Asuhaaveita lapsille

27.02.2015

Päiväkodin aloituksen lähestyessä myös päiväkotiin tarvittavien varusteiden miettiminen on tullut ajankohtaiseksi. Kotikäynnillä käytiin läpi myös nämä hankinnat, joita on tarpeellista tehdä, mikä oli musta todella hyvä. Tähän astisen tutustumisen perusteella tiedän, että meiltä puuttuu molemmilta kurahousut (olkoonkin että ostan aina välikausivaatteet mahdollisimman korkealla vesipilarilla, eikä koskaan ole vielä vesi tullut läpi). Mä ymmärrän kyllä että kurahousut on helpot, ja tietenkin ne suojaavat myös niitä vk-vaatteita siellä alla pahemmilta sotkuilta, ja ihan hyvillä mielin ajattelin hankkia keltaiset henkselipöksyt tytöille, samanlaiset reimat kuin itsellänikin oli pienenä.

Välikausivaatteet meillä on myös ostoslistalla molemmille, vaikka eivät ehkä vielä muutamaan viikkoon olekaan ajankohtaiset. Esikoinen otti hurjan kasvupyrähdyksen syksyn ja talven aikana ja kasvoi ulos elokuussa ostetuista vk-vaatteista samaan aikaan kun alkoi olla ensimmäiset talvivaatekelit. Nuorempi taas on juuri nyt sillä tavalla kokojen välissä, että sopivan kokoista vk-haalaria ei ole valmiina Tiaran jäljiltä, ja noin pienelle haalari on vielä mun mielestä helpompi ja käytännöllisempi, kuin Tiaran viime syksyn kaksiosainen setti. Toki se jää varakäyttöön, mutta haluan päiväkotiin Zeldalle myös haalarin. Tiaralle ostetaan kaksiosainen setti myös nyt kevääksi, jos hän pärjäsi sellaisella loistavasti metsäkerhossa puoli vuotta täysin metsäolosuhteissa, niin pärjää kyllä varmasti oikein hyvin päiväkodissakin.

dagisasutiara dagisasuzelda

Kuvat: Polarn O. Pyret, Viking (lekmer.fi), Kappahl & Tähti Jonathan (Jesper Junior)

Kenkäpuolella ostoksia on myös tehtävä, koska viime syksyn Gore-tex Vikingit jäivät myös jo Tipalle pieneksi, ja Zeldalle ei vielä Gore-Texeja edes ole tarvinnut ostaa aiemmin. Mä olin Vikingin kenkiin tosi tyytyväinen kyllä, joten samanlaiset tai samantyyliset ostetaan varmasti tänä keväänä myös. Kumppareista meiltä löytyy Nokian Jalkineilta saadut talvimuumikumpparit, jotka menevät varmasti hyvin sinne asti että alkaa olla oikeasti lämmintä. Sitten pitäisi vielä hommata vähän kevyemmät kumpparit.

Sisävaatteiden suhteen ei oikeastaan ole mitään mitä hirveästi puuttuisi. Molemmilla on paljon mukavia leggingsejä, collegepöksyjä, paitoja, tunikoita ja mekkoja prinsessa-aamujen varalle. Kuten taannoisessa ystävänpäiväpostauksessa mainitsinkin niin täällä tuntuu tällä mammalla olevan vähän se prinsessavaihe päällä, melkeinpä enemmän kuin tytöillä, mutta tosiaan päiväkotiin kyllä mahdollisimman mukavat vaatteet päälle niin kauan kuin se musta on kiinni. Mutta onneksi hoitajat sanoivat myös, että pärjää siellä hoidossa mekko päälläkin ihan hyvin, sitten kun ne prinsessa-aamut joskus iskevät. Hyvä siis tietää että on yksi taistelu vähemmän käytävänä tulevaisuudessa. Mitä sitä turhaa kieltämään, ihan hyvin voi laittaa mekon alle pitkähihaisen ja sukkikset, riisua mekon pois sitten kun on uloslähdön hetki, ja kiskaista ulkovaatteet niiden päälle.

dagissisäasutiara dagissisäzelda

Kuvat: River Island, Minimocks, Zara & Starchild (sarenza.eu)

