Viikon arkiruoka #4

04.02.2015

Vuorossa tänään meidän molempien lasten suosikkiruoka, jota he pyytävät aina ruuaksi jos saavat valita, eli avokadopasta meidän tyyliin. Meidän avokadopasta pitää sisällään myös parmankinkkua, joka antaa mun mielestä ihanan lisän tuhdille avokadokastikkeelle, ja maistuu vaan niin pirun hyvälle muutenkin. Me tehdään avokadopastaa aika usein, ehkä kerran viikossa-kahdessa vähintään, ja siksi tykkään aina vähän kokeilla erilaisia variaatioita, vaihtaa juustoja tai yrttejä tai muita, jotta ruuan saa maistumaan aina vähän eriltä.

Mun lempparivariaatio on tämä uusin, jota ollaan tehty nyt muutaman kerran. Tästä erottelen lapsille yleensä valmistusvaiheessa oman version jonka jätän ilman tuoretta chiliä, mutta muuten samat aineet kuitenkin. Ohjeen ainekset riittävät 4 isoon ja kahteen lasten annokseen (meillä).

Avokadopasta parmankinkulla & thaibasilikalla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3-4 hyvin kypsynyttä avokadoa

1 punainen chili

2-3 valkosipulin kynttä

1 lime

100g parmiggiano reggianoa, grana padanoa tai pecorinoa tai vaikka kaikkia sekaisin

140g parmankinkkua (pekonikin käy)

1 ruukku thaibasilikaa (normibasilika käy myös)

2rkl hyvää oliiviöljyä

350g pastaa

suolaa

mustapippuria

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko avokadot pieniksi kuutioiksi. Purista limen mehu niiden päälle, pilko valkosipulit ja chili pieneksi murskaksi ja lisää joukkoon. Lisää oliiviöljy, juusto ja silputtu thaibasilika. Keitä pasta ohjeen mukaan, laita veteen suolaa ihan suht reippaasti, ja ota n. desi keitinvettä talteen. Paista parmankinkut tai pekonit nopeasti pannulla, ja pilko pieneksi. Lisää kastikkeen joukkoon keitinvesi, mausteet ja pilkotut lihat, ja kaada kastike sen jälkeen hyvin valutetun pastan sekaan ja sekoita. Tarjoile juustoraasteen kanssa!

Avokadopastaresepti on tosiaan muokattu siitä ihan alkuperäisestä joka paikkaan levinneestä reseptistä enemmän meidän makua vastaavaksi. Mä olen kokkina aika suurpiirteinen, ja olen kokeillut tätä reseptiä sekä täysin sen ohjeen mukaan järjestyksessä kaikki vaiheet tarkkaan tehden että kaikki ainekset ihan missäsattuu järjestyksessä laittaen, jonkin mausteen unohtaen tai keittänyt pastat ylikypsäksi ilman suolaa. Joka kerta se on silti ihan yhtä hyvää, ei se ole niin justiinsa. Ainoa milla on väliä, on avokadojen kypsyys, liian raaka avokado ei vaan ole hyvää!

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille <3


18 Responses to “Viikon arkiruoka #4”

 1. Tytti sanoo:

  Kiva ohje! Tosi kivoja nämä ruokapostaukset, aina pähkäilee mitä tänään syötäisiin! Näistä saa kivoja simppeleitä vinkkejä! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon, mahtavaa että tykkäät :)!! Mä tykkään tehdä näitä, koska näiden miettiminen haastaa mut keksimään myös uusia ruokia vanhojen suosikkien lisäksi! 🙂

 2. Eve sanoo:

  Nämä arkiruokapostaukset on huippuja!! Tykkään. Juurikin näitä simppeleitä nopeita ruokia, kun itellä mielikuvitus alkaa loppua. Avokadopasta alkoikin nyt himottaa…:P

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon, huippua että tykkäät! 🙂 Mä myös tykkään tehdä näitä :)! Mullakin tekee mieli avokadopastaa nyt vaikka maha on ihan täynnä, haha 😀

 3. Muumimamma sanoo:

  Mä kanssa niin tykkään arkiruokapostauksista! Huippuidea! Ja nyt tiedän sit mitä syömme huomenna 🙂 Ja siis tietenkin tykkään muistakin postauksista 🙂

 4. Teidän lapset ovat ilmeisen ennakkoluulottomia maistamaan uusia ruokia! Hyvä juttu! 🙂
  A-muru on nyt uhmiksen alettua alkanut vääntämään ruokapöydässä. Ruokaa syljetään syömisen sijaan ja ruokailut ovat välillä todella vaikeita. Tämän takia painokaan ei ole noussut tarpeeksi. Toivon että olisi ohimenevä vaihe.
  Ihana resepti!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meidän lapset on tottuneet pienestä asti siihen että mä kokeilen paljon uusia ruokia, koska olen itse nopea kyllästymään niihin samoihin vanhoihin, vaikka toki meillä kokataan perinteisempiäkin lasten suosikkeja makaronilaatikosta lihapulliin! 😀

   Meilläkin on ollut noita vaiheita, niitä tulee ja menee eivätkä mitenkään edes liity siihen mitä on ruuaksi! Se on raskasta, mutta onneksi yleensä ohimenevää. Toivottavasti ruoka taas pian maistuu ja kiitos paljon<3 🙂

 5. Leila sanoo:

  Miksi paistat parmankinkut?

