Lastenhuoneen kingi

28.02.2015

Me ostettiin viime viikonloppuna tytöille Veken kalusteesta kerrossänky, Miko pieni kerrossänky nimeltään, ja se saapui meille kotiin torstaina. Torstai-iltana heti päätettiin laittaa sänky kasaan, ja se ei onneksi vienyt reilua tuntia kauempaa. Voin kertoa että täällä oli kaksi pientä tyttöä aika täpinöissään koko sen ajan kun sänkyä kasattiin, onneksi me tilattiin tytöille sänkyyn myös uudet sopivat patjat joista he saivat revittyä riemua siksi aikaa kun me kasailtiin sänkyä kokoon. Patjat toimivat kätevästi trampoliineina ja me saatiin keskittyä olennaiseen.

IMG_2233x

Tyttöjen makkari on ollut äärimmäisen ahdas siitä asti kun pinnasänky muutti sinne vuosi sitten, ja leikkitilaa on ollut vain yhden pienen maton verran. Jokainen mahdollinen tyhjä seinäkohta on ollut kalusteen peitossa, ja kieltämättä etenkin huoneen siivous on ollut raskasta. Kyllähän te tiedätte, pienessä tilassa pienikin sekaisuus saa huoneen näyttämään ihan uskomattoman sotkuiselta, puhumattakaan siitä että huoneessa olisi samanaikaisesti kesken esimerkiksi kaksi eri leikkiä. Ei mahtunut, aina piti kerätä vanha leikki ensin pois, tai siirtyä olkkariin leikkimään uutta leikkiä jos vanhan halusi säästää.

IMG_2155x IMG_2159x

Kerrossängyn myötä pinnasängystä päästiin vihdoin eroon, ja saatiin kirjahylly siirrettyä pinniksen vanhalle paikalle. Nyt huoneessa on entiseen verrattuna tuplamäärä tyhjää leikkitilaa, eikä se näytä ainakaan mun silmään miltään järkyttävän sotkuiselta vaikka tyhjällä seinällä olisikin barbien asunto ja pöydällä kyniä ja paperia. Lapsetkin tuntuvat tykkäävän kun on tilaa leikkiä, ja tietenkin he tykkäävät myös nukkua kerrossängyssä.

IMG_2173x IMG_2187x

Kaksi yötä uudessa sängyssä ovat sujuneet oikein hyvin, mutta ollaan varmuuden vuoksi laitettu Tiaran vanhan sängyn patja vielä kerrossängyn viereen aina yöksi, että jos jompi kumpi tulee kiireessä alas keskellä yötä eikä muista varoa. Mua jännitti vähän että miten pienemmän muutto pinniksestä isompien sänkyyn sujuu, että meneekö se hulluksi iltajuoksuksi sängystä pois, mutta ainakaan toistaiseksi hän ei ole sängystä halunnut pois vaan on alkanut nukkumaan ihan niinkuin aina ennenkin.

IMG_2217x IMG_2181x

Musta tuntuu että lastenhuoneen ilme raikastui kertaheitolla kun tilaa tuli lisää, ja olen niin tyytyväinen muutokseen kuin voi vain olla! Kerrossänky on myös mukavan pieni ja matala, ja tuntuu varmasti lapsistakin mukavan turvalliselta, kun Tiaran ei tarvitse nukkua katonrajassa ja patja ei ole kaksi kertaa lasten pituinen. Ihan huippua miten yksi kaluste voi muuttaa koko huoneen toimivammaksi, haha! Huoneeseen on suunnitteilla vielä vähän tehokkaampi säilytysjärjestelmä, ja tekstiilien uusimista kunhan päästään tässä joskus kunnolla kaupoille, lue: Ikeaan.

Tänään mulla on ohjelmassa tarpeellisten tarhakamppeiden hankintaa, ja ihan vaan viikonloppurentoutumista koko perheen voimin. Aivan ihanaa lauantaipäivää kaikille <3

Mitä tykkäätte lastenhuoneen uudesta ilmeestä?


35 Responses to “Lastenhuoneen kingi”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Hihi, tuo taulu missä lukee Zelda :D onko nimi tullut siitä? ;)

 2. Avatar Maikku sanoo:

  Teillä on kyllä mahtavat lapset! Ootte kyllä onnistunut vanhempina loistavasti! :)

 3. Avatar Evelyn sanoo:

  Onpa kivannäköinen sänky. :) Harmi kun meidän reilu kolmivuotias ei vielä todellakaan voisi nukkua yläsängyssä, kun ei sinne pääsisi kiipeämään itse, saatikka alas tulemaan. Miten teillä valkoinen matto pysyy siistinä lastenhuoneessa? Meillä se olisi vesivärissä, yms. sotkuissa alta aikayksikön.. :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 :) Tiara reipastui siellä kerhossa kauheasti, ennen sitä ei meillekään olisi voinut hankkia kun ei olisi uskaltanut kiivetä sinne. Nyt on sen sijaan sujunut tosi hienosti! :) Ja meillä vesiväritellään aina keittiön pöydän ääressä, niin ne sotkut pysyy siellä. Kyllä tuo matto on saanut kuitenkin osansa jos jonkinmoisesta liasta ja ihan siitä itsestäänkin mutta kun on tehokkaat putsausaineet ja putsaa nopeasti niin saa pidettyä jotenkuten valkoisena jos ei liian läheltä mene katsomaan :DDD

