Lupaan etten valita

10.02.2015

Me aloitettiin eilen Oton kanssa haaste. Haastoimme toisemme olemaan valittamatta, mistään asiasta, isosta tai pienestä. Se kumpi valittaa ensin kymmenen kertaa, joutuu tekemään ihan mitä tahansa toinen pyytää. 24 tuntia takana, Otto johtaa 0-1. Mä myönnän, sorruin valittamaan heti aluksi, jo eilen päivällä, aivan mitättömän pienestä asiasta, mun yskästä. Naurettavaa! Mutta nyt aion pitää varani, ja toivon että me ei päästä kumpikaan sinne kymppiin asti, vaikka en uskokaan että Otto keksisi mitään kovin kauheaa mun pään menoksi.

IMG_0455x IMG_0515x

Miksi sitten tällainen haaste? Eikö negatiivisia tunteita saa ilmaista? Saa, ehdottomasti saa. Tämän haasteen tarkoituksena ei ole muuttaa arkea yltiöpositiiviseksi esitykseksi tai piilotella tunteita, vaan enemmänkin keskittyä siihen miten itseään ilmaisee, ja kiinnittää huomiota siihen miten pienistä asioista tulee joskus valitettua. Siinä on eroa, sanooko toiselle narisemalla että ”ei hitto mua väsyttää, miksei vuorokaudessa voi olla enemmän tunteja, mä en jaksaaaaa” vai sanooko vaikka että ”olipa kyllä aika hankala yö, ja nyt väsyttää, tänään vois mennä aiemmin nukkumaan ihan varmuuden vuoksi”.

Me ei olla mitään valittajaluonteita, koen että mulla ja Otolla myös on paljon muutakin asiaa toisillemme, kuin valittamista turhista pikkuasioista. Siksi en usko että tämä haaste tekee edes tiukkaakaan kummallekaan meistä. Mutta uskon että jokainen meistä sortuu turhaan valittamiseen joskus, ja fakta on se että eipä se fiilis siitä valittamisesta ainakaan kohene, päinvastoin. Pyrin muutenkin miettimään enemmän niitä päivän hyviä asioita, kuin huonoja, ja uskon että sillä on iso vaikutus ihan omaan yleiseen jaksamiseen ja fiilikseen.

IMG_0471x IMG_0749x

Tämä haaste sai aika haastavan alun, sillä viime yönä nukuttuja tunteja on takana vain muutama, ja aamuherätyskin oli jo viideltä. Tämä taitaa olla taas vaan niitä kuuluisia vaiheita, että yöheräilyt ovat taas alkaneet, mutta väsymystä se ei helpota että tietää tämän olevan väliaikaista. Väsymystä ei helpota myöskään valittaminen, vaan sen tunnustaminen että nyt väsyttää ja se on ihan okei, ja sen miettiminen miten voisi itseään piristää että jaksaisi iltaan asti.

Siispä, takana on kaksi kuppia kahvia, aamulenkki aurinkoisessa säässä vähän kauemmas puistoon viemään esikoista kerhon laskiaispäivänviettoon ja naaman pesu jääkylmällä vedellä. Just nyt ei edes tunnu siltä että silmät lupsahtaisivat kohta kiinni, että jotain vaikutusta noilla taisi olla, onneksi! Kuopus luovutti huonon yön jälkeen jo ennen yhdeksää, ja nukkuu edelleen. Tämä on ensimmäinen kerta puoleen vuoteen, kun kuopus nukkuu esikoisen ollessa kerhossa. Luksusta, etten sanoisi! Parin tunnin päästä haen Tiaran kerhosta, minkä jälkeen meille tulee ihanat Karde ja Edi kylään. Suunnitelmissa on mutakakun leipomista, kahvia ja rentoa hengailua, mikä kuulostaa erittäin sopivalta aktiviteetilta viime yön jälkeen.

IMG_0490x IMG_0759x

Mukavaa ja aurinkoista tiistaipäivää kaikille<3

PS: Mä kerron sitten teillekin, mitä mä joudun tekemään kun Otto voittaa! Vaikka olen positiivinen ja uskon mahdollisuuksiini, mulla on sellainen kutina että tuo jääräpäinen aviomieheni onnistuu olemaan valittamatta vaikka hamaan tulevaisuuteen jos niin haluaa!