 6. Linta sanoo:

  Ihanan näköstä! Mua niin harmittaa kun oon avokadolle allerginen! 🙁 Ennen ei juuri harmittanut, mutta nyt kun muutaman vuoden ajan kaikki on hehkuttanut sitä niin ärsyttää kun en voi edes maistaa! 😀 Mun pitää varmaan kehitellä joku ohje missä kypsennän vaikka pannulla avokadon niin että se ei enää allergisois! 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! Ja voi harmi, siis avokado on yks niitä harvoja joille mä EN oo allerginen! Mut mullakin auttaa just se että kypsentää, niin sitten ei allergisoi! Mä oon allerginen porkkanalle, perunalle, omenalle, päärynälle, banaanille, nektariinille, luumulle ja vaikka mille muulle raakana mut onneksi paistaminen/keittäminen auttaa. Mut mulla alkaa heti kutittamaan käsiä kun edes kuorin omppua lapsille tms 😀

   • Linta sanoo:

    Tutun kuulonen lista 😀 Ootko kokeillu pakastamista? 🙂 oon kuullu että se kanssa auttais että ei enää allergisoi! Houkuttelis tehdä mun lapsuuden herkkua porkkanaraastetta ja iskeä hetkeks pakkaseen, mutta en oo vielä saanu kokeiltua!

 7. avokadofani sanoo:

  Nam, avokadopasta on niin hyvää 🙂 Alkuperäsessä ohjeessahan ei ollu mitään lihaa tms mutta mun mielestä kana tai pekoni sopii tosi hyvin tähän pastaan. Varmaan myös lohi kävisi. Chiliä me ei tosin laiteta avokadopastaan ja monesti toi juusto on korvattu meillä parmesaanilla kun lähikaupasta ei löydy noita grada padanoita.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Se kyllä on aivan ihanaa! Ja ei ollutkaan lihaa, mä vaan tykkään kovasti lihasta 😀 Lohta voisi ehdottomasti kokeilla sen kanssa, huppu vinkki! Hahaa mut hei Parmigiano Reggiano ja Parmesan on sama juusto, parmesan on vaan se helpompi nimi joka on tullu jenkeistä ja englannista! 😀

 8. Essi sanoo:

  Kamala postaus, jos on ollu aamusta asti töissä ja illaks joutuu mennä viel lukion kokeita tekemään….kauhee nälkä!
  Just eilen taaskerran ajattelin, et on pakko saada avokadoja kun kaikki sitä hehkuttaa! Haluisin koittaa avokadosalaattia ja sit tämmöstä pastaa haha, en oo ikinä maistanukkaan avokadoa mut montakertaa miettiny et nyt pitäis!
  Tää ohje kuulostaa kyllä tosi hyvältä 🙂 kivoja nää ruokapostaukset, pistän aina ohjeet talteen!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voieiii, anteeksi! 😀 Maista ihmeessä, avokado on tosi hyvää, kunhan se on täysin kypsää ja kunhan käyttää mausteita sen kanssa, tai musta ainakin raaka avokado sellaisenaan on aika pahaa, kokemusta on 😀 Mut leivänpäälle menee hyvin kypsä avokado limepippurin kanssa, namskis<3 😀 Kiitos paljon, ihana kuulla että tykkäät näistä :)!

 9. kaisla sanoo:

  Hahaha, ehkä munkin on pakko vihdoin maistaa avokadoa, kun teidän ruoka on niin ihanan näköistä!

  Pastat on kyllä niin parhaita! Oon nyt Italiassa vaihdossa ja R A K A S T A N täkäläisiä pastoja. Ohjeita on erilaisia vaikka jokapäivälle ja jotenkin pastakin on niin täydellistä, just sellasta sopivan kovaa, mutta kuitenkin kypsää. Päivän kohokohta on oikein ruokailu, kun saa ekana alkupalaksi valtavan annoksen jotain ihanaa pastaa parmesaanilla ja sitten pääruokana on yleensä kanaa tai kalaa. Nami nami 😀

  En kommentoinut aikaisempaan postaukseen, mutta keksitpä ihanan lahjan Otolle! Mun mielestä tuollaiset elämyslahjat ovat niin parhaita, sillä niistä jää elinikäiset muistot 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3

   Oumaigaad mä oon sulle kade! 😀 Pasta on mun pahin pahe, mä rakastan sitä kaikista ruuista eniten ja oi vitsi jos saisin joskus maistaa ihan oikeaa italialaista pastaa Italiassa, mä olisin niin iloinen! Namnam 😀 Nautihan siellä munkin puolesta <3

   Ja kiitos paljon! Mustakin tuollaiset elämyslahjat on kivoja, niistä jää ne muistot ja ne on paljon enemmän kuin vain se hetki kun avaa paketin! 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.