Rakkaus on tahtomisesta kiinni

01.02.2015

Ja nyt en puhu sellaisesta tahtomisesta, että rakkaus olisi tahdon asia, että voisi rakastaa toista vain koska tahtoo rakastaa. Nyt puhun siitä mihin mun mielestä rakkaus ja parisuhde, ja oikeastaan kaikenlainen kanssakäyminen perheen ja muiden rakkaiden läheisten kanssa perustuu. Lähimmäisenrakkaudesta.

Ihastumisessa  voi olla itsekäs. Voi etsiä ja tavoitella sellaista puolisoa joka miellyttää itseä, etsiä niitä ominaisuuksia joista itse tykkää ja ehdottaa sellaisia treffejä jotka ovat omaan mieleen. Voi miettiä mikä on itselle helpointa, millainen tapaamisjärjestely sopii itselle, kuinka paljon tarvitsee aikaa itselle ja kuinka usein haluaa huomioida toista. Voi pelata pelejä, leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa, pitää jännitystä yllä.

Rakkauden ja ihastumisen mun mielestä erottaa sellainen yksinkertainen tosiasia, että rakastaminen on kaikkea muuta kuin itsekästä. Rakastaminen on halua tehdä toinen onnelliseksi, pyrkimystä tehdä toiselle mahdollisimman paljon hyvää, joka päivä. Jos on parisuhteessa, ja itsellä on halu tuottaa toiselle onnea ja iloa, osoittaa toiselle rakkautta ja ennenkaikkea pyrkiä tekemään arjesta mahdollisimman mukavaa sille toiselle, on musta aika oikeilla jäljillä. Jos se toinen vielä ajattelee samalla tavalla, niin mikäs sen parempaa. Jos taas haluaa tehdä arjesta mahdollisimman mukavaa itselleen, miettii miten pääsisi itse kaikkein helpoimmalla, miten saisi toiselta mahdollisimman paljon rakkaudenosoituksia ja miten ehtisi tekemään mahdollisimman paljon omia asioitaan, ei mun mielestä ole kyse rakkaudesta.

DSC_0403x

Useinhan sanotaan, että rakkaus on sitä että ajattelee toista ennen itseään, ja mun mielestä se on juuri niin. ”Tee toiselle niinkuin haluaisit itsellesi tehtävän”, pitää paikkansa, niin kauan kuin sanoja ei vääristellä muotoon ”tee näin ja näin niin saat puolisosi tekemään sinulle näin ja näin”. Mä en suostu uskomaan että maailma olisi täynnä niin aaseja miehiä (tai naisia) että näitä lehtien viekkaita puolison ohjailuvinkkejä tarvittaisiin sen takia.  Parisuhde ei perustu sille, miten saa puolison toimimaan mahdollisimman hyvin oman pillin mukaan.

Kun sanon että rakkaudessa pitäisi ajatella kaikessa toista ennen itseään, tarkoitan tietenkin terveissä rajoissa. Nämä terveet rajat on yleensä olemassa, silloin kun rakkaus on molemminpuolista. Näin ei ole, mikäli toinen pyrkii tahallaan satuttamaan toista, vaikka toinen tekisi kaikkensa tehdäkseen hänen olonsa mukavaksi ja osoittaisi rakkauttaan. Kun rakastaa, ei halua satuttaa. Mun mielestä terveessä, rakastavassa parisuhteessa ei tarvitse itse taistella oman aikansa tai omien huomionosoituksiensa puolesta, vaan molemmat haluavat antaa niitä toisilleen koska rakastavat. Tietenkään ei voi olettaa että toinen lukee ajatuksia, ja osaa automaattisesti antaa vaikkapa enemmän apua tai siivota vessan useammin, jos ei siitä koskaan hänelle erikseen sano.

DSC_0420x

Siksi tahtomisen tärkein kumppani, on mun mielestä puhuminen. Pelkkä halu tehdä toiselle hyvää ei riitä, jos ei tiedä miten sitä hyvää parhaiten tekisi. Puhumisesta ei voi puhua liikaa, niinkuin kasvatuksessa, myös parisuhteessa se on tärkeää. Siinä missä lapselle ei saa antaa liikaa päätösvaltaa, eikä kysyä liian hankalia kysymyksiä ettei lapsi koe oloaan turvattomaksi, parisuhteessa pitää pystyä puhumaan kaikesta. Ei ole asiaa, jonka haluaisin salata omalta kumppaniltani, siltä ihmiseltä johon luotan eniten maailmassa.