Tarpeellisten kerhovaatteiden lisäksi kaupat ovat tietenkin pullollaan vaikka mitä ihanaa, mille ei mitään tarvetta tavallaan edes ole, mutta mitä niin kovasti tekisi mieli ostaa. Cityvaatteita, niitä jotka olisi ihana pukea tytöille päälle niinä päivinä kun ei ole päiväkotia, vaan mennään keskustaan tai tytöt tulevat mun mukaan erilaisiin tapahtumiin. Se miksi sanon ettei ”tavallaan” ole edes tarvetta, on se että tokihan niissä samoissa rennoissa dagisvaatteissa voisi kaupungillekin lähteä. Mutta sitten taas toisaalta on niin ihana panostaa ja pukea oikein vimpan päälle, varsinkin kun tytöt itse rakastavat laittautua ja tykkäävät valita itsekin vaatteitaan.

Kaupunkivaatteissa mä tykkään mini-me -tyylistä, siitä että puen tytöt vähän samaan tyyliin kuin itseni, mutta tietenkin lapselle sopivalla tavalla ja niin että heillä on edelleen mukava olla vaatteissaan, eivätkä vaatteet tietenkään saa olla mitään liian aikuismaisia, tai teinimäisiä, ne kokeilut jätän tyttöjen itsensä mietittäväksi sitten teini-iässä.

cityasutipa cityasuzelda

Kuvat River Island, Kenzo (childrensalon.com), Little Marc Jacobs (childrensalon.com) & Mini Rodini (fi.babyshop.com), Pandapipokuva mun oma (meiltä löytyy tuo pipo vuodelta 2013).

Nämä cityasut on nyt stailattu tietenkin vähän epäloogisesti, en usko että pukisin Zeldalle samaan aikaan päälle Rodinin Picoa ja baltsuja, ballerinakelit on lapsilla vasta silloin kun takkia ei enää tarvita. Mutta eikö vain olekin maailman söpöimpiä molemmat ballerinat? Noista Little Marc Jacobsin hiiribaltsuista olen haaveillut Tiaralle jo kauan, mutta kuten viime syksyn vk-kengätkin osoittivat, kolmevuotiaalla kengät voivat jäädä pieneksi parissa kuukaudessa, enkä välttämättä haluaisi maksaa kolmen kuukauden (satunnaisen käytön) kengistä 120:tä euroa. Siksi pidän ehkä noita River Islandin muutaman kympin baltsuja fiksumpana hankintana tässä vaiheessa lasten elämää, vaikka laadultaan ja jälleenmyyntiarvoltaan nuo LMJ:t olisivat varmasti paremmat.

Tuota ylempää, ”Tiaran” cityasua katsoessani mä näen asun jonka voisin itse pukea päälleni koska tahansa. Silti näen myös asun, joka on varmasti mukava myös Tiaran päällä, ja uskokaa tai älkää nuo kaikki vaatteet ja asusteet on saatavilla 3-vuotiaan koosta alkaen. Mun mielestä se on ihan mieletöntä, että jo näin pienille on saatavilla noin tyylikkäitä juttuja. Kyllä mä alemmankin asun voisin pukea päälleni, vaikka joku saattaisi ehkä hihitellä mun trikoiselle pandapipolle.

Mini-me -tyyli on haastava tyylilaji, joka joillakin menee vähän turhan yli, kuten Kimyen Northille puettu minikokoinen luotiliivi tässä taannoin osoitti. Vaikka kuinka oli isukin muotinäytös, niin oli siinä näytöksessä esillä vähän enemmän lapselle sopivia asujakin kuin se nimenomainen luotiliivi. Mun mielestä siinä ei ole mitään vikaa, että lapsi ja äiti on stailattu samaan tyyliin, niin kauan kuin se äidin tyyli ei pidä sisällään mitään vesirajahameita tai rintsikoiden kokoisia yläosia, ja äidin korkkarit korvataan lapselle mukavilla kengillä. River Islandilta löytyisi Tiaran koossa myös korkokenkiä, mutta niitä en kyllä lähtisi kolmevuotiaalle vielä laittamaan jalkaan.

Mitkä on teidän lemppariasut näistä? Mitä mieltä olette minime-tyylistä? Luitteko Northin stailauksesta? Mitä mieltä olette siitä? Viime hetken vinkit päiväkotihankintoihin?


