Viikon arkiruoka #5

11.02.2015

Keskiviikko ja viikon arkiruoan vuoro! Postaussarjaa on nyt takana neljä viikkoa, ja täytyy sanoa että tämän viikon julkaistavaa reseptiä miettiessäni mä olin huolissani. Luulin että kirjoitan pelkästään pastasta. Selasin reseptit ja huomasin että toistaiseksi pastat ovat häviöllä salaateille ja nuudeliwokille, eli tämähän täytyy tietenkin korjata heti, ja julkaista yksi mun uusista suosikeista: broileri-kasvis-mozzarellapasta. Mä veikkaan että mitä lähemmäs kesää kohti mennään, sitä enemmän tulee kokattua kaikkea muuta kuin pastaa. Pastat ovat vaan meidän talven suosikkeja, ihanan lämpimiä ja kermaisia tai tomaattisia, pehmeitä, sopivat talveen kaikkein parhaiten heti joulukinkun jälkeen! Kesällä kaipaa sitten taas enemmän raikkautta ja erilaisia ruokia.

On ollut tosi kiva miten paljon mahtavia resepti-ideoita teiltä on tullut aina ruokapostausten yhteydessä, ja toinen kiva juttu on se miten moni teistä on käynyt kommentoimassa reseptiä testattuaan, että miltä se sitten maistui! Mahtia saada palautetta, ja ihanaa että me kaikki saadaan lukea toistemme suosikkireseptejä, niistä saa hyviä vinkkejä arkiruokaan.

Broileri-kasvis-mozzarellapasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

600g broilerinfileesuikaleita (marinoi itse haluamallasi tavalla tai osta marinoituja)

1 parsakaali

1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja

1/2 ruukkua basilikaa

1 kesäkurpitsa

1 punainen paprika

1 sipuli

1 pötkö mozzarellaa

300g pastaa

suolaa, mustapippuria & välimeren yrttisekoitusta

Laita pastavesi ja parsakaalivesi kiehumaan. Pilko kesäkurpitsa pyöreiksi siivuiksi, ja levitä ne talouspaperin päälle. Ripottele kesäkurpitsaviipaleille reilusti suolaa ja anna niiden hengata siinä muiden vihannesten pilkkomisen ajan, ainakin 10min. Pilko parsakaali, paprika ja sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua basilika. Pyyhi ylimääräinen suola pois kesäkurpitsaviipaleista, ja paista ne pannulla niin että ne saavat kevyen värin pintaan. Laita kesäkurpitsaviipaleet vaikka 50-asteiseen uuniin hengaamaan siksi aikaa, kun ruskistat kanasuikaleet pannulla. Keitä parsakaalit nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Lisää ruskistetun kanan joukkoon ne, sekä sipulit ja paprikat. Lopuksi pilko mozzarella haluamasi kokoisiksi viipaleiksi, ja lisää kesäkurpitsat sekä kirsikkatomaatit muiden joukkoon pannulle. Mausta mustapippurilla, välimeren yrttisekoituksella ja tuoreella basilikalla. Tarjoile pastan ja mozzarellaviipaleiden kanssa.

Kesäkurpitsan itkettäminen on superpieni juttu mutta vaikuttaa makuun ja rakenteeseen ihan hulluna! Se tekee kesäkurpitsoista pehmeitä ja tuo maut esiin ihan eri tavalla. Ja kun kaiken ylimääräisen suolan pyyhkii pois, niin niistä ei myöskään tule liian suolaisia. Tämä ruoka toimisi varmasti vallan mainiosti myös ihan kasvisruokana ilman kanaa, ja vihannesten tilalle voi tietenkin vaihtaa myös omia suosikkeja.

Mukavaa ja maukasta keskiviikkoa kaikille, palaan illalla muiden juttujen kanssa! 🙂


19 Responses to “Viikon arkiruoka #5”

 1. inni sanoo:

  Toimii myös jättämällä pastan pois. Määrä pienenee, mutta kasvisten määrää lisäämällä voi kompensoida. 🙂

 2. Iina sanoo:

  Kuulostaa herkulliselta! Tää pääsee varmasti testiin!

 3. Vinkkinä sanoo:

  Kuulostaa hyvälle ja hyvin samantapaiselle mitä meidän ruokapöydästä usein löytyy. Pastat on niin ihania ja helppoja! Vinkkinä, parsakaali ja muutkin kasvikset kannattaa aina höyryttää keittämisen sijaan, jotta vitamiinit eivät liukene keitinveteen 🙂 Toki esim. keitoissa joissa hyödyntää keitinveden ei sillä ole niin merkitystä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos :)! Pastat on tosiaan helppoja ja täyttäviä! 🙂 Ja toi on ihan totta, mä en vaan omista höyrytintä, onnistuukohan se jotenkin ilman varsinaista höyrytintä se höyryttäminen? :DD

   • Vinkkinä sanoo:

    Juu onnistuu, esim. Anttilassa myydään höyrytysritilöitä. Se asetetaan kattilaan (sopii säätömahdollisuuksien mukaan monen kokoisiin) ja siinäpä se. :)Suosittelen todella, halpa hinta ja itellä parempi mieli kun tietää vitamiinien olevan tallessa 🙂

 4. m sanoo:

  Ette ole ajatellut tipan tukkaa siistiä? Kasvaa nopeammin ja terveemmännäköisenä kun vähän napsasee huonoja pos. Meillä tyttärelle tulee huhtikuussa 3v ja ollaan varmaan n8kertaa käyty napsimassa, tyttö on oppinut pienestä pitäen hiusten leikkuuseen (ei siis pelkää) ja hiukset ovat todella paksut ja hyvinvoivan näköiset. Toki lopputulokseen vaikuttaa vanhempien hiuslaatu ja paksuus, mutta suosittelisin omasta kokemuksesta myös tipalle pientä siistimistä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ensimmäinen asia jonka mä opin melkein vuoden parturi-kampaajaopintojen aikana, oli se että mikään mitä hiustenlatvoille tekee ei hiusten kasvunopeuteen vaikuta. Eli ei se kyllä nopeuta kasvua vaikka leikkaisi sentin jos toisenkin. Ulkonäköön se toki vaikuttaa, koska silloin on enemmän yhtä pitkiä hiuksia, jolloin hiuksista tulee tuuheampi vaikutelma. 🙂 Meidän neiti rakastaa kampauksia ja hiusten pitämistä kiinni, mikä vaikeutuisi jos hiuksia leikkaisi lyhyemmäksi. En koe hiusten leikkausta tarpeelliseksi, koska hän ei itse sitä toivo eivätkä hiukset koskaan ole hänen tiellään ja hän antaa hyvin pestä ja hoitaa niitä :).

 5. andree sanoo:

  Haa nyt tulee hyvä ja helppo kasvisresepti sulle!!!
  Kannattaa tosin tehdä tuplamäärillä pääruoaksi tai lisukkeeksi näillä määrillä.

  Bataatti-papusalaatti

  300g bataattia
  1 punainen chili
  1 pieni punasipuli
  50 g fetakuutioita
  1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  100 g rucolaa

  Kastike:
  Oliiviöljyä
  Balsamicoa
  Mustapippuria

  Kuutioi bataatit ja hienonna chili. Heitä bataattikuutiot kuumennetulle pannulle oliiviöljylorauksen kera. Sekoittele pannulla n. 10-15min ja heitä sekaan hienonnettu chili. Pyörittele muutama minuutti. Leikkaa punasipulista renkaita ja laita ne myös ruoan sekaan pannulle. Valuta pavuista ylimääräinen tomaattikastike sekä fetakuutioista neste pois ja kaada molemmat mössöön mukaan. Sitten vaan rucola sekaan ja kääntelet vähän pannulla ja siirrät tarjoiluastiaan kastikkeen kera 🙂

  Ihan superhyvää!

 6. Elina sanoo:

  Nam hyvän näköistä!:) voisitko joskus postata jonkun hyvän ja helpon kala-ruoka reseptin? meillä syödään kalaa liian harvoin jotenkin hankala keksiä kalaruokia!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No ehdottomasti voin, tämän otan seuraavaksi projektiksi! Meillä tuo nuorimmainen ei ole mikään kalan ystävä, mutta pitäisi taas yrittää kokeilla jos pienen tauon jälkeen maistuisi paremmin :)! Kiitos toiveesta!<3

 7. Kristarzan sanoo:

  Tätä täytyy joskus kokeilla omilla lempi kasviksilla! Kuulostaa todella hyvälle 🙂

 8. Amanda sanoo:

  Mä tykkään näistä Viikon arkiruoka -postauksista ihan mielettömästi! Toivottavasti jatkat näitä ja pitkään 😀 Itse oon toistaiseksi kokeillut vaan sitä fetajuustopastaa (vähän soveltaen, jätin lihan ja parsakaalin pois ja lisäsin kermaa ja valkosipulituorejuustoa) ja se oli taivaallista! Yks uusista lemppareista!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten kiva kuulla, kiitos paljon<3 Mä aion kyllä tehdä näitä ehdottomasti niin pitkään kun vaan te lukijat näistä tykkäätte :D! Ihanaa että maistui, kuulostaa hyvältä tuo sun versio!! 🙂

 9. Aida sanoo:

  Vähän modifioiden kokeilin tätä reseptiä, jätin basilikan pois ja sekoitin pastan joukkoon vihreätä pestoa ja pakko sanoa että oli ihan superhyvää! Pitää sit joskus vielä kokeilla sun reseptiä ihan kokonaisuudessaan 🙂 mut suosittelen pestoa sekaan! Pasta + pesto + mozzarella, nam! Eli kiitos sulle inspiraatiosta! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.