Mä olen seurustellut ennen Ottoa, ja Otto ennen mua, ja me ollaan kyllä molemmat nähty millaista rakkaus ei ole. Vaikka meidän suhde on edennyt äärettömän nopeasti, me ei päädytty yhteen siksi koska oli pakko. Ei ollut. Me päädyttiin yhteen, koska me nähtiin, että tässä se rakkaus nyt on. Viime keväänä alttarilla, me tahdottiin rakastaa samalla tavalla sinne asti kunnes kuolema meidät erottaa. Me ollaan nähty, että meille rakkaus ei ole sitä että toisen naama ärsyttää niin paljon että miettii miten voisi ärsyttää sitä vielä enemmän. Meille rakkaus ei ole sitä, että joutuu itkemään tai pelkäämään toisen ilkeiden sanojen tai tekojen takia. Meille rakkaus ei ole sitä, että riidellessä uhkaillaan erolla. Rakkaus on molemminpuolista luottamusta.

DSC_0412x

Sitä, että riidellessä ei tarvitse pelätä että toinen jättää tai suuttuu liikaa. Sitä, että uskaltaa kiukutella huonona päivänä, eikä peittele tunteitaan koska pelkää että toinen ei kestä niitä. Sitä, että niistä rankoistakin vaiheista selvitään yhdessä, vaikka mitä tapahtuisi. Kyllä meilläkin kiukutellaan, koska kenelläpä ei joskus olisi väsymys, nälkä, huono päivä tai kaikkea sitä yhtäaikaa? Mutta meillä ei kiukutella tahallaan, eikä loukata toisia tahallaan, ikinä. Meidän suhde ei ole ollut mitään ruusuilla tanssimista, vaikka se joskus siltä on voinut vaikuttaa. Ehkä suurimpia koetuskiviä meidän koko perheen elämälle on ollut mun kuukausien vuodelepo Zeldan odotusaikana, jolloin mun äiti asui meillä, koska ei ollut muuta vaihtoehtoa Oton ollessa töissä ja mun ollessa täydessä nostelu- ja liikkumiskiellossa. Äiti oli maailman suurin apu, ja vielä tänä päivänäkin olen kiitollinen tuosta avusta. Mutta jokainen voi kuvitella omalle kohdalleen oman äitinsä tai anoppinsa kolmen hengen ja raskausmahan asuttamaan kerrostalokolmioon kolmeksi kuukaudeksi, ja itsensä samalla kykenemättömäksi toimimaan, ja pelkäämään oman lapsensa hengen puolesta.

Rakkaus on turvallisuutta. Vaikka noina aikoina meillä kaikilla oli hermot välillä äärimmilleen kiristyneenä, en koskaan pelännyt että se olisi meidän suhteen tuho. Se oli vaan välivaihe, josta me selvittiin ja saatiin maailman suurin palkinto, terve ihana tytär joka syntyi tismalleen täysi-aikaisena viikolla 37+0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakkaus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, mulle rakkaus on ehdotonta ja kokonaisvaltaista molemminpuolista huomioimista. Mä olen onnekas kun olen löytänyt kumppanin, jolle rakkaus tarkoittaa samoja asioita, ja joka vielä jopa sattuu rakastamaan mua. Se miksi mä alleviivaan sanoja mun mielestä, on siksi, että rakkaus on maailman henkilökohtaisin asia, ja mä tiedostan täysin, että on olemassa muunlaistakin rakkautta, kuin sitä mikä meillä tai mun mielestä toimii. Mun mielipiteet eivät todellakaan ole absoluuttinen totuus, eikä se mikä toimiii meillä toimi kaikilla muilla. Kaikki rakkaus on yhtä kaunista, niin kauan kun kaikilla sen osapuolilla on hyvä olla. Tasan viikon päästä on meidän ensimmäinen hääpäivä, ja kieltämättä sen lähestyminen saa tunteet pintaan. <3


37 Responses to “Rakkaus on tahtomisesta kiinni”

 1. Tiina sanoo:

  Kiitos ihanasta kirjoituksesta, sait mut aivan herkistyneeseen mielentilaan!

  Me ollaan miehen kanssa oltu yhdessä lähes 7,5 vuotta. Naimisiin mentiin 3,5 vuotta sitten ja meille on siunaantunut maailman ihanin 1,5-vuotias tyttö ja toinen lapsi on matkalla maailmaan.