19 Responses to “Asuhaaveita lapsille”

 1. Meillä on Pepillä Popin kuoritakki ja -housut päiväkodissa, on ihan sikahyvät! Sulla on tosi kaunis tyylisilmä lastenvaatteille, mutta omaan makuuni vähän turhan kallis. En ikinä pukisi lapselleni (varsinkaan kasvavassa iässä olevalle) Kenzon paitoja, vaikka itseltäni niitä löytyy useampi. Mini Rodinikin on vähän siinä ja siinä, se tuntuu olevan aika lailla sellainen ”blogimerkki” jota lähes kaikki mammabloggaajat ihkuttavat :)

  Muuten tykkään oikein kovasti tyylisilmästäsi sekä oman pukeutumisesi että lapsien pukeutumisen kohdalla! :) Oikein ihanaa päiväkodin aloitusta heille ja tsemppiä ja paljon onnea sinulle työpaikastasi! :)

  // Mirka/Kasvukipuja
  blogit.kaksplus.fi/kasvukipuja

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Samanlaiset on Tipalle hankinnassa, oltiin kans todella tyytyväisiä niihin viime syksyn popin kuoritakkiin ja -housuihin :)! Ja hahaa en mäkään noita Kenzoja ole ostamassa, kuten sanottua, ne sopivat noihin haavekollaaseihin oikein hyvin, mutta Zarastakin löytää kivoja collegeita ;)!

   Mulle on iskenyt sellainen Mini Rodini -ähky vähän, perus klassikot kuten Picot, beaniet ja pandat miellyttää vieläkin silmää mutta kuosit ei ole musta enää niin kivoja kuin vielä muutama vuosi sitten. Silloin oli niitä oikeasti ihania kuoseja, pellekallot ja budgiet ja pallokalat<3 :D

   Kiitos paljon ihana Mirka <3 Ja hei samat sanat, sulla on aivan ihania vaatteita ja laukkuja ja Pepillä myös! :) Mukavaa loppuviikkoa sinne<3

 2. Avatar Marjo sanoo:

  Omat vinkit päiväkotiin: helposti puettavia ja riisuttavia (oikeankokoisia, ei liian pieniä) vaatteita vaatteita, tarrakengät, vaihtovaatteita, tavaroiden ja vaatteiden NIMIKOINTI on erittäin tärkeä juttu, sillä lapset eivätkä aikuisetkaan aina tunnista lapsen vaatteita (ainakaan aluksi).

  Päiväkodissa kannattaa myös hyväksyä se, että tavaroita menee hukkaan, vaikka niistä pidettäisiin hyväkin huoli. Siksi suosittelen jättämään kaikkein ”arvokkaimmat” tavarat ja vaatteet kodissa pidettäviksi, niin ei sitten harmita niin paljon jos menevätkin hukkaan.

  Niin ja! Lapsilla joilla on pitkät hiukset, pampulat ja harja/kampa, pinnit on toivottu juttu – henkilökunta pyrkii parhaimman osaamisensa mukaan loihtimaan erilaisia kampauksia/ laittamaan hiukset kiinni. Erityisesti talvella hiukset ovat sähköiset ja pyrkivät naamalle :D
  Lapsen lokeron voi esimerkiksi viedä nimikoidun harjan/kamman ja jonkinlaiseen pussukaan/purkkiin/rasiaan pompuloita :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tosi kivoja vinkkejä, ja varmasti tarpeellisia, kiitos :)! Se on mulle ollut alusta asti selvää että pitää nimikoida kaikki, ja jättää ne arvokkaimmat merkkivaatteet kotiin. Isompi meillä tunnistaa todella tarkasti ihan kaiken vaatteista pinneihin, mutta pienempi ei tietenkään vielä niinkään ja varmasti on hyvä olla nimi kaikessa :) Ihanalta kuulostaa tuo kampausten tekeminen! :D