22 Responses to “Lupaan etten valita”

 1. Iina sanoo:

  Ei sitä aina tajuakaan, miten pienistä asioista tulee valitettua. Tosi hyvä toi teidän haaste, vois tehdä hyvää itellekin kiinnittää huomiota valittamiseen. Tiedostan valittavani enemmän pienistä asioista kuin poikaystäväni ja kyllähän se suhteeseen varmasti vaikuttaa. Nyt itseä sitten niskasta kiinni!

 2. LPP sanoo:

  Aika hauska haaste, ajattelemisen aihetta 🙂

 3. Way to go! Tuollainen haaste tekisi hyvää itse kullekin… Mitenkähän saisi siihen koko perheen mukaan kun tuntuu, että jälkikasvu koko ajan napisee jostain? (Vai pitäisiköhän vain katsoa peiliin…) No, ainakin itsestään voisi aloittaa!
  Raportoithan sitten täällä, miten edistyt?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tämä on kyllä ollut tosi hyvä juttu! 😀 Meidän pienet ei vielä osaa valittaa, ehkä tämän ansiosta he eivät heti opikaan? 😀 Me ei olla vielä kumpikaan lähelläkään kymppiä, toistaiseksi sujuu hyvin mutta iltaisin väsyneenä saa kiinnittää erityishuomiota omaan puheeseen! 😀

 4. Annina sanoo:

  Kokeilenpa itsekin olla valittamatta turhista! Semmoinen kun vaan masentaa. Aurinkokin paistaa, ei valiteta 🙂
  Ps. Tuo sun tukka on ihanan luonnollinen! Kunpa mulla ei olisi näin paksua reuhkaa (ja tarkoitan tätä tosissani) niin leikkaisin myös long bobin! Nyt pidettävä pitkänä, että saa kiinni.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No sepä just, se vaan masentaa lisää kun velloo harmituksessa! 😀 Kiitos hurjasti<3 Mä vaihtaisin osia sun kanssa koska tahansa, mun tukka on niin ohut että menee hermo!! 😀

 5. Jelena sanoo:

  Ihan mahtava haaste! 😀 En kyllä itse pystyisi omaa miestäni haastamaan, koska tiedän 100% varmuudella, että mä sen häviäisin kumminkin (valitan harmittavan paljon)…

  Vaikka teidän perheellä on väsypäivä huonojen yöunien takia niin varmasti toi aurinko piristää koko perhettä! Oon ihan hämmentynyt itse, kun heräsin pirteenä herätyskelloon ja hirveen positiivinen fiilis, mutta toi aurinko varmaan on se syy tähän positiivisuuteen 😀 Kummasti tuntuu kaikki paremmalta, kun ei ole harmaata ja synkkää!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa kiitos paljon! 😀 Mäkin tiedän että häviän, vaikka yllättävän hyvin on mennytkin ;D Aurinko on kyllä sellainen piristys että ah, sitä on kaivattu! IHana että sielläkin on hyvä fiilis, mahtavaa viikonloppua<3

 6. Jenna sanoo:

  siis niin hyvä idea!! Meillä valitetaan ihan liikaa ja se kyllä vaikuttaa paljon parisuhteeseen. Aijon haastaa mieheni 🙂
  Kummallista että ennen lasta meillä ei ollut tätä ongelmaa, inhosin nalkuttajia ja vannoin ettei minusta tule sellaista. Nyt kuitenkin huomaan että valitan liikaa ja ihan pikkujutuista riippuen muusta fiiliksestä. Kiitos tästä ajatuksiaherättävästä jutusta!

  Tuo väsymys on kyllä lamaavaa, otatko päikkäreitä ikinä jos on kova väsy?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos, mahtavaa!! 😀 Kerro ihmeessä miten haaste sujuu! 🙂 Kiva että tykkäsit. <3 Itsekin on tullut havahduttua siihen, miten väsymys ja kiire ajaa valittamaan juurikin noista pikkujutuista. Mulla ei ole yleensä mahiksia päikkäreihin koska tytöt ei nuku päivällä koskaan yhtäaikaa, tai no Tipa ei nuku ollenkaan 😀 mutta jos en ole yksin heidän kanssa kotona ja on mahdollista niin sitten saatan nukkua! 🙂

 7. xod sanoo:

  Tuli vaan mieleen miten teillä suhtaudutaan roskaruokaan? Onko tytöt päässeet maistamaan mäkkiä tai heseä, haetteko ikinä kebabia, pizzaa tms? 🙂 Miten meinaatte suhtautua asiaan kun tytöt vähän kasvaa? Käyttekö muuten tyttöjen kanssa ulkona ikinä syömässä?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No pizzaa, mäkkiä ja heseä on kyllä maistettu, Tiara taisi olla yli 2v kun maistoi ekan kerran, Zelda on maistanut tänä talvena nyt. Käydään niissä ehkä 2-4 kertaa vuodessa lasten kanssa yhteensä 🙂 ”Oikeissa” ravintoloissa tytöt ovat käyneet ihan parin kuukauden ikäisestä asti, musta on tärkeää että lapset pääsevät mukaan tällaisiin juttuihin nuorena ja oppivat miten eri tilanteissa käyttäydytään, niinkuin itsekin olen saanut oppia ihan pienestä asti. 🙂 Ei roskaruuassa mitään pahaa mun mielestä ole, niin kauan kun sitä ei syödä jatkuvasti. Lapsille se on kiva juttu, ja pieni juustohamppari kaksi kertaa vuodessa ei pilaa kenenkään terveyttä onneksi! 🙂 Teini-iässä mä söin välillä tosi useinkin roskaruokaa, mutta vastapainoksi liikuin paljon, ei siitä mitään tapaa tai kiloja jäänyt mutta toivon ja pyrin siihen tietenkin että tytöillä olisi tasapainoinen ruokavalio myös jatkossa :).

 8. Kirva sanoo:

  Aiheesta poiketen. Ensimmäinen kuva tässä postauksessa sinusta ja Tiarasta, Tiarassa on todella paljon samaa näköä kuin äidissäsi. 🙂

 9. Mmarika sanoo:

  Ihan piti kaivaa kalenteri esiin että ei kai laskiainen menny ohi sairastellessa, mutta sehän on vasta ens tiistaina. 😉

 10. essi sanoo:

  Ihana haaste! Mä en oo mikään valittajapersoona enkä yleensä edes vahingossa valita mistään pienistä, poikaystävä enemmän.. voitaisiin mekin koittaa tämmöstä! Vaikkakin vaikeempi, kun ei asuta yhdessä…mutta joka päivä tulee juteltua ja tekstailtua kaikenlaista ni kyllähän sitä pystyis! 🙂
  Ja nyt tähän samaan, ku niin kiireistä ollu töissä ja koulussa etten oo ehtiny mitään kommentoida, oli upea hääpostaus! Onnea teille! Kyllä näytti hienoilta teidän hääkuvat ja video! ♡

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 😀 Tää on kyllä kätevä haaste, siinä tulee oikeasti kiinnitettyä huomiota omiin sanomisiinsa! Tsemppiä kiireisiin ja kiitos paljon että ehdit kommentoimaan niistä huolimatta, olet ihana!<3

 11. Vivian sanoo:

  Tosi hyvä haaste ja mielenkiintoinen myös! 🙂 Monet tosiaan valittavat liian helposti kaikesta, siis ihan pienistäkin asioista, joille voi itse tehdä jotain. Monestihan se valittaminen vaikuttaa myös oloon ja välillä kieltämättä tulee mietittyä, et onhan se tavallaan hyvä, jos elämässä on kaikki niin hyvin, että pitää valittaa mitättömistä asioista tai sellaisista asioista, mihin voi helposti itse vaikuttaa. Tai sellaisista, mille nyt ei voi mitään tehdä itse. Ainakin itse huomasin, että kuuntelijana se on melkoinen energiasyöppö, jopa siinä määrin että alkaa itsekin olla huonotuulinen.

  Itse teen sitä, että jos asia on sellainen, mihin voin itse vaikuttaa niin valittamisen sijaan mietin, että millä tavoilla saisin asian hoidettua nopeiten ja huolellisesti alta pois. 🙂 Sitten vaan toimeksi ja kappas, kun tuntuu kivalta! ^^

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Ja sekin on kyllä ihan totta, että kaikki taitaa olla aika hyvin jos on aikaa valittaa jostain mitättömistä jutuista. Mutta tosiaan energiaa se syö, sekä valittajalta että kuuntelijalta. Tuo onkin oikein hyvä keino että valittamisen sijaan pistää tossua toisen eteen ja hoitaa homman, tulee paljon parempi mieli kuin valittamisesta! 😀 Olet ihana, mahtavaa viikonloppua teille<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.