  Me ollaan parisuhteemme aikana nähty ja koettu kaikenlaista. Tuhannesti hyvää, mutta myös pahaa. Viimeisin kesä ja syksy oli ihan äärettömän rankkoja meidän parisuhteelle, oli niin paljon kiirettä, stressiä ja tunnemyrskyä, että ensimmäistä kertaa 7 vuoteen harkitsin olisiko ero vaihtoehto.

  Ei se onneksi ollut. Meidän suhteessa ollaan aina puhuttu asioista asioina, ajan kanssa ollaan opeteltu ne tavat miten toisen kanssa on helppo kommunikoida ja kuinka olla parhaiten tukena toisillemme. Me pystyttiin suoraan sanomaan toisillemme että nyt tuntuu pahalta, aivan helvetin pahalta. Me mietittiin haetaanko ulkopuolista apua, sillä ennen avioliittoa tehtiin sopimus, että ennen puhettakaan erosta me haetaan apua ongelmiimme ja tehdään kaikkemme. Ulkopuolista apua ei vielä ole tarvittu.

  Stressiä on edelleen, mutta huomaan yhä useammin – nyt jo päivittäin – ajattelevani, että rakastan miestäni ihan aidosti sydämeni pohjasta. Onhan se välillä rasittava, ei tee kotitöitä aina oma-aloitteisesti ja on ärsyttävän pihi, mutta silti se on mun mies. Mun mies keneen rakastuin ja ketä rakastan tämänkin kriisin keskellä enemmän kuin voisin ketään miestä kuvitella rakastavani. Elämä on vaiheita, ylä- ja alamäkiä, meillä on nyt tämä vaihe mutta meidän asenne ja halu selviytyä pariskuntana auttaa jaksamaan kohti parempaa huomista. :)

  • UllaL sanoo:

   Ihanasti kirjotettu, voimia antava postaus ja myös tämä kommentti! Tiinan kokemus tuntu niin tutulta!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia hurjasti, molemmille <3

   Ihana kommentti! Mun mielestä teidän sopimus on loistava, ja hieno osoitus siitä että ette ole mitään luovuttajatyyppejä vaan haluatte olla toistenne kanssa nyt ja aina, vaikka mitä tapahtuisi <3 Mikäs sen romanttisempaa! Ihanaa vuotta 2015 teille!

 2. Laura sanoo:

  Upea, upea kirjoitus! Sai kyynisen sinkun tajuamaan, ettei ”se” tainnutkaan olla rakkautta..

 3. Elisabet sanoo:

  Ihana kirjoitus, olet hyvin oikeassa.<3

 4. Niin samaa mieltä! Parisuhteessa on mun mielestä aivan äärettömän tärkeää ajatella sitä toista ihmistä ja yrittää tehdä hänet onnelliseksi – auttaa pienissä jutuissa, mutta huomioida tietysti myös niissä suurissa. Liian usein kuulee tyyppien nikottelevan aivan turhista, välillä tuntuu että ihan hakemalla haetaan riitaa ja yritetään päästä ikään kuin ”niskan päälle”.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos Hannele, juuri näin<3 Mustakin on surullista, jos parisuhteessa mietitään miten voisi nimenomaan päästä jotenkin niskan päälle tai nimenomaan ohjailla sitä toista salaa toimimaan niinkuin itse haluaa.

 5. Olipas ihana ja koskettava kirjoitus! <3

 6. Emma sanoo:

  Tämä teksti vei kyllä mut ihan kyyneliin saakka. Ihana kirjoitus täynnä tunteita! ❤ Kiitos tästä. :)

 7. Joonas sanoo:

  Heippa, tosi hyvä kirjoitus ja rohkaisuna muille. Sattumalta osuin miehenä tätä lukemaan ja tunnistin itseni vähän samoissa ajatuksissa. Tosi tervettä ja luottavaista luettavaa. Kiitos tästä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti! Mun blogia harvoin eksyy miehet lukemaan joten oikein kivaa vaihtelua tämä! :D Tämän kirjoituksen myötä tänne taisi löytää useampikin mies kommenteista päätellen :) Mukavaa kevättä sinne :)!