 3. Avatar Iita sanoo:

  Minime on just hyvä, täällä samistellaan pojan kanssa siihen tyyliin niin kuin joskus (ehkä) aiemmin kommentoin. :D Mun mielestä teidän lista näyttää oikein hyvälle, meillä on lapselle kevääksi Name It:n softshell haalari ja olen kovasti koittanut metsästää hänelle Popilta takkia ja housuja toiseksi setiksi, mutta mitä netin tarjontaa katselin niin värit on tosi tylsiä. :( Haluaisin kovasti keltaisen takin ja mustat housut, mutta kun ei ole niin ei ole ja sekös harmittaa. :D Me ostettiin täksi kevääksi Crocsin kumpparit ja ne on kyllä mielettömän hyvät, kapean varren ansiosta pysyy napakasti jalassa ja ovat ihan super kevyet. :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä mä ainakin muistelisin että ollaan tästä juteltu! ;D Kiitoksia! :) Oisko Reimalla keltaista takkia ja mustia housuja? Ainakin viime vuonna Reimalla oli ihana takki keltaisena, meillä on samanlainen punaisena sellainen tosi reipas ja yksinkertainen malli! :) Crocsin kumpparit on kyllä ihanan kevyitä ja kivan pirtsakoita, olen niitä itsekin harkinnut sitten kun talvikumpparit alkavat olla liian lämpimät! :D

 4. Avatar Juulia sanoo:

  Kivalta näyttää!
  Itsekin olen miettinyt lasten välikausivaatetusta. Ei ikinä selvittäis yksillä ulkovaatteilla. Aina pitää olla kaksiosaiset puvut ja haalarit kaikilla. Kaksiosaisia pidetään lähinnä kyläillessä ja kauppareissuilla tms. Ja haalarit on sitten ulkoilussa. On sitten varavaatteet myös jos joku joutuu pesuun :)
  Tällä hetkellä löytyy vauvalle popin windfleece, 4-vuotiaalle ticetin housut ja reiman haalari sekä 3-vuotiaalle popin takki. Vauvalle kyllä on vielä jotain äitiyspakkauksen vanupukua ja muuta varalle. Ostoslistassa on siis takki vanhimmalle, housut ja haalari keskimmäiselle ja ehkä tarvii vielä kenkiä, pipoja ja hanskoja, mutta niitä en ole vielä tarkistanut.
  Me ollaan tykästytty kengissä superfitiin, kapea malli, joka on passannut meidän tyttöjen jaloille ja on todella kestäviä :)
  Ajattelin nyt päästä helpolla vaateostoksissa ja menen vain suoraan reiman liikkeeseen ja ostan sieltä mitä tarvitaan :D Popin kuorivaatteet on kyllä myös todettu hyviksi, mutta niiden laatu on kuulemma huonontunut, niin en tiedä uskallanko niitä enää ostaa :/
  Toi popin pupunkorvalakki on tosi suloinen! Löytyyköhän sitä 3-vuotiaan koossa… Tyttö ihan varmasti tykkäis :) Tai sitten vauvalle ois aika kiva punaisen fleecen kanssa :)
  Ensin katoin tuota toisiksi alinta kollaasia, että siinä on sellasia mitä oon itelles ajatellut! Kenkien kohdalla tuli sellanen, että ööö… ja hoksasin, että Tiaralle ne taiski olla ;) Mutta tosi kivalta näyttää. Voisin itsekin pitää tollasia ja varmaan meidän 4-vuotiaskin!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No sama täällä! :) Paljon helpompaa kun on useampi vaihtoehto ihan varmuuden vuoksi jos vaikka toiset on pesussa. Kauppatakkeja meiltä taitaa löytyä vähän liikaakin :D Superfit on kans ihan kiva, mä en ole vielä heiltä koskaan ostanut kenkiä kun aina joku muu on ollut vielä vähän enemmän omaan makuun. Meillä on tykätty eniten just Vikingistä, Eccosta ja Crocsista lapsilla.

   Ainakin Tiaran viimesyksyiset Popin kuorivaatteet olivat älyttömän hyvät. Meitäin peloteltiin silloin että laatu on huonontunut ja ovat ihan täyttä kuraa, mutta ei tosiaankaan! Ne pitivät neidin metsäolosuhteissa kerhossa aina lämpimänä ja kuivana, en voi kuin suositella :)

   Mä en tiedä pupulakista, taisin katsoa sen sieltä 1-2v osastolta Zeldaa ajatellen! Mut se on kyllä tosi suloinen :) Kiitoksia paljon<3 Minime-tyyli jakaa toooosi paljon mielipiteitä mutta mun mielestä siistit ja mukavat asut ei voi mennä pieleen, eri asia jos on jotain halvan näköistä vesirajaminihametta tms :D

