinyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna onkin taas kerhopäivä, ja illemmalla mulla on yksi meno niin tytöt saavat olla Oton kanssa. Perjantaina taas Otolla on töiden jälkeen vielä blogimeno, joten silloin me ollaan vaihteeksi kolmestaan tyttöjen kanssa. Onneksi sitten koittaa viikonloppu, ja kalenteri näyttää tyhjää. Viikonlopulle ei ole sen enempää suunnitelmia vielä, paitsi jos ilmat sallivat niin me voitaisiin käydä ehkä luistelemassa Tiaran kanssa. Mulla on omat vanhat luistimet tallessa ja hyvässä kunnossa, mutta Tiaralle pitäisi käydä ostamassa ihan ensimmäiset luistimet. Millaiset luistimet (ja mistä) te olette käyneet ostamassa kolmevuotiaalle? Millainen on paras malli ja mistä löytyy parhaat valikoimat? Kypärä pitää tietenkin myös hankkia luistelua varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekemisentäyteinen viikko, mutta rennolla meiningillä. Paljon tekemistä ei tarkoita kiirettä, jos tekemiset on sopivan löyhällä aikataululla sovittu, ja varaa itse tarpeeksi aikaa kaiken hoitamiseen. Mulla on ollut nyt jo pari viikkoa aina vähän väliä sellainen olo että kohta tulen kipeäksi, vähän kurkku kipeä iltaisin tai nuhaa aamuisin, ja nytkin olen palellut hulluna sohvalla koko tämän ajan kun olen kirjoittanut postausta, vaikka päällä on villasukat, verkkarit, sukkahousut (???), toppi ja college. Pitää varmaan hakea peitto! Mutta mä en kyllä suostu nyt tulemaan kipeäksi, pitää jatkaa appelsiinien popsimista joka välissä niin jos se flunssa vielä pysyisi loitolla.

Oikein ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille <3

 


21 Responses to “Ihana alkuviikko”

 1. Niina sanoo:

  Mie hypistelin just vkloppuna Stadiumissa lasten harkkaluistimia, ne makso vajaa 20€ ja näytti kivoilta sekä vaikuttivat tukevilta. Ainut vain että tuollainen 2v taitaa olla vielä liian nuori luistelemaan 🙂 Ens vuona siis ajattelin Stadiumin valikoiman tsekata jos noin kohtuullisella hinnalla luistimet löytyis sillokin 🙂

 2. st.brigitten sanoo:

  Mä suosittelisin satsaamaan kunnon taitoluistimiin, niitä saa käytettynäkin suht järkevään hintaan esmes eri seurien ostetaan-myydään palstalta. Puhaltaa tai saunottaa vaan kuumaksi ja jalka sukan kanssa sisään niin muotoutuu oikeaan muotoon. Niissä on nilkka ihan erillä lailla tuettuna kuin ”markettiluistimissa”. (kauhee mainospuhe entisenä luistelijana ja luistelijan tyttärenä :P). Ihana tuo Tiaran nuttura <3 Meillä esikoinen käy baletissa ja sinne monesti teen samanlaisen 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei mahtava tuo saunoitusvinkki! 🙂 Mä vaan mietin just sitä että kannattaako ihan vielä satsata kunnon luistimiin kun se jalka kasvaa niiiiin hullua vauhtia, että pitäiskö odottaa vaikka ensi talveen niiden kanssa ja nyt aloittaa semmosilla harkkaluistimilla? 😀 Kiitoksia <3 Ja mä oon aina ihastellut balettitanssijoiden täydellisiä nutturoita ;)!

 3. Enni sanoo:

  Oot viemässä Tiaraa ensimmäistä kertaa luistelemaan joten suosittelen hokkareita! Potkut suuntautuu sillon oikeeoppisesti sivulle eikä taakseppäin niiku monelle käy taitoluistimissa jossa on ne piikit. Ja niitten pitää olla oikeen kokoset. Monesti pienille halutaan ostaa sellasia luistimia missä on turhan paljon kasvuvaraa, mutta luistimen pitäis istuu jalkaan niin hyvin että nilkka olis mahdollisimman tukevasti jotta ois helppo pysyy pystyssä! Urheiluliikkeissä missä on viellä alet ni on varmasti ihan muutamalla kympillä luistimia millä pääsette varmasti alkuun 🙂 Ite oon kyllä alottanu oman luistelu-uran ihan kaunoluistimilla joten eipä nekään huonot oo ;)!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos vinkistä! Mä en oo itse ikinä luistellut hokkareilla, mutta moni on niitä kehunut etenkin lapsille, niin siksi just kysyin vinkkiä 😀 Mutta hitsi, tässäkin taitaa olla omat mieltymykset kaikilla kun osa suosittelee toista ja osa toista! 😀 Ehkä pitää valita ne mistä Tiara tykkää itse eniten sitten! Kiitos vinkeistä<3