 8. Sarianna sanoo:

  Aivan ihana kirjoitus! <3 Puhut niin kauniisti teidän suhteesta! Olen kanssasi samaa mieltä, että tahtomista se on, ja ilman puhumista ei oikeastaan mistään tule mitään. Näiden asioiden minä tahdon säilyvän! :)

 9. ”Rakastaminen on halua tehdä toinen onnelliseksi, pyrkimystä tehdä toiselle mahdollisimman paljon hyvää, joka päivä.”

  Olen määritellyt rakkauden omassa päässäni lähes tismalleen samalla tavalla! Muista, kun kerran istuin oman huoneeni lattialle ja päätin, että nyt alan selvittää mitä rakkaus on. Keräsin erilaisia rakkauteen liittyviä sanontoja ja viisauksia. Niitä pohtimalla yritin päästä jonkinlaiseen määritelmään, jotta voisin tietää, mitä sanon, silloin kun sanon ”Rakastan sinua.”. En halunnut, että rakkaudentunnustus on vain kohteliaisuus tai ihastumisen tunteen ilmaisu.

  Pyrkimys on minusta rakkauden määrittelemisessä parempi sana kuin halu, sillä halun voi tulkita viittaavan vain hetkelliseen tunteeseen. Käsitän rakkauden pitempikestoisena pyrkimyksenä, sitoutumisena toimimaan toisen parhaaksi silloinkin, kun oma (tai toisen) mielentila ei siihen houkuttele.
  Tähän määritelmään tosin liittyy luonnollisena osana se, että rakkaus toteutuu ihmisten välillä hyvin vajavaisesti. Epäitsekkäästi toimiminen osaa olla äärimmäisen vaikeaa. Ehkä siksi avioliitto onkin niin hyvä koulu ihmiselle! Se vie oman vajavaisuuden myöntämiseen ja toisaalta siihen onneen, että saa olla vajavaisenakin hyväksytty. Sitä ihminen taitaa pohjimmiltaan kaivata.

  Toinen minua mietityttänyt asia rakkauden määritelmässä on se, kuka määrittelee mikä on toiselle parasta. Onko se rakkauden kohde vai rakastaja? Joskushan en itse tiedä, mikä minulle on parasta. Esim. nälkäisenä tai väsyneenä haluaisin vain kiukutella ja olla omassa rauhassa, mutta mies osoittaa minulle rakkautta antamalla ruokaa ja lepoa, joita hän huomaa minun oikeasti tarvitsevan. Toisaalta rakkaus voi vääristyä irvikuvakseen, jos rakastaja vain luulee tietävänsä mikä on toiselle parasta. Esim. jos vanhemmat painostavat lapsensa opiskelemaan menestyksekästä alaa, vaikka lapsi itse haluaisi muuta.
  Tämän kautta rakkaus liittyy myös maailmankuvaan ja arvoihin, sillä niihin lopulta pohjautuu se, minkä uskomme olevan hyväksi meille tai muille.

  Tosi mielenkiintoinen ja tärkeä pohdinnan aihe!

  Hyvää lähestyvää hääpäivää! Onko teillä erityisiä suunnitelmia kyseisen päivän varalle? Kuulin joskus, että joillakin on tapana antaa puolisolle hääpäivän nimeen liittyvä lahja, esim. ensimmäisenä, pumpulihääpäivänä, jotain pumpuliin liittyvää, vaikka TOPS-puikkoja! :D Se kuulosti hauskalta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Todella hyviä pointteja ja mielenkiintoisia ajatuksia sulla, mahtavaa että olet miettinyt näitä asioita oikein enemmänkin! :) Tuo etenkin pisti silmään, että rakkaus voi vääristyä irvikuvakseen jos vain luulee tietävänsä mikä toiselle on parasta, se on aivan totta (niinkuin kaikki muukin mitä sanoit! :D).Mä olen samaa mieltä että aihe on tärkeä ja siitä pitäisi puhua enemmän! :)

   Kiitoksia ihan hurjasti <3 Mäkin oon kuullut tuosta että annetaan hääpäivän nimeen sopiva lahja, ja saattaa olla että jotain sellaista kehittelen myös koska se on oikeasti hauska idea, mutta mulla on nyt vähän mahtipontisempi lahja mielessä myös jo sen lisäksi, koska mä rakastan antaa lahjoja, haha :D Me ei tehdä oikeana päivänä mitään koska se ei ole mahdollista, mutta sitä seuraavana viikonloppuna ajateltiin kehitellä jotain mahtavaa, vielä kun tietäisi että mitä! Ainakin mennään syömään kahdestaan <3

 10. piilevä itsekkyys sanoo:

  ”Rakastaminen on halua tehdä toinen onnelliseksi, pyrkimystä tehdä toiselle mahdollisimman paljon hyvää, joka päivä” jos saat mielihyvää ja nautintoa tehdessäsi näitä hyviä asioista toiselle olet itsekäs mielihyvää ja nautintoa etsivä typerys… jos oikeasti rakasta jotain et koskaan halua itsesi tai itsekkyytesi kahlita tätä toista ja vaatia häneltä yhtään mitään vaan antaa kulkea vapaana… jos te molemmat teette ei mielytäviä tekoja ja asioita toistenne puolesta tai että toiselle tulisi hyvä mieli niin kohta teitä on kaksi onnetonta yhdessä…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Luitko koko tekstin vai pelkän yhden asiayhteydestään irroitetun lauseen? Mistä päättelet että toiselle hyvän tekeminen ei olisi miellyttävää, ja miksi siitä ei saisi tulla hyvä mieli itselle? Kuten tekstissä sanoin, en tee hyvää jotta saisin toisen tekemään jotain itselleni, teen hyvää koska haluan ja koska rakastan. Sun kommentista on pääteltävissä, että hyvän tekeminen toiselle on itsekästä jos siitä tulee itselle hyvä mieli, jos taas tekee toiselle hyvää eikä siitä tule hyvä mieli, tulee itse onnettomaksi. Eli sun mielestä ainoa tapa rakastaa on siis tosiaan niinkuin sanoit, antaa elämän rakkauden vaan lipua ohitse eikä viettää elämää ja toimivaa arkea yhdessä? Jokainen tavallaan, mun mielestä se elämän suurin onnettomuus syntyisi nimenomaan siitä että ei saisi olla oman rakkaansa kanssa vaikka rakkaus olisi molemminpuolista, ei hyvistä teoista tai rakkauden osoituksista. Kiinnostaa tietää oletko itse elänyt avioliitossa tai pitkässä parisuhteessa, mihin perustat nämä väittämäsi? Mun mielestä on myös hyvien tapojen mukaista olla haukkumatta toisia itsekkäiksi typeryksiksi, kun voi myös kommentoida asiallisesti :).

   • mielipide sanoo:

    En tarkoittanut haukkua sinua tai pahoittaa mieltäsi, siksi kirjoitin JOS… jos se mielihyvä (ilo tehdä asioita toiselle/puolesta jota tämän kirjoituksen mukaan ymmärsin sinunt tekevän paljon) otettaisiin pois säilyisikö kutsumasi rakkaus muuttumattomana jos voit sanoa että säilyy niin en halua vaivata sinua enempää.. Siis edelleenkään en halua millään tavalla loukata sinua ihmisenä haluan vain kyseen alaistaa määritelmäsi rakkaudelle…

 11. Samuel sanoo:

  Kiva kirjoitus! Rakkaus on myös tahtomista. Sitä pitää ruokkia ja haluta! Saman kanssa tuskin on yhdessä kovin pitkään, jos ei ole valmis tekemään päivittäin töitä suhteen eteen!