 5. Avatar st.brigitten sanoo:

  Meillä on kyllä tytöillä ollut mekkoja ihan arkenakin, enkä oo koskaan ulosmennessä riisunut sitä pois…en ihan tajunnut miksi se pitäis pois ottaa? :D meillä on kevääksi popin, racoonin ja helly hansenin kamppeet lapsille. Kokeeksi ostin myös alesta henkkamaukan vk-takin esikoiselle testiin, kun noihin talvivaatteisiin oon ollut todella tyytyväinen. Vk – vaatteet vaan vaatii niin paljon enemmän, hiekka ym. Mä en itse henkkoht tykkää pukea lapsia minime tyyliin, haluan lasten olevan selkeästi lastenvaatteissa.mutta kauniisti teillä on aina lapset puettu enkä tarkoita että mun mielestä olis väärin toi minime tyyli! :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Haha siis lähinnä meinasin että jos he ihan jossain tylliunelmassa lähtevät niin se voi tuntua hiukan hankalalta esim vk-vaatteiden alla :D joku normitunika nyt ei mitään haittaa, paitsi mä tykkään laittaa aina paidan housuun kun lähdetään ulos ettei vaan pääse selkään kylmää mistään vaikka kuinka olis haalari, ja se housuun tunkeminen on hankalaa jos on pitkät helmat :D Ja joo ei se minime-tyyli ole kaikkien mieleen minkä ymmärrän täysin, toisille kolahtaa ja toisille ei :D Kiitos <3

 6. Avatar tuleva päiväkoti täti sanoo:

  Moikka!

  En suosittele laittamaan lapselle tiukkoja farkkuja päivähoitoon päälle, koska lapsi ei pääse liikkumaan niinkuin normaalisti ja ne ovat kylmät iholla jos ne ovat tähän aikaan vuodesta päällä. Kyllähän ne keväämmällä ja kesällä menevät :)
  En halua millään pahalla tätä sanoa tietenkään koska onhan ne farkut kivan näköiset lapsilla. Mutta nyt kun olen työharjoittelussa päiväkodissa niin olen huomannut että ainakin tähän aikaan vuodesta farkut ovat lapsella epäkäytännölliset.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka :) Nuo farkkulegginssit tosiaan oli tuossa postauksessa siinä cityvaate-kollaasissa, en itse ainakaan ikinä laittaisi lapsille farkkuja päivähoitoon koska ne eivät ole mukavat ulkovaatteiden alla, eikä niissä ole niin helppo liikkua :) Päiväkotivaatteita esittelin niissä kahdessa ylemmässä kollaasissa. Mukavia opintoja sinulle! :)

 7. Avatar anna sanoo:

  Tosi kivoja asukollaaseja! Oletko harkinnut tai voisitkö harkita jotain muita kuin Popin ulkovaatteita? mietin vain, kun olen kuullut laadun huonontuneen jo monelta taholta.. Itse en pidä oikein minime -tyylistä, mutta onhan nuo Little Marc Jacobsin kengät tosi ihanat!!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä oli viime syksynä Popin kuorivaatteet, juuri ne joista kaikki pelottelivat mua etukäteen täällä blogin puolella, että ovat niin huonolaatuisia nykyään. No, meillä ainakin kestivät Tiaran metsäkerho-olosuhteita koko syksyn erittäin loistavasti ja ovat ihan priimakunnossa vielä seuraavalle käyttäjällekin. Ja siellä metsässä ne varmasti joutuivat koetukselle kiipeillessä ja kaatuillessa. :)

 8. Avatar Sara sanoo:

  Hei, onko sulla kokemuksia noista River Islandin lastenvaatteista? Miten koko asiat? Pieniä, isoja? :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ei ole vielä, kun aina unohdan niiden olemassaolon kun tähän asti olen ostanut omat RI-vaatteeni Zalandolta tai Tukholman kaupasta, ja niissä ei lastenvaatteita ole ollenkaan :( Pitäisi kyllä tilata noita kun ne on niin ihania!

 9. Avatar Amppeli sanoo:

  Hei! Lindexillä oli kivat mustat pupuballerinat, vähän samaa tyyliä noiden hiiriballerinojen kanssa.

 10. Avatar heli sanoo:

  Heippa! Nuo vikingin kengät näyttävät hyviltä, osaatko sanoa mitä maksavat ja mistä saisi tilattua? :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.