 4. Kiia sanoo:

  Urheiluliikkeistähän niitä.. Ja jos mahdollista niin kypärän lisäksi polvisuojat, ne ovat nimittäin tuusannuuskana mitä on näitä serkkuja opettanut luistelemaan.. 😀 ihania tyttöjä ja voimahaleja ettet sairastuisi! Kivaa kevättä teille kaikille! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa no joo polvisuojat kyllä vois olla kans tarpeelliset, vaikka meidän neidillä on kyllä niin superhyperpaksu haalari että se ainakin jonkun verran pehmittää! 😀 Kiitos haleista ja ihanaa kevättä sinnekin<3

 5. Jenni sanoo:

  Kun olin pieni niin mulla ja mun kaikilla sisaruksilla oli ensiluistimet sellaiset mihin pystyi laittamaan oman kengän ja niissä oli sitten remmit millä laitettiin kiinni. Näitä samaisia luistimia olen käyttänyt omilla lapsilla ja ovat toimineet mainiosti. Luistimissä oli kaksi terää vierekkäin joten tasapainoa pystyi harjoittelemaan näillä hyvin. Lapset ovat tykänneet kovasti näillä luistella! Pari kertaa käytettiin näitä remmiluistimia ja sitten siirryttiin oikeisiin!

 6. Laura sanoo:

  Moikka! Oliko sun blogissa ohje uuniporkkanoihin missä porkkanat pilkottiin tikuiksi (=ranskalaisiksi), maustettiin ja uuniin kypsymään? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hitsi kun mä en muista oonko julkaissut ohjetta vai pelkkiä kuvia! 😀 Mut mä teen aina niin et kilo porkkanoita, sit pilkon ne tikuiksi, sit kulhoon öljyä, hunajaa suolaa ja pippuria silleen sopivasti, pyörittelen porkkanat siellä ja paistan uunissa jonkun 25min 200-225 asteessa! 🙂

 7. Pii sanoo:

  Oletko kokeillut alkavan flunssan torjuntaan sinkkiä? Kuulemma pitäisi auttaa myös vastustuskykyyn, ja jos sitä ei syö säännöllisesti, niin aloitus heti flunssan ensioireiden ilmaannuttua. Itse ostin testiin vasta viikko sitten ihon vuoksi, joten flunssasta ei vielä kokemusta. Aina voi testata ja toivoa! 🙂

 8. RR sanoo:

  Me löydettiin kirppikseltä melkeen uudet, yli puolet halvemmalla kuin kaupasta…Kannattaa muuten melkeen hommata ristikkokypärä, kun jos kaatuu naamalleen niin ei hampaat ota osumaa…Vaik en kyl tiiä miten todennäköistä et niin kaatuu, meille vaan anoppi neuvoi noin 😀

  Siinä on kyllä perää, että mitä vanhemmaksi tulee sitä nopeampaa aika kuluu. Vaikka toisaalta on ihanaa seurata lasten kasvua ja kehitystä, ja jännä miettiä minkälaisia ne on vaikka teineinä, niin toisaalta joskus ihan sydäntä pakottaa kun ajattelee ettei ne oo tuommosia pikkuisia palleroita enää sitten 😀

  Hunajaa ja valkosipulia, sillä se alkava flunssa lähtee 😉

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Pitäis käydä kirpparilla, meillä ei vaan oo tässä ihan lähellä hirveästi kirppareita ja oon niin laiska lähtemään erikseen jonnekin ja siksi tulee usein käytyä kaupoissa eikä kirppareilla! 😀 Toi ristikkokypärä kuulostaa ihan järkeenkäyvältä kyllä! 🙂 Hunaja ja valkosipuli on kyllä jees, toivottavasti auttavat flunssaan! 😀 Kiitos vinkeistä ja ihanaa päivää<3

 9. Ilona sanoo:

  Mä suosittelen kans hokkareita, jos Tiara ei oo aiemmin luistellu 🙂 tai sit sellasia harkkaluistimia missä ei oo ollenkaa kärkipiikkejä, koska sillon just oppii luistelemaan oikein 🙂 Mäki opettelin hokkareilla luistelemaan ja sit ku opin ni sain ite päättää et haluun jatkaa niillä vai vaihtaa kaunoluistimiin 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hokkarit vois kyllä olla hyvät! 😀 Mut pitää varmaan ottaa ne mihin Tiara itse sitten lopulta tykästyy, se on ihan supertarkka kengistäkin että mikä tuntuu hyvältä jalassa ja mikä ei! 😀

   • Ilona sanoo:

    No joo se on tietysti totta, et itsehän sen sit tietää et mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei 🙂 mut jos ostaa vaik ihan normaalit kaunoluistimet ni kannattaa hioa piikit pois jos haluu 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.