 4. Avatar Hanna sanoo:

  Ihana pieni kerrossänky! Kaunis taulu Zeldan syntymämitoista! Onko Tiaralla samanlaista?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   On samanlainen, mutta se tippui lattialle ja kehykset hajosi enkä ole vielä(kään) saanut aikaiseksi vaihtaa ehjiä, niin se odottaa vaatehuoneessa :D esittelin molemmat viime joulun joulukalenterissa, DIY-ohjeineen! Kiitos paljon<3

 5. Avatar hulamaja sanoo:

  Kivalle näyttää!!:) meillä on veken kalusteen Liisa pieni kerrossänky, näyttää kyllä samalle kuin tuo miko :) tosi kätevä ja näppärä!

 6. Avatar Hilma sanoo:

  Piti tulla sen verran kommentoimaan, että meidän tytöille tilattiin myös kerrossänky Veken kalusteesta. Suosittelen ehdottomasti muillekin, on tosi tukevan ja laaduikkaan oloinen!

 7. Avatar Emilia sanoo:

  Hei mistä nua ihanat raitaset lelukorit ovat? Vanhemmista postauksissa ei näy ollenkaan kuvia… ja en usko että vika olisi koneessani. +blogisi on paras ja olette niin ihanan oloinen perhe:)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon, ihana kuulla että tykkäät <3 Isommat raidalliset lelukorit ovat Clas Ohlsonin Rand-pyykkikoreja ja se keskimmäinen on H&M Homelta :)! Ja joo, tuon pitäisi korjaantua pian tuon kuva-asian, siinä on pieni tekninen juttu meneillään!

 8. Oi miten ihanan näköistä ja värikästä! Taatusti tytöille mieleen tuo uusi sänky.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 9. Avatar Ninni sanoo:

  Ihana huone tytöillä! :)

 10. Avatar st.brigitten sanoo:

  Ihana huone ja sänky sopii sinne kuin nenä päähän! Sisustushulluna harmittaa että en näe isolta näytöltä kuvia kun meiän tietokone otti loparit -.-

 11. Avatar Juulia sanoo:

  Tosi kivalta näyttää! On kyllä tilaa nyt leikkiä :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitoksia <3 Leikkitila on tosi tärkeä, oon niin ilonen että nyt tytöt mahtuu paremmin levittämään barbit ja legot ja saavat rakentaa kunnon leikit! :)

 12. Avatar enni sanoo:

  Kerrossänky on kyllä hyvä tilansäästäjä! :) Tuliko tytöille muuten yhtään riitaa siitä kumpi nukkuu ylhäällä? Muistan vaan kun mulle ja mun veljelle hommattiin tuollainen lapsina niin aina kauhea tappelu kumpi siellä nukkuu :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Niin se kyllä on :)! Ei tullut ollenkaan, Zelda sanoi itse että ”Telta ukkuu ahhaawwa!” :D ja alhaalla on nukkunut eikä ees yrittänyt ylös (vielä) :D mut varmaan vielä tulevina vuosina päästään tästä taistelemaan ;D

 13. Avatar kata sanoo:

  Kivan näköinen huone!:) Tahtoisin kysyä että mistä on noi mustavalkoraidalliset, kankaiset(?) säilytyskorit? Voisin lisätä omalle hankintalistalleni.:)

 14. Avatar Minä sanoo:

  Kiva kerrossänky! Itsekin mietin pojille kerrossänkyä kun meilläkin pieni lastenhuone. Mikä mahtaa olla korkeus tuolle sängylle? Mietityttää että uskallsnko laittaa 3,5v nukkua ylhäällä…

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon<3 Korkeus oli muistaakseni 150cm tmv, löytyy sieltä Veken kalusteen sivuilta. Mä en ois ikinä kans mihinkään 2m korkuiseen uskaltanut laittaa mutta tuossa nukkuu meidän esikoinen 3v5kk oikein hyvin :)!

 15. Avatar Tiina sanoo:

  Hei miten sänkyjen laittaminen päällekkäin laitettiin.. Meillä kasaus menossa ja en tajua.

 16. Avatar Maarit sanoo:

  Hei,
  mikä kirjahylly teidän lapsilla on? Ovet näyttävät kivoilta :)

 17. Avatar Aajii sanoo:

  Hei, onko Miko sänky miten tukeva / jäykkä? Nitiseekö ja natiseeko? Jos esim. pituussuunnassa päädystä työntää niin paljonko runko ”antaa periksi”?

 18. Avatar Hanne sanoo:

  Hei,kuinka korkea tämä miko kerrossänky on?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.