 12. Salla sanoo:

  Tosissaan tämän tekstin luettua tajusin, että rakkaus on juurikin henkilökohtainen ja parisuhdekohtainen asia, sillä mulla ja mun poikaystävällä on yleensä omat menot ennen meidän yhteisiä menoja -tämä varmasti kuulostaa joidenkin korvaan pahalta, mutta tää nyt on vain meidän elämää. Pari viikkoa sitten bf tuli Suomeen ja ilmoitti, että lähtee reilu parin viikon päästä taas ulkomaille. Tämä reissu ei ollut mitenkään ennakkoon suunniteltu, vaan hän päätti, että lähtee takaisin maahan, josta juuri saapui kotiin. Itse en jaksa olla vihainen, koska mun poikaystävä elää unelmaansa ja tavoittelee enemmän, tää matkustaminen liittyy sen työhön, joten miksi häntä rajoittaisin ja vieläpä, kun itse hoen vieressä ”mistä pystyy unelmoimaan niin sen pystyy toteuttamaan”? Ei mun poikaystävä rajoita muakaan. Ei se suutu, jos raahaan sen väkisin jäähallille katsomaan jotakin mun valmennettavaa joukkuetta/ryhmää, vaikka tiedän ettei se siitä välttämättä niin hirveästi tykkää. Eikä se jaksa valittaa, jos olen 24/7 tekemässä jäähallilla omia juttujani -mun omaa ammattia, mun omassa maailmassa. Tiedän, että jos meillä olisi lapsia niin sitten voisi olla vähän vaikeampaa tehdä juttuja silloin, kun itseä huvittaa. Silloin pitäisi mennä lasten ehdoilla, mutten siltikään toisen unelmien ja duunien tiellä haluaisi seistä. Tosissaan tämä vaihe on meillä ohimenevä juttu ja jossain vaiheessa meillä on toisillemme enempi aikaa. Silti koen, että en ole ikinä ollut näin tasapainoisessa ja hyvässä parisuhteessa kuin nyt olen. Kumpikin antaa toiselle rakkautta, huomioi toista ja ainakin itsestäni on tullut kauhea herkistelyviestien kirjoittaja sekä herkistelen aina muutenkin. :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mun mielestä teidän parisuhde kuulostaa ihan täydelliseltä! Joo, teillä on omat menot ennen yhteisiä, mutta olette YHDESSÄ sitä mieltä, ja haluatte antaa toisillenne nuo kokemukset ja mahdollisuuden unelmien tavoitteluun :) Sehän on juuri sitä, että tahtoo tehdä toiselle hyvää, ja laittaa toisen tarpeet omiensa edelle! :) Rakkaus on monimuotoista, ei kaikki halua kyhnätä kaksistaan kotona kylki kyljessä joka päivä, eikä se mun mielestä ole yhtään vähemmän rakastamista. Tärkeintähän on se että rakkaus on juuri sellaista, joka toimii omassa parisuhteessa! Ihanaa vuotta teille <3

 13. Minä sanoo:

  Todella upea ja miettimään pistävä teksti. Tää saa ajattelemaan omaa nykyistä tilannetta ja tekemään asiat omalta kohdalta paremmin, kiitos! Olet todella upea nainen <3

 14. Annina sanoo:

  Ihana kirjoitus, Iina <3
  Itselläni on kokemusta parisuhteessa puhumattomuudesta. Kuusi vuotta sitä kestikin. Näin jälkikäteen en osaa sanoa oliko se ollenkaan rakkautta vai pelkkää kiintymystä toiseen. Se, että ei voi toisen kanssa puhua tai se toinen ei vain osaa puhua, tappaa sen suhteen ennemmin tai myöhemmin.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos Annina! <3 Puhumattomuus on varmasti ollut raskasta, olet vahva! <3 Mulla on myös kokemusta puhumattomuudesta, ei tosin pitkästä parisuhteesta koska Otto on mun ensimmäinen kunnon poikaystävä, haha :D Mutta oli se raskasta jo lyhyemmässäkin suhteessa, raskasta ja kuluttavaa. Ihanaa kevättä sinulle<3

 15. Henna sanoo:

  Tosi ihana kirjoitus! Sitähän se rakkaus tulisi olla munkin mielestä :) <3 Toivottavasti itsekin saisin suhteen vielä toimimaan ensimmäisen poikaystäväni kanssa, ehkä aika näyttää ja huomataan miten selvittiin vaikeemmasta ajasta. :)

 16. Heli sanoo:

  Ja tämä rakkauden määritelmä toimii myös muuten, kuin parisuhteessa. Äidin tai isän rakkautena lapsiinsa, rakkautena äitiä, siskoa tai ystävää kohtaan.

  Minä en ole koskaan ollut ihan oikeassa parisuhteessa, mutta minulla on silti ihmisiä, joita rakastan täydestä sydämestäni. Ihmisiä, joiden puolesta tekisin ihan mitä vain, ja joiden onnellisuuden taatakseni olisin valmis vaikka kuolemaan. Dramaattista, mutta kai se on sitä rakkautta, vaikkei välttämättä sellaista romanttista rakkautta olekaan.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   ” Nyt puhun siitä mihin mun mielestä rakkaus ja parisuhde, ja oikeastaan kaikenlainen kanssakäyminen perheen ja muiden rakkaiden läheisten kanssa perustuu. Lähimmäisenrakkaudesta.”

