Viikon arkiruoka #3

28.01.2015

Keskiviikko ja viikon arkiruoan aika! Teiltä tuli huippuja reseptivinkkejä edelliseen postaukseen, ja mä vähän soveltaen yhtä niistä kerkesin jo testaamaankin, herkkua oli ja aion kirjoittaa siitä täälläkin! Tänään kuitenkin luvassa meidän ultimate-arkiruokapelastus, joka on loistava vaihtoehto silloin kun tietää, että viikolla on tulossa kiireinen päivä jolloin ruuanlaitolle on aikaa tasan mikrolämmityksen verran. Tämä ruoka nimittäin riittää ainakin kaksi päivää, ja maut oikeastaan vain paranevat vanhetessaan, vähän niinkuin makaronilaatikko.

Nuudeliwokki, Oton esittelemä ruoka joka on ollut lasten suosikki siitä asti kun se meille tuli, on helppo ja nopea sapuska. Sitä voi pienillä jutuilla muunnella omaan makuunsa sopivaksi. Mä rakastan tulista ruokaa, kuten Ottokin, siksi meillä lapsiystävällinen nuudeliwokki maustetaan omalla lautasella Sriracha-kastikkeella, jota mä käytän enemmän kuin ketsuppia. Itse wokki me jätetään aika mausteettomaksi, ts. chiliä ei lisätä ollenkaan vaan ainoastaan nuudelimausteita ilman sitä, koska tuolla soosilla se on niin helppoa maustaa sitten itselle sopivaksi, kun vähemmän mausteinen versio sopii lapsille. Jos perheessä on pelkkiä tulisen ruuan lovereita, saa ruuasta ilman kastikettakin todella mausteisen, kun muistaa käyttää kaikki nuudelien chilimaustepussit (tai omaa chilimaustetta) maustamiseen. Ruokaa on myös helppo muuntaa vähähiilihydraattisemmaksi lisäämällä vihanneksia ja vähentämällä nuudelia.

Nuudeliwokki (ainakin 6-8 annosta)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

400g vähärasvaista naudan jauhelihaa

5 pussia nuudeleita (joko samaa makua kaikki tai eri makuja)

4-5 porkkanaa

1-2 paprikaa

1-2 sipulia

(Soijakastiketta & Srirachakastiketta)

Pilko porkkanat ohuiksi tikuiksi, ja sipulit ja paprikat sopiviksi suupaloiksi. Murskaa nuudelit niiden ollessa vielä pusseissa, ja ota maustepussit pois. Paista jauheliha, mausta pussilla nuudelimaustetta. Wokkaa vihannekset ja mausta toisella pussilla nuudelimaustetta. Keitä nuudelit nopeasti, kaada vesi pois ja paista minuutti tai kaksi pannulla. Sekoita kaikki yhteen ja tarjoile maustekastikkeiden kanssa tai ilman.

Tämä on meidän sellainen ns. peruspohja tälle, tätä ruokaahan on tosi helppo muunnella mausteiden lisäksi myös vihanneksilla, voi laittaa valkosipulia, purjoa, sitruunaruohoa, kesäkurpitsaa, parsakaalikin varmasti sopisi tai erilaiset sienet, tai miksei joku perus herne-maissi-paprikakin tuoreiden vihannesten lisäksi. Mä en itse tykkää kauheasti pakastewokkivihanneksista, koska tuoreet on niin paljon rapeampia ja maukkaampia kypsennettynäkin, mutta nekin varmasti tähän sopivat ihan yhtä hyvin.

Oletteko te maistaneet Srirachaa? Mä syön sitä nykyään kaikkien tomaattisten pastojen kanssa, pizzan kanssa, nuudeliruuissa ja se sopii kaikkeen!

 


25 Responses to “Viikon arkiruoka #3”

 1. ... sanoo:

  Pakko kokeilla! Meillä kohta 5v poika joka on todella nirso ruuan suhteen, hänen lempparihin kuuluu makarooni ja nuudelit 😀 jospa tää kelpaisi 🙂

 2. Hanna sanoo:

  Meillä tehään tota samaa mut kanalla! Loistava variaatio sekin(: ja nykyään käytetään täysjyvänuudeleita kun niitä kaupasta kerran löydettiin. Mut kasvikset tulee meille pakastimesta kun laiskuus iskee alkaa niitä pilkkoon 😀

  Mukavaa loppuviikkoa teijän perheelle!(:

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kana on varmasti vähintään yhtä jees! Täysjyvänuudeleita mäkin oon nähnyt kaupassa, ja ollaan välillä ostettukin, ne on tietenkin vielä parempi vaihtoehto kuin norminuudelit :D! Ja ei pakastevihanneksissa mitään pahaa ole! Mukavaa loppuviikkoa tai no sunnuntaita ja vaikka ensi viikkoa teidänkin perheelle<3 :)!