   Juuri niin, mä oon ehdottomasti samaa mieltä sun kanssa! :) Sä kuulostat ihanalta tyypiltä <3

 17. jonu sanoo:

  Ihana kirjoitus! Minä olen ollut mieheni kanssa melkein seitsemän vuotta ja vuoden seurustelun jälkeen erosimme vähäksi aikaa mutta päädyttiin kuitenkin takaisin yhteen, koska tajusimme että emme pysty olemaan ilman toista. Nyt meillä on kohta kolme vuotias poika. Meille ero teki hyvää koska sillon molemmat ymmärsimme että ei kannata luovuttaa liian helpolla! Te ootte kyllä ihana pari kun teistä oikein tekstien kautta huokuu se rakkaus ja onnellisuus! Ja mitä olen Oton kirjoituksia lukenu niin hänen kirjotuksesta näkyy kuinka paljon hän arvostaa sinua ja sinusta kuinka sinä Ottoa ja se on tärkeää hyvässä suhtessa!

 18. Samuel sanoo:

  Todella hyvä kirjoitus, herätti todella paljon ajatuksia! Tyttöystävän kanssa on mennyt vähän huonommin pidemmän aikaa, mutta nyt on mennyt jo hieman paremmin ja sun teksin lukiessamme yhdessä, totesimme että pystymme hoitamaan parisuhteemme kuntoon. Hän on elämäni nainen, Kiitos :)

 19. Jenna sanoo:

  Ihana kirjoitus. Harvemmin herkistyn mistään tällaisesta mutta nyt herkistyin ihan kyyneliin asti :D
  Mä oon ollut kohta pari vuotta mun poikaystävän kanssa yhdessä. Meidän alku ei ollut kovin ruusuinen, päätettiin ainakin pari kertaa lopettaa meidän juttu (poikaystäväni aloitteesta) ja mä sain aika huonoa kohtelua osakseni. Ei mitään sellaista vakavaa, mutta jotain ikäviä juttuja muistan aika elävästi. Kaveritkin sanoi, että anna olla jo. Ja varmasti todella moni olisikin luovuttanut. Saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta mä en luovuttanut, koska tiesin että tää on jotain spesiaalia. Tiedän miten kliseiseltä se kuulostaa; rakastunut hölmö on vaan sokea näkemään, millaiseen kusipäähän onkaan oikeasti rakastunut. Mutta mä uskoin ja uskon vieläkin, että näin oikeastaan miten ihanaan tyyppiin mä olin rakastunut. Mun poikaystävällä oli tosi inhottavia suhteita takanaan, mikä varmasti osittain selitti sen alun käytöksen. Kaikkea ei voi kyllä niiden piikkiin laittaa, mutta ollaan keskusteltu kyllä niistä ajoista ja olen antanut anteeksi.

  Mun yks kaveri kerran sanoi että ”jos se on paskaa alussa, niin ei se siitä muuksi muutu.” Aika usein tuo pitääkin paikkansa, mutta mun kohdalla meni kyllä just päinvastoin. Tottakai meidän suhde on nyt vakavampi kun silloin alkuaikoina, kun ei edes virallisesti seurusteltu – mutta pakko myöntää, että ei ehkä olisi alussa uskonut että ollaan jossain vaiheessa tässä pisteessä. Koen kyllä olevani onnekas että meidän suhde on nykyään juuri sellainen kuin tekstissäsi kuvailit, ja että vaikean alun jälkeen sain murrettua sen suojamuurit ja sain sen ihanan tyypin esiin jonka tiesin sen olevankin. ”Rakkaus on tahtomisesta kiinni”. Enpä voisi enempää olla samaa mieltä.

  En yritä sanoa, että kaikkien tulisi sietää huonoa kohtelua siinä toivossa, että asiat paranee. Mutta kuten sanoit, rakkautta on niin paljon erilaista. Meillä vaan kaikki kääntyikin parhain päin. Jälkikäteen ajateltuna, en ole ylpeä siitä, että jaksoin katsella sellaista meininkiä mikä ei millään tapaa ennustanut tervettä parisuhdetta. Mutta onnellinen olen. Ja toisinaan aika ihmeissäni. En olisi aikoinaan uskonut, että poikaystävä on kuitenkin se joka sanoo ensimmäisenä ”Mä rakastan sua.”

  Kauhea romaani tästä tuli, herätti vaan niin paljon ajatuksia sun kirjoitus. Yleensä en oo koskaan jäänyt lukemaan mitään äitiyteen ja lapsiin keskittyvää blogia, mutta joku sai vaan palaamaan tänne uudelleen :) vaikutatte ihan huipputyypeiltä kaikki ja tässä blogissa on jotenkin ihanan aito ja rento fiilis. Kaikkea hyvää teille :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.