 3. Noora sanoo:

  Pakko koittaa tota kastiketta ja myös tätä jauhelihawokkia, kun yleensä tulee laitettua kanaa! Meillä kyllä maustettaisiin suoraan ruokaan, toi lapsi tykkää jostain syystä tulisesta ruuasta. Raukkaparka on varmaan tottunut, kun mulla niin usein vähän lipsahtaa chiliä… 😀 Nopeat arkiruokavinkit on kyllä tosi tervetulleita, varsinkin nyt kun vauva on koko ajan tissillä ja esikoinen pitää kuitenkin saada ruokittua.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se kastike on ihan mieletön!! 😀 Mekin käytettiin reilummin mausteita silloin kun Zelda ei vielä syönyt kiinteitä, mutta hän ei ole vielä tottunut niin paljon tuliseen kuin Tiara niin ollaan suosiolla nyt vähän vähennetty mausteiden käyttöä että hänellekin maistuu 😀 Lisätään niitä pikkuhiljaa! Kiva että tykkäät arkiruokavinkeistä, ja tsemppiä tissittelyyn, been there done that! 😀 <3

 4. Annina sanoo:

  Jes! Odotinkin tätä ohjetta 🙂 Pistän muistiin ja kokeilen heti seuraavaksi ruuaksi meille tätä.

 5. Anna sanoo:

  Nam miten herkullisen näköistä 🙂 En lukenut edellisen ruokapostauksen kommentteja eli en tiedä joko joku kirjoitti tästä herkullisesta arkiruoasta: Peruna-sipulisekoitus(voi myös halutessa tehdä itse) hunajamarinoitua kanaa (itse maustan kanan itse kun täällä Espanjassa ei valmista löydy) ruokakermaa ja aurajuustoa. Kana paistetaan pannulla ja sit kaikki ainekset vaan sekaisin voideltuun uunivuokaan ja uuniin. On hyvää <3

 6. sssss sanoo:

  Meillä ollaan tehty nuudeliwokkia vaan broilerista ja pakasteseistä(seitistä? miten se taivutetaan :D), pitää varmaan pistää jauhelihainen versio testaukseen! 🙂

 7. En ole kokeillut wokkia koskaan jauhelihalla vaan käyttänyt aina kana- tai possusuikaleita. Kiitos vinkistä! 😉

 8. Ninni sanoo:

  Tämä ei nyt varsinaisesti liity postaukseen, mutta jos saa esittää toiveen postausideasta, toivoisin että esittelisit blogeja/bloggaajia, joita itse seuraat ja joista haluaisit vinkata ehkä meille lukijoillekin, etenkin ulkomaiset blogit kiinnostavat 🙂

 9. O sanoo:

  Nää arkiruokapostaukset on niin huippuja! Tykkään et ne on just normi arkiruokaa, ni jokainen voi saada inspiraatioo. 🙂 Tänään just tuskailin et mitä ruokaa mä voisin laittaa, sit mä näin tän ja ajattelin et joo nuudeliwokkia!

 10. Laura sanoo:

  Mun ihan suosikkiwokki on ohjeella:
  maustamattomia possunsuikaletta 400g, suikaleiden sekaan ensin paprikamaustetta, chilimaustetta jne ja soijaa sillee et väri tarttuu. Ne kypsennetään ensin wokkipannulla. sinne tuoretta paprikaa ja chiliä joukkoon. sit ku paprikat on pehmenneet ja kypsyneet nii pussi niitä ihan originaaleja wokkivihanneksia (niitä mis on se valkonen rouskuva kasvis). sinne voi viel heittää maun mukaa soijaa reilustikki, jotai chilisoossia ja sit ku wokkivihannekset on myös kypsiä ni purkillinen kookoskermaa. Vihaan kookosta normisti, mut ai että se sopii tonne wokkiin. tarjoon nuudelien tai tahmeen riisin kanssa.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuulostaa tosi hyvältä, ja etenkin tuo possusuikaleiden maustaminen oli hyvä, koska mä en oo hyvä maustamaan maustamatonta lihaa, tai ei oo siitä kokemusta kauheasti! 😀 Kiitos vinkistä!<3

 11. Mippe sanoo:

  En normaalisti ikinä kokeile mitään blogien/lehtien ohjeita, mutta tämän kohdalla tein poikkeuksen – ja kyllä kannatti! 🙂 Kiitos vinkistä!

 12. jee sanoo:

  Hei kiitti tästä! Mulla nimittäin just löytyy jauhelihaa, wokkivihanneksia ja nuudelia ja oon miettiny että mitä mä niistä tekisin 😀

 13. sarah sanoo:

  Nam tuli tosi hyvää!:) poikkeuksena ohjeeseen lisäsin herkkusieniä ja pari kananmunaa kiinalaisen paistetun nuudelin tyyliin:) toimii!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.